Balsam för själen...

Livet rullar på för min del, och allt bara går min väg känns det som. Jag tror mer och mer på teorin att allt du "tänker" kommer till dig. Men det gäller att tänka det man önskar mer än bara en gång förstås... Positiva tankar ger positiva förändringar, negativa ger dessvärre just negativa... Nu menar jag inte matriella ting kanske, utan det som verkligen är viktigt....

För ett par år sedan, när jag var inne i ett långt och jobbigt skov som innebar att jag var sjukskriven lång tid från mitt jobb, önskade jag att jag kunde hitta ett arbete om inte var så fysikt tungt som mitt, ett arbete som ändå lät mig ha kvar mina underbara arbetskamrater och kontakten med de gamla.. Förra veckan gjorde jag min första arbetsdag på ett nytt jobb inom kommunen, och jag kommer ha kvar både arbetskamrater och mina pensionärer. Helt fantastiskt och helt otroligt!

För bara 8 månaders sedan, när sonen just avslutat höstterminen i 9:an såg det väldigt, väldigt tungt ut för hans del. Flera IG, bl a i kärnämnena gjorde att drömmen att komma in på Bygg och anläggning såg väldigt, väldigt mörk ut. Men jag gav mig inte, tänkte positiva tankar, det skulle gå, det krävdes så lite, och jag grät glädjetårar på examenensdagen när jag insåg hur mycket han hämtat upp. Senare kom även antagningsbeskedet som visade att ahn faktiskt hade kommit in...

Jag har fler exempel, många fler, men det jag egentligen vill ha sagt är;  ge aldrig upp, för när det känns som mörkast, kan det med tanken vända, du är lite vad du tänker.. Kläng dig fast vid det du vill uppnå, hur svårt det än må vara, och jag lovar att du en dag når dit.

Min rematolog sa en gång, att det var otroligt att jag, trots min sjukdom och mina andra "skavanker" i kroppen,  klarat jobba så som jag gjort i alla år. Att jag nu dessutom pysslar så mycket, hade kanske varit otänkbart om jag inte "tänkt" mig till att klara det. Nu tror jag till och med att det hjälper mig att må bra. Det ger så mycket positivt att få göra allt jag gör, pysslandet, butiken... Jag lever lite i min dröm. Allt är efter mina förutsättningar, jag gör det jag orkar, varken mer eller mindre, men det fungerar bra ändå... Önskar att fler kunde finna denna balsam för själen som jag har gjort..

Jaa, det var väl allt för nu! Kram på er!


Några av shoppingfynden under semestern!

En hel del shopping har det ju blivit under semestern också,
men några av guldkornen och riktiga klippen kan jag delge er här..

  
En bamsestor glasvas till blommor, ljus, dekorationer, vatten och flytljus tex....Här kommer ett loppisfynd som min svägerska och bror gjorde, och gav till mig...
En liten gräddsnipa från Rörstrands Grön Anna. En servis som jag ärvt av min mamma, men
som det fattas lite av. Storbrot har även fått tag på ett kakfat som jag ska hämta senare.

 

Mina nya vinglas, kommer tyvärr inte till sin rätt på bilderna, men jag älskar dom!

 
Billiga krukor från Dollar

 

En ljushållare till en annan av mina serviser fråt La poterie (stavas det så?)En stor härlig bricka i rotting, ett material som blivit lite av en röd tråd hemma hos mig

 

Två stycken höga lyktor, Carpe diem på fot....


Semester

Nu har jag haft 3 av mina 4 semesterveckor, och jag måste säga att den har varit alldeles underbar! Inga krav, inga måsten, bara ta dagen som den kommer och njuta av ledigheten. Fin väder har jag haft, i stort sett hela tiden, även om himlen öppnat sig idag. Vad gör väl det? Gräset får gratis vatten och jag kan med gott samvete pyssla inomhus.

   
Hos moster Inger och fika på hemlagad körsbärssaft, kakor och bullar.... Somlige vill EJ vara med på bild!
 


Lite småturer har det blivit, däribland en till shoppingparadiset Ullared!! Hittade lite smått och gott förståss, och billigt är det, men jag tror ändå att det är roligare att handla hos brorsan uppe i Järbo med omnejd. Dit åkte vi förra veckan, och även äldsta brodern och svägerskan åkte med. Vi umgicks, gick på loppisar, shoppade på några av våra favoritbutiker, Dollar och Fru Nilsson. En dag var vi till min supergoa moster Inger i Ockelbo och hälsade på. Vi lyssnade på ett av hennes mediumband, där hon fick kontakt med mamma. Intressant! Pratade gamla minnen, däribland berättade Moster om hur min mamma blev retat när hon var yngre för att hon var lite rund. Det var speciellt en kille som retades, och en gång när hjon hade "kökstjänst" passade hon på att ge tillbaka. När mamma precis hade torkat upp en stor pöl med mjölk, tog hon tag i killen, tryckte den sura trasan i ansiktet på honom, medan hon samtidigt höll andra handen bakom nacken på honom i ett stadigt grepp! Den killen retade inte min kära mor något mer!Min fina moster

Förutom dessa utflykter har vi Solat, myst, grillat, pysslat och renoverat lite på utsidan. Ny fastukvist är på G, nästan klart, så bilder kommer så småningom. Sommaren har verkligen varit "utvilande", så sista veckan ska jag försöka göra lite nytta här inne, lite höststäd är aldrig fel!!


Filmmys

Igår var det en mörk och lite ruggig dag, så efter en arbetsdag i butiken bestämde vi oss för en filmkväll. Äntligen fick jag se filmen om Cornelis, som jag tänkt mig göra så många gånger.. Tyckte till och med att den var riktigt bra, många gamla låtar fick man höra, men även se svårigheter från barndomen som följde honom under livet, hans svaghet för kvinnor och sedan framgångarna, som även resulterade i ett piller och alkoholmissbruk. Cornelis avled i cancer blott 50 år gammal, i november 87..

Grattis alla!

De senaste veckorna har båda mina bröder, min gubbe, jag och så min son fyllt år. I slutet av denna vecka fyller min brorson Fredrik, och den 24:e fyller min andra brors dotter år... Finns lite substans för att min mamma en gång sa: - Skaffa gärna fler barn, det är bara roligt, men snälla, inte i augusti, för min pension räcker inte till!!! Grattis till oss alla!


Jag lever!!!

Jag lever, det gör jag verkligen!! Full fart, massor med roliga saker händer runtom mig nu, vilket som ni ser har påverkat bloggandet. Jag är fortfarande urusel på att uppdatera, och ännu sämre på att kommentera hos mina bloggvänner, men jag kikar in till er då och då i alla fall.

Har idag påbörjat min 3:e semestervecka, så visst går ledigheten väldigt fort? Har hunnit med lite smått och gott! Många härliga grillkvällar har det hittills blivit, en tur till Ullared, fikastunder i Borgviks hamncafé, som för övrigt har en alldeles underbar och rogivande utsikt. En hel del pyssel har det också blivit, och så lite jobb i vår lilla butik!

  
Ett litet smakprov inifrån vår Butik

En resa till Järbo ska hinnas med under semestern, sen vill jag gärna ta några dagar och bara UMGÅS med mina vänner, som jag känner att jag försakat en hel del en l'ngre tid nu. Tur att mina riktiga vänner VET att jag saknar och bryr mig mycket om dom, även om dygnet har lite för få timmar just nu..


Utsikt fån Borgviks hamncafé

Våran damm har minsann blomstrat denna sommar, från att ha några fåtal näckrosblad och en enda näckros åren innan, har nu bladen expanderat till över 30 och knoppen till den 4:e blomman har precis kommit upp. Våra nya vänner guldfiskarna verkar trivas och är alerta, så det lär bli fler nästa år....


NäckrosenRSS 2.0