Jag har ett STORT pågående gräl......

.... med stormen TUVA....... Är hon inte borta i morgon bitti, när jag slår upp mina "gröna", säger jag upp bekantskapen med henne...... för alltid!!!!!

Dagens kloka ord!

"Bankboken kan vara ett monument över det roliga man inte unnat sig"

Det lilla fruntimret!


Bloggtrubbel?

Någon mer som haft problem att blogga senaste kvällarna? Inläggen kommer med flera gånger, och det har krånglat med kommentarerna  på flera bloggar!  Det går väldigt segt helt enkelt! Någon som vet orsaken?

Photoshop..........

Har ju äntligen Photoshop, och är helt såld! Mixtrar och knåpar ihop lite gott blandat, men är verkligen amatör.... får se om jag lyckas med något piffigt som jag kan lägga ut här så småningom......

Du är vad du äter...........

Nu är det äntligen "offentligt"! Dansbandet Torgny Melins från Säffle, ska vara med i "Du är vad du äter", med Anna Skipper  någongång i Mars..............  Nu ligger de nog i hårdträning...............Eller? Lycka Till!!


Cykel.....

Igår fick jag äntligen en cykel, eftersom J har tagit min! Svärmor köpte en strax innan hon blev sjuk, och nu får hon inte cykla mer för svärfar..... Eftersom jag behövde en nu när jag ska börja mina "billösa" dagar, så fick jag hennes!  Anser inte att vi ska behöva köpa en bil till, jag har ju så nära till jobbet.... De tyckte det blev ett byte, istället för kameran, jag gav dem för någon månad sedan......  Jag tackar & bugar!

      

Full rulle & rulltårta.......

Sådär ja! Nu har man jobbat klart ,detta "3-dagarspasset" åtminstone, och framför mig väntar nu istället 3 hela, lediga dagar! Underbart! Vilken härlig känsla det är, när man står inför ledigheten! Jag trivs på jobbet, men hemma bäst! Är ju en riktig "hemmaråtta", älskar att gå och småpyssla här hemma!  Hursomhelst, I morse körde det ihop sig ganska rejält. Var ju meningen att det skulle komma ett par "gubbar" och byta ut varmvattenberedaren  i morgon bitti, men av okänd anledning gick inte det, så de skulle komma idag istället.... Kl 7 på morgonen!! Själv skulle jag ju egentligen börjat då, men "Filippa" var så snäll och bytte med mig, så jag fick börja halv 8 istället! Snällt! Tack "Filippa"!! Gubbarna dök aldrig upp, så till slut fick jag sticka till jobbet, och svärfar tog över "marktjänsten".... Stressad, men optimistisk tog jag cykeln, som jag för övrigt fick i går, och började trampa mot jobbet, men "shit", fick ju ganska snart "hoppa av" och börja gå, för det var ju rena skridskobanan ute.... superhalt!  Nästan tur man drog med sig cykeln, så man hade lite att stödja sig på......På jobbet, var det ganska mycket att pyssla med, så tiden bara for iväg. När jag kom in efter sista besöket hade Maritha, som skulle jobba EM, bakat bakelser till oss!!  Är inte det trevligt så säg? Hemmagjord rulltårta, med grädde, hallon, kiwi & silverkulor! Kan dagen sluta bättre tror ni? Sådana tillfäller gör det väl inget om man "fuskar"? Satt kvar en stund och "tjöta" lite med allihopa innan jag tog mig hemöver! Nu har jag fixat färdigt maten, så nu ska vi äta....    Tjingeling!!!

                                                        natbakel.GIF (166518 bytes)

Gjorde ett litet test!

Kollade på portalen, och gick in på 10 inlägg, slumpvist utvalda........ 9 av de 10 inläggen , handlade bara om mode, mode, mode & åter mode!  Högklackade pumps, "Dagens Outfit" osv.... menar inte att det är något fel med det, konstigt bara att 90 % av alla bloggarna tydligen endast intresserar sig för MODE! Jag gillar också mode, så där lagomt, men gillar mycket annat också......     Vad tycker NI?

Hemma på permission....

......från jobbet alltså, sitter inte i "finkan" eller nåt, jag lovar..... Trött idag, IGEN!!! Snälla våren, kom hit, innan jag blir galen! Regn, rusk, sol, snö, storm om vartannat, ingen ordning alls på årstiden!  Minns när jag var liten, då var det snö på vintern, mycket snö, vi gjorde snökojor, stora och fina, som vi lekte med i flera dagar! Kommer det tillräckligt med snö för att "skapa" någor nu för tiden, så tinar det alltid bort, redan dagen efter! Konstigt!  På sommare var det alltid varmt, vad jag minns i alla fall..... Nu är det bara oordning på alltihopa! Jag vet, att jag är tidigt ute, våren står inte på tur än, JAG VET, men JAG VILL!!!  Som igår kväll, då var det 6 plusgrader & jätteskönt, kanske blåste det lite. När jag slog upp mina "gröna"  i morse, var det bara vitt överallt.... snöade som bara den, och nu, nu har det nästan smält bort helt på vägen, och solen skiner!  Stora "kakor" mälter och droppar ner från tak och träd. Vad är meningen? Knepigt! Och tråkigt inlägg, jag vet, men det irriterar mig bara... JAG VILL HA VÅR!


Dags för "bingen"!


Bara ett enda barn till......

Törstig?

Alla sätt är bra, utom  de dåliga....

Mera barn......

.... hittade lite till som barnen har sagt! De är så naturligt roliga.....

Små tips från barn


Om du vill ha något dyrt så fråga mormor och morfar.
Matthew, 12 år


Ha alltid på dig en hatt när du matar fiskmåsar.
Rocky, 9 år


Sov med kläderna på så är du redan påklädd på morgonen.
Stephanie, 8 år


Fråga aldrig om något som kostar mer är femtio kronor när dina föräldrar håller på med deklarationen.
Carrol, 9 år


Irritera aldrig en gravid mamma.
Nicholas, 11 år


Var aldrig så mätt att du inte orkar någon efterrätt.
Kelly, 10 år


Svara inte din pappa när han är arg och frågar dig, "Ser jag dum ut?"
Heather, 16 år


Tala aldrig om för mamma att hennes bantning inte fungerar.
Michael, 14 år


Retas inte med din syster när hon håller i ett baseballträ.
Joel, 12 år


När du får ett dåligt betyg i skolan så visa det för din mamma när hon pratar i telefon.
Alyesha, 13 år


Spotta aldrig när du åker berg och dalbana.
Scott, 11 år


Hitta aldrig på något hyss på en polisstation.
Sam, 10 år


Berätta aldrig för din lillebror att du inte tänker göra som mamma säger.
Hank, 12 år


Kom ihåg att du aldrig blir för gammal för att hålla din pappa i handen.
Molly, 11 år


Lyssna på din hjärna. Den har mycket information.
Chelsey, 7 år


Håll dig undan katrinplommon.
Randy, 9 år


Utmana aldrig din lillebror att måla familjens bil.
Phillip, 13 år




De barnen, de barnen....

Barn om hur barn blir till...


Dom kommer i ett ägg och sen åker dom ut ur pappans snopp och in i mammans mage. Sen växer dom och kommer ut. Det tar kanske 14 dagar. Dom kommer ut genom rumpan. Jag har sett det på TV.
Robin, 5 år


De kommer från mammans mage. De kommer ut från mufflan. Vet inte hur de kommer in.
John, 4,5 år


Ja, det är frön i pappans, ja här (pekar). Då kommer de genom slidan till mamman. Det frö som kommer först, ja det får bli bebisen. Om två kommer så blir det tvillingar. Sen måste bebisen stanna inne i mamman tills den känner att magen är tillräckligt tjock. Sen får man åka till, vad heter det, BVC. Sen får man ta ut bebisen. Jag vet inte riktigt hur, men man får ta i.
Viktor, 6 år


Först är det ett litet frö. Sen kommer det massa såna här som ser ut som små saker. Sen simmar dom in i en liten grej. Sen växer och växer och växer dom i ett par dagar. Den ligger inne i en liten rund grej i magen på mamman.
Ida, 5 år


Först så har pappa frön i snoppen, så kommer det till mamma. Då har hon ägg i magen. Det blir kapplöpning. Den som vinner blir bebisen.
Malin, 6 år


Först är det en mamma och en pappa, sen *viskar* knullar dom, sen blir det ägg i mammans mage och sen så kommer frön från pappans snopp. Det som kommer först fram till ägget blir ett barn.
Sofia, 6 år


Här bak, genom baken på mamman. Om man blir tjock så kommer det en bebis. Den bara var där hela tiden, liksom.
John, 4,5 år


En dag av tre....

...har redan gått. Bara 2 dagar kvar till nästa ledighet! SKÖNT!!! 


Kloka ord....

Ett gott omdöme beror på erfarenhet,
och erfarenhet får man på grund av dåligt omdöme......

Jippie......

...Syrran är bättre, och har äntligen fått rätt vård från vårt kära landsting! Går inte in på detaljer, huvudsaken är att det inte är något FARLIGT!! Kan väl erkänna att jag oroat mig lite för henne, men nu känns det TOPPEN!!!

Tidsoptimist, Malin i ett nötskal......

............Jajjamensan! Det är jag det!  Inget att skryta med direkt, men jag fattar inte att det alltid "kör ihop" sig!!! Som det här med presenten till svägerskan... ska ju gratulera henne på lördag, hon har ju fyllt 40 år. Vi kom på en present som vi var jättenöjd med............ allt kändes liksom "klart"! -Åh, så bra det skulle bli, detta gillar hon nog osv osv....  DÅ VAR DET SLUT!!!!!   FINITO! SLUT!!!  NADA!  Så nu står jag här, på lördag ska det vara klart, och jag har... PANIK! Jobbar ju flera dagar framöver, så det får bli nåt på fredag, när jag har bil och kan åka in till stan! Jag menar, syrran är ju dålig, så detta får jag fixa! Hmmm, man vill ju inte bara köpa för köpandets skull heller, man vill ju ha något riktigt fint, för hon är ju världens bästa svägerska! Hoppas snilleblixten snart infinner sig i skallen, för nu skulle jag ha gått till jobbet........ för 5 minuter sedan! Dags att byta om då va? Tjingeling!!!!

Sovmorgon.....

....blev det med stort S idag! Sovit dåligt under natten, antagligen pga förkylningen, som vi vet blir det oftast värre när man ska försöka sova! Varför det nu ska vara så? C är hemma idag,han  har ont i huvudet och halsen, så man har väl lyckats ""bjussa" honom på lite baciller också! Även gubben var "snorig" & "snörvlig" inatt, så det verkar ta omtag på honom.....  Det var ju faktiskt han som smittade mig! Läg alldeles för länge i alla fall, och det fina samvetet gjorde sig påmint igen! Ska ju iväg och jobba EM, och har apt-möte innan dess. Hinner ju inte så mycket här hemma eftersom jag behöver gå senast klockan 13. Nåja, det blir säkert väl............ Tjingeling!!!

Trött.....

Har fixat kondoleansen idag, sen var jag och köpte en blomma till A, och hade en liten pratstund med henne....  Handlat har jag gjort också,  så man slipper det på några dagar i alla fall.....Vart denna dagen tagit vägen, har jag ingen aning om! Dagarna bara försvinner, hänger inte med alls...... Hinner inte med riktigt! Men så är det ju för alla.... ska bli så skönt när våren och sommaren kommer, förhoppningsvis fylls energin på då!  I eftermiddag kom ju i alla fall "Madame M" & barnen hit...... (jodå, klart hon har ett namn, men jag är osäker på att hon vill figurera i min blogg, hihi) Det är verkligen jättekul att träffa henne, fast jag erkände idag att jag tyckte att hon var "the bad sister" när jag & H var yngre...... men man kan ju ändra sig, eller hur?  Antagligen hade hon rätt redan då, och vi fel..... Ungarna är så otroligt gulliga också...... Fick teckning av J, som låg ute i bilen, vet inte om den egentligen var menad till någon annan, men jag fick den i alla fall!  Hon knådade lite på min sargade kropp också, ju ondare man tyckte det gjorde, ju mer knådade hon, haha... Men viktigaste av allt.... -Det finns hopp för den!

Sorgliga uppgifter idag!

Nu ska jag göra mig i ordning, och sedan ta tag i min svåra och sorgliga dagsuppgifter! Sen i EM kommer Madame M och ska försöka anta utmaningen med min onda arm! För i hennes värld blir ALLT bra, hihi...

Kan inte tro att det är sant..............

............ men vågen visade faktiskt -0,8 kilo!!!!   Ofattbart! VIsserligen har jag försökt med promenader, fast inte så långa eftersom jag har ont i halsen, fuskat med godis och snacks har jag ju gjort, fast bara på lördagen...... Kan det vara havregrynsgröten? Försöker att endast äta det till frukost när jag är ledig i alla fall, på jobbet har det blivit fil och mackor.....    Glad är jag  i alla fall, detta behövde jag verkligen , då motivationen är nere på 0!  Tjingeling!

Ute i solen.....

Nu har jag & "Gubben" varit ute på en lagomt lång promenad. Vågade inte gå för långt pg a förkylningen, men gud så skönt det var ute! Solen skiner, och snön som föll i natt har pudrat backen alldeles vit! Glömde som vanligt att ta med kameran, så något bildbevis blir det inte! När vi kom hemm tog jag med "Bam" ut så han också fick njuta lite av solen! Håller som bäst på att fixa lite mat, "F" är och kollar på någon hockeymatch,  och efter maten ska vi fira svärfar som har fyllt år!  Tjingeling!

Det blev en...............

.......vinkväll igen! M ringde och ville träffa mig, och eftersom hon var "jobbaränka" blev det en vinkväll på "tu man hand"! Vi har pratat om allt mellan himmel och jord, druckit vin och syndat med diverse snacks!  HÄRLIGT!! Men rösten sviktar, så det var dags att "vila" lite, så man får ha den i behåll!  Gonatt med Er, alla nattsuddare!


Var är "sunda Malin"?

Har inte haft ork denna vecka, tyvärr..... hoppas vågen står stilla, för jag har säkerligen INTE gått ner ett enda gram!



"Inom mig lever en mager kvinna som desperat vill komma ut.....  
 - Jag brukar tysta ner henne med kakor...."




5 dagar kvar ....

.... på min  "inte ta initiativmånad" ..... Har ju fått det som läxa av X, och gudarna ska veta att det är svårt att hålla igen ibland! ! Men det är säkert jättenyttigt för min fortsatta utveckling!  Då ser man ju faktiskt vad som sker och inte sker, utan min inverkan.....  

Grattis "Pål Plutt"!

Idag fyller världens bästa Emelie hela 6 år!!!  Idag har hon haft badhuskalas med sina kompisar, och i morgon  har hon släktkalas...... Vi var och firade henne förra helgen, men det är ju idag hon verkligen fyller...... Så grattis gumman!

tatty_20teddy_1181980713.jpg

En ängel rör vid dig...........

Klik på billedet, for at lukke vinduet


Inte nu igen.......

Ännu en sorg, ännu en person jag känner väl,  har förlorat en när & kär! Jag är så ledsen, jag vet vad det innebär, jag vet hur det känns, jag vet hur det är att inse att man aldrig, aldrig kommer återse den man förlorat.... inte i detta livet i alla fall..... Vi pratade ju om det i förrgår, om det fanns liv efter detta, om andliga ting helt enkelt. Inte kunde någon av oss då tro, att detta skulle hända....  Precis som J skrev i sin blogg.... man jobbar med gamla & sjuka, och varje dag får man höra att någon vill dö, att de inte har något liv osv.... Det är så orättvist! De som är yngre och så mycket kvar att leva för, de dör alldeles för tidigt! En dam vi hjälper ber vid varje besök att vi ska hjälpa henne att dö! Men sånt får vi ju inte göra.... Jag kan faktiskt tycka att vi behandlar djuren bättre än våra gamla & sjuka.... ser vi att djuret  lider, hjälper vi dem ju över.... en insomningsspruta bara, sen är lidandet slut. Men de gamla ska plågas in i det sista. Livet och döden är allt bra konstig.... Ibland undrar man ju över meningen med det.....  Tänker på er!

                    angel_01.jpg  

Photoshop....

Har nu äntligen fått photoshop installerat på datorn, så nu ska vi se om jag förstår mig på något av det hela.... är ju inte alls så teknisk, och har heller inget vidare tålamod när det gäller sånt heller....... Ingen vidare kombination va? Tacksam för tips & råd, av er som kan lite mer än mig..........

Ps. Annika, du håller väl med på detta va? Du vet ju att jag är alldeles oteknisk, haha.....  Säg bara till när jag ska bjuda på kaffe, så jag får utnyttja dina kunskaper... Törs inte ens skriva vad jag behöver ha hjälp med, eftersom risken att bli dumförklarad är alldelesför stor!  Ds

Digital-TV.............

Nu har "gubben" skaffat Digital-TV, och kopplar nu för fullt med kablar och dosor....  Glad som en 5-åring på julafton, medan han berättar om allt han nu kan se i sportväg och filmer!! Typiskt karlar va?  De gillar elektriska prylar.... själv skulle jag bli gladare över nya gardiner eller en möbel, ha ha.....  Olika är vi, men det är ju kul att han är nöjd och glad i alla fall! Antar att det blir demonstration ikväll nu då,och att jag får äran att välja en film, (antagligen för både första och sista gången) bara för att bevisa vad braaa det är, man behöver inte gå utanför dörren för att hyra film längre..... När jag är överbevisad kommer där säkert bara visas sport, eller?

digibox.gif

Morgonrock & kaffe....

Sitter fortfarande i morgonrocken, med en mugg kaffe.... Visserligen nyduschad men ändå...... Borde nog sätta fart, så inte hela dagen går, men jag är såååå slapp!! Finns det någon som har något "upp-piggar-recept"?

Hes.....

...och ont i halsen! Var inte så pigg igår kväll, så det blev lite "bloggtorka"! Jobbade på dagen,sen handling, städning & lite "oro" för syster yster som fortfarande har ont.....  Så när kvällen kom orkade inte Malin så mycket mer, utan la sig redan 22,30 på en fredagskväll!!!  Satte förmodlgen rekord....... När jag sov som bäst, ringde mobilen kl 01,00 och väckte mig.... vet inte vad jag svarade, men det visade sig vara en felringning,och räckte naturligtvis att få mig klarvaken! Typiskt! Idag är rösten sådär, ibland bra ibland usel, så nu är jag livrädd för att tappa den helt!  Inget livshotande jag vet, men jag är ju en pratglad person, som de flesta vet, hi hi......

Kärlek

  • Kärleken är som en duva, håller man den för hårt kvävs den, håller man den
    för löst flyger den bort.
  • Kärlek är det enda som blir större när man slösar med det
  • Kärleken besegrar allt, utom fattigdom och tandvärk
  • Ett lyckligt äktenskap kräver att man förälskar sig många gånger och varje
    gång i samma person.

    .



Kloka ord...

"Ingenting blir gjort om alla väntar på att någon annan ska ta initiativet!

Världens Bästa Linda......

...har räddat mig från alla virus! Alla datavirus, alltså ! Bloggmissbrukaren kan nu återgå till sin "burk", NÄR HON VILL!  Det känns underbart! Så tack än en gång, världens bästa Linda! Du är bäst!

Sanningen.....

"Den som är värd dina tårar, skulle aldrig få dig att gråta......"

image158

Skyddsängel....

image157

Något att tänka på:

"Far ej fortare fram, än din skyddsängel flyger...."

I dotterns dator.....

image156  

.....finns det mest bilder på den här "mannen".........

Slut på ledigheten.... IGEN!

Jag fattar inte var tiden tar vägen.... stog ju precis inför 3 ledighetsdagar, och nu är det tvärtom, 3 arbetsdagar som väntar! Har inte hunnit med hälften av vad jag tänkt, nu heller... dels pga av sjuka husdjur, dels på lite annat....  Sunda veckan har väl varit sådär, men igår ringde M och drog med mig ut på promenad som tur var! Idag ska jag jobba kvällen, men det blir nog skapligt lugnt, vi har ju planeringskväll också.....   Nu ska jag försöka mig på att dammsuga övervåningen, som jag tänkt mig i 3 dagar nu! Tjao!

Sunda Malin

Vägde mig igår, men står på +- 0.... Har inte gått ner ett enda gram, men heller inte gått upp något, som tur är. Kalaset på söndagen bidrog ju till en massa onyttigt, och så blev det lite lördagsgodis och vin under helgen, men förövrigt har jag skött mig tycker jag! Nya tag denna vecka! Igår blev det nästan inga steg, eftersom jag var inne med Peggy, och sedan var hos L och fikade. Och okej... det blev en chokladboll till kaffet hos L, men jag tog ingen bulle, fast jag var jättesugen, så det är jag stolt över. Det kunde ju faktiskt ha blivit ännu "onyttigar" så det så! Ddäremot har jag denna vecka börjat äta havregrynsgröt till frukost, ingenting annat. Till lunch idag åt jag kyckling, med broccoli, morötter mm.... Ska avvbryta "fejjandet" här hemma med en promenad, för solen skiner faktiskt ute idag!

Här ska fixas!

Har ju varit lite i "röjjartagen" ett tag nu, så vi röjjer lite här och där, för att kunna fixa om lite sedan....  Men igår hann jag ju ingenting, så det ligger travar med grejjer som ska "gå´s" igenom, både här och där......  Sen har vi hela förrådet, som ska plockas ut... "Huvva", säger jag bara..... ska ta det värsta nu i alla fall, så man tar sig genom huset, de dagar jag ska jobba! På återseénde!!


fortsättning Peggy......

Glömde ju att skriva att vi fick hämta hem henne igår kväll, vid 20 -tiden..... Lite mörbultad var hon, men bölden är tömd och spolad, så nu har hon bara lite mediciner som hon ska äta i en vecka, och förhoppningsvis blir hon helt återställd sen, men det är ingenting vi vet än! Hemma är hon i alla fall, och extra ompysslad ska hon bli, kan jag lova!

Datorn... är också sjuk!

Peggy är sjuk, jag har "bebbesjukan" & datorn är sjuk.... full av virus är den! Så nu blir det lugnt för min del, både på bloggen och msn! Man blir ju lite beroende av det, får jag nog lov att säga..... Passar på att låna Josses dator, när den är ledig. Funderar på att köpa en laptop, men vi får se....

"Bebis-sjuka"

På väg hem från smådjurskliniken, åkte jag hem till Linda och "snosade" på Liam! Herregud, så söt han är! Man blir alldeles sjuk! Och hur kan de lukta så gott? Mmmmm, vad gossig han är! Orkar fortfarande inte hålla så länge som jag vill pg a armen som segar med att bli bra, men flera korta stunder blev det i alla fall! Han är verkligen underbar, sprattlar med armar och ben, hela tiden! En frisk och livlig krabat med andra ord! Linda ser oförskämt pigg & fräsch ut, trots att hon så nyligen blivit mamma, men det är underbart att se! Lämnade "datalådan! också, för hon skulle försöka hjälpa mig att fixa den, snäll som hon är, och det bästa av allt, hihi... när den är klar, då ska jag ju hämta den, och då får jag ju träffa "bebben" snart igen! Längtar! Jag är nämligen drabbad av... just det "Bebbesjukan"!

Sjukling

Ringde till smådjdurskliniken i går morse, och fick en tid samma dag! Åkte in med henne och bedömningen gjordes att hon fick stanna kvar, eftersom de behövde söva henne, för att ordentligt kunna se vad detta var, samt tömma bölden och spola rent! De talade också om att det alltid finns en större risk med att söva mindre djur, så det kändes inte alls bra att lämna henne ensam kvar, när hon såg så vettskrämd ut....  Många kanske tycker, att det "är ju bara en kanin", men så är det inte för oss. Vi har skaffat djuren för att vi faktiskt älskar djur! Det kommer att bli väldigt tomt även efter Peggy, den dagen hon lämnar oss. Varje djur har sina personligheter, precis som vi människsor har!

Sjuk Peggy?

Peggy  har definitivt  INTE gjort illa sig på buren, tyvärr..... Detta är något helt annat, och man törs ju knappast tänka tanken på vad det kan vara! Hon verkar ju visserligen pigg för övrigt, men något skumt är det,och hur länge har det växt? Hon har ju så mycket päls,så vi har ju inte upptäckt det tidigare, men nu är det en kal fläck där bölden är! Får ringa vetrinären imorgon!

Pål plutt & Peppe Pop

Idag åkte jag och Josse till stan för att köpa presenter och lite annat smått och gott, eftersom vi skulle på kalas under eftermiddagen! Emelie, även kallad "Pål plutt" firade sin 6:e födelsedag idag, hon fyller ju egentligen inte förrän nästa vecka,  men eftersom hennes Pappa "Peppe Pop"  fyllde idag, så slog dom ihop allt idag! Så idag har jag SYNDAT med stort S!!! Kakor, bullar och tårta har det ju blivit idag, och dessvärre inte många steg! Undrar om jag lyckats gå ner ett enda hekto till i morgon! Hoppas,  hoppas, vågen visar bara lite minus, så motivationen håller i sig! Håller ni tummarna för mig?

Citat.......

* De flesta flickor skulle inte drömma om att göra de saker de drömmer om att göra.

* Om du tycker att du borde vara rikare, kommer du alltid att känna dig fattig.

* Ingen snöflinga i lavinen känner sog någonsin ansvarig

* Det finns människor som har pengar och det finns människor som är rika.

Peggy....

...  Nu under kvällen upptäckte Josse att Peggy hade ett sår eller en röd böld på hakan! Svårt att se när belysningen är skum, så vi får titta lite bättre i morgon! Peggy, det är ju våran lejonhuvade kanin!  Båda barnen blev ju oroliga direkt, så är det ju när man har djur som man älskar! Förhoppningsvis är det helt ofarligt, hon kanske bara har skadat sig på buren?

image155

Lördag!

Idag så har jag jobbat till 16. Efter jobbet tog jag en promenad och mötte upp "gubben" vid hockyhallen, vi gick till affären & handlade och promenerade sedan hem,  så jag har "skött" mig idag med! 11 000 steg visade räknaren när jag la av mig den efter duschen, så lite fler lär det ha blivit under kvällen.  I morgon ska vi till syster yster för Eelie fyller  6 år! Ska bli extra kul, eftersom Nathalie kommit hem från Kalmar! Ska passa på att väga mig på Peppes nya våg, som han fått eftersom dom ska vara med i "du blir vad du äter" i mars. Den vågen mäter hur mycket fett du har på kroppen, så den bistra sanningen lär bli ett hårt slag! ,,,,, När vi käkat, kom Jonas, så nu är det biljardturnering där nere. Funderar på om inte jag ska ha en tjejturnering snart, som omväxling till alla gubbar som kommer och går..... Ska klura lite på det.......   Flera av arbetskamraterna är sugna i alla fall.... Idag har jag börjat med en ny oljemålning, lyssnat på musik, och mina egna tankar, tillsammans med lite vin. Är ju ledig i morgon, härligt!

Ledsen för ER skull!

Jag  så ledsen för ER skull....................

Dagens goda råd/citat:

" Livet slutar inte upphöra att vara roligt när människor dör, lika lite som det upphör att vara allvarligt när människor skrattar!

So far so good....


Över 10 000 steg idag! Dagens onytta....2 glas vin! Plus minus noll då, eller?

 


Hildur

Idag har min gamla barndomsgranne Hildur namnsdag, så jag har rest tillbaka lite i tiden! Närmare bestämt mer än 30 år tillbaka! Hildur var som en mormor/farmor till mig när jag var liten, då min farmor var öd, och min mormor bodde alldeles för långt borta.  Där satt man var och varannan dag och drack saft och åt nybakade bullar! Som jag minns det hade hon nybakat varje dag, fast så var det säkert inte på riktigt, bara i min rosenröda minnesbild! Hon fanns alltid där för oss, när vi än knackade på dörren, så välkomnade hon oss in. Hildur, med sina rosiga kinder, förkläde och "höckle"....  Om inte håret var nyrullat förståss, då hade hon såna där lockar som såg ut som att spolarna fortfarande satt kvar i håret! Du var en av de människor som haft stor betydelse i mitt liv!  TACK!

Mörker.....

Usch,idag har det varit riktigt,riktigtmörkt, hela dagen! Regnigt är det också! När ska detta mörker försvinna?Tror inte att jag är ensam över att tycka att det är dags nu, vi behöver vitaminerna som solen ger oss, och vi behöver dem NU!!  Har avklarat halva dubbelturen nu,så jag har ett par timmar på mig innan jag ska tillbaka!  Kom hem lite sent eftersom jag är billös idag, sen handlade jag på vägen hem! Imorgon jobbar jag till 16,sen är jag 3 - ledig IGEN! Ska inte klaga!!!   Nu ska jag hjälpa J med datorn! Tjingeling!

Flamsig Personal!

Så har man jobbat  klart för idag! Herregud, vilken kväll alltså! Den ena var  flamsigare  än den andra! Lättroade har vi varit, kan jag säga!  Gunvor, Ann, Ananas-Anna & jag! Vår nya vikarie, Camilla, funderar nog på vart hon har hamnat, ha ha...   Kunde jag bara med att ladda ner korten från min mobil, kunde ni få se Anna vikariera som sidebord! Ann skrattade så hon fick huvudvärk, ha ha... Går inte att förklara, måste upplevas!!!!   Tjingeling!


Jobbar kvällen!

Sådär, då var de 3 ledighetsdagarna till ända, och jag har istället 3 arbetsdagar framfö mig Fattar inte var dagarna tar vägen! Visserligen har jag haft lite att pyssla med, men ändå! Fattar inte hur man hann med allt förr, när man hade "vanligt" schema, för då jobbade man ju jämt, kändes det som i alla fall! Fast då hade man ju mycket , mycket mer runt omkring sig,  sen var ju barnen mindre också.  M har tagit semester idag, och det beror inte på att hennes största "fobi", dvs  vinterkräksjukan härjar på jobbet, nej inte då,,,,, Ja ja, M, vi tror dig väl då, att du planerat det, fast att det kom lite hastigt på att söka semester, haha.... AnanasAnna ska jobba åt dig idag, det blir kul att träffa henne, en bra reserv du fick tag på i alla fall Näpp!!!   Nu ska jag kila!  Tjingeling!!!!!!! 

Virus......

.....i datorn!! Jag med min stora trut! "   -Jag klarade av datakrånglet alldeles själv, efter typ 5 timmar vid datorn!" Ha! Pyttsan heller! Innan jag la mig i gårkväll, fick hela internet ett vansinnesutbrott, och till slut fick jag bryta strömmen! Misstänker att det är något virus som slår ut virusprogrammet, för ikonen ligger inte längre kvar nere i listen, och det kommer upp varningsmeddelanden, alldeles för ofta om en Trojan.Dropper.win32.Agent.dgaNÅGON som känner till detta? NÅGON som tror att jag kan ta bort det själv? Måste jag lämna in den på service?


9000 steg blev det.....

....igår!   Var riktigt envis, för jag hade bara 5500 steg i går kväll, och jag var omotiverad till max, det spöregnade och blåste utanför fönstren, så lusten för en promenad var inte särskilt stor! Men jag gjorde det!!! Är jättenöjd med mina 9121 steg!!! Sen gjorde jag ryggymnastik och situps också!!!!  Gårdagen blev med andra ord! GODKÄND!

Min trappa.......

Lovade Z-R att  jag skulle lägga in en bild på vår trappa ner till gillestugan. Den var ju i fura förut, vilket jag var mycket trött på! Så när vi renoverade i gillestugan, valde vi valnöt på golv och trappsteg, och äggskal på väggarna! Gissa om det blev stor skillnad? Det var ett skojigt projekt, med mig själv, Anna, ett x-antal vinflaskor  & så min gubbe förståss, som styrde upp det hela! Vi hade väldigt roligt när vi målade, och allt blev bra.... UTOM trappräcket, ha ha.........image154

Lugna kvällen....

Efter förmiddagens data krångel, promenaden, matlagningen & slutligen disken, så var jag helt slut! Eller rättare sagt, det var jag redan INNAN promenaden! Började ju ringa Telias support redan på slaget kl 8, för att få ordning på virusskyddet, men de bolla mig än hit, än dit, jag skulle göra si och sen så..... tyvärr blev ju ingenting som de sagt, och jag har helt tappat ordningen på hur många olika människor på supporten som jag egentligen talat med. Den sista på telia hade i alla fall en teori om att det kunde ligga en fil undangömd någonstans, efter det förra virusskyddet, och mycket riktigt, så var det! Hade den första personen jag pratade med på morgonen sagt detta, så hade jag sparat många fula ord, irritation och framförallt... TID! Tror klockan var närmare 12.30 när jag var helt färdig med installationen, och den fungerade direkt! För att bara tänka "lite" positivt i denna bisarra historia, så är det väl att man har lärt sig något nytt idag, eller? Kvällen blev däremot lugn. Har suttit och pysslat lite med smyckestillverkningen,. "Pål plutt" ska ju ha ett "änglasmycke" på 6-årsdagen!  Vad man ska köpa till henne är däremot en gåta..... jättesvårt!   Försöker att uppnå 10 000 steg i dag, så jag får väl kuta omkring lite här hemma innan jag hoppar i säng! Lite gymnastik ska göras alldeles precis NU! Natti natti!

Gårdagens "sunda Malin"!

Nja, om man nu ska kalla gårdagen för sund, det tål ju att disskuteras! Som jag redan erkänt, åt jag både en kanel & chokladbulle hos "Ananas-anna" igår. Önskar nu att jag kunde skriva att det inte gjorde någonting för jag hade gått så många steg, men det hade jag,,,,,, INTE! Lite över 5000 steg blev det bara igår, eftersom jag krånglade med datorn istället för den tänkta kvällspromenaden!  Med samvetet gnagande,pinade jag mig i alla fall ner på golvet, för ryggymnastik och situps! Inte illa det va? Får se vad det slutar med idag då.......  Inget syndande än i alla fall!


 

Vart tog dagen vägen?

Har som sagt krånglat med installation av nytt virus program idag, och allt bara körde ihop sig, hela tiden! Mitt tålamod är prövat till den yttersta gränsen, och det var nära att grannen fått sig en dator... flygandes ur vårt fönster! Tror dock, att jag rett upp det hela nu! Glömde bort att äta lunch idag t om... Inte bra! När jag höll på som bäst, kom M förbi och ville ha lite kaffe. Efter fikan tog vi en promenad,så nu har  jag har nyligen kommit hem! Här ska lagas mat, för nu är jag vrååål hungrig! Tjingerling!

AnanasAnna.....

... visst är det ett fint namn? Hon är lika söt som det låter, hihi.......  Igår var jag och Annika hos henne och fikade! Verkligen jätte trevligt!  "Sunda Malin" kunde dessvärre INTE motstå hennes bullar, så det blev till att synda igen då, och ja, en chokladboll blev et ju också! Inte kom jag upp i mina dagliga 10 000 steg heller, men det var det värt! En fika med goda vänner betyder mycket! Fick faktiskt lite 40-års tips till min gubbe av henne, som jag ska "klura" lite på!!  Just nu har jag fullt upp med svägerskans kalas! Tack För fika & sällskap!

Datakrångel & virus...

Har suttit med virusproblem & support HELA DAGEN...... Jag gillar datorer, när de fungerar som jag vill!!! Tror det är fixat nu, så jag återkommer senare och svarar på kommentarerna, nu ska jag ut på promenad!!!


Bjuden på kaffe

Jag är bjuden på kaffe och trevligt sällskap! Det säger man inte nej till, så nu ska vi käka lite mat, sen åker jag till ananas-anna, på kaffe!    Tjingelong!

12 284 steg.......

......blev det igår! Jag är jättenöjd! Sitter nu här och "peppar" mig själv att jag ska ta mig en promenad nu.... Men det blåser & regnar! Lockar inte alls! Ser nu ute i bloggvärlden, att många försöker "dra igång" sitt sundare "jag", nu efter nyår! Många undrar hur de ska göra för att börja. Jag är nog helt fel person att svara på det, men för egen del, sätter jag inte alltför höga krav på mig själv, försöker istället få igång "tänket", att byta ut det jag är sugen på till något sundare alternativ. Mer frukt och grönt, och mer vatten under dagen är något jag försöker komma ihåg! Stegräknaren är också jättebra för mig, det blir lite "svart på vitt" vad jag klarat just idag!  Mottot är som sagt 10 000 steg om dagen! Tror jag ska fixa köttgrytan nu, och sedan trotsa vädret och ta en promenad! De som ser det här, ta er en promenad ni också, det är skönt, när man väl kommit ut! Tjaoo

Sömntuta

Idag gick jag upp alldeles för sent. Jag brukar faktiskt ha karaktär, och kliva upp när ungarna går till skolan, men när jag skjutsat dom idag, så kröp jag ner i sängen igen.... har ju sovit dåligt några nätter, och inatt väckte ju katten oss, och jag kunde förståss inte somna om!  sen vaknade jag alldeles för sent, halva förmiddagen har ju gått! Varför ständigt detta dåliga samvete för allt? Hur utrotar man dåliga samveten? Någon som vet?

Love is in the air............

Jodå, var duktig i går kväll, och la mig i tid för en gångs skull! Är ju en riktig nattsuddare, jag vet, men super trött på morgonen. Önskar verkligen jag vore tvärtom, men men,,,,, Hursomhelst! Nu tror ni väl att jag ska duka fram värsta "sängkammarhistorian" förståss, med tanke på rubriken, och mitt tidiga säng gående, men icke sa nicke! Tvärtom!  När jag sov som bäst, vaknade jag av ett himla "ylande" i huset, och jag tänkte, att "Bam", katten, kanske hade busat och fått nån möbel över sig eller nåt. Jag rusar upp, möter J i trappan, som också vaknat, vi hittar "Bam" i vardagsrummet, klistrad mot fönstret, ylande som värsta, jag vet inte vad.... Då såg vi, på andra sidan fönstret, på fönsterbläcket, satt en annan katt, lika tätt mot rutan, och ylade i kapp! Visste inte om man skulle skratta eller gråta, jag menar, tänk om detta ska bli en ny vana de närmaste månaderna? Marskatter har man ju hört talas om! Vad det jag? Jag har aldrig haft en katt förut, men trodde att såna här känslor försvann  i samband med kastreringen? Har våran katt mött sin första kärlek? Fortsättning följer.....................

Godnatt...

... ska försöka sätta personligt rekord och somna före 00,00!!!!!  Godnatt!

Har jag frågat förut?

HUR MÅNGA MÄN GÅR DET ÅT FÖR ATT SÄTTA I EN NY TOARULLE I HÅLLAREN?

svar:
INGEN vet, för det har ALDRIG hänt........................ Grrrrrrr.......................

Vad har ni jobbat med i era liv?

Kom att tänka på vad mycket man ändå hunnit med i arbetslivet än så länge! Redan i tonåren hade man ju sommarjobb, och det absolut första var på en stor camping. Vi hyrde ut trampbåtar och kanoter, ibland plockade vi skräp, målade, eller stog  i golfuthyrningen! Jätteskojig sommar kan jag säga. 

Året efter, då hade jag börjat gymnasiet, jag gick Distrubition & Kontor, tror det heter Handel & kontor nu. På kvällar och lov hade jag ett städjobb, på en fabrik i närheten av mitt hem. Sista året på gymnasiet hade jag  praktik 2 dagar i veckan i en klädaffär, så när studenten var avklarad fick jag också fast jobb där! Förutom under mammaledigheter, jobbade jag kvar där till 1995, då butiken upphörde.

Efter det jobbade jag först på ett dagis, senare i en skola på landet! Det sistnämnda var verkligen givande, det var ett sk ALU-jobb, och mina arbetsuppgifter var att finnas till hands för eleverna, på den "fria" skoltiden, dvs skolbussen, raster mm... Lärde mig mycket under  tiden där, och insåg att allt inte bara var en "idyll" av röda stugor, tvärtom, hade flera av barnen svåra familjeförhållanden eller annan sorg.

På ett bananskal, halkade jag senare in på ett vikariat i hemtjänsten, som vårdbiträde! Trivdes så bra med jobbet så jag vidareutbildade mig till undersköterska 2000-2001, och fick sedan fast jobb i kommunen, där jag fortfarande är kvar! Trivs jättebra med mitt jobb, men vet att många nästan "ser ner" på det! Många tror att det vi gör mest är "att torka skit"! Tyvärr, beror det oftast helt på okunskap. Det är det vi gör minst! Jag har ett mycket ansvarsfullt jobb, att ta hand om gamla och sjuka, men även ibland vårda svårt sjuka i livets slutskede...  Se till att de har det bra och får vad de behöver. Visst är det tungt och krävande många gånger, men det ger så otroligt mycket....   Och som jag sagt förut, ett antal gånger, så har jag världens bästa arbetskamrater!

Vad har ni jobbat med?


Pysselsugen.....

Idag har jag varit riktigt duktig... gått på en förmiddagspromenad, och en kvällspromenad! Till och med "gubben" har tagit på sig stegräknaren nu, ha ha... nu blir det en inbördes kamp, tror jag.... Har städat lite lätt också, men nu på kvällen blev jag riktigt pysselsugen, så nu sitter jag och försöker tillverka lite smycken. Sen går jag och funderar på vad jag ska måla för motiv på duken jag har hemma! Får se vad det blir! Slänger självklart en liten blick på "Design Simon & Tomas"  också, fast det inte var något i min smak idag! Snart väntas Cityakuten, sen är det dags för läxförhör nr 2, J har nämligen prov på onsdag!  Tjao!!

Gissa vem jag mötte.......

........ på min förmiddagspromenad? Joo, glada, varma, uppiggande fröken sol!  Hon kikade fram bakom träden, och log stort mot mig under hela promenaden. Hon gav mig energi, värme och glädje, så när jag var hemma igen, hade även jag ett stort leénde på mina läppar!  

                             

Grattis Grattis!

Ett riktigt stort grattis,  önskar jag dig Ulrika på din 40-åriga födelsedag! Till saken hör ju att du inte ser en dag äldre ut än 25! Det är alldeles sant! Hoppas du blir riktigt, riktigt  bortskämd idag, eftersom jag vet att din "gubbe" är ledig hela dagen för att gratulera dig! Blommor & frukost på sängen lär det bli!

                     

Jippie.... -1,2 kilo!

Jajjamen, enligt vågen har jag gått ner det i alla fall..... Fast, det kan ju bero på så mycket! Hade jag ätit något innan jag vägde mig? Var jag "nypinkad"? Stog vågen på samma ställe? Spelar ingen roll, antaglingen spelar någon av faktorerna in, men faktum är att vågen visar på -1,2 kilo, och jag är jätteglad och ännu mer motiverad!

Yeeaaah! 10 000 Steg... exakt!

Fast det kommer bli några fler till och med eftersom jag varken varit på "dass" , tvättstugan eller till sängen än!  Bra va?

Världens knäppaste katt?

Jag är ju inte helt säker, har ju aldrig haft en katt förut, och vet ju inte så mycket om deras vanliga beteenden.....  Men vår katt är alldeles,  alldeles tokig i vatten! Jag har ju hört att katter, tvärtom, inte alls tycker om det! Men det gör den här! Häromdagen, när J skulle duscha, satte hon på vattnet, men innan hon själv hunnit in i duschen, så stog  katten redan där, under duschen, i godan ro, skvätte omkring sig, och hade jättekul! Hur vanligt är det? Tyvärr kunde vi inte ta något kort på den episoden....  Men så fort man är i köket och sätter på kranen, så tar det bara några sekunder innan katten är där och badar! Om ni har katt, vad tycker i så fall era om vatten?

                 

Uppdatering "Sunda Malin" veckan

                                    

 
Jag kan väl erkänna att det har gått sådär! Har inte riktigt kommit upp i de där 10 000 stegen per dag, men jag har försökt att ta trapporna i stället för hissen på jobbet, tagit nån mindre promenad istället för ingen alls, gjort gymnastik osv.....  Fuskat har jag ju gjort, dels åt jag en semla i början av veckan, sen har vi varit på kalas, fuskat med kebab igår kväll, och så har vi det där med chokladen.... JAG ÄLSKAR CHOKLAD!Vissa dagar i månaden kan jag gå över lik för en bit choklad! Och så har det varit under veckan!  Därför ska jag ta nya tag i morgon.... IGEN!!!

"Hockeygubbar....."

Idag ska dom dra igång med hockeyspelandet igen! Nja, det är väl ett antal år sedan de la av, men nu ska det spelas, "gubbhockey"! De är väl inga "hunkar" direkt längre, men lite skoj blir det nog. Min egen gubbe har ju spelat i hela sitt liv, men la av -93. Efter det har det väl blivit lite "korphockey" också....... Men nu har de dragit ihop en massa gamla hockeyspelare härifrån, och ska förhoppningsvis börja spela lite igen, mot varandra!  Kanske man snartkan konkurrera ut "HOCKEYFRUN" nu då, he he..... Vems gubbe gör flest mål och ass?   
                                              

En "Cruiser" till sonen

Visa stor bild

Idag har jag jobbat dagen och  det gick jättebra, har faktiskt inte "lyft" i en enda pensionär! Idag har de fått "slita" själva! Efter att sjukgymnasten gick med mig i förrgår, försöker jag göra precis som hon sagt till mig, så det har jag gjort idag, och tänk, inte ansträngt varken arm eller rygg på hela dagen! Fick mig en "bakläxa" när det gått upp för mig, att jag ibland hjälper till lite för mycket!  Man lär så länge man lever..... 

Efter jobbet åkte vi in till stan och kollade på cyklar till sonen. Det blev till slut en "CRUISER"!  Jättekäck cykel tyckte vi!  Hoppas det blir bra i alla fall! Nu skruvar "gubben" för fullt, för ikväll ska han spela hockey.......  

Grattis J

Ville bara säga Grattis till dig J, som börjar skolan nu i januari! Har inte vågat skriva något om det, eftersom jag varit osäker på om alla visste om det. Men eftersom vi pratade om det på jobbet idag, så vet jag att det är ok. Sjuksköterska ska du bli, jätte roligt tycker jag, för det är en bra utbildning, med möjlighet till många inriktningar! Men ärligt talat ,jag kommer att sakna dig som vikarie hos oss, jämt så du vet!

               

Slarv-mat

Min nyttiga vecka har ju inte gått så där lysande, kan jag säga! Stegantalet har ju inte varit till belåtenhet, och en och annan fika har det ju också blivit!  Ikväll när jag kom hem från jobbet hade familjen  beställt mat,  så nu blev det nog alldeles för många kalorier idag med!  Kebabtallrik, det var jättelänge sedan sist, men nu har jag nästan ågren för att jag ätit så mycket! Men på måndag... då ska jag skärpa til mig.............IGEN!


Kaffe

Dags att ta en kaffefika innan plikten kallar! Möjligen hinner man ligga på "armen" en stund också! Tjao!

image147

Test!

Hittade detta test via www.Helenasnackar.blogg.se 
Är ni intresserade att prova,  hittar ni testet på  http://beatrice.blogg.se/
Tycker ni att det stämmer?

Utåtriktad Upplevande Abstrakt Känslostyrd person  

I grafen nedan kan du se, hur du är placerad i de fyra centrala personlighetsdimensionerna. Ju närmare ändpunkterna du är, desto mer uttalade är dina karaktärsdrag
 | 
InåtvändUtåtriktad
PlanläggandeUpplevande
KonkretAbstrakt
TänkareKänslostyrd


SÅDAN ÄR DU:

Du är mycket intresserad av, vad som pågår i din omgivning. Du gillar att prata med andra (nästan oberoende om vad det handlar om) och att vara med, där "det sker".

Du flyter med strömmen och tar beslut i sista stund - ibland låter du t.o.m. andra personer fatta dina beslut åt dig. Du är en mycket flexibel person, som trivs med fria ramar och lösa avtal.

Du fokuserar på "the big picture" och tycker om att teoretisera över VARFÖR saker fungerar som de gör (medan du inte bekymrar dig så mycket om detaljerna). Du är en kreativ person, som gillar att experimentera.

Du lever dig gärna in i andra människors situation och är snabb att stötta andra om de har behov för det. Du värdesätter känslosamhet och tar ofta beslut utifrån dina personliga värderingar.


Har ni några present-tips?

Som jag berättade i ett tidigare inlägg, så var det slut på de presente jag tänkt köpa till min svägerska, som fyller 40 på måndag! Vi ska ju inte fira henne förän den 26:e. så jag ska nog hinna hitta på något nytt! Kanhända finns det någon som har bättre ideér än mig. Känner att jag har lite idétorka för tillfället! Min svägerska gillar att slappna av med en god bok eller film, älskar spa-upplevelser, ABBA, godis och sin familj! Har ni några förslag, så tackar jag och bugar!

Nya grannar på gång....?

Nu har dom visning i huset mitt emot vårt. Farbrorn som bott där,  gick bort strax före jul, och hans fru dog för något år sedan.  Känns så konstigt, dom har ju ALLTID bott där! De var dom första av grannarna som vi fick kontakt med, de hörde till inventarierna på något vis!  Och nu är de båda borta, och deras barn bor ganska långt härifrån, så de vill naturligtvis sälja så snart som möjligt!  Nu undrar man ju lite vilken typ av grannar man får, jag menar, man vet ju vad man har, men inte vad man får! Blir det några yngre, eller äldre? Med eller utan barn? Trevliga? Sura? Nyfikna? När vi själva flyttade in i vårt hus, 1991, var jag 22, och "gubben" 23! Då var vi yngst på hela gatan, och medelåldern låg väl ungefär på 40. Nu är det helt plötsligt VI som drar oss mot 40, och de yngre som börjar flytta hit! Det vore ju roligt om det kom några, som hade barn i samma ålder som vi, och med andra ord är i sina bästa år, he he..... Trevliga och lättsamma ska de helst vara också.....  Tänk om man kunde skriva in det i "tillsalu-annonsen"!!   Lite nyfiken är jag faktiskt om jag ska vara ärlig, men det visar sig väl med tiden!   Tjao!

Dubbeltur

Nu är jag hemma på permission! Har ju en sån där dubbeltur idag, så man hinner precis hem, äta mat, bli seg och trött...... och ska man tillbaka igen! Men jag slutar ju redan 20.30 idag, istället för 21.00! Tänk att den sista halvtimman gör så mycket! Känns som om man kommer hem mycket tidigare, ändå är det som sagt bara en halvtimma vi pratar om här! Nåja, sen jobbar jag till kl 15.00 i morgon och efter det är jag ledig i 3 dagar igen! Underbart schema vi har, den sk 3-3 modellen! Kan inte bättre bli! 


Very very tired.....

De 3 senaste sömnlösa nätterna tar nu ut sin rätt, och jag ska härmed meddela att jag "hoppar i bingen" för ikväll! Håll nu några tummar för att jag sover som en stock inatt!  Tackar på förhand! Sov gott påer !


Stackars Annika

Ville bara skicka en liten krya på dig hälsning, till världens bästa "hälsingetjej", Annika! Gör nu mina små övningstips, så ska du snart bli bra, gumman! Lyssna på mig, jag är gammal och klok! Kramiz från mig!*

Katten lös i magen?

Har ju en nykastrerad katt här i huset.... långhårig som få, är han dessutom! Problemet är att han är lite lös i magen nu, så det fastnar i pälsen! Behöver tips och råd omgående om katter och lösa magar! Kan det bero på kastreringen i tisdags? Klipper ni era långhåriga keldjur? Vi har inte gett honom någon ny mat, eller så....... några tips? 

3-årskalas

Så då har man varit på 3-årskalas! Underbara,  goa,  Moa fyller egentligen först  i morgon, men hade kalaset idag. När jag pratade med henne i telefon förut innan vi kom sa hon;  -Malin, ja ängtar efter däj!  Nästan så man får en liten tår i ögonvrån, faktiskt! Barn är ju så spontana och ärliga, man vet att de faktiskt menar det dom säger. I paket fick hon bara "kreativa" saker, eftersom jag tycker att leksakerna av idag, bara skrålar, allihopa.... nästan i alla fall!
Så hon fick pennor, ritpapper, färg, stämplar och pärlor! Vi åt en god,  rosa marsipanårta, men det goaste av allt fick jag när jag skulle gå hem... då säger hon; -löve jo... älkar däj! Puss & kram fick jag också, endast jag, om jag nu ska skryta, he he..... Jag älskar dig med Moa! Gulliga unge!
image146

Hoppa in i duschen! NU!

Nää, det här går inte, nu måste jag avsluta mitt bloggberoende och ge mig in i duschen!  See you later!

Panik

Typiskt, fick ett mail idag ..... presenterna som jag beställde till min svägerskai går, var helt slut, allihopa!!!!  Typiskt, vi som var så nöjda med dom!!!!   Dags att tänka om, och komma på något nytt! Tråkigt!   Vi som var nöjda!

Vilken rörig dag!

Började strula redan i morse, kom upp alldeles för sent, efter ännu en "dålig" natt! Slängde på mig kläder, tvättade mig & borsta tänderna, sa till ungarna att stå klara kl 8, sen kastade jag mig in i  bilen och åkte till jobbet, en stund, för klockan 8 hämtade jag dom , och skjutsade dom till skolan, eftersom det spöregnade & var värsta stormen ute. Tillbaka till jobbet IGEN, och körde min morgontur, tillsammans med sjukgymnasten Maria, som hade lite "praktik" hos oss idag! Passade på att få en hel del goda råd av henne. Jättetrevligt och jättebra förståss.Vid lunchtid ringde J, hon skrek i luren, för hon hade så ont i magen. Skjutsade hem henne, sen tillbaka till jobbet igen!!!  J tog vetekudden, en Ipren och gick sen och  la sig.  Senare ringde hon igen, var kallsvettig och svimfärdig, så jag åkte hem igen, och tittade till henne, fixa lite snabb mat till barnen, och sen.... just det.... tillbaka till jobbet IGEN!!!!  Slutade kl 3, så då var det att åka och handla lite mat och presenter till Moa!  Nu är jag äntligen hemma... en stund, för nu ska jag in i duschen, sen väntas 3-årskalas!  Är stentrött, haha.... men för att tänka positivt, det kunde ha varit värre..... Jag hade ju i alla fall bilen hemma idag, så det underlättade ju massor!

40-årspresenten klar!

Glömde ju skriva ner att 40-årspresenterna till min kära svägerska är klara! Jag och syster yster klurade klart på det idag! Känns skönt! Skriver EJ vad det blev, ifall hon är inne på bloggen & kollar! ! Tjiii, där fick du Ulrika!!! 

                                                    
                                    
                                                 

Le

Att le är det näst bästa du kan göra med läpparna
 


Nöjd!





Sitter här och känner mig såååå nöjd! Visst, ögon & näsa rinner fortfarande, men vad gör väl det? Så mycket som jag gjort under mina ledighetsdagar, har jag inte gjort på månader!! Visst, lite "mör" är jag ju här och där, det "hör ju till" min kropp, men det är inte alls så farligt! Jag har gjort så  mycket, och det har gått BRA! Vilken härlig känsla! Allt känns så bra idag! Det regnar ute, men i morgon har vi bilen hemma, lite småfet lär man ju förbli, med tanke på hur sundhetsveckan sett ut, men jag är ju frisk, so what? Jag har snälla ungar, en underbar gubbe, ett jobb som jag trivs med, härliga arbetskamrater , famil och vänner!!  Nej, jag har inte druckit vin, jag känner mig bara så.... NÖJD!

Tips! Älska aldrig i en trädgård

Älska aldrig i en trädgård- Kärleken är blind men det är inte grannarna

Fikadag!

Det här går bara inte!  Jag som skulle börja veckan med att röra på mig, minst 10 000 steg om dagen, tänka på vad jag äter och bla bla bla.... Det bara spricker! På förmiddagen städade jag gillestugan, för jag och F bestämde att vi skulle ta en kvällspromenad! Men A och L kom vid 15, så då blev det fika, med de sista "mormorskakorna"! När de åkt, och F kom hem,  käkade vi middag, och höll som bäst på med disken, när det ringde på dörren igen! Den här gången var det svärföräldrarna som kom, det var ju kul, för dom har inte varit här sen långt före jul! Josse bakade en kladdkaka, och vispade grädde, så då blev det fika IGEN!!! Jaja....imorgon ska jag jobba i alla fall, så då blir det ju lite gratis motion, på arbetstid! Som tur är, för i morgon är vi även bjudna på kalas! "Stackars mig va?"


Snart klar.....

... med "julskakningen"! Håller på att plocka bort allt från gillestugan och in i förrådet nu, så man kommer åt att dra ett varv med dammsugare där nere också, när man ändå håller på! Snoren rinner,  jag nyser var och varannan minut,  och tårarna rinner i mina svidande ögon!  Låter det inte UNDERBART!!!

Gårdagens onytta!

Det gick åt skogen igår..... Glömde bekänna det! Dels hade vi familjei-fka när gubben kom från jobbet, med årets förta semlor! Gott som bara den var det! Tänkte att det gör ingenting, ska ju ut på promenad senare... tänkte jag! Men av olika orsaker uteblev promenaden i går, och stegreäknaren visade bara 6521 steg innan jag gick och la mig! !!! Fast jag städade som en idiot också, det räknas väl? Har hört att städning är ett riktigt bra motionspass? Eller?

Fina smycken

I min jakt efter presenter, hittade jag denna sida, med en hel del fina och roliga smycken!
www.kyssjohanna.jetshop.se Fanns även smycken med budskap! Det gillar jag!

Förkyld

Sovit jätte dåligt i 2 nätter nu, vilket säkert beror på att jag börjat bli, som alla andra, dvs FÖRKYLD! Och det vet ni ju själva, att det alltid blir mycket värre när ni försöker sova! Sprungit fram och tillbaka i natt med vattenglas efter vattenglas, i brist på halstablette! . "Pimplar" man vatten halva natten, ja, då får man också springa på toan den andra halvan! Nu har jag i alla fall kurerat mig lite med varmt te! Funderar på att krypa ner under täcket en liten stund också! vi får se.... Borde försöka få bort lite i gillestugan, för där kan man knappt sitta nu!

Vårfint......

 I går städade och "pysslade" jag precis hela dagen! Inte en julsak kvar på hela övervåningen nu! SKÖNT! Blev så ljust och fräscht  att få fram lite mer vår-färger.....   I gillestugan ser det desto värre ut. Biljardbordet är fullproppat med julsaker, som ska in på sina platser i förrådet. Så idag är det "operation gillestuga" som gäller!     

                

        

Sov gott Ingvar

image136

Nu har Ingvar stilla somnat in,
omgiven av nära och kära......

              Sov gott!

Födelsedagar

I januari har vi många födelsedagar att fira! Det börjar redan den 12:e då Moa fyller 3 år. Undrar vad man ska köpa till henne? Vad gillar småflickor att leka med nu för tiden? Det kommer ju så mycket nytt hela tiden, och jag hänger inte alls med. Sen har vi ju en 40-åring att fira på måndag (14:e). Då är det U:s tur att bli firad. Vi har väl funderat fram och tillbaka på tänkbara presenter, men det är ingenting jag skriver här, IFALL hon är inne och tjuvtittar! Vet i alla fall vad T borde köpa till henne, om hon ska bli maximalt glad, så det ska vi tipsa honom om! Den 16:e är det så dags för svärfar, och om jag inte räknar helt fel, så är det faktiskt hans 67:e i ordningen! Sen har vi P som fyller den 20:e, 51 år blir det denna gången. Sen har vi ju bara lilla "Pål plutt" kvar då, som ska fylle 6!! Inte klokt, tycker precis hon blivit född! Åren går så fort! Så nu ska man ut och jaga lite presenter då... typiskt mig, som bara tänkte på mig själv igår, när jag sprang på stan mellan 9-13. Hade jag "tänkt" något så hade saken varit ur världen, men är man glömsk så är man! Nää, nu ska jag sätta fart igen....... Tjingeling!

Vätskepaus

Puh, vad varmt det blev...  Nu ar jag strykigt klart gardinerna till de andra fönsterna i vardagsrummet, och hängt upp dom. Dammat och pysslat lite med småsaker, så nu är det nästan klart där inne. Har dammsugit hela övervåningen också, men det blev s varmt, så jag sattemig här för en liten "vätskepaus"!

Det kunde ha blivit en sån här.....



..för det hade dom på ICA idag!!!
Fast det blev det inte, man har
 väl karaktär.... Ibland!

Dagens "onytta"

Idag har jag varit duktig! Var så sugen på en god fika, med nåt smarrigt till, när jag var i stan idag! Men icke sa Nicke.... jag åt ingenting!!! NADA! Bra va? Har kommit upp i 9000 steg idag, hade ju tänkt 10 000, men "skyller" på att jag varit i stan hela dagen idag, för kattens skull!! Så det är ganska godkänt ändå. Som kompensation, ska jag försöka klämma i med 11 000 steg i morgon! Hade tänkt skriva att jag inte varit onyttig alls idag, men så kom jag lite generat på att jag visst hade lite grädde i kaffet förut! ERKÄNNER!!!


Sorg....

..... Jag tänker på min storebror! Han har sin bästa vän döende i cancer...... Det är så sorgligt, efter allt han gått igenom i sitt liv, och nu  när allt har börjat vända,  då ska det bli så här!  Han fick i honom en "sann" vän, en vän för livet, de har ställt upp för varandra, i vått och torrt.  Pratade med min bror  igår, och han hanterar det ofattbart bra, än så länge... Men det är ju så, när man ser någon, helt ätas upp av sjukdom, att man istället för att klamra sig fast, önskar att de får lämna det "onda" och svåra, så snart som möjligt. Sorgligt är det i alla fall..... även om det inte hjälper, så tänker jag på er alla.............

Tjuvstart!

Nu har jag tjuvstartat lite, fixat med kuddar  i soffan, "pyntat"bordet, tvättat av fönstren på ena sidan, och hängt upp gardinerna.... Jag är jättenöjd med färgvalet, det blir verkligen jättefräscht tycker jag! Inser att jag inte kan nattsudda, med STÄDNING & "piffing", utan får spara det till i morgon! Längtar!

Pysselsugen......

Åh, typiskt mig. Så här på kvällskvisten, när de flesta börjar på att varva ner och "ta kvällen", då vaknar jag till liv! speciellt idag, när jag har nya pylar att pyssla med. Tänkte byta färg i vardagsrummet nu, efter julens röda, och istället blanda upp mitt annars vita och beiga vardagsrum med lite "vårgrönt", eller ljust olivgrönt, kanske är en bättre beskrivning! Skruvade ihop avlastningsbordet förut som jag köpte på ikea, och den nya lampan. FixaDE ÄVEN  lite med småpiffingen,  fel ordning, jag vet. Ska stryka nya gardiner, och en stor duk till matsalsbordet i morgon bitti, sen ska det städas och piffas till..... OM jag inte smygbörjar i kväll förståss, vi får se! Köpte även gardiner till C:s rum, så de ska också upp snarast möjligt! Och du A.... Min fina änglatavla, ska vara i vardagsrummet! Det bestämde jag förut, den blir jättebra där.............  mmmm, det kliar i fingrarna.........


DALOM Pelarbord             BANDORA BordslampaBord & Lampa från IKEA


        Zooma                                   Gardiner från ELLOS

Julgransplundring

Under kvällen har jag haft julgransplundring! Herregud vad den barrade! Den var i stort sett helt "kal" när jag plockat bort alla kulor, glitter, ljus och andra "atteraljer"!! Inte en dag för sent med andra ord. Brukar aldrig kasta ut den före "tjugonda knut", men det är ju på söndag, så jag tänkte att det var skönt att få det gjort innan jag börjar jobba igen. Trist, det blir så tomt. Julgranar som glittrar & glimma är bland det vackraste jag ser! Men, men, ett år går så snabbt, snart står där en ny!

Uppdatering katten BAM

Nu har han piggnat till, lite och även fått ner lite mat! Skönt! Han såg så ynklig ut förut, stackarn! Tejpen som är hårt "virat" runt örat, får vi däremot inte röra. Tänkte ta bort det i kväll, så det känns lite mer som vanligt i alla fall! Vi låter det vara till i morgon tror jag. Bråkar inte mer med honom idag!

Lura med gubben....

... tänkte lura med gubben till affären, för att bära 10 kg potatis & några liter mjölk ! Han har ju knappt hunnit innanför dörren, efter en heldag  på jobbet, och snöslask skottning!  Nån bra id´e hur man bäst lockar med honm som bärhjälp?

Stackars "Bam"......

Så nu var vi äntligen hemma, efter en heldag inne i stan! Lämnade BAM redan halv 9, men tyckte inte att det var någon ide att köra tillbaka hem emellan, så jag gick i affärer istället......  Bergviks köpcenter, Ikea, Plantagen & och så djuraffären förståss! Måste ju ha lite paket till "kissen" när han har blivit så plågad!! Det var inte roligt att lämna honom ensam där, när han tittade på mig med stora, ledsna ögon!  Åkte och hämtade honom redan kl 13, fast de sa att jag inte skulle komma förän klockan 14. Allt hade gått bra, och jag fick med honom hem lite tidigare än vad som var beräknat. Han var så sliten, och halvsov hela vägen hem! Så fort vi kom innanför dörren här hemma, stack han och gömde sig!  Han var väl rädd att jag skulle åka tillbaka till det där hemska stället en gång till. Så nu ligger han här, hungrig, får inte äta förän klockan 19, med bortskurna "kulor" och ett stort plåster på örat!  Passade ju  på att ID-märka honom också, när han ändå var sövd!  Det blev en lång, dyr dag det här, och då tänker jag inte på själva kastreringen, utan på mina shoppingpåsar!!  Tjingerling....

Dagens kloka ord!

"Den enda vägen ut,  är igenom"  *

Så sant som det är sagt, vad vi än har för bekymmer här i världen, finns det endast en väg ut, eller hur?

Dagens "onytta"!

Kom precis på att jag lovade erkänna varje dag jag åt något onyttigt! Lovar att vara ärlig, för det drabbar ju ändå bara mig själv om jag fuskar!  Så idag har jag ätit flera chokladrutor!!! Det är min stora "last"! Hur ska jag klara mig utan? Så summeringen idag:

* Choklad


Ryggymnastik & situps



Nu har jag kört lite gymnastik för rygg och nacke, samt gjort situps.....  Letade även fram min stegräknare, så nu ska jag pressa på som bara den.... tänkte börja lite försiktigt med 10 000 steg/dag  denna veckan, och sedan öka vecka efter vecka.....  Håll tummarna för mig nu!  Här ska brännas fett!!!!!

Kastrering

Imorgon bitti är det dags!  Då ska "kulorna" bort! Familjens kelgris, dvs skogkatten BAM, ska kastreras! Hela familjen går och tycker synd om honom just nu kan jag lova!!  Extra mycket och gott har han fått idag, för att "döva" våra samveten! Men det blir nog skönt för honom, han är väldigt "jamig" och vill ut hela tiden! Misstänker att han vill ut på frierier! 

image133

Städat bort julen....

..idag har jag börjat lite smått med att städa bort julen. Köket är helt klart, förutom gardinerna då, men tänkte inte göra någon större ändring än, eftersom vi snart ska greja lite med köket. Det är ju inga "tomtegardiner"jag har, utan, mörkröda, köksrutiga gardiner. Tanken är att vi ska öppna upp lite grann, med en bardisk, in mot vardagsrummet. Tror att det kommer att bli jättebra. Har lite småideér, vi får se hur det går att lösa..... En idé är ju att sätta en sådan där brun gammal "balk" i taket där vi öppnar upp. Ev ha spotlights i den Sen har jag även önskemål om ett sånt gammeldags  förvaringssystem för mjöl, socker osv  som bilden visar här nedanför. Gillar ju den lite lantliga stilen!  Vi får se, vad min kära sambo tycker också!  Vad det gäller julpyntet, så är hallen och allrummet uppe färdigt också, men fy, så tomt det ser ut och känns!  


Promenad...

Nu har jag i alla fall varit ute på en liten promenad, tillsammans med min sambo och dotter! Gissa om det var blött, precis ÖVERALLT! Eftersom de plogat så dåligt, och att det idag blev plusgrader och regn, så är det ju inte så konstigt, men ändå! BLÄ! Hellre snö och minusgrader, än blött och slaskigt! Man är tydligen aldrig nöjd på vädret!

Så fint.....

Hittade några fina ord som ANNIKA skivit........ Hoppas du tycker det är okej att jag lägger upp meningen här:

"De som skänker solsken åt andra, kan inte undgå att själva träffas"

Var inte det fina och sanna ord, så säg?

Viktuppgång!





HJÄLP!!
Vägde mig precis.... Har gått upp 4 kg, sedan sist jag vägde mig!! Visserligen var det långt före jul, och jag VET att det har blivit  alldeles för mycket av godsakerna! Sen var jag ju sjuksskriven, och mer "still" för det!!!  Nu är det operation SKÄRPNING som gäller, och jag behöver följande goda råd;

* Hur ska jag lura hjärnan att en morot är mycket godare än en chokladbit?

* Hur ska jag motivera mig själv, att försöka ta en promenad varje dag?

* Hur ska min sås smaka lika gott utan matlagningsgrädde?

* Någon som har nyttiga matrecept, som INTE innehåller  1000 ingridienser som man vanligtvis INTE har   hemma?

* MIrakelkurer efterlyses, alla bra ideér välkomnas!

Tror att jag ska förnedra mig själv genom att skriva ner varje dag, allt onyttigt jag ätit , och OM jag motionerat någonting under dagen! Kaske jag får lite mera press på mig då? Nu ska kilona bort..... IGEN!!!!

Doktor Jekyll & Mr Hyde?

"Det goda och det onda"!! Nja, nu låter det kanske väldigt allvarligt, men så är det naturligtvis inte....   Idag tog jag semester, dels för att ungarna har sista dagen ledigt innan skolan börjar, dels för att "vila" kroppen lite, efter gårdagens snöyra.... Tar det lite försiktigt nu, när jag ändå har "kurerat" mig så bra i rygg & arm! Så då vaknade jag till lite grann i morse, klockan var väl nästan 9, ungarna sov fortfarande, och jag tänkte att det är nog "bäst" att gå upp. En annan del av mig tyckte att det inte gör något att ligga kvar lite längre i sängen, och "dra" mig, det är väl inte "hela" världen?  Men tänk OM någon kommer? Och jag fortfarande ligger? Så låg jag där och tänkte fram och tillbaka, för samvetet säger att jag borde passa på att göra det och det. Varför är det så? Är det lika för er? Att ni får dåligt samvete, om ni ligger bort halva förmiddagen? Som A brukar säga; - sov du så länge? Då behövde du nog det! Enkelt! Önskar jag vore lite mer som henne ibland!  Hur som helst slutade det med att jag ropade på "Bam", så han kom och la sig hos mig och "gossade" en stund, så då  drog jag mig lite i alla fall! Det var SKÖNT!

Namnsdagsbarn

Idag har Casper namnsdag, så det ska vi fira lite grann nu, innan jag åker tillbaka till jobbet! Ett litet paket ska han få, och så god fika förståss!!! Han är fortfarande väldigt glad att han blev döpt till just Casper, för storasyster, som skulle få bestämma namn, hade ju ett till på sin namnlista! Nämligen "Barney" (Ni vet, Fred Flintas kompis)! Som ni förstår var valet inte alls så svårt!  Eftersom mina barn, vägrar vara modeller i min blogg, så får det duga med Casper nr 2! Nu är det "fikatajm"! Tjingeling!!



Första snögubben!

Tänkte här bekänna en liten "barnslig" grej som jag gärna gör varje år, när det kommit ordentligt med snö! Nämligen snögubbar! Tycker fortfarande att det är sååå kul att göra snögubbar! När snön är så där härligt "kramig" och man kan forma den hur man vill  För några år sedan kunde man ju fortfarande skylla på ungarna, men som ni vet är de alldeles för stora nu!  När de var små, "kryllade" det av olika snöfigurer på vår gård! Dinosaurier, hästar och vanliga "gubbar"! Hursomhelst, nu är den här vinterns snögubbe avklarad! Mössa, halsduk och morotsnäsa har den naturligtvis också!!  Tog bilder med mobilen, men jag är så oteknisk, och har inte lyckats lägga in dem, tyvärr! Kanske kommer de senare!  Tjaoo!


Snökaos!

Snökaos! Jag säger bara; SNÖKAOS!!!   Det var vad som mötte mig när jag kom ut i morse! Vår bil, en saab 9-5, såg ut som en stor Van...... Värsta "bamsebilen"! Vet inte hur många decimeter det kommit inatt, men mycket var det. Hann inte långt föränn man kört fast!  Härligt, när man har en tid att passa! Ska väl inte klaga, det finns dom som måste åka mycket längre än jag!!!  Hursomhelst kom man till jobbet så småningom, eftersom man har världens bästa gubbe,, som gick upp, skottade loss bilen och körde mig!  Gissa om det var tungt att jobba under förmiddagen? Inte plogat på något ställe, så det var bara att "pulsa" på.  Fick inte ens upp porten hos en vårdtagare... helt otroligt! Jag menar, tänk om det händer något allvarligt, och man inte tar sig in för all snö?
Kommunen arbetar ju så smart också, prio 1 var tydligen att ploga hela kommunparkeringen, men hur många kommungubbar jobbar på söndagar? Sen tog de alla andra parkeringar, INNAN de skottade upp uppfarterna till portarna!  Jenny kom med en soppåse, och när hon skulle öppna locket på tunnan, välte hela tunnan, för locket var så tungt av all snö..... det såg så roligt ut, hon stog där med en snopen min, och soppåsen kvar  handen!
Ha ha... man kan bara skratta åt eländet!

Angel....

image132



You said when you'd die

 that you'd walk with me every day
And I'd start to cry and say

please don't talk that way
With the blink of an eye the

Lord came and asked you to meet
You went to a better place but

He stole you away from me

And now she lives in heaven
But I know they let her out
To take care of me

There's a strange kind of light
Caressing me tonight
Pray silence my fear she is near
Bringing heaven down here

I miss your love I miss your touch
But I'm feeling you every day
And I can almost hear you say
'You've come a long way baby'

And now you live in heaven
But I know they let you out
To take care of me

There's a strange kind of light
In my bedroom tonight
Pray silence my fear she is near
Bring your heaven down here

You taught me kings and queens
While stroking my hair
In my darkest hour I know you are there
Kneeling down beside me
Whispering my prayer

Yes there's a strange kind of light
Caressing me tonight
Pray silence my fear
She is near
Bringing heaven down here

The next time that we meet
I will bow at her feet
And say wasn't life sweet
Then we'll prepare
To take heaven down there


Sanna och kloka ord...

När ni brutit den sista kvisten,
förgiftat den sista vatten droppen &
förorenat den sista vindpusten,
kommer ni märka att pengar inte går att äta


Hann inte....

... träffa Kristin ordentligt heller! Hon är i stockholm nu, och åker vidare till Canada på måndag! Som tur är, för nu är hon nog riktigt, riktigt kär! Längtade efter prinsen under hela sverigevistelsen!!  Den kärleken , den kärleken....

Snälla Jenny...

Så nu har hon varit här med spelet, och J är överlycklig. Har inte provat än, håller ärligt talat på att somnar, så jag funderar om man helt enkelt ska vara så "torr" och "hoppar i bingen" redan kl 22 en lördagkväll? Ursäkten skulle kunna vara att jag faktiskt jobbar i morgon med!!! Nja, vi får se hur det blir! Snäll du, Jenny, som "slirade" dig hit bara för J:s skull! Hoppas att du beslutade dej för att INTE köra in till stan, i det här väglaget! Syns i morrn!! Kram!

Växthuseffekten

  

Guitar Hero.....

Idag kommer J förbi, för vi ska få låna "Guitar Hero"  (stavas väl så) utav henne! Någon som har provat? Dottern  i huset påstår att det är superkul, så det är väl bara att ta reda på det innan man säger något om det! Här ska spelas! Jättesnällt av J som lånar ut det också, för det är ju kanonbra att få testa innan man köper, eller hur?


10 år sedan sist....

Idag är det ju trettondagsafton! 
Då är det exakt 10 år sedan jag
rökte min allra sista cigarett!  
Shit, vad tiden rinner iväg...... 
10 år, då är väl stora delar av
kroppen återställd i alla fall!?

 

Färdigjobbat för idag!

Jobbat klart för idag! Skönt! Inte särskilt mysigt att springa ut och in hos folk idag, det är nämligen snöstorm här! Blåser som bara den, man kan knappast andas härute! Vet inte hur mycket snö vi fått hittills, men det är bra många centimeter. Tycker att snö är jätte vackert, när det ligger på sidan av gatan!! Inte som nu, när det  "yr "i luften, och gömmer sig i både mun och öron......  Brrr.....  "Gubben" håller på att tända en brasa nu i alla fall, så snart är man varm och rödrosig igen, istället för blå och kall! 

image130


Sagt av barn....

Jag bara måste.... när mina barn var små, fick man ju höra skojiga saker dagarna i ända!! Nu är de så stora, och tänker efter lite mer innan de säger något. Så här kommer lite mer, sagt av andras barn runtom i sverige.....

* Min pappa kan allt! Till och med det han inte kan.  /Hillevi, 6 år

* Människan är en egen ras, särskilt mammor.
   De kan bli väldigt rasande!                                          /Jan, 6 år

* De flesta tomtar är pappor som har klätt ut sig. Fast några pappor är
   egentigen mammor. För att det ska vara jämlikt!     /Anton 7 år

* Bebisar är väldigt mjuka. Jag vet inte vad de är gjorda av 
   för sorts skinn, men de kan tvättas i alla fall.           /Lisa 5 år

* Jag ska bli prinsessa när jag blir stor. Om jag inte blir  för stor.   / Ida 7 år

* Killar har snopp, tjejer har kiss. Killar kissar också,
men de har det där lilla extra!                                      /Rasmus 7 år

Mätt & belåten....

Nu har vi precis käkat lite mat, och är mätta och belåtna. Ett glas rött fick det ju bli också, fast inte mer, för i morgon väntar arbete!  Ska väl så småningom gå ner i gillestugan och slötitta lite på tv tillsammans med min sambo! Mycket bättre i ryggen... vilken tur!!! Tur att man lärt sig behandla de gamla krämporna, man känner ju igen dom när dom kommer tillbaka! Inte värt att prata för högt om förbättringen bara, eftersom  min kära "gubbe"  lovat mig lite massage ikväll, hihi.....  Jodå, man får inte vara dum, då kommer man ingenstans!!!

De tio budorden

1. Du skall icke stjäla från de fattiga om de ser det.  / Frida ,6 år

2. Du ska inte mata spädbarn med lök, för det har jag provat./ Thea, 7 år

3. Du skall bara slå någon om du absolut måste. / Henriette, 7 år

4. Du skall inte baktvätta någon bakom deras ryggmärg / Oscar, 7 år

5. Du ska vara så snäll som du kan och annars kan du göra vad du vill./ Glenn, 6 år

6. Du skall lyssna på din mamma vad hon än säger och vilket tonfall hon än använder./ Thomas, 7 år

7. Du skall bevara dig väl.    Kristin, 8 år

8. Om någon slår dig skall du bara vända den döva kinden till / Sebastian, 6 år

9. Du skall älska gud hur mycket som helst, fast att det är svårt och
    att han inte visar sig trots att man ropar "kom fram!"                       / Robin, 6 år

10. Du skall inte begära saker av din hustru.
      Och så sjunger man på Mors dag, annars blir det ett herrans liv. / Tom, 9 år

Piggare.........

Måste ju bara tillägga att jag känner mig mycket piggare efter mina små och stora fikagäster varit här!!! Goda vänner = Medicinburk!!!   TACK FÖR ATT NI FINNS!!!

Det fungerade!!

Min efterlysning alltså! Först kom Maria, och innan kaffet runnit ner ordentligt så kom även Annika, Gabrel & Vendela! Jättekul! Det var jättelänge sedan de var här!  Vendela 4 år har bl a berättat för mig att hennes momor ska komma i  till dom med tåg från Hälsingland . Hon har visat upp 4 små fingrar och ett brett leénde, och förklarat att många dagar ska hon stanna. Sen har hon även förklarat för mig, att pappas, pappa,  och pappas mamma, är hennes farmor och farfar!  Så nu har man lärt sig en hel del, haha.....  Gabriel, som är 8 (?) har pratat om sina intressen och busat med katten! Det är så roligt  med ungar, de är så impulsiva, och roliga fast de inte vet om det! Som en annan liten kille jag känner, som jag alltid har kallat för lilla gubben sa till mig: - Du kan inte säga så! -Du kan inte säga lilla gubben.....!!  Kan jag inte?sa jag.... -Näää, för då är jag en häst!!! 

image129

Kan inte sitta still....

Måste helst stå eller gå, med en vetekudde klämd i byxan, för att värma mitt ömma ryggslut!!! Ser nog för rolig ut, men det bjuder jag på om någon hälsar på!!!  Annars ser dagen ut för att bli tråkig.... Det är grått utanför fönstren, och det blåser... brrrr!!  Sen kan jag ju inte pyssla med det jag vill!!! Fika kompis eftersökes...omgående!!!!!!!!! image128

Min lista för 2007, lite sent, men ändå........

LISTAN 2007

Årets resa
: Måste helt klart bli veckan i Danmark!! Det var underbart! 

Årets vinnare: Mig själv.... tog mig 38 år att lära mig det jag gjorde om mig själv, 2007!*
Årets konsert: Ha ha... måste ju bli TM:s i skruvstadparken... shit, vad skoj vi hade!.
Årets nytillskott: Caspers norska skogkatt "BAM"
Årets blogg: Helena snackar såklart! För att den är så hemtrevlig, och Helena själv så snäll & hjälpte till med min blogg. Jag är  ju inte så duktig/har för dåligt tålamod för att klara av sånt
Årets förlust: Inga, tack och lov
Årets mat: wokad mat....... love it!
Årets flopp: "Tänker...."
Årets bästa köp: Många... alla mina köp är bra!!! 
Årets mamma: Jag. Och alla andra mammor som gör sitt bästa för att deras barn ska må bra.
Årets familj: Vi. För vi trivs så bra tillsammans!!
Årets kändis: TM:s såklart och för deras härliga dokumentär i TV 4!.
Årets räddare i nöden: Min sambo.... som stog ut när jag mådde så dåligt!!
Årets I hate you so much right now: Jag hatar ingen.
Årets födelsedag: Min systers, eftersom vi lyckades med hennes önskan om en födelsedag i lugn o ro!!

Årets hjälpsammaste:Flera, har haft hjälp av flera , på olika sätt. Ni vet vilka ni är!!  Ni är BÄST!
Årets mest oväntade: Kan jag inte skriva här....  
Årets skönaste dag: Första semesterdagen.....
Årets sång: Sambons sång i duschen....?
Årets sämsta festavslutning: Aldrig upplevt någon dålig festavslutning!!
Årets TV: Dokumentären om Torgny Melins.... de är för goá!
Årets frukost: Den frukosten som jag fick på sängen.......upprepa det gärna!
Årets Inköp: Materialet till min "egen-ritade" sänggavel!
Årets Roligaste: Hönsården på mitt jobb!!! Gud, så många skratt det blivit där!!
Årets Film sedd första gången under 2007: Underbara älskade... för den kom väl 2007? Hmm......
Årets Mest Lyssnade skiva: .Hmm, många, gärna svenskt!
Årets Fik: Mitt kök och min terass... många kaffekoppar med vänner har det blivit där!



Höjdpunkterna.....  Danmark, Västkusten , Bam:s inflyttning & TM:s spelningen


Lite bättre...?

Är nog lite bättre i ryggen i dag, skönt! Nu gäller det bara för Malin att hålla sig lugn!!! Har lite svårt för det ibland, vill så mycket, men..... Tog mig ur sängen utan svårigheter i alla fall, och kan än så länge gå rakt!!! Nu har jag "pillrat" mig, och laddat upp med vetekuddar!!!! Hoppas det hålleri sig!image117

Fröken otur....

Idag har jag varit duktig......ett tag i alla fall!! Städat ur, och skurat kylskåpet, plockat undan runt omkring i huset, rensat klädkammaren, hängde ut mattor...  Varit riktigt "igång"... Plockade fram dammsugaren, men hinner inte dammsuga länge föränn jag känner in "ilning" längst ryggen, och PANG!!! Ryggen går knappt att räta ut och värker som bara den!!  Böjde och vred mig på nåt sätt, den här kroppen tål ju inte mycket!! Gissa om jag är grinig! Håll tummarna för mig nu, att det är mycket bättre i morgon bitti... please!  Ska se om jag törs lägga mig nu! Gonatt!

Nya mobilen.....

..har äntligen kommit, är laddad och redo att "bombardera" mina nära & kära med sms..... OM jag haft era telefonnummer alltså !!! De är ju kvar i min gamla mobil, som befinner sig på vift någonstans i sverige! Själv har jag ju samma nummer på den här så vill ni skicka något, så varsågod!!!!  

Hur ser mitt liv ut om 20 år?

Såg ett lite roligt inlägg här ute i bloggdjungeln!! Det var en tjej som hittat ett brev som hon skrivit till sig själv, när hon var 11! Nu när hon hittade det var hon nästan 20. Brevet innehöll många frågor, förhoppningar och drömmar...... Tänk om man skulle skriva sig ett sådant brev? Vad gör jag år 2028? Det året ska jag alltså fylla 59..... Jobbar jag kvar inom vården? Har kroppen klarat det, eller har jag bytt väg i yrkeslivet? Har jag blivit mormor eller farmor? Vilka är mina vänner då och mina största intressen? Sitter vi fortfarande och leker Hollywoodfruar, med ett glas vin i handen? Vad gör mina barn, som då är 33 och 36? Har de bra jobb? Bor de i närheten?  Kanske vore en bra idé...... säkert kul att läsa den dagen i alla fall................. Värt att tänka på.........................

Kaffegäster?

Undrar om jag hinner träffa K innan hon åker tillbaka till Canada till skola och prins!? Tror hon åker på söndag men jag är inte riktigt säker! Får undersöka saken, för roligt voe det, för sig när jag annrs skulle se henne igen?


Snön faller...........

Idag är det så vackert ute! Snön har täckt väg och backe, och snöflingorna från ovan letar sig sakta dit dom med! Finns inte tilllräckligt mycket för en snögubbe än, men man vet ju aldrig...... Klart jag ska göra en om det går! Får väl göra som AnanasAnna vänta till mörkret faller, och ställa mig på ett säkert ställe skymt från vägen! För några år sedan, kunde man ju skylla på barnen, men nu är de ju 13 och 16 år, och skulle aldrig tillåta mig göra det! Men förresten... visst, jag är 38 år, men jag kan garantera att det är "bara" på papperet! Kan vara väldigt barnslig ibland! OM JAG FÖR NÖJES SKULL GÖR MIG EN SNÖGUBBE; SÅ  GÖR JAG DET!! VAD FOLK ÄN SÄGER! Så det så!

Drömmar.....

Sovit alldeles för länge...igen!!  Kanske för att jag vaknat ett antal gånger inatt, med värk i arm och axel? På kvällen lägger jag mig alltid på rygg eller på vänster sida. Ändå vaknar jag nästan ALLTID på den onda högersidan! Så inatt har de vari så, hela tiden, vaknat på "fel" sida, somnat om, vaknat osv...... Knepigt! Känner inte kroppen när den sover, att man har ont? Sen har jag drömt också.... massvis och jättekonstigt! Både natten till igår och tll idag! Varför drömmer man inte alltid? Eller drömmer man varje natt, fast att man glömmer bort det? I så fall, varför glömmer man ibland, och ibland INTE? Betyder drömmarna någonting?   Hmm, mycket svammel blev det denna morgon!

Gamla mobiltelefonen på spåren...?

Nu har jag o "gubben" varit ute på en promenad. SKÖNT! Var även in en sväng till M & S och tittade på deras kök, sen de öppnat upp in till vardagsrummet! Blir så sugen nu, när de redan hunnit bli klara. Får väl hålla mig ett tag till, eftersom vårt projekt blir lite krångligare.... nåja, på vägen hem, hoppade vi in på affären, för att handla lite mjölk, så jag passade på att återigen fråga om de sett till min mobil! Hade väl inga större förhoppningar om det, men ändå.....   Gissa om jag blev "häpen" när tjejen i "spelboa" sa att en ung kille kommit in med den, han hade hittat den på parkeringen!!! Problemet var bara att de lagt den på postlådan, eftersom jag hade stöldmärkt den hos spärrlinjen...... så nu är det bara att vänta oh se om den kommer hem till mig snart per post!! Nu får dom upp till bevis, spärrlinjen som jag svurit över. Vi betalar ju x-antal kronor för den tjänsten,men tydligen kommer den till nytta nu.... äntligen........

Promenad..........

Nä.... nu ska jag och C gå ut på en promenad och få lite luft!!!  HÄRLIGT!

Nu har sambon kommit hem från jobbet.....

.....och berättar att hans arbetskamrat sagt upp sig för att börja jobba i NORGE!!!!  C har själv fått erbjudandet, men tackat nej, för att han värderar att komma hem till oss mer än pengarna!!!  Klart man blir glad då! Det tråkiga är ju bara, att han själv måste ha bilen varje dag till jobbet, till skillnad från idag, då de kör varannan dag. Det kommer naturligtvis bli dyrare för oss med bensin, men gör också att jag kommer att vara "billös" för jämnan!!! TRÅKIGT!!!

Om mig.....

Eftersom jag  verkar nå personligt  rekord i antal besökare idag, tänkte jag bara nämna lite grann, för dom som inte vet vem jag är, hur och varför utformningen på bloggen är som den är!  Jag är ju varken särskilt "frän eller fräck" när jag skriver, som många andra "bloggare"!  Jag har mera tänkt mig bloggen som en form av dagbok, att skriva om vad som rör sig i mitt liv & mitt huvud just i stunden! Beskrivningen på startsidan, att jag är glad, positiv och trofast, är det faktiskt min sambo som har gjort!  Förhoppningsvis stämmer den....

GLAD - Jodå, det är jag oftast! Anser att livet blir så mycket lättare att leva då! Tycker också att jag har så mycket att vara glad för: En snäll och go sambo, underbara barn, ett fast jobb, goda vänner och arbetskamrater och en god hälsa! Visst kan även jag vara deppig och ledsen ibland, är en känslomänniska som har nära till både skratt och tårar.

POSITIV - Livet har lärt mig, att försöka se saker & ting så positivt som möjligt. Att försöka vända på händelser och hitta ljusglimtarna, även om det är svårt bland. Tänka på vad jag har, och inte på vad jag INTE har......

TROFAST - Jag är trogen, såväl familj som vänner. Bevisar jag kanke när jag i år har 25 årsjubileum med min sambo? Den som är min äkta vän, som jag kan lite på i alla lägen,  kan jag gå genom eld för. För dom vill jag finnas till för och lyssna på, i både med och motgång. 
 

MINA INTRESSEN

FAMILJEN-
Familjen är det viktigaste jag har! De går före precis ALLT!  De består avsambon C, en dotter, J, som fyller 16 i vår, och en son, C, som fyller 13 i augusti. Husdjuren , en lejonhuvad kanin, vid namn Peggy, och en norsk skogkatt om heter  Bam hör också till vår familj... självklart har jag en mängd härliga släktingar också......

INREDNING- Min stora passion!!! Stilen är inte hypermodern, tvärtom gillar jag att blanda nytt och gammalt !!  Älskar att ha något projekt på gång, om det så gäller helrenovering, möbelsnickerier eller bara piffa upp det lite med några nya prylar!

DJUR- Är uppvuxen med djur...... Det känns tomt utan! De ger så mycket!! Önskar mig en hund i framtiden, men inser att vi är för snälla och mesiga för det. Skulle bli världens mest bortskämda hund!!!

VÄNNER - Vänner är som luft, man kan inte vara utan dem. Älskar att umås, med uppskattar också att vara ensam ibland, för det behöver jag!!!

JAG GILLAR:

MYSA MED GOD MAT & GOTT VIN - Gärna i vänners sällskap, fast även ensam med min sambo. Det är livskvalité för mig. Bara mysa, prata och ha det skönt, stänga av omvärlden för en stund och bara "va".... HÄRLIGT!

UMGÅS MED VÄNNER- känner att jag upprepar mig, eftersom vännerna hela tiden återkommer här! Beror ju på att de har en så viktig funktion i mitt liv.......   att prata med dom, om allt mellan himmel och jord, om både glädje och sorg, kunna skratta och gråta  tillsammans! Att ge och få råd om något känns tungt.....De är värda sin vikt i guld! 

PROMENADER -
rensar hjärnan, och får kroppen att slappna av! Ett regelbundet "måste"!

PYSSLA - pyssla ja! Det kan vara att pyssla om familj, djur och vänner, eller att pyssla i hemmet. Bland det roligaste jag vet!  Malin i ett nötskal!!

JAG GILLAR INTE:

ORÄTTVISA-
önskar och tror att jag behandlar och behandlas rättvist, så långt det är möjligt!!

PEDOFILER- Jag ser rött!! Vet att de är sjuka, men det hjälps inte.... stycka dem, bit för bit! Tycker de mist sin rätt att leva, efter ett övergrepp på ett oskyldigt barn!

KRIG- Otäckt!! Många oskyldiga människor drabbas hårt, för andras maktbegär! Om vi bara kunde vara nöjda med vad vi har, och inte sträva efter makt, så skulle vi kanske klara oss utan krig, och alla kunde få leva i vår värld på lika villkor!

FALSKHET- "Bättre med ett ärligt nej, än ett falskt ja"...   Att kunna vara ärliga mot varandra, kan vara svårt ibland, och en och annan "vit" lögn förekommer hos de flesta någon gång! Men i det stora hela, vill jag hellre mötas av ärlighet, även om det gör ont, än att behandlas av falskhet...... 


Sådär, det var lite mer utförlig beskrivning av de "förkortningar" som finns här brevid.  Många tycker nog att jag är överdrivet glad för att slagit "rekordet" på 19 besökare idag, eftersom många av er har flera hundra..... själv är jag optimist, och glad för det lilla......     Är det bara några få som intresserar sig  över min sida, är det bara kul!!


Lite fart blev det allt.....

..Jodå, här har man tvättat och hängt flera maskiner, plockat, bäddat, städat kattlådan och fixat mat, samt diskat... Nåja, lagt in i diskmaskinen i alla fall! Tyckte jag var värd en liten kafferast nu, eller?! Har blivit såpass mörkt ute att "dammråttorna" gått och gömt sig, vilket betyder att dammsugningen skjuts upp till i morgon istället!  Inte illa va? Bara att vänta ut dom, he he..... Funderar på om man ska ge sig ut på en liten kvällpromenad när "gubben" kommer hem!! Vi får se.......

Göra lite nytta.............

Nu ska jag nog försöka slita mig en liten stund och göra lite nytta...... Fick faktiskt lite dåligt samvete nyss, efter mitt förra inlägg, och förstog att detta är ohållbart!!! Här ska jagas dammtussar och lagas mat!!!

Bloggberoende?

Sitter här och oroar mig för mitt eventuella missbruk!!! Tror helt klart att jag blivit bloggberoende! Sitter alldeles för länge vid datorn och skriver, kommenterar och läser andras bloggar!!! Tiden rusar iväg, tvätten förökar sig i tvättstugan, och golven "skriker" praktiskt taget efter dammsugaren!!! Vad säger NI? Är jag beroende?

Tävla och vinn!


Tävling. image86
Var med och tävla om den här fina ringen! Gå in här för att delta!
Tävlingen avslutas den 5 januari.
Lycka till allihopa.., och lycka till till mig också :D

Malin

Beställt ny mobil.....

image115


Sådär ja.... Nu har jag beställt en ny mobil.... IGEN! Han skulle försöka ordna så jag får den redan i morgon!
Jag behåller mitt  gamla nummer, så ni vet...... För jag har ju inga mobilnummer kvar, alla sitter ju i den gamla mobilen! Så den som vill, får sms:a mig, så jag kan lägga in dom igen!!! Se så fin den är!!!!

Sovit som en stock......

Inatt har jag verkligen sovit som en stock!!! Kommer väl efter, det där, eftersom jag vaknade så hilma tidigt igår morse, trots att jag la mig klockan 3!!! Sen frukost blir det i huset idag med andra ord!! Här ska bakas scones!!!

Bekännelse....!

I hemlighet hade jag nog tänkt att jag ska bli lite nyttigare i år......   Inte så att jag satt upp det som löfte, absolut inte!!! Men det nya året började inte alls nyttigt! För jag år gräddig gratäng till middag idag... jag menar, synd att slänga den! Sen fick ju jag och AnanasAnna en chokladask av "snällBengt" idag, så vi var ju bara tvungna att smaka en...... nåja, några.........!!  Han ville ju verkligen bjuda oss, och man vill ju inte vara ohövlig mot de gamla! Sen blev det lite snacks när jag kom hem ikväll...... lika bra att få slut på det så man slipper bli sugen, eller hur? Som ni ser, jag har inte varit nyttig en endaste gång idag!! Eller jo, förresten,,,, jag åt en banan förut också :)!!! Bra
va?


image114

Vänner....

Ett par dikter om äkta vänskap!!

Jag sådde några blommor, en för varje vän

Jag tror att det var fyra, men särskilt minns jag en
Det blev höst och vinter och blommorna de dog
Men på våren kom de åter, men bara tre stod kvar och log
Sen kom regnet med moln stora grå
Nästa gång jag fann dem så var det bara två
Sen kom solen med allt ljus den har
Plötsligt stod det bara en ensam liten blomma kvar
Du härdades i solsken, du drunknade i regn
Men en sak är säker, du är en riktig vän



 

Det finns en blomma vit som snö,

kan ej vissna, kan ej dö.

dess namn känner du nog igen

trofast vänskap heter den



                                                    





.


Söta Annika!

Idag när jag kom ut ifrån en vårdtagare hade A ritat ett hjärta i nysnön och skrivit Malin i!!  Är hon inte för gullig??
Som ni vet är ju min mobil ute på vift, så jag kunde tyvärr inte föreviga det med en bild!! Men sött var det!!!


Jobbat kvällen.....

Kom på att jag ville tacka H, för att hon bytte skift med mig, så jag fick sovmorgon idag! Skulle ju egentligen ha börjat klockan 7!!!!  Så ifall du ser det här! Det var uppskattat! TACK!!!

Bilderna.....

Hade tänkt att lägga ut lite bilder från nyårsafton, men blev lite osäker på om mina gäster samtycker till det!!!  Får se hur det blir med den saken.... själv är jag ju fotograf och därmed skonad för oömma fotofrafier, haha.......

Nyårsafton 2007....

....började med en lång arbetsdag. När jag kom hem blev jag glatt överraskad, eftersom min käre sambo, förberett allt som vi skulle äta till middag, plockat och dammsugit!! Gissa om jag blev glad? Tog och slappade lite, innan det sista skulle fixas..... Sedan blev det fart på mig, för som vanligt, slappade jag lite för länge, som den tidsoptimist jag faktiskt erkänt att jag är! Gratängerna åkte in i ugnen, jag fixade dukningen och hoppade in i duschen. Lagomt när jag var färdig, började gästerna hitta hit. A hade fixat god förrätt, vi, eller rättare sagt min sambo hade grillat olika filéer och gjort potatisgratäng, bröd och sallad. Den smaskiga efterrätten stog M för. Vi åt och drack oss mätta kan jag lova. Klockan rusade iväg, och "vips" fick vi rusa ut för att se nyårsfyrverkerierna och skåla på tolvslaget! Klockan 02.30 hade alla vännerna gått hem, och det var dags för oss att hoppa i "bingen", efter ett lyckat nyårsfirande!!!

1 Januari 2008

Så , då är det nya året inlett!! Ingen vet vad vi står inför... spännande på ett sätt, skrämmande på ett annat!
Hur nyåret var för oss , återkommer jag med ikväll, eftersom jag är på väg till jobbet nu! Måste gå genom kameran i lugn och ro, ifall det finns nägra bilder mna vågar visa, haha....   Fortsättning följer..................

RSS 2.0