Gott nytt år.....

Vill även önska ER alla ett riktigt gott nytt år , 2008. Hoppas det blir ett bra år för alla, både stora och små.Önskar att ni sätter upp lagomt med mål och löften, några små, små, men viktiga löften, som kan hållas. Lova er själv att ta vara på dagen, och minska på "tempot"! Ta vara på familj och vänner, de som betyder något för er. Vi har varandra bara till låns, vilket vi ofta märker först när det är försent!!  Själv är mitt enda löfte att följa mitt "hjärta", och göra det som känns bäst för mig!! Kram på er, och var rädda om varandra!!

                                                            
       
                                                                     GOTT NYTT ÅR!!!!

Arbetskompisar....

Ville bara än en gång påminna om att jag har världens bästa, goaste  & roligaste arbetskamrater!
Det är bullervarning på våra kafferaster kan jag lova.... många glada skartt blir det varje dag! HÄRLIGT!!
Kan ju inte sms:a er inatt, så därför vill jag härmed önska Er alla, Ett riktigt gott nytt 2008!!!

image111

Undersköterskor & Vårdbiträden är vi allihopa!!

Jobbat!!!

Har precis kommit hem från jobbet, och blev sååå glad!! Kommer ju några kompisar hit ikväll, så det ska grejjas mat, och städas upp lite grann......  Så när jag kommer hem har min kära sambo nästan städat klart, samt förberett all mat!!!  Är det inte underbart!!  Nu kan jag ta mig några minuter innan jag sätter fart och dukar!!Sen är det duschen som gäller! Får ju fixa till sig lite i alla fall, det är ju bara nyår en gång om året!!  Kram.......

MORGAN

Skojade lite med en kompis "gubbe" förut.... Jo, jag säger gubbe, för du kallas oss kärringar och vi är många år yngre än dig, så det så!!!  Dessuton kommer ordet kärring från det käraste, så jag antar att vi ska ta det som en komplimang??  Hursomhelst,  "erkände" han i alla fall att han brukar läsa min blogg! -Varför kommenterar du den inte då, sa jag!!  -Nej det gör jag inte,  för du skriver ju ingenting om mig....  Så nu morgan, får jag väl göra det då!!!

M
arias gubbe
Opeläskare
Rolig
Guitar Hero-proffs (tror han, hihi)
Alltid retsam
Nörd på datorer & spel

Sådär... Nu är du väl nöjd, hihi....

VÄRLDENS BÄSTA LINDA......

... Fyller 25 år idag!!!!   


Medan livet blommar än
var minut värdera
Dina tjugofem år igen
får du aldrig mera.........

image109

Grattis önskar jag dig!!! 

Jobbat kvällen....

Så har man jobbat i kväll. De gick riktigt bra, förutom att en viss person är alldeles för tung för min arm just nu....
Eller rättare sagt, för ALLAS armar!! Nåja, annars var det en skapligt lugn kväll  i alla fall! Sitter här nyduschad, och har nyss ätit mig mätt på skinkmackor!!  Gott!!!!

Djuren

image108

Nyårsfint för husdjuren!

Sådär ja! Nu är det nstädat och fräscht i både kattlåda och kaninbur!! Klart att de också ska få ha lite nyårsfint! Får se hur vi får ihop det i morgon, eftersom alla som kommer hit själva har ett antal husdjur som är rädda för raketer och smällare! Kanske blir rena zoo här, haha..... Det löser sig nog, det brukar det göra i alla fall!!!! 

Fortsättning nyår.....

Verkar vara klart hur nyåret ska firas! Skönt! A, S, L, M, P-E och K kommer hit!
Då ska bara "menyn" fixas,, så ska vi snart kunna välkomna det nya året 2008!

Tonårsmys......

Ville bara nämna vilka goa, glaá och skötsamma ungdomar det ändå finns! Som dom som är här i kväll till exempel! Nu ligger dom huller och buller i J:s 160-säng, myser och kollar på film, istället för att vara ute och "röjja"!!  Det är väl härligt! Så brukar dom göra, samlas hos någon, kolla på film, köra Singstar eller Guitar Hero!!
Bara umgås, utan alkohol och vilda fester!  Underbart.... för en tonårsmammma som jag!!!!

"Det är skönt när barnen klarar sig själva. Det är en sorts återbäring på investeringarna."

Mobil panik!!!

Har letat och letat hela kvällen på alla möjliga konstiga ställen! Garderober, skåp, badrumsskåp, under sängen, lådor i tvättstugan.... ja, ÖVERALLT!!!  Det värsta är ju inte mobilen i sig, utan ALLA telefonnummer som jag har i den!!! Och ALLA kort!!!!  Många av vännerna är utspridda över landet, och det är inte "bara" att få deras nummer igen, om jag inte kan ringa och fråga....... snyft, vad ledsen jag är nu!!!!

Kommentera gärna..............

Håller med http://mariavuitton.blogg.se/ att det vore jätteskojigt, om ni som är inne och läser på bloggen, bara ville lämna en liten kommentar efter er!!!   Så kul att läsa!!!     Tjingeling!!

Jag , min superklant!!!!!!!!

Otroligt nog, har jag lyckats, förhoppningsvis lägga bort, alternativt tappat bort min mobil!!! Nu är jag riktigt sur på mig själv.....   Och visst, man kunde ju ringa upp numret, och förhoppningsvis höra den i huset! Det kan man..... OM MAN HADE NÅGRA BATTERIER kvar i den..  Det hade jag.... INTE!!! Hade den i KD igår, pratade med sonen, när jag var på väg hem, då tog batterierna slut!!!!  Var la jag den då? Har kollat igenom bilen, på garageuppfarten , i huset, i väskan i jackfickan...... Nada mobile!!! Grrrr.................... superklanten!!!

Änglar...... visst finns dom!

image107

Jag tror på dom...... Vad tror du?

Nyårsfirande............igen!

Inte riktigt klart än hur själva firandet går till! Ska ev fira med de närmaste vännerna, dvs A, S, M & P-E med familjer!  Helt klart att M och P-E kommer, men har inte pratat med A än, så jag vet inte riktigt än....   Både jag och P-E ska ju upp och jobba på nyårsdagen, så vi ska ta det lugnt = inga större mängder alkohol och inget nattsudd. S tyckte att det var okej ändå, men jag väntar på att A ska ringa idag, så jag ffär veta hur hon vill ha det.... Hon kanske vill ha "ledartröjan" på sig, hihi... (internt skämt).......  I så fall kanske hon vill fira med några mindre skötsamma kamrater än oss!!!  Nya året ska skålas in i vilket fall som helst...............  

Nyårsfirande............

image106

Vad snabbt det går då!!  Snart har detta år gjort "sitt", och vi står inför ett alldeles nytt och förväntasfullt 2008!  Ett alldeles nytt år, ingen vet vad det har att erbjuda... Spännande på ett sätt, skrämmande på ett annat!
2007 har varit ett ganska "lugnt" år, utan några speciella händelser! Det jag med säkerhet vet om 2008, är väl att J ska börja gymnasiet!! Liten har blivit stor! Känns konstigt på ett sätt, nu ska hon "välja" väg, i alla fall yrkesmässigt!  C fyller ju tonåring 2008, men först ska ju "gubben" fylla 40!!!  Det är ju inte förrän till sommaren, men lite festplanering kan ju inte skada att börja klura på....  Tror i alla fall att han uppskattar en liten fest, med närmaste vänner bättre, än en stor ......  ? Eller?  Hmm, tål att tänka på...... Har ju faktiskt en annan 40-årsdag redan nu i januari.  Min svägerska, U som inte ser en dag äldre ut än 25, ska ju firas först och främst!! 2008 har jag jobbat i vården i 10 år, känns som det bara var ett par år sedan jag debuterade inom yrket, men tiden går fort, det vet vi ju alla! En annan sak jag kom att tänka på, är ju att det är 25 år sedan, jag träffade min sambo!!! Herregud! Snacka om att åren går fort! Det borde ju faktiskt firas! Om man nu ska fira 2008, eller 2009, det beror på hur man ser på saken,,,,,,  Vi träffades ju, 1983 i december, men blev inte ihop på "riktigt" förrän 1984!  Förlovade oss gjorde vi i alla fall 6 augusti 1988, hemma i köket, med brorsan som vittne, (romantiskt värre) men gift har jag inte blivit än i alla fall!!  Kan ju se fram emot år 2008 som ett jubileumsår i alla fall, det är ju riktigt skoj!!

Funderingar..........

Har precis sett klart filmen, den var väl "sådär", men nu har jag sett den i alla fall......Suttit och myst lite i vardagsrummet, det är så rofullt där. Tänt levande ljus, hällt upp ett glas rött, suttit uppkrupen i soffan och bara låtit tankarna fara. Livskvalité! Det heter väl så? Då kom jag bl a att tänka på min storebror...... att jag saknar honom! Har inte sett honom sen förra sommaren , han bor så långt härifrån. Jag vet att han har det svårt nu, med sin sjuka kamrat! Tänkt på vilken hjälte han egentligen är.... hur långt han har kommit med sitt liv, trots de år av missbruk han har bakom sig! Hur stolt jag ändå är, som har kunnat bidra till att han är den, han är idag! Fri från droger, har ensam vårdnad om lille sonen, god kontakt med den store. Ett meningsfullt arbete, där han har möjligheten att själv kunna hjälpa människor, med samma svårigheter som han själv har haft!  Han är 42 år nu, började med droger när han var 14.....Det konstigaste är, att jag tappat räkningen på hur länge han varit fri från dom. Är det 5 år, ellerär det 6? I början hae man ju koll , var  ju hela tiden rädd, rädd för nya återfall, rädd för att hamna på ruta ett igen, att orka fortsätta kämpa med honom.... Då höll man minsann räkningen. Att jag inte gör det nu, kanske bara är positivt? Nu kan jag känna en trygghet med, att han tagit sig ur det? Han är en fantastisk människa, pappa och bror ... på många sätt. Fantastisk! Och ärlig! Och klok. Och snäll.  Imorgon ska jag påminna honom om, hur stolt jag är, som har honom till bror, för det är jag!   My hero....... Det är ALDRIG försent att börja om !!!    Love you.............


Mellandagsrea

image105

Idag har jag, J, K och M varit till Karlstad på mellandagsrea!!!
Gjorde så många klipp, jag är jättenöjd! Jag köpte bl a en stålgrå
klänning , silvergrå stickad tunika, svarta tights, en brun, jättefint
skuren blus, en anatomisk kudde, 2 BH:ar en ring mm mm.....
även J hittade en hel del idag, vilket inte inträffar alltför ofta!  M och K
shoppade en heel del dom också! Efter att vi varit och ätit mat och
suttit en stund var vi helt slut allihopa och vi konstaterade att vi faktiskt
sprungit omkring i nästan 5 timmar!!  Så nu sitter jag här, och är helt slut!!!!  
 Blir en lugn fredag idag, ska se på filmen "Underbar och älskad av alla"
och bara "softa"!!    Ha det bäst!!!    Tjingeling på en stund !!     

Färdigstädat!!!

Sådär, nu har jag  "slitigt" som ett djur!! Hela huset är nystädat! Vilken härlig känsla .  Eftersom F är ledig i mellandagarna så fick han såklart hjälpa till, så det gick både snabbare och enklare än vanligt!!  Nu ska vi slappa i soffan och kolla på film! Tjao!! 

Städdax!!

Dags för att utrusta sig med dammsugare och trasa.......... här ska städas!!  "Råttorna" ska utrotas , för den här gången..... varar väl i nån timma i alla fall!!  Fattar inte var de kommer i från, så snabbt?  Hur snabbt de utökar sig! 
Fast jag läste en gång "Att man har lite damm i hörnen, är bara ett bevis på att man gjort något roligare än att städa" .... Så sant som det är sagt! Men idag ska jag städa i alla fall, för då kan jag ha kul hela helen sen!! Eller hur?? Tjingeling så länge!!!

Kastrering!!

Idag har jag tagit tummen ur, och ringt smådjurskliniken och beställt tid för kastrering på vår katt "Bam"!! Nu ska kulorna bort!! Fy vad elak man känner sig, men samtidigt vet man ju att han mår bäst av det!! Då får man lämna honom alldeles ensam med okända människor på morgonen, och inte hämta honom föränn på eftermiddagen! Det är ju det som känns värst! Att bara lämna honom sådär! Jag vet,,,, tusentals andra katter har redan gjort det, och klarat sig utan besvär! JAG VET!! Men våran lilla "bebbe"!!! Så den 8 januari 2008 ska kulorna bort!!

Dåligt samvete.....

I morse ca 7.00 ringde telefonen... det var från mitt jobb! En vikarie hade blivit sjuk, så de var en kort idag, och undrarde  om jag kunde tänka mig att gå ut och jobba!!! Det kände jag ju verkligen INTE För, hade sett fram emot den här sovmorgonen, så hjärnan arbetade febrilt med att  motivera sig för att svara JA!!!  Men Ingrid i den andra änden läste av mig alldeles för väl, och räddade upp situationen, med att föreslå att ringa ut någon annan! En lättnandes suck från mig, och när jag lagt på, tänkte jag bara somna om en stund.... tänkte alltså.............. Det var då det dåliga samvetet gav sig till känna!  Fy vad elak jag kände mig!!! Fick de ut nån annan? Eller fick de ut någon annan? De borde väl ringt tillbaka om de inte fick det? Ska jag ringa tillbaka och erbjuda mig?  Så var det med den sovmorgonen!!!

"Gubb" & Biljardkväll......

Igår kom S hit vid 16.30 för det väntades en liten "gubbkväll"!  Det blev biljardspel, "grogg" & "bira" och en massa "flabb" nere i gillestugan!! Herregud vad de skrattade och var skadeglada åt varandras misstag!!!  Brukar ju vara vi "tjejer" som står för asgarven, men igår var det verkligen gubbarnas afton.  De ropa allt ner mig till slut, så jag blev bjuden på grogg!  Gott gott.....   Herregud, de spela nästan 60 omgångar biljard! Att dom orkar!!!  Annat är det när jag har tjejmys,,, då softar vi bara, äter och dricker något gott,,, pratar allvar, snusk, skvaller, sorger, glädje, ja, allt mellan himmel och jord! Riktigt mysigt brukar det vara.....    Men kul hade de i alla fall, gubbarna!! 

Tröttis!

Är så trött efter denna intensiva vecka i släkten, vännerna och jobbets tecken, så nu tänker jag ta mig en "tupplur" SKÖNT!!! Och imorgon väntar SOVMORGON!!! Mums!!!

Köksplaner!

Jag och gubben satt och pratade kök för några veckor sedan. Egentligen trivs jag bra med planlösningen i huset, men jag sa väl något om hur fint det vore om vi hade lite mer öppen planyta mot vardagsrummet. Och tänk! Precis vad an också tyckte.... han hade till och med funderat på det en längre tid! På något sätt har vi pratat kök de senaste veckorna, och nu har han t om börjat räkna på det! Kul, tycker jag, för jag älskar att ha lite projekt på gång! Tanken är väl att öoona upp halva väggen mot vardagsrummet, så det blir som en högre bardisk! Då kan man ju stå och pyssla i köket, men ändå ha kontakten med ev gäster i vardagsrummet!  Lite svårt att förklara, men om någon har förslag och ideer, så är det välkommet!!!

Sista jobbardagen......

......för denna gången i alla fall! Ledig i hela 3 dagar nu! Gud vilket underbart schema vi har! Jobbar 3 dagar, sen är vi alltid ledig i 3 dagar! Så rullar det på, hela tiden! Kan det bli bättre? Tror inte det.  Var extra kul på jobbet idag, för K jobbade extra hos oss. Hon har varit vikarie hos oss förut, men nu studerar hon i Canada och är bara hemma över jul och nyår! Verkligen kul att se henne, hon såg pigg ut! Och det är hon säkert, nykär som hon är, hi hi......

Elsa Beskows Juldikt........... en dag för sent!

Hittade en så söt dikt av Elsa Beskow som jag lägger ut endag för sent!

                   image104

                                    Jesusbarnets födelsedag

                 Du lilla vackra Jesusbarn som ligger där på strå.
                  du borde ha en bädd av dun med fina lakan på.

                För att du föddes denna dag har hela världen fest,
                 och därför borde väl just du bli firad allra mest!

               men ingen julklapp alls du fått, jag kan det ej förstå.
                För din skull alla jordens barn ju fullt av klappar få!

                 Jag ville duka dig ett bord med små paketer på,
                   och alldeles i bordets mitt en tårta skulle stå.

           Och runt omkring en vacker krans av blommor och av blad.
                  Du lilla vackra Jesusbarn, då bleve du väl glad?

                                          Elsa Beskow


Fixat bilden till tonårsrummet!!!

Har fixat till det med bilden på C:s rum eftersom den inte syntes förut........
Tror det ska vara i sin ordning nu, säg bara till annars!!!


Färdigjobbat för idag!

Sådär, jobbat klart för idag! Skönt! Har plockat lite, och ska väl snart hoppa in i duschen!!  Det är "Göbblek" = Öl och biljard nere i gillestugan, så jag väntar lite....  Har gått bra på jobbet idag i alla fall, har t om varit lite lugnt, som tur var, för M kände sig inte så pigg idag, hoppas det är snabbt övergående, för idag var hon så blek!!! Krya på dig gumzan!  Jobbar kortisdag i morgon, till 12 bara, sen är jag 3-ledig igen!! Jag klagar inte på schemat alls, hihi
Däremot skulle jag kolla hur turerna ligger 2008, på jul, och naturligtvis jobbar jag hela jul och nyår nästa år med....   tråkigt, stämmer in så varje år, hittills har jag ju fått semester, men det är ju ingentingman kan ta för givet!

Julen 2007

Ännu en jul som passerat förbi, utan att man hunnit märka det nästan. All den här hysterin, veckor, ibland månader i förväg, sen är det över på några minuter. Man myser, äter gott, ser Kalle Anka, fikar, sen kommer tomten,,,, sen är det bara,,,, över!!!!!   Lika överraskad blir man varje år! Fast för mig har det varit stor skillnad i år,,,, jag har haft en avslappnad och lugn jul! Inget jäkt dagarna, eller natten INNAN, som det alltid varit förr! Det är inte värt det!  Har tänkt så mycket på andra viktigare saker, som att bara umgås och ta hand om varandra. Speciellt efter att min arbetskamrat förlorade ett 30-årigt syskonbarn för några månader sedan, har jag tänkt så. Vem vet hur mycket tid vi har på oss? Ta vara på varandra ,uppskatta varandra! IDAG! Så igår låg vi och drog oss lite, innan vi gick upp och åt "julfrukost"! Efter det hade vi paketutdelning här hemma, med familjen! Sen gjorde vi oss i ordning och åkte till svärföräldrarna. Där väntade ett riktigt gott julbord på oss, och det blev förståss Kalle Anka, fika och som jag sa,,, tomtebesök! Moa (Barnens 3 -åriga kusin) var så glad, öppnade paket och kramades,,,, -"MIN MALIN", säger hon....... hihi ....  Riktigt söt är hon! Tyvärr glömde jag kameran, så jag kan inte visa några kort därifrån. Efter det åkte vi hem med lite grejer, och vidare till Storebrorsan, där även syrran med familj var! Där bjöds det på glögg, prat, dans och många skratt!     Vid  23- tiden ramlade vi i stort sett över tröskeln här hemma! Helt utmattade............
       
 
Hos storebror......        igen......                        Julpyntat här hemma....

Idag jobbar jag DT igen, och är bara hemma på "permission" nu.... Tänkte "blogga" lite innan jag börjar med lite julmat här hemma.  Kan ju i alla fall passa på och tacka dig J, om du läser detta, för att du var så snäll och gick ut och jobbade åt mig igår, Jag uppsakattade det verkligen! TACK, TACK och åter TACK!!!  Du är så snäll!!

Uppdatering tonårsrum

Lovat att lägga ut bilder på C:s rum....  lite mer "piffing" behövs och
kommer inhandlas snarast, men hur rummet blev, kan ni se här!image103

image97

Uppesittarkväll

Idag har Nathalie och Linnea varit här som sagt, och vi har haft det trevligt.....
Pratat, ätit, handlat & fikat har vi gjort!  Jätte kul! Min lugnaste och
bästa "dagarna före jul" tid i mitt vuxna liv. Har verkligen inte stressat
med någonting, utan istället umgåtts med familj och vänner! Visst städat
vi ju gjort... men med måtta! Julklapparna började jag för en gång skull
att köpa redan i oktober, mycket via internet, så de har i stort sett hamnat
direkt i "lådan"! Enkelt och bekvämt! Har lite familjemys nu, framför tv:n och
spelar Bingolotto!!!!   Det gör jag 1 gång om året, alltid dagen före julafton!
Får se om vi vinner något eller inte! Hoppas ni har det lika lugnt och skönt som vi!

Myskväll..... igen!

Så igår hade vi lite mys igen..... Maria & P-E kom hit och vi käkade lite mat, drack... ja... vin igen!!! Fick jättefina örhängen av dom i julklapp, som hör till halsbandet jag fick för några veckor sedan! Nu blir jag tjusig i morgon, på självaste doppardagen! Kul! Unnar mig sällan så fina smycken, så jag blev verkligen jätteglad!!  Så idag var jag lite sliten när jag vaknade, men det gick snart över, då mina syskonbarn, Nathalie & Linnea kom! Kul! Har ju inte sett Nathalie sen i oktober, hon läser ju Journalistik & medieproduktion i Kalmar! 

Saker och ting på rätt plats

Äntligen!! Nu när C:s rum är klart, har man ju också fått bort alla grejer som varit utplacerade i huset, så äntligen har julefriden kommit till oss! Visst, det är inte kliniskt rent, men var sak är på sin plats, och tomtar och pynt är framme! Det var mitt mål denna julen. Har skinkan i ugnen nu, så det doftar verkligen jul här! Gott!

Julmys & nattsudd

Igår kväll kom A , S och L hit på lite mys innan jul!  Det blev mat, vin och julklappsbyte. Jag fick jättefina  muggar med änglamotiv!  Kul! ÄLSKAR ju änglar, så det passade mig utmärkt!  Vi käkade, pratade, lyssnade och sjöng Ulf lundell låtar, gubbarna spelade biljard! Jätte trevligt! S och L stack vid 01,00, anna stannade till ca 03,00!!! Gissa om jag var trött i slutet, satt och tittade i kors, INTE av vinet utan av trötthet, jag lovar!! Anna däremot var pigg som en mört, haha....   

Hjälpsamma ungar!

Igår var jag ute och jobbade extra för att hinna handla till alla pensionärer innan jul! När ungarna slutat kom de till affären, och hjälpte till! Då gick det undan minsann,,, kvicka i benen och hittar allt på ett litet kick! Täänk, de skulle vara med varje vecka! Tror de kände sig nöjda i alla fall, att de gjort julens goda gärning!

Pensionäshandla

Idag ska jag gå ut på "plikt" och pensionärshandla, så att alla våra gamlingar får lite gott till julbordet. Säkert full fart i affärerna , så vi får väl stå på dörren nu när dom öppnar klockan 9.   Sen ska vi åka in till karlstad och försöka hitta de sista julklapparna, och i kväll kommer A & S med familj hit på lite julmys = vin, mat & biljardspel mm
Ska bli kul,,,   nu ska jag sätta fart!! Tjingeling..................


Full-rulle-dagen......

Idag har det verkligen varit full rulle, hela dagen.....  Plockat, plockat och åter plockat. Handlat lite mer julklappar idag också, så nu är det nästan klart, skönt! Medan jag var ute och handlade, spikade gubben in listerna, och började sedan bära in möblerna i C:s rum. Så när jag kom hem fick jag börja plocka rätt på alla saker, som var utspridda här och där i huset! Har nästan plockat klart allt, har bara sparat lite till i morgon, för nu måste jag nog hoppa i "bingen" innan jag tuppar av nånstans!!  Ska jobba lite plikt i morgon, så det är bäst att få sin brhövliga sämn!  Hursomhelst är jag helnöjd med min dag, för jag har fått mer gjort idag än jag fått på flera veckor!!

Vart ska man börja?

Som jag berättat tidigare, startade vi ju upp en helrenovering av sonens rum, i vecka innan jul! Konstigt nog känner jag mig inte det minsta stressad över att det ser ut som en bomb har slagit ner i hela huset. För där det inte står möbler, småplock och annat som hör till tonårsrummet, så är det bara allmänt stökigt och lortigt!! Men ska man försöka se nåt positivt av röran, så är det ju faktiskt så, att ingenting kan ju bli värre... bara bättre, eller hur? Och det är ju POSITIVT!  Har nu efter nogrann övervägning beslutat mig för att dela med mig av röran i huset, kanhända kan jag bidra till att fler slår av julstressen!!  Det blir jul ändå!   Se och... hm... NJUT???  Var börjar man?

            
DATARUMMET    SOVRUMMET      HALLEN             VARDAGSRUMMET

Hopp & drömmar....

Ta dig tid att drömma -
det betyder att sikta mot stjärnorna.
Ta dig tid att älska och bli älskad-
det är ett gudomligt privilegium.
Ta dig tid att se dig omkring -
dagen är alltför kort
för att du ska stänga dig inne.
Ta dig tid att skratta-
det är musik för själen.


Håll kvar dina drömmar!
Bevara i ditt hjärta
en lugn, hemlig vrå
där drömmar kan få
en skyddad plats
att trivas och växa


Det är alltid bättre att ha många olika versioner
än bara en enda, då blir man mindre sårbar.
Om någon skulle råka vissna, kan de andra
fortsätta att blomma.....


Du ska ta väl hand om dina drömmar
och skydda dem under tider av sorg
och tider av svårigheter, fram till det
solsken och ljus ALLTID kommer.

Nittiotreårskalas.......

Glömde ju att säga att bl a   "Snäll-B" hade saknat mig när jag var sjukskriven! -Jag trodde att du dött eller att du hade slutat.... Hmm... vad svarar man då? Dött!!!!    Jaja, han är ju i alla fall världens gulligaste farbror. Igår bjöd han mig till sitt 93-årskalas som han ska ha på juldagen!......  En riktig charmör det där, kallar mig vackra Malin och pussar mig på handen,  hi hi....  Han är så söt så söt.......... "Snäll-B"!!!! 

Uppdatering av tonårsrummet

Lovade AO att lägga in kort på C:s fondtapet! Kan tillägga att det blev jättebra, för när jag kom hem ikväll, hade gubben lagt hela golvet + målat golvlister!!!  Duktig Gubbe man har va? Nu kliar det i Malins pianofingrar, tills hon får börja sätta in alla möbler och köra igång själva "piffingen"!!  Kul det ska bli....    Jul? Vad är det? Här ska fixas mysigt tonårsrum!!!  Ha det bäst!!  Natti natti!!
 
         

Trevlig resa........

Ville bara önska AnanasAnna en riktigt trevlig London resa...
Ha det nu bara riktigt, riktigt skönt, för det är du  värd!      image88

Snurrig i bollen

Är nu hemma på "permission", mellan en sk dubbeltur.... Är helt "mör" & snurrig.... Har ju nästan hunnit glömma bort "tempot " på mitt jobb, när jag varit sjukskriven ett tag....  Många besök, kors och tvärs, när man sätter sin fot innanför lokale, för lite frukostrast, då ringer telefonen i ett kör, eller så larmar det. Samtidigt är vi många i arbetslaget, så lite surr blir det ju med förståss!! Nåja, kul att tjata med jobbarkompisarna igen, för det saknar man faktiskt.  Tyckte synd om A idag...  säger inte varför, skulle bli pinsamt för henne då. Men jättesynd var det om henne!  Direkt efter jobbet idag åkte jag till ikea & köpte golvet till C:s rum, så förhoppningsvis hinner gubben lägga det så snart som möjligt!  Hoppas det i alla fall!! Målet inför julafton har bytts från nypolerade golv till att han får sitt rum i ordning, och därmed slipper ha sina möbler och andra tillbehör utspridda i hela huset!! Ha det!!

TÄNKVÄRT

Kalle är den typen du älskar att hata.
Han är alltid på gott humör och har alltid något positivt att säga.
När någon frågade honom hur han mådde svarade han:
' Om jag mådde bättre hade jag varit tvillingar'.

Han var en naturlig inspiratör. Om en av de anställda hade en dålig dag
 var Kalle där och talade om för de anställde hur man kunde se positivt på situationen.
Jag blev nyfiken av att se detta, så en dag gick jag bort till Kalle och frågade honom:
'Hur lyckas du?'
Kalle svarade: 'Varje morgon vaknar jag och säger till mig själv: Du har två val idag.
 Du kan välja att vara på gott humör eller du kan välja att vara på dåligt humör.
Jag väljer att vara på gott humör.'
Varje gång det sker något dåligt, kan jag välja att vara ett offer eller dra lärdom av det.
Jag väljer att dra lärdom av det.
Varje gång någon kommer och klagar hos mig, kan jag välja att acceptera deras klagan
eller jag kan välja att peka på de positiva sidorna i livet.  
Jag väljer de positiva sidorna i livet.

'Säkert, men det är inte fullt så enkelt',  protesterade jag.
'Det är det', svarade Kalle. Livet handlar om val. När du tar bort allt runt omkring
är varje situation ett val. Du väljer hur du vill reagera på situationen.
Du väljer hur folk skall påverka ditt humör.
Det är du som väljer om du vill vara på bra eller dåligt humör.

Till syvende och sist är det ditt val hur du lever ditt liv.  

Jag funderade över vad Kalle hade sagt.
Strax därefter lämnade jag företaget för att starta eget. Vi tappade kontakten,
men jag tänkte ofta på honom när jag gjorde ett val i förhållande till livet,
istället för att bara reagera på det.

Många år senare hörde jag att Kalle var inblandad i en  allvarlig olycka
med ett fall på 20 meter från en radiomast.  Efter 18 timmars operation och
flera veckor på intensiven,
blev  Kalle utskriven från sjukhuset med skenor längs ryggen.
Jag träffade Kalle ca sex veckor efter olyckan. Då jag frågade honom hur han mådde, svarade han:
 ' Om jag mådde bättre skulle jag ha varit tvillingar. Vill du se ärren?'
 
Jag avböjde erbjudandet om att se ärren, men frågade honom om vad som försiggick i
huvudet på honom under olyckan.
'Det första jag tänkte på var på min ännu ofödda dotter', svarade Kalle.
' Så medan jag låg på marken mindes jag att jag hade två val.
Jag kunde välja att leva eller jag kunde välja att dö.
Jag valde att leva'.
'Var du inte rädd? Blev du inte medvetslös?' frågade  jag
Kalle fortsatte: 'Ambulanspersonalen var fantastisk. De sa hela tiden att allt kommer att gå bra.
 Men då de rullade in mig på akutmottagningen och jag såg uttrycken i läkarnas
och sjuksköterskornas ansikten, blev jag vettskrämd.
I deras ögon stod skrivet: 'Han är döende'. Jag visste att jag måste göra något.
Vad gjorde du då?', frågade jag.
Nå, det var en sjuksköterska som skrek frågor till mig', sa Kalle.
Hon frågade om jag var allergisk mot något.
Ja', svarade jag. Läkarna och sjuksköterskorna stannade upp medan de väntade på mitt svar.  
Jag tog ett djupt andetag och ropade: 'Tyngdkraften'.
Genom deras skratt sa jag till dem: 'Jag väljer att leva.
Operera mig som om jag var levande, inte död'.
Kalle överlevde tack vare läkarens skicklighet, men också på grund av sin fantastiska inställning.
Jag lärde av honom att varje dag kan vi välja att leva fullt ut.
Inställningen är, trots allt, allt.
Gör er därför inga bekymmer för morgondagen. Den får själv bära sina bekymmer.
Var dag har nog av sin egen plåga'. Matteus 6:34
Egentligen är dagen idag den morgondag som du bekymrade dig för igår.

Nyårslöfte

Var inne och  kikade lite på min favoritblogg  http://helenasnackar.blogg.se/
Hon skrev om sina nyårslöften, eller rättare sagt,  de löften man borde ha!!
Så tänkte jag till.... vad har jag för något löfte i år? Brukar alltid tänka ett, lite
hemligt och tyst för mig själv....   Kan vara allt från att sluta äta godis, banta
motionera, börja träna, ge mig själv lite mer egentid, resa mer, ta mer vara på
familj och vänner mm mm mm  Listan kan göras oändlig över alla mina ,
genom åren brutna löften.  Så nu tänkte jag så här: I år ska jag inte ha de
här kraven på mig alls! För det är just vad det är, de här nyårslöftena blir
egentligen bara ett krav, att man ska klara leva upp till det man velat förbättra!
Är inte kraven höga nog i vårt samhälle? Duger vi inte bra som vi är?
Och om vi nu stoppar i oss den där godisbiten... var det så farligt? Är inte
stressen över att inte klara motstå den värre för oss, än själva godisen?

Det här året, ska bara bli ett år, där jag inte sätter onödiga krav på mig själv.
Ett år där jag i möjligaste mån, tar vara på dagen, gör vad jag känner för just då!
Där jag, min familj och mina vänner ska stå i fokus och gå före dammråttor
och onödiga tvång!  Känner på mig att det kommer att bli ett bra år 2008!!

Still going strong.....

Nu är jag hemma, nyduschad & "nyäten", efter en kväll på jobbet..... Det gick faktiskt riktigt BRA!! Inget värre ont än innan! Skönt! Nu var ju Ann så snäll och erbjöd mig sin tur ikväll, som inte är lika tung som den jag skulle haft!
Snälla arbetskamrater man har va? Trots att man vet att alla har sina krämpor av vårt tunga & stressiga jobb!!

Önska mig lycka till.......

Nu ska jag göra mig iordning och gå till jobbet, efter x -antal veckors sjukskrivning.....
önska mig gärna lycka till, och att armen sitter kvar även när jag kommer hem ikväll!

Veckans "hoppas att jag hinner lista"!

Skicka julkorten till nära & kära

Handla de sista julklapparna

Handla julmaten

Hoppas att C:s rum blir klart senast torsdag!

"Piffingen" i C: rum = " prio 1"

Damma, tvätta skåpluckor, dammsuga, skura :(

Byta sängkläder i sängarna

Tvätta mattor

Vinmysa med nära vänner!

Köpa & Klä julgranen

Koka mera knäck

Granen står... KVAR!

Yes, med risk för att få "bakslag" någon annan dag, vill jag bara meddela att
GRANEN STÅR KVAR!  Inte en kula ligger på golvet! Bra va? Förlåt "Bam"!!!

Barnen.........

"Om du vill att dina barn ska lyckas,
ägna dubbelt så mycket tid som du hade
 tänkt och hälften så mycket pengar"

Optimister & Pessimister

"En pessimist är en person som gör svårigheter av sina möjligheter;
 en optimist är en  som gör möjligheter av sina svårigheter"

Lycka

"Lycka är någonting som kommer in i våra liv 
         genom dörrar som vi inte ens 
    kommer  ihåg att vi lämnat öppna"      "Succé är att få det du vill ha.
       Lycka är att gilla det du får."

Granen står så grön och grann i stugan.....

Japp, nu har vi, eller rättare sagt JAG klätt granen.... för första året sen barnen föddes, stog jag nu, alldeles ensam och klädde årets "sargade" julgran! För sargad blev den, efter mitt, kanske lite för våldsamma, inkastande i bagaget på bilen! Men klädd är den, förutom med alla glaskulor och mitt "barndomspynt"! Vet ju inte om katten tillåter att granen står upp, om man nu säger så! Inte värt att riskera något! Han, alltså kissen, var i alla fall mitt sällskap, och det gick lugnt till väga, så jag hoppas att det även fortsätter så! Lite sargad är nog katten också för den delen, för han råkade vifta svansen mot ett tänt ljus idag, han har svart målargärg på några morrhår, och så lite spackel på hårtussen under foten! Inte lätt att vara katt i det här huset just nu, kan jag lova! Lite bilder nedan!
                     
Vad är det här?             Sargad, men grön!      Klar!                         Sällskapet!

Titta till sjuklingen!

Eftersom det ser ut som "skrutt" här, bestämde jag mig för att  titta till min vän "sjuklingen", som varit dålig jättelänge! Hon var fortfarande "mör", men hade fått lite nya medicinkurer av läkarn idag! Hoppas det hjälper, så hon är alert och orkar lite vinmys, innan julafton! Vi fikade och pratade medan jag förträngde allt jag borde ha gjort istället!  Men vännerna är ju ändå viktigast, så det så.......  När jag kom hem slog jag in lite julklappar, fixa mat mm 
 Medan gubben fortsatte att måla, åkte jag i alla fall ner på "byn" och inhandlade mig en julgran, som står och tinar upp i hallen just nu. Ska se om den torkar upp lite så vi hinner klä den innan kvällen är slut!   Tjaoo!

Julkaos!!

Typiskt oss! Hitta på att vi ska renovera ett rum från golv till tak, veckan INNAN JULAFTON!! Vi har grejer & slipdamm, ÖVERALLT!!! Synd/bra att digitalkameran strejkar, annars kanske det funnits bildbevis! Nåja, jag tar julen med ro numera. Var mycket mera stressad förr, men har väl blivit äldre och klokare, och insett att det viktigaste är att just njuta, njuta, njuta..... Tomtar, paket, familjen och godmat är viktigt förståss, men det behöver inte vara kliniskt rent! Minns ju när man själv var liten. Kvällen innan, slet mina heltidsarbetande föräldrar febrilt.... Minns att mamma skurade, både väggar och tak, i varje skåp.....ja, överallt!!  Det var en enda röra när jag gick och la mig, men när jag vaknade på julaftons morgon, doftade hela huset av en blandnig av såpa och julskinka. Hela huset glimmade, det var pyntat och granen glittrade i vardagsrummet! Härligt var det, men på kvällen halvsov både mamma och pappa framför "Karl-bertil jonssons julafton"! Visst, det kommer inte att bli skinande rent i huset, det hinner vi inte, men Casper kommer att få sitt rum klart innan jul, och det är han jätteglad för! Och det är VIKTIGT!

          image79

Jag och mina syskon julen 1977. På  vä sida syns vår lucia, som jag själv har vid granen numera!

Busiga "bebben"!!

Glömde ju att skriva igår, att vår kattunge "Bam" är bra i ögat! Familjen "Överbeskydd" har oroat sig helt i onödan. Torkade ur "gegget" från ögat både på lördag och i söndag!  Vips så var det bra,,, antagligen har han varit inne i C:s rum, kanske fått slipdamm eller något i ögonen så de blev irriterade.....Han har ju säkert varit därinne, för några morrhår var svarta, precis som fondväggen, ha ha.....  Busiga "bebben".....nyfiken i en strut!

Sömnstörningar.....

Usch, en riktigt hemsk natti igen......    Sovit riktigt uselt, kan jag säga..... vet inte vad det beror på, kanske för att det är lite "pirrigt" ,   tänkte ju prova att jobba i morgon! Jag är ju ärligt talat inte riktigt bra än. Känner bara att jag inte "orkar" gå här hemma och hela tiden ta det lugnt.... sen så saknar jag ju mina goa arbetskamrater!!!!  En annan   orsak, som jag är säker på, har en stor bidragande orsak är ju att min gubbe kan snarka å högt och mycket!!!!!    Vet inte hur många gånger jag buttat på honom inatt.......   Helst ska ju jag somna före honom, då kan det gå bra!  När klockan var 03.22  vet jag att jag tänkte: -Skönt, om 2,5 timme åker han till jobbet!! Jippie!! Snäll jag är!!!   Så timmarna mellan 06.00-08.00 sov jag som en stock!!!  Någon som har tips & råd till en utsliten, trött "snarkarfru"?  Där kanske mitt nya bloggnamn kom också,,, har ju läst att det finns både hockeyfrun och fotbollsfrun i bloggvärlden! Riktigt roliga bloggar t om,,,, gillar speciellt en av dom!!!  Nog om det, nu ska jag fixa lite kaffe! Snark!

Kärlek.....

image78

När det lider mot jul.....

När det lider mot jul

Det strålar en stjärna förunderligt blid,
i öster på himlen hon står.
Hon lyst över världen, dess oro och strid
i nära två tusende år.
När dagen blir mörk och när snön faller vit,
ja då skrider hon närmre, då kommer hon hit,
och då vet man att snart är det jul.

Och julen är härlig för stora och små,
är glädje och ljuvaste frid.
är klappar och julgran och ringdans också,
är lycka oändligen blid.
Är ljus, allas ögon då stråla som bäst
och stjärnorna tindra som mest;
och där ljuset är, där är det jul!


Knäck &Kola

Idag bakade jag och J,  knäck och kola.....Gott & mysigt!!
Vi satte på skivan med julsångerna, sen körde vi igång!
Fick riktigt med julkänslor faktiskt och blev sugen på att 
köpa  julgran så snart som möjligt. Jag vet, många
tycker det är tidigt och när jag var liten var det inte aktuellt
föränn kvällen innan julafton. Men jag tycker det är synd att
vänta, julen blir så "kort" då, och det är ju innan jul man kan gå
och mysa, när alla julklappar ligger där under och bara väntar!
Ska se om jag kan klara av att få hem en gran själv, är ju
fortfarande lite klen i armen.... men,  i så fall kan jag fixa det i
morgon!!  Åh, vad härligt det skulle vara!   LÄNGTAR!!! 

         
Kokar knäck...              Kolan svalnar....           Klart! bara att smaka!

 

I "målartagen"........

I morse gick "gubben" upp & målade tak och lister i C:s rum. Efter det åkte vi in till K-D för C skulle välja färger och golv,,, Det blir grått och svart på väggarna, och till det så valde han ett golv i ek! Tror det kommer att bli jättefint ! Hoppas det blir klart innan jul bara, för nu lever han verkligen i "kappsäck"! Har grejer lite här & där, sover på en madrass inne hos oss nu, för soffan i gillestugan var inte så "skön",,,, Eller så är det ovanan att sova nere, han gillar ju att ha oss på samma plan! Hursomhelst, när vi handlat klart åkte vi hem, och F började genast att måla. Innan kvällen var slut var alla väggar målade 1 ggr. Imorgen ska han ev fortsätta målandet, och snart kommer fondtapeten upp. Ska bli spännande att se hur det blir

                                                Dagens kloka ord:
                               Ett gott omdöme beror på erfarenhet, 
                                och erfarenhet får man på grund av
                                                 dåligt omdöme"

En liten sjukling..........

Nu har vi en liten sjukling här igen...  I detta fall gäller det vår goa katt. 
Misstänker ögoninflammation, han är irriterad i höger öga, orkar inte
riktigt titta stort med det heller! Stackars liten... Så verkar det ju klia också!
Jättesynd om honom... Får åka in till Stan i morgon och köpa ögondroppar.....
Noviform eller Prednisolon? Har torkat ur ögat ett par gånger, då jag sett
att det varit lite gulgeggigt!  Någon som har tips & råd, så är det välkommet!
Tyckte synd om honom, så när jag upptäckte att han gjort "inbrott" i godislådan
hade vi inte hjärta att ta den ifrån honom, inte direkt i alla fall. Se så söt han är!

                

Jag tror,,,,

"Jag tror på solen,
även när den inte skiner,
jag tror på kärleken, även
när jag inte känner den"


Rader inristade på en källarvägg i ett hus
som förstördes vid ett bombanfall i Köln
under andra världskriget

Tack! Tack! Tack! Tack! Och åter TACK!

Just det,,,,, vet inte hur jag ska tacka dej Helena för all hjälp med
att designa min blogg!!!   Är verkligen jättenöjd, och det är jättekul
att ha en egen "bakgrundsmall",  det blir mer personligrt så! 
Du är såå DUKTIG! Och snäll! Så ännu en gång!! TACK!!!!!

Mat, vin, tv,,, och somna i soffan?

Ännu en dag har tagit slut ,,, helt otroligt vad snabbt det kan gå! Egentligen skulle jag och Anna ha myskväll idag, men jag hade ju glömt att jag skulle vara barnvakt hela eftermiddagen, sen hade hon blivit förkyld,,, IGEN!!!  Ja, hon har inte hunnit hämta sig från den förra förkylningen än, och så kommer det en ny! Inte bra! KRYA PÅ DIG!  När småtöserna åkt, var det dags för lite mysmat, och ett (+) glas vin! Sen hamnade jag här, men nu ska jag gå ner till gillestugan och umgås lite med den som vill,,,,, I morgon ska vi = "Gubben" börja med juniors rum! Gott! Natti natti!

Nytt tonårsrum,,,,,,,

ÄNTLIGEN!!!   Nu är C riktigt glad,,,, för äntligen har turen kommit till hans rum! Dags för renovering!!  I morgon sätter "Gubben" igång med något som vi egentligen tänkt oss det senaste året,,, har inte blivit av bara,,,,,   Svart och grått vill han ha i sitt rum!!!   Vi kom fram till att en fototapet kunde vara lite kul som "Fondvägg", och motivet han valde var på skataren BAM MERGERA,,,,, så i går var tapeten äntligen färdig, och i morgon ska vi börja spackla!!  
NU! !    Så här ska fonden se ut!   
                                  

Fika, Barnvakt, Fika, Pyssel, Fika,,,,,,

Hej och hå! Full rulle idag! Härligt! Städade lite på förmiddagen, sen kom Maria på lite fika,,,,, en stund senare kom Syrran & småtöserna för jag skulle passa dom idag! Säger bara en sak,,, är helt slut i hjärnan! Är 38 år och slutkörd! Hur ska jag klara av eventuella barnbarn? Jag bara undrar,,,, ?  Hursomhelst, så fikade vi också,,,, lussebullar och "mormors" kakor,,,,gott gott! Precis när vi var klara, kom P-E,,, bara att plocka fram mer fika,,, rättvist ska det vara, eller hur? Efter fikan, fixade vi lite lättmat,,, ja jag vet, lite bakvänt, att äta efter fikan, men är man hos moster, så ser man till att få det goda först!  Efter det blev det lite julpyssel,,, lite julpynt, och en och annan julklapp gjorde småtöserna också, och slog in i fina paket!!!  :)   När vi pysslade som mest, så kom syrran tillbaka, och det blev dags för,,,, just det,,,,, FIKA,,,, IGEN!!!  Ha ha,,, snart dags att baka "mormorskakor" igen, för de är i stort sett slut!!!  Kul att de är så omtyckta!!! Tror att mamma är nöjd, där uppe i himlen!!!  

            

Hur ska det gå??

Herregud,,,,   Jag är nog ganska "känd" för att ÄLSKA JULEN och allt vad det nu innebär,,,, snö, tomtar, glögg, julskinka, glitter, hyacinter, you name it!!!   Och sen ÄLSKAR jag ju granar,,, riktiga julgranar ska det ju vara, självklart,,,,  Men nu har vi ju något som vi definitivt INTE hade förra året, och åren innan dess!!!! Nämligen en KATTUNGE!!  Visserligen snart 8 månader, men busig som få!!   Blomkrukor och prydnadssaker har man ju vant sig vid, att de ligger omkullvälta här och där,,,, Men nu var det ett himla liv i huset, och jag gick och undersökte saken,,,, då hittar man honom,,,, världens sötaste men busigaste katt,,,,  omringad av julkulor!! Han hade vält Caspers lilla gran, den som han har på sitt rum,  fått av varenda julkula!!! Då kom jag att tänka på något ,,,,     
- HUR SKA DET GÅ MED MIN STORA,  FINA,  RIKTIGA , JULGRAN FYLLD MED GLITTER; TOMTAR & KULOR?????
                                              Tips och ideér mottages omgående!!!

Pepparkaksbak!!

Igår kväll var det dags för lite pepparkaksbak,,,,,  Från början var det barnen som skulle baka, men sonen "lommade" ganska snart därifrån, mumlande någonting om:  -det går ju inte att få bort dom från bakbordet!! De bara fastnar!!!   Jaha, då tog jag över hans degklump, och fick genast sällskap av katten,,,hmm,,,, snabba rackare dom där kattungarna, vill jag lova. Tog inte många sekunder förrän tassarna var i degen! fick slänga degklump efter degklump, ha ha,,,,,  Men några pepparkakor blev det i alla fall, och fina blev de,, i alla fall Josses!!!!  

Fina pepparkakor!!! Efter att ha gett upp, bevakade han degen i stället!

Kloka ord.....

Har ju alldeles glömt bort "Dagens kloka ord"!! 
Jättelänge sedan sist!  Här kommer flera....


* Att lyssna "inåt" kan vara nyttigare än att lyssna utåt.

* Det är lycka att tycka om det vardagliga.

* Även en liten stjärna lyser i mörkret.

* Ängslan förgiftar livsglädjen.

* Minnen flyttar man inte ifrån.

Natti natti,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Bonde söker fru,,,, "Grand finale"

Så har man kollat på "Bonde söker fru" igen då,,,,, A lla medverkande hade valt de som jag tippat!! Är man inte säker? Finns nog lite "Romantik-substans" hos alla,,,, utom hos Fredrik och Sofie,,,, Tyvärr!!! Sa det från början och jag säger det igen,,,,, Hon kändes inte helt ärlig! Vad ville hon egentligen få ut av programmet? Testa hur långt hon skulle komma?  Se om han blev kär i henne? Få vara med i tv och bli igenkänd? Vinna en resa? Mina frågor är många, och jag kan ha fel, men nån romans tror jag inte på mellan dom 2. Hon verkar jättesöt och trevlig, men jag tror aldrig hon tänkt sig själv som "Bondmora" på Fredriks gård! No way!!  Hade han däremot valt Lena, hade han nog fått en trogen "fru" som definitivt varit ärlig i sina känslor till honom! Det tycker jag han är värd,,,, Jag menar,,,ni ser själva,,, killen har ju inget självförtroende, är nervös, osäker och blyg!!!  Och oskulden själv såklart!Att han överhuvudtaget vågade medverka i programmet!!??   Strongt gjort, verkligen,,,, I kvällens program tyckte jag att han hade växt flera meter,,,, gjorde många saker som han säkert inte gjort under hela sin livstid!!!  Nåja, vi får se på onsdag,,,, då visas "Vad hände sen" eller nåt liknande,,,, får se om jag tippat rätt,,,,       IGEN!!!!!

                       image57

Luciamorgon,,,,,, I like,,,,,,,,,,,,, <3

Vaknade tidigt,,,,  kokade kaffe & fixade fika, väckte barnen,,,,,,,,,  Sen kröp vi upp i dubbelsängen och fikade på lussebullar och pepparkakor, medan vi såg på Luciamorgon och adventskalendern!  Mysigt!!  Ja ja vet,,, jag är "gammal" och barnen "stora",,,,,,, men vad gör det? Att mysa & vara lite "barnslig" är bara nyttigt, och ska jg vara riktigt ärlig, har jag bara missat årets adventskalender en enda gång!! Det ni! C sa till mig häromdagen, att jag
t om älskade julen mer än vad ungarna gör, ha ha,,,, så får vi väl hoppas att det inte är, men kanske gillar vi den lika mycket? Kändes extra stämningsfullt eftersom det faktiskt snöade lite grann i gårkväll och under morgonen!

                      image54

Igår var jag faktiskt lite duktig, trotsade min onda arm och bakade "Mammas julkakor"!! Härligt, blir ingen riktig jul utan dom. De blev riktigt fina, kanske sände hon en hjälpande hand från ovan? Vem vet? Tyvärr är barnen så stora att de inte vill vara med på bild, än mindre klä sig i lussemundering, men som tur är, har jag ju "min" Lucia, som följt mig nästan hela livet,,,, Varje år, när lucian plockas upp från förrådet, tänker jag på Hildur. Hildur var vår granne när jag var liten, och det var hon som gjorde lucian till oss. Huvudet är taget från en av hennes gamla dockor, klänningen har hon sytt själv,,,,,, Se så fin hon är!!!   Ett fint minne från barndomsåren! Tack Hildur!

                      image55

Sen får jag ju inte glömma att nämna att "BAM", Caspers katt var tärna i morse, med glitter på huvudet! Hur söt som helst,,,, förhoppningsvis kommer det en bild senare, eftersom den endast finns i J:s mobiltelefon!!!!

TORGNY MELINS - Grammisnominerade!!!!

        image52

Jodå, så är det,,,, Verkligen jättekul tycker jag!  Men konkurransen är stenhård! Kända artister som:
BENNY ANDERSSONS ORKESTER(/H. SJÖHOLM & T. KÖRBERG) , CHRISTER SJÖGREN , DRIFTERS,
FLAMINGOKVINTETTEN, LASSE STEFANZ, MAGNUS CARLSSON, NANNE GRÖNWALL, SANNA NIELSEN
och THORLEIFS
  är ju alla nominerade i samma genre,,,,,,   Så riktigt hårt kommer det att bli!  Och det är ju där
jag kommer  "in i bilden"! Eftersom jag känner gubbarna, speciellt en av dom, vet jag att de har slitit hårt för
det här i ca 25 år!!!!   Därför vill man ju göra "sitt" för att de ska lyckas med detta! Dessutom är det ju äkta värmländska, goa och glada gubbar vi pratar om!!!  Så gör nu som jag,,,, gå in på http://www.grammis.se/
välj knappen RÖSTA, sedan KATEGORI - Dansband/Schlager,,,  Rösta sedan på TORGNY MELINS som 1:a alternativ!!  Då  har ni även chansen att vinna 2 biljetter till Grammisgalan, onsdag 9 januari 2008, kl 20.00!!  

       image53    

Arbetskamraterna

                                    image48

Idag hade vi planeringsmöte på jobbet,,,  Shit, vad man har saknat dessa goa , glada arbetskamrater,,,,,,           
För säga vad man vill om dom, alla är de olika, en del gillar man mer än andra, men ROLIGT har vi, när vi tölar om allt mellan himmel och jord!!! Har skrattat som bara den,,,, jag menar, man har ju inte varit därifrån så många veckor, men man hade nästan glömt bort, hur "väl" vi kan disskutera allt in i  minsta lilla detalj,,,, haha,,,, ja det är inte klokt,,,,, och så det här med kommunikationen emellan oss alla! Jag menar, vi är 20 anställda + våra vikarier,,,,,,  händer det något nytt, som alla behöver få del av, exempelvis om chefen ringer och  säger nåt till en av oss,,,, då blir det rena djungeltelegrafen,,,,, det konstiga är att alla har uppfattat saken helt olika,,,,,, -jaa, men jag har hört,,,,, så inleder alla sin version,,,,, så idag var det det här med "Phoneiro" som var det stora samtalsämnet,,, jaa det går inte beskrivas, bara upplevas,,, jag skrattade inombords så jag nästan sprack,,, alla hade hört olika riktlinjer hur vi skulle gå till väga med överlämnandet av telefonerna till nattpatrullen! Jaa det var helt sanslöst, hihi,,
Det tråkiga var ju,,,, ja ni vet vad,,,, vill inte skriva det här, men det absolut roligaste var ju att L kom upp med sin lille "Bebbe"!!!  Han är så söt så man kan dö!!!!  Jag höll han, fast att armen nästan trilla av, och det var värt varenda sekund, så det så,,,, Luktar så gott, gör han också,,,,    Sen drack vi glögg, kaffe och åt lussebullar.  Maria fick vara tomtens "stand in" och delade ut julklappar!!!      Jag säger nog det,,,, visst har vi det tungt och jobbigt, som de underbetalda undersköterskor och vårdbiträden vi är,,,,, men ett glatt humör har vi,,, för det mesta i alla fall, och det överväger ALLT!!!    Så gonatt med er nu,,, Världens bästa arbetskamrater!!!!  

Helgen har rusat förbi.....                   image47

SÅ VAR ÄNNU EN HELG TILL ÄNDA,,,   Vad snabbt det går!! Andra advent redan, och jag har inte ens fått upp alla adventssaker,, Ja ja,,, inte hela världen heller. Josse är i allafall lite bättre nu, glad och pigg är hon, när hon insett att mamma hade rätt,,,, Hon kommer INTE att bli döv!! I fredags tog vi det jätte lugnt, myste och kolla på idolfinalen,,,, precis som vi tippade var det Marie Picasso som fick sjunga segersången!  

Igår var vi i Mariebersskogen, på Terassen och åt julbord med gubbens jobb,,,, roligt som alltid på deras fester! Maten var verkligen jättegod!  Filles chef tvingade som vanligt upp mig på dansgolvet, så vi svängde våra "lurviga"!  SEN VISKADE HAN "VÄRLDENS BÄSTA MALIN" TILL MIG OCH PUSSADE MIG PÅ KINDEN!!  Vilken stjärna han är, den där Lasse, ha ha,,,, 

Idag har jag/vi bara slappat,,,, hela dagen,,,,, nästan, förutom när M ringde och berättade att deras hund haft fågeln i mun, när de kom hem efter att ha hyrt en film!!!  Herregud, vilken panik det måste ha blivit då!!!   Åkte dit för att hjälpa till och kolla hur fågeln egentligen mådde, efter äventyret,,,,  förutom att han jhade ett antal mindre fjädrar och var lite skakis, så tror jag han klarat sig ganska bra, trots omständigheterna,,,, hunden had fått en liten skråma brevid ögat, och även han verkade trots allt må bra,,,, men jag säger det,,,, undrar hur det där hade gått till,,,, vad de kan hitta på,,,, djuren, när de är ensamma hemma,,,, värre än busiga ungar tror jag!  Nä nu ska jag hoppa i "bingen",,,, det kommer en ny dag i morgon också,,,,, kram på er alla som jag känner!!!!!!!!!              

Öroninflammation x 2

Stackars stackars Josse. Var till doktorn igen idag, för att  spola örat igen, och precis som vi befarade så hade hon en annan typ av inflammation i det andra örat!  Tråkigt & ledsamt är det, om jag kunde ,skulle jag bytt öron med henne, för det finns inget jobbigare än att se barnen ha ont!!  Sen är hon ju så orolig, tror att hon kan bli döv på det andra örat också, eftersom hörseln för tillfället är nedsatt i det friska örat.... Hoppas det går över snabbt nu, för nu äter hon penicillin, får droppar med antibiotika & Cortison, samt att vi laddat upp med nässpray och värktabletter!  Får se hur det är i morgon,,, hoppas att trycket lättar så hon i alla fall ser att hörseln är okej!!!KRYA PÅ DIG JOSSE!

En vecka i sjukdomens tecken,,,,

Länge sedan man skrev nåt nytt nu, så jag tänkte att det kunde vara dags,,,,,,  I söndags var vi i Säffle på skyltsöndag med Syrran & småbrudarna,,,,, Jättekul, med julstämning TROTS att det inte fanns en enda äkta snöflinga så långt ögat nådde,,,,,   Men mysigt hade vi ändå,,,,,  Vi var med L och E in till "Stortomten" där de fick skriva önskelista o ch sitta i tomtens knä. Vi shoppade lite, drack kaffe & pepparkaka, åkte med tomte, häst och vagn runt torget i säffle,,,, jättemysigt. " Kling och klang" stog på schen och sjöng och spelade julsånger. Ett besök på biblioteket för lite pyssling hann vi  också med.

I tisdags var jag till Annika och titta på bebiskissen!!!  Den var verkligen jätte jätte liten,,, I alla fall om man jämför med våran bebbe,,,, men söt som bara den var "Bullen" i alla fall... Tog jätte många kort på honom, men när jag kom hem och skulle visa barnen, så hade jag lyckats tryckt bort alla utom ett!!! Typiskt mig, va???

               image45
                                                                               "BULLEN"

Sen på onsdag hade Casper ont i magen och halsen, Josse i ena örat, men skulle "promt" till skolan istället för doktorn!! Casper fick va hemma, och det gick bara en timme,  så ringde Josse och sa att det gjorde jätteont, så då bar det av till doktorn,,,, inflammation i örongången,,,, så det blev spolning och örondroppar med antibiotika!!
Idag är Casper piggare, men Josse sämre,,, feber 39,5,,, bara ligger och sover! Riktigt ynklig ser hon ut, min goa gumma! Själv har jag fortfarande ont i armen vid ansträngning och så är man ju "snorig" efter helgen,,, Så nu har vi krämpor allihopa, ha ha,,,,  Gubben har ju fortfarande lite "men" efter fönsterputsningen!!!!   Igår var vi till Restaurangskolan (Rangela) och åt julmat och firade Christl, som fyllde 60 för ett par veckor sedan, det var gott, och trevligt att träffa alla arbetskamraterna!!!  Vi hade paket och lite frågesport och fakta om året 1947!!  Trevligt!! Idag kom Maria hit, med en "Piggapåmig" present till mig & filmer till barnen,,,,, pinsamt var det, för jag fick ett jättefint halsband!!!  Och hon har ju själv ont, så det är inget värre för mig än för någon annan!!!  Nää, nu ska jag gå och "truga" i Josse lite dricka!!            Tjingeling!!!


                                                     image46

RSS 2.0