Vill ha!!!

Som ni säkert vet, har jag en förkärlek till att blanda lite nytt, med lite gammalt. Tycker dels att det är en sport att hitta lite unika loppisfynd, samtidigt som jag tycker att man på så sätt får en annan känsla i hemmet. Det finns en historia bakom sakerna, vilket jag verkligen tycker är spännande! Favoriterna just nu är nog alla glasburkar på fot, jag har i olika storlekar och modeller, det gamla skåpet efter sambons morfar, alla härliga virkade dukar som min mamma knåpat ihop, den gamla tavlan från tradera som är en exakt kopia av den vi hade i mitt barndomshem... För att inte tala om mitt stora fina piano!! Jag älskar det! Just nu har jag en stor önskan att finna en gamma trädgårdsgrupp, likt den på bilderna nedan. Även en sådan hade vi när jag var lite, och kanske är det därför jag tycker att de är så fina..

Skulle vilja ha den stående intill dammen, och "lumma" till det lite runtomkring, så det blir som en liten berså..
Finns det någon därute som har tips vart det finns liknande grupper, gärna gamla och inte nytillverkade, så hojta gärna till.. En pianostol behöver jag också ha, när jag ändå är igång och efterlyser....

Fredagskram till er!

Malin


Härliga dagar!

ÄNTLIGEN!!! Jag säger verkligen ÄNTLIGEN! Solen har varit framme och luften har varit varm! Under några dagar har vi haft jättefint väder, och man fryser inte då solen går i moln, som man gjort hittills i år. Vi har sovit med öppet fönster så även nätterna har varit sköna. Hoppas verkligen frost och minusgrader är ett minne blott, och att våren och sommaren verkligen är här på riktigt.

Igår var jag ledig, och hade tänkt att fuska över pingststädningen lite, men när jag väl var igång tog jag istället mer nogrannt än vanligt! (Ingen För-ögat-städ med andra ord) Dumt kanske eftersom dagen var så underbar, men man får passa på, då lust och ork för en gång skull infinner sig på en och samma gång! Några raster hade jag dock i solen, så det blev både frukost och lunch ute i trädgården, vilket var ljuvligt.

När gubben kom hem blev det istället desto mer utevistelse. Han sågade ner vår stora Rodedendrobuske, som blivit riktigt ful efter denna vinter och all snö som kom med den. Själv rensade jag rabatter och tog ogräset mellan stenplattorna. Blev riktigt fint efter att jag sopat ordentligt måste jag säga. Nu måste vi bara införskaffa lämplig liten möbel där, gav ju bort den jag hade då den var onödigt stor. Kan vara skönt med en liten plätt även på framsidan, för där har vi ju morgonsolen.... När vi var klara, syndade vi med ett glas rött, (eller ja, gubben tog sig en kall öl) ute på altanen. Första sköna kvällen, termometern visade 23 grader, trots att klockan var över tio...
 
Idag var jag i valet och kvalet vad det gäller träning, eftersom Anna var sliten efter sin dagstripp hon hade igår. Efter många om och men bestämde jag mig för att vänta till i morgon, och ta träningen när jag har hennes sällskap. Mycket roligare än att gå själv tycker jag.. Istället har jag ihärdigt ringt och ringt efter referenser för en av de sökande, vi har till posten som vår nya områdeschef. Efter det blev det en timmes vila i solen. Nu ska jag duscha, handla lite och sist men inte minst, ta en skön proemnad innan jobbet. Ska börja lite tidigare än som var tänkt, eftersom jag blir den enda som kan ta dialysen..

Har sett på Yr.no att pingstvädret ska bli sämre, men jag tänker hoppas och hålla tummarna för att metrologerna har fel, så att detta underbara får fortsätta lite till. Idag ska min Jossa och hennes kompisar springa vårruset, så jag önskar dom och alla andra som är med lycka till! Ta vara på dagarna nu, njut och ladda batterierna, för det ska jag minsann göra.  På återseende!


Malin


Då var jag här igen..

Dagarna går i en rasande fart, det är knappt man hinner med alls!! Väntar fortfarande på den riktiga värmen, ser så mycket fram emot alla varma vindar, solen som steker, att kunna äta frukost på altanen, grilla, ett glas rött en varm sommarkväll och så alla lata, härliga semesterdagar förstås! Längtar så otroligt mycket efter detta! Kikade på yr.no under kvällen, och ska man lita på den sida, väntas det sol hos oss redan i morgon! Håller tummarna för det!

I lördags hade jag och Anna invigning på hennes nya, fina inglasade altan. Hon bjöd på god mat och dryck, och vi satt därute och pratade hela kvällen utan att frysa. Härligt! Gårdagen blev därför riktigt lugn och fridfull, kom inte igång förän på kvällen, då jag började städa i skåpen. En halv sopsäck har det blivit hittills, och därmed bättre plats i skåpen!

Idag har jag återigen varit med och intervjuvat kandidater för posten som vår nya områdeschef. Efteråt skulle vi som varit med "prata" ihop oss, men det är ju jättesvårt att välja fram en, så vi bestämde oss för att få lite referenser innan vi bestämmer oss. Detta skulle göras under veckan, och ett möte är återigen inbokat till på fredag. Efter detta åkte jag och Anna till sporthallen och tränade. Lite crosstraining som uppvärmning, och sedan gällde det att träna mina inre muskler, som behöver stärkas för att avlasta mina problemområden. På torsdag ska vi dit igen, så är vi snart som "nya"!

Lite eftertanke har det också blivit senaste dagarna. Någon jag känner har förlorat någon hon älskat, och man påminns om hur fort livet faktiskt kan förändras. Det gäller att ta vara på varje stund, och ta vara på dem man älskar och bryr sig om.. 

"Livet består egentligen av en enda lång rad av ögonblick
Om vi inte är närvarande i dessa ögonblick
så går vi miste om själva livet"


 ♥PS: Det fungerar inte med att kommentera på någon idag, försöker på nytt i morgon! DS


Helgen i Järbo!

I fredags åkte vi till Järbo och hälsade på storebror Bosse och syskonbarnet Linus. Även systeryster och småtjejerna åkte upp, fast de åkte i TM bussen och vi åkte bil. Peter skulle ju spela både i Bredvik och i Järbo så det passade ju jättebra att ses allihop. Helgen blev superintensiv, man ville ju hinna umgås så mycket som möjligt! Lite shoppande blev det ju förstås också, och de flesta fynd gjorde jag på olika loppisar! På fredagen blev klockan halv 3 innan vi kom i säng, och lördagen efter blev fullspäckad och sen den med.

Vi var först hos min goa moster och hälsade på. Passade på att fira henne lite också, hon fyller ju 70 år den 24:e maj! Dit kom även min kusin Annika med familj och det var riktigt, riktigt trevlig. Många glada skratt och många ljuvliga barndomsminnen gicks igenom, och vi konstaterade att moster nu var "äldst" i släkten. Timmarna där gick alltför fort, och vi var tvungen att åka så att Peter hann åka iväg och packa upp instrumenten inför spelningen.

Hemma hos Bosse och Linus blev det prat, mys och spel. Både schack och fia med knuff spelades bland allt flams och skratt. När de minsta barnen började bli trötta och ville se film, tog Bosse och Fille hand om både stora och små, så jag och Anna kunde gå iväg till hotellet och lyssna lite på Torgny Melins. Tror hela bandet var riktigt ovana att se både mig och syrran spiknyktra, men jag var faktistk uppe och dansade, det ni!!! När spelningen var slut, hämtade vi småtjejerna, eftersom de skulle åka med i TM-bussen hem till värmland igen. Även lördagen slutatde riktigt trevligt, men också alltför sent...

På  sömdagen var det bara min familj kvar, och vi passade på att åka på loppis i Valbo. Har gjort lite fynd i helgen, och bästa köpet är nog 4 vackra gamla örngott med monogram och fin brodyr på! Efter det åkte vi till Jensas och åt middag. Mätta och belåtna, fick vi ta det sorgliga farvälet och påbörja resan hem. Alltid jobbigt med avskeden, när vi inte vet när vi kommer att ses igen. Det gör nästan ont att se Linus sorgsna ögon då.... Som tur är planerar vi för en gemensam resa till Funäsdalen i sommar tillsammans men alla mina syskon och deras familjer. Moster är också intresserad att följa med, vilket vore jätteroligt! Hoppas vi får ihop det på en vecka som passar alla, för vi har verkligen superskojigt när vi ses... Avslutar med Björn Afzelius vackra och tänkvärda sång "Livets skatt
Livets skatt

På en öde plats vid havet
där kusten stupar brant
har vattnet gjort en grotta
man inte ser från land

Därinne finns en kista
jag ägt i alla år
och det är bara jag
som känner platsen där den står

Den kistan är en gömma
för alla mina dar
för tider jag har levat
och för stunder jag har kvar

Där spar jag alla saker
jag hittat på min stig
ja kistan innehåller
allt jag kallar för mitt liv

Där har jag mina drömmar
och mina sanningar
där har jag mina sorger
och brustna kärlekar

Där har jag all min längtan
och alla mina skratt
allt finns där i min kista
den är min egen skatt

Och för varje dag blir kistan
allt mera värdefull
för det falska rostar sönder
och det sanna blir till guld

Därför ser jag lika tydligt
som i en bilderbok
om det jag finner är nåt värt
eller bara gammalt skrot

Men nu jagas jag av frestare
varenda månlös natt
dom känner till min kista
och dom fruktar för dess kraft

så dom prövar att förföra mig
med flärd och flyktig prakt
men heslt vill dom förgöra mig
och utplåna min skatt

Men säljer jag min kista
så kan jag inget mer
då vet jag inte längre
vad som är rätt och fel
då mister jag min styrka
och då är jag inget hot
så jag släpper aldrig nyckeln
till min egen bilderbok

Grattis Peppar´n!Idag har vi varit och firat Per-erik som fyller hela 50 år idag!! Tror han haft en fin dag, med både goda tårtor, fina presenter och härligt sällskap från morgon till kväll. (Antar att natten blir lång, för ni spelar väl spel, peppar´n?) Firar dig lite mer på festen i Juni!!! Återigen, stort grattis på den stora dagen!


Då och nu.....

Vi har haft lite intressanta diskussioner här hemma några dagar, eftersom Josefine håller på med ett arbete om sin släkt i skolan. Det ska gärna innehålla lite information vad både vi föräldrar, och far -och morföräldrarna gjorde som små. Om olika händelser de födelseår vi alla är födda osv... Skillnader från då och nu. Man inser, trots sin hmm, ringa ålder att det har hänt massor bara sedan jag var barn. I min familj var vi 6 personer, och vi samsades om en och samma tv!!! Kan ni tänka er? I vår familj finns 4 tv-apparater till 4 personer, vilket är fullkomligt galet egentligen! Det fanns inga datorer heller, knappt videoapparater, och jag minns jätteväl, hur gubbens pappa hyrde en video över en julhelg. Tror det var julen -84 eller 85. Det var minsann stor uppståndelse på den tiden! Minns till och med den första filmen vi såg, nämligen den Blå lagunen...  Tv-spel var ju minst lika ovanligt, idag finns det minst ett i varje hushåll, och i vår familj finns både Playstation, Xbox och Nintendo Wii...

Istället fick vi hitta på så mycket annat att förgylla våra dagar och lediga stunder med, och nog fick man en annan gemenskap med varandra då? Vi hade tur som hade en påhittig pappa, han fixade en fotbollsplan åt oss ungar i kvarteret, och spolade is på vintrarna. Han hängde upp lianer i ett stort träd vi hade på gården, och vi klättrade upp på vårt lilla garagetak och svingade oss i dessa! Vi lekte mycket i lekstugan, som var stor nog till oss alla 4 ungar och några fler. Vi hade en lekbil stående brevid, utan motor förståss, och där packade jag och syrran in oss och semestrade med våra dockor.. Roliga minnen! Även en kuddkrigsbock fanns på vår gård, och där hade vi också många roliga stunder.

Våra äldre bröder, hittade förståss på lite diverse hyss, och kanske är det nån som har hört talas om Dass sprängarligan? Ett gäng grabbar som roade sig med att spränga små hemmegjorda bomber i närbebyggda utedass. Behöver jag säga att båda mina bröder var med där? Tror minsann det skrevs i Hemmets Journal om det en gång. En hel del annat bus blev det också, listan kan göras hur lång som helst, men vart jag egentligen vill komma, är att jag är fullproppad av roliga minnen, frågan är hur många av dagens unga som är det? Många sitter nog större delen av tiden vid datorer eller tv-spel, tyvärr...

Hursomhelst, det är riktigt trevligt att sitta och småprata om sina minnen, och än mer roligt att de vill lyssna! Ska bli spännande att läsa hennes arbete så småningom, se vad hon har snappat upp av de berättelser hon fått..  Nostalgistunden är slut, nu ska jag ut och plantera lite blommor! En fin kväll önskar jag ER!


Ni har väl inte missat....

...... Svenska hollywoodfruar på tv 3? Tycker att programmets höjdpunkter definitivt är, då Maria Montazami är i bild! Hon är verkligen precis som hon är och gör sig inte till! Dessutom är hon både ödmjuk och kan skratta åt både sina misstag och åt sig själv. En styrka kan jag tycka! Jag skrattar så jag kiknar åt hennes repliker, hon är verkligen för härlig! Igårdagens program var hon hemma i sverige på en gala där hon var nominerad i 2 kategorier, dels i Årets personlighet, och så även i kategorin Älskad, som hon också vann. Sen har ju Maria även designat en hamburgare, och igårdagens avsnitt passade hon på att provsmaka dessa, och bad samtidigt om en reklamaffisch med denna på. Hon såg för härlig ut, där hon sprang utanför hamburgerrestaurangen, i högklackade skor & bling bling med planschen under armen. I programmet får man ju även se hennes inredningsintrese, speciellt alla tofsar hon har på alla tänkbara ställen i hemmet. Dessutom hjälper hon sin make, mäklaren Kamran och styla visningshus 1 gång i veckan. Vid varje styling dekorerar hon med palmer och tofsar. Har ju följt hennes bloggande lite på Amelias site, och såg idag att man kan vinna en homestyling av Maria. Bara för att uppleva henne skulle man ju tävla, hi hi... Dessutom lämnade hon sina bästa inredningstips till läsarna, själv håller jag kanske inte riktigt med om dom, jag är ju VITOMAN, men vad tycker ni?

Maria Montazami


Marias 6 bästa homestylingtips.

1. Om ni kan plantera några blommor vid ytterdörren sa gör det. Eller satt en liten kruka med något fräscht, grönt i.

2. Ta bort sådana saker som kanske bara betyder något för dig och din familj. Gammelmormors släkt från hennes mans sida, typ 15 kort som är utsprida överallt. Småsaker du kanske har köpt när ni bilade till Gotland. Ni förstår vad jag menar.

3. Mina favorittips!!! Dekorera gärna med en filt över en fåtölj eller soffa för att det ser så mysigt och hemtrevligt ut. Investera i färska ljus från IKEA som du inte bränner för då ser det alltid nytt och fräscht ut.

4. Glöm inte att investera i en karamellskål och ha den fylld med halvgoda godisbitar (bridge blandning, Marianne's, marmeladkulor av alla dess slag). För är man småhungrig så tar man alltid en och tänker ”oh vad gott”.

5. Kan du köpa eller måla ett plakat som säger någonting liknande "Hem kära Hem" så vore det toppen. Sätt det i köksfönstret. :)

6. Glöm inte att du måste ha ojämnt på soffbordet. Antingen en stor sak i mitten av bordet eller tre saker. Kan vara ett ljus, grön växt och en jätteintressant bok. Nästa steg kan bli fem saker, en fin bricka med ett ljus, en växt som står på en bok och ett kort.


Länge sen sist....igen!

Lite långt mellan inläggen här på bloggen, denna gång mest för att jag inte orkat skriva för min handled. Fick ju (som vanligt) ett litet bakslag, med både rygg och arm/handled. Vet ju så väl att det är så här ddet är, allt kommer och går, men det jag måste lära mig, är att INTE tappa sugen varje gång. För det är precis vad jag gör, jag blir så sur på kroppen, och tappar lite av både lust och morivation då... Lovar att bli bättre med det!

Förövrigt har det varit ganska lugnt, men jag har förstås träffat vänner, och blev bjuden på lunch hos Anna häromdagen. Känner ibland att jag inte hinner träffa alla jag tycker om, så ofta jag vill, så det är extra skoj när tillfällena ges. Jag har också träffat lite bebbar och deras supersöta mammor, jag hade ju äran att få vara med på en bebbeträff, trots att jag inte har någon egen liten med mig. Mina bebbar är ju stora, och vill inte leka med klossar på golvet tillsammans med mamman längre.

Vi har äntligen fått tag på en häck, som gubben nu har planterat mellan oss och ena grannen. Inte en dag för sent, det har verkligen sett för tomt ut där. Häcken heter Aronia, och jag tyckte om dess fluffiga blad och att den ändrar utseende med årstiderna. På våren blir den full av vita blommor, på sommaren byter dessa blommor plats för vinbärsliknande bär, som ska vara ätliga och fulla av C-vitamin och antioxidanter. Till sist, på hösten går bladen över, från att ha varit gröna till att skifta i färgerna orange och mörkrött. Denna häck ska dessutom vara både lättskött och snabbväxande.... håll tummarna för det!


Aronias bär...

I lördags akutplanerade vi för årets första grillkväll!! Eftersom jag hade sjukskrivit mig några dagar, och var hemma samtidigt som Maria var ledig, (vilket annars ALDRIG inträffar, våra jobbhelger går nämligen precis omlott, alla veckor på arbetsschemat.), passade vi på att träffas! Jag bad vädrets makter om lite sol, då dagen för övrigt hade varit kall och ruskig, och gissa vem som fick fram lite av denna stora värmande stjärna? Lagomt till grillen skulle tändas, lyste solen med sina värmande strålar. Visserligen fick vi sitta inne och äta, men gott var det ju i alla fall, och grillsäsongen var därmed invigd! En trevlig kväll fick vi också, även om vi glömde både efterrätt och ostbrickan...

Igår var jag och Annika in till CSK och dialysavdelningen, för att få lite uppdatering av en sk "Påsdialys". Vi får hem en patient till veckan som ska få hjälp med detta av oss, och då det är många år sedan sist, fick vi en mycket givande uppfräschning av minnet. Lustigt att inte utvecklingen gått framåt mer inom detta område, trots att det säkert är 7-8 år sedan vi senast utförde detta i hemmen. Tycker att det är jättebra att detta enkelt kan utföras hemma hos vårdtagaren, så denne kan leva ett så normalt liv som möjligt, trots allt!!

Denna veckan kommer att blir riktigt lugn i alla fall, för på fredag har jag tagit semester för att åka upp till min goa storebror och mitt syskonbarn Linus över helgen. Syrran och tjejerna kommer också med, de åker med TM:S bussen eftersom de har en spelning där under helgen. Vi tänkte även passa på att gratulera vår goa moster som fyller 70 år nu i maj. Hon bor ju bara 2 mil från brorsan, så då kan vi slå två flugor i en smäll! Blir nog några loppisbesök för mig och storebror också, för det är något vi gillar båda två! Längtar!

Idag ska jag försöka ta mig ut till kyrkogården och plantera lite blommor på mamma och pappas grav! Mamma fyller ju år idag, så även om tankarna och alla minnena finns här ändå, vill jag ändå ge henne några blommor på födelsedagen. Ett litet ljus ska också tändas ikväll, som tack för allt hon gjort för mig och mina syskon. Jag hade inte kunnat få en bättre och mer omtänksam mamma, hon gav ALLTID helhjärtat av sig själv och jag tror aldrig jag träffat någon mer osjälvisk människa än hon. Trots all saknad kan jag idag bara glädjas för all kärlek och omtanke hon gett mig, jag vet att många aldrig fått uppleva det, och jag är så oändligt tacksam för allt fått...
Det bästa av allt är att hon visste vad mycket hon betydde och hur älskad hon var. Så grattis min goa lilla mamma.....♥
Till min mamma....  ♥

Jag kan inte gratulera dig på vanligt sätt,
med paket och vackra blommor...
Jag kan inte ge dig en varm grattiskram,
och tala om för dig,
vad mycket du alltid betytt för mig.
Jag kan heller inte sitta hos dig i köket,
och äta tårta och skratta tillsammans med dig...
Jag kan inte lyfta luren och sjunga ja må du leva för dig...

Men jag kan blunda
och minnas alla stunder vi ändå fick tillsammans.
Minnas alla dina tokiga upptåg, din roliga humor,
din fantastiskt goda mat och all din värme.
Jag kan för alltid minnas ditt skratt,
så intensivt, att du nästan tappade andan ibland.
Jag kan också blunda och känna doften av dig.
Doften av trygghet, värme och oändlig kärlek.
Jag kan minnas när jag var liten,
och hängde som en apunge runt din hals
Jag kan också minnas allt du lärt mig,  
och all din omtanke för andra..
Jag kan också tänka på din omsorg över mina barn..
Jag kan också med stolthet säga
att jag haft den bästa mamman man kan tänka sig,
blunda och viska grattis...
för jag är säker på
 att även himlen tar emot varma grattiskramar...
 


Malin


RSS 2.0