Nostalgi

Har gått igenom lite gammal musik, riktiga "godingar" faktiskt. Som mina vänner vet, betyder oftast texten mest för mig,,,, att den har nåt att säga,,, eller som jag känner igen mig i. Så lyssnade jag på "Sanna" (Tror den heter så), som Ulf Lundell skrivit till sin dotter. Mycket fin text och en underbar låt! Eftersom jag själv har barn, förstår jag precis vad han vill säga med texten. Precis så här känner jag själv för mina! För er som glömt, här kommer den! 


                  image44


                                                               

Sanna, raketerna far över sjön inatt
Skogen exploderar och bergen står tysta
       som alltid, dom vet hur man håller sig för skratt
     men nere på dansgolvet finns ingen hejd
 allt måste göras nu, innan året är slut
     och bandet spelar "take me in your arms"
  och hela hotellet luktar,  adrealin och krut
 Du sover och du drömmer om vad
 det vet du bara själv


       Sanna, jag önskar jag vore som du
     så liten som du, så stor som du ,
    igen, bara för en enda dag
      Åh, Sanna, snart dansar du ut i din nyårsnatt
         vacker som få, är jag med dig då, med min nyårshatt
     och ser i grånat hår, när du är nitton år
  Sanna dröm om mig inatt, dröm att jag är där

           Sanna, vi ska sitta i Paris med ost och bröd och vin
        Pojkarna ska vissla, och jag ska hojta åt dom
tills dom stänger av sina katolska grin
för vill dom ha dig, får dom visa
     att dom,  tror på fantasi, kan prata kull en byråkrat
   att dom törs slåss för sin sak
  också när mörkret faller
     att dom har närmare till kärlek än hat

 Men du gör som du vill, och det är långt därifrån
stanna kvar så länge du kan, i ditt barndomsland
Du måste lämna det en dag, och följa linjen i din hand

  åh, Sanna, om du inte fanns, vem behövde mig
   hycklarna älskar oss, spelarna, dårarna,  som dödar mig
       för dig finns jag till, för dig finns den kärlek jag känner
    Sanna dröm om mig inatt, dröm om mig inatt

      Sanna, vad du än hör, vad du än ser, 
  eller vad än kan du bli utsatt för
 kom till mig fort, och se mig som jag är, 
   kom och se vad jag egentligen gör
            Jag skriver, jag sjunger, jag skriker, jag skrålar,
       Sanna, jag vill leva innan jag dör
                             En dag ska du stå brevid mig i solen, och veta vad jag slagits för
                     också du måste slåss och streta emot, om du vill ha din frihet kvar
                 låt ingen tämja dig, låt ingen tvinga dig,
                låt ingen "chackra" med det enda du har

        åh, Sanna, inga löften ikväll, mer än ett enda
     jag finns här hos dig, vad som än skulle hända
          lev ditt liv som du vill, som du kan och vill
          Sanna sov gott inatt, sov gott inatt


Adoptera en mormor?

                                                                                image43
           


Igår när J hjälpte mig att handla träffade jag en bekant jag inte sett på länge. Hon opererade sig för cancer i somras, och jag hade tänkt på henne under dagen, av någon anledning. Sen står hon där på eftermiddagen, rätt framför mina ögon, i "min" ica-affär! Hon brukar nämligen aldrig handla där.  Det knepiga var att hon hade tänkt på mig också!  Hursomhelst, idag, när jag låg i mörkret på sjukgymnastiken, med takvärme och akupunktur-nålar i armen tänkte jag på henne igen och vad orättvist livet kan vara.  Hon är nämligen en alldeles underbart snäll och go människa,,,,, Skulle vara den perfekta mamman eller mormorn/farmorn,,,,, bara det att hon inte kunde få några egna barn!  Kommer ihåg för många år sedan, när barnens farmor fick en hjärnblödning, och J sa till mig...
-Är det verkligen rättvist?? Jag har förlorat min mormor, och min morfar hann jag aldrig träffa,,, -ska jag nu förlora min farmor också?   Hon grät och sa,  -hon, den snälla tanten på ditt jobb,,, kan inte hon bli min plastmormor?

Så idag låg jag och tänkte på vad hon sa, och kom på att iden faktiskt inte var så dum! Tänk vad många underbara människor det finns, som är ensamna, kanske varken har barneller andra närstående!!  Och tvärtom, vad många barn som inte har någon mormor eller morfar, kanske aldrig har haft någon kontakt  med någon äldre människa över huvud taget!  Kanske är det dags att slå ett slag för detta!! Att man ska kunna adoptera en mormor? Vad tycker ni?


Smygstart!!!

Usch, vad helgen rusar förbi,,,, snart måndag igen!!   Igår var jag hos sjukgymnasten,,, mycket intressant och glädjande besök, kan jag säga,,,  I korthet, fick jag reda på att jag är "överrörlig" eller vig, med ett annat ord! Låter kanske positivt och bra, men tyvärr så är det helt fel! grejen är väl att jag böjer alla mina leder onödigt långt om man jämför med andra, och på så sätt sliter jag ut lederna. Det som är positivt är att jag har fått många tips på vad jag ska tänka på för att spara kroppen. Kanonbra!Ni ser, det finns hopp även för såna gamla uvor som mig, he he,,,, Fick även akupunktur i armen, vilket jag ska få ett antal gånger till. Hon rekomendera mig att vara sjukskriven ca 2 v till. Får se vad Doktor "pucko" säger om det,,, (ursäkta uttrycket,,, men,,,,, de som frågat, vet vad jag menar)! Hursomhelst är jag snart tillbaka i tjänst igen, och hur knepigt det än må låta, så saknar jag jobbet,,,, i alla fall mina arbetskamrater!!!  Många underbara människor är samlade på min arbetsplats!! Det är ett som är säkert!  Igår, hade jag lite skoj, när jag sulle försöka para ihop singel-J med min lilla kamrat, Etiopien-M,,,, ha ha,,, får se hur det lyckats frampå,,, han tyckte i alla fall att hon var riktigt söt, och han klarade "Snyggamusklerpåarmarnatestet"!!!  Inte illa va???  Kanske är min nya yrkesbana? Jag menar, äktenskapsförmedlare, Amor amor,,,,,,,Det är väl inte så illa,,,, Jag & A har ju fixat till det så bra förut, så varför skulle det inte lyckas igen?? Okej, till altaret gick väl inte det paret, men hus, katter och en massa ungar har de i alla fall!!!   Fortsättning följer!       Idag har jag och Josse varit i stan,,,, Vi skulle egentligen köpa skor och jacka, men kom hem med en massa annat roligt i stället.    Sen har det varit rena öppet hus, folk har kommit, folk har gått,,,, kul,,,,med oväntade besök! Lite vin och god mat blev det också förståss!! Fattas bara annat!  Jaa, det var väl i stort sett vad jag hade på hjärtat idag,,,,, okej,,,,jag HAR tjuvstartat med adventsfixet,,, jag erkänner, men dagens ursäkt är att jag är sjukskriven, därför måste jag ta det lite sakta men säkert, och i morgon är det faktiskt Skyltsöndag i Karlstad, så det så!!!    Näpp, nu ska jag hoppa i bingen och slappa lite vid Tv:n!! Ha det bäst!!

Dagens kloka ord:

"Om du vill att dina barn ska lyckas, ägna dubbelt så mycket tid åt dem som du hade tänkt
och hälften så mycket pengar".

Färskaste "bebben" i stan?

                                                      Marsibarn


Idag har jag sett honom!!!!   Världens sötaste "Bebbe"!! Och färskaste antagligen!  Han föddes ju i söndags, så han är alldeles , alldeles NY!! Och JAG har sett honom!!! Hade sånt "flyt", ( eller är det ödet?) för när jag skulle till VC och hämta läkarintyget, som läkaren skulle ha SKICKAT till mig för en VECKA sedan, så kom dom precis och parkerade  framför näsan på mig!! Jippie!!!  NATURLIGTVIS var jag förbi jobbet efteråt, för jag tänkte,  bara sådär i förbigående,  tala om att JAG precis har sett L:s "Bebbe", inte för att skryta eller verka märkvärdig, inte alls,,,    
Så när jag väl klev in på jobbet med M.F hack i häl , beredd att tala om för allt och alla, ja, då fanns det inte en enda levande själ därinne!!!!!!  HALLÅ!!!!!!!!!!!   JAG HAR SETT BEBBEN!!!!     Vad besviken jag blev   ):   Innan jag gick, smög jag in till Whiteboardtavlan och skrev med stora bokstäver: JAG HAR SETT L:S "BEBBE"!!!!!!!!! Jooohoooo!!!

Maskrosbarn

                                 image42


Satt och tittade på "Efter tio" med Malou, på tv 4 idag. Det handlade om sk maskrosbarn, barn som haft en tuff uppväxt med bl a missbrukande, psykiskt sjuka eller utvecklingsstörda föräldrar! Hur de tidigt har fått bli "vuxna", och tagit hand om både hemmet och småsyskonen, hållit fasaden "utåt" för att ingen kamrat skulle förstå att de hade det annorlunda hemma. Hur de  aldrig hade någon hjälp eller stöd från vuxna, hur de aldrig/sällan blev sedda, eller bekräftade.   En kille berättade hur han sökte sig till lärarna eller fritidsgården, hur han satt i köket hos kompisens föräldrar i stället för att leka, med sonen,,, allt för att få bli sedd som det barn han ändå var.

Då kom jag att tänka på en kille jag lärde känna en gång. Det var hösten -96, och jag fick ett tillfälligt jobb på en skola på landet. Mysigt tänkte jag,,,, här bor alla barn i små röda stugor, med vita knutar,,,, mammorna bakar bullar hela dagarna, och papporna lär upp barnen att sköta djur & gård! Riktig "Bullerbykänsla" där alla barn levde i trygghet & harmoni,,,,   trodde jag!  Hade inte varit på skolan många dagar,   när jag upptäckte att det inte alls var så!!    Uppgiften jag hade var att vara tllgänglig för barnen, på deras "lediga" tid i skolan,,, ex på raster, i skolbussen  till/från skolan, och till bad mm  Det var just denna tid som man lärde känna barnen bäst, anser jag! När jag tänker tillbaka fick jag ta del av många barns glädje och sorg.

Men denna pojken, M, han var skolans tuffaste kille,,, svarade otrevligt och käftade emot, både elever och vuxna på skolan,,, minns en gång, när en annan elevs assistent blev så provocerad att hon kom in i lärarrummet och grät hysteriskt,,,, konstigt nog kom vi bra överens, jag och M,,,,,Visst, han "testade" sig väl på mig också, speciellt i början, men på något sätt fick han väl förtroende för mig,,, Vi pratade mycket, även om han aldrig direkt sa att det var tufft hemma,,,,,Så förstog jag det ändå.Ofta kunde vi skoja och ha kul ihop. Jag var ju den som fanns där, i stort sett hela den "fria" tiden,,, Försökte vara bestämd när det gällde, och vi pratade om allt från skola, fritid & missbruk. Det visade sig att flera barn, som gick i 5:an visste var man kunde köpa alkohol och droger!! Skrämmande! Då drog vi gemensamt igång en antidrogkampanj!

Sista dagen innan jullovet, bytte de julklappar med varandra inne i klassrummen, och vi åt gemensam jullunch. Det var ovisst  om jag skulle få fortsätta en termin till, så istället för att åka skolbussen med barnen fikade jag med lärarna istället,,,,    Då knackade det på dörren, och någon frågade efter mig,     Det var M,,,,,,,  -Jag skulle bara önska dig en god jul, sa han och sträckte fram ett skrynkligt paket,,,,,         I paketet låg ett ljus i form av en tomte,,,, Gissa om jag blev rörd? Jag har fortfarande kvar ljuset, och tänker naturligtvis på M varje år jag plockar i bland julsakerna,,,

Och idag,,,,,,  Då tänkte jag på M,,,,,, Han gick ur 5:an sista gången jag såg honom, och det är väl ungefär 10 år sedan,,,, han borde vara runt 21 år idag, Har tänkt på honom från och till hela dagen,  undrar hur det har gått för honom, Jag menar, många av eleverna jag hade på den skolan, ser jag då och då,,,,, men inte M,,,,,, Har inte sett honom sen dess,,,,,,,,,,  Önskar djupt att det gått bra för honom i alla fall! Tror jag förstog först idag, efter så många år, att jag kanske betydde något för honom då? Kanske var jag den vuxna människan han behövde, även om det bara var på skoltid? Det kommer jag antagligen aldrig att få veta,,,,


Currypinnar & Glögg

Idag kom då Folksam -Benny hit, av en massa anledningar,,,,,  
1) För att informera om vilka fördelar vi kommunalare har via folksam
2) För att försöka övertala mig att prova på att vara platsombud
3) För att se över mina försäkringar & pensioner
4) För att se över curryfälten i huset,,,??

 Ja ,det var cirkus värre här kan jag säga, ha ha ha.... naturligtvis glömde han pinnarna
hemma, men det gick tydligen nästan lika bra med en halskedja också,,, med en tung berlock på!
Vi såg väl antagligen inte kloka ut!  Först gick Benny , 3 steg hit, 3 steg dit, med mig & sambon hack i häl!
jodå, mycket riktigt, har jag min sovplats mitt i ett sånt där kors?!?!   Halskedjan fungerade på samma sätt som när man ska kolla vad för kön gravida har  på "bebbarna"magen!  Tydligen kan man få sjukdomar eller värk om man ligger på ett sånt där energifält!!  Invecklat som bara den,,,,,,  Han skulle komma förbi med pinnarna och kolla över det ordentligt en annan kväll,,,,,  ja ja,,, vi får sse vad som händer på den fronten!

När han åkt, ringde M och bjöd över mig på lite glögg,,, mumma, vad gott det var!! Premiär för vintern 2007!!Härligt!
Får nästan lite "julstämning" i kroppen när man sitter och smuttar på glögg & knaprar pepparkakor!!!   :)
Lovade att tänka över det där med jobbet som folksamombud! Är så osäker på om jag fixar det, känns som om det är 1000 saker att ha i huvudet! Tydligen har han pratat om mig med sin chef, så nåt svar förväntar dom sig nog!! 
Pratade med D om det idag också , och vi skulle hörs i morgon med, så antagligen får jag lite kloka råd av henne i alla fall!  För övrigt har jag inte gjort så mycket mer idag, förutom att jag hållt mig "lugn"!!! Jobbigt att inte grejja med allt jag vill, men sköter jag mig nu, vet jag att det snart är bra!!  Förresten har jag blivit 643:e medlem i den livsviktiga klubben "Fuck you I am from Värmland" idag,,,,,,,   Det ni!!!     Natti natti!!!

Nu har det hänt nåt så roligt!

Nu har det hänt nåt så roligt! Och inte kan jag säga nåt eftersom alla antagligen inte vet om det än!!!!  OOoooooiiiii, vad jobbigt!!!!   Hur som helst, så är jag såååå j-a glad för din skull, min lilla vän!!!!    Det vet du,,,,   Ganska avundsjuk är jag på dej också,  kan jag väl erkänna!!!!   Alla världens kramar tilldig och din familj!!!!!       :)

Världens bästa/sötaste fönsterputsare!?

Idag utnyttjade jag situationen lite,,, ärligt ,,, bara lite,,,,,,,   Det var ju 8 grader varmt ute, och jag hade sveriges skitigaste fönster,,,, eftersom armen fortfarande inte är helt bra, frågade jag min kära sambo lite försiktigt om han inte kunde gå ut och putsa dom,,,,,    Och det gjorde han, utan invändningar!!!!   Smygfotografen var framme, tänkte att det måste förevigas, inte varje dag han putsar fönster om man säger så!  :)    TITTA SÅ SÖT HAN ÄR!!!


                                                  

Syster "ysters"40 -årskalas!!!

Igår kväll hade vi "ÖVERRASKNINGSKALAS"  för storasyster!  Högst upp på önskelistan stog ju som bekant "lugn & ro", så vi syskon med familjer bestämde oss för att ordna hela kalaset till henne,,,,,,   Äldsta brodern åkte och hämtade upp dom vid 17 -tiden, och här grejade vi som bara den för att göra mysigt med tända ljus, mat, dukning, presenter mm   Hon fick bara sitta och ta det lugnt, medan vi andra stog för markservicen,,,,, Mat, vin, tårta & så presenter fick hon också förståss!!


                                      
Paketöppning!!      Ett halsband, blommor & Ikea-presentkort fick hon!!!  Tror att hon blev jätteglad!! 

             Vi åt, drack, pratade, skrattade och hade det jätte trevligt!! Blev verkligen jättelyckat!!! 

                                       

         Födelsedagsbarnet åkte hem vid 01.15 så efter lite "plock" ramlade jag i säng kl 02.00!
             Egentligen så fyller hon idag, så grattis Världens Bästa Syster på 40-årsdagen!!


           "Gammal är man först, när man inte längre sover tillsammans med sina tänder"

Terry Evans

I går kväll var jag, Ulrika, Madde & några jobbarkompisar till Ulrika på stor Seans med Terry Evans!! För dom som inte känner till vem han är, så kan jag berätta att han är ett känt medium, som bla medverkat i "Det okända" på tv 4
Jätte kul att man fick tag på biljett, för vad jag förstog så är han fulltecknad 2 år framöver, och åtgången på biljetter stor!! För en gångs skull var jag ute i GOD tid,,, inte vanligt vad det gäller mig!  Seanstimmarna gick alldeles för fort, och många fick kontakt med de nära och kära,,,,, tyvärr inte nån av oss!!   Kanske för att vi ville för mycket? Sista 45 minuterna, fick man ställa frågor kring mediumskapet & hans arbete, och en fråga var just, varför inte alla får kontakt. Han sa då att man kanske vill för mycket,,, ofta blir det blockerat istället.Men att lyssna på andras meddelande var naturligt vis jättespännande också!   Fantastiskt att han var så säker på allt han sa,,, om nån sa, --det stämmer inte, känner ingen som heter Alf,,, -JO! Det gör du visst,,,, tänk efter, för länge sedan,,, han körde lastbil,,,, Åh,,, jasså HAN,,, men då var jag liten! Och var med på pappas jobb!  En del fick väl lite mer pinsamheter än vad de tänkt när de kom dit, ha ha,,,  bl a en ande som berättade för sin "nära" - jag ser att du står vid spegeln, i profil och drar in magen, var & varannan dag,,, men det hjälper inte att bara hålla in,,, En annan fick höra om den dagen resåren gått sönder i trosorna, och Terry visade hur hoon hade sett ut, hur hon gått för att det inte skulle märkas! Det blev många skratt i allt allvar,,,,,   För man märkte hur viktigt det varit för en del att få den här kontakten,,,, Ja man skulle kuna berätta hur mycket som helst! Fint att Terry delade ut rosor från de som skickade meddelanden,,,,  Rörande många gånger,,,,,     Kände i alla fall mig nöjd över att få uppleva "Terry" i verkligeheten, men efter att jag nu varit på 2 storsenaser, kanske det är dags att våga sig på en privatsittning?        
   Jaa, vi får se hur det blir med den saken,,,,,,, Nu ska jag gå och fixa lite käk till mig & ungarna, för gubben är ute & svirar! Tänkte först bjuda över någon, men det blev inte så,,,,,,,, En lugn kväll framför tv:n får det bli ikväll!! I morgon väntar 40 årskalas!!  Tjaoo!!
                                                                    image29  


 

                                           Livet slutar inte upphöra att vara roligt när någon dör,
                                      lika lite som det slutar vara allvarligt när människor skrattar.


Värsta "skrytmorsan"

Idag var jag på utvecklingssamtal med J.  Det var en alldeles underbar energikick kan jag säga,,,,,   Vill inte verka skrytsam nu, men det var BARA positivt från början till slut. Jag vet, att jag låter som värsta "skrytmorsan" men det må va hänt,,,,,  "duktig, ambitiös, trevlig, glad, socialt kompetent,bra resultat på samtliga prov,,,,,," Ja, det var väl något av vad de sa,,,, jag satt där, bara njöt, och "sög" in alltihop! Efter det gick jag till jobbet och hämtade  upp Ananas-Anna & Jenny,,, de skulle följa med mig hem på fika och biljard,,,,,,    Pratade om allt mellan himmel & jord, åt äppelpaj med vaniljsås,,,,   Trevligt, trevligt tyckte jag! Hann ej med biljardspel, så det ska vi ta en annan dag,,, kanske ödet,,, så slapp jag bevisa hur usel jag är, he he,,,,,       När de åkt fixa jag lite mat,,, Då kom Maria,,, så det blev lite mer fika! Tur att jag hade hunnit med en fm promenad,,, förhoppningsvis står jag på +- noll, vad det gäller kaloriintag!!????   Efter att hon gått, har jag bara slappat och vilat "truten" eftersom jag "tölat" så mycket idag!!   Casper har fortfarande feber så han får vara hemma i morgon med!!!!   Syster Anna har fått brev från oss idag, och blev jätteglad för överraskningen!! KUL!!!   
Nu ska jag hoppa i säng och ladda batterierna, för i morgon ska vi på stor seans med Terry Evans! Spännande!

Natti natti


                             "OM man går upp i vikt bara av att TITTA på en god paj, 
                   så borde man gå ner i vikt av att titta på svart kaffe och en grapefrukt"
 


"Göbbleksaker"

Jaa, en hektiskt dag blev det minsann idag! Hunnit med ganska mycket, om jag får säga det själv! Dagen började med en sjuk son, så det blev en sjukanmälan till Jättesten direkt kl 8. Sedan var det läkarbesök igen, med den "berömda" armen, som envisas med mig fortfarande,,, sjukskriven 2 veckor till, samt ökad diklofenakdos, blev resultatet! Och att ta det LUGNT!!!  Lättare sagt än gjort!  Sen handlade jag lite, var ner till kommunen och fyllde i traktamente,,, hem och fixade lite mat.   Vid 16-tiden mötte jag upp min "gubbe" på elgiganten,,,, han skulle köpa sig en ny leksak, haha,,,, en ny stor tv, skulle han ha,,,, för den vi har, den kommer nog snart gå sönder i alla fall? Eller?  Vilken taktik,,,, så jag skulle ju kunna säga att,,,, -mina skåpluckor i köket,,, de går nog sönder snart,,, lika bra att köpa nya???   Kul skulle det ju va, men,,,tror inte det va!!!  Men en stor spegel till vardagsrummet, fick jag köpa med mig hem i alla fall!  Sen blev det film,,,, nya "Pirates of the Caribbieanan -vid världens ände" och lite mys med ungarna.   Efter den nästan 3 timmar långa filmen, fick man börja fjäska för gubben (det värsta jag vet) -skulle du möjligen vilja hjälpa mig med spegeln??? Blir liksom lite för tungt för mig nu,,,,, hmmm,,,,, jobbigt att fjäska,  brukar ju klara det mesta själv, men nu vill jag bli som folk,,,, (kroppsligt i alla fall), så snart som möjligt!!!   Fjäsket gick hem och spegeln sitter där den ska,,,,Har även tillsammans med min svägerska förberett det jag måste inför Syster ysters födelsedag,,, skickade ett litet brev till henne redan idag, he he,,,, En liten förvarning!   Skönt, nu är det svåraste klart,,,,
Nu ska jag "hoppa i bingen",,,, får gå upp tidigt i morgon, för jag har lovat att jag ska bjuda AnanasAnna & Jenny på fika imorgon fm , efter kvartsamtalet med Jossen!!!    Ha det bäst, alla ni som tar er tid med min blogg! Kramiz!! :)


Fars dag & trimmad mustasch

Orkade aldrig skriva något mer igår kväll!  Jag tog det bara riktigt lugnt, pysslade omkring lite och umgicks med barnen. Senare på kvällen ringde Madame Mim,,, jag menar Marianne. Pratade om lite allt möjligt bl a om den "tjatiga" armen. Hon är ju massör och kan sin sak. Hon trodde också på att det kunde vara tennisarm, men att  det går att massera bort! Så jag fick lite "hemläxa" på hur jag själv kan massera armen, tills dess hon kan titta på den! Bra va? En lösning verka vara inom räckhåll. UNDERBART!!!!!!!!!!!

Idag firade vi Far vid frukostbordet, och han fick en skäggtrimmer av sina barn, så nu ska det bli Ty Pennington/Johnny Knoxville  "musche" här i huset,,,,,,,,,, Det gillar vår dotter, som är en stor fan av dem båda,,,,,Hon hade ju önskat att han haft tvättbräda också,  (gick tyvärr inte att köpa) men talade om för mig häromdagen, -att det är ju bättre att pappa är lite rund om magen, än att ha hängpattar!!!   Det hade hon sett på någon i tidningen, och det var ju vidrigt!!! Förresten,  hennes kompis  sagt att: - din pappa ser ju inte äldre ut än typ 36-37,,,,   Snällt sagt,,, han är ju 39, hi hi..... Ingen större skillnad, men ändå,,,, Gubben hade väl önskat att hon sagt 25 eller nå´t, hihi    Men fixar han skägget lite nu, så är hon rätt nöjd med farsgubben!!  Sen har han ju Knoxville solbrillor också!!!!    Efter frukost blev det en tur till Karlstad, sedan till svärfar med presenter.  Efter fika där åkte jag & Ulrika till kyrkogården och tände ljus hos pappa!  Ännu en dag har passerat förbi, alldeles för snabbt!!! Efter kvällsmaten, gjorde jag klart min allra första oljemålning!!!  Får se om jag törs ge bort den som jag tänkt, eller inte,,,,,,,,,


Någonting särskilt!

Ikväll har jag bara gått omkring och pysslat,,, pratat i telefon, chattat lite, sms:at lite,,,,,,,men mest pysslat omkring,,,,, tagit mig lite vin förståss, det är ju lördag! Har fulla gillestugan med ungdomar nu , så lite full rulle är det ju ,,,,,  precis som det ska vara!  Men jag blev så himla glad för en stund sedan!!! Har ju en gammal ungdomskamrat som heter Maria Ä (Just det, en Maria TILL!!)  För några månader sedan pratade jag med henne, och frågade då om hon målade eller ritade något,,,, hon är nämligen en naturbegåvning i ämnet. Det gjorde hon INTE sa hon,,,,, så jag pratade förstånd med henne,,,, Och lyckades faktiskt, så ikväll mailade hon över flera foton på underbara oljemålningar,,,, sen säger hon att det är MIN förtjänst att hon återupptog måleriet!!! Gissa om jag är stolt!!?????¨Hade gärna lagt ut bilder här,,, men vet inte om hon uppskattar det, så tyvärr!!!!!!!!!!!   Men det känns verkligen som om jag lyckats med något riktigt stort, så jag är jätteglad!!!  Nu ska jag käka lite mat,,,,,,,,

Hej på en stund!


Ars longa, vita brevis

Konsten är lång, livet är kort

Ingenting särskilt,,,,,

Ledig lördag idag,,,, skönt!  Igår hade vi en lugn kväll,,, lite god mat, lite vin,,,,,, bara "myst",,,,, Ungarna höll sig också hemma igår kväll, så vi spelade lite biljard,,,,,, förlorade som vanligt,,,, kan inte skylla på armen heller, för det gör inget ondare av att spela,,,,,  får försöka hitta en riktigt bra ursäkt till nästa gång,,, konstigt,,, när vi var i Sunne på hotell Selma Lagerlöf,,,, då utklassade jag allihopa på natten, kl 03,00 , efter ett antal drinkar!!   "Gubben" var helchockad,,,, haha,,,, lite stolt kanske också, för vi var ju där med hans jobb!! :)  Ni ser, jag vinner, när det gäller,,,,,    Ikväll är det "GF = Gubbfritt, för "F" ska till "S" och ha pokerkväll med resten av "göbbgänget! Får se OM jag hittar på något,,,,, var först tänkt att jag skulle träffa A mfl,,,,men A är ju fortfarande sjuk! Och när hon nobbar en vinkväll,,, ja då är det ILLA!!!!! Kraken,,,,, M jobbar kvällen så vi får se om jag träffar henne senare eller hur det blir,,,,,,    Samtidigt känner jag väl inte att jag måste träffa nån eller göra nåt speciellt! Jag har det bra ändå,,,, jag gillar ju att "lulla" omkring här hemma,,,,,,,,     Kanske ska jag rita några förslag på vårt nästa projekt??? Vi får se, vi får se,,,,,,   och NI som säger att ni är inne & läser min blogg,,, SKRIV en liten ynklig kommentar så jag vet,,,, det är bara kul!!!!!!   :)   Nä, nu ska jag nog ut och få lite luft!!!  Hörs kanske senare!!!!!!!!!!!!!!  Tjao!!!!!! 

Skumt!!!!!!!!

Igår kväll när jag kom hem från affären, stod det en "Snubbe" utanför huset. Hann precis fundera vad det var för "typ", när han sträckte fram handen och sa, -Hej,,,, jag är visst lite tidig!   Öhh, tyckte jag,,,,  -va?
Jaa, jag heter B, från folksam!  Shit!!! Just ja! Det var ju idag!!!!!!!!!!    Hade ju planerat in det för flera veckor sedan, att han skulle komma och berätta vilka rättigheter vi  inom kommunal har, eftersom vi genom dessa har folksam som försäkringsbolag. Denna man åker därför ut till alla fackombud, dvs, bl a MIG!   Även min "gubbe" skulle ju vara med, eftersom han också kan dra fördel genom min försäkring,,,,  Bara det att "F" inte var hemma, skulle heller inte komma hem före 21! PINSAMT!!!  Så hade han ändå åkt från säffle!  Ingen fara, tyckte han, vi bokar in ett nytt datum,,,,,   flera förslag, men inget passade, men nästa torsdag då?, undrade han,,,,,, -Jooo, eller nej,,,, då ska ju jag på,,,, hm,,,, jaa, lite spökerier, eller vad man ska säga,,,,,   pinsamt igen,,,, Inte alla som ser intresse i att springa hos medium och liknande,,,, men han utbrast bara,,,-Ska du på TERRY EVANS???? Ja, sa jag,,,,,,,,
Ingen fara,,,,,,  sånt tror jag också på sa han,,,, är själv lite medial,,,,sen började han berätta en massa saker,,, så vi gick in och pratade övernaturliga krafter i stället för försäkringar,,,,,,,,      Han sa även att han kände att det fanns nån i vårt hus!!????!!!!     Kom in på allt möjligt, bla värk och arbete i vården, vilket är för tungt för mig, (jag vet!!!)    Då kom han med förslag, att jag skulle börja som folksamombud här i kommunen, med omnejd, för de har ingen här!!   Han sa att jag skulle passa som det, för jag hade lätt att prata med folk osv.....  snopet..........  
Innan han gick sa han bara,,,, -Ni har mycket "gott " här i huset........    

Knepig kväll det blev....... Sen kände han ju D också, jätteväl.....  knepigt , hade aldrig sett honom förut, ändå prata vi på som om vi känt varann jättelänge!   Nästa gång skulle han ta med sig sina "currypinnar" eller vad det hette, och se efter så inte vi hade våra sängplatser på sk energifält???!!!!!!   Det hade han haft, och då hade han jämt ont i ryggen och var ständigt trött,,, det visade sig att sängen stog helt fel, att han låg i ett sånt där fält! Spookie spookie,,,,,,,     Fortsättning följer om 2 veckor             

LILLA FRUNTIMRET

      Hittade en liten bok,  "Gunillas bästa"  med små historier om det lilla fruntimret!
    Tycker verkligen hon är för härlig, så jag tänkte ge er några smakprov, på hennes                      
      tankar om karlar, ungar , sex,,,,,      Ja, allt mellan himmel och jord!  (:

                                           image26        
                          "Man ska inte sörja det man har bakom sig!
               Det är bättre att göra något roligt av det man har framför sig!"

       "-Om jag ska skaffa mig en tatuering nu, så gäller det att tänka ut ett ställe     
                                       som inte töjer sig för mycket."         

            "Han säger att han aldrig påstått att kvinnan plats är i köket. Särskilt inte nu          
                             när det är så mycket att göra i trädgården."
      

           "Sedan jag fick barn drömmer jag inte längre om att resa till Bahamas.
                   Jag är glad om jag får stänga dörren om mig på toaletten."        
 
                              "Jag vill ha en ung, vacker och eldig älskare!     
                     Men inte för ung, inte för vacker och med hänsyn till min   
                                               dåliga rygg inte för eldig."
         

               "Många karlar blir adrig vuxna. De kan inte ens köpa sina kläder själva".

        "Jag dras tyvärr till en viss typ av män. Snygga, charmiga och opraktiska."

              "En del har ingen skam i kroppen, sägs det. Jag undrar hur det känns."

"Man blir inte mindre kär när man förälskar sig i mogen ålder. "Gamla torra lador brinner värst".

                  "Säga vad man vill om sex. Nog är det ett konstigt sätt att umgås på."         Där fick ni ett litet "axplock" ur boken, kanhända har jag torr humor, men jag gillar citaten!!

SLAPPARDAGEN NR 2

Usch,,,, vad ska det bli? Sjukskriven igen nu då! Efter att flera vänner, samt min kloka storasyster mer eller mindre beordrat mig att göra det! Trodde ju att jag skulle bli bättre, när jag fått tabletterna, men icke sa nicke! Samma visa varje höst/vinter! Har kommit på att min kropp inte tål när det blir lite kyligare ute, för då får man alltid nån inflammation i någon av kroppens alla muskler! Där har vi orsaken till att jag är så slapp!  Har i alla fall varit ute och gått på förmiddagen! Solen sken, och det såg så skönt ut, men det kan jag säga att det inte var,,,, riktigt kallt, för det blåste så! Men trött blev jag, så jag la mig på sofflocket med min tragiska bok, som aldrig blir utläst! Då somnade jag naturligtvs! Den halva sida jag läst, får jag läsa om ikväll,,, evighetsbok!  Sen var jag ute och gick med min kära sambo också, på kvällen! Då gjorde jag en sk "mössdebut"!  Brukar inte bära mössa, men tänkte att nu minsann, ska jag inte frysa i alla fall!  Har funderat, pratat med svägerskan mm om vad vi ska göra för syster yster,,,,,  funderade på att hyra relaxavdelningen på Bomstadbaden, men ingenting är bestämt än,,,,,Lugn & Ro ska hon få i alla fall, på ett eller annat sätt!  Ananas-Anna ringde ju förut, för hon är den stackars "kraken" som ser till att såna som jag kan gå och vara sjukskrivna! Så hon jobbar åt mej denna vecka, sen är det nog okej igen!  TACK, goa Anna! Efter samtal med vc igår, fick jag inte ta någon mer Diklofenak, som jag hade tänkt, har redan full dos! Däremot fick jag ta panodil till hjälp,,,, och tänk, jag som "fnyst" åt denna värktablett, som var och varannan pensionär har, tror faktiskt att det hjälpt lite,,,,, eller är det bara för att jag varit så slapp och knappt gjort något???
Vad vet jag,,,,,,, Ska ringa sjukgymnastiken i morgon i alla fall, för de skulle hjälpa mig med några övningar, som är skonsamma mot mig nu, så jag får igång cirkulationen igen i muskeln!!!   Sen är man "fit for fight" igen!

Ha det bäst!!!    :)


Dagens kloka ord:

"Jag ber inte om en lättare börda utan om en starkare rygg"

"SLAPPAREDAGEN"

Idag har jag haft en riktigt slappardag,,,, inte haft ork eller lust med något speciellt. Egentligen skulle
 ju A-L & Moa komma, men de hade fått magjuka i familjen, så NEJ TACK,!!!!  Inget man vill ha själv!!
Har läst lite i "segboken", om aldrig tar slut, pratat med lite folk i telefonen, funderat ut lite julklappar och så har vi ju ätit äppelpaj! IGEN!!! Ja, jag vet, men vi bakade den till Moa,,, sen kom ju inte hon, och det är ju onödigt att den blir dålig, eller??   Barnen har haft studiedag idag, så de har ju också varit lediga idag. Min kära dotter pluggar inför ett prov i morgon, och sonen har haft fulla stugan med kompisar,,,, ska se om de har lust att spela lite spel med sin gamla mor nu,  innan hon bänkar sig framför "från koja till slott" klockan 20 på tv 3,,,,,,,   ha det bäst!!!!!

Förresten,,,,,, vet ni hur många karlar det går åt för att sätta dasspapperet i hållaren???
SVAR: Ingen vet, för det har aldrig hänt!!!!!!!!!!!


Ensam mamma söker.....

                   image23


Läste precis att INGEN av singelmammorna numera dejtar sina valda killar!!! Däremot dejtar Sussane, som inte valde någon i gårdagens program,  Veronikas valda kille Magnus!!!    Vilken "Såpa-soppa" va???    Synd bara, jag har ju följt programmet ganska väl, och nog tyckte jag att Lenitha &  Mattias passade jättebra ihop!!!  Romantiskt värre!   Och skojjigt verkade dom ha också!!  :)      Men även i dokusåpornas värld kommer det väl en vardag?
Kanske lite väl påtvingad romantik förstås,,,, jag menar, hur normalt är det att dejta med ett kamera team och halva svenska folket som åskådare,,,,,, då blir väl förväntan ganska stor på dom, att de verkligen "får till det"????Så svenska folket blir nöjda, och inte kollat slaviskt, helt i onödan??
Ja ja,,,,,  värre problem finns väl förståss! Själv har jag mitt på det "torra", har ju snart varit ihop med min "göbbe" i 25¨år!!!  Shit, är det så LÄNGE,,,,,,   har inte tänkt på det, men nu när jag räknat,,,,,,  
Så är det när man hittar rätt direkt, he he,,,,,   inte för att skryta nu, men nog är han söt, go, snäll, rolig & händig! Och det bästa av allt: Jag får i stort sett ALLTID igenom mina inredningsideér!!"Jag förstår att jag är äldre,  när jag upptäcker att barnen är , i den ålder som jag själv tror att jag är..."

Till minne av Berit

Ville bara skriva en rad till minne av vår arbetskamrat som så hastigt lämnade oss för 1 år sedan.
Flera av oss tycker att vi ser dig ibland när du kommer på din cykel, och kanske är det så?                      Men jag är säker på att du har det bra nu, och att du är tillsammans med din man igen. Inga sorger och inga smärtor kan du känna längre......   sov gott!

Alla helgons dag,,,,,,,,,,,,,,

Äntligen ledig, HELA HELGEN!!!  Känns underbart!!! Hade bestämt mig för en riktig sovmorgon igår, men vaknade redan klockan 8! Typiskt, när man får sova, vaknar man tidigt, när man ska upp & jobba, ja då är man stentrött, och orkar knappt kliva upp!!  Hursomhelst, softade jag igenom förmiddagen, sen åkte vi till kyrkogården och tände ljus hos mamma & pappa.  Medan jag fixade fint, kom även Syster yster, "Nenna" & "Pål plutt" dit. De hade tagit med en varsin skumtomte till "Mormor & "Morfar" så de blev säkert jätteglada av lördagsgodiset!


   Så fint det blev!!!    
   Goaste töserna i hela världen  Nästan mina! :)

Sen följde dom med hem och fikade lite. När de åkt började jag med lite mat till kvällen......medan jag höll på som bäst,  ringde det på dörren, och när jag tittade ut,,,,,,,      jaa, då stog dessa figurer utanför,,,,,,     
                                                  
                                                                              !  
Senare kom Maria och Per-erik hit, och vi åt mat, drack vin, öl , pratade & spelade lite biljard förståss! Jättetrevligt!

                                      

Idag hade jag tänkt att gå ut & kratta bort lite löv, men armen skriker NEJ, så det får vänta,,,,, en skön promenad ska jag försöka med i alla fall, för det är strålande solsken här ute idag!     HÄRLIGT!!!      Ha det bäst!!!

Nu har jag det!!!

image13


Tror nu att jag kommit på en jättebra idé om hur vi ska fira syrrans 40 årsdag!!!  
JIiPPIE!!!!  Skulle bli jättebra tror jag, måste bara kollla med syskonen först,,,
se om de tycker ide´n är lika "brilliant" som jag!!!   Skriver inget om det här,  
ifall hon är här och tjuvkollar, hehe,,, Man vet aldrig!!!   Det har du inget för í
så fall kära syster
,,,,,,      nu är jag hemlig minsann!     " Pyssel", Blommor
& presenter ska hon ha också,,,,  min storasyster ,,,,,,,,,,,,,,snart hela 40 år!

En liten parantes

Hörde precis på radion,,,, de pratar om tåg & tågresor,,,,,, och, NEJ, Ananas-Anna, jag ringde INTE in & förnedrade mig inför svenska folket, tvärtom, jag lyssnade på en stackars mamma som skulle gå på  tåget, med sin lilla "bebbe" sovandes i vagnen, Gissa vad som hände då??? Jo, de stängde dörrarna, med ena halvan av barnvagnen innanför, och andra halvan UTANFÖR!!!!!!!  Liksom, hallå!! Vilken panik mamman måste ha fått!!!     Jag var ju så ettrig, med tanke på vår egen tågresa, men det var ju ingenting mot detta,,,,,, Fy på er SJ!  Skärpning!

RSS 2.0