Värmebölja & gnäll.....

Fortfarande mör i kroppen, känns som om jag blivit överkörd eller nåt. Vet att det kommer att bli bättre, men lite klagan måste man ju ge, medan det håller på!!! Älskar sol och värme, men måste det överdrivas? 35 grader varmt, räcker gott vid solväggen, men där är det väl minst 40-50?? Klagar vi över vädret nu, lär det bli regn och rusk istället och det vill vi ju inte heller ha, eller hur?

Josefine och Co är hos en kompis över natten. De hade grill/tjejmys i går, och när gubben pratade med henne vid elva halv tolv igår kväll var de vid sjön och tog sig ett kvällsdopp. Lät härligt tycker jag! Blev inte många knop efter jobbet igår. Värmen får en verkligen att ta det lugnt. Pratade lite i telefonen, då Maria kom förbi med en liter jordgubbar som vi smaskade i oss tillsammans med lite kaffe. Idag ska jag jobbe en eftermiddagstur, och det tar emot vill jag lova, på alla sätt och vis. Men men, bara att bita i det sura äpplet och gå iväg!

Tänker på gäng nummer ett, som har sin sista semestervecka redan. Sommaren lär bli lång för dom nu. Säger bara en sak! Bojkotta 3 semesterperioder, och låt de anställda bestämma och välja två istället. Tror inte de tjänat varken på personal eller pengar denna sommar, och ändå har vi 2 perioder kvar som ska fungera! Usch, vilket gnälligt inlägg det blev. Hoppas ni hoppat över det helt, men man får väl ha sina dagar antar jag!! En skön dag önskar jag er alla!!

Du är vad du tänker......

"Oavsett om du tror att du kan eller tror att du inte kan, har du rätt".



 Du blir vad du tänker som mest på.
Om du tror att du kommer att förlora, så kommer du att förlora.
Om du tror att du inte vågar, så kommer du inte att våga.
Om du skulle vilja vinna men tänker att du inte kan vinna,
då kommer du inte heller att vinna.
Livets segrar går inte alltid till den starkaste kvinnan eller mannen,
men förr eller senare vinner de som tror att de kan.


Den visa kvinnans gåva...

En gammal sägen berättar om en kvinna som ständigt var på resande fot.
En dag såg hon en glänsande sten i en bäck och som väckte hennes intresse.
Hon plockade upp stenen och såg att det var en mycket ovanlig och värdefull sten.

Nästa dag mötte hon på sin färd en annan människa, en man som var utmattad, trött och hungrig.
Hon stoppade honom och delade sin mat med honom. Mannen kunde inte låta bli att lägga märke till den blänkande stenen och frågade kvinnan om han kunde få den.


Utan att tveka gav hon mannen stenen.

Mannen reste förvånad vidare och kunde knappast fatta vilken fantastisk tur han hade haft.
Han visste att stenen var värd så mycket att den kunde ge honom ett tryggt och säkert liv så länge han levde.
Men han kunde inte släppa tanken på kvinnans godhet och beslöt sig för att söka upp henne för att lämna tillbaka stenen.  "Jag vet hur värdefull den här stenen är", sa han. "Men jag vill lämna tillbaka den med förhoppning om att du kan ge mig något ännu värdefullare". Sedan sa han, "Ge mig den kraft i ditt hjärta som fick dig att ge mig en sådan värdefull sten".


Lördag, tacos, sol och bad.....



Bildbevis

Jag och Josefine åkte in till stan för en liten shoppingrunda på förmiddagen, och tro det eller ej, men för en gångs skull hittade jag en hel del till mig själv! Brukar alltid vara så attt jag hittar till alla andra i stället. Vi slarvade och tog oss en Mc Donalds lunch innan vi åkte till kalenius och köpte några fler vattenväxter till dammen och lite dekorationsstenar.. Det var varmt så in i norden, jag trodde att jag skulle tuppa av innan jag var hemma. Det var ingen bra dag att köra bil på, vilket jag borde ha förstått nu när kroppen är i obalans igen. Nåja, hem kom vi i alla fall och jag pysslade lite med växter och stenar, solade en stund för att sedan hoppa... eller rättare sagt gå i poolen för ett svalkande dopp. Är ju lite av en badkruka, tar den långsamt och plågsamma vägen i vattnet, genom att doppa en liten bit i taget ni vet. Gubben gjorde mig sällskap, och medan vi badade, kom syster yster med småtjejerna, så vi badade tillsammans en stund.

   

Linnea badade mest av alla, då Emelie valde att spela lite sims 3 istället. Vi fikade och senare på kvällen spelades det spel och efter det smaskade vi på lite tacos. Sonen var på folkparksdebut med kusinen och några kompisar. Starboys gästade Skruvstadparken denna gång. Ovant att ha sin minsta ute och svira på nätterna, men han kom nykter och skötsamt hem när han skulle.


    
Idag åkte gubben iväg tidigt eftersom det var dags för summeropen igen. Denna gång spelar dom i Åmål, och kommer nog inte hem förrän sent i eftermiddag. Även jag kom upp tidigt, har hunnit plocka i ordning lite, tvättat och hängt ut tvätten på torkvindan. Nu ska jag laga till en nötstek tänkte jag, sen ska jag bara njuta av min lediga dag och se vad den har att erbjuda....

Grillbestyr.....

     

Äntligen är grillen på plats. Plattan sxom den skulle stå på gjöt gubben i torsdags. Sedan var det bara att låta det stelna för att sedan sätta ihop själva grillen. Efter det återstår nu att måla hela skapelsen. Naturligtvis köpte jag för lite färg!! Men vi är nära en grilldebut i nya grillen i alla fall. Den är verkligen jättefin!


Gubbe, bad och en stor stark.....

Glömde ju att tala om att gubben tog ett dopp innan kalaset. Visst ser riktigt skönt ut?

   

Efter duschen hann han även med en stor stark på altanen innan vi gick iväg på kalas.....


Fredag.....

Efter jobb, handling och en dusch på fredagkvällen, tog vi en promenad till familjen Malmgren på 16-årskalas! Vi bjöds på grillat och jättegoda drinkar gjorda av bl a smultronvin. Jättegott. Vi hade en jätte trevlig kväll, dock tror jag att vi satt och gäspade ikapp allihopa. Moa berättade att hon var allergisk.... mot VILAN på dagis! Jasså, vad händer om du vilar då, undrade gubben. Då berättade hon att hon blev röd på benen, och att det började klia!!!  Så nu sitter hon i soffan och läser när de andra barnen vilar, så ingen riskerar att hon får en allergisk reaktion! Lilla Moa, var får du allt ifrån, undrar jag???  Hon berättade även att hon varit och sett Cilla och Totte, och även köpt sig en egen Totte, som hon...nja, buktalade med. Vid 12 tiden bar det av hemåt, och vi hann nog inte mer än innanför dörren, sedan var vi i säng. 

    


Lars Winnerbäckinjektion.....



Med en injektion av Lars Winnerbäcks underbara text och musik, fick jag lite nödvändig motivation för att städa av det värsta inför helgen. Jobbar ett eftermiddagspass idag, så det blir ingen direkt storstädning denna gång. I morgon jobbar jag ju igen, och efter det ska vi på kombinerat 16-årskalas och grillkväll! Ska bli skoj att träffa familjen Malmgren ordentligt, vilket brukar vara svårt att få till, då även de har såna huller om buller arbetstider som jag! Solen skiner och det är varmt och skönt! Man skulle stuva ihop pensionärerna i en buss och köra hit dom. Tänk om det var genomförbart, då skulle jag duka långbord, och bjuda på middag och fika i ute i trädgården. Många kommer ju inte ut, varken i friska luften eller på någon utflykt!

Idag kom murgrillen hit också. Beställde den i måndags, så jag var förvånad att den kom så snabbt!! Ska bli skoj att se hur det blir när det är färdigt! Gubben gjorde en form i går, så idag ska han gjuta en platta som grillen ska stå på!! Kanhända blir det snart grilldebut i den! För en stund sen kom Gunvor förbi med sitt söta barnbarn Saga!! De var glada och pigga båda två, och lovade komma tillbaka och fika någon dag!  Näpp, dax att sätta fart. Hönsmamman har ju inte dammusugit än, eftersom ungarna fortfarande ligger och sover. Men nu är klockan så mycket, så det skadar nog inte att vakna. Sen blir det en liten stund i solen, innan jag fixar lite käk! Sen är det plikten som kallar.........  IGEN!!!!

T j i n g e l i n g !

Lite efter...



Dagarn bara flyger förbi i en hastighet jag knappt trodde var möjlig! Inser att det första gänget snart haft 3 veckors semester, vilket innebär att det nu återstår 5 till jag får min!!! Är redan trött och sliten, som jag nämnde i förra inlägget, så är även många andra i vår grupp. Bloggen lär bli lidande ett tag fram över kan jag tro. Hursomhelst, i måndags kom syster yster med hela sin familj hit för att bada i poolen och fika med oss. Skoj att Peter var med också, han är nästan jämt ute och spelar annars, och Nathalie som kommit hem efter studierna i Kalmar!! Linnea och Emelie hade svårt att slita sig från poolen, men gjorde ett uppehåll, som var tillräckligt stort för att hinna äta lite jordgubbar och knapra på kakor.

    

Efter mycket plaskande och badabde, klev de små liven upp och värmde sig i sina fina Hello Kitty rockar, innan hela gänget drog vidare till IP och Josefines fotbollsmatch mot Norrstrand. 

 

Matchen såg ju lovande ut till en början, det stog 1-1 när vi kom, men det gick inte lång stund förän Norrstrand fick en straff, som var i stort sett omöjlig att ta. Sedan ramlade mål efter mål in bakom Josse och motivationen sjönk sakta med säkert hos både henne och resten av laget. Nåja, hoppas vinden vänder, och det blir en vinst för dottern när hon står. Tror hon skulle behöva det för självförtroendet nu...



Syster yster med familj.... Och så Fille på kanten förståss!!!

   



Tröttis!!

Idag är min kropp både trött och ond,
så jag hoppas återkomma för att svara på era kommentarer i morgon....
Ger er dock ett litet klokt ord på vägen:



Lycklig den
som inte sörjer över vad han saknar,
men som glädjsåt vad han har

........


Grattis grattis.....


Idag fyller barnens kusin Simon,  hela 16 år!!! Stort grattis till dig!

Sommardag!

Vaknade tidigt av solen som strålade in genom persiennens springor. Smög upp, kokade kaffe och släppte ut katten. Pysslade ihop några smycken, ladda tvättmaskinen och hängde lite tvätt ute på klädstrecket! Efter det la jag ut filtar på gräsmattan och la mig och lapade lite sol och fick genast sällskap av katten som älskar att ligga under filtar. Gick precis in och gjorde mig lite lunch, och passar samtidigt på att göra ett litet inlägg här. Ungarna sover, de har ju redan vänt på dygnet, speciellt sonen, som kan sova till tre om ingen väcker honom innan. Undrar dur det ska gå i morgon, när han ska vara på vårdcentralen klockan tio, och både jag och gubben jobbar!! Blir intressant att se hur det går.....

 
Kraftig kulkedja med ett Chakra av halvädelstenar. Brickorna har texten Inre harmoni... 



Kedja med stor boll av Bergskristall, med en tag i form av ett hjärta med texten Hopp

 
Halsband med två olika brickor, som hänger i olika längd. Många ord eller namn skulle passa detta halsband...



Kikade runt lite i trädgården! Gullregnet har snart gjort sitt, och är utblommat närsomhelst, men visst är det vackert? Smultronen kommer för fullt, vilket jag ser fram emot, för de smakar ju så himla gott. Rabarberna ska jag skära ner i dag, för de har växt något otroligt, och skulle egentligen ha plockats för länge sedan.. Kan hända att det blir en paj så småningom! I dammen har näckrosen hittills fått tre blad att växa ovanför vattenytan, och det ska bli spännande att se om den även kommer att blomma. Har ingen som helst erfarenhet av dessa underbara blommor, men hoppas gör man ju såklart!




Dags att gå ut i solen igen, kanhända gör jag lite nytta också, vi får se! Ikväll är det dags för fotbollsmatch igen, denna gång hemma, vilket är extra skönt. Då kan man ta sig en promenad dit och på så vis förena nytta med nöje! Önskar er alla en underbar dag i solen.... T j i n g e l i n g
!

Slut på veckan...

Idag jobbade jag sista dagen denna midsommarhelg! Framför mig ligger en helt ledig dag, innan jag åter har 4 arbetsdagar framför mig igen. Ingen vila än med andra ord... Ser fram emot min lediga helg, nu till helgen, som lovar både sol och värme. Idag är det exakt 6 veckor kvar till min semester också, jisses vad jag längtar efter en ordentlig ledighet! Midsommaraftonen på jobbet firades med glada men småslitna arbetskamrater, samt med en varsin bakelse med grädde och jordgubbar. Något ska man ju unna sig då det är storhelg!


Smarrigt!!!

  
Tupplur på matrasten!

Fördelen med större helger är väl att tempot är lite lugnare! Vi har mindre arbetsuppgifter, och flertalet av våra kunder är hos släkt och vänner och avsäger sig hjälpen av oss. Då kan man ju passa på att vila lite, eller hur? En hörnsoffa till, och vi får plats allihopa!!



Idag hade vi småfolk på besök i grupplokalen när jag kom in efter morgonarbetet!! En söt liten kille vid namn William och hans mamma Tessan!!! Han charmade oss alla, och vi var där och både luktade, klämde och gossade... Finns det någon ljuvligare doft, än doften av de små?

   


Haha, vad ger ni för denna minen? Söt, eller hur?

Han var så snäll hela tiden, flinade och pratade! Det är så skoj att se de små då och då, så man får se och följa dom när de växer. Idag har det varit jättefint väder, så när jag kom hem från jobbet, tände vi på grillen och njöt av en underbart god middag! Efter maten syndade vi med lite fika innan jag la mig i solstolen och tog en tupplur! Skönt!



Idag har vi även beställt en murgrill. Gubben fick ju en av mig i 40 årspresent i fjol, men vi bestämde att vi skulle köpa den i år, eftersom vi skulle fixa i trädgården, med pool, damm och blommor och buskar! När vi åkte in till stan för ett par veckor sedan och skulle köpa den, var de naturligtvis slut i den storleken vi ville ha. Hittade senare samma grill på Jula internetbutik, och trots fraktavgifter tjänar vi nu hela 800 kronor på det också! Inte helt fel! Ska bli spännande att få hem den och se hur det blir!

Trevlig Midsommar!

En riktigt trevlig midsommar önskar jag er alla! Själv ska jag som sagt jobba under eftermiddagen och kvällen, men någon måste ju göra det också! Min kära sambo, åkte iväg strax före 4 i morse för att vara med i en golftävling!!! Vet inte om jag ska kalla honom hurtig eller idiotisk, har inte riktigt bestämt mig än... Önskar honom självklart lycka till i alla fall... För övrigt kommer gubbens storebror med familj hit över midsommar, de bor i Göteborg till vardags! Var ett tag sedan man träffade dom alla, och jag hoppas att tiden och orken ska finnas till lite social samvaro under helgen, trots jobb...

Bild:Googlad

Tjuvstart!

Igår städade jag i stort sett hela dagen. Trodde aldrig att jag skulle bli klar, då man får ta små pauser för kroppens skull hela tiden. Bäddade rent i sängarna, tvättade, hängde och sorterade.. Jag älskar vårt hus, men när allt behöver städas samma dag, så känns 7 rum och kök onödigt mycket.... Deligerade bort handlingen till gubben i alla fall, och lagade istället till Annsas underbara potatissallad när jag städat klart! Jag och Dottern kom nämligen på att vi skulle fira lilla midsommarafton igår kväll, eftersom gubben spelar golf på morgonen och jag själv ska jobba kvällen idag. Sagt och gjort, efter en ljuvlig dusch serverades det kallskuret, potatissallad, grönsallad och bröd! Till detta blev det faktiskt också ett glas rött. En underbar avslutning på en slitsam dag...



Mumsigt!

 

Senare på kvällen trodde jag att värsta åskvädret skulle komma, det såg mycket märkligt ut när jag kikade ut. Detta framkommer förståss inte på mina mobilbilder. Vi klarade oss dock, med några få mullringar, vilket var skönt för någon som ogillar åska!

Roligaste inlägget.....?


Torsdag igen...

Veckan fullkommligt flyger förbi i en himla fart! Snart har 2 veckor gått på denna första semesterperiod, vilket innebär att det bara är 6 veckor kvar till min egen! LÄNGTAR! Lite strul med deligeringar har vi i år, dels för att en del av vikarierna är vårdbiträden, men också för att sköterskerna inte deligerat över mer än medicindelning till nya undersköterskor. Hoppas få ordning på detta, annars blir det en mycket jobbig sommar om man ska stressa runt med insulin och liknande på ortens alla hörn! Nåja, efter en rörig gårdag på jobbet, har jag nu en ledig dag idag. Märks kanske på vädret? (Jippie, idag får gräset gratis vatten)  Det spöregnar nämligen ute, och är väl som gjort för en städdag såhär innan midsommar! Men vart finns min motvation? Filar hellre på lite smycken måste jag erkänna!!



Igår var det dags för fotbollsmatch igen, denna gång mot Råtorp. Gick väl sådär, vi förlorade med 3-1 och Josefine fick årets tredje hjärnskakning när det var några minuter kvar av matchen! Tråkigt! Hon har verkligen haft ett riktigt otursår, min goa tjej! Tyvärr lyckas vi inte få ihop några mål, men jag måste ju bara säga att backlinjen, med lilla Sara i spetsen gjorde sitt jobb ialla fall! Vet inte om jag är partisk, för att det är min arbetskamrat, men jag tycker absolut att hon varit matchens lirare, både denna och föregående match!! Springer snabbt och är totalt orädd! Heja Sara!


Sara


Världens bästa Josse!

Och så har vi min gumma då! Kämpar på trots lite bristande motivation och den ena skadan efter den andra! Hon tar heller inte på sig de insläppta målen som hon tidigare gjort, då hon ibland kunde vara riktigt arg och besviken både under och efter matchen.Detta hanterar hon på ett helt annat och bättre sätt nu!  Lovar att hon blev ordentligt ompysslad av hönsmamman efter matchen i gårkväll.....

  

Tur med vädret hade vi, IGEN! Molnen drog ihop sig lagomt innan matchen, men solen kämpade sig igenom och höll regnet och värsta kylan borta! Tackar ödmjukast för det!


Livsnjutare?

Sluta oroa er för åderbråck, rynkor och andra jävligheter!!
Låt oss leva efter mottot: Livet ska INTE vara en resa mot graven med målsättningen
att anlända säkert i en attraktiv och välbevarad kropp utan snarare en slaiding från sidan,
med chokladkakan e en hand och vinet i den andra, med en kropp som blivit ordentligt använd,
för att inte säga fullkomligt utsliten, samtidigt som man skriker - Woo Hoo, vilken jävla åktur!!!

Härm apa.......

Hittade tips på lite skoj hos Barnens hjältar idag, och självklart var jag tvungen att härmas lite...



Inte helt fel att sitta fast på denna manskropp...... Men som ni ser uppskattades det inte av frun!











Äntligen...


Idag har jag och Maria äntligen varit iväg till Claratappen och gett blod. Var ju med henne & P-E för 2 år sedan för provtagning som visade att jag var godkänd som blodgivare. Efter det har saker och ting kommit emellan hela tiden då jag varit på väg dit, men idag fick vi ihop det och åkte in. Blodtrycket var väl i högsta laget trots medicinering (148/96) men låg ändå inom ramen för deras värden. Kanhända var jag lite pirrig inför debuten. Allt gick trots allt jättebra, men vi stannade en stund och fikade för säkerhets skull. Efter det åkte vi till Bergvik så Maria kunde betala lite på deras semesterresa, sedan vidare till Ikea för att köpa nya sänglampor till mig. Möblerade ju om lite i sovrummet i lördags, så nu har vi inga sängbord utan behöver ha vägglampor i stället! Nu ligger jag heller inte längrer i currykorset som jag tydligen gjorde förut.. Vet inte hur mycket eller lite jag tror på det där, men för säkerhets skull är det åtgärdat nu.

Nu håller jag på och lagar lite mat, men så fort min kära gubbe kommit hem och vi har ätit, tror jag det blir en liten tupplur för min del. Blev jättetrött redan när vi gick på Ikea, så jag och Maria gäspade i kapp därinne! Har lite ont i huvudet också, vet inte om det kommer från nacken eller själva blodgivningen, men den ger ändå en anledning till lite vila tycker jag. Kanhända kommer motivationen till en liten promenad i kvällningen också. Behöver sannerligen röra på döfläsket!  Återkommer kanske igen i kväll!!!       T j i n g e l i n g !

Sköna söndag!

Min kära gubbe kom hem till slut igår, även om han tog en annorlunda väg hem, om man säger så! Glad och lagomt rund under fötterna var han också! Det verkade absolut som om de haft en jätterolig kväll, och det är han minsann värd!   I morse vaknade jag redan klockan sju, och såg att solen lyste in genom fönstret!! Älskar lediga, soliga dagar! Låg dock kvar hos gubben och drog mig lite. Frukosten åt vi ute i solen....

Härligt att vakna upp till sol och blå himmel....


 
Efter frukosten snickrade gubben klart det sista på poolen! Resultatet blev verkligen jättefint! Själv pysslade jag lite med omplanteringar av blommor och tog även fram min välkommenskylt som jag målade på kallkeramiken för länge sedan. På skylten sitter små fåglar, en för varje familjemedlem. Skylten sitter i en stor kruka, som man kan plantera i. Har inte haft den framme på något år, eftersom fåglarna lossnat. Idag tog jag fram superlimmet, och fick dom på plats igen.. Lite blommor fick det bli också..
 

Idag stog söndagsstek, potatis, gräddsås, sallad och champinjoner på menyn, och jag gjorde mig till lite och dukade fram min Gröna Anna servis, som jag ärvt efter min mamma. Man får ta vara på dessa lediga söndagar när hela familjen har möjlighet att äta tillsammans. Under veckorna kan det bli lite si och så med den saken.. Lite kaffe på maten, sen la jag och gubben oss ute i solstolarna och vilade på maten. Slumrade till och med till en liten stund! Skönt!


Dags att göra rent i poolen. Mycket frömjöl och annat "bös" hamnar ju där. Lite klorbehandling blev det också....

Efter det fick jag min snälla gubbe att kapa benen på slagbordet jag målat om. Tänkte ha det som soffbord i vardagsrummet!  Älskar såna här gamla möbler som har en egen liten historia. Detta bord har vi ärvt av gubbens morfar, men jag har inte haft någon bra plats för det. Nu i slutet har det faktiskt stått i garaget, och det är ju skamligt! Där blir det ju bara förstört!


Före

 
Efter!       Vad tycker ni, bättre eller sämre?

Efter det blev det dags för lite mys till den nya Wallanderfilmen. Vi hyrde den via Telia, och även sonen skulle vara med och titta, trodde vi.... efter en halvtimma eller två, ringde en kompis, och han gav sig ut, som vanligt.... Nåja, jag och gubben kikade klart i alla fall, och den var väl skapligt bra, men sämre än de tidigare filmerna tycker jag. Nu väntar en härlig dusch på mig. En god kväll önskar jag alla som är inne och läser......

Dagens kloka ord!



En människa borde aldrig skämmas
över att behöva erkänna att hon haft fel.
Det är ju bara att med andra ord säga

att man är klokare idag än igår.


Lediga lördag.....

Vaknade ganska utsövd i morse efter några hektiska dagar! Skönt! Fick ett litet infall och möblerade om lite i sovrummet, och blev riktigt sugen på en nytapetsering därinne! Som vanligt är min käre sambo med på noterna, så jag hoppas att det sker inom en snar framtid! Idag har vi målad väv på väggarna, vilket var en enkel och billig lösning för oss när vi renoverade sist! Dags att förbättra anser jag! Det blev en frukost på tu man hand, då dottern sov ut efter en lång fredag och sonen sov hos en kompis! Börjar vänja oss så smått vid att vara själva, då barnen ständigt har annat på gång.
Efter maten åkte vi in till plantagen för att titta på murgrillar, men den vi ville ha var naturligtvis slut, men skulle komma in så småningom igen. Typiskt! Köpte lite blommor till krukorna i trädgården, eftersom rådjuren varit i farten inatt, och ätit upp de flesta blommorna. Köpte även en ny solstol och vackra pioner till vardagsrummet. Pioner är bland de vackraste blommorna jag vet!

   

Efter det skjutsade jag min käraste sambo ut till en sommarstuga, där några gubbar från jobbet skulle ha gubbkväll! Gubbkväll ja, den kan väl summeras med öl, bad, öl, bastu, öl, mat, öl och öl ungefär!! Hoppas de har skoj, för ett par mms har jag fått än så länge!! De vet inte vem de skickar till, för självklart delar jag med mig!!!


Lite dålig bildkvaliteé medger jag.... Texten till bilden löd: Titta vilka grisar! Skickade snabbt mitt svar: haha, och skära är dom också! perfekt bloggsubstans, eller hur?  Hoppades förståss på att bilderna skulle urarta under kvällen, men blev lite besviken då följande kom:

Texten löd: Det här har en kille gjort! Hmm, klurar fortfarande på svaret, då jag inte riktigt ser vilken bragd dettta är! Funderar på att fota tvättmaskinen, eller framförallt tvättlinan och skriva: Detta har en kvinna gjort, men jag vet inte...
Fortsättning följer..........kanske.........

Dagarna som gått...



Får väl börja med att tacka alla ni trogna läsare, som kikar in till mig, dag efter dag, trots att jag är urusel just nu, både på att skriva inlägg och att kommentera. Det glädjer mig att ni hänger kvar trots allt. Orsaken är väl att tiden går åt till att jobba, köra /hämta tonåringar, passa tonårssonen, umgås med vänner, göra stadsrundor för inköp av examenskläder, göra smycken och allt annat som hör livet till. Nu tror jag dock att det har lugnat sig lite....

I torsdags åkte jag och Josse återigen till stan för att handla examenskläder, denna gången till sonen som kommit på, i sista sekunden (förstås) att han ville ha jeans på skolavslutningen! Då han som många andra av det manliga könet, blir skitnödiga så fort de ser en klädaffär, lovade snälla mamman att fixa jeans ändå. Lite gamla knep efter 8 år som butiksbiträde skulle väl finnas kvar! Vi hade tur, vi hittade snabbt både snygga jeans, en tröja och snygga kallingar, och kunde åka hem, nyfikna på om byxorna skulle passa! Tro det eller ej, men de sitter som sydda på gossebarnet!! På kvällen kom min bror hit, som annars bor i Järbo, för att vara med på äldsta sonens studentfirande... 

 

Igår hade jag en mycket hektisk dag, gick upp före 6 så att jag skulle hinna duscha och sminka mig innan jobbet. Lite innan jag slutade smet jag hem, bytte om, fixade hår och smink lite till, åkte in till stan med brorsan och hans lille son Linus. På stora torget mötte vi upp Josse, och ovanligt nog, trots den tidsoptimist jag anses vara, stog vi på plats en hel halvtimma innan studenterna skulle rusa ut genom stora porten!! Studentens mamma och mormor, var också med oss, ivrigt väntande... När klockan sen var tjugo i tre, slogs dörrarna upp, och alla studenter rusade ut, glada i hågen på denna stora dag!  Fredrik var så stilig i sin mörka kostym och studentmössa, och trots de mörka molnen som vilade över karlstad igår, sken hans leende upp, i alla fall i fasters hjärta! Klart man blir stolt när det går bra för dom. Sommarjobb har han redan fått, duktig som han är!

Senare på kvällen var det dags för min son att ta examen från sjunde klass! Detta året fick varken mamma eller pappa följa med till kyrkan, vilket kändes mycket märkligt. Man får väl vänja sig vid att de börjar bli stora och vill klara sig mera själva! När de går ut grundskolan eller tar studenten, kommer jag vara med, vare sig jag får eller inte....

Idag har jag varit och jobbat igen, och på vägen hem stack jag in på affären, för att köpa jordgubbar till examenstårtan jag brukar göra varje år! Dottern gick ju ur första ring idag, men henne mötte jag ute på gatan, hon var på väg in till stan igen för att fira sin examen med kompiosarna. Sonen var redan utsprungen, så här står jag, ensam hemma med grädde och jordgubbar och inser att ingen har tid att äta tårta med mig idag. Gubben är ju inte så förtjust! Tänk vad fort ungarna växer ifrån en.....

   




 


Från kol till blänkande silver.....

Igår kväll skulle en snälla, men ibland barnsliga mamman värma baguetter i ugnen som dottern skulle ta med sig på Göteborgsresan idag. Eftersom jag precis erkänt min barnslighet kan jag meddela att jag precis upptäckt att samma fusk gäller för sims 3 som för sims 2! I glädjen över att öka konton med 100 000 simdaler och jag kunde välja fritt bland möbler och bilar, glömde jag totalt bort att jag hade något som helst i ugnen. Stackars dottern kokmmer så småningom in till mig i datarummet och undrar vad det är som luktar så konstigt. Vet inte säger jag först, medan ett ljus sakta börjar tändas i mitt huvud.... J----R!!!!!! Springer in i köket, tittar in i ugnen och upptäcker att de stackars baguettterna fullkomligt glöder i ugnen! Vad ska man säga? Aricept nästa???



Behöver jag nämna att dottern INTE ville ha med sig någon av dessa????

Nåväl, idag har jag varit ledig och har väl mest gått och småplockat lite, handlat, lagat mat, målat en gång till på mitt gamla slagbord,  läst och haft det ganska skönt. På eftermiddagen fortsatte jag att klura lite med några smycken, väntar dock på mer matrial som jag innerligt hoppas kommer i morgon, då ett examenssmycke ligger och väntar på att bli klart senast TORSDAG! Dagens pyssel resulterade i ett nytt namnsmycke till mig själv med barnens namn.....

 
 
Kedjan fäste jag i ett hjärta, som berlockerna sedan fick hänga i. En bergskristall är alltid en bra sten att ha med sig, då den skapar energi och öppnar upp för det positiva i livet.......

Gubben jobbar över idag, Josefine är kvar i Göteborg, och Casper är som vanligt ute med kompisar, så huset är alldeses tyst och stilla... Funderar på om jag ska dra i gång trimmern lite härute. Börjar se vildvuxet ut både här och där minsann! I morgon blir det nog annat på schemat som städning och en tur in till stan då sonen kommit på att han vill ha jeans till skolavslutningen. Kul tycker jag, då han bara haft sportbrallor de senaste åren. På eftermiddagen kommer väl storebror och Linus från Järbo och hit för att vara med när Fredrik tar studenten. Ska bli jättekul att träffa dom båda, det blir ju alltför sällan...

Dagens ros & en stjärna i himlen.......


Vill jag ge till min gode vän och arbetskamrat Annika, som byter med mig på torsdag, så jag får jobba dagen istället för kvällen vilket innebär att  jag i stället har möjlighet att ta vara med och fira mitt syskonbarn Fredrik som tar studenten då!! Om du bara visste vad mycket det betyder för mig att få vara med! Än en gång TACK! Jag kommer inte att glömma bort det!

Kram på mina bloggisar!!!!


Helgen som gått....

Denna helg, lyxade jag till det lite och tog två dagar semester, eftersom våra semesterperioder drar igång idag. Själv har jag inte semester förrän i augusti, och med 2 sjukskrivningar i gruppen, har vi inte täckt upp sommaren ordentligt än. Finns lite strödagar här och där, som inte är tillsatta, men det löser sig säkert ändå. I lördags var gubben och hans arbetskamrat Simon iväg och spelade golftävling, och de kom faktiskt 2:a! De var glada när de kom hem med en varsin jättefin och stor spegel! Grattis till dom båda!



Senare på kvällen kom Maria,  P-E och Katrin hit på lite vinmys. Blev lite för mycket av det goda kan jag erkänna, men roligt hade vi! Söndagen inleddes med en ordentlig sovmorgon innan vi åkte iväg till Edane där Josefine skulle spela fotbollsmatch. Hon tyckte det var svårt att komma in i matchen, vilket beror på att hon inte stått på en och en halv månad. Anledningen till detta är att tränaren anser att äldst ska stå, så Josefine får bara stå, när den andre målvakten inte kan. Ingen vidare bra regel tycker jag, då både rutin och motivationen tvinar under tiden. Hursomhelst orkade de till slut vinna med 4-3. Grattis till dom!! Idag är det dags för ett eftermiddagspass, så det gäller att sätta fart här hemma. Har några smycken att göra klart också, men önskar er alla en härlig måndag!

Favorit...

Stackars

Sackars mannen med medaljer
som bara putsar sina minnen
han sitter tyst bland gammalt skrot
kan inte se för allt sot
att ingen sitter mitt emot

Sackars hon som flyter med
som aldrig lärde sig ta sats
hon som ägna all sin tid
åt nåt hon inte ville bli
för det var bara där det fanns en plats

stackars den som inte bryr sig
stackars dom som aldrig tyr sig
till andra än sig själv
stackars fåglarna i bur

stackars dom som stänger in sig
hundra dagar utan heder
stackars dom som lever så
stackars dom som tittar på
hur märkligt kan man må

stackars han som aldrig kämpat
han som säger stackars mobb
han som hamna först i kön
och blev så nöjd med sin lön
att han glömde sitt jobb

stackars den som inte bryr sig
stackars hon som aldrig fryser
och alltid får vad hon vill ha
stackars hon som har det bra

stackars hon som ville upp
men inte började från början
i skara  står en man
som låter andra trampa på
skrapa ansiktet i gruset

stackars han som aldrig gråter
fast han släpar på ett höghus
vad är det ingen ska få se
som ingen inte redan sett
och vart ska det där huset

stackars hämmade lakej
stackars dig och stackars mig
det är en konstig värld vi lever i
där ingenting är vad man tror



En riktigt favoritlåt med Lars W, lyssna och njut!

Torsdag, Fredag & golfänka....

Igår var det både blåsigt och regnigt, så jag och dottern bestämde oss för att ta en liten myskväll med en film och massvis av onyttiga saker att stoppa i munnen. Vi såg "I taket lyste stjärnorna", en mycket gripande film om en ung tjej som förlorar sin mamma i cancer. Som vanligt hilkade jag, snorade och grät så tårarna sprätte omkring mig. Filmen var jättebra tycker jag, om än mycket sorglig.



Idag har jag spenderat dagen med att städa, göra smycken, städa lite till och fortsätta med smyckena. Mycket roligare än att städa! På eftermiddagen har jag och Josefine varit och klippt oss, och när jag kom hem började jag provspela lite på mitt nya spel, SIMS 3. Jaa, jag är barnsligt förtjust i spelet, mest för att bygga och möblera husen tror jag. Josefine var också kreativ efter sin 2 mil långa vandring i dag, och gjorde egna tryck som hon sedan strök på vita tröjor till sig själv och sina vänner. Blev verkligen jättebra! Ännu finare i verkligeheten. På ryggen står deras efternamn......

  

Gubben har varit ute och spelat golf under kvällen, de spelade direkt efter jobbet, och även i morgon är det golfen som hägrar, trots att jag tagit ledigt både lördag och söndag. Håller dock tummarna för vinst i morgon, så det finns vinster från en av mina favoritinredningsbutiker!! Önskar er alla en härlig fredagkväll.......

Stort grattis till min underbara systerdotter.....



....Nathalie,
som idag tar Kandidatexamen i Journalistik!! Gissa om jag är stoltaste mostern i hela världen? Vet att det ligger mycket hårt arbete bakom, men jag visste också hela tiden att du skulle lyckas! Önskar bara att jag varit med i Kalmar idag, men får precis som du sa, snart se dig på "hemmaplan"! Ett stort grattis och mina varmaste kramar till dig, denna dag!!!

Vårt eget vårrus....

För vissa betyder vårrus att springa och flåsa ikapp med tusentals andra, men för centrums glada töser har benämningen en helt annan innebörd! Nämligen ett rus av vin... I går vad det dags att fira att semestern drar igång till veckan, och för det hade vi planerat för en mysig picnic nere vid sjön. Då vädrets makter inte var helt på vår sida, fick planerna drastiskt ändras i sista stund. Ironiskt nog hamnade vi utanför Jättestensskolan, för där fanns allt vi behövde! En stor gräsplan för vår kubturnering, tak mellan byggnaderna som ett regnskydd vid skurarna och en stor skog att pinka i! Kan det bli bättre? Och som Jenny så klokt sa, - de rikigt coola hänger vid skolan, det vet väl alla?



Tre trallande flickor, och alla har de en varsin liten bebbe i sina mage! Camilla, Linda & Jenny..

 
Medan vi väntade på att alla skulle komma, smuttade vi lite på diverse drycker.....



Gláa & Goa..........

 
Marita var som vanligt redo på det mesta och hade en hel del atteraljer i sin picnickorg,
som hon villigt lånade ut till de mest behövande! Cissi däremot, hon hade packat ner en enda sak, nämligen dasspapper! Gissa om det fanns något kvar på rullen efter kvällen?

   
Spelet är igång, och hör och häpna! Mitt lag vann alltihopa!!! Hurra för oss!



Mellan spelen dukade vi upp till buffé! Hemlagad potatissallad a´la Marie, kallskuret, grönsallad och baugetter! Mums!

 
 



Själv höll jag på att förfrysa, trots min fina förklädnad bestående av en filt med döskallar! Annika gillade tydligen inte min kreation. Härliga arbetskamrater har jag i alla fall! Man har alltid roligt med dessa töser, och trots blåst, kyla och regnskurar hade vi en jättetrevlig kväll, som avslutades med en liten frågesport jag knåpat ihop. Vinnaren av ett smycke blev allas vår egen Sara! Grattis grattis!

Min underbara helg...

Min lediga helg har varit fantastisk och vi har hunnit med en hel del. Efter jobbet på fredag, blev det lugnt, mycket vila, bokläsning och mys. På lördag började gubben att brädfodra vår pool. Tror det kommer att bli jättefint! Han har riktigt bra ideér mellan varven min karl!!!

   
Flitig gubbe i värmen.......


Det tar sig....

På kvällen kom Anna, Linus och Stefan hit på lite mat och dryck. Även Frida kom förbi en sväng. vi åt drack och pratade om allt mellan himmel och jord, och hade det allmänt trevligt! Vid 02,30 hade de alla gått hem, och vi satt faktiskt ute i stort sett hela kvällen. Lite småkyligt var det väl mot slutet men ändå!  På söndagen åkte gubben och spelade golf, och jag åkte in till stan och mötte upp Josefine, som varit i Kristinehamn hela helgen. Vi gick på stan och shoppade en hel del, i alla fall åt henne. Tror att hon kände sig nöjd. Vi käkade lite mat innan vi åkte hemåt. På hemvägen stannade vi till vid kyrkogården med blommor till mamma på mors dag. Lite underlig känsla, för det var även på dagen 8 år sedan hon lämnade jordelivet, och hon har varit så otroligt saknad sedan dess. Samtidigt glädjer man sig över attt man ändå fått haft en sådan mamma som hon, med ett hjärta av guld. Inte alla som får uppleva det. Tror hon blev nöjd med de fina blommorna Josefine valt ut till henne...



Rofyllt.....

När vi kom hem gick vi ut och satte oss i solen en stund. Josefine försvann för ett ögonblick, men återvände sedan med lite morsdagsfika. Omtänksamt av henne, hon tänker alltid på allt, min goa "unge"! Eftersom alla i familjen varit utspridda hela söndagen, firade vi istället mors dag med lite god mat på kvällen, när alla var samlade igen.

  
Världens bästa Jossa!

Idag har jag jobbat igen, dagen gick lite för fort och som vanligt hann man inte alls allt man ville, men så kan det gå när man fick småfrämmande!! Anna och Linus kom nänligen förbi och bjöd oss på glass! Allt blev med lite kort varsel, så vi får fira Linus ankomst lite bättre nästa gång, då fler arbetskamrater har möjlighet att vara med. Vacker som en dag är han i alla fall!



Fotomodell.....

När jag kommit hem, lagat mat och ätit, gick jag och gubben ut och la oss på gräsmattan och vilade lite! Det var en slagen hjälte, som både jobbat in rasten och jobbat övertid idag! Kan väl bara slutea på ett sätt?? TROTS att han har en golftidning i handen!!



Lite smycken har det blivit också, så här i examenstider....

  
Första halsbandet med namnbricka och lyckobricka. Olika ädelstenar med betydelser. Det andra, med en större bricka med texten EXAMEN 2009, och en hjärtplatta med ordet LYCKA. Till det ett litet bergsskristallhjärta....

RSS 2.0