Vad har ni jobbat med i era liv?

Kom att tänka på vad mycket man ändå hunnit med i arbetslivet än så länge! Redan i tonåren hade man ju sommarjobb, och det absolut första var på en stor camping. Vi hyrde ut trampbåtar och kanoter, ibland plockade vi skräp, målade, eller stog  i golfuthyrningen! Jätteskojig sommar kan jag säga. 

Året efter, då hade jag börjat gymnasiet, jag gick Distrubition & Kontor, tror det heter Handel & kontor nu. På kvällar och lov hade jag ett städjobb, på en fabrik i närheten av mitt hem. Sista året på gymnasiet hade jag  praktik 2 dagar i veckan i en klädaffär, så när studenten var avklarad fick jag också fast jobb där! Förutom under mammaledigheter, jobbade jag kvar där till 1995, då butiken upphörde.

Efter det jobbade jag först på ett dagis, senare i en skola på landet! Det sistnämnda var verkligen givande, det var ett sk ALU-jobb, och mina arbetsuppgifter var att finnas till hands för eleverna, på den "fria" skoltiden, dvs skolbussen, raster mm... Lärde mig mycket under  tiden där, och insåg att allt inte bara var en "idyll" av röda stugor, tvärtom, hade flera av barnen svåra familjeförhållanden eller annan sorg.

På ett bananskal, halkade jag senare in på ett vikariat i hemtjänsten, som vårdbiträde! Trivdes så bra med jobbet så jag vidareutbildade mig till undersköterska 2000-2001, och fick sedan fast jobb i kommunen, där jag fortfarande är kvar! Trivs jättebra med mitt jobb, men vet att många nästan "ser ner" på det! Många tror att det vi gör mest är "att torka skit"! Tyvärr, beror det oftast helt på okunskap. Det är det vi gör minst! Jag har ett mycket ansvarsfullt jobb, att ta hand om gamla och sjuka, men även ibland vårda svårt sjuka i livets slutskede...  Se till att de har det bra och får vad de behöver. Visst är det tungt och krävande många gånger, men det ger så otroligt mycket....   Och som jag sagt förut, ett antal gånger, så har jag världens bästa arbetskamrater!

Vad har ni jobbat med?


Kommentarer
Postat av: Lina

Ja, gör det :)

2008-01-14 @ 22:10:13
URL: http://liinaaa2.blogg.se
Postat av: Blue

Jobbar också inom hemtjänst och precis som du säger... det är så mkt mer än kiss o bajs.

Har jobbat på en idrottsplats och skyfflat ogräs o klippt gräsmattor en sommar
Putsat fönster på en skola en sommar
varit på en systuga (api)
Jobbat som du på en skola och fick sommarvik på fritids/dagis sen
halkade också in på ett bananskal efter barnledigheter och fick sen en utbildning av af som jag gladeligen accepterade.
Nu är jag fast anställd i hemtjänsten och trivs med det.

Men funderar på sjukgymnast eller nåt sånt eventuellt.

2008-01-15 @ 00:08:06
URL: http://himmelellerhelvete.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0