Verkar lätt!

Klassisk hissgardin

Hissgardinen hänger fortfarande med. Så blir det ju med klassiker. Den är perfekt om du behöver stänga ute solen. Bara att hissa ned precis så mycket som behövs. Vi visar hur trådarna ska dras.

Mät ut tyget efter hur stort ditt fönster är. Lägg till 8 cm på längden och 4 cm på bredden. Klipp ut.


Dags att fålla gardinens sidor. Det är en smaksak om du vill ha breda eller smala fållar. Vik in sidorna två gånger och pressa innan du syr kanterna med raksöm. Gör likadant i över- och underkant.Sy två kanaler. En i över- och en i underkant. Anpassa måtten efter en träribba och en rundstav.


Trä in träribban i den övre kanalen och rundstaven i den nedre.Ta fram två ögleskruvar som ska användas till hisskonstruktionen.Skruva i en ögleskruv 15 centimeter in från vardera sidan i träribban på gardinens framsida.Köp en lång rullgardinslina och gör en ögla i ena änden. Fäst öglan med häftstift eller en liten spik mitt för ögleskruven i träribban på gardinens baksida.Dags att trä linan runt tyget. Från fästet på baksidan drar du linan ner, runt och upp mot ögleskruven på gardinens framsida. Trä linan genom ögleskruven, längs med träribban till den andra ögleskruven och igenom den. Linan ska hänga plant utmed tyget.


Ta tillbaka linans ände genom öglan ytterligare en gång. Var noga med att trä in linan från samma håll som förra gången. Nu har du gjort själva dragöglan.Dra linan ner längs tygets framsida, runt och uppför tygets baksida.Gör en ögla i linans ände och fäst på träribbans baksida mittför ögleskruven på framsidan.Häng upp gardinen.


Kommentarer
Postat av: lena

Det där ser ju hur lätt som helst ut:)Här har jag gått och fundera.Härligt att du hade det på din blogg, kramar lena.

2008-10-16 @ 13:02:09
URL: http://lenahellstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0