Kräftskiva...

  
 
Fina & soliga bilder från fisketävlingen.....

Igår var det då dags för BB:s kräftskiva! Gubben åkte in redan till klockan 16, dels för att festfixa lite innan fisketävlingen började. En och annan fisk drogs upp ur Klarälven, och när jag kom till festen vid 18.30, var prisutdelningen i full gång! Efter den bjöds det på kräftor och underbara pajer, sallad, god dryck och så gott sällskap förståss! En riktig trevlig kväll blev det.. Se själva!!

 
Underbara bilder på Miriam & Jonas

 
Björne & Fille

 
Rökpaus...

 
Prisutdelare...                               Glada...

  
  
Några av "gubbens" mingelbilder.....


SIST men inte MINST!!   Gissa gapet???PS; OM någon av er inte vill vara med på bild, tala om det så plockar jag bort dom....Malindagen....

... är ju vanligtvis den 10 december, i alla fall om man ska gå efter almanackan. Men idag har jag haft en riktigt mysig dag,  med endast mig själv som sällskap!! Hade ju inbokat tid hos BM:s Hud & spa, som jag bl a fick i födelsedagspresent av Maritha, Jimmy, Therese, Arne, Britta, Kristian och Josefine med familj.. Tänkte att jag passar på att åka in tidigt så jag hinner kika lite i affärer också! Första gången jag kört så långt på jättelänge, och jag måste säga att det gick bra!! Ingen yrsel idag! Härligt! Hursomhelst,  blev det lite shoppat förstås, samt en god lunch bestående av Lax med grönsaksmedaljonger!! Mumma! Åkte sen vidare till min avtalade tid, och fick värsta lyxbehandlingen... 2 timmar av massage, ansiktsbehandling av olika slag, färgning och ögonbrynsplockning och jag bara låg där,  och NJÖT!!! Här är kvinnan utan pormaskar vill jag lova!!!!  Det ni!! Underkvällen har jag pratat med Maritha, var ju tvungen retas lite innan behandlingen, så jag skickade ett litet sms till henne, för jag visste att hon jobbade... Så under kvällen ringde hon och vi pratade som vanligt om allt mellan himmel och jord! Trevligt! Tacos blev det till kompliterad middag/kvällsmat och nu har jag som avslutning på min underbara dag hällt upp ett glas rött och satt på Lars Winnerbäck! Kan en dag bli mer perfekt??

I morgon är det dags för kräftskiva på gubbens jobb och det brukar bli skojigt värre! Fille lär vara där redan vid 16 tiden eftersom han är lite av en festfixare, själv ska jag försöka ta mig in lite senare.. Ska även försöka hinna med och träffa Maria och P-E, som kom hem från mallorca idag, och jag måste ju höra hur de haft det! Såg förresten min vän Jenny och underbara Vincent på tv förut! De börjar bli värsta kändisarna nu! Vi skojade om det lite igår... Hon lär snart ränna på Café Opera, bland Robinson.Martin, Baren- Tommy och Idol-Agnes... Bara hon slipper kallas för Svin-Influensa-Jenny, så kan jag tänka mig att hänga på, hihi....  Från det ena till det andra! Med risk för att bli idiotförklarad tänker jag nu börja sy lite gardiner av tygerna jag köpte idag!!! Man måste passa på medan lusten finns, och jag är nyfiken på hur slutresultatet blir!! Härlig fredag önskar jag Er!


Funderingar....

Det har ju gått några dagar sedan privatsittningen jag hade i måndags..  Med facit i hand, har jag kommit fram till att jag nog var lite besviken över att kontakten jag fick inte var med mamma. Hon pratade ju om en man, och med eftertanke så kan det faktiskt ha varit med just min pappa ändå... Tror jag fastnade lite i att det kändes som en morfar eller farfar, och då tog jag ju för givet att det skulle vara någon av MINA , men det kan ju också betyda att HAN var farfar och morfar, för det är han ju, till mina och mina syskons barn.. Saker som mediumet sa, hade jag glömt  bort direkt efter, det har kommit upp mer och mer så här efteråt..

För att visa att han är här och ser till oss, berättade han om min hög med böcker, om min extrabil, vars batteri behöver bytas.. att vi hade stenplattor vid entreén och att en är lös. Dessa saker stämmer ganska bra... Lite mer saker som jag inte tar upp här, men som jag inser stämmer bättre än jag först anade.. Allt blev fel för att jag var så inställd på att "träffa" mamma, eller någon av de andra som lämnat jordelivet. Får lite dåligt samvete, för det är inte det att jag inte tycker det är roligt om pappa kikar in, men det är så länge sedan han gick bort, och jag känner att jag inte minns allt så väl längre... Det sista han sa, var att han finns i ett av mina fotoalbum, vilket jag tyckte var märkligt, eftersom jag fortfarande bodde hemma när pappa gick bort, och alla foton hemifrån har min brorsa hemma hos sig, eftersom vi har tänkt att ha en minneskväll alla vi syskon med familjer, för att titta på gamla kort och minnas... Det har bara inte blivit tillfälle för det än...  Vigselfoton och kort på pappa som barn har jag ju uppställda i ramar..  Igår bläddrade jag dock igenom mina äldsta album och blev väldigt häpen, då jag faktiskt hittade ett endaste kort på just min pappa..... Klurigt!!

Idag vaknade jag lite piggare och med lite mindre värk i skuldran!! Gott att medicinerna gör verkan, om det nu är i pillerform eller av de goa bebbar som jag har äran att omges av, vet jag inte, men jag drog igång en storstädning i alla fall, vilket var mycket välbehövligt!! Känns jättebra att ha det gjort innan man börjar jobba! Inte nog med det så blev det även en storhandlign i eftermiddag, så nu ska familjen mysa framför filmen "Män som hatar kvinnor".... Ha en fin kväll!

Smyckesbeställning...Längre halsband med en cirkel där ordet KÄRLEK är instansat. I den hänger 3 namnbrickor och en ametist, som ska ge harmoni i sinne och hem, samt en granat, som är energigivande, stärkande och som även kallas för kärlekens sten...

L som i Liam & Linda....

Idag tog jag mig en tur ut på landet och hälsade på min goa vän Linda och lille Liam.. Verkligen en fridfull tur, då man åker på grusiga vägar, kör förbi både kossor, får och hästar. Väl framme, låg Liam och sov middag, ochj medan vi väntade på charmtrollet kokade Linda kaffe.

  

Efter en liten stund vaknade han, och kom ut till köket, med en stadig hand om snuttefilten.. Inte ett dugg blyg, trots att vi inte setts på ett tag, utan jag fick vara med och läsa böcker och lyssna på allt han hade att säga. Vi fikade lite, lekte i hans rum, och fikade igen...  Efter Liams rymningsförsök, klädde vi på oss och gick ut en stund, och plötsligt sken solen så starkt och det blev riktigt skönt.


Utsikten.....

   

Inte klokt så vackert det är därute egentligen.. Frågade både Linda och hennes pappa, om de förstår vilket paradis de faktiskt bor i, men ingen av dem var ju van så mycket annat. De bor på en gammal släktgård sedan 1600-talet, där generationer av deras släkt har bott, tillsammans på gården i olika stugor. Verkligen ett fridfullt ställe...
Liam pratade kosntant, han var lite av en papegoja och upprepade allt vi sa.. Lille charmtrollet! De stora vattenpölarna att leka och plaska i, var nog det bästa idag! Annars blev det lek i sandlådan, äppelplockning och bus med katten!! Som vanligt rusar tiden iväg när man har det mysigt och trevligt, och det blev dags för mig att åka hemåt..Både Linda och Liam vinkade av mig när jag åkte. Hoppas att man snart ser dom igen... Måste ju bara retas lite också!
Många drömmer om, vissa har ju en egen "walk in closet"! Inte Linda, för hon har ju......

.... En walk in unnecessary machine room...

  

"Fniss"


Tisdag, värk och bebbemedicin...

Vaknade i morse och hade fortfarande ont i skulderbladet!! Var så även igår morse!!! Typiskt! Hade velat röja lite här hemma sista veckan innan jag börjar jobba igen men dagarna bara går!! Visserligen blir det ju bättre under dagen, med lite piller och gymnastik, men jag kände att dammsugaren och allt annat fick vänta lite, så det inte blir sämre i alla fall... Ingen har ju dött av lite damm...

Istället chattade jag lite med Linda, vilket resulterade i att vi beställde en varsin tid till ett annat medium. Vi pratade om det för länge sedan och då lovade jag att följa med henne om hon ville iväg. 9 september är det andra magiska datumet, och det ska bli spännande att ha något att jämföra med.Efter det bestämde jag mig för att cykla iväg och hälsa på Jenny och Lille Vincent!! Jenny satt och pysslade med hans album och jag fick gosa och snosa hur mycket jag ville på den lille bebben, och det om något, är väl rena medicinen för både kropp och själ.. Men han var lite busig också, han kissade ju på mig två gånger trots att Jenny sa åt mig att jag var i skottlinjen, hihi... En stråle gick ända ut i hallen!!! Vad vi skrattade!!! Vi pratade, fikade, tittade på kort och myste! Aftonbladet hann ringa medan jag var där, de vill skriva om Jenny och Vincent i lördagens bilaga HÄLSA! Den måste vi köpa!! Tredje tidningen han är med i, fast att han "bara" är  4 veckor i morgon!! Efter några timmar trampade jag hem igen, lite blöt men glad..

   
Medicinburk - nog kände jag mig bättre när jag cykla därifrån....

I morgon ska jag ut till landet och hälsa på Linda och Liam, och bebben som fortfarande bor i magen. Kommer nog att få mig en stor injektion av busiga Liam, Linda och den vackra utsikten..
***********************************************************************************************************************************

Dagens småglädje

Dagens småglädje är att slänga alla måsten
hälsa på en vän och må gott i kropp och själ......

Privatsittningen.....

...idag blev inte riktigt som jag tänkt mig. För det första, är jag inte helt säker på VEM mannen var som "var med oss". Skulle ju kunna vara min pappa, men jag kände mig aldrig övertygad om det tyvärr. Fick ingen "klockren" beskrivning, på honom, och det pratades om att det ev var min morfar eller farfar, men dom har jag ju aldrig ens träffat, så det borde det heller inte vara..  För i så fall skulle han inte sagt det han sa. Hmm, mycket att fundera på blev det i vilket fall som helst..

Mannen beskrev mig som en mycket varm och omtänksam person, som ofta tar bättre hand om andra än om mig själv. Att den som hade mig som vän eller älskad, skulle vara mycket glada, för jag är en trogen och kärleksfull vän för livet. Han sa också att jag hade haft det jobbigt många gånger i mitt liv, att jag gråtit mycket, men att jag var en stark människa, som liksom katten, alltid landat med fötterna på jorden. Jag har blivit testad, men att jag klarat det och att det nu fanns mycket gott som väntade mig. Jag kommer inte att fortsätta jobba med det jag gör idag, utan en helt ny värld väntar på mig, och förändringen har redan börjat. Det skulle heller inte vara förvånande om jag om fem år står och pratar inför många människor.. 

Mediumet sa också att jag var känslig för det andliga, och att jag går från insikt till insikt om andevärlden. Hon tyckte absolut att jag skulle utveckla och ta vara på det. Mannen sa också att jag skulle fortsätta att följa mitt hjärta så som jag gjort senaste tiden, för det jag känner där är alltid det rätta. Jag kan heller inte rädda alla, var och en måste ta ansvar och rädda sig själva. Mannen sa också att han inte varit så bra på att visa känslor, visst blev det kramar, men han sa aldrig i ord att han älskade mig, vilket han gör...  Hon frågade om det varit födelsedag i dagarna, för han höll fram ett strot fång med rosor till mig. Hade ju stämt bra, men jag blev lite misstänksam då jag vet att Anna dagt att sittningen var en födelsedagspresent...

Det var väl sittningen i korta drag, många saker kunde jag känna igen mig i, andra inte, så det känns lite luddigt just nu. Kanhända hade jag för stora förväntningar på alltihopa, men jag tycker att det är knepigt att inget kom upp om barn, syskon eller syskonbarn, eftersom pappa var väldigt barnkär... Sen hade jag ju varit säker på, att mamma haft någon hälsning till oss..   Efter sittningen åkte jag och Anna till ett café och fikade lite innan vi åkte hem. Känner ändå att jag vill ge det hela en ny chans, så jag bokar nog en egen sittning framöver, så jag har något att jämföra med.

Måndag & sista semesterveckan...

FÖR DET FÖRSTA MÅSTE JAG BÖRJA MED ATT SKICKA EN STOR GRATTISHÄLSNING TILL MIN GOA BRORSDOTTER MADELEINE, SOM FYLLER HELA 19 ÅR IDAG!! ÖNSKAR HENNE EN UNDERBAR DAG!!!  STOR KRAM IFRÅN MIG!!Vad fort veckorna rullar förbi! Har nu endast en vecka kvar av denna lite knepiga semester. Som många vet har ju inte kroppen varit som jag önskat, vilket inneburit att jag inte gjort ens hälften av vad jag hade tänkt! Eftersom gubben och jag bara haft 2 veckor tillsammans har vi heller inte rest nästan någonting.. Tredje orsaken till att semestern varit lite knepig är ju att det verkligen har varit höst i luften. Inte en enda morgon har man kunnat smyga sig på altanen med frukosten, för det har inte varit tillräckligt varmt för det. Kvällarna har varit mörka, och därför mest tillbringats inomhus. Det jag färemot tycker att jag gjort denna semester, är att UMGÅS, ta dagen som den kommer och riktigt vilat både kropp & själ!!

Veckan kommer nog att försvinna ganska snabbt tror jag, då mycket finns inplanerat redan. Idag ska jag äntligen ta mig iväg till privatsittningen. Min vän Anna kommer och hämtar mig vid halv 4! Ska bli så spännande, speciellt eftersom jag drömde häromnatten att det var ett fejk-medium som bara satt och läste innantill, hihi... Ingrid skrev i en kommentar att det säkert fanns en mening med att dagen för sittningen blev bytt, och igår kom Madde på att det antagligen var för att våra nära och kära ville komma fram på hennes födelsedag!! Visst kan det vara så! Tisdag eller onsdag ska jag antagligen åka ut och hälsa på Linda och Liam, torsdag lurade jag på om jag kunde få med mig någon och åka till Blooms i mellerud. Såg reklam om att de hade jubileum där, och det blir ju en utflykt i alla fall... får se ur det blir. På fredag klockan 13.30 ska jag in till stan för en och en halv timmes lyxig ansiktsbehandling med ögonbrynsansning och ryggmassage, vilket passar utmärkt då jag på lördag ska på kräftskiva med gubbens jobb!! Ja ni ser, veckan lär gå snabbt och på måndag är man tillbaka på jobbet igen. Inte klokt!! Avslutar med några kloka ord:


"Om du försöker att leta efter en vän,
kommer du att märka att de är mycket sällsynta,
om du försöker att vara en vän,
kommer du att finna dem överallt"

Gubbfritt, bebben & tjejmys....

Lördagen bjöd på soligt, om än lite blåsigt väder, men intillhusväggen på altanen var det ljuvligt gott och det blev en förmiddag i solstolen. Gjorde fotbad, peeling och lite "manikyr"ute i friska luften. På kvällen hade jag lite tjejmys, med ett enda litet undantag!! Lille Vincent var förstås mer än välkommen han också, och förutom han och mamma Jenny, kom även Annika A, Annika O, Anna och Marie, som överraskade med att komma efter sitt kvällspass.. Vi käkade lite mat, drack lite diverse drycker, pratade och bara myste... Förstår inte vart klockan tog vägen, för vips hade den passerat halv 2, och pinglorna började dra sig hemåt. Vi hann ju inte ens smaska på ostbrickan som jag gjort i ordning!! Annika fick mig att ringa taxi, men det var ungefär en timmas väntan innan någon skulle komma, så hon bestämde sig för att gå ända hem. De andra hade ju nära väg, så jag höll jag mig vaken tillräckligt för att försäkra mig att hon kommit hem ordentligt, via ett litet sms. Jag har ju så fina vänner och man vill ju inte att nån ska knycka dom mitt i natten!!! Lite kort blev det under kvällen, men med min mobil blir det ju som bekant inga kanonbilder. Både mörka och suddiga blev dem, utom på lille goa Vincent förstås, som var så go, söt och snäll hela kvällen.
 
  
Ögongodis.... Vincent, Vincent och tant Anna, och så lille Vincent igen.....

Finns små spår efter charmtrollet här hemma... Blev lite kvarglömda saker vilket innebär att jag snart får se honom igen!! Förresten måste jag ju berätta att lille Vincent och goa mamman Jenny varit med i både NWT och DN med tanke på att de drabbades av svininfluensa när bebben låg i magen. Jättefin bild på tre generationer i de tidningarna.... Lite kändis redan.... Nu sitter jag och väntar på att min gubbe ska komma hem från kusten, och jag får väl erkänna att jag längtat lite efter honom, även om helgen har gått väldigt fort. Efter söndagssteken bär det av till mitt syskonbarn Madde som ska fira sin 19:e födelsedag. Inte klokt vad fort åren går, inte länge sen hon var en liten bebbe tycker jag.. Önskar er alla en riktigt fin söndag...Dagens kloka ord..

Är hämtade från det fina kortet jag fick av AnanasAnna häromdagen... Det är riktigt kloka ord tycker jag!"Livet är en dans på rosor
men taggarna kan göra ont att
trampa på"


 


Alldeles ensam...

...inte ofta man är det!! Alltid någon som kommer och går här hemma, men inte idag!!! Gubben är ju vid kusten på Summer Open cupsavslutning hela helgen, Josefine är på FBK-Frölunda med Nathalie, Peter och tjejerna, Casper har knallat ner till "Dessi", och lär inte komma föränn halv ett.... Själv har jag mest kört fram och tillbaka mellan hem och olika ärenden idag. Josefine har ju bla varit iväg på sin första innebandyträning på flera år. Hon slutatde ju motvilligt för cirka 4 år sedan då laget hon spelade i upphörde. Sedan dess har hon längtat tillbaka, men inte riktigt trott sig att börja.. Men efter att ha mailat fram och tillbaka senaste veckan med tränaren, gjorde hon slag i saken och stack iväg idag. Hon var så glad, hoppas det går bra för henne nu, för det är hon verkligen värd. Och duktig är hon, det vet vi, om man nu får skryta lite...

     
Lite smycken har det dock blivit!! En hamrad killring, ett herrarmband i skinn och valfri text i cirkeln, ett "Krimskrams"smycke, med ädelstenar, hjärtan, skyddsänglar och namn på någon man älskar. Ett litet namnarmband till en av Josses kompisar med ett litet hematithjärta på....  Klurar lite på egna modeller nu, inför kursen!! Ska bli skojigt att se om jag hanterar detta gamla hantverk!!  Med lite kort varsel blir det då en liten tjejmyskväll i morgon!! Har inte hört av mig till  alla, men om någon vill komma, hör av er, så jag vet hur många vi blir bara....

Dagens "småglädje"..

.... är att känna och veta att man har såna underbara vänner!
Det är en av de dyrbaraste skatter man kan hitta.....
V Ä N S K A P

Vänskap  
är ingenting man får
den blir till som en gåva
att vårda som ett smycke
ovärderligt.

Vänskap är trygghet,
omtanke när dagen blir svår
ger ro i oro,
tänder ljus i mörker.
Vänskap kräver inte
den ges frivilligt
utan baktankar
giv din vänskap som gåva
och du finner glädjen.


Vinkväll & Babyboom....

Efter besvikelsen av det uteblivna mediumbesöket, bestämde jag och Anna att vi istället skulle trösta oss ´med en vinkväll! Sagt och gjort, några glas vin, snacks och Lars Winnerbäck gottgjorde tillsammans kvällen riktigt bra. Bara helgen kvar nu, så är det ju faktiskt måndag och då ska det nog äntligen bli av. Ser fram emot detta, det ska bli jättespännande! Även idag har jag haft en mycket trevlig dag, för jag fick fint besök av flera goda vänner... Linda, Anna, Linus, Maria, Jenny och lille Vincent kom ju och hälsade på!! Vi fikade, gosade med bebbarna, pratade och bara myste. Var verkligen jätteskoj att se dom alla.   
Pinglorna...
 
Vackra småprinsar.....


Josse var med och snosade....

Både "pinglorna" och bebbarna är ju jättesöta!! Linda hade Liam på dagis, och lillbebben i magen, så de båda får jag träffa snart igen. Lillbebben ska ju vara ute i stora världen om 30 dagar!! Måste ju hålla lite koll på tillväxten på de små, och det kräver regelbundna träffar, hihi....  Inte nog med det fina besöken, jag fick ju paket också!! Jättefina saker, många i änglarnas tecken och jag var rörd till tårarna faktiskt, när jag läste deras fina kort. TACK allihopa, ni är verkligen så underbara hela bunten!!


Kompissnack!!

Nu ska jag gå och vara lite social med min kära gubbe, som åker till kusten över helgen! Själv ska jag nog ha lite tjejmys på lördag, om någon hänger på med så kort varsel.. god kväll allihopa!!!!


Besviken....

Joo, lite besviken känner jag mig faktiskt!! Skulle ju iväg på en privatsittning hos ett medium idag, Anna skulle köra mig, och vi hade planerat att fika på ett café efteråt... Hade skyndat mig och städat av det mesta, eftersom det kommer småfolk i morgon, handlat, fixat mat och gjort mig i ordning! Då ringer telefonen, mediumets son hade fått magsjuka!!! Visst, sånt kan man ju inte förutspå, men jag var ju så laddad!!! Nåja, ny tid blir på måndag kl 16!! Får försöka hålla ut några dagar till.......

Grattis Fredrik......Stort grattis till vår goa Fredrik som fyller 19  år idag!! Hipp hipp hurra!!!!!

Gårdagen, dagen & morgondagen.....

Igår började Gubben att jobba efter 4 veckors ledighet, och jag får väl erkänna att det var lite tomt utan honom på morgonen. Skönt att ligga och mysa, prata och dra oss lite när vi båda är lediga. Får vänta många dagar till på det, för denna helgen åker han iväg till kusten med golfgrabbarna. Avlutningen på Sommar Open är nu ett faktum, och en vinnare ska nu koras...

Idag kom goa Annika hit med sin spikmatta som jag skulle få prova några dagar. Även om det blåste, sken solen och vi tog oss en fika ute på altanen. Gäller att passa på innan höstrusket är här på riktigt. En riktigt trevlig stund i friska luften blev det, medan vi pratade om allt mellan himmel och jord..Både jag och Fille testade förståss mattan under kvällen, och jisses vad ont det gjorde i början, att ligga med bara skinnet mot taggarna... Huvva!!  Efter en stund började det att bulta i hela ryggpartiet, innan det till slut lanade av och faktiskt kändes både varmt och skönt...

Igår var ju, som jag berättade igår, alla mina syskon här!!! Samtidigt!!! Jag är minst i en syskonskara om 4, och jag tror inte vi varit tillsammans allihopa sedan mammas bortgång för över 8 år sedan. Vilken underbar känsla det är, jag tror jag varit glad hela dagen idag också på grund av det....  Vi var här hela dagen, det hann bli både fika och middag, och sen på kvällen åkte vi till storebror i grannkommunen och tog en kvällsfika innan Bosse & Linus styrde kosan hemåt igen.. Fredrik följde med hem till mig på lite kvällsmat och deep talk! jättetrevligt var det, jag har även världens goaste och bästa syskonbarn! Mamma och Pappa måste ha gjort ett fantastiskt jobb, som fått såna bra avkommor, "fniss"...Jag har det så himla bra!!!!


Provsmakning av sockerkakssmet....

 

Lek och bad.....


Fikatajm efter badet.....


Storasyster och svåger......


Och så lite mat i magen förståss....


Syskonkärlek....

  

I morgon är det dags för mig att uppleva ännu en födelsedagspresent! Anna och Stefan med barn, gav mig ju en privatsittning hos ett medium, något jag tänkt och velat länge! Nu ska det äntligen bli dags!!! Läntar som bara den, om än med lite pirr i maggropen....
 


Dagens STORA småglädje....

Kikar in lite snabbt och skriver ner dagens glädje som är STOR! För första gången på mycket, mycket länge, har hela syskonskaran idag varit samlad. Och jag har även träffat ALLA mina syskonbarn. Känns helt underbart, och efter en lång, intensiv och otroligt lyckad dag säger jag här godnatt. Skriver mer i morgon..... Godnatt kramar till alla som vill ha!

Dagens småglädje....... att jag snart kommer att se min goa storebror och lille Linus!!
Egentligen är det förstås en storglädje, och jag är så jätteglad
över att jag har såna underbara syskon, de är värd sin vikt i guld allihopa!!!!


Höstrusk....?

Blåsigt, regnigt,  med en solglimt däremellan.. Så har vädret varit de senaste 2 dagarna och det känns verkligen som om hösten gör sin entreé.. Själv har jag 2 veckors semester kvar, så det får gärna bli någon varm och fin dag till.  Å andra sidan finns det ju en viss charm med hösten också. Vad sägs om att krypa upp i soffhörnet, tända några ljus och läsa en härlig bok? Inte fy skam det heller.. Bara vara inne och skrota, utan ha dåligt samvete för att man borde vistas ute i solen? Kallas positivt tänkande det där, och jag har inte ens övertygat mig själv riktigt, för visst förväntar man sig att i alla fall augusti månad ska få vara fin..?

Imorgon beger sig dock gubben iväg till jobbet igen, efter 4 veckors ledighet, och på torsdag börjar skolorna. Hela familjen, utom jag återgår till rutinerna. Sommaren har ju på ett sätt blivit lite knepig, eftersom vi inte kunnat åka på så många ställen i år, då vi bara haft dessa 2 veckor tillsammans. Ungarna är rätt så nöjda ändå, över de småutflykter vi ändå gjort. Under hösten har vi ju både en Göteborgsresa och en Järbotripp att se fram emot.. Svårt att få ihop det, då det inte bara ska passa oss, utan helst de vi ska besöka också! Josefine och Malin kom i alla fall hem helskinnade ikväll, och de verkar ha haft det jättebra båda två!!

Nu sitter jag och väntar på min storebror och Linus, som är på väg från Kalmar med en fullastad bil och kärra med Nathalies möbler och annat pick och pack. Studentlägenheten är nu tömd, och de är nu på väg till värmland med
med flyttlasset! Nathalie är kvar i Kalmar och städar inför besiktiningen i morgon. Pratade med Bosse för en stund sen, och han lät sliten. Bilen och kärran är så hårt lastad, så det går inte att köra särskilt snabbt då allt tynger ner. Resan kommer med andra ord att ta en stund. Får se om dom stannar i Värmlandsbro över natten, eller om de kommer hit. Lär ju få se de båda i morgon i alla fall, vilket vi ser fram emot. Blir ju inte för ofta, eftersom vi bor så långt ifrån varandra..

Funderar på om jag ska stryka och sätta upp de nya gardinerna i vardagsrummet medan jag väntar. Fönstren är ju nyputsade, så det är bara att skifta.. Och lite nyfiken är jag ju på hur det blir, eftersom det inte var de gardinerna jag hade tänkt mig.... En trevlig söndagkväll önskar jag er alla!!!

Dagen småglädje.....

....är en storglädje! Dottern har ringt, och hon och Malin är nu i tryggt förvar i Knivsta hos Elisabeth!! Puh... nog för att jag visste att de skulle klara sig, men orolig är man ju, när ens dyrbara dotter är ute på vift i stora huvudstaden...  Man undrar ju lite hur ens egna föräldrar hade det, när man som tonåring var ute och rände. På den tiden var ju inget så enkelt som det faktiskt är idag, då i stort sett varenda människa har en mobiltelefon. Minns att mamma alltid satt uppe och väntade tills man kom hem, men inte tänkte jag på alla oroliga tankar och våndor hon måste ha genomlidigt då...
Godnatt med er allihopa!

Tv-stjärnorJodå, visst såg jag både dottern och kompisen på tv-skärmen under kvällen.. Hela 3 gånger till och med!! De såg så glada ut, och jag antar att de haft en fantastisk resa så här långt! God mat, shopping, Gröna Lund och sommarkrysset! Kan det bli bättre? Nu återstår det bara att de kommer välbevarade hem till Malins moster i Knivsta, så kan jag andas ut för idag. Etiopien-Martin har utlovat jour om något skulle hända, men självklart kommer det att gå bra. De klarar nog det mesta, de här duktiga ungdomarna. Men visst är hönsmamman lite pirrig....

Rensning...

I torsdags hade jag en sån där "Bara-vara-hemma-och-greja-dag"!! Älskar såna dagar när man bara drar på sig myskläder, på sin höjd drar en kam genom håret, och bara river runt. Även gubben rycktes med, så vi städade ur klädkammaren som var överfylld av pantflaskor, tidningar och kartonger som skulle till återvinningen. Röjde även ur bastun, som blivit någon form av förråd för mattor, urväxta kläder och gamla gardiner.. Nu packades det mesta ihop och fick åka med till tippen. Kanhända blir det äntligen ett bastuaggregat där till vintern? Faktum är att vi har en stor, helt oanvänd bastu, som bara väntar på att få användas!!

Till detta började jag även putsa fönster, lite sakta men säkert, och jag var duktig och hade båda handledsskydden på!!! Hade ju tänkt göra det innan kalaset, men det gick absolut inte då. Nu är det gjort, och det ser ut som vi har nytt glas i fönstren för skillnaden är enorm!! Tänk att man kan bli så glad över några nyputsade fönster?

    

Så igår fick jag min kära gubbe att snickra i ordning en matbricka till katten!! Har tänkt på det länge, för det skvätter ju omkring mat över hela golvet när han äter. De som finns att köpa är i plast och, ursäkta mig, ganska fula, så jag tänkte att vi kanske kan få ihop något eget istället! Sagt och gjort, det blev snickring, bränning och målning för gubben, och lite smyckestillverkning för mig.  Kvällen avslutades med lite grillning och ett par glas rött...

 

Josefine och Malin har åkt till stockholm själva för första gången, och som den hönsmamma jag är, så känns det lite pirrigt. Men jag vet också att de båda kan ta hand om sig, och att de kommer att få en oförglömlig helg i vår huvudstad, vilket jag tycker att de är väl värda! Ikväll ska de på Gröna lund och sommarkrysset, så jag får hålla utkik om jag ser några bekanta nunor bland publiken. Nu ska gubben snart dra iväg med sin kära golfbag, och jag ska till Maria en sväng och kika i Taxfree katalogen. Hon och P-E drar snart iväg på en härlig semester, och kanhända finns det något klipp man kan få skicka med till...

Ha en fin dag, och glöm inte bort småglädjorna som dagen ger......

Dagens "småglädje"..

Varje dag händer någon liten glädje. det kan vara att solen skiner, och du har en ledig dag. Att någon du tycker om ringer och frågar hur du mår, eller kanske att du gör någon annan människa glad? Jag tänkte börja med att skriva ner en småglädje varje dag...  Uppmanar ER alla att göra likadant, och jag tror att vi alla också kommer att må bättre av det..."Idag känner jag glädje för att mina fönster är putsade, och att kroppen höll....."


Yeeeeeeeeeeeeeeeessssssssss!

 

Jag kom med i silversmideskursen med start den 5 oktober och jag är så GLAD!!!!!!
Det här kommer att bli så himla skojigt! Dags att klura ut lite egna designer på smycken!!!!!!
Jag är världens lyckligaste människa!!!  Allt går bara min väg just nu...

Änglarum....Idag åkte vi till "Änglarum" i Kil, den omtalade inredningsaffären, eftersom jag fått ett presentkort därifrån av Björn och Annsa. Vilken ljuvlig affär säger jag bara. Mysig och trevlig personal och en butik alldeles fullproppad med så kallade "Malinsaker"! Kan det bli bättre? Hittade så mycket fint, trots att det tydligen ska vara väldigt utplockat nu... Bestämde mig till slut för en jättefin kruka med nätkåpa, en gudomlig änglatavla och ett hjärtfat med en sittande ängel på kanten.. 

 

Kan lova att jag tänker återkomma till denna ljuvliga butik många gånger, den var helt i min smak!! Ni som bor i närheten, åk dit ni också!! Efteråt åkte vi hem till Annsa, och där blev vi bjudna på kaffe, nybakta bullar och trevligt sällskap. Och ni som undrar vart Björne höll hus under tiden, kan jag tala om att han satt så tåget ifrån Sundsvall... Stort tack och min varmaste kram till dem båda för de fina sakerna..  Effter att vi kommit hem, lagat mat och ätit, åkte vi in till stan på bio. Vi såg "Sista sommaren med Göran", och den var helt klart värd pengarna tycker jag.. 

Var är Björne?

Idag åkte vi till Kil...
Vi tänkte hälsa på Björne....
Vi hittade hans goa fru...
Men ingen Björne...
Var är han?Inte i SPA-tunnan.........Inte bland bambun.......................Inte i växthuset heller.......Och inte i äppelträdet.......    VART KAN BJÖRNE VARA? Någon som vet?

Idag...

Är fortfarande lite trött och sliten efter lördagens fest, söndagens uppstädning och måndagens åskknallar.. Gick ändå upp ganska tidigt idag, för gubben skulle följa med mig in till stan för att handla upp presentkortet jag fick av mina syskon. Hade sån himla tur, föll pladask för en stor, stående, sliten ängel!! Jag fullkomligt älskar ju änglar av någon underlig anledning, och har börjat spara på dem. De ska gärna se gamla och lite slitna ut, vilket denna också gjorde. Var nära att jag missade de också, för jag var på väg ut, då jag fick se den i skyltfönstret! Det visade sig vara det enda exemplaret, så jag hade turen att få med mig den hem.....Den kommer dessvärreinte alls till sin rätt på bilden, den är både finare och större i verkligheten. Tror den var strax över 60 centimeter hög!! Känner mig jättenöjd och glad för denna nykomling!!  När vi kom hem sökte jag efter den rätta platsen till ängeln, medan min goa gubbe fixade middag. Efter god mat, stack jag iväg till jobbet... joo jag vet att jag har semester, men idag var jag där som medmänniska. Var upp till en farbror med en bok han önskat sig, med som gammal och ensam är det inte alltid lätt att ta sig iväg och handla. Så jag beställde den på nätet, och åkte dit med den idag. Han blev så glad att det nästan gjorde ont i mig. Boken kostade mig endast 33 kronor, eftersom den var i pocketform.. men han var verkligen överlycklig! Kändes bra efteråt i alla fall, han var absolut värd den. Pratade lite med mina goa arbetskamrater också, som jobbade och stog i.

När vi var i stan förut passade jag på att gå in på Clas Olsson och köpa sån där lådinsats till förvaring. TÄnkte äntligen organisera lite bland mina smyckessaker och få lite ordning. Har inte pysslat på så länge, så jag tycker att det är dags nu!! Mycket småsaker behövs vill jag lova. Nej, dags att fortsätta placera ut alla fina nya saker... Ha en fin kväll!!

Blixt & dunder....Någon som missade ovädret i natt?? Har aldrig någonsin varit med om en knall som varit så nära. Det både kom gnistor ur eluttagen och luktade bränt efteråt..... usch usch!!! Hoppas vi slipper liknande väder framöver, och speciellt idag då Gubben är på golfbanan och Josse på fotbollsplan......

Bilder på mina Födelsedagspresenter...

Någon frågade efter lite bilder på presenterna, så de kommer här......


Av familjen silversmideskurs och blommor, men Josse tyckte jag skulle ha ett örngott att reta pappa med till veckan också. Nedan presenter av Gaby, Annika, Annika och Cissi.....
   

Grannen kom in med en jättefin "Leila vispskål" med lite smått och gott i...
   

 
Stor fin blomma och en ansiktsbehandling classic med ryggmassage av Maritha, Jimmy, Therese, Arne 0ch Britta, samt Kristian m familj!!

   
Jättefint halsband, prydnadskudde, vin och vinpåse, ljus och ljuspåse i riktig "malinstil" av Maria och P-E med familj.

 
Privatsittning hos ett Medium av Anna & Stefan... spännande!!!!!

   
Present kort på SPA-källan av Annlouise och Tobbe med familjer, presentkort på Boulevard och en änglaklocka av mina syskon med familjer..Pengar av svärföräldrarna till hjäp för att köpa nya innerdörrar...............

 
En jättefin syskondikt av syrran........ och en massa vackra blommor!! Tror inte jag glömt nåt!!!


 

Mitt 40-årskalas....

Födelsedagen började med frukost på sängen.. Gubben smög upp, men jag anade nog vad som var i farten. Presenten jag fick av gubbe och ungar, var en silversmideskurs och blommor!! Kursen drar i gång i oktober och jag längtar redan! Ska bli jättespännande, och jag hoppas att detta leder till något gott i framtiden. Verkligen en underbar present!! Efter att ha dragit oss lite, pallrade vi oss till slut upp och började förbereda för festen. Partytälten skulle upp, bord och stolar skulle ställas i ordning och skulle dukas, potatissallader och grönsallader skulle lagas, och det kallskurna köttet skulle läggas upp på fat och dekoreras....

    

Sen gick klockan i en rasande fart, och plötsligt hade den närmat sig 18, och de första gästerna, som var Maria och Per-Erik började droppa in! Blev riktigt överraskad då både gubbens morbror och Kusin med familj dök upp. Jättekul! Svärföräldrarna, svägerskan med familj, Gubbens moster Maritha, Anna & Stefan, bror och syster med familjer, och sist men inte minst, ringer det på dörren och 4 av mina arbetskamrater rumlar in, sjunger ja må du leva så det stod härliga till. Trodde det var minst 20 personer till som kom....  Som mest var vi cirka 35 stycken på kalaset!!! Vi åt mat, fikade, pratade, skrattade och drack diverse alkoholiga drycker. Kan säga att det blev riktigt full rulle....

 
Det började i alla fall lugnt och fridfullt......

 

Barnen badade......LÄNGE!!!!!!


 Familjen Dedorsson hamnade i Josses rum och spelade Guitar Hero......


Glad Maria och Per-Erik.......


Ännu gladare Cissi??????

 

    
Kramar...

   
Blandad kompott....


Arbetskamrater....

 
HUR tänkte du här Cissi? Glas-skåls-dans????

Tror de flesta hade det riktigt skojigt, tyvärr blev en del bilder lite för mörka för att kunna publiceras. Som tex när Cissi låg på golvet och dansade (jodå, har aldrig förut sett den typen av dans), eller när Annika dansade visa rumpendansen och fick med sig småtjejerna... ?? Full rulle var det i alla fall tills den sista gästen gick runt 3.... Vem det var? Anna såklart!!!!!

Med risk för att detta blir mitt längsta inlägg genom tiderna, så måste jag ju tala om vad många fina presenter jag fick!!! Ett jättefint halsband från Dyrberg/Kern, en fin änglakudde med text, ett ljus med ljuspåse, en vinflaska med Chabby chic fodral med änglar, Presentkort från min favoritaffär i Karlstad, änglaklocka, pengar, en stor fin Hortensia, en ansiktsbehandling med ryggmassage, presentkort på ortens lilla "SPA", Fina hjärtstenar med text, en vinflaska i ställ, pärlhalsband som mina arbetskamrater gjort alldeles själva, eftersom jag annars brukar stå för den biten, sist men absolut inte minst..... En privatsittning hos ett medium!! Har ju tänkt detta 100-tals gånger men inte riktigt fått tummen ur!! Den 19:e ska jag dit, och det ska bli både pirrigt och spännande... Till detta kommer massvis av vackra blommor!!! Inte klokt vad lycklig jag är för allt jag fått, både i presenter och underbart umgänge!!! TACK ALLA!!!!

Tack!!!

Kikar in en snabbis och tackar för alla sms, kommentarer här på bloggen och grattishälningar på facebook. TACK för present och grattiskort på posten i fredags,för blomsterbudet jag fick igår. TACK till alla er som kom och gjorde min 40-årsfest så himla rolig. Släktingar, vänner och mina goa arbetskamrater. TACK för alla underbara presenter, (är jag verkligen värd allt det här?). Lovar att återkomma med bilder från kalaset, men uppnanar mina små gäster som också fotograferade att gärna maila över lite fler till mig....

Underbart......Underbart
att solen skiner....
Underbart att jag dessutom har semester....
Underbart att medicineringen börjar verka....
Underbart att det mesta är ihopstädat. här hemma..
Underbart att jag handlat klart allt för i morgon...
Underbart att jag suttit i solstolen och läst....

Underbart att känna sig så glad & lycklig...

Livet är underbart!!!!!

Senaste dagarna i bilder....

   
Gårdagens poolstädning....

Idag har vi fortsatt och grejat härute. Gubben har kört iväg enriset till tippet, och jag har fortsatt att rensa ogräs och sopa plattorna härute.. Även idag skiner solen, och om man ska gå efter alla väderleksrapporter, kommer det att fortsätta över helgen.... Kan man ha sån tur i år igen? Förra året, på gubbens kalas, var det kanonväder hela dagen och kvällen. Först klockan 3 på  natten började det att regna..  I eftermiddags ringde Josefine från karlstad och undrade om i kunde hämta henne, vilket vi gjorde, samtidigt som vi passade på att handla inför helgen. Gubben var måttligt intresserad, men ställde upp som chaffis i alla fall....

 
Tur att det finns gubbstolar..hmm, jag menar vilostolar!!!!!

När vi kom hem blev det en vilostund på gräsmattan tillsammans med vår bortskämda katt!
Vacker som en dag.....

I tisdags hade vi 14-årskalas också som ni vet. Sonen är inne i en riktig tråkperiod, där dator och tv spel hägrar. Inte många minuter som han umgicks med sin släkt!! Brorsan tyckte att vi kunde skoja med honom, att alla gick in till honom istället.....

   

Vi andra fikade, pratade och umgicks i alla fall...

Nej, dags att sätta fart!!! Gubben ropar och  vill ha hjälp med något!!! Ha det bäst allihopa!!!

6 augusti....

Något vi aldrig får glömma........ Ta Er tid att lyssna på denna text....Atombomberna över Hiroshima och Nagasaki
detonerade den 6 augusti respektive den 9 augusti 1945, varefter japanerna kapitulerade den 15 augusti och därmed avslutade andra världskriget. 129 000 respektive 70 000 människor beräknas ha omkommit direkt i samband med bomberna och dubbelt så många dog i efterhand av bland annat strålskador. Fortfarande idag, drygt 60 år senare, dör folk av bombernas effekter då de överlevande i högre grad än genomsnittet drabbas av cancer och lider av för högt blodtryck.

Atombomberna över Hiroshima och Nagasaki var de första och hittills enda atombomberna som använts i krig. De båda städerna har idag blivit viktiga symboler för allt arbete mot kärnvapen.

källa: Wikipedia


Sol & värme...Idag har solen lyst över oss hela dagen och det har verkligen varit helt underbart. Vi har mest varit utomhus och pysslat, jag har rensat ogräs kring dammen, gubben har gjort rent poolen och sågat ner några halvdöda enar. Har småplockat lite för att piffa till det härute inför lördagen, då jag hoppas på sol när jag ska ha en liten fest i trädgården. Känner att jag fortfarande inte kan ta i för mycket, eftersom kroppen ger sig till känna, men känner mig ändå nöjd med det jag åstadkommit idag..

Hoppas nu bara vädret håller i sig hela veckan! För övrigt går det lugnt tillväga inför festen. Hade det varit för några år sedan, innan min själatrötthet, hade jag nog varit hysterisk vid det här laget. Stressad för att hinna få allt perfekt, men gudselov har jag lärt mig mycket.. Är man gammal och klok så är man! Ingenting kommer att vara kliniskt här, men mina gäster kommer att få mat och dricka under kvällen, det lovar jag...

Idag fyller lille Vincent en vecka också, tänk vad snabbt det går!! Det gäller att ta till vara på varje sekund med de små liven, rätt som det är, har de blivit stora och är  minst lika gamla som mina, 14 och 17 år..  Nej, nu kallar duschen på mig, sedan tror jag att jag ska sätta mig ute och njuta av den fina kvällen.... Kram till alla som vill ha eller behöver.....

Grattis Casper...Grattis min underbart goa Casper på din 14:e födelsedag! Hoppas din dag blir fin och att du blir glad över dina presenter, trots att du knappt önskade dig något... I eftermiddag väntas det tårta med moster och morbror med familjer, och på lördag firas du av "resten" av gänget....  Älskar dig!

Min första semesterdag!!!!

Då var den äntligen här, min första semesterdag som jag så länge längtat efter. Visserligen har jag ju varit sjukskriven i 2 veckor, och är egentligen inte alls bra än, men vet inte om jag orkar krångla med försäkringskassan och vårdcentralen om nytt läkarintyg. Ger det hela några dagar så får vi se. Idag har vi startat upp förberedelsen inför kalaset på lördag. Vi har varit på ÖB och inhandlat dricka, snacks och engångsartiklar!! Blir ingen tjusig dukning här inte, för allt ska bli så enkelt och smidigt som möjligt, eftersom jag vill UMGÅS på min fest!!


Vackert.........

Efter middagen åkte jag och hälsade på Jenny och bebben Vincent. De bor hos mormor Birgitta tills vidare, vilket jag tror är jätteskönt, då Jenny får den hjälp hon så väl är värd och behöver. Underbar familj har hon verkligen, trevliga, omtänksamma och lättsamma. Man känner sig verkligen jättevälkommen där! Vincent är ju så otroligt söt, ni som sett bilder och tycker han är vacker, dubbla det med minst 1000, för så söt är han i verkligeheten. Hade ju tänkt att bara åka dit en sväng, vill ju att Jenny ska få vila lite också, men klockan rusade, och när jag kastade en blick på den, såg jag att den passerat 21!! Inte klokt, timmarna hade verkligen bara gått upp i rök. Det är så svårt att slita sig..  Nu sitter jag här, upprymd av bebbens charm och ljuvliga doft! Vilket litet mirakel det är....

 
Mor och son .....                            Vilken söt liten fot....

För snart 14 år sedan var jag själv med om detta mirakel. Natten till den 4 augusti, 1995, åkte jag och gubben in till förlossningen i karlstad, helt ovetande om vad det var för liten figur som bodde i min mage. Till tonerna av Cecilia Vennerstens "Det vackraste", föddes vårt andra barn, en underbar son klockan 05.25 på morgonen. En stund man aldrig någonsin kommer att glömma, och i och med detta föddes också en livslång kärlek.. Att så många år har passerat är för mig en gåta.. Texten i denna vackra melodi beskriver mycket av känslorna man känner för sina nyfödda barn....


Oj vilken kväll!


Födelsedagskram

Igår var det traditionsenligt dax för Torgny Melins spelning i Skruvstadparken, och på vägen dit släppte de av Anna, Nathalie och småtjejerna här för lite förfest med grillat.  Golfspelarna Stefan och Kim, Nathalies kompisar Louise & Sandra kom också och höll oss sällskap..Vi käkade grillat kött, hemlagad potatissallad och grönsallad.. Till det dracks det diverse drycker.
   
 
"Barnpigan" Josefine med småtjejerna...... Myste och tittade på film.


Födelsedagsbarnet blev uppropad på scen för att sjunga........Madde & Andreas
  
Nathalie och Fille i en svängom....Halv 4 i morse släpptes vi till slut av här hemma, trötta med glada efter en kanonrolig kväll!!Hejdå kram.....

Grattis min goa gubbe!!!Idag fyller min goa gubbe hela 41 år, och födelesedagspresenten fick han redan igår! En ny golfbag som han skulle ha med sig nu på morgonen, då det bara av till Årjäng på "Summer Open" tävling! Ikväll kommer det lite gubbkompisar hit på lite förfest innan de tillsammans ska iväg till parken på TOrgny Melins. Även jag tänker mig nog i väg, solen skiner idag, och det är som gjort för att vistas i en gammal hederlig folkpark!!! Nu ska jag sätta mig en stund isolen och läsa, gäller ju att ta till vara på den, i morgon kanske det regnar igen.....                                                    T j i n g e l i n g !

RSS 2.0