Semesterns sista dag....

Fredag idag, sista semesterdagen och på måndag börjar jag att jobba igen efter 3 härliga veckors ledighet. Åkte iväg till jobbet en sväng på fm för att få en lägesrapport eftersom min kollega går på semester på måndag och jag blir ensam å kontoret. Marita hade såklart bakat en semestertårta som både jag och jossan fick smaka på!!! Gott! Väntade kvar till J slutade jobba, sedan åkte iväg för att röntga Josefines nyckelben som hon haft problem med ända sedan hon skadade sig för ett år sedan. Ortopeden var ju i valet och kvalet om han skulle operera eller inte, men med facit i hand kanske det ändå hade varit det bästa...J har ju ont av vissa BH:ar, av att bära väskan på vänster axel, bära tungt mm. Hoppas verkligen det går att göra något åt detta, tycker hon har det nog ändå faktisk.
 
Åska och regn har det varit idag, även om solen visade sig nu på kvällskvisten. Tycker ändå semestervädret varit helt okej, trots att de flesta klagar. I-landsproblem, inget vi kan påverka, så jag har försökt att anpassa aktiviteterna efter vädret. Varit ute i solen när den visat sig, pysslat inomhus när den varit bakom molnen.. För ni vet att solen lurar där, hela tiden, annars hade det ju varit mörkt dygnet runt, eller hur? Jag har anpassat aktiviteterna efter vädret, varit utomhus när det visat sig, varit inne, pysslat, putsat alla fönster, målat runt fönstren, städat i lådor, rensat, vilat och bara varit... en helt okej semester med andra ord! Och vet ni, jag har en MASSA dagar kvar också!!
 
I morgon bär det iväg till Strömstad, så jag har beställt solen hela dagen. Håll gärna några tummar för det...
 
Ha det bäst!!! ♥
.

Pyssel...


Pyssel...


Ooops.... sista semesterveckan!

Har ju bara tagit 3 veckors semester i sommar eftersom jag och Ingrid inte har någon vikarie insatt för oss.. Dagarna har rusat, inga större utflykter har det blivit, men jag har tagit dagen som den kommit, gjort vad jag känt för i stunden, och det är livskvaliteé för mig det. Hursomhelst, den som spar, han har, så lite semester i höst ska jag minsann unna mig. Härligt att ha lite mer ledighet att se fram emot..

Förra veckan åkte vi i alla fall upp till min underbara bror i Järbo och äntligen fick jag se deras nytillskott, den lilla söta kattungen som deras äldre katt fick för 10 veckor sedan. Hur söt som helst, men riktigt busig också förståss! Förutom att umgås, var vi även runt på lite loppisar och aktionsmagasin och några klipp gjorde jag allt denna gång också. Butikskedjan Dollar fick sig också ett besök, den affären kan man verkligen göra fynd i!

En dag åkte vi även över till Ockelbo och min goa moster Inger, som bjöd hela gänget på middag. Jättetrevligt var det, och moster är duktig på att laga mat så det smakade gott också. Många prat och skratt senare åkte vi vidare till Kusin Annika med familj på kvällskvisten, och där blev det lite vinmys på altanen. Vi pratade om allt från renoveringar till mer sorgliga ämnen.  En underbar dag, kväll och självklart en underbar vecka blev det. Min brorsa har en förmåga att få alla omkring sig att må riktigt bra, han är alltid glad och skojfrisk. Mina stora barn följer sällan med på våra utflykter, men till Morbror och lillkusinen Linus vill de alltid med, och det är underbart att göra något tillsammans med dom alla. Linus åkte med oss hem till värmland då han ska spendera sista sommarlovsveckorna hos sin mamma i Karlstad. Brorsan skulle försöka locka med moster ner senare i sommar, så förhoppningsvis ser vi dom snart igen..

Vädret är lite hipp som happ, men jag gnäller inte, det är så många andra som gör det, själv anpassar jag sysslorna efter vädret lite. Försöker vara ute så mycket som möjligt när solen skiner, men har många projekt att pyssla med inomhus om det regnar. Variation är bra med andra ord. Men nu lyser solen så jag tänker ta middagsluren i solstolen!!

Kram till er alla ♥


Stillhet...

Det var en gång en kung som erbjöd en belöning till den konstnär som kunde måla
den bästa bilden om stillhet.  Många konstnärer deltog i denna tävling.
Kungen tittade på alla tavlorna, men det var bara två som han verkligen tyckte om
 och valet stod mellan dom.

 En bild föreställde en lugn sjö blank som en spegel som de omgivande höga bergen speglade sig i.
Himlen var klarblå sånär som på några fluffiga vita moln.  Alla som såg denna bild tyckte att det var en
perfekt bild av stillhet och frid.

 Den andra tavlan hade också berg, men dom var ojämna och kala.
Från en himmel i uppror blixtrade det och regnade kraftigt.  Utmed en sida på berget
rann ett skummande vattenfall. Den här tavlan såg verkligen inte fridfull ut.
Men när kungen tittade noga, såg han bakom vattenfallet en liten buske som växte i en skreva i berget
och där hade en fågelmamma byggt sitt bo.  Där, mitt i den våldsamma forsen satt fågelmamman i sitt bo . . .
en bild av fullständig stillhet.

 Vilken tavla tror du vann?

 Kungen valde den sistnämnda tavlan.

Vet du varför?

”Därför att”, förklarade kungen, ”stillhet innebär inte att vara på en plats där det inte finns oväsen,
besvärligheter eller hårt arbete.  Stillhet innebär i stället att befinna sig mitt i detta men ändå vara lugn i sitt inre.
Det är det som är innebörden av stillhet”.


Aktionsfynd...

I tisdags var jag, Maria, Josse och Katrin på aktion i Edsvalla, och alla prylar som ropas ut där är nya. Tycker själv att jag gjorde ett riktigt klipp på detta sidebord, som blev mitt för endast 500 kr! OM någon sett en liknande möbel får ni gärna hojta till, lite nyfiken på vad den kostar i vanliga fall...Dessutom ropade jag in en tallrikshylla för 200 riksdaler, men den är under renovering då den var blå och jag vill ju ha den VIT! Bilder kommer så småningom!


Pyssel....Ni som känner mig vet ju att jag gillar att återanvända gamla ting, och nu har jag målat och pysslat lite till vår altan. Josefine hade en längre bänkskiva som darorbord för några år sedan när hon hade en stationär dator. Denna har nu fått bli en bänk som bl a sterion står. Under står en gammal tv bänk som gubben snickrade till barnens tv-rum (för sisådär 13-14 år sedan). Den målades nu om och används till förvaring för dynor och annat smått och gott. Blir man många kan den lätt dras ut och ställas vid bordet för några extra sittplatser.... Blev ganska nöjd med resultatet!


Något gick visst snett....

...i mitt tidigare inlägg, länken fungerar inte så jag försöker igen. Kika in till Maria här

Sorgligt...

På ett bananskal halkade jag, genom en vän, in på en blogg som jag inte tidigare hade besökt. En smärtsam berättelse av en mor som nyligen förlorat sin dotter i den fruktade sjukdomen CANCER. Tårarna har fullkomligt sprutat hela kvällen, och jag är återigen så himla tacksam för min underbara och friska familj. Det värsta som kan hända, den värsta av de värsta mardrömmarna slog till på denna familj, och jag kan känna deras smärta. Jag har bölat hela kvällen, men mitt i all sorg har jag förundras över den styrka denna familj faktiskt besitter, vilken kämparklöd och tapperhet deras dotter visade i de svåraste stunder man kan tänka sig. Vad maktlös man känner sig... Samtidigt påminns man om att ta vara på nuet, på denna stund, som är så oersättlig. Att sluta gnälla över småsaker, vilket vi kan vara mästare på ibland.

Ofattbart....

sänder en tanke till er som förlorat sen finaste av alla skatter...


SEMESTER!!!!!!!

...... så jäkla skönt!! Även om jag känner att jag lämnar Ingrid lite i sticket dessa 3 veckor, ( Hon gör detsamma med mig förvisso) så ska det bli så skönt med sovmornar, smyga runt med morgonrock och tofflor, ta dagen som den kommer och bara vara.... Vilken ljuvlig känsla det är!!!!! Love it.....


RSS 2.0