Vin...

image217

Nu ska jag ta ett glas vin med min.... sambo! Godnatt!

Friat....

Idag är det ju skottår, så vi "flickor" får fria.... Gjorde väl ett litet "halvhjärtat" försök till frieri...men det "sprack" som vanligt... Var nog inte tillräckligt seriös, ha ha.... Vi har varit ihop i 25 år, så det känns ju nästan "fånigt" att ställa till med bröllop nu, och som sambon säger, vi har det ju så bra som vi har det! Ibland har man sett par som varit ihop jättelänge, gifta sig, men efter några år spricker det... känns som ett dåligt "omen"..... vad vet jag.... får testa igen om 4 år, hihi...

Semester

Idag hade jag och "Gubben" tagit semester, för att umgås lite med barnen! Vi åkte till stan, shoppade och åt middag "ute"!  Vi hittade varsina vårjackor fr Everest, presenter till kusinerna och lite annat smått och gott! Lite "pankare" än igår, men njd ändå! Under eftermiddagen har det blivit mest pingis och "landbandy" för sonen, själv har jag fixat med datorn. Under kvällen har vi tittat på tv och bara slappat! Skönt! Lördag och söndag väntas det kalas!

Igår....

...jobbade jag kvällen, tillsammans med Ananas-anna! Det var skoj, i alla fall för mig, för jag gillar henne skarpt! Kan hända,  så fick hon lite skavsår i öronen men det bjuder jag på, hihi.... När jag kom hem igår, hade ätit kvällsmat och duschat, satte jag mig vid datorn, skrev ett långt och riktigt bra inlägg, chattade lite, så plötsligt brakade alltihopa.... hela internet rasade från en sekund till en annan..... fick inte ordning på det föränn sent ikväll! Tydligen är det routern som gått sönder! Typiskt på ett sätt, tur på ett annat! Har ju sån där hem-pc, via jobbet, och kontraktet går ut den 10:e mars. Bara att lämna in den så får dom fixa det! Jobbigt att vara utan dator så länge! Får väl "fjäska" för tonårsdottern, kanske man får  låna hennes lite grann!

Tävling

  image1115

Vinn ett hemligt paket för "Kök och Stök".
Jag är med och tävlar om ett hemligt paket från "Kök och stök"!
Det låter spännande tycker jag!
Var med du också och tävla hos Ejmis.
Tävlingen avslutas 2/3.


Shoppat loss på Ikea..

Hade ju lite otur, de hade bara ett sängbord i ek kvar! Kommer visserligen hem redan i morgon, så jag ska ringa och "muta" min gubbe, och fråga om han inte kan "hoppa" in och köpa det efter jobbet......Vet att han ska bort i morgon kväll, men han är ju sååå snäll, så han gör det säkert...  Vill ju fixa iordning i sovrummet nu! Köpte även ett jättefint överkast på hemtex, och lite annat smått och gott på ikea, blev det naturligtvis också... Jag är nöjd, men betydligt fattigare än vad jag var i morse!  Men men, man lever bara en gång, och jag ÄLSKAR att fixa i hemmet! Så det är värt det!

Dagens goda råd



När man tycker att man inte har tid,
       är det rätt tid att koppla av.

Ikea i morgon.....

......TROTS att jag inte kunde ha bilen! "SUR" !
Nåja, jag tänker åka in, direkt gubben kommer hem från jobbet,
 för jag vill skruva och pyssla i ordning så fort som möjligt.
Listan är skriven, och är för tillfället i längsta laget!
 På fredag har både han & jag tagit semester, så vi åker väl in till stan
 och shoppar lite med barnen, äter lite mat ute och så....
De har ju sportlov, så något vill man ju hitta på.
Pingisbordet känns lyckat i alla fall, då får de röra sig lite på lovet,
det är bra! Skönt att det inte bara blir datorer, tv-spel och filmer....
Försöker se till att det finns lite annat att göra däremellan också.....

Mötet...

Idag hade vi träff med LPA-handledarna, Urban och Verksamhetschefen!  Måste säga att det både var roligt och givande att utbyta erfarenheter , tankar och ideér inför nästa kurs! Jag och M ska ju ha en ny nu, tidigt i vår, så det ska bli både spännande & kul.  Dels för att man träffar och lär känna personalen i andra grupper, men också för att få lite variation i arbetet. 

Min nya blogg!

Visst är den fin? Kan ju som vanligt inte ta åt mig äran, utan tackar Helena, som hjälpt mig ännu en gång. Hon är inte bara hjälpsam, utan även en jättetrevlig, rolig och "go" bloggvän och jag ser alltid fram emot nya bilder & inlägg på hennes  egna, jättesnygga blogg......     TACK!!

Förvandlat garage...

Nu är sonen och "gubben" ute och städar garaget (vilket var behövligt)! Inte för att det för en gång skull ska gå att köra in bilen, utan för att det ska förvandlas till "PINGISRUM"!  Snart väntas det en pingisturnering! Någon som vill vara med?

                                 Filips pingisbord

Möte.....

Idag väntas ett 3 timmar långt möte, som vanligt infaler dessa på mina lediga dagar!!!! Bäst att sätta fart! Tjingeling!

Godnatt....


Crosstraining


Ikväll har jag gjort årets crosstrainerdebut! Känns riktigt bra, att kunna träna på den,  de kvällar jag inte kommit upp i tillräcklit många steg.  Gick över förväntan, inte alls så jobbigt som jag trodde.....

Köksplanering

Idag satt jag & A-L och drömde om hur våra kök skulle bli... blev så sugen, och får sååå dåligt tålamod! Vet att jag måste vänta, tills vi har tid att göra helt klart.... Men jag vill göra det...NU!  Har fortfarande lite olika ideér, så det gäller ju förståss att inte ha för bråttom, för att det verkligen blir så bra så möjligt! Längtar!

"Småfolket"

Idag ringde det på dörren, och in klev världens sötaste Moa, 3 år! I röd tomteklänning och ett brett leénde, ropade hon som alltid: -Här är jag!!!  Skojigt, har inte träffat henne ordentligt på flera veckor, men idag träffade jag henne på affären och hon ville komma hit och hämta lite "mink" = smink,  som hon skulle få...... Plockade ihop lite prover av läppstift mm som jag hade dubletter av..... Tur att man fortfarande säljer Oriflame! La allt i en rosa liten sminkväska, så hon har gått runt och målat sig hela eftermiddagen! Hon är ju så rolig....  Skiner som en sol gör hon också, hela tiden.... Idag råkade hon öppna dörren när "F" stog och kissade.... Då gick hon till sin mamma och viskade i hennes öra: -"F" har en snopp, men vi säger inget till dom andra, för de vet inget! När de skulle gå, så stog vi och skulle säga hejdå i hallen, när Moa skulle klä på sig ytterkläderna så sa  "F" till henne: - Nu har du allt satt fötterna i fel fot... Men Moa, hon har alltid svar på tal, så svaret kom snabbt: - Du vet väl inte hur mina fötter är!!!

Uträttardagen....

Just det! Idag har jag hunnit  uträttat en hel del måste jag säga..... Det har varit försäkringar, datakrångel, läkartider, handling, sommarjobb till J  och mycket mycket mer... Det har ju inneburit mycket pappersarbete och en hel del telefonsamtal, men nu är det fixat i alla fall! SKÖNT! Hur har ER dag varit?


Yeees!!!!

Vägde mig i morse, glömde ju det förra veckan, och vågen visade på minus 2 kilo!!!! Vad glad jag blev!! Detta TROTS att jag fikar för mycket, myser och dricker lite vin då och då..... Nu är jag ännu mer motiverad, 2 kilo till och jag ska unna mig ett solkort! Har varit slarvig som vanligt att rapportera stegen till Linda, har ju jobbet hela helgen... Men jag har gått mellan 10 000 - 15 000 steg per dag, med undantag för i torsdags, och igår, då det "bara" blev 6798 steg!  Cyklat en hel del, har jag också gjort! Nu är det dags för gröt, sen ska jag ut i solen!! Tjingeling!!

Dagens kloka ord

Nuet är det värdefullaste du har
ty det förflutna har du inte längre
och framtiden vet du inte hur länge du har

IKEA

Längtar till onsdag, då är det löningsdax, och den ska avnjutas inne i stan och på IKEA! Om jag nu ordnar det med bil vill säga! Behöver lite smått och gott, men tänkte främst köpa antingen 2 malm sängbord, alternativt 2 malm byråer att ha brevid sängen! Tycker sängborden är i minsta laget..... Vad tycker ni?

MALM Byrå med 3 lådor      MALM Byrå med 2 lådor

12521 steg idag!

Jepp, det får duga, har ju faktiskt jobbat DT också!  Känns bra, att jag orkar fortsätta med mitt mål som är 10 000 steg per dag!

Sportlov!

Eftersom A tagit semester för en tripp till Åre, vill jag bara önska hela familjen EN TREVLIG RESA!  Kör försiktigt!


Hoppas ni INTE får det som dessa!


Permission....

Är hemma på "permission" mellan 2 arbetspass! Är stentrött... kommer väl efter, att jag sovit så dåligt på nätterna....Har i alla fall redan tagit dagens promenad, så nu ska jag nog ta mig 5 minuter på sängen! Skönt!

Vänskap



Jag sådde några blommor, en för varje vän
jag tror att det var fyra, men särskilt minns jag en
Det blev höst och vinter, och blommorna de dog
Men på våren kom de åter, men bara tre stog kvar och log
Sen kom regnet med moln stora grå
Nästa gång jag fann dem, så var de bara två
Sen kom solen med allt ljus den har
Plötsligt stod det bara en,  ensam liten blommma kvar
Du härdade i solsken, du drunknade i regn
Men en sak är säker, du är en riktig vän

Med eller utan pengar...

Den som säger att man inte kan bli lycklig med hjälp av pengar, vet bara inte hur olycklig man är utan dem.

11 502 steg...

... blev det idag, men som vanligt missade jag att rapportera dom till Linda! Ja, ja....Fick ihop stegen, dels för att jag jobbade, men dels för att jag tvingade ut sambon att följa med migpå en regnig promenad!!


x-antal vin....

japp, så blev det idag, när några goda vänner tog vägen förbi..... Alltid roligt med impulsiva besök!  Eftersom det är "jobbardag" i morgon, avslutade vi det i rimlig tid, hi hi...  Men det var gott så länge det varade.... Dags att hoppa i bingen!  Natti natti!

Caroline 15 år!



Eftersom jag inte törs sätta in en bild på dig, trots att du är vacker som en dag, få vi nöja oss med den här....
Ett stort grattis önskar jag dig på din 15:e födelsedag!!!  Hipp hipp HURRRAAAAAAA!!!!!!!!!

Riktigt illa!!

Har bara lyckats passera 4000 på min stegräknare idag!! Illa,  illa..... Men så mycket annat jag hunnit med istället!!

Julstädat!

JULSTÄDAT!!     ... låter kanske konstigt, men nu har jag städat lika nogrannt som jag hade tänkt mig till jul! Då var jag ju sjukskriven för armen, och hade förhoppningar om att bli helt återställd om jag bara vilade....  Så det blev jul, fast att det inte var kliniskt rent här hemma.Nu har jag gett upp, har ju fortfarande ont, så jag antar att det är så det ska förbli. Idag däremot fortsatte jag med röran jag satte igång igår! Så nu har jag städat i både skåp och lådor, dammat, dammsugit, skurat & plockat. Bytt ut lite småprylar här och där, till och med rensat bland papper och pärmar i datarummmet, lagt i ordning olika papper i dokumentsamlare och skrivit vad som finns inuti med stora, fina bokstäver, så nu är det lätt att hitta och hålla ordning hoppas jag.....   tycker själv att jag har varit jätteduktig!!  


Förträngning!

Jag lyckades helt förtränga "röran" i köket, tog dottern med mig och åkte iväg och shoppade lite istället. Nya skor och ny plånbok, och lite annat smått och gott fick det bli idag. När vi kom hem, tog jag på mig mina "walkingskor" och gick direkt ut för  en rask promenad, så nu har jag  klarat 10 000-steg-strecket idag också! Härligt!



Ingen återvändo...

...fick ett litet "ryck" på förmiddagen, att jag skulle städa lådor och skåp i köket!!! När jag dragit ut saker lite här och där, och jag inser vad mycket prylar det ryms däri, och jag ser vilken röra jag ställt till med...ÅNGRAR JAG MIG!!! Fy vad grejer!! Var kommer allt ifrån? Behöver jag verkligen allt? Hur ska man komma ifrån "tänket" -Det kan vara bra att ha?  Puh.... bara att fortsätta städa eller köra plan B, vilket innebär att bara stuva  tillbaka allt in i skåpen igen!

Om "bloggande".....

Jag kan se lite kommentarer här och där, med synpunkter om olika bloggar, dess innehåll, om det är intressant eller inte..... Själv bloggar jag för att jag tycker det är kul, att bara skriva av mig lite, eller om jag hittar något jag tycker är kul och vill dela med mig av, men mest har det blivit som en dagbok, om vad jag har gjort under dagen, ibland kanske det kommer lite känslor, fast att jag håller det mesta för mig själv, och de närmaste som är intresserade. Även om det hos en del upplevs som ointressant, så har jag har ju aldrig påstått att det är det.  En del har modebloggar, en del har inredningsbloggar, andra skriver bara som jag, om sin vardag..... Upp till var och en, anser jag, man väljer ju sedan själv,  vad  man vill läsa och inte, eller hur?

Ensamhets promenad....

Min kära gubbe hade planerat in lite annat, så jag ska nu ut och jaga lite steg, "all by myself"..... Tjingeling!

Söta & skojiga katter!

Jenny har varit på hugget idag! Fått många fina och skojiga mail! Jättetack! Alltid kul med lite mail.
 Fick bland annat detta, med bilder på alla söta och skojiga katterHåller ni inte med?
image200

               

                        

 

Cyklat 1 mil!!

Sådär ja, då har man cyklat iväg på lite förflyttningsteknik igen då!  Skönt med en cykeltur, men dessvärre ändras inte stegräknaren alls! Trots att klockan är över 16, har jag bara fått ihop 1652 steg.... Blir till att dra ut gubben på promenad ikväll igen! Ganska skönt det med, man hinner rensa hjärnan, samtidigt hinner man prata om allt mellan himmel och jord. Inser att jag är riktigt lyckligt lottad, för trots att vi faktiskt hängt ihop i 25 år, trivs vi fortfarande väl i varandras sällskap! Till stor del tror jag det beror på att vi aldrig hindrat varandra från att göra vad vi vill! Han har sina, mestadels "sportsliga" intressen, medan jag hellre pysslar och renoverar, klämmer in någon vinkväll då och då, även om det var längesen sist!  Visst har man det bra?

Ett mail till.........

Ett fel på kvinnor.....


Då gud skapade kvinnan, och han hade kommit till sin sjätte dag av övertidsarbete, dök en ängel upp och undrade: -varför använder du så mycket tid till just denna?

Och herren svarade: "-har du sett alla specialeffekter jag måste ha för att kunna forma kvinnan? Hon ska kunna tvättas, men ändå inte vara av plast, ha mer än 200 böjliga leder, som alla ska kunna bytas ut, och hon ska kunna fungera på vilken diet som helst. Hon ska ha en kropp som ska kunna föda  och sköta fyra barn samtidigt. Ha en kyss som kan läka allt från ett uppskrapat knä, till ett sårat hjärta och allt detta ska hon klara göra med bara två händer".


Ängeln blev förvånad över alla dessa egenskaper.  -"Med bara två händer? Omöjligt! Det är för mycket arbete på en dag, vänta till  i morgon och gör henne klar då".


-Det vill jag inte, protesterade herren. Jag är så nära att slutföra denna skapelsen som är mitt hjärtas favorit. Hon botar sig själv när hon är sjuk, och kan arbeta 18 timmar om dygnet.


Ängeln närmade sig och tog på kvinnan.

-Men du har gjort henne så mjuk, herre?

"-Hon är mjuk, sa Gud, men jag har också gjort henne stark. Du skulle inte tro på vad hon kan utstå och klara av.

-Kan hon tänka?, frågade ängeln.

Gud svarade: -Hon kan inte bara tänka, utan hon kan även resonera och kompromissa.


Ängeln fick syn på något, sträckte fram handen och rörde vid kvinnans kind.

- Herre, det ser ut som denna modell har ett läckage?

-Det är inget läckage, det är en tår, rättade Herren henne.

-Vad är den till för?, frågade ängeln.

Och Gud sa; - Tårarna är hennes kärlek, hennes ömhet, hennes ensamhet, hennes lidelser och hennes stolthet.

Detta gjorde stort intryck på ängeln: -Du är ett geni, Herre! Du har verkligen tänkt på allt, kvinnan är verkligen vidunderlig!


-DET ÄR HON! Kvinnan har styrkor som förundrar mannen, de tål katastrofer, dom klarar tunga bördor. Men de har lyckan, kärlek och känslighet. De ler när de vill skrika, sjunger när de vill gråta, gråter när de är lyckliga och ler när de är nervösa. De slåss för det de tror på, de står emot orättvisor, de ger av sig själva för att familjen ska ha det bra. De följer en väninna till läkaren om hon har läkarskräck. De älskar villkorslöst. Dom gråter när barnen öppnar sina ögon och de gläds över sina vänner som lyckas. De blir glada när de hör om födelser eller bröllop. Deras hjärta brister när en väninna dör. De lider av förlust av en när och kär vän, men de är starka när dom tror att de inte har någon styrka kvar. De vet att en kyss eller en kram kan läka ett brustet hjärta.

MEN DET FINNS ETT FEL PÅ KVINNANHon glömmer vad hon är värd!


GLÖM ALDRIG HUR VIKTIG DU ÄR!


Mycket tänkvärt mail jag fick idag.....



Läs det här fast du har dåligt med tid... Du kommer inte att ångra det.

En dag bad en lärare sina elever att skriva ner ner namnen på sina klasskompisar 
på ett papper. Dom skulle sätta ett litet mellanrum mellan varje namn.

Sen bad hon tänka på det bästa dom kunde säga om varje person och skriva ner det under namnet.
Det tog klassen resten av lektionen att göra det, och när dom skulle gå så lämnade dom sina lappar till läraren

På lördagen gjorde läraren en lista till varje elev där det stod vad dom andra hade sagt om dom, och på måndagen fick dom den.

Efter ett tag log eleverna. Är det verkligen sant viskades det. Jag visste inte att jag betydde så mycket för någon,  
och att dom gillar mig så mycket var dom flesta kommentarerna.

Hon visste inte om dom visade eller diskuterade sina listor med sina
föräldrar, men det gjorde inte så mycket.
Uppgiften hade haft den effekt, hon hade önskat.
Eleverna var tillfreds med sig själva och varandra.

Gruppen arbetade vidare.

Många år senare, blev en av eleverna dödad i Vietnam, och läraren
deltog i begravningen. Hon hade aldrig sett en militär död i en kista.

Han såg så fin och vuxen ut. Kyrkan var fylld med alla hans vänner och en efter en gick förbi kistan en sista gång.

Läraren var den sista, som välsignade den döde i kistan.

När hon står där, kommer en av soldaterna, som var med och bar
kistan fram till henne. 'Var du Marks lärare?'

Hon nickade 'ja.'

Sen sa han: 'Mark pratade mycket om dig'

Etter begravningen deltog dom flesta av Marks tidigare
klasskamrater i en sammankomst.

Marks mor och far var också där, dom ville gärna prata
med hans tidigare lärare. 'Vi vill gärna visa dig något' sa hans far,

medans han tog plånboken ur sin ficka.

'De hittade det här på Mark, då han blev dödad.
Vi tänkte att du kanske skulle känna igen det här'. 

Han vek försiktigt ut två pappersbitar, papper som tydligen
hade blivit ihoptejpat, pga. slitage alla de gånger det hade vikts ihop.

Läraren visste utan att se på papperet, att det var det samma papper, som
hon hade skrivet alla de fina orden klasskompisarna hade sagt om Mark.

'Tack för att du gjorde det här' sa Marks mor. 'Som du kan
se, så var det värdefullt för Mark.'

Marks kompisar samlades omkring henne, Charlie log snett och
sa, 'jag har också kvar min lista, den ligger överst på
skrivbordet hemma.'

Chucks fru sa, 'Chuck ville ha det i vårt bröllopsalbum...'

'Jag har också kvar mitt, den ligger i min dagbok' sa Marilyn.

Sen tog Vicky, en annan klasskompis, fram sin plånbok och visade
sin lista för gruppen, och sa stolt.

'Jag har den alltid med mig, jag tror att vi alla har våra listor kvar.'

Då satte sig läraren sig ner och grät. Hon grät för Mark och alla hans vänner

som aldrig skulle få se honom igen. Men log inom sig, stolt över sin gärning.

De flesta människor i dag uppför sig, som att dom har glömt att
livet en dag tar slut. Ingen av oss vet, när den dagen kommer. Så
var snäll, berätta för dom du sätter pris på och tycker om, att
dom är speciella, värdefulla och viktiga. Gör det ofta innan det är för sent.

Ett av sätten att göra det på, är att skicka det här vidare. Om du inte gör det,

så har du missat ännu en chans till att göra något fint för andra du värdesätter.

Om du har fått det här, så är det för att en annan bryr sig om dig,

samt att det är minst en person som tycker att du är värdefull.

Skicka det här vidare. Visa att du bryr dig om dina kompisar.

Kom ihåg, du skördar det du sår. Kom ihåg att du betyder något för någon!

Hoppas din dag blir bra och speciell för du är värdefull...     


Du Annika......

..... Jag är så glad att du inte fick ett "nackskott", utan "bara" nackspärr!! Lovar att skillnaden däremellan är mycket, mycket STOR!!

Titta vem som kom till mig ikväll....

image197

*OCH STRÖDDE SAND RUNT MINA ÖGON*
             Ni minns väl John Blund?

7510......

.... steg idag.... har i stort sett bara jobbat från morgon till kväll, så jag får vara nöjd med det!!!! 


Vad slarvig jag är!

Gårdagens steg har jag inte heller redovisat.... men igår är jag riktigt nöjd, det blev 16 653 steg!! Hade ju lite gratis, eftersom en hel dags arbete  nästan gav 8000 steg! Inte illa! Valde då trappor istället för hiss, gick lite omvägar mm....   På eftermiddagen tog jag och gubben en lång promenad.

Gårdagens stegräkning...

Ojsan Linda, glömde bort att redovisa stegen i går, och nu lär det vara försent. 9673 steg blev det i alla fall, så jag är ganska nöjd!!

Jobbat......

Så har man jobbat en dag igen då! Var jättetrött i morse, trots att det inte blev supersent i går kväll. Lugnt och fridfullt på jobbet i alla fall, så det var ingen fara om man gick och "Smågäspade" då och då.....  Nu ska jag och gubben ta en promenad, och ikväll, blir det nog en slapparkväll framför melodifestivalen! Vad ska ni hitta på ikväll?

Vad har hänt?

När jag kom upp i morse såg jag något som jag absolut INTE ville vara med om igen.... nämligen kattbajs på min hallmatta!! "BAM" hade ju en krånglig inskolning hos oss, där jag fick jaga kattbajs flera gånger om dagen, men det är ju ett halvår sedan! Efter veckor av tålamod, fungerade det till slut med katt-toaletten, och därefter har vi inte haft några bekymmer med det! Men som sagt, i morse låg det en "fartrandskorv" på hallmattan!!  Vad har hänt?


Kusinträff....

.....hade vi igår kväll, och det var verkligen jättetrevligt.. Inte med mina kusiner nu, utan med barnens, dvs mina syskonbarn. Fredag är ju egentligen en dag, där de flesta är lite trötta & slitna efter en lång arbetsvecka, men ockå den enda dagen vi fick ihop det med alla. Vi åt mat, pratade, tittade på gamla kort, spelade biljard & myste....  Guitar hero hann inte/glömde vi faktiskt bort! Hursomhelst var det kul att ses, de största kusinerna ser man ju inte så ofta, eftersom de har fullt upp med kompisar, träningar & studier . Antagligen ska kusinerna även gå på FBK match på måndag.... KUL! Nathalie åker ju tillbaka till Kalmar redan på onsdag, och kommer bara hem några dagar under påsk... Så är det att studera så långt hemifrån. Tänk att hennes praktikveckor bara försvunnit så himla snabbt!!  Hon fick väl en lite för tidig "grande finale" igår, då hon helt oväntat fick göra en intervju med Alex schulman,  ang hans bloggande i VF!! För dom som inte vet är ju VF  "konkurranstidning", till den tidning Nathalie praktiserar på.... Vilken soppa! Vilka debatter det blivit om detta!

           

Alla ville tyvärr INTE vara med på bild!

Bortglömd musik?

Någon som har tips på någon gammal hederlig musik från det ljuva 80-talet, som jag glömt bort? 


Mitt hem har fått hår!!!

Det är faktiskt sant! Blommor, gardiner, lampor, möbler, golv.... ja var man än tittar, så finns det en liten hårtuss.... Busiga bebben fäller en massa nu. Ser ganska skojigt ut när gardinerna är ludna, haha.... ska försöka få bort det värsta eftersom Nathalie kommer ikväll och hon är ju allergisk!!!  Ha en underbar fredag i solen!!!!!

Mitt i städningen....

Går väl sådär, tror varenda muskel värker just för tillfället, haha... Man får väl igen för man var så hurtig igår. Att jag aldrig lär mig!!!   Får ju alltid "bakslag" efter att köra igång ordentligt... ja ja... ska bara "fuska" över det värsta, ska prioritera en solig promenad istället......

Friends....

Are we friends
Or are we not?
You told me once
But I forgot.
So tell me now
And tell me true.
So I can say..."I'm here for you."

Guitar Hero....

Idag fick Josse äntligen sitt Guitar Hero, som hon så hett längtat efter.... Det har ju varit slut i princip överallt! Gissa om hon blev glad? Visserligen vill hon inte riktigt,  vara med på bild, men en skymt av henne ser man i alla fall....

image192

Alla hjärtans dag.... <3

Idag överraskade min kära sambo mig,  med lite "Hjärtegodis" samt att han bjöd hela sin familj på middag ute.. Blev väl inte direkt kalorisnålt, men gott..... Är ju i alla fall bara en hjärtedag  om året.....Söt han är!

image191

Stegräknaren.....

Eftersom den "nya" stegräknaren var så kass och stängde av sig, så var Maria snäll och lånade ut sin till mig. Cyklade dit och hämtade den vid 12, tog på mig den med en gång, men missar på så sätt förmiddagens steg... Nåja, tror att jag har nått ett bra resultat ändå, eftersom räkneverket stog på 7819 steg kl 22, när de skulle redovisas till Linda. Sen har jag ju utöver det,  cyklat en mil också, är osäker på hur man räknar om det till steg, men...... Nöjd är jag i alla fall.....

Förflyttningsteknik.....

Idag var jag riktigt hurtig.... cyklade till Edsholm på förflyttningsteknik!!  Det är faktiskt en halvmil dit, och logiskt nog, en halvmil hem = 1 mil på cykel! Känner mig så nöjd, att inte latheten tog över, eftersom jag faktiskt hade en snäll privatchafför vid namn Annika som annars hade hämtat upp mig!  Där fick vi återigen (Har ju varit på det flera år förut) lite tips, teknik och goda råd vid förflyttningar... Jättenyttigt, det som är så underligt är att det inte gått in något, från tidigare år! Känns som om jag gör allting FEL!!! Inte underligt att man har ont överallt, haha....   Inte nog med att vi var duktiga, Marie hade bakat en jättefin "Alla hjärtans dag-tårta" till oss, så det blev riktigt kalas, och som vanligt föll jag för frestelsen, så helt nyttig har jag ju inte varit idag.... heller...hmmm, sorry myself...... :(

              

Hoppas jag inte får skäll nu, men ni är ju så söta, och förtjänar att vara med på bild!

EN HJÄRTSKÄRANDE HISTORIA

Glöm inte hjärtebarnen på alla hjärtans dag!





Varje dag drabbas omkring tre familjer i Sverige av det dystra beskedet:
Ert barn har hjärtfel. Förr betydde medfött hjärtfel ofta en alltför tidig död.
Men barnhjärtkirurgin har gjort enorma framsteg de senaste 15-20 åren,
och idag kan de flesta barn opereras med gott resultat.

 Att få ett "hjärtbarn" innebär ändå stora psykiska påfrestningar på föräldrar,
syskon och nära anhöriga. Väntan på besked, kasten mellan hopp och förtvivlan, egna skuldkänslor och omgivningens kanske oförstående attityd är bara några
av de saker som kan förmörka deras tillvaro.

Till de psykiska påfrestningarna kommer även kännbara ekonomiska belastningar.
I samband med operation behöver föräldrarna som regel avstå från att arbeta,
och eftersom barnhjärtkirurgi endast utförs i Göteborg och Lund måste de flesta
vistas långt från hemorten under kortare eller längre perioder.
Sammantaget innebär detta ytterligare ett bakslag för de redan hårt prövade familjerna.


TEXT: www.Hjartebarnsfonden.org    BILD: Google


Alla hjärtans dag...



...Önskar alla jag känner, familj och vänner en riktigt fin alla hjärtans dag........

Gårdagens steg.....

XMX           http://www.xmx.blogg.se/                               
                           20141 steg

SUS           http://www.sus68.blogg.se/
                            15412 steg

JENNY       lösenordsskyddad
                         13197 steg

JESSICA   http://www.sweetpeache.blogg.se/
                          10968 steg

MIE             http://mies.blogg.se/ 
                           10059 steg

MARIA        http://www.ijafia.blogg.se/
                           9878 steg

ELIN            http://www.lillamamma83.blogg.se/

                           9500 steg

MALIN          http://www.tidsoptimisten.blogg.se/

                              9393 steg

EJMIS          http://www.ejmis.blogg.se/                          

                               9361 steg


KAROLINA   http://river.webblogg.se/
                                 8813 steg

LINDA          http://www.fetmaoperation.blogg.se/
                                8314 steg


VIOLA         http://www.lillaviola.blogg.se/

                                 8302 steg

                    http://barbamorsan.webblogg.se/
                                    7321 steg


CERLISES  http://www.cerlises.blogg.se/



BRA JOBBAT ALLA STEGJAGARE!!


"Bebbefötter" på scannern....

image186

Dessa fötter tillhör världens gulligaste & hemligaste gosse... fick dispens att visa dom för er alla! Är dom inte superdupersöta?  Lite dreggel finns naturligtvis också med på bilden, det hör ju "bebbarna" till, hihi........

Grahamsbröd......

... Ikväll var jag lite duktig och bakade grahamsbröd, så vi fick färskt bröd till kvällsmaten! De blev kanske inte så fina, men jättegoda! Sen när klockan var 21.15, och jag skulle lägga dom i fryspåsar, upptäckte jag att inte hade några, de var slut... inga i plast heller... Men eftersom jag har världens snällast gubbe, så åkte han och köpte....  Andra gången som vi fått tacka ica för att de numera har öppet till 22....
   


Ute i solen!

image183

Nya nakenbilder

....haha...OBS!! Bara ett litet test! Gubben tror att man måste ha lite intressanta rubriker, för att höja besökantalet.... tror ni han har rätt? Några nakenbilder kommer det nämligen aldrig att visas på denna sidan!!! Tjingeling!

Ner till sjön.....


Var ute på en riktigt skön promenad förut, solen sken och fåglarna kvittrade... Kom på mig själv med att jag log, där i min ensamhet, för att det var så himla skönt och vackert därute.....  Gick en runda, men kom på att jag skulle gå ner till sjön, och jag hade faktiskt kameran med mig, så det blev några kort också. Man får passa på, vem vet hur länge detta varar...  När jag kom hem stog stegräknaren på 6700 steg någonting, så det var en "lagom" promenad tyckte jag.... Det knepiga är att när jag tittade igen för en stund sedan, efter att ha varit ute med katten, så stog det bara något på 1700 steg! Vad har hänt? Bilderna nedan är inte av bästa kvaliteé, men vackra är dom i alla fall!

                   

Badplatsen                   Livbojen                      Vattnet                          Utsikten

Kusinträff?

Funderar på om jag ska fixa iordning en liten kusin träff för de "äldre" kusinerna i helgen... Alltså för mina barn och mina syskonbarn!  Vore så kul om de fick en bra kontakt, de bor ju så nära varann, och har den möjligheten... (Nathalie studerar i Kalmar) Själv har jag mina kusiner  60-70 mil härifrån, så ni kan ju räkna ut vad sällan det blir att vi träffas. Speciellt efter att mina föräldrar gått bort.....   Tänkte bara fixa lite mysigt, fixa lite mat, spela biljard, guitar hero, eller bar sotta och prata eller vad de nu vill.... behöver ju inte vara så märkvärdigt!  Tänkte passa på nu när Nathalie är här hemma på praktik, hon åker tillbaka på onsdag. Får se hur det blir, vore jättekul i alla fall....

Mamma, kan du bädda sängen...?

J ringde från skolan...
 -Mamma, vill du vara snäll och bädda min säng?
   -Öh, OK, varför då, undrade jag....
 - Och så kan du väl se efter att det inte ligger någon tvätt på golvet
- Det kan jag väl, men why?
 -Jo, några kompisar följer med hem efter skolan, så jag vill ha det fint!

Sedan NÄR började hon bry sig om det? Hm, verkar  skumt, eller är det en "mognadsprocess" hon genomgår?  Hon har blivit lite förändrad sista månaderna.... J är ju en sporttjej ut i fingerspetsarna, stark som få, går sin egen väg, har inget behov av att vara eller klä sig som andra.... Hon vet att hon duger som hon är, vet sitt eget värde, vilket kanske inte är så vanligt i hennes ålder, dvs snart 16? Hon har gått i sina "sportdressar" på sin höjd haft jeans, målar sig aldrig..... Och så nu...... Nu har vi köpt både tunikor, tights, letat stövlar & smink........ OCH NU.... till och med ha det bäddat, haha.... Ja ja......Man hänger inte med...... Lilla Jossan....

Sporttokiga män, vad är det?



Ni snackar sportgalna män, sambos, gubbar, ja, eller vad ni nu vill kalla dom. Jag snackar sportgalen FAMILJ! Alla utom mig då förståss! Visst, jag kan titta på hockey, skidor eller vad det nu må vara, men jag överanalyserar INTE! Det gör nämligen familjen här...... Ungarna kom ju hem strax efter 22, dottern var ju butter, det såg man på ansiktsuttrycket, direkt nunan var innanför dörren. Då visste man direkt, att FBK hade förlorat...... So far, so good...... men då börjar det, när vi käkar kvällsmat, blir det spelarsnack, matchsnack och domarsnack.... båda ungarna har såklart olika versioner om matchen, så vad ska stackars pappan tro.... Han som inte hade möjlighet att följa med! Som tur är finns det internet, och familjen minus mig,  förflyttas till datorn.......  vilda diskussioner sätter i gång, alla har sin egen tolkning, inklusive pappan som vid det här laget både hunnit se sportens trailer och fått internet-info. När inte muntliga tolkningar förstås, blir det istället uppvisning, dvs, de slänger sig, och visar hur allt har gått till!!  Puh.... att de orkar! Inser vad mycket energi jag sparat idag, dels på att stanna hemma, men även på att jag inte hade något inlägg alls att komma med!  Det är jag glad för.... Färjestad förlorade med 0-3, den infon räcker för mig. GONATT!

På semester....

Inte hela jag, men halva, har tagit semester. Den delen kallar sig "Sunda Malin", hon håller sig borta mer och mer....Mitt sunda liv!  Jag känner att det spricker,  HELA TIDEN!!! Antingen är jag hos någon, eller på jobbet, där NÅN bjuder på fika, och som igår, då kom det kaffe gäster, som hade fikabröd med sig! Jag vet, jag vet..... man FÅR säga NEJ!!!  JAG VEEET!  Men... jag har ju ingen karaktär! Vad ska jag göra..... blev lat nu igen, ungarna i KD, Gubben kommer inte föränn sent!! Borde gå ut en sväng..........."SUCK"

Kattproblem

Uttrag från gårdagens aftonbladet

För mycket klös i din älskling?

Spinner den loss utan anledning?


Då kan du behöva tala med en psykolog. En kattpsykolog.


Jodå, nu finns det hjärnskrynklarhjälp också för husdjur som Måns och Missan.- Det är mycket som kan gå snett hemma hos hussar och mattar, säger Susanne Hellman Holmström, 44, kattpsykolog från Hörby.

Många desperata

Hon är Sveriges första praktiserande kattpsykolog, ett nytt yrke i floran av experter kring våra fyrbenta vänner.- Många som ringer är riktigt desperata. Katten funkar inte alls, den skvätter överallt, klöser sönder soffor och attackerar familjemedlemmar.- I så akuta lägen gör jag hembesök och pejlar in situationen. Ser hur matskålen är placerad, kollar om ett bra klösträd finns, frågar om kattens dagliga rutiner.

Enligt Susanne kan det brista på flera punkter. Djuret kan vara understimulerat och därför uppvisa stressymptom när husse eller matte kommer hem från jobbet. Kisslådan kan vara felplacerad. Andra djur i huset kan störa reviret.- Tyvärr brister det oerhört i kunskap om katters behov, säger Susanne.

Telefonkonsultation : Hon har arbetat med katter i över 20 år, bland annat som föreläsare, kursledare och anställd rådgivare inom kattmatsindustrin.

- Hittills har jag haft ett par hundra klienter. Varje vecka gör jag mellan tre och fyra hembesök. Därutöver blir det mycket konsultation per telefon.

-Nej, tvärtom. Ibland har min insats betytt skillnaden mellan ett gott liv för katten - eller avlivning.

Ett kattpsykologbesök i hemmet kostar cirka 1 000 kronor för två timmar. En telefonkonsultation kostar 400 kronor.

Ebba von Essen

  

Så hjälper du din katt:

Problem: Katten attackerar familjemedlemmar. Klöser och biter. Kan sitta gömd bakom en dörr - och plötsligt hänga med tänderna i mattes ben.

Åtgärd:Tyder på att katten är understimulerad och därmed stressad. Skaffa leksaker. Klösträd. Göm matlådor i huset så att sökandet blir ett spännande inslag. Gå ut med katten i koppel.

Problem: Katten klöser sönder möbler och tapeter.

Åtgärd: Köp ett bra klösträd som är tillräckligt högt, minst en meter. Det bör finnas flera hyllplan för katten att klättra upp till. Kostnad: från 500 kr upp till cirka 4 000 kr.- Billigare än att få skinnsoffan eller tapeterna sönderklösta, säger Susanne.

Problem: Katten skvätter lite överallt i huset.

Åtgärd: Se till att kattens toalåda är rätt placerad och lätt åtkomlig. Ett hörn i hallen brukar funka bäst. Ha rätt material i lådan. Bäst är finkornig kattsand, finns i välsorterade djuraffärer

Fick ju lite smått panik! Vår katt är väl inte sån direkt, men han kanske är uttråkad ändå? Någon som har förslag på aktiviteter till en innekatt, så är det mer än välkommet!


Ur aftonbladet går 11 Feb 2008

Arga katter river andras skinn.



Nu har 3 dagar gått igen.....

......så nu väntas 3 lediga dagar, förutom lite förflyttningsteknik på torsdag. Men det var bara melan 13,30-16,00. Ska bli så skönt att vila lite, jag har varit så fruktansvärt trött ett tag nu, och jag antar att jag är långt ifrån ensam om det! Arbetsdagen förflöt i alla fall lugnt och fridfullt....  Ska snart skjutsa ungarna till Karlstad för de ska gå på ishockey med kusinerna. Gubben ska hjälpa en bekant med köket, så jag lär väl bli "home alone" ikväll..... Ska försöka piggna till såpass att jag kan ta en liten promenad, när jag kommit hem... vi får se. Har hittat en annan stegräknare, så nu ska jag utmana andra bloggare i en stegtävling... 

image176

Trött.....

Jobbade till 15 idag, cyklade hem, fixade mat, och det var precis som om någon ryckte ur proppen, för jag blev supertrött...... Då ringde M och fråga om dom kunde komma på kaffe...... Så då blev det fika & "synd", för de köpte med stora wienerbröd!! Sen blev det handling, och nu har vi precis ätit kvällsmat och tittat på gamla kort!  Man har nästan glömt att barnen varit så små... många söta kort, och många skratt blev det!  Funderar på om man ska hoppa in i duschen nu, och sedan direkt i säng! Börjar ju 7 i morgon, jag som knappt hinner när jag börjar 8, haha...  Sjusovare det är jag det!!


TÄVLA OCH VINN.......

image290

Nu ska jag pröva lyckan som omväxling ! Var med och tävla ni med.......   www.xpresscoco.blogg.se/

Mysiga grejer.....

...........till alla hjärtans dag, hittade jag på http://www.favoritsaker.se/ !! Gå gärna in där och kolla, här är några smakprov...

Stekpanna MINI, hjärta  Stekpanna 65 kr                                      Disktrasa ?Krama mig gärna?Disktrasa 29 kr

Plåster i plåtburk, puss        Plåster 59 kr

Ännu en dag har passerat.....

.....  Har jobbat, hann knappt gå dit föränn det var dags att vända hem! Vad snabbt en dag går egentligen.  Skapligt lugn kväll, utan ett enda larm. För det har vi ju, ganska ofta, även om det ibland gäller lite mer "oviktiga" saker. Jag menar, ett larm är ju till för akuta situationer. Om man är dålig, behöver på toa eller har ramlat. Ofta får vi ju istället larm, där någon undrar om vi kan dra för persiennerna, ge personen i fråga glasögonen, eller som häromkvällen, när det kom ett larm precis några minuter innan man slutade.....H skyndar sig iväg, och när hon kommer in till vårdtagaren, står han i hallen....  H frågar vad som hänt, och han svarar -Jag fick ingen kontakt med yttre och inre rymden!!!  Fast jag har ordnat det nu, jag är ju gammal mekaniker som tur är.......!!

Kan ögonen trilla ut?

Känns så i alla fall! Satt och lekte med photoshop i gårkväll, sen fortsatte jag lite idag på FM..... Inte så enkelt, när man är en kombination av dåligt tålamod & oteknisk.....   Sen blir man ju avbruten hela tiden, av gubbe, ungar, telefon mm.... Ska ta en ledig dag, och verkligen koncentrera mig, då kanske jag får ordning på alla ideér jag har i huvudet!!  I eftermiddag ska jag jobba, så jag får väl göra lite nytta innan jag sticker till jobbet! Tjingeling!

Photoshop

Nu ska jag leka lite med Photoshop innan jag hoppar i bingen! Gonatt med er, alla som jag känner! Sov gott!


Tulpaner...

image175

Dessa underbara tulpaner, (som inte alls kommer till sin rätt på bilden), fick jag av ett par grannar idag! Gissa om jag blev glad?   Vaxblomman som också finns i buketten luktar svagt av citron. Visst är de vackra?

Melodifestivalen, deltävling 1



Att Amy skulle gå vidare, trodde jag ju redan innan jag sett bidraget, likaså E-type & The Poodels. Men en låt som jag gillade mycket var ju faktiskt Sussie Tappers låt Mirakel.... gillar ju svenska, bra texter som har något att säga... Men Christer Sjögren???? Huvva, säger jag bara, han passar inte alls in i sammanhanget, då skulle jag hellre se Michael M ta hans plats..... Nåja, jag kammade hem 4 rätt av 5 och är väl ganske nöjd ändå.... Vad tyckte ni om låtar och artister? 

Yes, äntligen nr 2....

... Idag fick jag äntligen klippa sonens hår. Ljuger nog inte om jag säger att han förlorade minst ett par kilo, ha ha... hans hår är supertjockt + att det nu var väldigt långt! Han blev som en ny unge, jättefin!  Äntligen säger jag bara!

Yes, äntligen....

...... en ny skrivare. Den andra hade gjort sitt för länge sen. Korten vi skrev ut blev kanonbra, så vi är mer än nöjda. Ska försöka lära mig photoshop lite bättre nu, så kanske man kan göra riktigt fina bilder att sätta upp på väggen!

Till staden.......


Nu ska vi göra oss klara och åka in till stan för att köpa en bättre skrivare!! (A.O & L.FS Jublar antagligen!). En som skriver ut fina foton ska det vara.... Sen får vi väl se om de fått hem Guitar Hero än, så J kan få tillbaka sitt!     
Får se vad den här lördagen bjuder på för övrigt, kanske blir det en eftermiddag i sporthallen, eftersom kusinerna ska spela match idag.....  Ikväll är det ju melodifestivalen, det gillar jag, även om jag egentligen tycker om den gamla hederliga modellen bäst, där segraren korades direkt! Visserligen får ju fler chansen nu och det är ju bra!  Vilken "modell" tycker ni var bäst?

Tusen bitar....

Det sägs att ovan molnen
är himlen alltid blå
Men det kan va´svårt att tro
när man inte ser den

Och det sägs att efter regnet
kommer solen fram igen
men det hjälper sällan dom
som har blivit våta

För när vännerna försvinner
eller kärleken tar slut
ser man allt med lite andra ögon
man övar sig, och långsamt blir
man bättre på att se
skillnad mellan sanningar och lögner

Allting kan gå itu
men ett hjärta kan gå i tusen bitar
säger du att du är min vän
så är du kanske det

Det sägs att det finns alltid
någonting bra i det som sker
och tron är ofta den som ger oss styrka
Man säger mycket
men man vet så lite om sig själv
när ångesten och ensamheten kommer

För när vännerna försvinner
eller kärleken tar slut
ser man allt med lite andra ögon
Så man övar sig
och långsamt blir man bättre på att se
skillnad mellan sanningar och lögner

Allting kan gå itu
men ett hjärta kan gå i tusen bitar
säjer du att du är min vän
så är du säkert det


Björn Afzelius

Att.....

Att undra vad som egentligen hände....

Att inse att man aldrig betytt så mycket som man trott....

Att plocka ner någon från piedistalen och inse att det aldrig var ömsesidigt....

Att ge, och ge, och ge, men känna att man aldrig fick detsamma tillbaka....

Att inse att man något förlorat, och undra om du känner likadant....

Att inse att bollen alltid ska hamna hos mig....

Att känna orättvisa över att alltid ta första steget....

Att inse att man kanske bara blir utbytt....

Att förstå att det inte är okej att tycka annorlunda....

Att förstå att mitt ärliga jag, inte duger....
Att följa sitt hjärta, och göra det rätta, men ändå känna tomhet....
Att inte lyssna till sitt hjärta...


Paus.....


Lite paus i Let´s dance...... gick förbi datorn och såg att jag fått msn-meddelande... men nu ska jag gå ner  i gillestugan och titta färdigt. Sedan väntar en biljardturnering med sambon! Vem röstar ni på i Let´´s dance?  

Städat lite.......

... blev lite si & så med det igår....  Fattar inte vart allt damm kommer ifrån... visserligen har vi en lurvig katt som tappar fullt med hår, och en kanin som hoppas in och ut i buren. Det gör säkert sitt till, men några småbarn har jag ju inte längre....  Dammög och dammade i J:s rum, så slapp hon det efter skolan. Känner mig lite duktig nu, när jag helgstädat, handlat och varit på mötet. Nu ska jag lägga mig och läsa tidningen, och sen.... då ska jag ta mig ett glas rött vin till maten....mumma!

              

Lite bilder på tonårsrummet, som kanske snart är ett minne blott,
eftersom hon också vill ha en "Fondtapet" som lillebror!

Mötet...

Var hemma vid 15-tiden, efter mötet, som inte alls var så farligt som jag trodde... INGEN i vår grupp ska få gå, eller omplaceras i nuläget, vilket känns jätteskönt! Man blir ju lite orolig, när de hela tiden ändrar omkring och förnyar i verksamheten. Vi disskuterade många frågor, men ingenting av det, var klart! INGENTING! Bara lite "luddigt",  att så kan det bli, och så kan det bli..... Inget konkret! Nåja, det rullar på som förut nu i alla fall...ett tag till! Tjingeling!


Kram till ER......

                              

Eftersom många av mina vänner  har det jobbigt
på ett eller annat sätt, just nu, kom jag på att jag ville
ge dom en kram, även om jag inte ser dom!
Här kommer en stor "PiggaPåDigKram" från mig!!

Möte idag...

... Ska väl göra mig i ordning nu,  och så småningom "knata" ner till Kommunhuset för möte. Blir inget roligt idag, eftersom  jag vet att de planerar att säga upp personal. Nu kommer "domen", får se hur hårt vår grupp drabbas den här gången...  Snart finns det väl ingen personal kvar inom vården, för vem orkar jobba, när uppgifterna ökar, och personalen minskar? De gräver sin egen grav tror jag.... Varför ska det alltid sparas på skola, barnomsorg, sjuka & gamla? De som behöver allt stöd som finns?? Blir inte klok på det.......

Nära ögat....

.... När J skulle gå till skolan i morse, stog jag och hängde i dörren,  och sa hej då till henne,  så smet "BAM" ut.... Tre sekunder , så var han långt ute....... J blev stressad, för skolan började, själv var jag inte klädd.....Då kom jag på att jag kan muta honom med hans favoritkost, SKINKA! Tur att han är ett sånt matvrak, ha ha.....  Han sprang mot mig som en torped, han tog skinkan, och jag tog honom...... tur!

Ute i solen.....

...en stund! Våran "Busiga Bebbe", BAM, (uttalas Bääm), följde med såklart! Han älskar att vara ute i det "fria"!  Ibland tycker jag det är synd att ha honom som innekatt, av den anledningen, men det är sonens katt, och han är så rädd att något ska hända honom. Kusinens katt blev hittad i en plastpåse, kvävd till döds. Sen finns det Lodjur i skogen här, så det känns inte som en bra idé för det! Vi ska bygga en kattgård till honom i stället! Se så fin han är!
image168

                                               Nosar  & gräver omkring lite!

image169

                                 Spanar efter snygga kattbrudar!

image170

     När jag kom in var jag jättetrött, så jag somnade på min favoritplats!!

Snäll Jossa jag har!

J ringde precis och berättade att hon kommer hem en sväng, eftersom hon gjort klart Nationell provet snabbt, och har håltimmar och lunch efter. Hon undrade om jag behövde något på affären, när hon ändå cyklade förbi!! Omtänksamt av henne!!!! Världens bästa Jossa!

Nyfiken....

.... på hur DU hade det igår, jag höll tummarna ska du veta!!! 

           

Solen skiner!


Ser ut genom fönstret, och gissa vad? Jo, solen skiner, och det ser alldeles underbart ut! Ska nu skynda mig att dammsuga över lite,  medan håret torkar , så är det lagomt "uppvärmt" för en längre promenad sen! Underbart!

Nu.....

....... ska jag "gotta" mig lite, med fotbad
och mycket,  mycket mer! Ska bli skönt!!!
 
      

Kärleken är som....



Kärlek är som en duva, håller man den för hårt kvävs den,

håller man för löst flyger så flyger den iväg. 


                                                                            

Älska mig mest när jag förtjänar det minst,
för det är då jag behöver det mest.


Fick detta tänkvärda mail idag!


'Gyllene omslagspapper'


Historien handlar om en mamma,  som för en tid sedan
skällde på sin 5 åriga dotter för att hon slösade på en rulle
med dyrt guldfärgat omslagspapper.

Pengar var det ont om och hon blev ännu mer upprörd
när hon såg att dottern använde pappret att dekorera
en ask som hon placerade under julgranen.


Hursomhelst, den lilla flickan gav presentasken till
sin mamma nästa morgon och sade,

'Den är till dig, Mamma.'

Mamman blev generad för hennes tidigare ilska mot flickan,
men hennes ilska blossade upp igen när hon öppnade
presentasken och såg att det var tomt.

Hon sa till sin dotter med harm i rösten.
'Vet du inte unga dam, att när du ger bort en present,  
är det meningen att det skall vara någonting i paketet?'


Hon hade tårar i sina ögon och sa, 'Men, Mamma,det är inte tomt!
Jag blåste kyssar i den tills den blev full.'

Mamman blev förkrossad.Hon föll på knä och slog armarna om sin dotter
och bad henne och förlåtelse för hennes obetänksamma ilska.


En kort tid senare tog en olycka dotterns liv,
och det sägs att mamman behöll det gyllene asken
bredvid sängen för resten av hennes liv.


När hon helst kände sig nere eller mötte svårigheter
öppnade hon asken och tog ut en inbillad kyss och mindes
kärleken från barnet som hade lagt kyssarna däri.


En verkligt underbar känsla, denna gåva till oss är en ask full med
ovillkorlig kärlek och kyssar från våra barn, familjen och vännerna .
Det finns inget mer värdefullare än detta.



Något att tänka på, eller hur?

Färdigjobbat!

Känslan är obeskrivlig, när man kommer hem efter jobbet, och vet att man har 3 helt lediga dagar framför sig! Dagar som står helt öppna, för vad jag får lust till, inget inplanerat!

SPA-dag...

Imorgon, när jag kommer hem, ska jag nog "unna" mig en hemma-spa-dag! Ni vet, bada fötterna, fila och smörja, lite ansiktsmask och hår inpackning, noppa ögonbrynlite hårborttagning får det väl bli med........ Minns att min pappa varnade mig för länge sedan, -raka inte benen tös! Det växer ut dubbelt så mycket hår då.... Naturligtvis hade han rätt! VÄldigt, väldigt rätt, tyvärr!  Visst, det går väl bra nu, när man kan "underhålla" själv, men jag undrar hur jag ser ut som gammal, skruttig pensionär! Hårig som en apa kan jag tänka mig... Usch, hemska tanke.... Man kanske ska muta syskonbarnen, de minsta alltså, de är väl bara runt 40 när jag är 75, be att dom  har koll på mina ludna ben,  om jag lovar att de får nätshoppa på H&M:s eller nåt som betalning! Tål att tänka på! Tjingeling!

Bara en dag kvar....

....så är man 3-ledig igen sen! Imorgon jobbar jag dessutom bara till 12! Räknar nästan det som en ledig dag!
När jag kom tillbaka till jobbet efter "permissionen" hade Annika köpt .... just det! SEMLOR!!! Vad snäll hon är!!!  
Och visst, jag älskar semlor, men jag hade ju lite karaktär och erkände  ju lite försiktigt  att jag redan hade ätit en. Men snällt av henne att tänka på oss!  Nu sitter jag i alla fall här, nyäten och nyduschad! 

Viktig Påminnelse.............

Idag är det "Fettisdagen", och jag har bestämt att man visst kan äta en semla.....fast att man "bantar", eller håller diet!  Denna dag infaller ju bara en enda gång per år, eller hur?  Ut och köp er en SEMLA!!!  NUUU!


Musen är snabb....

Igår köpte "gubben" en ny mus..... datamus alltså! Gissa om man är ovan? Det är en sån där trådlös, som hela tiden ligger på en platta, och laddar på så sätt , upp sig själv hela tiden..... jättebra, eftersom vi ALLTID glömmer att ladda den andra på kvällarna. Det är bara en sak, ovanan att den flyttar sig så lätt! Den far som en torped över bildskärmen för tillfället!! 

Expriment....

Sådär ja...då är man hemma på "permission" igen! Ska vara tillbaka på jobbet ca 16,30.... Än så länge har dagen varit lugn och fridfull, allt har "flytit" på jobbet, så jag hoppas det blir likadant  ikväll...   Handlade lite på vägen hem, så nu tänkte jag exprimentera lite med maten, köpte lite gott blandat, så vi får se hur det går!!  Nyttigt i allafall!  Får försöka med lite bättre resultat denna vecka, fast just det... Jag köpte ju semlor också!!! Det är ju faktiskt "Fettisdagen" idag! Tur man har gått och cyklat överallt ett par dagar nu, kanske man förbrännt något mer än vanligt! Hoppas det!

Jobbardax!

Ledigheten är över, och i kväll väntar ett eftermiddagspass! Ska ta en promenad till jobbet nu, ska bli skönt, solen skiner utanför fönstren! Äntligen! Ungarna ska in till stan och ha en bowlingkväll med kusinerna, hoppas de får det skojigt! Och N, kör försiktigt hem! Tjingeling!!!!!

-Jag Lever............hej då!

Eftersom man visserligen är en lite fjantig mor, så har man ju ändå lite "pli" på ungarna.........  Därför behövde jag aldrig ringa upp min kära dotter..... Hon ringde själv........... Inte illa va? Om det berodde på att hon inte ville riskera att jag ringde, när hon satt på lektion, eller stog med kompisarna, vet jag inte, för jag hann knappt öppna munnen förän samtalet var över! Hörde bara henne i luren: -Jag lever, hejdå.................Samtalet tog väl max 5 sekunder, men "morsan" kunde i alla fall andas ut!

Sunda Malin

Vågen stog stilla idag, +- 0.... Kunde visserligen ha varit mycket värre, eftersom vi inte rört på oss tillräckligt, men sen har vi ju varit på kalas också..... Och så har det ju blivit lite fika!!  Denna vecka ska jag ta i med hårdhandskarna, jag lovar, sen blir jag ju så illa tvungen att gå/cykla, vare sig jag vill eller inte! "Gubben" kör ju till jobbet själv från och med idag, eftersom L börjat i Norge...... Lite omställning blir det naturligtvis, när man är van att ha bil varannan dag.....  Men kanske ger det lite resultat på viktnedgången istället? Hoppas det!


Ett minne blott..............................?

Fjantig morsa?

Sitter nu här och kollar klockan..... Om 10 minuter kan jag ringa & kolla om J kommit fram till skolan ordentligt! Vet att jag är jättelöjlig, men hon cyklar, och det är jättehalkigt, i alla fall på vår gata....... Sa till henne att hon får gå med cykeln där det är som halkigast, men ni vet ju hur dom är..... Cyklar säkert i alla fall.....  Sonen stack ju till skolan, men kom hem igen, för han hade glömt skåpnyckeln! Då var han så "smart" att han ringde sin farfar som kom och hämtade, och sen skjutsade honom tillbaka till skolan.............7 minuter....... sen ringer jag.................

Gonatt......




....nu ska jag hoppa i bingen! Efter en riktigt "lat" kväll, ska jag nu "lata" mig ännu mer! Gonatt med er!!!


Misslyckande....

.... eller vad säger man? Har försökt att "muta" min snart 13-åriga son lite grann, så att jag kunde få  klippa honom lite, i alla fall "toppa" det , ta det mest slitna, men nejdå....... Har försökt alla världens knep, men han vägrar, han ska ha det långt och rufsigt!  Vad gör man? -Det är ju mitt hår, säger han bara när jag bönar & ber....... Det har han ju visserligen rätt i, men lite stil kunde han väl ha på det, eller är jag omodern nu? Hmm, får fortsätta övertalningen i morgon. Någon som har bra tips på "mutor"?

 Kanske han  inte har riktigt så här mycket hår.....ÄN!!!!!!!

Ensam hemma......

Nu är alla i familjen ute på vift, så jag ska lägga mig och läsa! HÄRLIGT!!!!

TRO PÅ DIG SJÄLV

Varför är det så svårt
att tro att man är bra,
att känna att just jag
är den jag helst vill va.

Nån annans kvaliteér
är sånt man bara vet.
Men uppskattning från andra
tas emot med tveksamhet.

Tänk om vi bara kunde
byta plats ett litet tag
och genom andra ögon
se oss själva för en dag.

Då skulle du få veta
det du inte tror på nu
-att det är helt fantastiskt
att det finns någon som du.

Efterlysning!!!!

Kom precis på att jag ska gå ut med en EFTERLYSNINGgoda recept , just det, men nu kommer det svåra! De ska vara enkla, inte för dyra, kalorisnåla, och gjorda av "vanliga" ingridienser.... inte en massa olika saker som aldrig finns hemma! Välkommen med förslag!

Kycklingfilé & Wokgrönsaker...

....var det på menyn idag! Gott, och ganska nyttigt i alla fall....   Under helgen har jag ockå hållt mig havregrynsgröt till frukost, dessvärre har jag inte hunnit motionera så mycket som jag tänkt mig,  så vi får se i morgon bitti, om veckan varit godkänd eller inte...............Tjingeling!

                                   

Halva dagen gått......

......redan? Helt otroligt! VI åkte till ÖB och handlade lite tråkiga saker som schampo, sköljmedel & deoderanter, och på vägen hem åkte vi till brorsan en snabbis.... Utanför brorsans hus, träffade jag Elsie, som var assistent hos mamma.... har knappast pratat med henne sen mamma dog, och hon hade ingen aning vad som egentligen hänt. Hon hade funderat mycket och ofta på det, men inte velat ringa och fråga. Hur dum får man bli? (vi alltså) Man borde ju ha ringt och pratat lite med henne, för länge sedan. Klart hon borde fått veta mer, hon var ju både mammas vän och assistent!  Men man hade så mycket i huvudet ändå, så man glömde väl helt enkelt bort det! Elsie berättade att "C", som hon ockå var assistent hos, låg på sjukhuset och var jättedålig nu..... Han har ju samma sjukdom som mamma hade, och de 2 träffades ju många gånger, var ute på restaurang mm med assistenternas hjälp!  De hade jämt så skojigt ihop... Kändes skönt att prata lite med henne, och jag sa att hon var välkommen att ringa eller komma förbi, om hon ville prata mer.......... 

Mitt dopfoto.....

image166

...... hela familjen, utom mamma, hon är fotograf.....Älskar detta kortet!

Var bara min vän.....

...Gå inte framför mig,
jag kanske inte följer efter,
gå inte bakom mig,
jag kanske inte leder dig,
gå vid sidan om mig
och var bara min vän.........

Ulf Lundell......

... sitter här med ännu ett glas vin och sång av Ulf Lundell..... Kan det bli ett bättre avslut på lördagskvällen? Ska snart hoppa i "bingen"och ligga på ARMEN................ Gottt! Tjingeling!

.... Att vara eller inte vara... barnslig!

.... JOO, nu ska jag också vara barnslig......  

Lördag & 40-årsfirande....

Idag har vi äntligen firat min goa svägerska på 40-årsdagen!  Inte för att hon ser ut att vara en dag över 25, men ändå.... Hon blev jätteglad över smycken och blommor. Vi har ätit allldeles för mycket och för gott, pratat om både "nytt & gammalt"! Skrattat, skrattat och åter skrattat! Vi har jämt så kul när vi träffas!  Vet inte om vi skrämt våra "mönsterbarn" till ungar genom minnena av vår egen ungdom.........     Herregud, har aldrig tänkt på hur vi själva var, och jag tror att vi idag har lärt våra ungar.... hur dom INTE ska vara, ha ha......   Jag menar.... syrran berättade om när de rymde till Örebro, och hela "trippen" förstördes av att de trodde de var förföljda av polisen, för att pappa ringt dom..... Eller när mellanbrodern med kompisar, upptäckte att mammas knepiga arbetskamrat sov med öppet fönster, och dom lirkade in vattenslangen och vred på kranen..... De sprang därifrån, när ytterdörren öppnades och han skrek -nu jävlar! Eller hur syrran och co möblerade om trädgårdsmöbler för grannarna..... när de vaknade på morgonen hade de alla möbler de inte haft förut! Jag fick ju erkänna hur jag och mina kompisar busade och la posten i soptunnan, och soporna i brevlådan! Någor jag nu som vuxen SKÄMS mycket för, när jag nu inser att på den tiden fanns det mest utbetalningsavier........tänk om jag slängt både barnbidrag och sjukkassa för folket....? Jag var på "lyran" och ramlade mot ett berg när kompisen skulle kramas.... Med "bula" i huvudet körde Storebror  mig hem, och matade mig med knäckebröd & vatten hela natten...fick inte somna IFALL jag hade hjärnskakning! Syrran snodde (lånade) en och annas cykel, för att ta sig hem efter fester! Hur mina bröder med vänner hamnade i Hemmets Journal, och kallades "Dassprängarligan" på  70-talet!  Syrran åkte på Gyllene Tiders folkparksturné, och tältade, och vaknade upp på en kyrkogård.....  Ja, detta var dessvärre bara en bråkdel av vad mina föräldrar fick utstå under vår uppväxt, fast vi har många goá minnen.....  Och en sak kan jag säga.... Jag är så glad, över att mina egna ungar är så LUGNA!!!!  Hur hade ni det i ungdomens "lyckliga dagar"?

Fredagkväll!

Fredagskvällen blev bara lugn & skön..... I familjens tecken. Fixade lite mat, myste i vardagsrummet, med min kära sambo och lite vin..... Pratade om allt mellen himmel och jord! Mysigt!

Nätshopping

Idag har jag och dottern "nätshoppat" lite..... Enkelt och bekvämt! H&M har ju en "Fashion against AIDS" kampanj just nu , där olika kändisar fått designa kläder, som säljs på HM. Mycket var ju redan slutsålt, men några fick vi!

                              
  TOP - Designad av Nina i The Cardigans                    TRÖJA - Designad av Tiga
 



TOP -
Designad av Jade Jagger                                       SAMTLIGA BILDER FRÅN
                                                                                                     www.HM.COM

Fredagsfräckis!

När jag städade i morse, lyssnade jag på Fylking o co........ som vanligt var ju Gert i sitt esse, och assesoerar  allt till snusk, sex & kvinnor.....  Idag frågade han om vi visste varför kvinnor har 4 läppar, mot mannens 2..... -Jo, hon har 2 för att slänga käft med, och 2 för att ställa allt till rätta...........

Halvlek........

Sådär ja! Nu har man varit riktigt duktig! Städat hela nedervåningen, inklusive Dotterns rum! Nu blir hon nog glatt överraskad,när hon tror att det är dagens "efterskolangöromål"! Snäll jag är va? Men det är hon värd, bättre dotter kan man inte ha! Alltid hjälpsam och omtänksam! Hon och company skulle visst vara här i kväll, mysa och spela guitar hero, och eftersom Sara bor utanför samhället, är det troligt att hon är med hem,  direkt efter skolan! Så nu slipper hon städa idag! Ska ta ett varv på ävervåningen nu, sen ska jag ut och handla en del!! Tjingeling!!

Du........

Får jag gömma några drömmar hos dej?
Några naiva och vackra
som andra kanske skrattar åt.
Jag vill låta dom bo
längst inne i dej.

Får jag dansa klumpigt
och sjunga falskt för dej
en solig dag
när hjärtat spränger i bröstet?
Se inte till reflexerna,
upplev källan!

Får jag vara i din värme
och långsamt mjukna
när själen blivit lite frostbiten
Håll om mej
tills jag ler igen!

Får jag slösa min kärlek på dej?
Får jag skratta, krama, sjunga, gråta
och dansa av kärlek
utan att du blir rädd?
Jag vill se dej i ögonen
och låta ett leende
berätta att jag älskar dej!

image159

Tack för att du lyssnade....

.... Stormen Tuva har lyssnat på mig och redan gett sig av. Visst blåser det, men inte mycket, och framförallt, den decimetern snö, som utlovades igår, uteblev helt...... Tack!!!

RSS 2.0