Återhämting & funderingar...

Då har alltså ännu en helg gått, dagarna och veckorna fullkomligt flyger förbi, det är ljusare både på morgon och eftermiddag nu, och vi har äntligen fått lite plusgrader som förhoppningsvis även tar lite på snön. Tycker synd om våra vänner i skogen som haft en mycket tuff vinter! Helgen som gått har varit lugn för min del, jag har småpysslat en del och funderat desto mer. Hade ju en tuff inledning på veckan, då jag återigen blev överbevisad att hjärnan vill mer än kroppen. Tog flera dagar att återhämta mig, och hade sedan ett kvällspass på torsdagen som gick jättebra. Det är ju inte alls lika tungt på kvällarna som på dagarna heller. Hade ett litet bölkalas på jobbet då, vilket jag ber lite om ursäkt för, det gick helt enkelt inte att hejda, jag var låg då, men alla  tjejerna som jobbade då, känner mig väl och förstår också hur jag känner!! Kanske är det just därför det släppte då. Ni är verkligen guld värda som orkar lyssna på mig! Helgen har jag bearbetat och peppat mig själv ordentligt och jag ska banne mig fixa dessa 50 % av mina 75 som jag nu mjukstartat med!! Eftersom jag inte vet ett dugg om framtiden, mer än att det är dags att byta bana, vill jag gärna klara mitt jobb medan jag funderar på vad jag vill och kan bli när jag blir stor! Känns förstås både skrämmande och spännande, men jag tror saken löser sig med tiden. Vill känna mig säker på att jag väljer rätt bara, innan jag kastar mig in i något helt nytt....

På fredagen gjorde Josefine ett besök på akuten, vilket resulterade i kryckor och vila efter att ha slagit sig ordentligt i foten under ett pass i motion och hälsa. Tror både Josefine och tjejerna som var med som stöd hade roligt i alla fall för det var ett evigt gapflabb i andra änden luren när jag pratade med henne. Nåja, det gick ju skapligt bra i alla fall, för min lilla (stora) oturskorp! På lördagskvällen hade gubben grabbgänget här på lite poker, medan jag mest slappade framför tv:n och melodifestivalen. Tyckte helt klart att rätt låtar vann denna veckofinal men tycker att det var synd att min tonårsfavorit (en av dom) det vill säga Py Bäckman, som inte hade en bättre låt att komma med. Texten var fin, men det lät desto sämre tyvärr...

Idag har jag fått gubben att snickra ihop lite småttt och gott till mig, som jag ska måla och fixa lite med. Får se om det blir bra, jag hoppas på det i alla fall. Försökte få med honom på en loppistur idag, men eftersom han återigen ska stå i biljettluckan till hemmamatchen så blev det lite för smått om tid för det. Får ta det en annan gång. Hämtade i alla fall ut min tavla som jag vann på tradera och den såg ut precis som jag mindes den. För tillfället hänger den på prov ovanför pianot, men vi får se, det kanske ändrar sig.. Dags för lite nytta!

Tjingeling!


Att vända på en hand...

Ingen sol har visats sig här idag, men det gjorde den igår, så jag tog mig en underbar promenad och njöt av solens strålar. Och visst är det härligt vad ljust det har blivit både på morgonen och eftermiddagen? Igår tror jag klockan var närmare halv 6 när det började mörkna. Hur svårt det än är att tro det  med all snö, så är ju våren faktiskt på väg!

Dagen förövrigt blev lugn, vågade inte ta mig för med något värre här hemma, känner fortfarande av ryggen efter måndagen. Är väl ovan att jobba, men är lite sur då jag inte tålde mer än så. Nåja, man får bita ihop och försöka se framåt. Blir det bara varmare kommer säkert även det att hjälpa, vet ju att jag är känslig mot kyla... Jag beställde i alla fall hem en ny mobiltelefon igår, vilket jag borde ha gjort för länge sedan. Var ju så snäll och bytte med Casper då hans knappsats inte fungerade som den skulle. Att jag själv skulle bli halvt idiot på köpet hade jag inte räknat med, gick ju inte att komma åt menyerna eller nåt, så ett och annat sms har ju gått fel. Inte så kul när det skedde på Annikas "Kryddparty", och jag råkade skicka till en av sonens kompisar!!

Antar att de flesta hört talas om dagens rubrik i NWT och nyhetsmorgon Värmland att en anställd vid ett gruppboende i Torsby klätt ut sig till lieman och hotat en rörelsehindrad man, att skära snoppen av honom om han inte slutade kissa på sig!!! Vad händer i vår värld egentligen? Har vi inte mer bakom pannbenet än så? Jag sitter här, fullkomligt arg och upprörd, man behandlar inte andra människor så!! Denna utsatte man kommer säkerligen få än mer problem med kissandet efter en sån här skräckupplevelse. Vi som jobbar med andra människor måste ta oss tid, visa RESPEKT och EMPATI, vi måste helt enkelt tycka om och bry oss om människor, annars får vi söka ett annat jobb tycker jag. Jag brukar tänka på hur jag själv skulle vilja bli behandlad och ha det som en riktlinje, och jag tror inte att denne lieman vill bli utsatt för samma sak, eller?

Igår kväll var jag faktiskt på lite dåligt humör, känner mig inte på topp just nu, hjärnan vill så mycket och inte kroppen, och jag letar för fullt på ett sätt att få dessa två delar att samarbeta. Att jag dessutom blandat ihop dagarna för nomineringsmötet, och åkte ner till gruvan först igår,(hamnade på en PRO-dans)  då detta möte tydligen varit på tisdagen, gjorde förstås inte saken bättre. Stackars Vera som väntat på mig som inte kom... 

Men då plötsligt ringer det på dörren och utanför står Titti och skiner som en sol!! Hon hade med sig ett paket till mig, vilket hon inte hade behövt, och jag blev både glad och överraskad. Till saken är ju, att vi inte känner varandra jätteväl, vi har inte umgåtts och så, men har alltid pratat ute på byn, eftersom hon är tillsammans med en barndomskamrat till min gubbe och varit anhörig till av av mina VT. Sen känner man ju att det "klaffar" oss emellan också, vi har lite samma intrerssen och så..  Hursomhelt öppnade jag paketet, och däri låg ett vackert jättestort örngott i linnetyg med virkade änglar på.... Ett riktigt handarbete som hon gjort alldeles själv!!


  

Till detta ett vackert kort, även det med änglar, med de finaste orden skrivna där bakom!! Behöver jag säga att jag började böla?T Förstår inte att jag ska böla för allt, men jag blev så rörd! Tyvärr kommer inte örngottet till sin rätt på bilderna, men ska ta nya när jag lagt i innerkuddar och fått det på plats.. Lite lustigt är det i alla fall, jag brukar inte känna mig låg, förösker att vrida och vända på saker för att se något positivt, men musten hade gått ur mig igår, och just då, vid just det tillfället hände detta, som verkligen fick mig att vända, att bli så otroligt glad! Nu får inte detta missuppfattas som om att folk måste komma med presenter för att jag ska vara glad, absolut inte. Men jag tackar, från djupet av mitt hjärta för detta, som jag förstår tagit sin tid att göra. TACK till er alla!!


Allt möjligt!

Måste ju börja med att säga tack till er som höll sina tummar och tår för mig igår!! Naturligtvis hjälpte det och ni undrar kanske vad saken gällde? Jag hade nämligen lagt ett bud på Tradera, och aktionen, som jag gärna ville vinna gick ut igår, och jag VANN!! För endast 136 kronor blev tavlan Mor och barn min, och för mig är det inte bara en fin tavla utan också en mycket, mycket nostalgisk tavla, eftersom just en sådan hängde på väggen i mitt barndomshem när jag var liten. Vart tavlan sedan tog vägen, vet jag inte. Kanske mamma och pappa tröttnade på den så den åkte på tippen, eller också försvann den i flytten till vårt nya hus. Många saker miste vi då, eftersom mycket förvarades hos en av pappas arbetskamrater medan vi byggde då vårt gamla hus blev sålt direkt. Under tiden tvingades vi flytta in i en liten lägenhet och fick på så vis inte plats med alla våra prylar. Innan vi flyttade in i det nya huset, dog arbetskamraten och hans släktingar röjde ur hans hus, ovetandes att även våra saker förvarades där...I söndags var vi ju på Carolines 17-årskalas och vi hade som vanligt jättetrevligt!  Prat, skratt, fika och Ulrikas alltid så ljuvliga tårtor. Min svägerka borde verkligen öppna bageri eller café, för hon är så otroligt duktig på att baka! Denna gång fick vi en jättegod marängtårta!! Vi fruntimmer satt i köket med barn och ungdomar, gubbarna fick inte plats utan fick sitta i vardagsrummet, och fick därför inte vara med på kort!!


  

 

Igår gjorde jag då min första arbetsdag på nästan 2 månader (som har känts som 2 år). Kände redan under morgonarbetet när jag duschade, en förvisso, ganska tung tant att det inte kändes bra. Känner mig så besviken på min kropp som är så skör, och kände mig ganska låg efter arbetsdagen även om jag tyckte det var skojigt att träffa både mina arbetskamrater och de gamla. Som tur är så blev det en mjukstart och jag är nu ledig både idag och i morgon, bortsett från ett fackligt möte i morgon kväll. Kan ju vara mycket bättre i morgon, och ni får gärna fortsätta hålla era tummar och tår för den saken...  Idag har jag och Maria, som även hon har problem med ryggen varit ute på promenad i det härliga solskenet. Gick sakta idag, vi gick inte så långt, men var ändå ute 2 timmar, så vi fick lite luft på köpet..

 

Josefine och Elin kom hem efter skolan idag och bakade värsta Leilamuffinsen! Stora, härliga och supergoda, och jag ångrar att jag inte fotade dom, för de var riktigt fina också. De hade lagt mjölchoklad i smeten som smälte i ugnen, riktigt mumma var det!!! Nu är det dags för bingen. Kollade väderleksrapporten och de lovade solsken i morgon också, HÄRLIGT!


En liten tumme......önska mig lycka till är ni snäll!! Desto fler hållna tummar, desto större tur.. Eller?


Lite pyssel!

Igår var det ju som sagt snöstorm, vet inte hur många cm snö det kom, men många var det. Gubben var ute i flera timmar och skottade, inte bara på backen utan även på garage och altantak. Själv höll jag mig inomhus, lyssnade på musik, tillverkade lite smycken och sydde några kuddar. Ritade upp lite ideér på diverse ting som jag ska be min kära gubbe snickra ihop till mig så småningom. Vi har en hel del spillvirke och det är ju bra om man kan ta till vara på det.. Fast snickra får han göra en annan gång, han hade som sagt fullt upp ändå!


Min nya, näst intill oanvända symaskin kom fram....


...och jag sydde några "Änglakuddar"...

Efter det blev det lite smyckestillverkning. Min goa vän Helena kom ju med en sån bra idé för ett tag sedan. Ni vet om man är ute på vift med barnen, brukar man ju tex skriva upp sina mobilnummer på barnens armar eller göra ett pappersarmband till dom IFALL man tappar bort dom! Men klok som hon är, kom hon på att man istället kunde göra ett halsband, med barnets namn på ena sidan och föräldrarnas telefonnummer på den andra! Det är ju både finare och enklare, då det alltid är lätt att ta på sig! Sagt och gjort, prototyperna är klara, och jag antar att Helena har patent på smycket då jag inte sett ideén någon annanstans. Är inte helt nöjd än, men jag ska absolut klura vidare. Småtjejerna hennes kommer att få dessa smycken tillsvidare i alla fall....

 

För ett tag sedan gjorde jag ett nytt smycke till mig själv också, ett lite längre med kraftigare kedja. På den runda cirkeln står namnen på det viktigaste i livet, nämligen min familj.... I cirkeln hänger flera olika berlocker, bl a en skyddsängel som ska beskydda och vaka, ett lyckoklöver som ska bringa lycka, ett hjärta som naturligtvis står för kärlek. På det större hjärtat är ordet ALLT instansat, vilket står för vad mycket min familj betyder för mig. Sen finns där även en bergskristall vilken sägs skapa energi och öppna upp för det positiva i livet...****************************************************************


Idag säger vi även stort GRATTIS till mitt goa syskonbarn Carro som fyller hela 17 år idag!!Självklart kommer tjocka släkten och gratulerar dig! Hoppas din födelsedag blir fin!

*****************************************************************

 


Busig bebbe & snökaosIgår var jag hemma hos Jenny och Vincent på jättegott fika! Morfar och morbror var också där och Vincent var så glad och söt hela tiden. Morfar hade precis kommit hem från Thailand och hade fina presenter med sig till dom båda. Vincent fick bl a ett par jättesöta skor, som piper när man går, vilket varken mamman eller morfarn hade räknat med tror jag. Blev lite mannekängande också för att visa upp den fina kimomnon förstås!! Alltid så skoj att se dom, och att snosa på bebbar är ju som rena balsamet för själen, eller hur?

   

Efter det åkte jag till VC för att träffa ännu en läkare, (olika varje gång) för att rabbla min historia. Hade tyckt att det lättaste varit att bara börja jobba fullt, men min handläggare på försäkringskassan tyckte inte att jag skulle det, och inte denna läkare heller. Hon ville ha mig till att bara jobba 25 % till att börja med, men jag envisades med att starta upp med 50, vilket jag tror att jag ska klara. Känner att jag vill komma igång igen, ska inte klaga har bara varit sjukskriven i 2 månader, finns dom som är det mycket längre, jag vet, men jag trivs absolut inte med att gå hemma, är nog för social för det, och när jag ändå tror att det ska funka, så är det väl bara att köra! Läkaren sa att jag skulle vara rädd om ryggen och undvika alltför tungt arbete i början, men det ska nog gå bra... På måndag är jag på plats på jobbet igen! Härligt!

Efter VC blev det att handla lite mer, gäller att bunkra upp inför detta oväder som inte tycks vilja sluta. Lider med Nathalie, mina arbetskamrater och alla andra som måste ut och åka i detta snökaos! Gäller att köra försiktigt och inte glömma säkerhetsbältet! Gubben är ute och skottar för fullt, på både tak och infart, men det fylls på i en rasande hastighet. Tror de beräknade att det skulle komma ytterligare 40 cm? Vilken vinter!! Men jag tror och hoppas att sommaren blir desto finare istället!

 

BAM sitter och vaktar över storhusse så att han  inte ramlar ner från taket!! Han var ute en sväng, men gillade inte vädret, den stackarn, som i vanliga fall ÄLSKAR att vara utomhus! Metrologen på morgontv sa idag att våren kommer att bli sen (förstås) i år, då det kommer ta tid för marken att ta emot all snö när det smälter, vilket antagligen försenar våren. Ännu ett argument för att inte ha 3 semesterperioder. Att börja 1.a juni då vore ingen hit direkt!!

Gårdagskvällen var lugn, tog ju som sagt ett glas vin, men blev helt däckad efteråt! Har ju sovit dåligt ett tag så tröttheten tog överhanden och det blev en tidig kväll för min del! Desto tidigare kom jag upp i dag istället, och då vädret inte ser särkilt inbjudande ut, kommer dagen stå för lite pyssel istället. Har lite små ideér som gubben ska få snickra ihop, som jag kan måla sen. Tänkte även göra halsband till min goa vän Helena som brukar hjälpa mig med bloggdesignen!! Äntligen har jag en chans att tacka henne för det! Fin lördag till er alla, och som Anna brukar säga: FRID!


Aaarrrrg...........Pratade med en arbetskamrat för en stund sen och fick veta att kommunen återigen bestämt att vi ska ha 3 semesterperioder!! Trots att vi och DOM vet hur dåligt det fungerade förra sommaren, med sjukskrivningar och kort med folk, så ska de återigen köra över oss i personalen. Så mycket förändringar och neddragningar vi har fått gå igenom senaste året så kan de ändå inte visa lite hänsyn och lyssna på oss vanliga människor! Jag blir så arg! Förra året började jag jobba efter semestern i september!!! SEPTEMBER! Frågade cheferna om dom skulle vilja ha det så, men fick inget bra svar på det! Vet inte vilket som är värst, ha sent eller tidigt? Jag menar, hur mycket tid får man tillsammans med barnen om man redan haft 2 veckor semester redan innan ungarna ens fått sommarlov???  Sen att de räknar med att våra vikarier ska jobba precis HELA sommaren! De flesta vill ha minst en veckas ledigt under sommaren, vilket de behöver lika väl som oss! Nej, sista ordet är inte sagt i saken, set ska jag minsann se till! Kan lova att arbetsledare och chefer i längden tjänar på att lyssna och visa respekt för sin personal, vilket man inte sett mycket av de senaste åren. Grrr..............


Jag vill vinna....

 

Vill ni? I så fall är det bara att kika in till Ett rött monogram och följa anvisningarna där!  Tävlingen håller på till den 3/3....... 

LYCKA TILL!


Aktion & andra bullar....

Igår åkte jag i väg på aktion med Maria & P-E och med tanke på min lilla inkomst nu när jag är sjukskriven hade jag bara en femhundring med mig och tänkte att jag inte får så mycket för den! Men ack vad jag bedrog mig!! Känner mig jättenöjd och glad över mina fynd!! Köpte en liten hallmöbel med svart dyna och förvaringslådor i rotting för 150 kronor!!!! Dessutom hittade jag 2 par gardiner, förvisso ett par öglettlängder för julen, men man får passa på när det är biligt!! 50 kr paret gav jag för dom! Dessutom köpte jag en jättestor tavla, även den för 50 kr. Hade tänkt den till Caspers rum men han skrattade när han såg den!! Som tur är vill Josse ha den istället, så använd blir den! Lite småsaker blev det också, ett golfparaply och en docka att hänga smycken på... Just det, en svart lampa för 50 kronor köpte jag också!! Gubben var imponerad av min shopping för en gång skull!! Sammanlagt gjorde jag av med 450 kr, så visst har jag fyndat?   

Småkrafset blev aldrig fotat, och byrån ser lite ynklig ut på bilden, men är jättefin på riktigt tycker jag! Per.erik handlade mest till alla andra, först bjöd han mig och Maria på fika, sen ropade han in mattor till Marias mormor, eller blir det till svärmor tro? På skoj köpte han även en "Puttingbana" till min gubbe, (vilken blev mycket uppskattad, och ligger nere i gillestugan nu) och hade han inte varit på toa hade han säkerligen ropat in den grisskära golfbagen till fille också, hi hi...  Jättekul var det! Tack Maria för övertalningen, var ju lite låg innan på grund av allt krångel det blev när min läkare slutat och inte ger mig besked om hur och när jag ska börja igen, men ni fick upp mitt humör igen!!! Tusen tack för det!!

Idag skulle jag göra lite potatisbullar till lunch åt mig och Casper som är ledig idag. Gjorde hemlagat potatismos till middag igår och fick en del över. Dessvärre var moset lite för löst, så det flöt ut för mycket i pannan, så jag tog fram pepparkaksformar, la dom i stekpannan och la i moset. Gick jättebra, även om jag fick en underlig blick av sonen när det serverades potatistomtar och bacon till mat!!! Själv åt jag hjärtan och det smakade jättegott!


Tisdag idag...Igår tog jag mig en promenad i samband med att jag skulle gå till Maria & Per-erik och lämna mitt presentkort på scalateatern! Vi har nämligen bokat biljetter till Mamma Mia på LLA den 13 oktober!! Det ska bli jättekul, och lika bra att betala och göra allt klart, så kan man bara längta sedan! När jag kom fram hörde jag nåt på baksidan, och gick dit. Där hittade jag lille Mille som spelade fotboll med sig själv och hade hur roligt som helst!! Han ser för rolig ut, med dom stora parabolerna till öron!! Jag blev bjuden på både kaffe och semla, tänk så bra man kan ha det!! Tog en extrarunda på vägen hem, och stötte då på grannen Annsofie, vilket resulterade i ännu en extra runda. Vi pratade för fullt hela vägen hem. Tänk att man får gå till ett annat kvarter för att träffa sina grannar!

 

Fixade mat lagom till resten av familjen kom hem och Casper hade haft en jättebra dag på praktiken där han både jobbat på bra och tagit egna initiativ. Undrar däremot hur det är idag, då morognen inte började så bra. Min gubbe har verkligen fått uppleva vad svårt det är att få upp sonen på morgonen, och tro det eller ej så har jag bättre tålamod än gubben! Båda var buttra när de väl for iväg strax efter 6 i morse!! Själv kunde jag inte somna om utan gick upp jag med! Hoppas dagen slutade bättre än den började!

Själv har jag småpysslat och försökt mig på att göra några tavlor på datorn, samt att fixa i ordning några stryka på bilder som jag tänkt ha på kuddarna och gardinerna i sovrummet!! Problemet är att jag glömt hur man gör bilden spegelvänd innan jag skriver ut den!! Tur man har en dotter som kan det och förmodligen hjälper mig i eftermiddag! Har även fått en idé om en avlastningsbänk i köket, som jag så smått börjat bearbeta min kära, händiga gubbe med. När vi flyttade in här fanns ju en bardisk som vi ganska snabbt tog bort för att göra köket större. Har inte tänkt mig ett sånt stort shabrak, utan något lite smidigare, som är flyttbart och kan användas på annat ställe om man tröttnar!! Ser framför mig precis hur det skulle bli, så bearbetningen måste börja ganska omgående!!

Idag snöar det lite lätt igen och temperaturen visar bara några grader kallt, så jag ska försöka ta mig ut på en promenad om en stund! Tror det blir en liten vila först, vilket behövs efter projekt göra ren diskmaskinen! Har verkligen gått igenom varje liten del och diskat allt, men det känns vill jag lova! Ikväll blir det eventuellt en tur på aktion med M och P-E, det var länge sedan sist, och skulle vara jätteskojigt!  Men, men, först ska kroppen sträckas ut en stund!! Väntar ju också på sköterskan som lovade ringa idag angående sjukskrivningen!! Har det blivit bortglömt, eller ringer hon innan dagens slut tro? Vill ju ha ordning på detta nu!


Måndag igen!

Måndag igen och minisemester! Eller, nja, semester, men jag är i alla fall ledig från att väcka tonårströtta sonen i hela 3 veckor! Nu är det praktik på Byggbolaget som gäller i 2 veckor, följt av sportlov i en vecka!! Många kan nog tycka att jag är värsta curlingförälderna som ställer klockan för att väcka honom varje morgon, även när jag är sjukskriven och inte behöver gå upp! Till saken är att han inte lärt sig av att komma för sent tidigare, och det är svårt att vara hemma och låta honom sova över klockan varje dag utan att göra något! Tror dock att detta kommer att bli bättre bara våren kommer. De senaste 2 åren har han varit supersliten under vinterhalvåret precis som så många andra av oss!

Igår röjde gubben vidare i förrådet, och en hel del saker hittades som man glömt bort att man hade. En del har tagits till vara, en del har blivit slängt och sopsäck efter sopsäck fylls nu på i källaren. Ska bli skönt att få lite ordning därnere, och få julsakerna på plats innan det är jul igen! Brukar ju vara jag som organiserar in detta i förrådets hyllor, men nu står alla kartongerna nere i hallen mellan förråd och tvättstuga tills röjningen är klar! Har ju tagit ovanligt lång tid att få ut julen i år, men medan han rev runt igår, tog jag ner julgardinerna i köket. Putsade lite på insidan fönstren bara, men kände att det var precis vad jag klarade innan ryggen gjorde sig tillkänna.. Skönt att ha det gjort i alla fall, och härligt med lite pastell och ljusa färger igen! Skulle ju vara trevligt om våren snart visade sina små tecken också, men snön är fortfarande djup och några flingor faller sakta utanför mitt fönster även idag.. Men jag tror att denna vinter kommer att ge oss en gudomlig sommar istället, tror inte ni? På tal om våren, så fick jag en jättefin och vårlig ängel av mina arbetskamrater som jag måste visa er! Hon håller i en vatten kanna och har sommarblommor i sin klänning. Jättefin! Tack mina goa vänner!

 

I morse försökte jag ringa läkaren jag hade sist för lite rådgivning inför arbetsstarten på lördag, men hon var inte där idag, och är det inte i morgon heller. Känner ju att jag vill få ordning på detta så jag kan meddela jobbet hur många procent jag startar upp med. En jättetrevlig sköterska lovade kolla upp detta och återkomma till mig i morgon. Blir ju ändå fel om ännu en ny läkare ska sättas in i det här. Det bästa vore ju att den som träffat mig innan ger mig dessa råd, men så här ser sjukvården ut idag, tyvärr....


Huller om buller

Dagarna fullkomligt springer ifrån mig, trots att jag är hemma och sjuksskriven! I torsdags var jag bjuden på lunch hemma hos Anna! Jättegott var det, och nytt, för hon serverade vegetarisk lasagne, broccoli  och vitlöksbröd och det var verkligen supergott. Detta måste jag ta och testa på familjen framöver, jag tycker att man äter på tok för mycket kött faktiskt! Så småningom kom även M-L dit, ocu vi pratade om allt möjligt och hade det riktigt trevligt!På fredagen åkte jag på möte med min handläggare på försäkringskassan, och vi hade ett mycket trevligt och givande samtal. Trodde ju att deras störta uppgift var att få alla tillbaka till jobbet så snart som möjligt, och blev mycket förvånad när hon själv tog upp frågan om i vilken grad jag ska återgå till arbetet! Hon tyckte att jag en kort period ska vara sjuksskriven 25-50 % för att övergången ska bli succesiv. Ännu mer förvånad blev jag när hon görsökte få tag på min läkare för att rådgöra med henne!! Lovade att själv ringa om det på måndag! Ser fram emot att komma igång igen med jobbet. Direkt efter mötet åkte jag till min arbetsplats med lite fikabröd, för en pratstund och lite kaffe! Handlade och hade först tänkt att jag skulle åka hem och städa lite inför helgen, men ändrade mig, köpte lite tulpaner och åkte hem och våldgästade Jenny och Vincent istället! Jenny behöver lite pepping och jag behövde lite gos med hennes söta son! Viktigare än att städa tycker jag!

 

Vincent var så go och "bli" hela tiden och jag tyckte att jag orkade hålla honom både bättre och längre än sist! Vi lekte, busade och gosade medan mamma Jenny passade på att plocka lite! Bra det! Efter det trevliga beöket hos dom åkte jag hem och fixade lite mat och gjorde mig i ordning inför festen hemma hos Annika! Det var så himla roligt, att se sina arbetskamrater, våra poolare, och så alla våra mammalediga mammor som tagit lite permisson från bebbarna! Jenny trotsade sin bråkiga mage och kom också, med blåbärssoppan i beredskap!!

        
     

Tog många fler kort, men det kändes som de flesta var lite för grova för att visas här!! Man har ju lite ansvar, hi hi.... Idag har har jag städat lite, och gubben har börjat röja lite i källare. Vill nog se till att jag är med i fortsättningen för sopsäcken blev full skrämmande snabbt, och vem vet vad han anser vara skräp? Efter det gick vi in till våra grannar Kristina och Tove, och där blev vi bjudna på både kaffe, underbar kaka och trevligt sällskap!! Nu är det dags för lite tacos innan melodifestivalen drar igång klockan 20! Önskar er alla en toppenfin lördagkväll!!!


Onödigt vetande...

...men jag är NYFIKEN!! Har ju en beöksräknare på bloggen, som vid dagen slut brukar visa på allt mellan 65-100 besökare. För ett tag sedan kikade jag av en händelse på statistiken, här i blogg.se, och den visade på allt mellan 140-190 besökare, och sidvisningarna på nästan det dubbla.. Vilken ska man lita på? Är det så, att statistiken är det vägledande, betyder det ju att jag har många läsare som jag inte alls känner till. Trodde jag hade ett bra "hum" om vilka som hälsar på! Därför undrar jag, kan ni inte skriva en rad och tala om vilka ni är? Jag är nyfiken som en strut!!Dagen idag har varit lugn, alldeles för lugn om jag ska vara ärlig! Har varit så in i nordens trött några dagar, vet inte vad det beror på, men jag har såna perioder, och vet som tur är att det rättar till sig så småningom! Idag chattade jag för första gången med min söta vän Vincent. De hade ju webkameran på och gissa om jag hastigt fick bebbesjukan? Den är ganska svår att bota, och blev nästan värre när jag bara såg, utan att kunna lukta, pussa, känna och gosa på honom!! I morgon ska jag satsa på att få mer gjort, dels här hemma, men också ta mig en skön promenad och dika med Anna innan hon lånar pärlan av mig!! Tur att man har denna extrabil som räddar upp situation efter situation!! På fredag ska jag hem till Annika på tjejkväll med sk kryddparty, och vad det är för typ av kryddor får ni lista ut själva! Roligt ska det bli att träffa detta härliga gäng, kan inte bli annat än skojigt faktiskt!


Alltid en dag efter...

Jag kände mig så pigg efter promnaden igår, så jag tänkte att jag skulle prova på att göra glass efter receptet jag fick av Maria häromdagen!! Sagt och gjort, snabbt var jag i full gång, och när jag la in glassen i frysen, bestämde jag mig för att fortsätta exprimentera i köket. En av mina favoriträtter är lax! Rökt, kokt, stekt eller gravad, jag äter all lax! Är nog glad i fisk överhuvudtaget egentligen.. Hursomhelst tycker jag Ikea har såna goda grönsaksmedaljonger till, men har inte hittat något recept på dessa, så jag bestämde mig för att testa lite själv. Blandade ihop potatis, broccoli, lök, dill, lite grädde, ägg och salt och peppar och mixade ihop allt. Försökte göra fina biffar av "smeten", men tror den blev lite för lös, vilket jag får tänka på nästa gång...  

Hursomhelsst måste jag säga att resultatet inte blev det vackraste världen skådat, men för att vara lite skrytsam, så var det riktigt, riktigt gott! Till efterrätt blev det som sagt hemmagjord dajmglass, men den hade jag ju recept på och var lätt att göra utan att misslyckas. Mycket, mycket god och mäktig glass måste jag säga!! Roligt att göra lite nytt ibland, är ju lite för feg för det, dels för att man inte vill misslyckas, men också för att resterande familjemedlemmar inte är lika förtjust i expriment som jag!!

 

Tänk, solen som sken i morse, har gått och gömt sig,och istället har det börjat snöa igen!! Vilken rekordvinter! Josefine är i Branäs idag och åker skidor med klassen. Hoppas solen hälsar på dom istället, det skulle ju göra dagen ännu mysigare för dom! Själv har jag varit på cellprovtagning, inget roligt, men ändå bra att man blir kallad då och då. Man får göra vad man kan för att hålla sig ajour hur kroppen mår... På vägen hem plockade jag med posten, och gissa om jag blev förvånad och glad, när detta vackra kort låg bland reklamen! En handgjort kort med änglar, som jag älskar! Tänk att alla har sån koll på det? Kortet fick jag av Annika, som också gjort det alldeles själv!! Jag bugar och tackar, både för det fina kortet, men också för omtanken och de fina orden däri...


Välkommen solen!Gårdagen startades upp med frukost på sängen, innan jag & gubben klädda oss i varma kläder och gick ut till det fantastiska vinterväder vi hade hos oss igår! Cirka 7 grader kallt, med en sol som gassade och värmde våra kinder! Denna gång vågade jag mig på en längre promenad, så vi gick Trulsen och Lassehall runt. Vi möttebåde skidåkare och människor på promenad precis som vi. Flertalet hade tagit sig ut på isen för att fiska lite. Tror ingen brydde sig om napp eller inte, det var nog fridfullt att bara sitta där och njuta av utsikt och sol.

   

Det är ju alldeles underbart att ha denna vackra natur precis bakom husknuten. Vi bara njöt under promenaden, som tog ca 1 ½ timme. Visst var det lite svårframkomligt här och där, snön är ganska djup på sina håll, men då blev vi förhoppningsvis av med några fler kalorier istället.

Ser ni fiskaren längst därute?Efter promenaden åkte vi in till Karlstad en sväng, vilket slutade med mat på Mc Donalds!Det var den kaloriförbrukningen det!! Idag stack jag ut på ännu en lika lång promenad direkt efter att jag kört sonen till skolan. Solen ville inte riktigt fram idag, men lurade bakom molnen och det var skönt ändå. Ringde en handläggare från försäkringskassan också, hon ville ha ett "avstämningsmöte" med mig, så på fredag ska jag träffa henne. Vet inte riktigt vad anledningen är, tänkte mig att försöka börja jobba när sjukskrivningen går ut. Saknar alla rutiner, jobbet och framförallt världens bästa arbetskamrater!!!!


Både bra och dåligt...

I går morse ringde min storebror och talade om att mosters man G hade lämnat jordelivet sent i torsdagskväll!! På bara en månad har han i stort sett gått ifrån, att vara, vad vi trodde, helt frisk till att helt plötsligt vara borta. Historien upprepar sig lite tycker jag, och man tänker tillbaka hur det var för oss när pappa lämnade oss. Visserligen var ju ingen av oss vuxna då, vilket mina kusiner är, men sorgen är densamma ändå. Nu står moster där, med både sorgen och chocken över det som hänt. Tar nog sin tid att smälta alltihopa för att sedan kunna bearbeta det som hänt!! Ringde moster idag, och det var skönt att prata med henne ordentligt om allt som hänt, och att vi även kunde prata lite minnen och få skratta ordentligt! Hon tyckte det var skönt att tänka på något annat en liten stund!! Tänker på dom alla och sänder all styrka jag kan...

Inte nog med det så berättade storebror även att L:s kusin också gått bort, blott 28 år gammal! Så sorgligt när en människa får lämna livet alltför tidigt, och man tänker naturligtvis på vad lite man egentligen vet om morgondagen...  De gäller att ta vara på varje minut, njuta av dagen och glädjas över allt man har.Mina pinglor med sina prinsar....

Som tur var så kom mina prinskompisar och deras mammor hit igår, vilket såklart piggar upp vem som helst! De är verkligen hur ljuvliga som helst, synd bara att man fortfarande är för klen för att hålla dom så mycket man vill! Det är ju så gott att snosa på bebbar, man bara njuter!! De var så goa och glada hela tiden, enda gången Linus blev lite sur, var när han inte fick spela piano längre för sin mamma. Han som var så duktig!! Vincent var trött, men ville inte somna, trots att vi satte på Elegi med L.Winnerbäck!! Brukar vara ett säkert kort, men denna gång var han för nyfiken för att slappna av tror jag...

   

Underbara...

Vi hann vara ute en stund i det underbara vinterväder som var igår! Solen sken och både värmde och piggade upp oss alla. Lyste så fint över all snö som vi fått detta år!! Synd att dessa dagar är så sällsynta, vi behöver verkligen solens energi lite till mans nu..


 

Titta allihopa! Titta och lyssna vad JAG kan!!!


Två trötta bebbar på väg ut för en middagslur......

Vincent fick en blöt men go hejdåpuss....


Dagens kloka ord!Sätt dig alltid in
i en annan människas situation.
Om du känner att det smärtar dig,
då är det troligt att det finns smärta
i den andra människan också...Välbeskrivet!

Sökte lite på utslitna diskar i ländrygg och nacke, och hittade ett jättebra och välbeskrivet examensarbete om detta. Någon som tycker det är intressant? Följ denna länk


Jag klarade det!!!Idag har det snöat, nonstop hela dagen! Inte klokt vad mycket vi har nu, och jag tycker faktiskt om det! Jag tycker det är oerhört vackert till och med! Hoppas att jag inte blir nerskälld nu, vet ju vad många som längtar efter vårtecken, även om det fortfarande är i tidigaste laget!! Plogbilen kom och jisses vilken plogkant det blev!Har ju fått stränga order om att inte skotta, men det är svårt att låta bli, att ta bara litegrann.. Tycker så synd om min gubbe som jobbar hårt hela dagen, och sen ska ha all snö att ta hand om också! Men idag klarade jag det!! Jag fick bita ihop för att inte knalla ut och börja, men jag höll mig inomhus istället och lyckades förtränga allt vad snö heter! Däremot gjorde jag honom sällskap när han kom hem! Så gjorde Josse också, hon hjälpte till och med till med skottningen så det gick ganska snabbt. Kände väl att det var hennes tur, sist var det Casper som skottade, vilket blev en uppskattad överraskning när gubben kom hem! Även Bam ville vara med ute i snön idag...

    

Efter mitt lilla projekt med gardinerna häromdagen, då jag själv satte dit text på ett par "gamla" gardiner, kom lusten att pyssla tillbaka igen. Har blivit lite av den varan när man inte känner sig hundra, och heller inte ska hitta på för mycket. Men lite småpiff här och där har jag klarat av, och det lyfter hela mig! Känner mig så nöjd och glad! Torsdag och fredag väntar jag fikagäster, och det ska bli så trevligt!! Mina vänner betyder mycket för mig, dom är bäst! Nu väntar bingen på mig, så gonattkramen kommer flygande genom cybern till den som vill ha...


Mera snö och småplock!

Igår var jag hem till Jenny & Vincent, dels för att få se dom lite, men också för att fira Jennys födelsedag, lite försenat, men ändå! När jag kom dit var Annika B där också, tyckte hon strålade, fast att hon är ganska nyopererad! Hon har varit så duktig, och haft sån karaktär så man nästan blir avis! Skulle aldrig klara det hon har gjort! Synd att hon var tvungen och åka nästan direkt jag kom!

Jenny & jag fikade och pratade om allt mellan himmel och jord. Fick retas lite om en viss kille/man/karl också, alltid skoj! Internt skämt det där! Gosade och lekte förstås med Vincent också! Jisses vad de växer de små liven! Käkar dom spenat? Lång och fin i formen, och naturligtvis söt som socker!! Han var lite busig också, tog ju en massa kort, men inte ett leende fick jag föränn kameran var full. Då skrattade han det värsta han kunde, log och pratade hela tiden! Så söt så! Fick ett så roligt kort, undrar om han dumförklarar mig på nåt sätt här?Han undrar nog vad det är för tant som kommer ibland, är stel som en pinne, kryper på golvet och pratar bebisspråk!! Jättekul att se dom båda, och jag hoppas Jenny tar mina ord på allvar, jag kan ta med V ut på proemad så hon får greja i fred en stund. Jag ska ju röra mig, behöver inte lyfta, Jenny får greja och jag och V får lite luft till på köpet!!! Det är ingen UPPOFFRING min vän!! Och du är INTE till besvär!!!

Idag har jag småpysslat lite. Fixade gardinerna med de kloka orden:  Kärleken ser inte med ögonen, utan med själen. Hängde upp dom utan att putsa fönstren, man får prioritera när ryggen strejkar. Tog halva dagen, eftersom herren i huset fick för sig att sova middag på den stol jag använde för att nå upp till gardinstången ordentligt.... Är man söt så är man!

 

När gubben kom hem passade vi på att åka och handla sånt som är tungt, som mjölk och potatis. Känner ju av den lilla snöskottningen jag gjorde igår, inte klokt så klen man är egentligen! Det har snöat lite idag också, och enligt väderleksrapporten kommer det ännu mer i morgon. Måste vara en rekordvinter! Minns inte när vi hade så här mycket snö, så länge i sträck som nu! Gör ni?


RSS 2.0