Ännu en härlig dag!Solen skiner idag också, och även denna morgon vaknade jag tidigt! Blev frukost på altanen med min gubbe som sällskap. Josefine åkte till Kristinehamn efter skolan i går, och kommer hem först i morgon eftermiddag, eftersom de skulle ha grillfest hos en kompis idag. Casper har kusinen Simon här över natten, och de sover som stockar båda två, så frukost blir det nog inte än på länge för deras del!  Själv ska jag sätta mig ute ocjh läsa lite, bada fötterna och ha det allmänt gott. Min kära gubbe har börjat med projekt, klä in poolen, och det ska bli spännande att se resultatet. Poolen ska se ut som en bamsestor badtunna när det är klart, om allt går som gubben har tänkt! Och det gör det nog, för han är en duktig snickare! Ikväll kommer ett par kompisar hit på lite vin och grillad mat. Ska bli trevligt, och vädret kan ju inte bli bättre!

   

Lite bilder från gårdagen, om än lite suddiga. En humla smakar på gräslökens blomma. Gullregnet är på väg att slå ut.Katten BAM sökte skugga och fick ett eget parasoll.... Kanhända ska man svalka sig lite?


Vilken härlig dag!Vaknade ganska tidigt i morse, tror inte klockan var mer än 5, halv sex, kikade ut genom fönstret och möttes av solens strålar. Kom åter på mig själv med ett sånt där fånigt leende på läpparna! Jag kände mig alldeles upprymd!!! Upprymd för att solen ger oss en underbart vacker dag, upprymd för att jag så klokt nog tog kompledigt idag! Framför mig väntar alltså en dag som jag kan göra vad jag vill med! Det är så härligt, kan man bli annat än alldeles lycklig? Det är sånt här som kallas livskvaliteé i mina ögon, det behöver inte vara stora saker, utan att man tar sig an även "småglädjorna" i livet. Något som jag blivit så mycket bättre på de senaste året...

Jag var ju sjukskriven för ett par år sedan, för att jag var själatrött... Jaa, ni kanske kallar det utbränd, att man gått in i väggen, men för mig känns sanningen närmare, att kalla det att vara just själatrött... Det var en jobbig period, som jag tog mig igenom just för att jag har sån underbar familj, såna oersättliga vänner och inte minst, för mina omtänksamma arbetskamrater, och till stor del genom Ingrids kloka råd. Med facit i hand kan jag säga att jag är glad över den erfarenheten som denna tunga sjukskrivning till slut gav mig. Jag tog mig igenom det med öppnare ögon, jag har lärt mig att följa mitt hjärta, inte låta mig utnyttjas, vilket var lätt, då jag alltid försökte att ställa upp på allt och alla, fast att jag ibland varken hade lust eller orkade göra det. Jag är nu en erfarenhet rikare, som har öppnat upp dörrar i mig själv, som jag inte visste fanns, och jag är så oändligt tacksam för det!!

En härlig solig,  underbar dag önskar jag er alla!!!!!!!!

Flytten....

Idag var det då dags för dagen D. Vår arbetsgrupp skulle flyttta ihop med en annan, på så sätt att kommunen hyr 2 lägenheter som ligger vägg i vägg med varandra. I mellan våra vardagsrum har de öppnat upp ett valv, för att vi lätt ska ha kontakt med varandra, och förhoppningsvis, om det blir som kommunen tänkt, ska vi nu hjälpa varandra över "gränserna". Jag var klok nog att gå upp extra tidigt i morse, och satt och drack kaffe i lugn och ro innan jag åkte till jobbet. Där var allt redan i full gång, trots att jag klev in strax innan klockan sju.Terese, Elisabeth, Lisa och Cissi ställde upp och jobba idag, så att vi ordinarie personal kunde vara med och organisera i den nya lägenheten. Flyttgubbarna slet så svetten lackade både här och där, då de bar möbel efter möbel i trapporna. Fick förse dem med lite vätskekontoller så de inte tuppade av i värmen. Sen hade vi M och L som hjälpte till och skruvade och fixade allt vi bad om. Tror även deras dag blev ganska hektisk! Vi möblerade och möblerade innan vi till slut blev nöjda! Trots alla våra gamla, ihopplockade möbler, tycker jag att vi fick till det riktigt fint!

  
Pyssliga flickor.......


Hjälpredor......Färdiga resultatet.....Färglatt........"Idag kan jag tjura för att jag behöver gå till jobbet, eller skrika högt av glädje för att jag har ett jobb att gå till"


   
Småtavlor i vardagsrummet, vår lilla hallmöbel, och en mörk köksbild!Fikapaus! Maria, Annika och Vendela kom och hälsade på fast att de var lediga! Maria hade bakat en jättegod kaka som hon bjöd oss alla på!  Efter fikan fortsatte vi att greja, och vi fick ordning på det mesta. Nu är det några fler väggord som ska upp, sen är det mycket att ställa i ordning på kontoren också......

  
Arbetskamrater..............

Jobbade kvar till klockan 17, men då var jag så trött i hjärnan, att jag inte orkade vara kvar. Det kommer ju en ny arbetsdag i morgon också. Då jag behövde frisk luft, hjälpte jag till lite grann när gubben satte upp, rengjorde och började fylla poolen. Kranen får stå på över natten, så ska den vara fylld till i morgon. Nuväntar soffhörnet på mig en stund innan jag hoppar i bingen............ 

  

Natti natti!!

Usel bloggare!

Usel bloggare! Det är jag det! Är mitt inne i mina 2 jobbigaste arbetsveckor nu, så varken orken eller tiden räcker riktigt till just nu. All kraft går åt till att jobba och göra sånt som måste göras! Ni vet sånt skoj som laga mat, handla, tvätta osv... Igårkväll var jag däremot ute och grejade lite i stället, eftersom jag och Maria hade varit till Blomsterland och köpt lite nya sommarblommor, Fick även tag på jättefina amplar i smide och rotting! Blev jättenöjd med dom! Hittade även en paprika planta som Björne borde ha i sitt växthus. Var tvungen att ta kort på den för det, hihi... Tror han blir ganska avis!

 

Idag täckte mina arbetskamrater upp för mig, efter morgonarbetet så jag och Marie kunde ta en liten sväng till Ikea igen. Vi behövde lite smått och gott som vi glömde och som var slut sist. Visst önskar vi att vi kunde få köpa lite mattor och annat smått och gott, men man får väl tänka på budgeten i vår fattiga kommun. Tror i alla fall att det kommer bli jättefint i den nya lokalen, och med de pigga färgerna vi valt. På eftermiddagen slet jag och Marie även med ett av väggorden. Tror det blev lite snett, men det är ju inget att göra nåt åt. Imorgon är det så dax för själva flytten, så före 7 i morgon bitti får vi vara med och styra upp lite, så flyttgubbarna ställer saker och ting på rätt ställe! Kommer attt bli en lång och jobbig, men samtidigt rolig dag i morgon!

Nu är det inte mycket mer för mig att göra än att hoppa in i duschen, käka lite kvällsmat och sedan hoppa i bingen. Ska bli en tidig kväll ikväll känner jag. Skulle nog kunna somna på stört om det vore så. Önskar er alla en fin kväll!


Lördag & söndag.....

Nu har man äntligen jobbat klart helgen, och ser fram emot min lediga dag i morgon. I går, lördag, tog vi tillfället i akt och småskruvade mellan våra vårdtagare. Det var persienner som skulle ner, och gardinstänger som skulle skruvas upp. Finns inte så jättemycket att göra i nya lokalen, då vi valt att vänta med att sätta upp tavlor och liknande till dess att möblerna är rättplacerade. Är ju tråkigt att göra onödiga hål i väggen, nu när det är så nytapetserat och fint! Träffade Cia och Vera från orrbygruppen i lokalen igår, de visade stolt upp sin allra första post!!!

 

Ett litet infoblad angående valet till EU! Inga kärleksbrev här inte!

 
Först lite rast!!! E och C läser lite efter maten....  Sedan hjälptes vi åt att skruva ner persienner....Hemma var gubben i full gång att fixa till lite golv där poolen ska stå. Han fick till och med lite god hjälp av sonen, som för en gång skull höll sig hemma! Duktiga gossar man har!

   

 

Senare på kvällen kom syster yster och småflickorna och hälsade på en stund! Peter var som vanligt ute och spelade då det är helg! Emelie hade tagit hål i öronen och var så stolt. Linnea hade redan hål, men hade tagit ett till i ena örat. Som vanligt var de pratglada och jättegoa!!  När de åkt vidare, syndade vi lite och beställde pizza!Idag har jag jobbat igen, och sedan jag kommit hem, lagat mat och fått bort den, var jag så trött, så jag tog mig faktiskt en eftermiddagslur! Skönt! Gubben har varit ute på första golftävlingen med killgänget i den sk  Summer Open 09. Gick väl inte så jättebra, men han kommer ska ni se! Vänta bara! Nu ska jag ut och plantera lite blommor, innan jag hoppar in i duschen! Återkommer och svarar på kommentarerna senare!!

Viktigt i livet.........Majonnäsburken och två koppar kaffe.
 

När saker och ting i Ditt liv nästan har blivit för mycket för Dig att hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonnäsburken och två koppar kaffe:   En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig.När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar . Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studenterna samtyckte till att den var det.   Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken . Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det.   Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde sanden i burken . Sanden fyllde upp resten av tomrummen. Han frågade ännu en gång om burken var full. Återigen svarade studenterna med ett enhälligt 'ja'.  


Då lyfte professorn fram två koppar kaffe som stått under bordet och hällde hela deras inne-håll i burken , vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.   Nu, sa professorn medan skratten klingade ut, vill jag att ni tänker er att den här burken representerar ert liv.  Golfbollarna representerar de viktiga sakerna som familj, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat gick förloratoch bara dessa saker återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv.   Småstenarna representerar andra saker som betyder något , som hem, jobb och bil.   Sanden representerar allt annat - småsakerna.
 

Om ni lägger sanden i burken först, fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen.   Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig.   Så, var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till, åt det som gör dig passionerad.   Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt. Ta hand om 'golfbollarna' först - sakerna som verkligen betyder något.   Återställ det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand.   En av studenterna räckte upp sin hand och frågade vad kaffet representerar.   Professorn log och sade, jag är glad att du frågar.   Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv än känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän. Betrakta denna berättelse och ta den till er.


Kristi Himmelsfärdsdag...

I går kom Annsa och Björn äntligen  hit och hälsade på. Vi har försökt i månader, att få ett datum som passar alla, vilket inte är det lättaste då 3 av 4 jobbar helger. Vi grillade, åt, drack lite till det, pratade och hade både roligt och trevligt, precis som vanligt när vi ses. Klockan fullkomligt rusade iväg!!  Bilderna får härmed säga sitt..... Nu ska jag umgås med min sambo!

Ingen ordning!! Gästerna dukade av.......Josse och Annsa ser koncentrerade ut.....

   

På återseende.........


Grattis!!

Att gissa rumpan var inte det lättaste tydligen, förslagen som kommit upp är allt från Sven Melander till Brad Pitt! Och visst tillhör rumpan en kändis, eller rättare sagt,  en blogg kändis!! Ägaren till denna omdisskuterade  rumpa tillhör ingen mindre än Bjornes Magazin!! En vinnare är utsedd, och Revolverbritta har ett pris att hämta från mig! Ett litet lyckosmycke kommer på posten!! Grattis Grattis!Ett silverpläterat hjärta med ordet LYCKA! Ett hjärta av hematit,
vilket sägs ge styrka...........

Gissa rumpan...

Med risk för folkstorm lägger jag in följande fråga! Vems berömda rumpa?Ni kanske inte känner igen den MED kalsonger, men förhoppningsvis utan?


Dagens kloka ord!Om du gör ditt bästa
kanske du inte alltid kommer att lyckas
men du kommer aldrig att vara en misslyckad person.....

Idag...

Idag har jag jobbat igen! På onsdagar är vi alltid en personal extra, så tack vare att Annika är så snäll, och sliter även i mitt ställe, så har jag  hunnit sy klart gardinerna till vårt nya vardagsrum.  SSka fortsätta med kuddar och lite annat smått och gott när jag jobbar nästa gång, om man hinner då vill säga. Vi har även hängt upp dom och  gardinerna i våra två kontor. Måste säga att det blir jättefräscht! Ser fram emot småpiffingen sedan, och så väggordet förståss, det kommer att bli kanon!

Efter att ha fixat mat och diskat, la jag mig i baden baden stolen och slumrade en stund. Jätteskönt, att ta sig en liten , liten tupplur så där mitt på dagen, och sedan vakna upp med lite nytankad energi. Jag & gubben åkte och handlade, städade kylen, småplockade lite och till sist klippte jag min kära sambo! Inte en dag för tidig tkan jag ju säga, misstänker att han gick ner ett kilo eller två på kuppen!! Nu sitter jag här, med några smyckesbeställningar som jag är sugen att hugga tag i, fast att jag borde vänta till i morgon... Får se om det blir nattsudd eller ej! Gonatt med er alla!

Dags för ett arbetspass.....

Så var det då tisdag, vilket innebär att min treledighet är över. Den har varit så underbar, jag har hunnit med allt, vilat, fixat, läst, pysslat, umgåtts med familj och vänner! Helgen har varit toppen, men jag kan ändå inte sluta tänka på att jag faktiskt hade det så här bra jämt förut. Jobbade tre dagar, var ledig tre, och så vidare....  Var man verkligen ledig så här länge varje gång? Man vande sig faktiskt vid det också, och så här i efterhand förstår man verkligen vad bra man hade det! Nåja, nu är nu, ingen ide att titta tillbaka. Fördelen var ju somrarna, då vi pliktade och täckte upp för varandras semester. På så sätt minskade vi vikarieomsättningen med 3-4 personer. I år kommer antagligen semestern inte ens att gå ihop. Hur som helst, ett eftermiddagspass väntar på mig idag, och vi får se vad kvällen har att ge. Hoppas den förflyter i ett lagomt tempo i alla fall.

Om en vecka är det dags för flytten också! Tänk så fort veckorna går! Onsdag den 27:e klockan 7 kommer det några snubbar och flyttar alla möblerna, sen får vi försöka att få i ordning allt så bra som möjligt själva! Tror att vi kommer att få det riktigt fint och trevligt i vår nya lokal, men det ska bli ovant att dela den med en arbetsgrupp till! Kommer att bli många, många fruntimmer på ett och samma ställe, så vi får hoppas att stämningen ändå kommer att vara lika bra som den vi har idag! Det kommer säkert att röra runt lite i grytan, vi jobbar ju så olika...

Om tillfällen ges, ska jag försöka sy våra nya gardiner till det stora samlingsrummet. Tyget ska förhoppningsvis räcka till lite kuddar och någon form av duk och tavla också! Ska bli spännande som bara den, och roligt att få vara med och styla lokalen från början! Sen ska ju vårt väggord upp, det kommer att bli jättefint! Ska nog smygfota lite så ni får de vad vi har idag, och hur nya lokalen ser ut före och efter vår piffing! Nej ,dags att sätta lite fart! Här ska duschas, bäddas och fixas med lite mat till ungarna när de kommer hem i från skolan! Önskar er alla en fin dag!

Kärlek...


VALENTINE.jpg image by tokneneng00

Du kan inte köpa eller sälja den
I själva verket måste du ge bort den för att få behålla den
Det är ont om kärlek, ändå kan du hitta den överallt
Kärleken är bräcklig; den dör i mörkret av svek, lögner, girighet och dryghet
Kärleken behöver sanningens ljus
Kärleken är stark; den kan besegra sjukdom, ensamhet,
hjärtesorg, separation och även död
Kärleken behöver tas hand om och få näring
Och framför allt, aldrig tas för given
Kärlekens ljus kan förändra ditt hjärta
och ditt hjärta kan förändra världen


Söndag & måndag....

Ingen tid för datorer och bloggande nu för tiden. Finns så mycket annat att fixa med!
Idag har det regnat, vilket gett tillfälle att dammsuga av golven lite. Har också tillbringat halva dagen i telefon med vår mobiloperatör. Sonens senaste räkning fick nästan både mig och gubben att totalt tappa hakan. I abbonemnget ingår ju 3000 fria sms, alltså 100 fria varje dag, men det räckte tydligen inte denna gång, då han fördubblat dessa sms. Någon tjej härute är tydligen värd allihopa...  För övrigt har jag mest pysslat med lite smycken. Det är ju så fantastiskt roligt! Har fått min svåraste uppgift hittills, men ska försöka få ihop något riktigt fint! 

Igår var det färemot strålande solsken, så förutom att sola, läsa och mysa i det vackra vädret, rensade jag fler rabatter, flyttade om lite bland blommorna, så nu börjar det faktiskt se riktigt bra ut. Ska verkligen försöka hålla ogräset borta, får göra som grannen, ha översyn varje dag, och rycka upp allt som kommer direkt!

   

Fast att jag varken hade ungar eller gubbe hemma på hela dagen, hade jag en fyrbent vän som troget höll mig sällskap!! Inte har han blivit avskräckt ens för dammen. Varje dag går han till kanten och doppar tassarna i vattnet, sitter och tittar eller lägger sig på stenarna. Självklart var han med och rörde runt i planteringsjorden också.......

Lördag...

Lördagen bjöd på fint väder, med undantag för en rejäl regnskur mitt på dagen. På förmiddagen pysslade jag ihop 2 lyckoarmband som jag sedan åkte ner tuill Annika med! Hann se en liten skymt av hela familjen faktiskt. Kul! Dolly, deras lilla vovve, var som vanligt jättesöt & busig.

    

Efter en pratstund åkte jag vidare och handlade lite till kvällen, eftersom Maria och Per-erik skulle komma och grilla hos oss. När jag kom hem igen, fortsatte vi att fixa lite i trädgården, gubben klippte gräset och jag pysslade med vattenväterna till dammen. Det fanns inte så många sorter att välja på än, eftersom det är lite för kallt för de flesta än, men vi köpte med oss näckros, vattenförgätmigej, någon slags iris, och två andra sorter som jag glömt namnet på. Färgställningen runt dammen kommer i huvudsak att gå i blått, mörkrosa och vitt. Ska bli spännande att se när allt växer till sig, sen får man bygga på efter hand. Några av växterna planterades i små korgar som man sedan ställer ner i vattnet, några andra ska planteras intill dammen..

   Ser inte så mycket ut för världen än, allt måste ju växa till sig. Men ljudet av vattnet är mycket rogivande....

 
Katten är som vanligt med och grejar........Maria och P-E hade köpt med sig en groda till dammen! Den är jättefin, och än en gång TACK!!!!


Visst blev det fint med grodan?

Jag och Maria tog oss en San Fransisco innan maten. Gubben tog ett jättemisslyckat kort på oss när vi satt och skålade på soffan intill dammen. Solens strålar tog nämligen över hela kortet, så vi syns inte!! Mästerfotografen det! Nåja, grilla kunde han i alla fall, för maten blev jättegod! Lite bilder från gårdagskvällen kommer här, för nu är det dags för mig att gå ut i solen.... T j i n g e l i n g !

   


Fredag!!!

Idag har jag varit och  jobbat igen. Trodde att jag skulle hinna sy lite på gardinerna, men det sprack. Nåja, får ta nya tag till veckan. Var och kikade på lägenheterna i alla fall, för att mäta lite och så, och jag måste säga att det är skamligt av kommunen att inte fixa i ordning mer i O-gruppens lokal!! De borde minst renovera badrummet i alla fall! Hursomhelst, när jag kom hem, la jag mig och vilade i solen en stund, innan gubben kom hem från golfbanan. Då åkte vi in till stan och köpte en näckros och lite andra växter till dammen. Efter det fixade vi lite kvällsmat som vi åt ute på altanen, med ett gott glas rött till! Gott gott, precis som en riktig fredag! Vi satt och pratade om lite allt möjligt när vi plötsligt hörde ett riktigt plask! När vi kikade upp, fick vi se, Bam, katten,  rusa upp ur dammen med en himla fart!! Det var nog hans livs första dopp, och han var riktigt skakig efteråt....

 

  

Som tur var ryckte Josse ut med en handduk och torkade av honom så mycket hon kunde! När vi senare gått in, blev Bam jättetokig döär han satt intill fönstret, och när jag tittade ut, fick jag se en liten igelkott!! Kände ju på mig att det fanns igelkottar i vedhögen, och jag tror att jag hade rätt... Tror inte jag sett en igelkott sedan jag var barn..Nu ska jag smita iväg till tv:n och kolla på "Berg flyttar in"! Önskar er alla en trevlig fredagkväll!

En annorlunda dag....


Denna dag har varit lite bakvänd! Dels för att jag egentligen skulle ha jobbat kvällen, (men jag lyxade till det och tog ut lite komp), men dels för att min gubbe var hemma på dagen. De ska gå skift idag, så ett gäng börjar 7 och slutar 16, ett annat gäng, däribland min gubbe, börjar 14, för att jobba ända tills de gjutit klart. Kan bli hur sent som helst, men som kompensation är han helledig i morgon istället!

  

Kändes jätteknepigt i morse, när vi båda låg och drog oss, medan ungarna var i skolan!! Men mysigt var det!  Vi passade även på att äta lunch ute idag, vilket också är ovanligt, eftersom någon av oss för det mesta jobbar vid den tiden! När gubben hade åkt till jobbet städade jag lite, sedan gick jag ut och fortsatte rensa rabatter och göra fint runt träden osv.. Sen gjorde jag något som jag inte brukar, och kanske heller inte borde, med min knepiga kropp, men jag staplade upp veden som låg i en stor hög på gräsmattan!! Kände mig jättenöjd när jag var klar, så nu ska det bli spännande och se om gubben märker att högen är borta när han kommer hem!!!

Så nu sitter jag här, nyduschad, hungrig och trött. Ska fixa lite kvällsmat nu, och ta med mig den och äta framför tv:n, det tycker jag att jag är värd nu! I morgon ska jag jobba på dagen, men sedan väntar en 3-ledighet på mig, och det ska bli underbart., Ber till vädrets makter att vädret blir kanon också, för vi funderar på att köpa plantor till dammen och göra färdigt den i helgen. Vore kul att se hur det blir när det är helt klart!! Hoppas ni haft en fin dag!!

Övertid, trädgårdsarbete & vårrus....

Idag har jag tagit mig själv i kragen och rensat rabatter. Finns det något tråkigare och mer tidskrävvande? Har inte hunnit med en fjärdedel av trädgården än, trots att jag hållt på nästan hela dagen. Som tur var kom Maria och Mille förbi, så jag fick mig en fikapaus! Bam jagade som vanligt Mille, så han blev rädd,  stackar´n! Vår katt är inte rädd för något! Vi hade jättetrevligt i solen och pratade om allt mellan himmel och jord!Sötnosar.....Närbild på Mille, som varit mossrivare på gräsmattan!! 

   
Bam jagar iväg både Maria och Mille.....

Maria F kom förbi också, hon hade beställt halsband till sina små släktingar. (Kul att se dig M, KRYA PÅ DIG, och tack för den varma kramen! Hoppas tjejerna bli nöjda! )Namnbricka, med Hello Kitty berlock & hematit hjärta!


**************************************************************************************När Maria * 2 gått, fortsatte jag med att rensa ogräs. Jaa, ni ser själva att det behövdes!

 
Rensat & klart!! Småstenen syndes kanppt innan!

Nu sitter jag här, alldeles ensam! Gubben jobbar över, Josse springer vårruset, och Casper...Han är nog med kompisar & tjejer! Det är vad som gäller för tillfället!! Min lille gubbe!
Pratade med A i telefon idag också! Så kul att vi lyckats komma tillbaka till det vi hade.. Mogna nog att stryka streck över det jobbiga som varit! Vi är verkligen bäst! Skriver inte mer än så, vill inte lämna ut någon annan.... För övrigt har jag haft en underbar dag! Solen har lyst över mig, jag har varit ledig och jag har pratat med flera goda vänner! Jag har hunnit med en hel del i trädgården!! Livet är härligt!


Dagens fråga...
Vi på jobbet tänkte hitta på något skoj, så jag tänkte fråga er om ni har något förslag! Är det fint väder vill vi ha någon utomhusaktivitet, och det behöver inte vara avancerat alls. Vi ska äta och dricka gott, och ha någon typ av lekar eller spel!! Med andra ord, gärna utomhus om vädret tillåter, kanhända med picnickorgen, men vi vill ha en backup, ifall vädret är uselt! Genom att vända mig till er, kanske vi får tips vi inte kommit på själva!!
Kom med förslag!!!  TACK!!!

Vart tog dagen vägen?Vid tiotiden åkte jag och min goa arbetskamrat Marie till Ikea för att handla lite gardiner och annat smått och gott till vår nya grupplokal! Det gick faktiskt både lätt och smidigt, även om hälften av det vi hade tänkt oss var slut. Vi fann snabbt på nya lösningar, trots att en del av dem innebär att jag får sy både gardiner och kuddar själv. Men ska det matcha så ska det!! (Någon arbetskamrat som lånar ut en symaskin??? ) Vi gick som vanligt i budgettänket, för att få så mycket som möjligt, för så lite pengar som möjligt! Visserligen var det inte våra, utan kommunens pengar, men ändå....En del saker kanske inte är de man helst hade valt, men duger gott nog! Tror att det kommer att bli jättebra, när det väl är klart! Tror också att dom städat i lokalen idag, så förhoppningsvis kan vi snart få börja fixa! Tycker att denna delen av flytten är fantastiskt rolig!! Att få inreda och pyssla är det bästa jag vet! Före och efterbilder kommer naturligtvis så småningom!!
Hittade lite smått till mig själv också, fast inte så mycket som jag brukar, vilket säkjert beror på att hjärnan hade fullt upp med att tänka ut och inreda lokalen.

  
Marie mäter, sliter och drar kundvagnen...

När jag kom hem, pratade jag med Maria i telefon, medan jag stekte pannkakor och gjorde soppa! Svärmor fyllde pensionsålder i dag, så vi stack dit så fort vi hade ätit. Där fick vi jättegod smörgåstårta och gräddtårta.. Mycket gott!! Lilla Moa var där också, med familjen, så även Kerstin och Börje. Sen strax innan vi gick, kom även Pierre och Lisbeeth, så svärmor var nog nöjd med sin dag!  Nu sitter jag här, helt slut!!! Fattar inte att jag alltid blir så här sliten när det varit mycket en dag. Blir bingen tidigt tror jag! Förresten har jag precis varit inne på TV 4 Kalmar och sett ett reportage som min underbara systerdotter Nathalie har gjort! Moster är såååå stolt!! Önskar er alla en fortsatt trevlig tisdagskväll!!

Tisdag och nästan ledig....Idag är det tisdag, och solen skiner och fåglarna kvittrar härute! Det är så härligt, tänk vad mycket gott solen gör för själen? Kom på mig själv med att sitta och le lite fånigt i bilen, när jag körde sonen till skolan tidigare i morse. Mötande bilar undrade nog vad det var för konstig människa som sitter där och flinar...  Men jag tycker verkligen att denna tid är så härlig, speciellt en så fin dag som denna. Att man till på köpet är ledig också, nja, nästan i alla fall, gör ju inte saken sämre! Jag och Marie ska nämligen åka in till Ikea idag och köpa lite smått och gott till vår nya grupplokal. Inflyttning sker runt den 27 maj, och ska bli både spännande och skrämmande. Vi ska ju slås ihop med en annan grupp, så det är trots allt en sorts trygghet vi lämnar bakom oss. Men vi är positiva och tror att detta kommer att bli jättebra, när allt bara är klart. En inflyttningsfest ska vi få ha också är det meningen..

Hinner vi idag, ska jag fråga Marie om hon vill följa med in på Plantagen och köpa någon vattenväxt till dammen. Är så nyfiken på hur det kommer att se ut. Vet att hon har en tid att passa, så annars håller jag mig och försöker få med gubben i helgen i stället. Finns mycket annat att göra härute, ogräs ska ju rensas, vilket jag avskyr och förtränger, sen ska vi ju tvätta och måla garaget också. Sen är det ju uppfräschningen av lekstugan. Har ju fått en förfrågan om vi vill sälja den, men vi har väl inte riktigt bestämt oss än. Hursomhelst vill jag att den ska vara i fint skick i så fall.. I eftermiddag ska vi gå iväg till svärmor också, hon fyller ju år idag, så jag måste hitta en present till henne idag. Svårt med "äldre", de har ju redan allt!!! Tror nog att även denna lediga dag försvinner alldeles för fort!!

Små barn små bekymmer?Sonen kom hem efter skolan idag, och frågade, ganska direkt,  om jag blir arg om han börjar snusa! Vad säger man? Han är 14 år, och jag har misstänkt det ända sedan läraren ringde och berättade om det för någon vecka sedan. Då sa ju sonen att han bara testat ett par gånger, men jag har ändå haft det på känn. Men som sagt! Vad säger man?? Man vill ju helst inte att de ska börja med sån skit, för rätt som det är, är de fast i det, och det är ju faktiskt farligt!  Jag frågade om han skulle sluta om jag sa nej, och han svarade ärligt, att han säkert skulle fortsätta snusa när han inte var hemma. Jag sa att jag  omöjligt kan springa och jaga honom ute på byn för att kontollera snusandet, men att jag absolut inte tycker om det, och att jag INTE tänker köpa snus åt honom, samt att jag inte vill se någon under läppen heller... Talade också om, att jag inte skulle bli arg, men självklart ledsen om han började, just för att det är så farligt, och jag är ju så rädd om honom, barnen är ju det finaste man har! Samtidigt är jag glad över ärligheten, han kunde lika gärna ljuga om det..... Finns det några som helst bra svar att ge på sånt här???

Glöm aldrig....

Din närvaro är en gåva till världen.
Du är unik och det finns bara en som du.
Ditt liv blir vad du gör det till.
Ta en dag i taget.

 Se till din lycka, inte till dina bekymmer.
Du klarar allt.
I dig finns så många svar.
Var förnuftig, modig och stark.


 Sätt inga gränser för dig själv.
Många drömmar väntar på att bli verklighet.
Beslut är alltför viktiga för att utebli.
Sträva efter höjdpunkter, mål och belöningar.


 Inget tar så mycket energi som att oroa sig.
Ju längre man bär ett bekymmer, ju tyngre blir det att bära.
Ta inte saker alltför allvarligt.

Lev ett fridfullt liv, inte ett liv att ångra.

 Kom ihåg, att lite kärlek räcker långt.
Kom ihåg, att mycket kärlek varar för alltid.

Kom ihåg, att vänskap är en klok investering.
Livets skatter är människor . . . tillsammans.

  Förstå, att det aldrig är för sent.

Gör vardagliga saker på ett ovanligt sätt.
Må bra, ha hopp och känn glädje.
Använd din tid till att sikta mot stjärnorna.


Och glöm aldrig,
inte för någon enda dag . . .
hur oerhört speciell du är!


Lördag, jobb och dammbygge....

På förmiddagen mätte vi ut och formade till hur vi ville att vår damm skulle se ut. Själv åkte jag iväg på ett eftermiddagspass, medan gubben grävde och fixade......


FöreEfter

Redan vid 17 fick jag ett mms av min kära gubbe, som visade på det färdiga resultatet. Bara piffingen kvar, som han uttryckte det, och den ska jag få vara med på!  Vid grannens tråkiga garagevägg, och hitom deras sopskåp, kommer vi att plantera buskar, som ska täcka det mesta, och skapa lite lummighet. Kring dammen ska vi lägga sten och plantera lite blandat med växter. I dammen skulle jag gärna vilja ha vita näckrosor. Bilder kommer när allt är helt klart!! Förslag på bra växter? Säg bara till..... Nu middag, sedan, mera jobb.... Tjingeling!

Dagens kloka....ramsa!

Om det någon gång är möjligt att våga,

att göra skillnad,

att ge sig på något som är värt att göras

Så är det NU.

Inte nödvändigtvis med något speciellt syfte

utan för att det får ditt hjärta att bulta litet hårdare,

någonting som ger dig inspiration,

någonting som är din dröm.

Du är skyldig dig själv

att få dina dagar här på jorden att bli betydelsefulla.

HA ROLIGT.

GRÄV DJUPT.

STRRRRRRÄCK UT.

DRÖM STORT.


Tänkvärt!


Vem och Vad är oviktigt

1. namnge de 5 rikaste människorna i världen
2. namnge de 3 senaste vinnarna av Nobels litteraturpris
3. hur många medaljer tog Sverige i det senaste OS i Peking?
4. vem fick Nobels Fredspris senast?
5. vilka lag har vunnit Allsvenskan i fotboll de senaste 3 åren?


Hur gick det?


Poängen är att vi har väldigt svårt för att komma ihåg det som hände igår. Och ändå handlar det ju här om de absolut främsta inom sina områden.
Applåder tystnar. Glansen från medaljer mattas. Prestationer glöms bort.

Här kommer några nya frågor:

1. namnge minst 3 lärare som betydde mycket för dig när du gick i skolan
2. namnge minst 1 vän som betytt mycket för dig när du haft det svårt
3. namnge minst 3 personer som hat lärt dig något viktigt för livet
4. namnge någon person som fått dig att känna dig betydelsefull och uppskattad
5. namnge några personer som du trivs att umgås med

Lättare?

Vad kan du lära av detta?

De människor i ditt liv som betyder mest för dig är inte de med mest pengar, utmärkelser eller medaljer. Utan de personer som bryr sig om dig.


Linda & Liam....

   

Idag har jag varit ut på landet och hälsat på Linda och lille Liam. Familjen håller på och flyttar in i barndomshemmet igen, visserligen i nybyggd tappning men ändå.. Jag säger bara det, vilket paradis!!! Visst, det är alldeles nytt och fräscht överallt, men det som slog mig mest var omgivningen. Stora, gamla träd, småstugor, sjöutsikt och kossor, eller, tjurar var det nog till och med som betade i hagen en bit bort!! En riktig idyll med andra ord. Riktigt förtjust blev jag i "gammelstugan", som såg precis ut som mitt drömhem jag hade en gång.....

Inte nog med allt detta, så fick man ju träffa Liam också, det lilla busiga charmtrollet, som pratade ikapp med både Linda och mig, hela tiden. Långa ramsor, som man förstog ibland, och ibland inte. Jaa, han är minsann riktigt söt, och jag tror han vet om det också. Bara ler stort, så ögonen glittrar, när man pratar med honom.. HÄRLIGT!!


Gammelstugan


Utsikten


 
Charmtrollet....... 

Hej då............."vink vink"

Dagens kloka ord!


Gör vad du kan...
Med det du har...
Där du är....

Det är gott nog...

Gissa fågeln!Såg en fågel jag inte sett här förut... Syns ju inte så tydligt, men den är svart och vit i alla fall. Någon som vet vilken sort?

Åh, så gott!!


Mor & son!  Äkta Kärlek!

Har ju haft besök idag, av lille prinsen Linus och hans mamma Anna! Vilken härlig känsla det är, att sitta med ett litet nyfött barn i famnen, se in i dess ögon, känna doften, som bara de minsta har, se deras tio knåprande fingrar och mjuka kinder. Det är obeskrivligt, och helt fantastiskt! Man blir alldeles rörd! Visst är det ett mirakel? Annika kom och höll oss sällskap över lite fika. En underbart trevlig dag har jag haft så här långt! Och visst är han ljuvlig? Se och njut!

 

 
Vacker som en dag!!! Grimaserar lite, undrar nog när det är färdigfotograferat.....


Vilka kinder!


Ni skulle bara veta vad jag tänker nu.......

Smycken igen....

Som vanligt, suddigt och otydligt!

 
Bricka med ordet LYCKA, liten blomma och hjärtan av hematit, 
vilket är  en sten som ger styrka och stärker självkänslan.
********************************************************************************Bricka med ex namn, liten Hello Kitty berlock och små rosa hjärtan!
Till det en liten berlock med ordet LOVE.
********************************************************************************


Namnsmycke med liten Hello Kitty berlock och små hjärtan av bergskristall.
Bergskristallen skapar energi och öppnar upp för det positiva i livet.
Den ger positivt tänkande och stärker även immunförsvaret.

**********************************************************************************

En underbar dag.....Idag kommer det bli en underbar dag!! Visst, det spöregnar utanför fönstret, men vad gör väl det? Idag kommer det nämligen fint besök! Fick ett litet sms igår kväll, från Anna och Linus. De ville komma och hälsa på idag!!! Gissa om jag är glad? Hade ju tänkt ringa och tjata lite, men nu behövde jag inte det. Nu ska jag sätta lite fart, och fixa till det lite innan de kommer!! Återkommer förhoppningsvis med bebbebilder igen, denna gång på LINUS!

Bebbesjukan!!!

I min värld pågår för tillfället rena babyboomen!! Jag har 2 nyfödda charmtroll i min omgivning, och inte mindre än 4 bebbar som ligger i mammornas mage och trycker ett tag till! Är det inte fantastiskt?? Idag hade jag även lyckan att få träffa en av bebbarna på riktigt, och har både snosat och gosat mig alldeles lycklig! Tänk vad fridfullt det är, att se in i en bebbes små ögon.. Det var ju Tessan och lille prinsen William som kom till jobbet och hälsade på idag! Verkligen jätteskojigt! Han var så snäll hela tiden, trots att han fick vandra mellan alla våra famnar!Mor och son......(Vart har man hamnat egentligen????  "Grubbel, grubbel..."))

 
- Den där tant Malin tog kort överallt......

     
- Några av dom som ville hålla mig,( hoppas verkligen inte pappa ser det här!!! )- Man blev ju ganska sliten........ Det kostar att ligga på topp!!!!

Det var verkligen jätteskoj att få träffa dom båda lite mer ordentligt, och onsdagar är en bra dag, då är vi mer personal, dessutom hade vi 2 stycken som gick brevid idag, inför sommar och semester, så vi hann snabbt med det som skulle göras, och fick njuta av bebben däremellan!!! Härligt! Nu är det bara lilla Annas prins vi vill träffa lite också. Har ju väntat och väntat på ett klartecken därifrån, men icke!!! Tror nog jag snart får ringa och tjata lite, hihi... Men, men, den som väntar på något gott....

Skyddande ängel...

För att klara av glömma och förtränga nyttiga saker som borde göras, pysslade jag ihop ett litet namnsmycke med barnens namn och en egentillverkad skyddsängel på! Tänkte ängeln skulle bringa all lycka i livet till mina barn.....

 


Tisdag....

Idag är det tisdag, och veckan går sakta men säkert mot helgen igen. Igår, efter jobb och matlagning, la jag mig ute en stund i solen och läste. Har ju lovat mig själv, att från och med nu, ska jag ta vara på de fina dagarna, och inte sitta inne! På kvällskvisten var min gubbe så snäll och körde till kyrkogården, vilket jag inte vågade när nacken och skuldrorna är som de är just nu. Blir lätt yr i huvudet då, när man sitter i körställning. Tur man har en så snäll gubbe!!!!

 
Vackert & rofyllt.........

Vid graven var det fullt med blommor i alla dess färger, så jag förstår att jag inte var den enda i familjen som gratulerat!  Passar på och tacka för era fina kommentarer som jag fick igår, det var verkligen inte meningen att få någon av er att gråta. Det jag skrev är ju sant, för visst är man rik när man har så många fina minnen? Minnen kan aldrig någonsin tas ifrån oss, dom kan vi gömma inom oss, och sedan plocka fram närhelst vi vill. Dessutom, är jag säker på, precis som några av er också skrev, att de vi förlorat, finns med oss, hela tiden. Jag brukar småprata då och då, med mina nära och kära som lämnat jordelivet, och jag är säker på att de hör det jag vill ha sagt... Att tro det, ger faktiskt en slags trygghet, men det har tagit lång tid att komma dit.Utsikt från kyrkogården....

Idag är det dags för ett eftermiddagspass, men ska iväg på ett samverkansmöte innan. Intressant att höra om kommunen ska presentera fler överraskningar för oss eller inte. Ska också bli intressant att höra deras prognos ser ut hittills... Tror inte att de sparat särskilt mycket på dessa förändringar, men frågan är om de någonsin skulle erkänna det? Nåja, jag ska gå på mötet i alla fall, så kanske vi också får ett inflyttningsdatum som håller. Sen vill jag ju också förmedla vad vi i gruppen tycker och tänker kring alla förändringar..

Idag regnar det ute, och det är riktigt mörkt och grått. Tänk vad fort man vänjer sig vid soligt väder? Vår natur behöver så väl dessa regndroppar, ändå suckar man lite för sig själv när man kikar ut. Nåja, perfekt väder att jobba i, så kan solen återvända när man är ledig igen..

Grattis mamma!Jag kan inte gratulera dig på vanligt sätt, med paket och vackra blommor...
Jag kan inte ge dig en varm grattiskram, och tala om för dig, vad mycket du alltid betytt för mig.
Jag kan heller inte sitta hos dig i köket, och äta tårta och skratta tillsammans med dig...
Jag kan inte lyfta luren och sjunga ja må du leva för dig...

Men jag kan blunda och minnas alla stunder vi ändå fick tillsammans.
Minnas alla dina tokiga upptåg, din roliga humor, din fantastiskt goda mat och all din värme.
Jag kan för alltid minnas ditt skratt, så intensivt, att du nästan tappade andan ibland.
Jag kan också blunda och känna doften av dig. Doften av trygghet, värme och oändlig kärlek.
Jag kan minnas när jag var liten, och hängde som en apunge runt din hals
Jag kan också minnas allt du lärt mig,  och all din omtanke för andra..
Jag kan också tänka på din omsorg över mina barn..
Jag kan också med stolthet säga att jag haft den bästa mamman man kan tänka sig, blunda och viska grattis...
för jag är säker på att även himlen tar emot varma grattiskramar...


Dagens kloka ord!Det finns ingen så fattig att han inte kan hjälpa
och ingen så rik att han inte behöver hjälp......

En rolig historia.....

En dam  kliver in i en zooaffär, får syn på en papegoja och
blir genast  förtjust i fågeln.


- Ursäkta, kan papegojan prata och är den till  salu? frågar hon
- Jadå den både pratar och är till salu. Men jag  måste nog varna er.
Uppfödaren drev en bordell så gojan kan ha snappat  upp lite
fula ord och så.


- Jag är inte känslig och mina barn  är stora nog att klara
ett par fula ord. Jag köper den!


Hon  kommer hem med papegojan och placerar den på ett bord i
vardagsrummet.  När hon tar av skynket från buren kraxar fågeln till
och säger  


- Wow! En ny bordell och en ny bordellmamma!
- Jag är inte nån  bordellmamma och det här är inte någon bordell,
svarar damen och  skrattar lite för sig själv.


En liten stund senare kommer damens  två döttrar hem och går
in i vardagsrummet för att titta på papegojan.  

- Wow! En ny bordell, en ny bordellmamma och två nya horor!
kraxar  papegojan.


Flickorna blir först stumma av förvåning men efter en  liten
stund skrattar allihop gott åt det hela, eftersom de trots allt  

kan se det roliga i situationen.


Nån timme senare kommer maken  hem och går in till sin familj
i vardagsrummet varpå papegojan  utbrister
- Wow! En ny bordell, en ny bordellmamma, två nya horor men  

samma gamla kunder! Tjenare Kjell hur är  läget?


Namnsmycken..En bekant frågade mig häromdagen om olika typer av namnsmycken, tänkte visa några av mina förslag här...
Som vanligt, jättedålig bildkvaliteé... Men här är några exempel på hur man kan göra olika namnsmycken. Finns ju inga begränsningar alls egentligen. Man kan blanda olika plattor att stansa namn i. Små, stora, hjärtan, cirklar, stavar, ja vad du vill! Ett alternativ är att ha ett stort hjärta i botten, där man kan skriva ex älskade barn, busiga barn, systrar, syskon osv. Sen kan man ha mindra plattor framför med barnens namn. Man kan blanda in berlocker, ädelstenar mm... Kedjan kan vara både lång, kort, en kulkedja eller varför inte bara ett svart bomullsband?  

   

 
Här är en beställning jag fått. På den långa plattan står barnets födelsenummer och på den lilla barnets namn.


Min helg......

Som vanligt har jag varit jättedålig på att både uppdatera och skriva kommentarer, men vädret har naturligtvis lockat, så jag har mest vistats ute. Det gäller att ta till vara på alla vackra dagar! Efter att jag jobbat klart och handlat på fredagen, pysslade jag lite i trädgården igen, planterade lite blommor i de höga krukorna som ska stå på trappan upp till altanen. Efter det blev det ett glas vin, med gubben som sällskap. När vi satt där och njöt av god dryck och solsken, såg jag Tessan med familj komma förbi på gatan. Jag kan känna lukten av bebisar på långt håll. Pratade med dom en lång stund, och tittade på deras jättesöta bebbe. Det fullkomligt strålade av lycka kring den lilla nyblivna familjen....

Söta bilder! William och Elvis.... Lördagen tillbringades också utomhus, med att fortsätta pyssla i trädgården. Däremellan blev det en och annan tvätt hängd, så nu har jag att ta reda på minsann. Ser golvet i tvättstugan igen, härligt! Läste lite i min nya bok, som kom i torsdag också, väldigt intressant! Sen på kvällningen kom Anna förbi på ett x antal glas vin. Gubben hade pokerkväll med grabbarna nere i gillestugan! De körde på från klockan 18, ända till 02,30!! Fattar inte hur de orkar, men skoj verkar de haft i alla fall, med tanke på flabbet där nerifrån! Anna gick långt innan dess, hon har ju en vovvebebis att ta hand om också. Sonen kom punktligt hem, kl 24, efter att ha varit på fest, och Josse umgicks med Malin.

 
Skåååååål!

Idag är det fotboll som gäller, i sunne, och jag har inte bestämt om jag ska följa med eller inte. Det kommer att ta hela dagen och eftermiddagen, och eftersom jag knappt sett skymten av sonen senaste veckan, och han har bestämt sig för en hemmadag idag, tror jag att jag stannar hemma, fixar lite mat till oss, och kanske ser en film eller nåt istället. Känner sig kluven, man vill vara med överallt, men det går ju dessvärre inte. gubben följer ju med, och Josefine är nöjd med det, och menar att det kommer många fler matcher, och visst har hon rätt i det!  Lite molningare ute nu, så en film vore inte helt fel..... Vi får se hur det blir!!!


En dag på jobbet....

Igår, på självaste valborgsmässoafton , jobbade jag en kvällstur och det var nära ögat att en av de gamla ordnade till sig en egen liten majbrasa! Det första som väntade oss på arbetsdagen, var nämligen värsta brandkårsutryckningen! Som tur är, slutade det hela lyckligt!När första passet var gjort, och det var dags för rast, fick vi sätta oss till dukat matbord! Marita hade varit i farten, igen, och denna gång hade hon lagat till en köttfärspaj, sallad och en jättegod dressing till!! Behöver jag säga vad gott det smakade? on skämmer verkligen bort sina arbetskamrater hon!! TACK för det Marita!!!

   

Idag har jag också jobbat, och förutom en mindre översvämning har dagen varit lugn och fridfull. Vi städar ju inte på helgdagar till exempel, så vi fick lite tid över till att ordna med lite pappersarbete. Även lite rensning har vi gjort under dessa arbetsdagarna, för meningen är ju att vi flyttar till en ny lokal kring den 15:e maj, tillsammans med en annan hemtjänstgrupp! Efter att jag kommit hem idag, har vi ätit middag ute ppå altanen, gubben målar det sista på altanräcket, som visade sig vara ett riktigt pillerarbete. Själv håller jag på och planterar lite, och småpysslar både inne och ute.

 

RSS 2.0