Syndat...

Idag har jag och min underbara sambo firat 26 år tillsammans, och det har inneburit att både vi ätit och druckit gott, och att vi även myst med lite gosaker!  Jag är rädd att kaloriintaget blivit på tok för högt idag.... men det bryr jag mig faktiskt inte om! Firar man, så firar man!!!! Dagen för övrigt har varit riktigt intressant! Då alla anställda inom hemtjänsten i vår kommun gått ihop med insändare i både VF och NWT, angående våra påtvingade  semesterperioder, ville sistnämnda tidning idag göra ett reportage med oss. Så många arbetskamrater som kunde, med så kort varsel, infann sig med andra ord i  vår grupplokal, och vi fick möjlighet att uttrycka hur vi uppfattar kommunens beslut. Allt detta kommer alltså i tidningen i morgon! Hoppas de tolkat oss rätt och att detta ger resultat! Skönt att vi ialla fall satt ner foten och talat om vad vi tycker och tänker, istället för att göra som vi brukar, svälja och ta emot..... Men blandad förtjusning ser jag fram emot morgontidningen..


Vägningsdax


Igår var det dags för vägning igen! Lite pirrigt är det ju, för tänk OM det inte hänt något? Efter alla långpromenader och Wiispelande, stog vågen i alla fall på minus 0.5 kilo. Hade i och för sig hoppats på lite mer, men bättre än inget i alla fall! Man kommer förhoppningsvis märka något vid mätningen om 2 veckor istället!


Sammanlagt: -1.0 kilo


Jag har både små och stora vänner....

...och en av de mindra fyller hela 1 år idag! Ett helt år har detta lilla mirakel levt och andats på vår jord, och jag hoppas att dagen består av både paket, tårta och kramar, och att jag så smånigom får busa med dig igen!!! Grattis Linus på din första födelsedag...

Hipp hipp hurra Hipp hipp hurra

Klicka för att stänga bilden


Dansa med änglarna...


I en värld full av kosmiska under
ser barnet det vi inte ser.
Ett löv, som en vindpust gjort sönder
blir en ängel som dansar och ler.

"Se du änglarna, pappa, som dansar?
Hör vilken vacker musik!"
ropar barnet och spelar på harpan
med strängar av garn på en spik.

Men vi ser inte lekarnas mönster,
vi hör inte låtsasmusik.
Vi har bommat för våra fönster
mot glädjen som var så unik.

Så dansa med änglarna, dansa mitt barn,
lek medan lekarna finns.
Sjung till din harpa med strängar av garn
så länge du sångerna minns.


Per Harling


 


Gott & blandat...

Idag tog jag mig en promenad direkt efter att jag kört sonen till skolan. Känner mig lite duktig eftersom jag sträckte mig på något konstigt sätt i morse, men ändå gick. Det sitter bak, på ett märkligt sätt mellan "skinkan" och ljumsken och när jag vrider mig "fel" blixrar det till och gör superont, men sen försvinner det lika snabbt som det kom.. Första tanken var ju att det kanske var bäst med en vilodag idag, för det har ju blivit mycket mer motion än vanligt sista 2 veckorna. Men så ändrade jag mig, här ska inte vilas, så jag gick, sakta men säkert i 55 minuter i alla fall. Körde lite gymnastik när jag kommit hem, och tror faktiskt att det blev lite bättre...

Sen började jag att städa lite, men fick en liten paus eftersom Maria kom förbi! Hon har ju varit i Spanien och det var så kul att se henne igen. Hon berättade att vi inte fick ha 2 semesterperioder i år, utan ska ha 3 istället! Detta innebär att jag får börja min semester första veckan i juni, då ungarna inte ens har slutat skolan! Sen blir det jobb hela juli och augusti istället. Tråkigt även för dom som har sista perioden, det hade jag i fjol, och det var både kallt och mörkt tidigt om kvällarna, vilket inte är så konstigt när jag inte började jobba igen förän den 3 september! Man blir så trött, tänk om kommunen någon enda gång kunde lyssna på sin personal!! Det var kaos i fjol, verkligen kaos, ändå ska de tvinga oss till detta. Då kan jag tillägga att vi aldrig haft några större bekymmer alla år vi haft 2 perioder. Orsaken sa dom var för att vi inte hade vikarier, men nog ska väl det gå att ordna? Så hör upp alla arbetslösa "Uskor", välkommen att söka jobb hos oss!!!

När Maria gått hem fortsatte jag att fuskstäda lite, det gäller att vara försiktig, ni vet väl att dammtussarna är änglarnas tofflor? Sen blev det lite expriment vad det gällde middagen också. Eftersom bara jag och Casper skulle äta hemma idag, och ingen av oss är rädd för nya rätter, passade jag på att göra en "Vad som finns hemma gryta", vilket resulterade i en gryta med färska champinjoner, paprika, röd lök, tomater, vitlök, lite chili, salt, peppar och så matlagningsgrädde förståss! Till det gjorde jag egen klyftpotatis och jag måste säga att vi båda tyckte det blev supergott! vällen ska jag tillbringa med lite Wiispel och att läsa i min senaste bok "Änglar i mitt hår"... Önskar er alla en finfin torsdag!

 

Kramiz Malin


Kämpar på....

För tillfället är det lite tidskrävande att vara med i viktklubb, men samtidigt jätteskojigt!! Lägger ju in egna recept så fort jag bara kan, såna rätter som ofta återkommer här hemma, vilket på sikt kommer att spara tid.. Man får ju noga räkna ut hur mycket de olika ingridienserna som ingår i maträtterna väger för att kaloriuträkningen ska bli så rättvis som möjligt! Jag försöker att gå minst 45  minuter per dag, men det har blivit både en och två timmars traskande och jag måste säga att jag redan känner att konditionen förbättrats! Var ju lite, lite missnöjd med viktminskningen i måndags, och har idag jämfört mina "kurvor" på viktklubb och nu sett att jag denna vecka har ätit FÄRRE kalorier OCH dessutom förbrukat FLER genom motionen! Känns ju bra inför måndagen som kommer..  Igår struntade jag helt i promenaden då det regnade (jag vet, finns inga dåliga väder...) och skrev in mig i Wii fitness istället, där jag både sprang, körde yoga och gymnastik. Märkligt nog så vägde jag mindre där än på våran personvåg, så antingen visar de olika, ELLER så har jag lyckats pressa några hekto till, hi hi... Det var så roligt att jag tror att jag ska köra lite ikväll också...
PS: Måste ju hälsa Maria & Per-erik välkommen hem! De har ju varit i sköna Spanien, men är nu åter hemma i vårt ljuvliga, hmm... svenska klimat!  DS


Sakta men säkert....


...pekar vågens siffrorna nedåt!! Hade ju hoppats på lite mer, men ett halvt kilo är ju bättre än inget! Trots att jag lyckats neka både de ena och andra godsakerna, åkte jag nog dit ordentligt i fredags med Tittis dukade bord. Och så vin på det. En hel del vin också... Nåja, ny vecka, nya tag!!!!

VECKA 1  -0.5 kilo


Pang & bom....

.... så var ännu en helg till ända!! Tycker knappt jag hunnit blinka, så är det söndag igen, en ny vecka ligger framför, en ganska spännande vecka till och med!! Vägning i morgon, hoppas, hoppas jag gått ner något gram i alla fall, trots helgen som varit lite speciell! Sen ska jag ju jobba fullt också, det är ju några månader sedan sist, och jag hoppas att även det kommer att går bra!

I fredags var det dags för Partylite-party hos Titti, hon skulle bjuda på mat och vi skulle ta med vad vi ville dricka. De partyn (typ ljus och inredning) jag varit på tidigare har ju oftast varit på dagen, med kaffe till fikat, så det kändes lite ovant att ha vinflaskan med sig i väskan, och jag frågade Anna både en och två gånger om det verkligen var alkohol vi skulle dricka. Som sagt det kändes lite ovanligt, men ack så bra det blev!!!

När vi kom var det redan några tjejer där, och Titti startade upp sin visning. Mycket fint och många underbara dofter. De har ju även en "lakanspräy" i lavendel som jag hört saker och ting om, vilket jag berättade och jag tror alla tjejer beställde en sådan efter det, hi hi... Hursomhelst vi pratade, skrattade och skålade, åt räkor med en massa gott tilltugg och hade det allmänt trevligt! Det visade sig att Titti är lillasyster till en gammal klasskompis till mig, vilket jag inte hade haft en aning om!! Senare kom även en barndomskompis till mig som jag inte träffat ordentligt på jättemånga år! Superskojigt var det. Såna här partyn brukar ju bara pågå några timmar i vanliga fall, och jag sa till gubben att vi nog hinner se en film när jag kommit hem, men ack vad jag bedrog mig! Klockan stog på halv 3 när jag kröp ner mellan lakanen!!

Typiskt nog vaknade jag redan halv 7, eftersom jag glömt fälla ner för fönstret innan jag la mig! Solen sken in genom fönstret och det var svårt att somna om! Dagen igår blev lugn och fridfull, jag var förvisso trött hela lördagen, men satt ute på altanen och njöt av det fina vädret innan vi åkte in till Karlstad och Nathalie och Fredrik, för att fira Nathalies 24:e födelsedag. Storebror och storasyster med familjer var också där, vilket var lika roligt som vanligt!! Myycket prat, skratt och flams precis som vanligt! Var så in i nordens trött när vi kom hem igårkväll, så ögonen stog i kors! Känner mig nöjd med att jag inte tog varken kakor eller bullar, bara en liten, liten bit tårta till kaffet!! Fredrik lyckades "propsa" på mig ett halvt glas vin senare, men det smakade verkligen inte, jag var för trött och hade nog smakat så det räckte på fredagen...

Nu ska vi åka in till Karlstad & Bergvik igen, för att köpa skor till gubben och förhoppningsvis ett par nya walkingskor till mig! Sen blir det en långpromenad, orkade inte med det igår, så det får bli en idag istället trots att solen lyser med sin frånvaro idag!!!  Hoppas ni alla får en riktigt fin söndag och en bra vecka!!!! 


Fredag...

Jobbat

Promenad med Jenny och Vincent

Snosat på Viincent

Handlat

Lagat mat

Vilat

Duschen

Party


Märkligt & Respekt..

Skrev ju i tidigare inlägg att jag ger upp om remiss till Clarahälsan, då jag inte orkar bråka om det mer. Det var ju vår förra chef som lovade att jag skulle få komma dit för en ny bedömning eftersom mina kroppsliga problem klassades som arbetsrelaterade redan för många år sedan. Då min handläggare på FK ringde häromdagen och hon hörde att jag inte ville krångla mer, sa hon istället att det var dags för kommnen att ta sitt ansvar..  Hon skulle själv kontakta dom och tydligen hade hon mer respekt med sig än mig, för idag fick jag brev på posten både vad det gällde tid till företagsläkaren på Clarahälsan OCH en tid för avstämningsmöte några dagar efter! Där ser man!!

Hursomhelst har första veckan som medlem i viktklubb gått riktigt bra såhär långt! Jag har tagit mig entimmes promenader och har till och med ätit mindre än mitt tillåtna kaloriintag per dag. Ser fram emot måndagen då jag ska väga mig och jag hoppas, hoppas att vågen pekar något neråt, även om jag är bortbjuden både fredag och lördag. Min karaktär ska sättas på prov ordentligt! Önska mig gärna lycka till!

För övrigt vlll jag hälsa grattis till min underbara systerdotter Nathalie, som fyller hela 24 år idag! Inte klokt vad åren går, minns ju som igår hennes allra första dag i livet. Hoppas födelsedagen varit och fortsätter riktigt bra, vi syns ju på lördag! Till gubbens moster Marita vill jag skicka lite piggekramar, nu när hon är alldeles nyopererad och allt! Förstår att det känns och jag hoppas att det snart känns bättre!!! I morgon är det fredag och enligt väderprognosen ska det bli regn, vilket innebär att vi säkerligen blir av med lite snö! Härligt! Jag vill ha fram all asfalt ochallt gräs, njuta av blommorna som sakta knoppas i rabatterna och bara njuta av våren!!!!


Att bryta ett ekorrhjul.......det är inte alltid så lätt vill jag påstå! Själv har jag definitivt hamnat i ett, men nu är det dags att hoppa ur det!!! Som ni vet har jag en kropp som inte är kompis med mig, och jag har på sistone känt att det börjar ta lite för mycket på mitt psyke, vilket jag absolut inte gillar! Krångel med Försäkringskassan (en mycket bra handläggare dock), Olika läkare som jag träffar på, som alla skriver olika på intygen, (vet snart varken ut eller in) kommunen, som inte vill/har tid att hjälpa mig med remissen till Clarahälsan, allt detta tar bara onödig energi, en energi som jag vill lägga på annat!!!

Så nu har jag bestämt mig! Jag har bestämt mig för att strunta i allt negativa och fokusera på det positiva istället! Jag kommer ordna mina behandlingar själv, utan Clarahälsan, jag ska på allvar börja träna, göra allt jag kan för att stärka kroppen och som grädde på moset gick jag igår med i Viktklubb, som extra motivation och hjälp att äntligen gå ner de kilona jag lagt på mig senaste åren! Känner mig jättenöjd med mina ideér, jag köper inte att diskarna är dåliga och utslitna, för nu jäklar! Madame Mim fick in mig på det spåret och det tackar jag för! Inte haka upp oss på det negativa, utan tvärtom fokusera på allt positivt, som jag kan göra själv!! Känner mig så laddad att det spritter i hela kroppen! Yeeeah!!!!


Dagens kloka ord!
En bästa vän är som ett fyrklöver,
svår att hitta men lyckosam att äga....

.


Söndag

Av olika skäl hoppade jag över tjejmyset igår kväll. Kände att jag inte skulle ha varit något vidare sällskap, och hoppas att det snart går fler tåg! Är säker på att de hade hur roligt som helst ändå, alla pinglorna! Istället blev det en lugn hemmakväll framför melodifestivalen. Borde ha spelat på tipset, för jag tippade nog rätt på top 5 i alla fall. Tycker Anna, med sin vinnarlåt var kvällens bästa artist, inte bara för att hon sjunger fantastiskt och har en mogen och speciell röst, utan även för att hon har en enorm utstrålning och inlevelseförmåga. Det märktes att hon sjöng direkt från hjärtat och det kan inte sluta på annat sätt än det gjorde igår. Bra jobbat!

Efter melodifestivalen kom vi på att vi skulle hyra Bröllopsfotografen på Telia digitaltv, men allt bara krånglade så jag gick upp och la mig och surfade runt lite på nätet istället. Vaknade till när gubben kom upp, och där låg jag snarkande med laptopen på magen. Så kan det gå, men är man trött så är man..  Tack vare att jag somnade så tidigt, vaktnade jag redan tio över sju i morse, vilket inte har hänt på mycket länge en ledig söndag. Blir nog lite film ikväll istället eftersom gubben ringde till Telia ongående just den filmen vi tänkte se, och då de haft problem just med den filmen, fick vi hyra 3 nya gratis istället. Vi har ju inte sett luftslottet som sprängdes heller än, så då får man väl passa på att se den också!


"Självpepping......"
Om det någon gång är möjligt att våga,

att göra skillnad,

att ge sig på något som är värt att göras

Så är det NU.

Inte nödvändigtvis med något speciellt syfte

utan för att det får ditt hjärta att bulta litet hårdare,

någonting som ger dig inspiration,

någonting som är din dröm.

Du är skyldig dig själv

att få dina dagar här på jorden att bli betydelsefulla.

HA ROLIGT.

GRÄV DJUPT.

STRRRRRRÄCK UT.

DRÖM STORT..


Förklaringen!

Får väl börja att tacka ER alla som troget varit inne här på bloggen, och hälsat på, men också ihärdigt kommenterat, trots att inga nya inlägg skrivits. Vill tala om att jag lever, och att anledningen till bloggpausen mest var för att jag ville bespara mig och ER allt gnäll om rygg och annat som gärna präglade inläggen.. Blev ju lite bakslag där, men nu känner jag att den sakta börjar rätta till sig. Jobbar fortfarande 50 av mina 75 %, och ska göra det till den 21 mars i alla fall!

I lördags var Marianne här, även kallad Madame Mim, med hela sin söta familj. Hon kan både massage och healing och trollar ibland med min kropp. Var ett tag sedan sist, och redan då, för ett par år sedan, sa hon att jag måste ta tag i ryggen med regelbunden massage då jag hade många "problemområden, INNAN det blev ännu värre!  Lyssnade jag? Nej, såklart, jag är mästare på att hanka mig fram när allt känns skapligt.

Hursomhelst, i lördags knådade, vred och vände hon på hela mig, kände mig rejält mörbultad efteråt vill jag lova.. Lite healing blandade hon in, i sin över 1 timmes långa behandling, och redan på måndagen kände jag en förbättring! Däremot bröt värsta förkylningen ut, så sedan dess har det varit snorigt och hostigt, fick både huvudvärk och rejäl halsont. Tänkte att jag tar allt elände på en gång nu, så är jag frisk och kry för att njuta av våren som är på väg...  Bara allt är bra på lördag, för då är jag bjuden på tjejmys hos goa Jenny....


Överraskad!!!

När jag gick in på min blogg, fick jag se att den var vårfixad!!! Kände ju att jag gärna ville "pigga" upp den lite eftersom våren är på väg, och min motivation att skriva hade avtagit. Tänkte att en ny design kunde locka mig tillbaka? Linda har hjälpt mig med en ny header, men oteknisk som jag är, fick jag aldrig in den i stilmallen! Helena har ju sedan tidigare mina inloggningsuppgifter, så det är hon som slutligen fixade en ny åt mig. Var inte beredd på detta när jag gick in på bloggen i morse!! Men TACK Helena, och TACK även till Linda, vilken lyx att vara omgiven av två underbara, snälla och söta dataproffs!!!


Tillfälligt avbrott

...återkommer när ork och motivation kommer tillbaka...


Snön faller, och vi med den...

Så då var det dags för snö igen!! Att det aldrig tar slut!! Fick synda rejält och skotta bort det värsta så jag fick ut bilen i förmiddags, eftersom Josefine fick en akut läkartid idag. Hon går ju på kryckor och då ville jag förstås köra henne dit så hon slapp gå i detta oväder. Riktigt lurigt är det ute nu, med tanke på att det är is under snön, och det är lätt att ramla..

Har inte så mycket att skriva om idag, hjärnkontoret är stängt känns det som, men jag får väl bjuda på en passande Ulf Lundell låt i alla fall... Försökte kommentera hos er igår, men det bara krånglade så jag gav upp. Skulle det vara likadant idag, passar jag på att önska er alla en fin dag, här och nu!

TJINGELING!Grattis Sebastian!

Sebastian Larsson

Ett stort grattis till kusin Sebastian, som fyller hela 18 år idag!
Att han dessutom har körkortet klart redan, då han tagit det på skolan (Fordon)
är väl förstås "Grädde på moset", eller hur? Bara att tuta och köra, fast mycket försiktigt idag!!
Hoppas din dag blir super och att du snart har tid för lite gratulationer...
Kram kram...


RSS 2.0