Dramatisk måndag!

Klagade ju på min kropp i måndags, och jag får väl erkänna att den var i sämre skick än vad jag ville erkänna här i bloggen! Blev ingen snöskottning, ingen bilresa med lilla pärlan, det blev varken det ena eller det andra.. Ryggen blev sämre och sämre, till slut blev jag bara liggandes, kunde inte röra mig ur fläcken, det gjorde för ont. Inte var det nog med det, jag började få kramper i ryggslutet också, vilka bara blev värre och tätare för varje minut... till slut var det outhärdligt, och gubben ville köra mig till akuten, men hur?? Kunde som sagt var inte röra lilltån ens, hur skulle jag då ta mig ut i bilen? Förnedrande nog slutatde det hela med ett samtal till rådgivningen, som i sin tur tillkallade ambulans!!  Ambulans!! Fatta vad förnedrande det kändes, den kan ju  behövas till livshotande skador och inte till en rygg!! Men vad skulle jag göra, har aldrig haft så ont i hela mitt liv, kändes om en svår förlossning, fast utan smärtlindring och i ländryggen in stället för i museriet.. Känslan som infann sig efter att morfin och stesolid började göra sitt i min kropp är obeskrivlig!! Kramperna lanade av och jag kunde slappna av, även om det fortfarande gjorde ont. Smärta kan jag ta, är ganska van vid det  här laget, men kramperna, nej, aldrig mer säger jag....

Hur som helst fick jag åka med in till akuten för undersökningm, dock ingen röntgen som ambulanssköterkan och jag hoppades på efter min sjukhistoria, och naturligtvis var läkaren utländsk, och jag hade svårt att förstå vad han sa. Han pratade nåt om en skelettskada som inte skulle synas på röntgen, och vad vet jag? Efter många om och men, olika prover och mediciner fick jag åka hem, med diverse småpåsar "karameller"! Igår hämtade gubben ut de nya medicinerna på apoteket, så nu har jag både Citodon och Stesolid att ta till hjälpen och jag hoppas att snart kunna vara ordentligt på benen igen. Just nu blir det inte mer än en halvtimme i stöten, men alltid något, och jag kan ju åtminstone röra mig nu! En klar förbättring med andra ord. Nu vet ni läget här, och sker inget under lär vi få ställa in allt vad nyårsfirande heter, men håll gärna tummarna att det värsta är över till i morgon!!!! Då jag har fullt sjå att skriva detta inlägg, så hoppas jag att ni har överseende med att mina kommentarer uteblir tills vidare. Får ju passa på att tacka så mycket för all omtanke mina vänner, både här och i verkliga livet visar när det är som det är.. Och tack till Marita för det givande, långa samtalet tidigare idag, jag håller tummarna för dig, precis som du gör för mig, jag ska, som både du och goa Birgitha sagt, ta kontakt med en naprapat snarast... och jag försöker vara rädd om mig, jag lovar!!!
Kram på er alla och gott nytt år!!!

Malin


Idag...

... är både rygg och nacke ur funktion och jag bävar över hur jag ska klara av att skotta fram bilen efter ännu ett nattligt snöfall? Idag hade vi tänkt låna Linus och åka till syster yster med familj i Värmlandsbro och hälsa på. Bävar också för att köra, då jag vet hur jobbigt det är, speciellt lilla pärlan som är så liten och mer svårkörd!! Bilen är ju snart 22 år, så ni förstår nog vilken skillnad det kan vara på bilar! Vill ju verkligen göra detta, så med lite piller och gymnastik kanske det går? Ikväll är jag bjuden på ljusparty hos Titti, men sen har jag även gjort upp om en date med Anna. Vi hann ju inte ses innan jul, och hon har ju en liten julklapp att vänta från mig.. Som ni ser kommer även denna dag att rusa iväg, och i morgon är det dags för lite jobb igen efter 3 hellediga och sköna dagar! Nyårsafton är jag dock ledig i år, sen har jag även tagit ledigt nyårsdagen, ifall vi hittar på något skoj! Tyckte jag kunde unna mig en ledig nyårshelg efter att jag jobbat under jul!


Julen 2009

Då var det måndag igen, och med facit i hand har julhelgen bara rusat förbi, vilket den allt som oftast gör. Man ilar omkring dagarna innan, städar, handlar, lagar mat och jagar julklappar till nära och kära. Sen är julen över, och man står där med snopen min. Denna jul bestog återigen av jobb, så firandet har blivit lite däremellan. Dagen innan tog jag bussen in till stan för att jaga de sista klapparna. Nacken har varit lite sådär, så att köra lilla pärlan var ingen bra idé! Tror inte jag åkt buss sedan barnen var små, så det var en underlig känsla. Med körkort blir man lätt bortskämd! När jag kom hem var det lite städning och matlagning som stog på tur.

 

Som tur var fick jag ett trevligt litet avbrott i form av lille Vincent och hans goa mamma Jenny! Han hade med sig en jättefin julklapp till mig, och en underbar julgrupp som mormor Birgitha hade gjort till mig. Båda dessa gick i änglarnas tecken, de vet vad jag gillar minsann... Även jag hade julite paket till bebben, och till Jenny med förstås. Vincent ringde ju mig och bad att jag skulle köpa med en julklapp till hans underbara mamma från honom, eftersom han är för liten att springa på stan själv. Detta ordnade jag, och han till och med öppnade julklapparna till sin mamma! Han är för snäll!

 

När de åkt hem satte min gubbe igång dammsugaren, så jag stekte köttbullar och gjorde mammas goda rödbetssallad istället, för den är ett måste på julbordet, går inte att förväxla med de färdiga salladerna i butikerna. Har man en gång ätit mammas, måste man bara ha med den varje år!!! Tur att jag hann få receptet!

 

På julafton hade vi lite jullunch här hemma, innan vi öppnade julklapparna. Mysigt att bara vara familjen tycker jag, kanske för att vi alltid var det när jag var liten? Inget jäkt och flängande på den dagen inte, vi umgicks allihopa istället, spelade spel, åt julmat tittade på Kalle Anka tillsammans innan tomten kom. Kvällen gick åt till att se Karl-Bertil Jonssons julafton, pyssla med julklapparna och dricka glögg. Vi hade en lugn och fridfull jul, med många fina minnen som jag bär med mig, alltid!



   

Efter julklappsöppning och en snabb julfika åkte jag till jobbet. Annika och jag hade tomteluvor på sig till de gamlas förtjusning. Några var bortbjudna till nära och kära, men för de flesta var denna jul som vilken vanlig dag som helst, tyvärr! Efter jobbet åkte jag till svärföräldrarna och hämtade resten av familjen. Eftersom Bosse och Linus firade jul i värmland i år, ville man hinna se dem så mycket som möjligt, så vi åkte till storebror nummer 2 med familj, där de skulle sova under natten. Klockan rusade iväg och vid halv ett var vi hemma igen. Lite dåligt samvete för svärföräldrar, svågrar, svägerskor och kusiner på gubbens sida,  hann ju knappt se dem..

Juldagen startade jag upp med jobb, sedan lite handling innan jag åkte h em och fixade lite fika till Tobbe och Tina innan de åkte hem till Göteborg. Vi hann i alla fall prata lite i lugn och ro, om allt mellan himmel och jord, och även mitt gudbarn Patrik visade sig innan de åkte hem. Får se till att se dom mer en annan gång. På senare eftermiddag, kom de mina hit och åt julmat, fikade, pratade och myste. På kvällen hamnade vi i gillestugan och spelade Nintendo Wii..

   

   

Det har väl heller inte gått någon obemärkt förbi att vi har fått snö... Mycket snö till och med? Jobbigt på annandagen då Bosse skulle åka hem till Järbo igen, han tog sig knappt ifrån gatan då plogbilen lyste med sin frånvaro. Linus stannar i värmland hos sin mamma några dagar till...

    


God jul till er alla!


Önskar er alla en riktigt fin och mysig jul!!

Kram till den som vill ha eller behöver...

Malin


Vinkväll & funderingar...

Vaknade i morse med stel nacke och rygg! Fick låta värktabletterna verka lite innan jag satte lite fart!! Då var klockan på tok för mycket! Det är dan, före dan, före doppardan, men jag känner ingen särskild press! Eller kanske lite? Jag borde göra saker, men varför? Varför stressa och städa? Det viktigaste är väl att alla julklappar är klara, att man får mat i magen och att man har tid för att umgås med nära och kära, eller hur?  Jobbar ju ändå kvällen på julafton så vad spelar det för roll?

Idag blev det en liten vinkväll med Maria, och jag kom och tänka på att OM jag varit ledig denna jul, hade det varit första gången sedan 1987 som jag firat den tillsammans med alla mina syskon! Samtidigt! Olika orsaker till att vi inte gjort det, saker som jag inte vill gå in på här, men sista gången jag minns att alla var samlade på självaste julafton, var julen efter att min pappa gått bort, alltså 1987!!! Det blir väl 22 vår sedan om jag räknat rätt! Med sorg i hjärtat bekräftar jag att det är så...

Minns mina barndoms jular, hur allt var kaotiskt kvällen innan, men hur allt skimrade på julaftons morgon! Idag förstår jag hur mycket slit det låg bakom.. Granen var klädd, julskinkan stekt  och griljerad, och en första julklapp låg och väntade vid fotändan av sängen.. Både mamma och pappa hade varit vakna halva natten för att få denna speciella dag så minnesrik som möjligt för oss barn. Det är något de lyckats bra med! Mina föräldrar lyckades verkligen ge oss barn en  trygg och minnesvärd bild av julen, något jag hoppas ska smitta av sig på mina  egna barn...


Händelserik, skojig och pirrig Lördag...

Igår åkte jag, Josse och Dennis med i "Släkt & Vänner till Torgny Melins-bussen" för att heja på de goa gubbarna i finalen av Dansbandskampen 2009. Stämningen var på topp redan när vi klev in i bussen vid 13.45 tiden.

  
"Syster yster" och mosters goa ungar!

Vi stannade för att äta i Örebro och var sedan framme i Strängnäs strax innan klockan 18. Blev lite mer förfest i bussen innan vi skulle gå in i Svenska Hem Arena, som hade insläpp från klockan 19. Fullt ös direkt och vi hade det så himla roligt. Såg reprisen på svt 24 idag, och det var betydligt mer livat än på plats än vad som framgick i tv rutorna.. Vi skrek, hejade och vevade med våra skyltar...

  
Dennis, Josse, Nathalie och Louise och "syster yster" och småtöserna vid anhörigläktaren...




Juryn


Programledarna



Goa, glada, värmländska "gubbar"....


Vilka? Torgny Melins förståss??


Titanix


Date


Blenders


The playtones


Zekes

Mitt tips var att The Playtones skulle gå vidare till sista finalplatserna, men hade inte alls trott på Titanix, Tycker inte alls att de passar in i dansbandsgenren. Hade mera trott på Torgny Melins (såklart) eller Zekes, även om hjärtat på ett sätt ville ha med Date. Träffade ju dom på hotellet förra gången vi var på dansbandskampen, och Peter, sångaren var så himla trevlig, kom till och med och sa godmorgon till oss morgonen efter när jag, Birgitha och våra "Jossar" käkade frukost! Även denna gång kände de igen oss, och vi fick en liten pratstund med Date-Peter till Josefines förtjusning.. Men som de flesta redan vet var det The Playtones som knep första platsen, och Titanix den andra. På delad tredjeplats stog alltså Torgny Melins och Zekes. Tror de var hur nöjda som helst, de har ju hållit sig kvar, vecka efter vecka...  Efter tv-sändningen blev det lite besök i baren, dans och mingel runt i den stora arenan innan vi slutligen hamnade vid bordet hos Anna och Peter och company..


GRATTIS The Playtones...

  
  
       
Gott blandat....

  
KÄRLEK! ♥ Far och dotter....

Vi hade en superskojiig kväll och var värt den slitsamma resan. Åkte från Strängnäs ca 01.30 och var hemma vid 5.00 tiden igen. Casper hade kompisar som skulle sova över efter en filmkväll, och de hade svårt att komma till ro så jag vet inte vad klockan var när jag äntligen somnade. Gick väl upp redan vid 11.00 så jag är rejält mör idag. Medan jag varit borta har min gubbe satt in den sista dörren och börjat med listerna, och jag åkte iväg och handlade maten till jul redan idag, då det säkerligen är betyydligt lugnare i affärerna än vad det blir under veckan! Nu väntar bingen på mig, så jag är utvilad inför arbetspasset i morgon.. Natti natti!!


DANSBANDSKAMPEN 2009

Torgny Melins i final ikväll, ni röstar väl????



De har startnummer 2 och framför:
Första låt: Boten Anna
Andra låt: Vad var det jag sa (om de gått vidare efter första omgången)

Hoppas verkligen på din röst/röster. Du kan börja rösta redan kl 18.00. Genrepet ligger redan då ute på svt.se/dansbandskampen

Om du ringer så ring 099-220 02 (3:60) eller 099-320 02 (9:90)
Vill du smsa så skriver du 2 och skickar till 72 211 (3:60) eller till 72 999 (9:90). På det dyrare priset så går 8:50 till Radiohjälpen och Världens Barn

Själv åker jag dit och är på plats och hejar allt vad jag kan!! Glöm inte att rösta!! Kram på er alla!

Malin


Fredag!!

Fredag igen, denna gången en ledig sådan.. Eller nästan i alla fall. Jag och Annika har räknat ihop schemat och gjort de sista finslipningarna, så nu ska jag skicka detta till chefen, som i sin tur även skickar ett till facket. Om det inte blir några invändningar där ifrån, så startar det nya schemat upp den 4 januari!! Hoppas det blir lika bra som jag tror det blir. Vår chef meddelade häromdagen att hon sagt upp sig, (VAD VAR DET JAG SA?) och gör sista arbetsdagen här den sista januari. Var lite fräck och sa till henne att det känns knepigt att hon sticker nu när hon rört runt så mycket överallt!! Hon borde ju stanna och se resultatet av allt först. Men hon trodde att det skulle bli bättre för oss, och jag tror hon har rätt. Vi förknippar ju henne med mycket negativt, även om det blivit lite bättre på senare tid. Tjejen som tar över hennes jobb är numera en av våra duktiga biståndsbedömare, så det kommer säkert att bli kanon. Skönt att det inte blev någon helt okänd också. Säga vad man vill om nuvarande chef, men vi fick en fin dag då hon kom med både tårtor, blommor och present till Ingrid som går i pension vid årsskiftet. Hon hade verkligen lagt ner sig, och fick en riktigt fin avtackning måste jag säga....

 

Vi passade även på att ha lite julklappsutdelning där vi bytte julklappar med varandra. en tradition vi haft i många år. Vi har haft både plastgran och riktig gran förut men i år ordnade Marita hit lite fint tallris, det duger gott att ha och tar ju så mycket mindra plats. Lite lättare med julgransskakningen blir det ju också när det är dags. Vi köpte gran häromdagen, och jag har redan tagit in och klätt den. Vill njuta av den så länge jag kan, för det är ju innan jul det är mysigast, eller hur? Nej, dags att sätta fart! Dammsuga gillestugan och handla står på listan idag, sen blir det bara myspys och lugnt ikväll. I morgon åker vi ju till Strängnäs och Dansbandskampen och det lär bli en låååång dag! Åker vid 13- tiden i morgon och väntas vara hemma vid 6 tiden på söndag morgon.... puh...

En fin fredag till er alla, och en extra varm kram till några speciella, som jag vet behöver det bäst just nu!


Veckoinlägg...

Jaa, så har det blivit i min blogg!! En gång i veckan lyckas jag ta mig i kragen och skriva några rader här. Dagarna går på tok för fort, vill så mycket, men hinner så lite. Det är allt mellan, jobb, julpyssel, smyckestillverkning, renovering och julshower. Det sistnämnda var hur skojigt som helst. Det var Josefines klass som anordnade detta på Tempelriddaren i Karlstad. Så skoj att se detta snart 18-åriga gäng, fixa och dona och lyckats så bra med ALLT! De har själva hyrt lokal, ordnat med fika mellan akterna, lottdragningar och priser...



Det absolut roligaste var nog pjäsen "Mormor gråter" eller när de imiterade sina lärare, för då kiknade publiken av skratt. Det var så himla bra gjort. En och annan smygfilmning av lärarna så de bla hade skriv-bords-stols-rally i korridoren visades på vita duken till allas försjusning!!

   
   
Lärarimitationer, dans och lite sång...

 
   

Mormor gråter....

 

En jätterolig och trevlig kväll blev det och klassen tjänade ihop lite över tretusen till klasskassan, efter att alla omkostnader varit betalda! Bra jobbat!


Baka, baka liten kaka....

Idag har jag bakat lite småkakor och Josse har lagat till lite marknadskonfekt. Under helgen har jag även bakat lite lussebullar och knäck, så vi får se om det dinns något kvar till jul!

 

Trodde nog att vi skulle få besök av ett par små lucior idag, de ringde och lät kluriga, men de dök aldrig upp. Istället kom lille Vincent, mamma Jenny och mormor Birgitha hit och överraskade med ett besök. Trevligt! Då hade vi lussefika med dom istället och det var hur trevligt som helst!! Sen fick jag ju snosa lite på bebben idag också, och det är såå ljuvligt! Han somnade i min famn när vi dansade till TM:s.. Inte bara Winnerbäck som får prinsen att komma till ro! Senare på kvällen så kom Fredrik, mitt syskonbarn förbi och fikade på "farmors" kakor!! Just såna chokladkakor och Brysselkex bakade alltid min mamma till jul, och jag tror alla hennes barnbarn älskar dom. Har varit en jättemysig dag, och gubben är lite bättre idag också. Igår låg han i stort sett hela dagen...

 
Dagens bilder blev suddiga, så jag tog en från igår istället...


Lucia 2009



Måste ju visa upp min gamla Lucia, om följt mig och min familj, varje lucia och jul,
sedan jag var liten. Lucian är handgjord av Hildur, vår goa,  gamla granne....   Huvudet som används, är från en av Hildurs gamla dockor, stativet och klänningen har hon gjort själv. Det var, och är fortfarande en speciell känsla att plocka fram henne varje år. Minnena från min barndoms jular, gör sig påmind och jag får en alldeles varm lyckokänsla i hela kroppen.  Självklart tänker jag även på Hildur, som varit borta i många,  många år, men som för alltid kommer att leva kvar i mitt hjärta. Hon var vår plastmormor, då vår egen bodde långt i från oss, 
och Hildur & Waldemars dörr stog alltid öppen för hela min familj.


Gudmor igen...

Joo det är faktiskt sant! Idag fick jag denna ära för andra gången, och jag får väl erkänna att jag känner mig  riktigt hedrad! Första gången var till barnens kusin Patrik, och otroligt nog är det mer än 15 år sedan nu. Patrik bor i Göteborg, och tyvärr träffas vi inte så ofta, men visst tänker man på honom då och då.  Skillnadet är ju att jag då själv bildade familj för fullt, och kanske inte tog mig den tiden jag borde gjort för Patrik. Men när vi väl ses så är det riktigt skojigt!!Nu kommer han snart,  (nja, blir väl i augusti 2010) att börja hockeyskola här i kommunen, och kanhända kommer han och hälsar på sin gamla gudmor då och då? Får väl muta honom med lite goda middagar om inte annat! Tror det är meningen att vi ska få ses lite mer i alla fall...

Så idag var det då dags att återigen få det hedersamma uppdraget! Allt gick hur bra som helst, Vincent var så lugn och nöjd, följde allt med sina små kloka ögon, ibland undrar man om han inte förstår mer än vi tror? Dopet var så fint, kören, med Vincents mormor i spetsen, sjöng de finaste sångerna, och man fick kämpa mot tårarna både en och två gånger. När de slutligen sjöng Prins Noel, fick jag kämpa för att tårarna inte skulle rinna hejdlöst. Jag höll ju i lille Vincent då, och kunder varken snyta mig eller torka några tårar. När vi sedan gick ut ur själva kyrkan, skakade mina ben, och jag var rädd att vi skulle ramla, både jag och lille prinsen...

Som tur var gick allt så bra, Vincent fick så fina presenter och mamma Jenny och Morfar hade bakat underbart goda och fina tårtor! Måste ju återigen tacka för att jag får vara med om allt detta.. Först Vincents födelse, att lära känna hela hans underbara, mysiga och lättsamma familj, dopet, men också att få vara en del av hans liv... Avslutar med en liten snutt av Prins Noel, förstår att Jenny valde denna vackra sång, förstår också hennes tankar och känslor runt texten. Lyssna och njut!



Mormor överraskade ju också med en fantastisk låt, Älskade barn.. Även här en träffande text och jag förstår varför hon valde denna vackra sång! 


Älskade barn

Så kom du då till oss du älskade barn,
och grep våra hjärtan med kraft.
Med ens fick allting mera mening,
långt mer än det någonsin haft.

Du ler så du strålar, din själ lyser klar,
Du fångar all ömhet omkring,
små fötter och fingrar, din hud och din doft
så underbart skapat allting.

Ditt liv skall vi följa och finnas för dig
och dela din glädje och sorg.
När skuggorna hotar ditt solsken,
så är vi din tryggade borg
Älskade barn

Idag vill vi visa för vänner och släkt,
den gåva vi fått att bevara;
Ett barn att få älska och skydda från ont,
en lycka för stor att förklara

Ditt liv skall vi följa och finnas för dig
och dela din glädje och sorg.
När skuggorna hotar ditt solsken,
så är vi din tryggade borg
Älskade barn

*


Har ni hört den förut?

Om inte, lyssna på Håkon Bankens tolkning av Värmland!!!


Jag lever....

Tack så mycket för alla pigga-på-dig hälsningar! Klart man blir jätteglad, men jag har inte varit så illa sjuk. Snorig, lite ont i halsen ochså världens huvudvärk, men den släppte efter 2 dagar så jag kan inte klaga. Värre med gubben, (ni et väl hur det är när en karl blir förkyld?) nejdå, han har det jobbigt, förutom halsont har han en jobbig hosta, och som grädde på moset nyser han var och varannan sekund! Det kallar jag jobbigt!

Igår kände jag mig lite piggare, så jag tog mig en tur in till staden för att fixa lite till dopet som är idag. Fick ta saaben, för gubben var så snäll och tog lilla "Pärlan" till jobbet, och den är ju betydligt mer lättkörd och jag blev inte ens yr när jag körde! Jippie! Anna kom förbi en sväng och vi tog oss ett glas vin och satt och pratade lite om allt möjligt! Senare på kvällen hamnade jag i tv soffan, tanken var att jag skulle se idol finalen, men jag somnade i pausen mellan del 1 och del 2 och missade ju själva finalem, men läste på text tv:n att Erik gick vidare. Tycker han är superduktig, han klarar att sjunga allt, men i min smak står Calle för charm och inlevelse, så jag hade önskat honom att stå övert på pallen...

Nej, nu ska jag hoppa in i duschen och börja förbereda mig för dopet på lille charmiga Vincent! Har lite små saker kvar som jag vill fixa, innan bebben blir "dopad"! Önskar er en superfin lördag! Hörde på nyheterna att vi väntar snö också, vore väl underbart om vi skulle få en vit jul, inte sant? Kram till alla som vill ha eller behöver...


Skallebank och panik...

Vaknade i natt med jordens huvudvärk och halsont!! Inget vidare alls, men det har lättat lite i huvudet under kvällen i alla fall, även om jag känner mig matt i kroppen. Inte bara jag som är småkrasslig, utan resterande  familjemedlemmar känner sig lite sådär, och Josse var hemma från skolan idag då hon är tät, har ont i halsen men också har lite feber. Tycker det har varit lite fram och tillbaka med förkylningar, ända sen i oktober, och jag tror inte vi är dom enda som känt det så... Hoppas bara skallen ger med sig för jag har tusen saker jag vill förbereda innan dopet på lördag och idag har det inte blivit något gjort, tyvärr....


Den kärleken den kärleken...

I fredags kväll fick jag ett MMS av min goa systerdotter Nathalie! Jaa, ni förstår säkert själva, då bilden talar sitt tydliga språk..



Nathalie och Fredrik har förlovat sig! Tysen miljoner grattis till er, ni är så underbara båda två, och passar så himla bra ihop.... Inte nog med det, Fredrik har precis fått jobb, blev ju klar med skolan i somras, så även Nathalie. Som grädde på moset flyttade de ihop i en underbart fin lägenhet inne i stan också, så det är mycket som ska firas! Idag åkte vi dit och hälsade på dom, för i morgon ger sig F ut på sjön i en hel månad!!
Önskar de båda all lycka i framtiden........ De är verkligen värda varandra!




Smyckestillverkning...

Full fart och pysslar med lite smycken, så skoj , så skoj, man glömmer både tid och rum... Och städning, tvätt och nästan matlagning. Nåja, skoj är det!

          

LIte gott blandat...Dålig bildkvaliteé dessvärre. Har köpt nya 3 mm stansar , så nu är det lättare att sätta ord även på små brickor...


Dörrbyte..

Äntligen på gång med dörrbytet. 2 av 8 dörrar är bytta, men vi väntar fortfarande på att en elektriker kan komma och flytta strömbrytarna så vi, eller jaa, min kära gubbe, kan spika upp dörrfodren...

 
Före                                    Efter


Yeeeeeeeeeeeees!!!



GRATTIS
till Peppe och Torgny Melins till den andra guldstjärnan, samt en plats till finalen i dansbandskampen 2009. Ni var helt klart bäst ikväll, och värda er strålande stjärna!!! Nu gäller det att få ledigt från jobbet så vi tar oss till finalen den 19 december!!!


Dagarna går....

Här lyser inläggen med sin frånvaro, men det är dåligt med både tid och ork till detta just nu.. Finns lite saker som tar största delen av min energi, men vem vet, det kanske snart vänder? Vi har i alla fall fått i ordning i mitt så kallade pysselrum nu. Jag är jättenöjd med resutatet, och så skönt att äntligen rensat undan allt onödigt man samlat på sig. Nu finns plats både för smycken, måla och att sy. Härligt, nu när jag äntligen har en egen symaskin också!

  

Härom dagen fick jag min fina väggtext till sovrummet. Den beställde jag på inredningspartyt jag hade för några veckor sedan från Living and room. De var ännu finare i verkligeheten än på bilderna och jag är så nöjd. De latinska orden Amor Vincit Omnia, (Kärleken övervinner allt) är något jag tror på. Kärlek i någon form är grunden för lycka tror jag...




LIte julsaker börjar hitta sina platser här hemma också. Älskar julen, men även i år måste jag jobba, en kvällstur dessutom, och extra tråkigt eftersom min goa bror med son kommer till Värmland över julen. Är många år sedan vi hade tillfälle att fira en riktig jul tillsammans, så lite sorg i hjärtat känner jag över det..

   
  

Igår var vi på julbord med jobbet, där vi bla avtackade Ingrid som går i pension vid årsskiftet. Även nytillskotten, alltså bebbarna som tillkommit fick lite presenter, men mer om detta en annan dag, nmu hinner jag inget mer här jag ska iväg och jobba eftermiddagen, och vi startar upp arbetspasset med ett schemamöte, nu ska vi få höra vad våra arbetskamrater tycker om det nya schemat vi gjort!! Önskar er alla en härlig fredag!


RSS 2.0