Valborgsmässoafton....



Ja, då var det valborgsmässoafton idag då. Traditionen grundar sig på den Heliga Valborgs kult, mot häxtro och onda andar. På många platser i Finland och Sverige firas helgen genom att bränna bål och på vissa platser med fyrverkerier och smällare. På hednisk tid firade man i Norden en äldre högtid som var kopplad till de döda. Gränsen mellan de levande och de döda ansågs vara svagast under just denna natt. De flesta svenskar firar inte heliga Valborg, utan våren och firandet går längre tillbaka i tiden än kristendomen. Eldar tändes inte mot häxor utan för att bränna det gamla och ge plats för det nya.  Låter ganska sunt faktiskt! Glöm de gamla bekymren och se framåt! När Sverige blev kristet på 1000-talet byggde de kristna kyrkor på den gamla religionens högtidsplatser och gjorde om de rådande högtiderna till kristna varianter För mig är detta en dag då vi hälsar våren välkommen, men det är också en av de farligaste dagarna på året, då mycket fylla och elände händer...

Själv jobbar jag ikväll, så någon brasa är osäkert om jag hinner med. Gubben får ha lite koll på ungarna, speciellt sonen då, som inte fyllt 14 än. Josefine är ju 17 och ser bra om sig själv! Eftersom det ofta kan vara mycket påhitt bland ungdomarna en sån här dag. (Man minns ju själv) Sonen har ju blivit en riktig utehängare, man ser knappt skymten av honom längre, och vad jag förstår är det en och annan tjej inblandad också. Det är ett evinnerligt bytande av kläder, duschande och parfymsprutande här hemma. Till det tillkommer nogrann tandborstning och vax i håret... Till och med ett och annat smycke åker på, varje dag.. 

Själv ser jag fram emot en ledig helg, de har ju visat på sol och värme, så jag ska nog våga mig på att plantera i lite mer krukor härute, så kan jag sedan njuta och sitta på altanen och bara mysa!! Fixade lite igår, och vågade sätta ut den första pelargonen på bordet. Får se om den har frusit idag, eller inte.... En fin valborg önskar jag er alla, och var rädda om er.....



Idag...



...var jag återigen jättetrött när jag kom hem från jobbet, dessutom hade jag huvudvärk, vilket säkerligen berodde på att jag som vanligt glömmer att dricka på jobbet.. VATTEN, menar jag då såklart!! När jag kom hem, la jag mig i baden baden stolen en stund och slumrade innan jag fixade middag. När gubben kom hem, blev det en fika på altanen, innanhan fortsatte måla altanräcket, och jag fick ett infall och började måla på stenar, eller rättare sagt skriva olika ord på dom. Som ni vet älskar jag positiva och kärleksfulla ord. Sopade lite på altanen och på framsidan, vattnade lite blommor och bar njöt av solen och ljuset!

Idag hade vi lite extra tid över, så jag & Sara passade på att åka och panta alla flaskor vi hade liggnades i massor av påsar i lokalen. 175 kr blev det, som vi senare ska använda till piffingkassan, när vi flyttar in i vår nya lokal. Efter det åkte vi iväg och köpte en ny micro och en kaffebryggare till grupplokalen, men jag och Sara har starka misstankar på att vi blivit lite lurade på priset!!  Kanhända kollar vi upp det i morgon, för lurade, det vill vi inte bli, även om vi handlar med kommunens pengar och inte våra egna... 2 arbetsdagar kvar nu, sedan har jag en ledig helg! Underbart!



BAM, vår busiga bebbe, har också varit med ute och njutit av vädret..........

Dagens smycken....

Lilla hjärtat med texten VI, lite större platta bakom, med ordet ALLTID. Tillsammans bildar det en liten kärleksförklaring, VI - ALLTID!  Både hjärtat och plattan är hamrade, innan orden stansats in..  



Större hjärta med ordet ÄLSKAD, på mockaimiterat band. Ett litet hjärta av hematit som är en halvädelsten.
Hemtiten är en sten som ger styrka och stärker självkänslan. 


Dagens kloka ord.....

Dessa kloka ord hittade Marita idag..... Känner så väl igen mig i dom...



Lär dig säga NEJ!
Låt inte munnen överbelasta ryggen!

"Denna dagen, ett liv....."

Idag har jag jobbat dagen, och haft med mig en ny vikarie, Annika, som gått brevid! Jättetrevlig och mysig tjej, gillade henne direkt. Vi hann, förutom att jobba, prata om allt mellan himmel och jord. Fullt upp hade vi, och dagen sprang i från oss. Efter jobbet hade vi APT, och ännu mer nyheter, om den nya organiseringen och sättet att arbeta gcks igenom. Semestern verkar bli tajt, och det finns inga utrymmen för sjukdom, varken hos personal eller vikarier.. Tänker dock positivt och hoppas att det trots allt kommer att flyta på under hela sommaren.

När mötet var slut, for jag hem, fixade middag, gjorde en snabb svabb på kroppen, och åkte tillbaka till jobbet för Planeringsmöte. Vi gick igenom lite smått och gott, fikade på kladdkaka, grädde och en mugg kaffe, innan jag åter var hemma igen vid 19-tiden. En lång dag har snart lidigt mot sitt slut, och nu ska jag göra färdigt ett halsband som jag fått en beställning på, innan jag hoppar in i duschen. Sen ska jag inte göra något nyttigt, bara slappa framför tv:n tror jag...

Känner själv att det funnits alldeles för lite energi kvar till bloggande sista tiden, och jag ber om ursäkt för att jag är så dålig på att svara på era kommentarer. Lovar bättring på detta, då jag snart gjort klart min värsta arbetsvecka, och får lite mer tid över. Är fortfarande ovant att jobba så många dagar, tror det tar sin tid för kroppen att komma in i den rytmen faktiskt. Vet att fler än jag känner detsamma..

       

Lite bilder från söndagens kalas, då min stora syster med familj var här och gratulerade Josefine lägger jag upp här idag, samt lite foton från trädgården som slår ut mer och mer för varje dag! Det är verkligen underbart!
önskar er en fin kväll!!



Björkarna har slagit ut en hel del....

      

Vitsippor, Rabarber, Fänrikshjärtan och en gul vårblomma....


Panik!


Idag är det lön utan lön!!! Jo, det är faktiskt sant! En av mina snälla arbetskamrater ringde mig i morse och talade om detta, innan jag behövde förnedra mig med att storhandla och riskera att inte klara att betala notan. Orsaken är ett bankstrul!! Swedbank har stora problem i sitt system,  vilket har lett till att tusentals kommunanställda, (däribland jag), inte får  löneutbetalning via Swedbank idag, och istället står med  tomma lönekonton. Tänker på Maria som åker utomlands i natt, och säkert vill ha lite pengar med sig på semestern!!! Hoppas, hoppas detta snart är löst, för jag och Linda hade tänkt ta en loppisrunda idag, sen är det ju räkningar som ska betalas också..... 

Oriflames ansikte 2009



Jag anser att Carin Da Silva är ett av sveriges vackraste kända ansikte,
och som återförsäljare för Oriflame tycker jag att det är jätteskoj att just hon valt att
vara ansiktet utåt för detta stora företag!!!

Helgen som försvann.....

Jag har inte helt gjort slut på mitt bloggande, men arbete och det vackra vädret har fått all min tid denna helg! Igår kväll grillade vi igen, tog ett glas vin till det, och bara njöt av solens värmande strålar. Tack vare grannarna, som fällt 2 stora träd på sin gård, har vi nu sol mellan 11-20,30 på altanen här hemma! Härligt! Nu har jag precis fått undan stöket efter maten, jag har gjort i ordning en tårta och nu sitter jag och väntar på min storasyster med familj, som är på väg hit för att gratulera Josse lite i efterskott, vilket innebär att även denna eftermiddag och kväll kommer att försvinna i ett nafs!! Återkommer och svarar på kommentarer senare...

Till min Josse.....



Tycker texten stämmer så bra...

Lycklig.....

Jag sitter här, förvisso med ett glas vin pirrande i kroppen, men ändå... så lycklig! Jag känner bara vad bra jag har det egentligen. Visst, en krämpa här och där, några (många) kilon på fel plats, men vad gör det? Jag är frisk, jag har en underbar familj och jag har vänner!  Underbara vänner som bryr sig, visst är jag rik? Idag har jag också anledningen att känna mig hedrad!  Riktigt stolt och mallig om jag ska vara ärlig!! Jenny har ju varit här idag.. Söta, goa, kloka och härliga Jenny! Vi har fikat, pratat och pratat igen.... Underligt vad timmarna går fort när man har sällskap av någon man tycker om! Nu undrar  ni säkert vad som gör mig så mallig? Joo, jag fick en förfrågan av Jenny idag, OM inte hennes syster kan vara med på förlossningen av någon anledning, så undrade hon om JAG ville vara stand in!!!! Om jag ville!!! Såklart jag vill! Jag känner mig djupt rörd, lycklig och glad, TACK Jenny för förtroendet... Jag lovar träna både profiyax (heter det så) och bedövningar, och jag ska träna in alla tänkbara låtar vi behöver för att klämma ut underverket!!!  Jag lovar!!!!!


 

Fin mage va???

En stor dag...


För exakt 17 år och 5 timmar sedan, föddes vår lilla dotter Josefine. Självklart minns jag dagen som om det vore igår, och att så många år hunnit passera sedan dess, är för mig en gåta. Klockan stog på 03,21 när hon tog sitt första andetag i denna världen, och hon var 53 cm lång och vägde 4040 gram. Mörkt hår, och med både 10 små fingrar och tår.  Det sötaste jag någonsin sett!  All den kärlek jag kände, efter bara en sekunds bekantskap är obeskrivlig. Sedan dess har jag nog levt i någon form av lyckorus, jag blir alltid alldeles varm i kroppen av att se och höra mina barn.... 

I morse hade jag klockan på ringning redan klockan halv 6, för att hinna fira henne lite och att ge henne frukost på sängen. Punktlig som vanligt, traskade honsedan  i väg till bussen som tar henne vidare till skolan i grannkommunen. Redig som få, aldrig några bekymmer! Av presenterna hon hittills fått, är det nog FBK:s säsongskort som fick högsta betyg. Mer firande blir det i eftermiddag.... Grattis min goa Josefine!!!!!!!!!!!!




Till min dotter


Du kom som en sol,
fick min morgon att vakna
och blommorna att blomma

Du sprider sådan värme,
ser saker med humor,
och lockar mig till skratt

Du är en klokare del utav mig,
ser livet så klart
när jag vandrar blind

Genom dig
har jag funnit mig själv,
och vägen till mitt hjärta

Jag är så lycklig
att just du valde mig
som din mamma


Sabina....



Idag kommer mina tankar och styrkande kramar gå till Sabinas barn, Melinda och Julia, till Henry, till föräldrarna, syskonen och till hennes alla fantastiska vänner.... Jag är säker på att Sabina gör allt för att ge er den kraft ni behöver idag, och att begravningen, trots all sorg kommer bli ljus och vacker, precis som Sabina själv......

Dagens kloka ord!



Tro är det som får dig att fortsätta försöka
när andra skulle ha gett upp
det får dig att fortsätta tro pådet goda i andra människor
och hjälper dig att finna det


Min dag....

Idag har jag hunnit med en hel del, så jag känner mig jättenöjd med dagen! Städat hela huset har jag gjort, vilket är skönt, då slipper jag allt sånt tråkigt i morgon. Sen har jag solat lite, vädret har ju varit kanon idag, så lite vila efter städningen unnande jag mig. Efter det har jag lagat mat, tvättat, hängt och sorterat kläder. Lite fika på altanen fick det bli också.  Medan gubben målade på altanen, så  passade jag även på att rensa lite i rabatterna. Nu ska jag snart hämta Josse på fotbollsplanen, sen ska jag hoppa in i duschen. Ska bli underbart efter denna dag...



Flitig gubbe.....



Rabarberna är gå G.......

 

Vårtecken.......





Knoppar....

Mera smycken...



Kulkedja och hjärta med ordet TRO. (Går självklart att stansa med vilket annat kort ord som helst)
TRO kan betyda mycket,den kan vara religös, men kan också betyda en tro på sig själv, en påminnelse att tro att man kan, att man kan uppnå det man önskar med livet. Tro på människan osv...  Tron kan försätta berg, eller hur? 
      



Två brickor på en längre rem.Dessa är lämnade blanka, men tanken från början var att ex stansa in namn och födesledatum på våra nya små liv här på jorden. (Man känner ju till några stycken) Självklart kan man även stansa in tänkvärda ord, vilka som helst. Bara fantasin sätter gränser.....          

Onsdag...

Då har plötsligt halva veckan gått, och nedräkningen till helgen kan börja. Visserligen ska jag jobba hela helgen, men det är ändå en slags lugn, när helgen väl kommer. Man tar det lite lugnare, både på jobbet och här hemma. Idag har jag jobbat, och vi har haft en riktigt hektisk dag, måste jag säga. Till viss del beror det ju på att våra brukare har mått lite sämre. Då blir det längre och fler besök. Måste erkänna att jag ibland är för blödig för detta jobb. Det är svårt att se andra människor lida, och man vill inget hellre än att trolla bort allt elände. Jag och Annika har trots allt försökt liva upp dagen så gott vi kunnat, ooch skratt och flams har det blivit, precis som vanligt. Antar att vi har lika dålig humor båda två.

Eter jobbet bliev det som vanligt en tur in på affären, alltid fattas det något här hemma. För en stund sedan ringde Josefines klassföreståndare. Han var lite orolig övre Josefines huvudvärk, vilket jag förstår efter de två hjärnskakningarna hon fått ganska tätt efter varandra. Han berättade att hon åt dåligt på lunchen, vilket även en annan lärare berättat tidigare, så Josefine brukar ta med sig lite lättvindigt hemifrån. Den läraren har till och med bett Josse att skriva matdagbok under skoldagarna, för att se att hon får i sig det hon behöver. Även det kan ju ha en del i hennes huvudvärk. Sen att hon är döv på ena örat, är också ett bekymmer på eftermiddagarna, då hon oftast är tröttt efter en hel dag av koncentration.

När man läser detta kan man säkert tro att Josefine går i mellanstadeiet eller något, men hon går faktiskt på gymnasiet. Världens bästa gymnasium enligt min mening, de ser verkligen eleverna och bryr sig om att de ska må bra.. Det känns verkligen tryggt för oss att veta. Vi kom överens om att ha lite extra koll på huvuset, det borde snart kännas bättre. Han berättade också att dom tyckte jättemycket om Josse på skolan, hon är alltid glad, rolig och presterande. Det känns underbart varmt i modershjätat efter det samtalet....  Som tur var fick jag även tillfälle att ge beröm tillbaka. Lärarna är verkligen toppen, allihopa. Då skolan är relativt ny, och de flesta lärarna är runt 25, hör nog till saken, då de tillsammans med glädje och fiska ideér bygger upp denna nya skola! Härligt!

Nej, nu ska jag lämna min vän datorn för att pyssla lite med mina smycken, och få i ordning maten. Snart kommer hela min hungriga familj hem! En fin dag till er alla.....  T j i n g e l i n g !

Måste bara....

... lägga in denna fantastiska version av Magnus Ugglas "Astrologen".
Marcus Öhrn gör den så otroligt bra....
Denna låt var en storfavorit för mig, på det ljuva 80-talet....

Minns ni?


Måndagen....

...bjöd på vackert väder, så minuterna framför datorn igår, kan man nog räkna på en hand. Efter maten, kom Maria hit och fikade, men själv var jag duktig, och doppade ingenting! En slät kopp kaffe fick det bli, eftersom jag under dagen bara ätit nyttigt! Kände att det var dags att göra ett nytt försök, och klämma de där kilona jag tänkt..... IGEN!!! Det var jättevarmt och skönt på altanen, så vi solade lite, innan vi bestämde oss för att ta en längre cykeltur, vilket vi också gjorde. Avslutningsvis syndade vi lite, när vi hoppade in på ica och köpte oss en varsin piggelin, men det var så gott och svalkande efter alla uppförsbackar....

När gubben kom hem, slappade vi lite på altanen, och tänkte precis fortsätta måla altanräcket, då Stefan kom förbi, så vi pratatde med honom istället, och sen blev båda lite småfrusna, så målandet får vänta lite. Istället grävde gubben ner busken vi fått av grannarna. Ska bli kul att se om den tar sig. Ser fram emot att få lite liv i trädgården igen, efter allt vi plockat bort genom åren. Känns som vi får bygga upp den igen, vilket bara är kul...

Nu har jag, ofattbart nog, återigen avverkat min enda 3-ledighet på nya schemat, och i eftermiddag är det dags för jobb igen. Måste erkänna att jag inte känner för det alls.. Visst, för arbetskamraternas och de gamlas skull, men inte för allt som är runt om!! Fick ju nyligen veta att vår samordnare, som också är vår närmaste chef, avsagt sig den uppgiften nu, efter hur många år som helst.. Även hon har ju fått känna av omorganisationerna, så jag kan inte annat än att förstå det, men synd är det.....



Bam 2 år.....




Igår fyllde vår, eller rättare sagt, Caspers katt BAM (Döpt efter Bam M i Jackass) 2 år! Tänk vad fort tiden går, vi har redan känt denna busiga fugur i 2 år. Givetvis fick han god mat och små paket också! Här kommer lite BAM-bilder......



Måttligt road..... Vill nog hellre gå ut igen!





Jaja, jag luktar väl lite då.......



Roligare att vara med Fille och gräva....



Undrar vad han ska göra......?



Jaha, han gräver ner buskar.....





Kvällsvila.....

GRATTIS BAM!!!!

Sov gott....



Igår skrev jag om att det finns änglar runt omkring oss här på jorden. Alltså människor som är som riktiga änglar. Med det menade jag förstås såna där människor, som man direkt känner att man tycker om. Människor som tar sig tid att lyssna, bryr sig om, visar omtanke och värme, och som har förmågan att göra gott.. Jag har tur, för jag känner flera riktigt underbara människor, och en av dom var en före detta arbetskamrat till mig. Hon var som klippt och skuren för att jobba med människor. Ingenting var för jobbigt eller besvärligt att göra, hon tog alltid hand om dem på bästa sätt, och jag tror att få fått den hjälp, glädje, värme och empati som hon gav dem....    Idag fick jag ett telefonsamtal, där jag fick veta att denna underbara människa stilla somnat in idag.... 

Jordeängeln
har nu fått vingar..

Sov gott Kerstin







 


Söndag.....

Igår satt jag och pysslade, i stort sett hela dagen, dels med smycken, dels med att plantera lite i krukorna här ute. Fick ett litet besök av lilla Moa, som hämtade en liten present som hon skulle ge bort på ett födelsedagskalas....



Så här fin var hon då...... Synd bara att man aldrig kommer ihåg ens hälften av allt roligt hon berättar när man träffar henne... En riktig liten stjärna det där!! Kvällen igår blev ganska tidig, både jag och gubben var trötta, han efter golfen, jag efter att...jaa, inte gjort något nyttigt alls! Efter tacosen, och ettt par glas vin, blev det bingen. Idag ska vi ha födelsedagskalas, eftersom Josse fyller 17 på fredag, och jag jobbar hela den helgen. Blir fullt hus idag misstänker jag! Innan dess ska vi baka lite, göra tårta och äta middag. Gubben är ute och lägger ny mosaik i bordet på altanen. Måla hinner vi nog inte med alls denna helgen. Önskar er alla en fin söndag. Återkommer säkert en liten tur ikväll!!

Försenad utmaning....

Fick en utmaning för flera veckor sedan, där jag skulle lägga ut 3 favoritsaker ur mitt hem....
Här kommer de, bättre sent än aldrig.....



Min mammas kaffeservis, som hon och pappa fick i bröllopspresent 1964. Älskar den, dels för att den kommer från mitt föräldrahem, men också att den känns lite småromantisk med sina rosa rosor. Till servisen finns 11 kaffekoppar, 12 kaffefat, 12 assietter, en kaffekanna och en gräddkanna... Endast en kaffekopp har gått sönder på dessa år....



Mitt gamla vitrinskåp, som jag köpte på ikea för många, många år sedan... Var nära att kassera det, då jag kom på att jag skulle måla det vitt, och återanvända det. Nya knoppar och lite latinska ord, gjorde skåpet nytt igen. Älskar att återvinna...



 

Mina änglar....i alla fall några av dom. Fullkomligt älskar änglar av alla de slag....

Utmaningen skickas vidare till alla som har tid och lust.......


Dagens smycke....

   



Längre halsband med stort hjärta, med texten STYRKA. En stor bergskristallkula, med två hängande hjärteberlocker, även de av bergskristaller.På en av kedjorna sitter berlocker av bergskristall, ametist, rosenkvarts och hematit...
Bergskristallen skapar energi och öppnar upp för det positiva i livet. Den ger positivt tänkande och stärker även immunförsvaret. Ametisten sägs; Rena och lugna och ge harmoni i sinne och hem. Motverkar sömnlöshet.
Kan stärka banden mellan två älskade då den utbyts mellan dem. Hemtiten är en sten som ger styrka och stärker självkänslan. Rosenkvartsen sägs; Symbolisera ro, harmoni och kärlek. Den skyddar och skärmar oss från negativa vibrationer. Det gäller negativa tankar och känslor från människor, eller mera fysiska skador och därför är av högsta vikten att rena rosenkvarts ofta. Denna sten används ofta för att avskärma skadlig strålning från data skärmar och liknande elektronisk utrusning. Rosenkvarts är till stor hjälp med att sluta snarka.



Halsband med fuskmocka, Hjärta med ordet hopp, berlocker av strasskors, bergskristallhjärta och sötvattenspärlor.

Änglar...

Detta fick jag igår, nedskrivet på ett litet papper. Tyckte det var så vackert....




Ibland talar man om människor som är riktiga änglar.
Gömt i dessa ord finns en djupare mening,
finns det kanske änglar mitt i bland oss?
Jag tror att det finns människor på jorden
som föds med förmågan och uppgiften att skydda och göra gott. 
Människor som det riktigt lyser värme om.
Som inte riktigt hör hemma på jorden.
De är kanske skapade just av guds godhets väsen.
Änglar som finns runt oss och vakar över oss.
Vad tror ni?


******************************************************************************************

En man på gatan pekade upp mot himlen och ropade:

- Se, en ängel!

De förbipasserande skrattade åt honom och sa:

- Det är bara moln, din idiot!!!

Tänk så underbart det vore att se änglar,
 där andra bara ser moln,
och så sorgligt att bara se moln där änglar finns.......


Titta vad jag har fått!!!

awarden


Denna fina Personlighets Award har jag fått av Skrivanne´s funderingar..... Känner mig både glad och stolt, speciellt då hon skriver att hon kikar in på min blogg minst en gång om dagen.  Jätteskoj, eftersom jag själv kan uppleva min blogg som en huller om bullerblogg, med lite blandad kompott. Nu ska jag i min tur få den svåra uppgiften att skicka denna vidare till endast 5 av mina bloggvänner, vilket blir svårt, då jag helst vill ge den till alla mina favoriter.  Ni vet vilka ni är!Efter noga övervägande, skickar jag denna gång awarden vidare till några av de vänner jag aldrig missar att kika in till, och som ofta är inne hos mig och dessutom är flitiga på att kommentera, vilket jag tycker är jätteskoj!  Här kommer de utvalda:


Skrivannes´s funderingar Alltid vackra ord och  tänkvärda tankar, precis vad jag tycker om att läsa. Lever med sin MS sjukdom, men ser positivt på livet och lämnar alltid snälla och goa avtryck bland kommentarerna.....

Bjornes  Bjorne, ja...Kan inte beskrivas, måste upplevas.. 

Helena snackar Min allra första bloggvän, som jag följt länge nu. Inredningsintresserad liksom jag, alltid på språng med nya projekt och påhitt. Visar oss fantstiskt fina bilder på sina barn och sitt hem. Hemtrevlig blogg helt enkelt...

Ulrikas Mirakel En kämpande kämpe, som jag beundrar stort. En fantastisk personlighet, och omtänksam vän......

Soffie Propp Käck och glad, ständigt ute på nya upptåg med sin lilla tjej och en mamma till 200 %! Ger oss ofta spännande fakta om...ja, allt mellan himmel och jord!

Morgonstund har guld i mun....

Jodå, som den snälla & fantastiska sambon jag är (har inte lyckats bli gift nej, trots 25 års kamp), gick jag snällt upp och körde min kära gubbe till busstationen strax efter klockan 7 i morse!! Idag vankades det årets första golfresa, och han såg lika lycklig ut som ett barn gör på julafton. Hoppas dom får det riktigt skoj, det är han värd! Papparazzifotografen var i farten och lyckades få med några delar av  honom ialla fall.....

 

Igår debutgrillade vi, tyvärr hann klockan bli ganska mycket, så det mesta av värmen, efter den vackra vårdagen var borta, och solen var på väg ner, men vi tog på oss ordentligt med kläder, och satt ändå ute och åt! Det smakade ljuvligt!!! Ett glas rött till,  blev det förståss också!! Tänk vad många såna här stunder vi har framför oss nu! Hela våren, sommaren, och förhoppningsvis en bit in på hösten. Jag har lovat mig själv att dessa dagar ska jag ta vara på......

 

Igår började jag även att plantera lite penseér i krukorna härute, men jag tror att jag ska köpa lite fler idag. Räckte inte långt, när jag väl hade börjat pyssla. Inser att jag har många, många krukor.... Visserligen ska jag inte plantera vårblommor i dem alla, några får vänta på sommarblommorna, som blir lite mer bestående. Penseér har en förmåga att växa för mycket, och bara se risiga ut, i alla fall är det så för mig. Nu ska jag ta mig en liten påtår, och sen pyssla lite med några smyckesideér jag har!! En fin dag till er alla!




Ofrivillig bloggtorka...



Maritas finfina och smarriga tårta.......

Känner att jag knappt sitter vid datorn alls. Man jobbar, eller njuter av att vädret är toppen, och orken på kvällarna fattas..  Igår jobbade jag   kvällen, och när jag & Annika var på väg ner till grupplokalen, såg vi Anna med familj som lyste upp hela gatan  där de stolt promenerade med sin lille bebbe i barnvagn. Självklart var vi tvungen att tjuvkika, Anna har ju inte velat ha en massa folk så här i början av bebbens första tid på klotet, (vilket man förstår) så inte många har ju sett miraklet än. Likt 2 papparazzifotografer, fullkomligt stormade vi ut ur leasingbilen, med mobilkameran i högsta hugg... Jag måste erkänna, jag blev kär, på en röd sekund!! Vilken underbart vacker liten prins!!! Han sussade och sov så gott, där i vagnen, och de stolta föräldrarna sken i kapp med Karlstasolen.  Naturligtvis fick jag supersöta kort på bebben, men jag har inte frågat om lov, så jag törs inte läggaut dem här, tyvärr.. Men söt är han, och jag ser fram emot att även få tjuvsnosa lite på honom också...

Idag har jag jobbat igen, och efter jag slutat kom A-L med sin lilla dotter till jobbet en sväng, så vi fick önska henne lycka till med det nya jobbet. hon börjar redan på måndag, vilket är en stor förlust för oss alla, men jag förstår henne, som kommunen velar fram och tillbaka hela tiden. Lite presenter blev det förståss, och en jättefin och god hallontårta som Maritha hade bakat. Kort finns även på henne, men som sagt, inte vill jag "hänga" ut folk på nätet utan att fråga om lov (nåja, det beror på vilka det gäller, hihi). Nu har jag precis kommit hem, och ska alldeles snart gå ut och plantera lite penseér i krukorna här ute..

Josefine är på väg hem från Västerås där hon spelat fotboll med skolan. Otur som hon har, kastade hon sig för att rädda en boll, och slog huvudet rätt i stolpen, så nu är det värsta huvudvärken som gäller igen. Andra hjärnskakningen på några veckor! Inte bra... När alla är hemma, ska vi tända grillen, äntligen. Debutgrillning blir det ikväll, och det ska bli både mysigt och gott! Solen skiner och det är många varma grader ute på altanen! Härligt!

Sol ute, sol inne...

....sol i hjärta, sol i sinne. Finns det något härligare, än en helt ledig dag, då solen skiner från en näst intill klarblå himmel? Barnen har ju påsklov nu, och alla njöt av det vackra vädret igår. Jag borde egentligen ha städat under dagen, men ännu en liten regel jag satt upp i mitt inre är: ingen städning, eller annan inneverksamhet, när solen skiner och ger oss en underbar dag!!! Så jag la allt åt sidan, tog busiga bebben (katten) med mig och gick ut i solen...


Det finaste vi har, ska vara på bordet......


Busar med "Jossen"


Vilken bra utsikt!


- Äter alla andra ute, så ska jag också äta ute!!!

Sonen och killgänget ville äta ute igår, så de stack iväg ner på byn och käkade en sallad, medan jag, Josefine och katten åt vår middag ute på altanen. Vilken härlig tid vi har framför oss, det känns verkligen underbart!  Älskar verkligen detta uteliv, som våren och sommaren bjuder på! Jag pysslade lite ute i trädgården efter maten, solade en stund, men hängde lite tvätt däremellan. På kvällskvisten klippte jag sonen, som annars hotade med rakning, vilket jag absolut inte ville vara med om. Som tur är, blev han nöjd med sin kortare & urtunnande frisyr.. Medan vi höll på med det,  kom svärföräldrarna hit med lilla Moa, som de var barnvakt åt. Vi fixade fika och gjorde ett namnhalsband som det stod Moa på. Sen ville hon ha en liten blomberlock, vilket hon också fick. När alla hade åkt hem, drog jag igång dammsugaren, så nu är det bara till att skura golv och toaletter idag, innanjag åker till jobbet klockan 14. Önskar er alla en finfin dag.........

Tisdag, huvudvärk & smycken....



Igår vaknade jag med en riktigt irriterande huvudvrärk, och inga tabletter hjälpte, så jag antog att kroppen behövde en vilodag. Några maskiner med tvätt fick jag i alla fall till, samt att jag vek och sorterade lite torr tvätt. Handlade och fixade mat gjorde jag också förståss. Annars tog jag det mest lugnt under dagen... Skönt att kunna stänga av alla "borde göra"! Det är en konst jag lärt mig på senare år. Förr kunde jag bli jättestressad om jag inte fick gjort en massa nyttigt på de lediga dagarna, men den tiden är förbi. Inte är det bara nackdelar med att bli äldre? Man blir nog klokare med åren, precis som många säger. På kvällen piggnade jag dock till, och blev lite sugen på att pyssla lite med några smycken. En bekant till mig har ju beställt ett namnhalsband, så det fick jag till igår kväll, plus lite annat smått och gott. Väntar hem en beställning också från ett nytt företag jag hittade på nätet. Ska bli jättespännande att se om alla smyckesdelar är lika fina som jag föreställt mig.

Min son kom precis ut från badrummet, och hade vägt sig, han har snart gått ner 10 kilo!!! Han var lite stabbig förut, men nu är han så lång och smal, så jag sa till honom att han kan stilla sin iver om att få kilona att rasa nu. Han är ju jättefin som han är nu. Är riktigt stolt över hans beslutsamhet, som kommer helt från honom själv, och de kilona har han gått ner bara av att byta ut pasta, ris och potatis mot bulgur, varit ute och rört sig, i stort sett varje dag, sen har han helt slutat med småätandet.. Häromdagen kom han in och sa att han nog kommit i målbrottet också!! Min lille böbbe! Och visst piper det till när han pratar då och då, men målbrottet...? Usch, ungarna växer ikapp en på något sätt....

Idag lär det bli lite mer nytta här hemma, påsken ska ut, det lilla pyntande som jag fick till i alla fall. Sen ska jag byta gardiner i sonens rum också. Lite småstädning inför helgen, som ni vet är det städförbud här på helgerna... Man måste ju njuta lite av den i stället för att bara städa. Blir vädret okej, lär det bli lite målning på altanen, det behöver bättras på lite grann. Även garaget ska få en liten uppfräschning. Allt vitt blir ju gärna styggt efter några år..

Lite bilder på smyckena från igår.. Kameran som vanligt usel, så inget kommer till sin rätt här, då texten inte syns och närbilderna gärna bli suddiga....

 

Cirkel med texten "Inre harmoni". Till det 2 olika Ametister, en i mörkllila och den andra i svagt syrenlila. Ametisten sägs rena och lugna och ge harmoni i sinne och hem. Motverkar sömnlöshet.

***************************************************************************************************************

   

Namnsmycke med tjejernas namn stansade i det stora hjärtat, killarnas i tagsen......

****************************************************************************************************************

 
Halsband och armband med flera berlocker. Flera halvädelstenar som ametist, bergskristall & rosenkvarts. Halsbandet har även ett litet hjärta med ordet TRO instansat. Ametisten sägs rena och lugna och ge harmoni i sinne och hem. Bergskristallen skapar energi och öppnar upp för det positiva i livet. Rosenkvartsen sägs symbolisera ro, harmoni och kärlek. Den skyddar oss och skärmar av oss från negativa vibrationer.

***************************************************************************************************************************

Dagens kloka ord!



Tro är
ingenting du kan se
det är ingenting du kan röra
men du kan känna den i ditt hjärta

Efterlysning...

Idag efterlyser jag...solen! Vart har den tagit vägen? Vi hadeju planerat för en debutgrillning idag, men efter att jag jobbat klart och det var lite småmulet ute, la vi ner det. Hoppas och håller tummarna för att fredagen bjuder på värme och sol istället... Vore riktigt gott att dra igång gillsäsongen nu. I maj brukar vi även fylla poolen, det gäller att börja i tid, så man hinner njuta så länge som möjligt sedan. Lördagen bjuder nämligen på annan debut...i alla fall för gubben! Då ska han nämligen iväg på en hemlig golfresa med grabbgänget! Det blir årets första av en hel rad golfrundor!!

Jobbardagen idag gick som vanligt snabbt, så nu är jag ledig i hela 2 dagar. Alltid lika skönt med ledighet. När jag kom hem idag, hade gubben krattat klart på gräsmattan, sopat hela uppfarten och uteplatsen på framsidan, städat och tvättat av altanen och börjat med middagen! Duktig gubbe man har va....? På söndag ska vi, om vädret tillåter, bättringsmåla på altanen, sen är det bara piffingen, dvs blommor, vattenbad och lite smått och gott som fattas, sedan är man redo att välkomna sommaren!! Ser verkligen fram emot det, och gissar att ni gör det också.  

I år ska vi också fixa lite mer i trädgården, vilket ingen av oss direkt älskar att göra, det bästa vore om det bara var fint av sig själv. Men spännande kommer det att bli, då vi ska göra i ordning stengrillen och dammen som gubben fick i 40-årspresent. Sen ska vi ha någon häck mellan grannen och oss också, det står högt på önskelistan. Sen vill gubben även klä in poolen och göra soldäck... Tror det kommer att bli riktigt fint! Härligt att ha skojiga projekt att se fram emot....



Vilken härlig dag!!!



Solen skiner idag igen, och temperaturen på vår altan visar 38 grader i solen. Inte illa.... Jag har varit och jobbat första delen på min dubbeltur nu, så efter att vi fått i ordning lite mat, åker vi till min äldsta brorsa och träffar min "Järbomellanbrorsa", som åkt ända hit ner idag, dels för att hämta minsta sonen och dels för att köpa en ny bil. Jättekul tycker jag, för det innebär att jag får träffa honom och ge honom en varm påskkram. Eftersom vi bor så långt ifrån varandra, så blir det inte att vi ses så ofta, utan mest på somrarna. Denna dag kan inte bli annat än bra! Nu ska jag ut i solen en stund, medan maten blir klar...T j i n g e l i n g !

Snart är påsken slut....

...men visst har man hunnit med en del trots allt!! Igår kom mitt syskonbarn Linus hit. Han bor med min storebror i Järbo i vanliga fall, men nu var han och hälsade på sin mamma här i grannkommunen under påsklovet. Då fick jag möjlighet att låna honom lite. Han hade färgat håret lika mörkt som sin faster... Vi pratade och åt påskmiddag, Josefine letade fram en massa FBK-prylar, som han fick, eftersom han just börjat heja på Färjestad. Undrar om det har något med sm-guldet att göra?? Keps, halsduk, svettband, penna och plansch fick han i alla fall, och gissa om han blev glad!?


Linus i sin FBK-skrud på väg till faster nummer 2.....

Efter maten åkte vi iväg till storasyster med familj, för att fia Nathalies 23-årsdag, nu när hon var hemma under påsk. Dit kom även största brorsan med sin familj, och de enda som fattades var ju brorsan i Järbo och Fredrik, annars var vi samlade allihopa. Skojigt. Som vanligt blev det en hel del prat, flams och skratt... Jag har en underbart tokig familj måste jag säga!!

 
 

När vi kom hem på kvällen blev det lugnt, lite god mat och ett par glas rött vin......
Idag, påskafton, var Maria här med vovven Mille, för att träna vår busiga katt, som oftast skrämmer slag på varenda hund i trakten, att umgås med varandra. Gick ganska bra måste jag säga, även om Bam reste ragg om Mille kom för nära. vore skönt om han äntligen blev lite hundvan, något som vi skulle ha försökt med för länge sen..



   

Efter lite fika i den ljuvliga solen, gick vi vid 15 - tiden till svärföräldrarna för att äta lite god påskmat. Ann-louise med familj var också där, och lilla Moa la beslag på mina stövlar... Hon såg ut som mästerkatten i stövlar, de nådde ända upp till ljumskarna på henne, och var långa som pippi långstrumps kängor, men lilla Moa var så nöjd. Som tur var kom jag på att jag hade ett par andra stövlar här hemma som jag inte använde, så Moa kom förbi och hämtade dom senare på kvällen och var jättenöjd. Hon såg för rolig ut i dom, men som sagt, hon var mer än nöjd!!!



Nu har sonen äntligen kommit in, efter att ha varit ute och rännt med en massa tjejer!!! Och kusin och kompisar förståss. Dags att säga godnatt för min del, en ny arbetsdag väntar ju på mig i morgon bitti.......

Glad påsk!


Lite fullt upp för tillfället,  med både släkt och vänner,
men kikar ändå in för att önska er alla en riktigt GLAD PÅSK!


Påskgåva.....

Idag kom Maria förbi på lite fika, och gissa vad hon hade med sig till mig? joo, en jättefin "Bästa vän" sten ..... Gissa om jag blev superglad och jätteöverraskad. Den är verkligen jättefin, så nu ska jag hitta en fin och väl synlig plats till den...



Idag ringde även Anna, och vi har bestämt oss för att ta en "vinkväll" framöver. Idag är istället hennes gubbe Stefan här på en biljardkväll! Vi får väl se om de två blir lika livade som sist, hihi...  Blir de det, lovar jag att msygfota dem, hihi... Själv sitter jag och pysslar lite, det är ju så svårt att låta bli. En burk till påskgodiset fick det bli idag..  Jag har ju bara mobilen att fota med, så det syns ju knappt vad det är, men på hjärtat står det GODIS, och på brickan PÅSK. Eventuellt sätter jag dit en liten fjäder också, vi får se. Nu står sonen och trycker, han har precis kommit hem fr KD där de tagit emot SM-hjältarna på stora torget. Nu vill han ut på nätet, så snälla mamman tackar för dig! En fin kväll till er allla.....


Smycken & stenar....

Kom på häromdagen, att man kan smycka annat än sig själv. Krukor till exempel....



Jättedålig skärpa, jag vet. Hem & Lycka står det på hjärtat......



Halsband "HOPP"......


Bergskristall - Skapar energi och öppnar upp för det positiva i livet. Ger positivt tänkande och stärker immunförsvaret...


Ametist - Renar & lugnar och ger harmoni i sinne och hem. Motverkar sömnlöshet.. Kan stärka banden mellan två älskande om de utbyts mellan dem...


Jade - Skyddar användaren och låter henne utstråla lugn, stillhet, frid & harmoni...


Rosenkvarts - Symboliserar ro, harmoni och kärlek. Den skyddar och skärmar oss från negativa vibrationer. Det gäller negativa tankar och känslor från människor, eller mera fysiska skador och därför är av högsta vikten att rena rosenkvarts ofta. Denna sten används ofta för att avskärma skadlig strålning från data skärmar och liknande elektronisk utrusning. Rosenkvarts är till stor hjälp med att sluta snarka.


Onsdag....

Guld-Jönsson, en timme efter slutsignalen. Publiken njöt och sjöng Jörgenm Jönsson går på vatten.


Måste nog börja med slutet av onsdagen.... Vilket jobbig och nervös hockeymatch!!!!! Men det var det värt, efter 60 minuters spel stog nämligen FÄRJESTAD där som segrare!! Jättekul för laget och alla trogna supporters, men jätteskoj också för JÖRGEN som nu har spelat sin sista match, men ändå gör det med flaggan i topp!! Jättekul! Min kära dotter sov över i Kristinehamn så någon glädjebild på henne kunde jag dessvärre inte få, men jag antar att det var ett smile från öra till öra!!! GRATTIS IGEN FBK!!!!

På dagen var det förståss jobb som gällde. Gick ganska bra, även om jag fick ha handledsskyddet på. Min värsta fiende på jobbet är nog för tillfället alla stödstrumpor. Har jätteproblem med dem nu, har ingen kraft i vänstern alls. Hoppas detta snart blir bättre.. Jag och Lena var in och kikade i vår nya lokal, och jag tror den blir riktigt fräsch när den väl är klar. Nya tapeter och nya golv har vi fått. Nu ska badrummet göras i ordning, och där ska vi få både tvättmaskin och tumlare, till köket nya vitvaror. Hoppas det fungerar bra sen, när vi och den andra gruppen slås ihop. Blir väldigt många fruntimmer på samma ställe, och vi både jobbar, tycker och tänker så olika. Men det blir nog bra, vi har ju våra egna områden, och så ska det ju också förbli, om man nu kan lita något, på denna kommun, som ständigt kommer med otrevliga överraskningar! Skönt i alla fall att vi har en fin sammanhållning i gruppen, tror det är A och O, för tillsammans är vi starka... Det är viktigt att vara lyhörda, lyssna på andras åsikter och ta gemensamma beslut, så alla i gruppen känner sig delaktiga, och det tänker vi fortsätta med...

Nu ska jag göra ett klassiskt "för ögat städ", sedan blir det handling när gubben kommer hem. Tror de skulle sluta tidigare idag, eftersom det är helg i morgon. Blir kul att höra hur det såg ut på jobbet idag, efter storsegern i gårkväll.. Skickade iväg honom på jakt efter lite sm-guldsatteraljer till dottern, får se om han fick något napp....
Ha en jättefin dag allihopa.....



En fundersam, men söt Gaby på lunchrasten... Undrar vad hon tänker på?

Retroaktiv tisdag....

Det har varit väldigt dåligt med bloggande ett tag nu, har helt enkelt inte prioriterat det alls. I tisdags fyllde ju vår vän och arbetskamrat Maria 40 år, så jag och Linda fick ett litet infall att vi skulle bjuda henne på lunch, innan jag gick på mitt eftermiddagspass. Det gjorde vi, och jag tror attt hon blev både glad och överraskad. Självklart fick hon även vackra blommor också. Den riktiga "firingen" kommer så småningom, men vi bara tjuvstartade lite. Vi fick en både god och jättetrevlig förmiddag ihop, och efter det stack jag direkt till jobbet. När jag kom hem, såg jag klart FBK matchen, och mitt lyckoarmband gav tur än en gång! Vinst till FBK, efter 16 minuters förlängning! Härligt! 
 

Till Maria......

24_white_roses.jpg white roses image by TheCuban03
Medan livet blommar än
var minut värdera
Dina fyrtio år igen
får du aldrig mera.......



Ett stort grattis önskar jag dig, på din stora dag....
kramar från mig......

Dagens promenad..

Här kommer dagens promenad i bilder.....

 
Började i skogen, men som ni ser var det för mycket snö kvar, och det var lite smågeggigt....


Men se här vad jag hittade....... Tror det kallas vårtecken, med stort V!!!!


På väg ner mot Edsholms fästning.....

 
Blått vatten, och blå himmel........


Resterna av det som en gång var Edsholms fästning.....


Så här tror man det sett ut en gång i tiden....




Efter 1 ½ timma är jag nästan hemma. Inte många meter kvar nu.........

Denna kvinna.......


Denna kvinna går världen runt, för bröstcancer!
Var vänlig och sänd henne vidare så att hon kan nå sin destination,
be en bön för alla som drabbats av denna förfärliga sjukdom
och sänd henne vidare så att hon kan komma fram...

Kyrkogårdsbesök och hockey...

Igår var vi till mamma & pappas grav med en stor bukett av påskliljor. Man blir lite full i skratt faktiskt, när man ser graven, för den är inte lik någon annans tror jag. Visst har vi planterat och så, året runt, men för övrigt har vi en mycket blandad rekvisita, som den yngre generationen står för. När vi kom dit igår, fanns där som vanligt blommor och igelkottsfamiljen jag målade på kallkeramiken för många år sedan. Men inte nog med det, under en porslinsnyckelpiga, finns ett litet "kärleksbrev" till mormor och morfar från Linnea & Emelie,  en "världens bästa farmor" lykta från Madde, och sist men inte minst, några lördagsgodisar från småtjejerna, som fryser fast på vintern, och smälter på sommaren... Minns Linus när han var liten, han tog alltid med sig ett djur i från sin bondgård, som han bytte ut varje gång han kom dit, för då slapp de ju leka med samma djur hela tiden. Ungar är verkligen skojiga... Igår hade det även kommit dit något nytt, från någon i släkten, nämligen en rund, vit, jättefin sten med texten "Livet är kort, kärleken lång".. Vilka kloka ord! Även om man mister någon när och kär, slutar man inte älska den personen, eller hur? Kärleken lever alltid vidare. Vackert! 

Efter ett besök inne på ÖB, åkte vi hem och fixade lite mat, lagomt till FBK-matchen. Jag tvingade på Josse FBK-armbandet som betyder lycka, och se, det lyckades även denna gång. Vinsten var ett faktum, och nu väntar 2 hemmamatcher som ökar på chanserna till ett SM-guld rejält. Tron kan försätta berg, och positivt tänkande kommer man ju långt på!  Skönt om det vore över efter de 2, men samtidigt vore det ju mer spänning om det blev 7 matcher, och då har ju även Nathalie chansen att få se en match under påsken.  


En sann FBK-fan, strumpor, kläder och dator, allt i FBK:s anda......

Handlederna går det lite upp och ner med, ska försöka att jobba i morgon i alla fall, för veckan blir ju ganska lugn, eftersom jag även har lite semester i påsk, till stor del för att hinna se Nathalie, som kommer på fredag och som studerar sista terminen på journalisthögskolan och bor i Kalmar. I juni är hon dock färdigutbildad, så nu letar hon och Fredrik lägenhet i Karlstad. Skönt att få ha henne nära. (Någon som har tips på hyresrätt, gärna i centrala Karlstad så är vi intresserade....) Nej, dags att ta sig ut på en välbehövlig promenad.....

Min soliga lördag.....

Innan sonen tar över datorn för kvällen, smyger jag till mig ett nytt inlägg! Vi har haft en härligt solig och ledig lördag. Själv har jag inte gjort så mycket, utan hoppas att jag genom vila blir arbetsför igen, redan på måndag. Gubben har varit ute och slipat och betsat om bordet till utemöblerna, sonen har haft en massa kompisar här och de har spelat landbandy hela dagen. Själv var jag snäll och åkte till affären och köpte en massa isglassar som jag frestade alla killar med härute. Gott att få något svalkande när de sliter så i värmen. Gubben trodde att jag var den enda som tänkte på sånt, ingen annan hade åkt och köpt glass till så många, bara sådär, men jag kontrade med, att är man snäll, då hamnar man i himlen. Gubben var satt tyst en stund, sedan sa han: - Då blir du nog ensam där...

Igår gjorde jag ett FBK-lyckoarmband till dottern och hennes goa vän Malin, jag sa att med detta runt handleden, vinner de garanterat. Gissa vem som hade rätt??? Jag såklart! Som ni vet vann FBK med 4-1 igår!! Idag sattt jag återigen och pysslade lite i solen, och fick till ett par vänskapsarmband, med ett silverhjärta där jag stansat ordet "Vän", samt satt dit en liten rund, vit Jade mineralsten... Just Jade, sägs skydda användaren och låter henne utstråla lugn, stillhet, frid och harmoni.. Som gjort till någon man tycker om.  Idag avnjöts ett glas rött med tilltugg ute på altanen, solen har gassat, och jag är alldeles varm om kinderna. Detta kallar jag verkligen livskvalite´. Jag tänker ta vara på alla dessa varma, soliga och underbara, lediga dagar framöver, och förbjuda innegöromål då.. Hoppas och önskar att vi får många såna här underbara dagar under våren, sommaren, och om ni så vill, hösten... En fin lördag till er alla!!!

Lördagen i bilder......


Fbk-armband.....


Vår dagliga besökare......


Min flitige "gubbe"...


Busiga "Bebben"......


Vänskapsarmband....




Några av bandyspelarna......


Sist men inte minst.... Mumma i solen!!!

En härlig fredag...

   

Skulle egentligen vara lite nyttig idag, efter en alltför slapp vecka, men jag fick för mig att fråga med min "Änglavän", Ann-Marie, om hon ville komma hit på lite 11-kaffe! Det ville hon gärna, och vi satt och fikade på bamsestora muffins och kakor, medan vi pratade om precis allt mellan himmel och jord. Förstår inte vart timmarna tar vägen, när vi träffas, vi har alltid så mycket att prata om och oftast kommer vi till många viktiga insikter också. Dagen kan inte annat än att sluta bra efter det här! Hon är verkligen underbar på alla sätt!

Ska åka iväg och handla lite nu, sedan blir det förhoppningsvis en promenad när gubben kommer hem. Ikväll ska Josse och några kompisar in och titta på FBK-matchen, och jag hoppas verkligen att de vinner ikväll, så det blir lugnt och fridfullt även efteråt.. Min kära dotter tar det väldigt hårt nämligen, när det går dåligt för hennes favoritlag! Man kan kalla det överdriven vinnarskalle så här i smyg, vilket jag inte kan förstå, det är ju bara en match, inget livshotande!! Blir det fint ikväll, blir det nog ett glas rött på altanen. Gäller att ta vara på dessa dagar! Önksar er alla en riktigt fin och solig fredag!!!

Världens längsta utmaning?

En big lista

 

Lovar du att vara ärlig? Ja.

Du heter: Malin Tove Gunilla
Smeknamn: Inget, som jag känner till i alla fall?????

Låt som när du är ledsen sörjer till?  oj, många, med bra texter, jätteviktigt!
Beroende av:  Min familj & choklad
Vad tror folk om dig?:  ingen aning (hjälp)

Stämmer det?  -

Vad får du oftast komplimanger för?:  Har jag inte ränkt på.....? Någon som vet?

Vad säger du för att imponera på någon?:  "Tycker ni inte om mig som jag är, är det inte mig ni vill ha"

Hur imponerar man på dig?:  Med humor, skratt och ödmjukhet

Brukar du skratta för dig själv?:  Skrattar nog ganska mycket, både i ensamhet, men främst bland nära & kära...

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?:  Gärna, kommer halv 11 om det går bra.....Kram!

Var bor du?: Grums

Trivs du där: Har inget direkt att jämföra med, men där min familj och mina vänner finns,  trivs jag, oavsett plats!
Äger du några converse: Nja, dottern har i all fall ett par...
Sprit, cider, vin eller öl:  Gissa??? Vin, såklart!

Brukar du bli för full: När man är så gammal som jag har man lärt sig...För det mesta i alla fall, hihi...

Är du allergisk mot något:  Nickel, kräftor och oärliga människor!

Har du haft sex idag: Nopp

Hur svarar du i mobilen:  Med telefonnumret tror jag! Fast det borde de ju veta, de som ringt???

Vem ringer du när du är arg/ledsen: Kompis

Antal timmar sömn inatt: I sträck? Kanske 3....
Brukar du komma i tid:  Är nog mera lik askungen, och kommer på slaget...

När mår du bra:  När jag har människor jag tycker om omkring mig, eller på en lugn och stilla promenad...
När blev du fotad senast: Vet inte riktigt.....

Hur känner du dig nu: Jodå, allt kan alltid vara sämre....
Vanligaste färg på dina kläder: Något svart...
Vad tycker du om fötter: Blä.... gillar inte fötter om de inte är pyttesmå och bebismjuka...

Vad saknar du:Inget, är lycklig som jag är...
Hade du en bra kväll igår: Jodå....
Favorit dryck på morgonen: Kaffe!
Rakar du benen:  Ja, har man en gång börjat, kan man inte sluta.. Då växer det och blir gorillalurv!

När brukar du oftast gå och lägga dig:  Har varit kvällstrött en tid...ca 22
Är du blyg?: Jaa, om jag känner mig osäker....
Sysslar du med någon idrott: Nix, bara promenader och träningsprogram..

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Jaa, självklart!
Har du spytt offentligt: Jaa, för länge sedan.....

Vad skulle du göra om du vore kille för en dag: Köra helikoptern, se om det verkligen funkar, hihi! Pinka i kors kanske?
Är du bortskämd: Nej det tror jag inte...

Vad gör du i morgon: Förhoppningsvis debutgrillar, de har lovat fint väder!
Vilken kändis tycker du är en bra förebild?:  Oj, ingen aning!
Vad längtar du till?: Sommar och att se Annas Bebbe...
Har du bra vänner och äkta vänskap?: Ja

Vad använder du för shampoo?: Olika
Hur gammal är du: 39 +++++++++
Tycker du om någon just nu: Jaaa, många!

Gröna eller röda äppeln: Alla
Gillar du golf: Hihi, som golfänka är det si och så, har aldrig provat, men vem vet?
Vilken tid gick du upp idag: 07,15
Har du sovit i din egna säng inatt: Japp

Har du strumpor på dig nu: Nää, Betty Boop tofflor!
Är det okej att gråta: Absolut, viktigt att få ut känslorna. Skarttar när jag är glad, rörd och när jag är ledsen!
Vad skulle du göra om du vann en miljon: Ha en brakfest för mina vänner, ge barnen och... vet inte...
Bär du glasögon eller linser: Har ett par gamla trasiga glasögon, dags för ny undersökning
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder: Nej

Har du piercing: Öronen

Vill du gifta dig: Nja, känns lite sent nu, men vem vet?

Vill du ha barn: Har gjort mitt i den frågan

Solar du ofta: Nej, har respekt för solen...
Är du bra på att laga mat: En del rätter kan jag nog få till...
Är du flygrädd:  Ja, det är onaturligt att ett stort flygplan ska kunna sväva i luften

Hur vig är du: som ett kylskåp!

Är du musikalisk?: kanske lite....
Vad dricker du helst när du är törstig: Vatten

Vilken är din favoritglass: vanilj med äkta vaniljstång
Tror du på ett liv efter döden: Jaaa
Tycker du om sushi: Har aldrig provat
Vad äter du helst när du ser på film: Chips
Har du tandläkarskräck: Nej, inte längre!

Är du morgon- eller kvällsmänniska: Det varierar...
Vilken ögonfärg har du: Gröna, med ett litet stänk av brunt!

Har du någon gång gråtit dej till sömns: Jaa...
Biter du på naglarna:  nej

Hur ofta tränar/motionerar du: Är periodare med detta, dec-feb mycket lite, ljusare årstiden kan det bli varje dag

Senaste låt du hörde: Radion..... tror den senaste var Måns Z

Phu, detta tog tid! Utmanar alla som är inne och läser detta!


Äntligen...

Nu har jag äntligen hittat ett hälunderlägg för min onda häl!! Hoppas på att detta fungerar, så jag snart kan gå ut på långa promenader, ofta, UTAN att få ont efteråt!! Hittade dessa hos Cityterapeuterna där de även hade stödstrumor i jättefräsiga färger om någon behöver, samt en massa andra nyttiga saker.... Hoppas dessa fungerar på mig nu!

Hälkopp soft i silikon   
Funktion
Hälkopp med extra mjukt avlastande parti under hälbenet som hjälper till att samla ihop fettkudden under hälbenet. Därmed avlastas ditt hälben på det naturliga sätt som det ska och hälkoppen avhjälper att problemet förvärras.

Indikation
Hälsporrebesvär, uttrampad fettkudde.

Material
Viskoelastisk silikon.

Dagens kloka ord!



Glädje i ditt inre
är bättre än rikedom....

Trädgårdsinspiration....

När jag ändå inte har något annat vettigt för mig, så sitter jag och klurar lite på hur man ska få i ordning i trädgården!! Till saken hör att vi har fällt vår stora silvergran (innan den skulle braka in i nåt av husen närmast), sen har vi även tagit bort vår hemska och stora taggbuske. Detta skedde visserligen för snart 2 år sedan, men vi har inte kommit på hur vi ska ha det riktigt. Eftersom poolen står där nu, kommer vi ha någon form av skärmvägg, men sedan vill vi även ha någon avskärmande buske eller liknande. Det måste vara bra för insyn, vara lättskött och ganske snabbväxande, för vi har helt öppet mellan grannarna och oss nu, och det trivs jag verkligen inte med.  Har ju inga gröna fingrar och gillar egentligen inte alls trädgårdsarbete, men fint vill jag ha, ändå! Gubben fick ju även en damm när han fyllde år som ska hitta en fin plats, samt en stengrill...  Nu är det bara ideérna som fattas....
Syren - Syringa vulgaris
Syren - Syringa vulgaris

Jag gillar ju förståss syrener, det har vi mot grannen på andra sidan, men jag tror gubben är i mot det, och visst, det blir många löv att kratta på hösten. Men den täcker bra, är vacker att se på, och doftar ljuvligt!  Sen har vi ju En eller Tuja, de är täta och fina, året om....... Inte behöver man kratta efter dom heller...    Vad svårt det är, men i år måste vi nog göra något i alla fall, så vi får lite mindre insyn. Har någon annat förslag? Är jätte tacksam i så fall... Tror jag ska ta med mig inspirationen ut till trädgården och se om jag får några ljusa ideér......  Tjingeling!

 



Till minne av Sabina Najjar

(Inlägg kopierat från ENBART)

Sabina Najjars kamp är över. Men andras fortsätter och inte minst blir det nu en kamp för hennes barn och man. Efter en lång kamp mot sin cancer lämnade hon i lördags jorden.

Till minne av Sabina har Peter PC Carlsson startat en insamling på cancerfonden. Jag hoppas att du både skänker, länkar och sprider insamlingen på de sätt du kan. Målet är att under fem veckor samla in 100.000 kr. Klicka på bilden nedan och du kommer direkt till insamlingen. Du kan sända ett SMS med texten BESEGRA 9 till 72900 så skänker du 50 kr till Cancerfonden. Det går också bra att skänka via Internetbank.

100 kr har vi oftast råd att avstå, sänd två SMS nu och skänk en tanke till "Döda mammors barn".


Skänk till Cancerfonden

Sov gott lilla Peggy...



Vår söta, goa, snälla och alldeles speciella lilla kanin har nu stilla somnat in. Måste ju säga att det känns jättetomt här  hemma redan ,ÄVEN om hon som många säger,  bara är en kanin. Visst, det är ingen människa, men så väl en kär familjemedlem. Hon dog i går eftermiddag, och sen dess har det ju varit så tyst, inget bökande och stökande i buren på jakt efter uppmärksamhet. För sån var hon, social och gossesjuk, ALLTID!!! Kände att hon var värd ett litet inlägg här... Sov gott PEGGY!

Senaste smyckena.....

Har ju glömt bort att lägga ut mina senaste smycken. Kameran är ju urusel, men jag hoppas att ni ser något av hur de ser ut ändå....

   

Halssmycke med 3 berlocker av en stor och en liten Bergskristall, samt ett hjärta med texten STYRKA. Bergskristallen skapar energi och öppnar upp för det positiva i livet. Den ger positivt tänkande och stärker immunförsvaret.
Armband & Örhängen, som kan matchas med ovanstående smycke, även de med enl iten bergskristall...



Ett stort och ett mindre hjärta med texten TRO (på det lilla) och HOPP på det stora. Hjärtana i sig för med sig budskapet av KÄRLEK. Berlockerna är fästa i ändarna av en läderrem, så man kan använda smycket på flera olika sätt....

Vårlig promenad...



Äntligen lite värme och vårsol! Jag har precis kommit in efter en 1½ timmes härlig vårpromenad! Skönt att bara gå och slappna av i axel och armar. Även hälen skötte sig bra! Gick ju mestadels i skogen, så det blir lite mjukare underlag än att gå på asfalten. Kändes riktigt, riktigt skönt för både kroppp och själ. Skönt att släppa tankarna fritt och bara njuta. Hoppas vi slipper flera bakslag i vädret nu, och att det bjuds på massvis med härliga vår och sommardagar! Det behöver vi alla för att ladda batterierna tror jag.

Pratade med min goa arbetskamrat Ingrid också, det är kris med vikariebanken, som är det nya systemet för bokning av vikarier i kommunen. Omorganiseringarna och uppsägningen av 2-åringar har ju fått en del vikarier att söka sig till andra orter, vilket jag självklart har förståelse för. Dessvärre sätter detta otrolig press på arbetsplatserna att försöka få tag på vikarier akut. Till saken hör också att det finns några få nya vikarier, men dessa har inte blivit deligerade än, trots påtryckningar från oss.. Hoppas detta löser sig för de dagar jag stannar hemma bara. Känns ju lite ångestfyllt, som att lämna arbetskamraterna i sticket, samtidigt som jag vet att jag tjänar på att ta denna vilan nu, så det inte blir riktigt illa...

Ikväll är det studieinformationskväll på dotterns gymnasieskola. Ska bli kul att höra om hon skött sig lika bra som sist. En sak är säker, hon trivs som fisken i vattnet därborta, varje dag berättar hon en massa skoj och tokigheter som hänt under dagen! Nu ska jag hoppa in i duschen, så jag kan släppa ut katten en stund, så även han får njuta av det fantastiska vädret.....



Hälften is, hälten tinat! Det är faktiskt någon som går där ute på isen. Att de törs...



Utsikt från badplatsen...



Än så länge folktomt..........



Porlande bäck......


Carpe Diem........- Fånga dagen.

RSS 2.0