Sabina......

"Quem di diligunt, adolescens moritur - Den gudarna älska dör ung."



Sitter här med tårar som strömmar nerför mina kinder. Efter att ha följt Sabinas kamp dagligen under lång tid, läser jag nu hennes familjs inlägg till alla hennes bloggande vänner: "Krigarprinsessan har somnat in med sina närmsta vid sin sida.". Jag känner bara en stor tomhet och en stor sorg. Ändå kände jag aldrig Sabina personligen. Den förmånen hade inte jag.. Men jag är glad att jag har fått en liten, liten bit av hennes utsrålning och kloka ord, hennes mod, livsglädje och stora kamp här via vårt bloggande...  Återigen kommer tankarna, frågorna, var finns meningen med det här? Finns det överhuvudtaget något svar på det? Finns inga ord just nu..    ♥ sov gott Sabina!

*
Ett sista andetag
en besegrad kamp
Borta är ångest och smärta
Ett jordeliv har slocknat

En stor sorg är väckt
och en ny stjärna har tänds
En nyutslagen ängel har
hittat hem....
*
Tänker på er alla, hennes barn, stora kärlek, familj och alla hennes vänner.....

Påskpyssel, smörgåstårta & sjukskrivning...



Gårdagen var lugn och fin,  jag började plocka fram lite påskpynt , men brukar inte ta fram så mycket , men lite grann är det alltid skoj att ha. Tänkte även ta med mig gubben ut i skogen och plocka lite påskris, men det blåste så ute, så vi lät faktiskt bli. Finns inga dåliga väder egentligen, bara dåliga kläder, men det kändes inget vidare lockande, och vi hinner ju med det en annan dag.Kanhända får vi då följe av solen?  Igårkväll firade vi vår 25-årsdag med smörgåstårta och ett glas öl/vin. Tårtan blev faktiskt riktigt god, trots att det säkert är 10 år sedan jag gjorde någon själv!! Tanken är väl också att vi ska fira något mer, längre fram, men vi har inte bestämt vad vi ska göra än. Vi hinner, och blir det inget speciellt så går det också bra, ingen av oss är så noga med sånt, viktigaste är ju att vi är tillsammans. Riktiga tråkmånsar i mångas ögon kanske, men såna är vi, och vi trivs med det.



Har ju haft lite mer problem igen nu, med handleder, axel och nacke, och igår och idag har jag  känt mig bortdomnad, från och till i ett finger och i själva handleden, så idag bestämde jag mig för att försöka vila ut det mesta och köra en inflammationshämmande kur...igen! Hoppas det hjälper, det brukar bara vara ont, inte bortdomnat. Jag vet, inte särskilt klyftigt av mig att putsa fönstren i köket igår, när jag redan hade ont, men jag kan ju inte bara använda mina lediga dagar till att sitta och glo, inte göra någonting, för då blir jag galen! Nåja, det blir säkert bra så småningom, hoppas jag, för till någon doktor vill jag helst inte gå till, de gillar inte kvinnor med värk, det är lite styggt att ha det känner i alla fall jag närjag är där. Gjorde ju ett sista försök i höstas, för att äntligen få ett svar varför jag hade denna vandrande värk, men då hittade han ett högt blodtryck istället och la sitt krut på det, och glömde orsaken till mitt besök!

   

Du & jag.....

Vintern -83 träffade jag dig för första gången, och jag blev förstås helt såld på en gång!! Du den skötsamma hockeykillen, och jag den lite mer, hmm,  busiga fjortisen..  Jag var för tillfället i hop med en 5 år äldre kille, och du hade ihop det med en annan tjej. Vi träffades mest på helgerna i Slottsbrons folkets hus, och det var ju också anledningen till att jag åkte till grannkommunen varenda helg den vintern. Jag insåg snabbt att det var du, och ingen annan som fick mitt hjärta att bulta och kroppen att pirra lite extra, så jag gjorde då slut med killen jag hängde ihop med. När vintern sedan sakta övergick till vår, blev vi till sist äntligen ihop. Glömmer det aldrig, romantiskt värre,  utanför Gruvans korvkiosk. Det är idag 25 år sedan, och visst känns ofattbart att det är så länge sedan. Mycket har hänt dessa år, och vi har gått igenom mycket, i både glädje och sorger, men vi har alltid funnits där för varandra. Pirret finns fortfarande kvar, och vi har alltid roligt i varandras sällskap, vi respekterar varandra och unnar varandra allt. Jag är så glad för att du finns, och jag hoppas att vi ska få bli gamla tillsammans. Älskar dig......



Denna text stämmer väl in på hur jag känner.....


Du....

Du är min älskling, du är min vän

Du är min värme, du är mitt hem

Du är min trygghet, du är min bro

Du är mitt fönster, du är min sol


Du är den jag lever för

Du finns med i allt jag gör

Du är den jag helst vill ha

Du är den som gör mig glad


Du är min låga, du är min glöd

Du är min näring, du är mitt stöd

Du är min styrka, du är min kamp

Du är min vila, du är min hamn


Du är den jag lever för

Du finns med i allt jag gör

Du är den jag helst vill ha

Du är den som gör mig glad


Du är min sommar, du är min höst

Du är min glädje, du är min tröst

 Du är min afton, du är min natt

Du är min gryning, du är mitt allt


Du är den jag lever för

Du finns med i allt jag gör

Du är den jag helst vill ha

för du är den som gör mig glad

Jaa du är den jag helst vill ha

Du är den som gör mig glad


B.Afzelius




Lördag!!



Idag har jag varit och jobbat igen. Känt mig trött & halvsliten hela dagen, men nyligen, jaa alldeles för en stund sedan fick jag lite ny glädjande energi!! Orsaken? Jo, efter arbetsdagen åkte jag och gubben in till stan och hämtade hockeybagen han lämnande kvar igår kväll, för idag ska han spela i hallen här hemma. Det blir veteranerna mot ett av hemmaklubbens pojklag. (Får se om han är något vidare på isen idag, efter att han stapplade hem 03,15 i morse!! )

Efter det hoppade vi in på Obs och handlade lite, och i bilen på vägen  hem, var jag så trött så jag låg och halvsov....  Ända till jag fick ett sms, med det fantastiska meddelandet att "Tjabo" kommit till världen! Det är ju så otroligt skoj, har lite fler detaljer, men tycker att mamman själv ska få komma med dom! Jag är så himla glad för deras skull i alla fall, och jag kan väl erkänna att det blev lite fuktigt i ögonvrån när jag läste sms:et. Nu är de båda plötsligt mamma och pappa, och också en del av ett stort under! Grattis Grattis Grattis.....

Min kväll här hemma blir lugn och fridfull! Eventuellt tar jag mig ett glas vin till maten, sen blir det lite tv tittande innan jag  hoppar i bingen. Börjar 7 i morgon bitti, men eftersom vi ska dra fram klockan i natt, får jag ju masa mig upp en hel timme tidigare, vilket är äkta Malin-plågeri för en morgontrött sjusovare som mig!!! Önskar er alla en härlig lördagkväll!!!


Snön faller.........

Återigen ett bakslag! Snön har fullkomligt vräkt ner, hela dagen och jag har skottat undan 3 gånger idag. Snön som nästan smält bort har förvandlats till en stor snöhög! Känner mig mör, från topp till tå. Säga vad man vill, men snöskottning är karlgöra!!!  Men min gubbe lyser med sin frånvaro, för idag är det hockeymatch med grabbarna på jobbet,  och efteråt är det x-antal öl på Harrys som gäller! Slapp köra honom i alla fall, känner att jag inte fixar det för tillfället, för när det är jobbigt i kroppen blir jag gärna snurrig och yr, och allra värst blir det när jag kör bil! Det är väl nerver som trycker på fel ställen kan jag tro! Blir säkert bättre snart!  Nåja, både skojiga och tråkiga nyheter idag! Alltså, inget jätteallavarligt, men ändå! Det skojiga ska ni snart få veta hoppas jag, det tråkiga har med sonen att göra. Han har inte varit så skötsam på skolan idag, tvärtom, har han varit en riktig rackarunde, så ett rejält samtal har det blivit under kvällen. Tror dock att han förstår vad jag haft att säga! Min lille böbbe!!

Kompade lite ikväll, så arbetsdagen blev kort, vilket bara var skönt. Känner mig, som så många andra, trött och sliten och lite vårsol och värme skulle nog göra susen för både kropp och själ! Josefine är, precis som sin far,  ute på vift, men alldeles strax ska jag fixa lite tacos till mig och sonen. Blir väl en stund framför tv:n/datorn innan jag hoppar i bingen för ikväll, ny arbetsdag väntar ju i morgon bitti!  Önskar er alla en riktigt härlig fredagkväll!

 

Vinter...igen!                                                Min nya lampa!!



Sätt inte dina mål efter vad andra människor tycker är viktigt
Bara du vet vad som är bäst för dig......

Tankar & funderingar.....



Idag har jag haft en sån där riktig tänkardag! Har ni haft någon sådan nån gång? En dag då man vänder och vrider på både tankar och känslor? Idag har jag tänkt mycket på vad jag har, och min stora glädje över det. Hur lycklig man ändå är, hur små krav jag kanske också har för just lycka. Jag har ett hem, ett arbete, mat för dagen, en familj att älska och att älskas av, underbara vänner, och sist men inte minst: HÄLSAN! Visst småkrämpor förståss, men det har väl alla, mer eller mindre! Många vill säkert uppleva mycket för att känna lyckan, resa runt jorden, ha ett liv som det hela tiden händer saker i. Sån är inte jag, jag har helt enkelt inget behov av det. Och visst har även jag, precis som så många andra, gått igenom både jobbiga och sorgliga kapitel i livet, men jag tror att det är viktigt, att mitt i allt det jobbiga försöka stanna upp och tänka på vad man har, inte vad man inte har.... Visst kan det vara lättare sagt än gjort, men det kanske kan vara en liten hjälp på vägen?

Anledningen till mina funderingar idag,  tror till stor del är på grund av min oro för Sabina. Många av er har säkert varit inne på hennes blogg och läst om hennes kamp mot en obotlig hudcancer som hela tiden sprider sig. Jag känner henne inte personligen, bara genom bloggen, men vi har kikat in och pratat med varandra under ganska lång tid nu, och hon har genom sin styrka och sitt positiva tänkande i svåra stunder satt stora avtryck i mig... Jag beundrar henne otroligt mycket, vilket ni säkert också vet, jag har ju skrivit om henne flera gånger förut, eftersom hon i mina, och många andras ögon är en riktig kämpe.....

Hela tiden har man varit med och peppat henne, trott och önskat att något mirakel snart ska ske. Vad finns det annars för mening med allt detta? Inte ska väl hon, som är så ung, som både har alltför små barn och en stor familj och många  vänner omkring sig kunna bli sämre, hela tiden få bakslag efter bakslag,  nej tvärtom!! De senaste dagarna har hon knappt skrivit några inlägg, till stor del trodde man det mest berodde på att hon ville samla krafterna till bokreleasen som var i måndags, men både hennes sambo och hennes syster har skrivit åt henne, och igår fick vi genom systern beskedet att Sabina fått åka in akut med ambulans till sjukhuset , eftersom hon var nära att kvävas av tumörer som har svullnat i halsen på henne.. Har kikat in hur många gånger som helst under dagen och kvällen för att höra hur det går med henne, men inget nytt inlägg har skrivits än.

Ibland önskar man ju att man inte var den typen av människa som tog till sig sånt här, att man kunde rycka på axlarna och tänka att sånt här händer inte mig, bara trycka bort den obehagliga sanningen. Sån är inte jag, och jag vet egentligen inte om jag vill vara sådan heller. Jag har lärt mig så mycket av Sabina, och hennes ord kommer ofta upp i huvudet på mig när jag klagar över småsaker... Håller tummarna för att  Sabina inte har ont, och att hon snart återhämtar sig och kan fortsätta medverka i den studie som gett förhoppningen om att under och mirakel ska ske.......

Knopp & kropp....

Ingen toppendag idag, kroppligt sett i alla fall. Värk både högt och lågt, i både knopp och kropp, visserligen inget livshotande, men lite klagan från mig kommer dock ändå. Ja ja, det blir bättre dagar. Lämnade alla "BORDE GÖRA" kvar här hemma, och stack istället iväg till A på lite kaffe & en pratstund. Har ju blivit lite si och så med våra träffar, så det är väl dags att ändra på det nu. Lägger båda lite energi på det hela, tror jag absolut att det kommer att bli riktigt bra. Kändes lite skumt därborta faktiskt, och jag funderar lite på vad A-M och I sagt om energier och så vidare. Kan inte gå in på det något närmare, till hänsyn av A, men lite knepig feeling fick jag. Så kan det gå, när man som jag tror på ett liv efter detta!!! (Luddigt inlägg det här blev nu då... ) Hur som helst har det varit ljuvligt med en ledig dag, men nu väntar en hel arbetshelg på mig i stället, på gott och ont.. Fördelen med helgerna är ju att de är lite lugnare så jag tror det ska gå bra och jobba i alla fall. Kör lite inflammationshämmande nu, så är jag nog som ny inom en vecka... 

Dagens kloka ord....



"Jag har en ny filosofi.
Jag tänker gruva mig för en dag åt gången"

Måste bara säga...



....att den fina gravida magen ni såg i tidigare inlägg INTE tillhör mig. Det är min goa vän Anna som har en liten bebbe i magen, inte jag, även om man skulle kunna tro det! Jag har gjort mitt på den fronten!!! 

Våffeldag & Tapetprover!



Nu har jag precis kommit hem från jobbet, och jag skyndade mig in till datorn en stund, innan sonen lägger beslag på den resten av eftermiddag och kvällen! Han och kompisarna spelar ju ihop över nätet, och det brinner i knutarna, eftersom de gör upp tider de ska spela osv..  Vaknade med ont i halsen i morse, men hör och häpna, så gick det över efter en stor mugg kaffe på jobbet i  morse! Hade ganska fullt upp på jobbet under förmiddagen, men vi smög ändå in och kollade läget lite i vår nya grupplokal som de håller på och renoverar. Tapetproverna har kommit, och vi håller för fullt på att enas om vad vi ska välja. Tror alla var överens om ljusa färger i alla fall, vilket är bra energimässigt tror jag. Vissa färger blir man verkligen trött av, sen finns ju risken att man tröttnar på dom också. Det kommer nog dröja många, många år innan kommunen låter det bli om tapetserad där igen. 

Efter att vi stökat undan städ och lunch hos vårdtagarna gick vi åter till grupplokalen och möttes i hallen utav jobbarkompisen Maritha som stog och gräddade våfflor så det stog härliga till! Till det serverade hon vispad grädde och sylt! Mumma!  Vi är lite bortskämda på jobbet med sånt där, alltid någon som fixar i ordning något att fika på, vilket kanske förklarar att man ser ut som man gör, hihi..  Gott var det i alla fall!  Nu är det dags att ställa sig vid spisen och se till att vi får lite middag på bordet. I eftermiddag blir det nog en lite kortare promenad, känns inte så bra i hälen nu faktiskt, så det gäller att vara försiktig! Imorgon är jag ledig och det ska bli så skönt. Längtar verkligen efter de lediga dagarna nu för tiden. Känner ju att man utsätter kroppen mer nu, när det är mindre vila emellan.

Igår, fika & promenad...

Igår var det en knepig dag, vädermässigt sett, som jag startade upp med att skotta bort nästan en decimeter snö. Under dagen hann det även bli solsken och vackert, regningt och grått, för att senare på kvällen avslutas med mera snö! Man har ju hört talas om aprilväder, men... Nåja, det skojigaste i går var förståss inte vädret, utan fikastunden hos AnanasAnna. Både Sara och jag åkte dit, och ännu en måndag som jag försökt att starta upp ett nyttigare liv på, gick åt skogen. Ändå hade jag karaktär, (som tur var) och inte smakade på riktigt allt, på det full-lastade fikafatet! Vi pratatde om allt mellan himmel och jord, men stort fokus blev ju förståss på den fina magen och innehållet i den.

 

Jag tippar helt och fullt på att det är en liten gosse därinne, dels för min dröm, men också för känslan när jag såg på magen. Sara däremot tror att det blir en liten tjej! Ord står mot ord, och en sak är säker, någon av oss kommer att få rätt!!! Cirka 15 dagar till får vi dock vänta på den karamellen, för förlossningen är ju som sagt beräknad till 8 april. En fantastisk månad att få barn i måste jag säga! Josefine är ju ett aprilbarn, och det var ljuvligt att gå på långa promenader, som nybliven och lycklig förälder och samtidigt se hur naturen knoppades och väcktes till liv efter vintern. Sonen däremot, är född i augusti, jag var stor som ett hus, och jag minns, att hela juli det året var kanonvarmt. Satt mest i skuggan och kippade efter andan. Lika lycklig var jag däremot när lille böbben hittade ut till oss....

Efter besöket hann jag med lite handling, dammsugning och matlagning, lagomt tills gubben kom hem från jobbet halv 5. Då sken ju solen igen, så efter maten hann vi precis ut på en lagom promenad innan det var dags för lite lätt snöfall igen. Ska försöka ta en liten skogspromenad idag också, innan jag åker till jobbet kvart i 2. Tar lite lagomt långa promenader och känner efter lite. Vill ju inte att hälen ska bli sämre heller..  Idag är det Annika och jag, mera kända som flamsduon,  som kör klvällpasset på jobbet. Antar att vi ska försöka att vara skärpta, HELA kvällen haha... Det var väl allt från mig idag! Önskar er alla en fin tisdag!


Skratta eller gråta?

Det är frågan det! Vad man ska göra? Glöm alla vårtecken jag och flera andra har skrivit om de senaste dagarna, för när jag slog upp mina gröna idag, möttes jag av ett tjockt vitt snötäcke, som återigen lagt sig på backen och täckt över den gräsmatta jag skymtade senast i går morse!! Nåja, solen sliter bakom molnen och gör nog snart sitt för att få oss tillbaka till våren igen..


"Utsikt" från mitt sovrumsfönster ...

Igår hann vi med en hel del, vilket jag skrev om i gårdagens inlägg, men på kvällskvisten satte jag även i gång och bakade lite vaniljbullar, plockade med tvätt och ritade ett nytt motiv till eventuellt framtida smycke. Får se om det går att förverkliga bara.



Idag ska jag till Ananas Anna på 11-kaffe! Ska bli superskojigt att se henne igen, har ju inte sett henne på jättelänge, om man nu inte ska räkna med drömmen jag hade igår!!? Ananas Anna har nämligen en bebbe i magen, som förväntas komma med storken (?) sisådär runt den 8 april.  Igår drömde jag att hon var här, och att hon födde hemma hos mig! Hon kände knappt något, sa inte ens aj!! Inte klokt vilka drömmar man kan ha. Till saken hör även att enligt min dröm, kommer bebben, som i detta fall var en liten gosse,  på en måndag, han hade mörkt hår, ganska mycket mitt på huvudet, hade bruna vackra ögon, och inte nog med det, han hade långa ögonfransar också... Ska bli skoj och se om något jag drömt stämmer in så småningom!!Det är så skojigt, jag känner nämligen till 4 bebbar som för tillfället ligger och har det gott i mammornas mage! Förhoppningsvis kommer jag att få snosa på dem allihopa så smånigom...

Oj, en Award till!!!



Tack snällaste Birgitta för denna fina Award! Blir både glad och lite mallig, när jag fått två fina utmärkelser på en och samma dag! Även denna gång, sänder jag den vidare till alla er som jag är inne och snokar hos, varje dag!! Återigen, TACK snällaste Birigtta!!

TACK.....

fabulousblog

Tack snälla ANNA för awardsen!! Antar att vi skulle kunna bolla över denna till varandra hela tiden, för vi är ju inne hos varandra varje dag! Följer dig, och ger denna fina award till er alla som jag besöker och kommenterar hos i stort sett varje dag. Det gör jag såklart för att jag tycker att era bloggar är helt FABULOUS!!!   Återigen, TACK Anna!

Söndag...

I dag hade vi tänkt att ha en riktig utedag, då de lovade sol under helgen, men icke sa nicke. Mulet och grått, ganska kallt (+2 grader) och lite lätt snöfall har det blivit istället. Men vi har fått lite gjort här hemma trots allt, mera rensning från källaren och klädkammaren, resulterade i en full släpkärra som nu står och väntar på torsdagen, som är den enda dagen vi har möjlighet att ta oss till tippen. Lagat lite olika maträtter har jag gjort, dels för att ha till middag idag, men också för att kasta ini frysen så det går snabbt att laga mat under arbetsveckan. Sen har vi exprimenterat lite med gravyrpennan jag fick av gubben igår. Tror man får öva ett tag innan man lär sig ordentligt. Svårt att hålla pennan i styr och göra fina bokstäver! Även min gubbe tyckte det var lite skoj, så han skar ut några mallar som jag ritat upp på nysilverplåt, filade och putsade... Men som sagt, lite mer övning, så blir det nog bra sen...



Se så koncentrerad man kan vara då.....

Jag har även varit ute lite med vår busiga bebbe, katten Bam. Han gillar att springa runt och vara med överallt, men jag tror inte vädret var så lockande idag, så han gick frivilligt med in efter en timme ute i det fria. Nu är min käre sambo nere vid OK och tvättar bilen, och jag funderar på om jag ska orka dra igång lite bakning, eller om jag ska fortsätta leka lite med gravyrpennan..  tål att tänka på minsann! En lugn och fridfull helg annars, som det gärna blir när alla kompisar jobbar andra helger än mig! Otroligt nog får man sitta med almanackan och hitta passande helger, det är ju inte klokt!

Busig bebbe väntar på våren......



 


Anonymt!

Har bara under den senaste månaden fått väldigt många vänförfrågningar från msn, och möjligen får dessa personer min mailadress via bloggen. Vill därför bara passa på att säga att jag aldrig tackar ja till dessa förfrågningar om jag inte har ett hum om vilka de är ifrån. Vill ni adda mig, skriv en kommentar först, så jag vet vem de är i från....

Sabina....



Var som vanligt in till Sabinas blogg och kikade efter nya inlägg, men blev både ledsen och orolig när jag såg att hennes stora kärlek Henry skrivit senaste inlägget, då Sabina själv inte hade kraft nog att orka, För den som inte varit inne och läst i hennes blogg tidigare, tycker jag absolut att ni ska göra det nu. Sabina har sedan 2006 kämpat mot en dödlig cancersjukdom, men har under hela den tid jag "kännt" henne varit tapper och klok, och kämpat som jag aldrig någonsin sett någon annan kämpa. Dessutom märker jag vad mycket hon lärt mig, och säkert många andra som följt henne och hennes blogg.... 

Sabina har lärt mig:


. . . att jag alltid kan be för någon annan när jag själv inte har styrkan att hjälpa på något annat sätt.
. . . hur seriöst jag än förväntas se på mitt liv, så behöver alla ha en vän att skoja med

. . . att det enda en människa ibland behöver är en hand att hålla i och ett hjärta hos någon som förstår

. . . att man inte kan köpa allt för pengar

...att inte klaga över småsaker (gör det fortfarande ibland, men jag försöker)
. . . det är de där små dagliga händelserna som får livet att bli så speciellt
... att vi ska ta vara på livet och varandra, Nu, för man har varandra bara till låns.

Ber och hoppas att Sabinas krafter snart är tillbaka, och att under och mirakler sker, så att den studien hon är med i, visar sig vara ett botemedel mot den jävla sjukdomen!!!!

"Tro är
frid mitt i en storm
beslutsamhet mitt i en motgång
och säkerhet mitt i ett bekymmer
för ingenting kan röra en själ
som är skyddad av TRO
 "


 



 


Lördag & fantasilös rubrik....

Idag var det lördag igen. Vaknade redan kvart över 7, och visst är det väl typiskt när man har chans till en ordentlig sovmorgon? Å andra sidan väcktes jag av solens strålar, och det är inte så illa trots allt! Hela familjen var faktiskt vakna tidigt, vilket är väldigt ovanligt i vår familj, men idag kunde vi äta en gemensam frukost! Trevligt, trevligt!!



Efter frukosten var jag ute med Bam lite, och efter husväggen var det riktigt varmt ich skönt! Våren är väl ändå bland det härligaste som finns? Sedan åkte jag och gubben in till stan, och jag fick ett gravyrset av honom som jag kan ha i min smyckestillverkning! Snällt av honom ,o ch jag blev sååå glad. I gravyrsetet fanns även slip, fil och poleringsmöjligheter! Ska bli spännande att kunna gravera lite på fri hand också! Nu är det hockey som gäller för sonen och sambon, men själv ska jag faktiskt bänka mig vid tv:n och se på Robinson, som drar igång idag. Önskar er alla en fin Lördagkväll!


FREDAG!!!!!!!


Äntligen fredag!!
Jag verkligen älskar fredagar! Visserligen jobbar jag ju helger också, men även de är i ett lugnare tempo. Vi försöker att lägga ut det mesta arbetet på vardagarna, så att helgerna kan bli lite lugnare både för oss och vårdtagaren. Idag har jag jobbat en dagtur, och både jag och Annika har varit riktiga "flamslisor" nu igen. Skrattat och varit allmänt lättroade. Skrattade så jag grät där en stund i bilen, hihi... Nåja, vi har faktisikt även fått med oss pensionärerna i "flamset", och jag tror vi haft en skojig dag, allihopa.....

Efter jobbet åkte jag och Josefine och handlade, men som vanligt glömde jag en massa saker, så nu får jag skicka iväg gubben till affären också . En sak är säker, man ska aldrig handla när man är riktigt hungrig, dels för att man snabbar sig, och inte tänker efter vad man ska ha, dels för att det gärna slinker ner lite onyttigt i korgen istället! Hursomhelst, efter handlin och mat gick musten fullkomligt ur mig, som att trycka på en off- knapp, så nu ska jag hoppa in i duschen, sen bara ta det lugnt, läsa lite och eventuellt "fila" lite på några smycken...

Önskar er alla en fin fin fredag!


Torsdag...redan?



Jodå, har kollat almanackan 2 gånger och det är verkligen torsdag idag! Helgen står snart för dörren, jag ska bara jobba kvällen idag och göra en dagtur i morgon, sedan är jag 3-ledig!!! Enda treledigheten på nya schemat, så gissa om jag ska njuta! Att de dessutom visar en stor sol över värmland, både lördag och söndag gör ju inte saken sämre! Vad härligt! Funderar på om jag ska ställa i ordning lite på altanen då, så man kan sitta bekvämt och ta sig en liten vårfika där ute... 

Eftersom jag inte gjorde något nyttigt på hela dagen igår, ska jag ta mig ett litet ryck nu på förmiddagen istället. Dammsugaren står och skriker då mina golv består av allt från brödsmulor till katthår. Och som ni vet har jag jhu en liten regel, inte städa på fredagar, det är lugnets dag här i huset, så vi bara tar  det lugnt. Ofta behöver man det, när arbetsveckan är slut. Som den tidsoptimist jag är, hoppas jag hinna med en liten tur in i skogen idag, och se om det torkat upp något där än, så vi kan dra igång med lite ordentliga promenader! Ska försöka få tag i ilägg till hjälen, har ju redan kikat på apoteket, men de hade inga där... Hälen ska inte hålla mig undan för dessa underbara skogspromenader som man så väl behöver för både kropp och själ! 

Nej, dags att sätta fart! Måste bara tacka alla för de fina kommentarerna jag fått om smyckena. Har ju en massa ideér, och egna mallar, som fortfarande bara finns i mitt huvud! Blev lite besviken på nysilverplåten jag köpte, den var inte alls bra att stansa i som jag trodde. Mendet är bara att tänka om, så småningom kommer nog nya ideér om vad jag kan använda den till! Ha en fin dag!

Mera smycken...

Egentligen skulle jag ta mig ut på en promenad i solen, men jag blev fast här hemma.
Började pyssla och kunde inte slita mig härifrån. Dagens smycken kommer här, om än med dålig bildkvaliteé....



Halsband med längre kedja, stav med texten ÄLSKAD samt en berlock av sötvattenstenar och silverkula...



 

Stelt halsband med berlock av "silvertrassel" & pärlor....

 

Armband med sötvattenspärlor och berlocker på silvertråd...

 

På läderrem, "Cirkle of life" samt en Blomma "Lycka"......



Världens bästa Nathalie...



...fyller 23 år idag! Minns dagen då hon föddes som om det vore igår, fast att åren rusat förbi så snabbt, och mycket hänt under tiden vad det gäller både glädje och sorg. På bilden är "Mosters troll" 3 år om jag inte minns helt fel. Jag och Gubben passade Nathalie, vilket hände titt som tätt,  och under en åktur hittade vi en skogsdunge full av vitsippor. Naturligtvis stannade vi och plockade buketter till både mamma, mormor och till oss själva. En härlig vårdag, då solen sken och himmlen var blå!!  Nathalie studerar i Kalmar, så någon födelsedagskram blir det dessvärre inte idag, då sträckan emellan är alltför lång, men både kram, tårta och paket får hon när hon kommer "hem" till påsk i stället!!  Vet att hon är inne och kikar på bloggen då och då, så jag passar på att säga Grattis till henne här också!!
Varmaste kramen till dig från mig!!!

Tisdag..

Idag har jag varit hos Annika och Vendela och hälsat på Gabriels lilla hundvalp Dolly! Han var ju i skolan, så jag tjuvkikade lite ändå. Herregud så söt och liten hon är! Fick pussar i hela ansiktet! Vendela var lekledare också, och fick med mig i sina olika lekar.. Vilket charmtroll!!! Vi tog en vårpromenad i solen, som slutate vid Kalles där Vendela ville äta korv och bröd! Verkligen skojigt att se henne igen, det var så länge sedan vi träffades ordentligt! 

   



På vägen hem hämtade jag paketet från slöjddetaljer, så nu kliar det i fingrarna på mig igen! Tänkte se om jag fick några ideér om nya smycken. Lite mer avancerat denna gång, då jag tänkte göra helt egna berlocker. Spännande! Tog ut katten lite också, som går här hemma och jamar hela tiden och har vårkänslor! De känner ju också av att det faktiskt blir lite varmare och ljusare för varje dag!  Nu ska jag laga lite middag, fiskgratäng står på menyn idag, sen ska jag pyssla!! Ha en fortsatt trevlig dag & på återseende!

 


Vilken härlig början....

.....på en ny dag! Inte nog med att jag är ledig efter helgen i dag, jag slog upp mina gröna i morse, och gissa vem som kikade in genom mitt fönster? Joo, Solen!! Härligt! Och vad mycket lättare det är att kliva upp också... Idag funderar jag på att ta en liten cykeltur faktiskt. En skogspromenad vore förståss ännu skönare, men med tanke på hälen är det kanske ingen vidare idé trots allt. Hur som helst, ut ska jag och inandas vårluften och jaga små vårtecken! Vad ska ni göra idag?

Tröttis....

Här bakom skärmen sitter som vanligt en riktigt tröttis! Begriper inte att det aldrig vänder! Undrar om man ska fortsätta skylla på natthostan? Skapligt väder idag i alla fall, man har ju fått sett solen en liten stund till och med... Snön smälter mer och mer för varje dag nu, så våren är verkligen på väg, och jag längtar så! Ska bli härligt att börja cykla till jobbet på morgonen också. Då får man ju frisk luft och motion på samma gång, vilket jag så väl behöver efter en alltför lat vinter...

Idag började en ny vikarie på jobbet också, en jättetrevlig tjej.. Känns lite märkligt bara att introducera nya vikarier då ännu en av peronalen har blivit uppsagd! I april mister vi alltså ännu en underbar arbetskamrat, och jag är rädd för att i kommunen inte inser vilka misstag de gör! Tycker de ska vara mer rädda om sin duktiga personal!!  Nåja, semestern är väl i stort sett klar, jag har sista perioden av tre, så augusti blir min härliga ledighet. Längtar, även om det är långt kvar än.. Får väl locka fram våren först,  innan jag drömmer om sommaren...

Nu ska jag göra lite mat tills resten av familjen kommer hem, och i kväll blir det återigen slappt, om vi inte tar oss en liten promenad förståss, man vet ju aldrig! Bör komma igång med det nu, om jag ska slippa stå i vassen i sommar!

Underbar text.....

Du är älskad där du går....


Männskobarn
vet att du ibland kan känna vilsenhet

När du står på jorden i din litenhet

Och ovanför på himlen blundar stjärnorna


Männskobarn
vägen kanske känns som en oändlighet

Som den bara leder bort i ovisshet

Men ljuset bor i natten och i skuggorna


Du är älskad där du går

Någon ser någon tar din hand

Någon följer dina spår

Leder dig hela vägen fram

Du är alltid älskad där du går


Männskobarn
När din natt är mörkast har den redan vänt

Följ din väg i ljuset som ditt hjärta tänt

och ovanför på himlen lyser stjärnorna


För du är älskad där du går

Någon ser någon tar din hand

Någon följer dina spår

Leder dig hela vägen fram

Du är alltid älskad där du går


Du är älskad där du går

Någon hör någon rör din själ

Det finns någon som förstår
Allt du gör någon vill dig väl

Du är alltid älskad där du går



Tycker denna låt med Sussane Alvengren är så otroligt fin...

Lördag & Söndag.....

Lika bra att slå i hop denna helgen i ett enda inlägg, eftersom jag i stort sett tillbringat mesta tiden på jobbet!! Jobbade ju eftermiddagen igår, och började klockan 14. Vi har många av vårdtagarna som är inlagda för tillfället, vilket ger oss mer tid till de andra. Detta tillfälle tog Annika i akt, då hon började fixa och dona hos en av våra gamla i går förmiddag.. Hon spikade upp tavlor och drog undan ett exra frysskåp som inte används längre. När vi senare kom dit på eftermiddagskaffet, fortsatte hon att fixa och fick även med sig mig i det hela. Saker och ting gick inte riktigt som vi tänkt oss, om vi ska göra en lång historia kort, men roligt hade vi, både pensionären och vi skrattade i kapp..


Inrednings-Annika

När jag kom hem på kvällen, hade gubben fixat lite sallad, och vi såg slutet av melodifestivalen innan vi hoppade i bingen! Var så jättetrött, säkert för att jag hostat halva natten. Har sån där rethosta, är inte dålig eller något, har bara denna irriterande hosta! Idag har jag jobbat ett pass, men ska snart tillbaka och göra ett kvällspass också. Sen är det en dagtur som väntar i morgon, men sen...då är jag ledig! Skönt! Nu skiner solen för fullt här utanför och jag håller tummar och tår att vädret håller i sig ytterligare några dagar! Gubben har gått igenom cyklarna så de är redo att börja användas nu. Är inte det ett vårtecken så säg? Önskar er alla en skön och solig söndag! T j i n g e l i n g !


Fredagen den 13:e...

....förlöpte utan olyckor trots allt. Pysslade en hel del, och mina första halsband blev klara igår, även om jag fortfarande är på nybörjarstadiet än. Gjorde några misstag som jag förhoppningsvis inte gör igen. Fick en massa ideér på smycken så en liten matrialbeställning for iväg även igår. Ska bli spännande! Efter lättare middag och en liten tupplur, blev det en fredagswhiskey för gubben, och ett glas rött för mig. Mumma!!  Senare på kvällen blev det mera mat och vin framför tv:n.Vilken skön dag jag haft, inga krav och inga måsten, bara mys hela dagen. Såna dagar unnar man sig alltför sällan, i alla fall gör jag det. Men man kan ju ändra sig, man blir ju som tur är både äldre och klokare, eller hur?

   

Var lite osäker på om jag skulle våga lägga ut mina amatörsmycken här på bloggen, men efter att Maria hoppat in och kikat i gårkväll, så bestämde jag mig för att göra det i alla fall. Förhoppningsvis kommer ni se en utveckling på tillverkningen. Första smycket, ett hjärta som jag "hamrat" för att det skulle få lite liv, sedan har jag stansat in KÄRLEK, och satt i ett litet hjärta som det står "Made by love" på. Detta hjärta kändes lite robust och fick därför ett läderband i stället för kedja! Smycke nummer två, i form av en blomma, även det hamrat, där jag stansade in ordet LYCKA. En liten vit pärla i hatt blev det också.. En kraftigare silverkedja till det, sedan fick det vara klart. Tror det smycket skulle bli jättefint till sommaren när man har fått lite färg! Tyvärr är bilderna inget vidare i skärpa och kvaliteé, hoppas det syns någorlunda.

 

Jaa, det var väl min fredag det. Idag är det dags att jobba igen, och det blir en eftermiddagstur till och med, vilket är ovanligt för mig att ha på en lördag. På gamla schemat hade vi en dubbeltur och en dagtur på helgen, men på det nya är det denna helg en eftermiddagstur idag, och en dubbeltur i morgon. På gott och ont, för och nackdelar med båda två.. Fick ju sovmorgon idag, och det är ju aldrig fel. Missar dock en stor del av melodifestivalen i kväll, men bänkar mig så fort jag kommer hem. Gubben skulle laga lite mat i kväll, så jag hinner nog se det mesta i alla fall. Får se vem som ska representera vårt land i år! Några gissningar? Ha en fin lördag allihopa! T j i n g e l i n g !



Äntligen Fredag......


Veckans bästa dag tycker jag!! En stilla pysseldag ska det bli för min del idag. Är så sällan man unnar sig det, man har alltid så mycket annat att fixa med, men inte idag! Idag ska jag fortsätta måla på en tavla, sen ska jag exprimentera lite och försöka att skapa lite egna smycken! Lättare sagt än gjort kan jag tro, men man vet ju inte om man aldrig har försökt, eller hur? Ikväll blir det lite mat och ett par glas rött, sedan jobbar jag hela helgen, så jag tycker att jag är värd det då.... Men först: Duschen!!!


Torsdag...

...snart är det fredag, IGEN!!! Tänk vad en vecka rusar iväg egentligen! Idag kom Maria hit på lite fika. Hon ska hoppa in och hjälpa oss i gruppen i morgon så vi gick igenom lite vilka vårdtagara hon ska till och vad vi gör hos dom. Ringde även sköterskan och ordnade med en muntlig deligering, eftersom i stort sett alla VT har medicinska insatser. Önskar henne självklart lycka till i morgon. Starkt gjort att bara hoppa in sådär, när hon inte varit i vår grupp på så många år, men jag är övertygad om att det kommer att gå galant! Vi pratade om lite allt möjligt, drack kaffe och åt vaniljglass med varma bär. När hon gått hem städade jag över det värsta, tvättade och fixade mat. Gubben åkte och handlade så i morgon har jag en HELT LEDIG DAG! Finns inget jag måste göra, och det känns så skönt! Tror jag ska försöka mig på lite smyckestillverkning faktiskt, fick ju min beställning med matrial här om dagen, så det riktigt kliar i fingrarna nu....

Skojade lite med Josse förut, med tanke på vad mediumet sa till mig i lördags om att jag vrider och vänder mig i spegeln och sedan tittar missnöjt på mig själv. Ställde mig vid hennes spegel för att se om jag fick någon reaktion, och då säger hon: -Sluta upp med det där mamma, jag tycker att du är fin som du är!! Vad gullig hon är, min lilla...hm, stora tjej!!! Man blir alldeles varm och lycklig! Och visst är det så, man har några kilo för mycket här och där, men vad spelar det för roll, jag är frisk och har allt jag kan önska mig. Tänker återigen på Sabina och hennes kamp mot den jävla sjukdomen. Hon skulle vara glad om hon som mig, bara hade bekymret över lite övervikt! Dessvärre har hon det mycket, mycket värre än så... För den som inte varit inne hos henne och läst, gör det nu, och ni får möta en tapper, klok, vacker och alldeles fantastisk människa, som slåss med näbbar och klor för att  hålla sig kvar här i jordelivet. Inte en dag går utan att mina tankar går till henne och hennes familj.

Nu är det dags att sätta på tv:n och titta på ett av mina favoritprogram! Efter det blir det nog till att hoppa i bingen, så man vaknar upp till en förhoppningsvis solig morgondag. Blev ingen skogspromenad idag, det hann dra ihop sig till snöväder och blåst innan jag kom så långt, så jag gör nytt försök i morgon. Ha det bra alla som kommer hit och hälsar på.....
Godnatt!!

Dagens kloka ord!



Det är bättre att i den lyckliga stunden
inte veta att lyckan snart far förbi
för om man visste det
då vore man inte längre lycklig....

Flamspatrullen...

Idag har jag jobbat igen, och jag vet inte vad vi ska skylla på idag, men flamsiga var vi hela Landsbygdsgruppen! Flamsiga och lättroade. Men roligt har vi haft! Tror vi var lite småtrötta, i alla fall har jag varit det idag(också). Ser fram emot mina två lediga dagar nu, och jag skulle inte byta bort dom mot något! Pratade med vår sjukling idag också, och hon saknar inte jobbet , men hon saknar sina arbetskamrater! Det var skoj att höra!

Hoppas vädret blir soligt och fint i morgon också, för då ska jag ta mig en liten skogspromenad tror jag!  Är säker på att jag piggnar till med våren som förhoppningsvis snart är här! Tycker visserligen att det är jätte vackert med snö, men jag blir lika besviken varje morgon jag slår upp mina gröna och ser att det kommit ännu mer!! Jag vill ha vår, jag vill känna solens värme, se träd, buskar och blommor knoppas!!! Vad jag längtar!


Dagens kloka ord...



De människorna som fått ut mest av livet
är inte de som levt ett helt sekel,
utan de som levt varje minut.....

Jobbartajm....

....IGEN! Känns som jag inte gör något annat än att jobba, ändå jobbar jag bara 75 %!! Ett eftermiddagspass är det som gäller idag, så nu är det dags att sätta fart med handling och matlagning!!  Och så hänga tvätten förståss..... Roligt liv va?
T j i n g e l i n g !

Färdig!!!




Äntligen är allt pysslande i data rummet klart! Trodde att jag skulle drukna bland papper, damm och möbler där ett tag, men det redde upp sig till slut! Gubben åkte till pappersåtervinningen med 3 papperspåsar fulla av gamla papper som legat och varit oaktuella en längre tid!  Papperssverige, eller vad säger ni? Satte upp lite ljusa gardiner igår, så det känns lite luftigare nu i alla fall. Hade ju faktiskt kvar julgardinerna därinne, så det var på tiden! Nu är det ordning och reda vill jag lova. Tapetsering står ju i opch för sig högt upp på önskelistan som sagt, för nuvarande tapet är verkligen i dåligt skick, med spik & skruvhål både här och där..  Men Rom byggdes inte på en dag, man får prioritera lite!

 
Har tyvärr inga bilder på gamla skrivbordet, men lite oreda-bilder kan jag bjuda på......

   


....speciellt när det till slut blev orning och reda igen. Bara mattan
 kvar som får täcka slitaget som skrivbordstolen gjort!








Dagen som försvann....

Helt otroligt att det snart är kväll! Jag gick ju upp så tidigt idag, bara för att jag ville hinna så mycket som möjligt med storstädningen av datarummet! Men jisses vad mycket papper jag suttit och sorterat och kastat. Sånt tar verkligen tid! Papper, papper och åter papper. Försäkringspapper från olika försäkringsbolag, betalningskvitton, lönebesked, pliktpapper, scheman, dikter nedkluddade på papper, garantier, 3-3 papper, för att inte tala om alla pensionspapper som hela tiden dräller ner i postlådan. Ska jag vara riktigt ärlig så har jag inte ens öppnat alla! Nåja, det mesta är nu sorterat, det gamla kastat och sedan är det som ska sparas insatt i respektive pärm. Får se hur länge denna ordningen hålls...  Vet ju att det oftast spricker efter ett tag. Känner mig nöjd så här långt, men efter att jag nu har dammsugat lite, ska jag hoppa in i duschen och sedan ta det lugnt resten av kvällen! I morgon ska jag byta gardiner och pynta lite efter jobbet, sen får det duga!

Gubben har också pysslat idag, mellan hockymatcherna han åkt och kollat på vill säga. Kört iväg flera kassar till pappersinsamlingen, satt upp rullgardin, taklampa och hyllor i Josses rum, och fixat lite i sitt hobbyrum! Detta fick även fart på Josse som nu fixar och städar i sitt rum. Denna lediga söndag blev en riktig pysslar söndag med andra ord, så jag har inte varit utanför dörren i dag ens en gång. Skönt med sådana dagar då och då..... Sonen däremot har bara spelat dator idag, hela dagen! Fattar inte att han orkar, själv blir jag alldeles snurrig efter en längre stund vid datorn!

Ananas Anna.....


Idag fyller min goa vän ANNA 25 år!!!
Grattis! Grattis! Grattis!Grattis!!Grattis!!
Önskar dig en härlig födelsedag med både
presenter och tårta! Den allra finaste gåvan
får du doch vänta en hel månad till på!!!
Kramar i massor till dig!

Kropp & själ....

Idag var jag och Ulrika på en kropp och själdag i folkets hus. Det som lockade mest var ju förstås storseansen som skulle bli 15,30. Naturligtvis var även min änglavän A där, och det är alltid lika roligt att se henne. Många fick kontakt, och idag satt jag och verkligen önskade att mamma skulle träda fram, vilket hon också gjorde. Frågan är om man någonsin är förberedd på det bara, för jag trodde att hjärtat skulle hoppa ur bröstet på mig. Blev så nervös så jag kommer inte ihåg ordagrannt vad hon sa, men det första mediumet sa,  var att hon kom med mycket kärlek, och att hon gick över på grund av sjukdom, men att hon inte var redo för det egentligen. Men hon talade om att hon nu hade det bra på andra sidan.Skönt att höra!  Hon sa också att hon var med oss, vilket jag redan har förstått, men också att jag hade haft det jobbigt, men att allt skulle bli bättre. Hon sa också att jag har en härlig humor (?) med mycket fniss och skratt. Sen hade hon skämtat, skrattat lite, och visat upp en spegel och sa att jag gärna stog och tryckte in magen, och att hon visste att jag var missnöjd med min kropp och hur jag såg ut. Visst får jag vara ärlig och erkänna att det stämmer! Hon tyckte i alla fall att jag skulle sluta upp med det, att jag skulle vara nöjd med mig själv för att jag är bra precis som jag är! Hon är både  nöjd och stolt över mig... Sen pratade hon om barnen och att den ena var känligare för hennes närvaro, och det stämmer ju definitivt!  Vilken eftermiddag, jag känner mig alldeles varm och upprymd! Både jag och Ulrika tog hennes visitkort och ska kontakta henne för en privatsittning också...

Nog om det! Nu ska jag nämligen fortsätta röja i datarummet en stund, som vi började pyssla med i morse. Det gamla skrivbordet är utkastat och jag har fått in det nya, övriga möbler är omflyttade och alla saker ska ställas i ordning och hyllor ska upp på väggen. Väntar lite med renoveringen, dvs tapetsering och golvläggning, eftersom det innebär dörrbyte och annat, vilket vi inte har tänkt oss än. Vi vill vänta tills vi har tid att byta alla dörrarna i stället. Det är så tokigt i vårt hus, eftersom vi har fönsterrutor över varje innerdörr, så då ska de rivas bort och tätas igen, sen ska det tapetseras på både in och utsidan. Känns som ett alldeles för stort projekt just nu. Om en timma ska jag åka in till stan och hämta gubben och Josse med kompisar, för de är på hocky just nu!! Önskar alla som är inne och läser, en riktigt fin lördagkväll!!

Äntligen Lördag!

Äntligen är det lördag, och jag har en ledig helg!! 2 lediga dagar på raken!! Jag har verkligen längtat efter det. Tycker ändå att vi fått ordning på turerna nu, efter lite ändringar under schemats gång. Nu fungerar det skapligt bra i alla fall. Har inte varit så aktiv här vid blogg och dator som ni kanske märkt.. Dels för att jag jobbat i stort sett varje dag, dels för att jag har varit så oerhört trött! Har lagt mig en stund efter jobbet, varje dag, och det är ju inte riktigt likt mig. Kvällarna har blivit tidiga de med, så allt bloggande har kommit efter, både vad det gäller inlägg och kommenterande. Hoppas vårsolen snart kikar fram och ger mig den energi som jag behöver...

Idag är jag som sagt ledig, gubben ska iväg med några arbetskamrater och förfesta lite innan de ska på FBK-matchen i eftermiddag, och jag har några projekt som jag eventuellt drar igång med. Tänkte först gå iväg ner till Folkets hus i dag, då de har en Kropp & själ dag där mellan 14-18, men vi får se hur det blir, dagen är fortfarande lite smått oplanerad, vilket jag bara tycker är skönt. Nu väntar en frukost på mig, sedan ska jag klippa gubben, han har snart längre hår än mig...

Följ dina drömmar....

"Som många av er redan vet, har jag några, speciellt en dröm, jag skulle våga uppfylla framöver. Ena stunden känner jag mig tuff och tänker, att man måste våga för att vinna, medan jag i nästa känner mig otrygg, och inte vill mista min "säkra" inkomst varje månad. Jag vet vad jag har, men inte vad jag får liksom. Så fick jag idag, återigen ett klokt och tänkvärt nyhetsbrev från Carolina Gårdheim som driver Kreativ Insikt. Det kändes nästan riktat direkt till mig, och jag lägger ut det här så även ni får ta del i hennes tänkvärda brev. För dom som inte varit inne på deras fantastiska Webshop än, rekommenderar jag er varmt att göra det nu....."

Bilden lånad från Webshopen.....


Om att följa sina drömmar


I förra veckan träffade jag många av er i butiken, då vi hade vår allra första kundkväll. Åh, vad det var roligt! Jag träffade paret som var på väg till Bali för att starta pensionat, kvinnan som hoppat av karriären för att följa sitt hjärta, tjejen som drömde om att utveckla sin kreativitet och många fler. 


"Bara vi utgår från oss själva, med respekt för andra, men utifrån våra egna drömmar, så finns det ingenting som kan stoppa oss från att leva våra allra bästa liv."  Ja, ni skriver verkligen under på det!

Och jag hoppas att vi blir fler och fler som vågar lyssna till våra innersta drömmar, vågar tro att de faktiskt har dykt upp inom oss av en anledning - nämligen att de är bra för oss och för världen. Att vi ska lyssna till dem, för de har någonting att säga oss.


Det behöver inte betyda att jag ska säga upp mig från jobbet och flytta till världens ände! Det kan lika gärna vara att det är någonting som jag behöver lite mer av i mitt liv för att få balans, eller för att verkligen uppleva att jag lever mitt eget liv. Någonting som gör att jag känner en större tillfredsställelse och därmed blir mer harmonisk, vilket i sin tur sprider sig som ringar på vattnet.


I min värld får vi våra drömmar som en gåva, som ger våra liv mening och energi. Vår intuition visar oss vägen till dem, så är vi bara det minsta öppna så har de flesta av oss i alla fall ett hum av vad våra drömmar består av. Men kommer vi längre än så?


Vi praktiska människor fastnar ofta där. Jag ser min dröm, men jag ser inte hur jag ska nå den - så jag bestämmer mig för att det är omöjligt.


Och eftersom universum gör allt för att uppfylla våra önskningar, så når vi inte vår dröm, vi har ju redan sagt att "det är omöjligt". Ske din vilja, säger livet till oss, din dröm är omöjlig.


Varför inte prova att sluta lyssna på tankarna som säger att dina drömmar inte är möjliga? Det är trots allt bara du som inte vet exakt hur de ska uppfyllas...


I min värld är vår uppgift att skriva önskelistan, att måla upp drömmen med så starka färger och tydliga streck som möjligt. Och sedan släppa alla krav på att komma på exakt hur vi ska nå dit. Bara släpp! Och lyssna istället till svaret, som kommer till dig. "Hit är jag på väg - hjälp mig" är metoden.


För när vi har målat upp vår dröm tydligt för oss själva, och helst uttalat den högt, då börjar undren hända. Bara vi har tillit till att det är möjligt, och låter det hända. När vi är tacksamma för att drömmen redan är uppfylld. Det är  det sker. När vi verkligen tror att det är möjligt.


Så fortsätt att drömma. Lyssna inåt, till ditt hjärta. Och följ sedan instruktionerna du får genom din intuition.

Du får oftast bara se ett steg i taget framför dig, sällan exakt hur du ska nå hela vägen, men vågar du bara ta det första steget så kommer det sedan att leda till nästa och nästa och nästa - och innan du vet ordet av har din dröm uppnåtts. Och du märkte nästan inte att det hände... Varmt lycka till!


Beställ gärna vår drömkatalog!

Full med inspiration, tips och tankar om hur du kan uppnå dina drömmar. Beställ den på www.kreativinsikt.se.

Kärleksfulla hälsningar,
Carolina


fantasilös rubrik...

Då var det onsdag, och veckan närmar sig äntligen ett slut! Har jobbat en dagtur idag, och det går skapligt bra, även om det är mycket att göra. Med skapligt bra menas att det inte hänt något oväntat alls. Men jobbar man med människor som jag, så gör det ju oftast det. Vi blev lite sen på lunchvärmningen idag, eftersom vi hade städ som vi skulle försöka hasta över innan. När vi kom till en av vårdtagarna var hon mycket dålig och hela dagen sprack med det. Ingen rast för mig och Sara, och inte hann vi sluta i tid heller! Men, men, sånt händer ju som sagt i detta jobbet...

Efter att som vanligt hoppat in i affären på hemvägen, håller jag äntligen på att laga lite mat, har inte ätit sen knäckebröden i morse och magen skriker! Kör ett säkert kort med kycklingfilé, men även ett osäkert direkt ur huvudet. Kul att exprimentera lite! Förhoppningsvis går det att äta också!! I går kväll följde jag och gubben med M, P-E & C på aktion i Edsvalla. Där aktionerar de bara bort nya prylar, och det är alltid skoj att försöka ropa in några riktiga klipp. Blev dock billigt igår, då jag endast ropade in ett "Brasställ" (heter det så?), till den öppna spisen. Det vi hade var så gammalt och fult... Annars åkte vi alla därifrån ganska tomhänta.... Men med fylligare plånbok!!!

Tisdag...

Då var det tisdag idag, och äntligen en ledig dag! En dag som man ville hinna med allt på, för i morgon drar det igång med jobb igen! Var uppe tidigt och skottade plogkanten vid halv 8,  (Jag vet gubben, jag är klen &  borde inte göra det) så att jag tog mig ut med bilen i morse. Som den hönsmamma jag är, skjutsade jag sonen till skolan, åkte hem, dammsugade, bäddade, tvättade och gjorde mig i ordning, för att sedan åka med P-E och Maria till den nya möbeloutlet-butiken inne i stan. Tyvärr var den inte öppen, så det blev lite andra affärer istället. Jag köpte bland annat några nya kuddar, en pläd och en duk till vardagsrummet. Idag startade ju Intersport upp sin halvapriset rea också, och den numera sportiga duon, var som hökar i bland kläderna därinne!  Jag köpte två Nike t-shirtar till Casper för 100 kronor!! Har ju kostat 300 kr styck innan, så jag är riktigt nöjd. Maria och P-E köpte en hel del mer kan jag säga.....

 
haha, jaa, ni ser ju själva......

När vi kom hem, klippte Maria klorna på Bam, vilket inte var en dag för sent, gissa om de blivit långa!!! Han river ju på allt och har till och med lyckas repa fönsterrutorna när han ska försöka komma åt fåglar och annat utanför! Sedan fikade vi med kakor och kaffe innan de åkte hem till sitt! Eventuellt följer jag med dom på aktion i kväll också, men har inte bestämt mig än.  Nu är det dags att laga klart middagen!   T j i n g e l i n g !

Kombinerat kalas...



Igår var jag först och jobbade, sedan åkte jag hem, lagade mat, gjorde oss i ordning och stack sedan vidare på kombinerat födeledagskalas! Moa fyllde ju 4 år redan i januari, men vi har inte fått ihop en dag som passade allihopa tidigare, så det fick slås ihop med Sebastians 17-års kalas! Vi bjöds både på Dansuppvisning i prinsessklänning av Moa och hemlagad smörgåstårta som Sebastian själv varit med och gjort i ordning! Jättegott var det. Moa var för söt när hon även drog på sig skridskorna vi  hade med oss till henne... Prinsessa och hockyspelare i ett, vilken kombination! När vi kom hem, var det för min del, direkt in i duschen och vidare i säng. Jag var verkligen stentrött, man är ju inte van att jobba i tre dagar och bara vara ledig i en enda, innan man återigen ska vara tillbaka för att jobba ytterligare 3 dagar. Sen är det ju så intensivt också, mycket att göra och tänka på, hela tiden! Just nu är vi nog ganska överens om att det känns som man jobbat dubbelt så många dagar än vad man gjort!! Hoppas det ändå lugnar sig när vi lärt känna våra nya vårdtagare och rutinerna satt sig lite bättre.

Du....



Du kan bli vad som helst...
Dina tankar, det liv du vill leva,
dina drömmar kan förverkligas.
Du blir allt du vill vara...
Du är lika obegränsad som det
gränslösa universum.....

Bloggproblem.....

Jag har problem med att lämna kommentarer ...IGEN!!! Grrrrrrrr..... Återkommer till er alla i morgon!!

Jobb & kakor

Idag har jag jobbat igen, och jag var riktigt, riktigt trött när klockan ringde i morse, men det var bara att masa sig upp ändå. Som tur är blir det bara ljusare och ljusare för varje dag nu, både på morgon och kväll, vilket underlättar en hel del. Jag är nog släkt med björnen, jag går gärna i ide på vintern. Trött och orkeslös är jag, men förhoppningsvis blir det snart bättre. När jag kom hem från jobbet hade gubben grillat och ordnat fram middag. Alltid gott att sätta sig till dukat bord! Efter det åkte vi på kak-försäljar-turne!!!  Josefine säljer ju kakor, eftersom hennes klass samlar pengar till en Bulgarien resa. Det var inte det lättaste att bli av med dom vill jag lova! Ändå har jag köpt flera stycken själv redan! Nåja, några fler försvann idag, så nu har vi bara 4-5 burkar kvar!

När vi var till svärföräldrarna förut och fika, kom även lilla Moa förbi. Hon var lika söt som vanlöigt, eller förresten, ännu sötare, för nu visade hon stolt upp sina små örsnibbar, med nytagna hål och örhängen i. Jättefint! Fick som vanligt snosa lite på henne, men får fortsätta redan i morgon eftersom vi ska dit på kalas då. Dels för att gratta Moa själv, men även för att gratulera storebrorsan Sebbe, som fyller 17 år idag! I kväll väntar en dusch på mig, sedan ska jag bara slappa framför tv':n en stund innan jag hoppar i bingen. Kanske, kanske är jag lite piggare när klockan ringer i morgon bitti då....

RSS 2.0