Happy New Year!



Önskar Er alla ett riktigt gott 2009!

Sista arbetsdagen....

...För världens goaste arbetskamrat,  Gunvor i morgon.... Kom på det förut, när vi jobbade tillsammans, och det var nära att jag började böla direkt! Vilken människa hon är! Alltid glad, vänlig och mottaglig för skoj. Ingenting är någonsin för besvärligt för henne. Hon har pysslat om våra gamla med varm hand i många, många år, men också spridit glädje till oss arbetskamrater. Nu ska hon göra sista dagen i arbetslivet, för det nya året firar hon som nybliven pensionär. Jag är säker på att hennes dagar kommer att förgyllas av små trippande barnafötter och barnaskratt. Nu är det barnbarnets tur att få ta stor del av hennes värme och tid! Tror det är dags att packa ner näsdukarna redan nu, kommer inte att klara mig utan.......

Tisdag....

Då var det dags för jobb igen, en eftermiddagstur väntar mig idag! Självklart jobbar jag även hela nyårshelgen också! Dubbeltur i morgon, sen börjar jag klockan 7 på nyårsdagen, Jippie!!! Nåja, det  är bara att bita i det sura äpplet och gå iväg och se glad ut. Lite firande blir det såklart ändå. Eventuellt kommer ett par kompisar hit, gubben får se till att maten är färdig när jag kommer hem, förätten har jag köpt hem alla ingridienser till, och det blir räkcroustader, ett recept jag fått av TESS!!! Riktigt gott är det, vill jag lova!!

Ville bara visa mina fina julklappar som jag fick av Maria och P-E i lördags!!! Ett jättefint kuddfodral i vitt, med broderad text Harmony, samt ett sött hjärta som det står Jul i!!  Som klippt och skuret för mig, som gillar det lite gammeldagsa!

 
 
 

Nu har jag precis pratat  med Björne i telefonen, vi har mixtrat lite med hans MSN som krånglat. Tror vi fått i ordning det nu i alla fall. Ska bli kul att träffa honom och min goa Annsofie i helgen! Nu är det dags att göra en massa nytta här hemma innan jag ska sticka till jobbet! Önskar er alla en riktigt fin dag, den näst sista för 2008!!

Dagens kloka ord!



Lyckan är lik en parfym; vi kan inte stänka den
på en annan utan att en droppe faller på oss själva.


(William Shakespeare)


Nytt rum & Hanna Montana......



     

Idag har vi varit hos storasyster med familj i V-bro. Emelie visade stolt upp sitt nya fina rum..... Princess-rosa, precis som hon önskade! Visst är det fin?  Vackra väggord också såklart, som passar till riktiga små prinsessor. I julklapp fick båda brudarna bl a en jätte fin Hanna Montana gitarr. De hade också riktiga Hanna Montana kläder och peruk. Emelie och Linneá bjöd till allas förtjusning på en liten show, med dans och mimning, utklädda som just Hanna Montana.....



     

Även pappan ville förståss vara med, för de showande generna kommer definitivt från honom!!



Söt va?



Här är Linnea och Emelie sig själva....

Stackars goa storasystern Nathalie, hemma över lovet, från studierna i Kalmar, bara för att jobba på tidningen, umgås med släkt och vänner, samt jobba med en stor studieuppgift! Ingen vila och ro där inte. Duktig är hon i alla fall!! Fast något kort fick hon inte vara med på idag, dumma moster! Förutom showen, hann vi med fika, prat, skratt, och en massa pussar och kramar från småbrudarna, innan vi for hem vid 20-tiden.......

Helgen som gått......

Denna helg har förvunnit lika snabbt som den kom. Igår var vi i stan och letade fynd på denna hysteriska mellandagsrea! Hittade väl lite småsaker till hemmet, men inga kläder som jag först hade tänkt. Josefine däremot, hittade en en hel del snyggt. Jag får helt enkelt blackout på  såna här tillställningar. Handlar nog hellre till ordinarie priser, bara jag slipper folkstormen. Kan inte förstå hur jag klarade av att jobba 10 år i butik, där det var kaos vid varje reatillfälle,  folk överallt och långa köer!

När vi kom hem sent om sider, satte vi genast igång att fixa lite mat till kvällen, för då kom Maria och Per-erik hit. Var länge sedan de var här på kvällsmys, för vi har varit där de senaste gångerna. Ville verkligen bjuda igen nu äntligen! Jättekul hade vi. Vi åt, drack, pratade, skrattade och spelade Wii förståss! Får väl skryta med och säga att jag faktiskt vann första bowlingrundan!!! Golfen däremot var svårare, kräver nog att man är spik nykter för att lyckas med slagen. Jätteskoj att träffa dom ordentligt, och jag tror klockan var ungefär 02,00 när de stapplade hem i mörkret.

Idag har det blivit en riktig slappardag, har inte fått så mycket gjort. Dagen började i alla fall med frukost på sängen, sen låg vi och drog oss länge, såg på film och latade oss. Nathalie kom och hämtade Josefine, de skulle springa en rearunda till, sen skulle de till LLA på hockey. Färjestad- Djurgården tror jag att det var idag, och den sänds på nån kanal, så vi får väl kika lite och se om vi ser dom ....  Åtrekommer ikväll, med några eventuella bilder från igår, samt svar på kommentarerna.......  T j i n g e l i n g !

Dagen idag..



Dagen i dag är en märklig dag.
Den är Din.
Gårdagen föll ur Dina händer,
den kan inte få mer innehåll
än Du redan har givit den.
Morgondagen vet Du ingenting om.
Men dagen idag, den har Du.
Använd Dig av den.
Idag kan Du glädja någon.
Idag kan Du hjälpa en annan.
Kanske Dig själv.
Dagen idag är en märklig dag.
Den är Din.

Ofrivilligt nattsudd.....

Igår hade då Herr Hagström och Johansson en sk gubbkväll igen. Var ett tag sedan sist, så de var antagligen extra laddade. Det brukar gå ganska lugnt tillväga, vilket det också gjorde....I början!! Jag kröp väl ner mellan lakanen vid 23,30 tiden, eftersom jag skulle upp och jobba. Ju mer de släckte törsten, ju gladare, högljudda och livliga blev dom där nere i gillestugan, pratade och skrattade och hade jätteskoj. Biljarden övergick så småningom till Nintenda Wii, och bowling! Jag som har lite svårt att bara somna sådär med en massa ljud, förblev förståss vaken. Ville inte säga till dom  heller, för de hade ju så roligt, och de var de säkert värda båda två. Inte är det varje dag heller, så jag tyckte inte jag hade något att klaga för. Slumrade väl nån minut, då och då. Vid 3,30 gick H, och gubben hoppade i bingen, slumrade några minuter, för att sedan börja prata en massa konstigt i sömnen. (Vad säger jag inte, för det kan lätt misstolkas, hihi....  ) Rätt som det var skrek han bara: Strike!!!! Knäppis säger jag bara... Han spelade tydligen fortfarande bowling....

Nåväl,, somnade väl till någon timma, men var dödens trött när klockan ringde 6,30 i morse! Dags att hoppa upp och sticka till jobbet! Blev en liten segdag idag, tur att det var helgdag, och färre vårdtagare hemma! Nu har jag precis vilat en stund, och det är dags att göra lite fredags-mys-mat. Får se om man orkar korka upp ett glas vin eller inte, finns viss sömnrisk på mig idag känner jag. Blir nog en tidig kväll, för i morgon ska vi åka till stan och fynda lite på mellandagsrean, sen på kvällen kommer ett par goa kompisar hit. Det ska bli jätteskoj! Förresten tror jag att jag spårat upp den hemliga tomten! Skickade ett sms och frågade om hon hade agerat tomte här på gatan, men fick till svar att det såvitt hon visste bara fanns en tomte och han bor på Nordpolen, hihi.....

Dagens kloka ord!



Livet är en liten glimt,
mellan två evigheter.



Sanning och lögn!


Det är för väl att lögnen finns,
för tänk om allt man hörde var sant

Juldagen 2008

Började dagen med att jobba en dagtur. De flesta pensionärerna saknade julmössan idag, hihi....  När jag kom hem, hade min söta gubbe lagat mat, så det var bara att sätta sig till dukat bord. Härligt!! Fint hade han dukat också! Blev ärligt talat lite överraskad över att han tänkt på det! Sen på eftermiddagen kom min största storebror, Tord med familj. Vi fikade, pratade och skrattade, som vanligt när vi ses. Madde ska hjälpa mig att genomföra mina stora dröm, vad det gäller de nya jobbplanerna jag har  med att starta eget, hihi... Hon vill vara med sin faster!! Carro och Josse spelade Wii, och det var ett himla flabb nere i gillestugan! Deras skratt låter som ljuv musik i mina öron! Nu är gubben och Hagström nere och spelar lite biljard, och gubbar sig. Får se om det blir något Wii för dem också innan kvällen är slut! Själv sitter jag här, lite småmör, ska ju upp och jobba i morgon igen. Sista dagen för detta pass. Sen är jag ledig hela helgen! Skönt!

Julafton 2008



Då var snart denna julafton ett minne blott. Hela dagen har gått jättefort. Vaknade ganska tidigt, men vi låg och drog oss, lite, innan det var dags för lite julfrukost. Efter den, var det dags för julklappsutdelning, en tradition för oss som ALDRIG är hemma på julafton. Lite synd tycker jag, för det vore så mysigt! Tror att alla var nöjda och glada, ungarna hade i stort sett fått det dom önskade sig, men sen hade vi ju Familjens speciella julklapp, en liten bonus, som vi lite impulsivt köpte i tisdags! Ett Nintendo Wii!!! Självklart bar det väg ner till gillestugan för att provspela. En riktig hit, om inte minst för Gubben och sonen. De spelade golf, tennis & boxning så svetten lackade...  För andra året sedan barnen föddes åt vi så smånigom ett riktigt julbord tillsammans här hemma, eftersom jag skulle jobba i eftermiddag. Sist vi åt mat och firade hela julen hemma var när barnen var små. Annars har vi mest pendlat fram och tillbaka mellan min och gubbens släkt, och efter att mina föräldrar gått bort, har vi alltid firat hos svärföräldrarna.

Efter maten, tog jag  korgen med hemlagat godis och lussekatter, satte på mig tomteluvan och åkte till jobbet. Kände mig lite som Karl-Bertil Jonsson, när jag överlämnade över lite gott till våra mest ensamma pensionärer. De blev faktiskt riktigt glada, och en farbror var alldeles till sig för att jag både hade tomteluva och en liten gåva med mig! Han till och med apploderade åt mig och tyckte att tomten var så fin, hi hi....  Log med hela ansiktet, inte konstigt att man kände sig glad! Tänk vad lite som behövs för att göra en människa glad?

Efter jobbet har vi tagit det lugnt, ätit en liten kvällsvickning, spelat lite, eller rättare sagt sett på gubben när han spelar golf med Nintendo Wii. Detta blir nog något för han och Hagström, att ta till på biljardkvällarna!!!   Känner mig nöjd och glad över denna julafton 2008, trots att jag har jobbat! Och julklappar, det har jag fått, jättefina! Och så lite julpussar har jag självklart fått, till och med av sonen, som talat om vad fjantigt det är för en 13-åring, att ge sin mamma pussar, och det var nog bäst av allt!! Hoppas att Ni också haft en underbart lugn och fridfull Jul!!!

Tryckfelsnisse....

Självklart skulle det stå 100 % i inlägget "jul", inte 10 % som jag så slarvigt skrivit. Detta är nu korrigerat.....

En riktigt god jul önskar jag er alla....



Jag vill tända ett ljus
för den som gråter
över hårda ord.


Jag vill tända ett ljus
för dem som svälter
på vår jord.


Jag vill tända ett ljus
för dem som är rädda
i krigsdrabbad land.


Jag vill tända ett ljus
för dem som förföljs
för frihetens kamp.


Jag vill tända ett ljus
för dem som är sjuka
och lider av smärta.


Men jag vill också tända
ett ljus
för dem som hjälper, uppmuntrar
och har gott hjärta


Jul...

Vet inte om jag hinner eller tar mig tid att blogga i morgon, eftersom jag ska jobba! Borde ju var förbjudet att jobba på julafton, men det finns faktiskt många ensamma,  sjuka och gamla människor trots att det är jul...  För de flesta är det som vilken dag som helst. och det om något borde verkligen vara förbjudet! Men nu är det ju så, att jag är helt inställd på att jobba, och  att jag faktiskt ser fram emot att få "tomta" lite för mina gamla!! Jodå, på med tomtemössan, fram med korgen påsar av hemlagat godis! Josefine o Malin, har lagat godis, lagt i påsar och skrivit God Jul etiketter, så i morgon hoppas jag kunna glädja åtminstone någon...

Idag har vi pysslat, i lugn och ro... Städningen är okej, för mig i alla fall, även om det inte är kliniskt rent! Nu har vi intagit "mysposition" , som innebär ett glas vin och lite mys! Umgås med resten av familjen, utom ett litet avhopp för att blogga! Idag har vi varit på kyrkogården och tänt ljus och Marschaller hos mamma & pappa. Det är konstigt att man aldrig vänjer sig. Man är vuxen, dom har båda varit "borta" i många år, men ändä, känns det så tomt efter att ha besökt graven.  Kanske beror det på att de alltid varit mamma och pappa till 100 %, eller beror det på mig! Jag saknar dom så otroligt mycket! Dessa känslor blir väl starkare så här i jultider, men jag har svårt att sluta täänka på vad mycket gläde de hade gett om de funnits kvar här... 

På begäran....



Mor Gunnels Rödbetssallad



Ingredienser

Vispgrädde
Majonäs
Senap
Äpplen, Ingrid Marie
Inlagd gurka
Inlagda rödbetor

Denna sallad gör jag efter smak, kan därför inte redogöra för exakt mängd av varje ingediens. Börja med att vispa äkta vispgrädde. Smaksätt med senap och majonäs. Smaka av, senap och majonäs ska anas, inte ta "över" grädden. Hacka saltgurkan till valfri storlek. Den ska "fylla" salladen. Dela sedan äpplena i valfri storlek och i med dom. Hacka sist i rödbetorna. Jag brukar ta i såpass många,  att salladen fått "rätt" färg. Smaka av!  Ät och njut!!!

Dagens kloka ord!



Människor som sett mörkret

förstår att uppskatta ljuset


Julstök!

Idag har det blivit en hel del sk julstök. Skönt attt ha det mesta avklarat, då jag vill njuta av dan före dopparda´n i morgon! Har dammat i hela huset idag, bäddat rent i sängarna, gjort klar julskinkan, stekt köttbullar av 1 kg köttfärs. Fast det gjorde jag i ugnen i år, de blir kalasgoda, och det spar både tid och ork. Efter att jag gjort smeten, rullar jag dom, och lägger sedan upp dom på smord plåt, ställer in plåten i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter! KLART! Ugnen sköter sig själv, ställ in timern, och du slipper stå och passa dom!! Josefine och Malin har gjort ännu mer julgodis också, tror snart vi drunknar i det.... Men gott är det!

Har fortfarande inte den blekaste, vem som "tomtat" för mig, även om jag har mina aningar! Nyfiken är jag också!! Julklapparna är i stort sett klara, bara en sak kvar, som tagit slut i hela karlstad, men som dom får in här på orten i morgon. Väntar också på sista leveransen av min nätshopping, som jag hoppas och ber ska komma i morgon! Håller tummarna för det! Känns riktigt bra, har inte stressat och pressat mig alls inför denna jul, och det är jag jättenöjd med. Finns viktigare saker att ta till vara på tycker jag. I morgon ska jag bara dammsuga och skura golv, ta toaletterna, sen får det duga! Allt plock som jag inte vill ha framme, stuvarjag som vanligt in i datarummet, sen är det bara att stänga dörren om man inte vill se eländet på julafton. Enkelt och bekvämt!

VEM är tomten?

När jag hämtade posten tidigare idag, blev jag mycket glad och överraskad!! Med posten fanns nämligen ett litet sött paket, med ängla etikett, som det stog "Till Malin från Tomten"!!!  Blev alldeles varm inombords, VEM ville göra mig så GLAD? Nyfiken som jag är, öppnade jag, inte bara för att se vad som låg i, utan även för att se om det fanns någon ledtråd på, vem denna Tomten är! Någon ledtråd fick jag inte, men däremot ett jättevackert armband med budksapet        " ♥ Angel Blessing ♥ May your days all be blessed with the presence of an angel". Denna tomte, måste själv vara en riktig ängel, som gör detta för mig....  Om du bara visste vad glad jag är! Hoppas du snart ger dig tillkänna, för du har en stor, varm och lycklig kram att hämta här hos mig!




Hello Kitty strumpa på vift.......


Joo det är sant! Inte borta på det vanliga viset, uppäten av tvättmaskinen. Nejdå... Min strumpa åkte med sambon in till karlstad på jobb i morse!! Snickarna har nämligen kommit på att strumpor fungerar ypperlligt som skydd till  mobiltelefoner!!!  Tydligen cirkulerar för tillfället en massa olika strumpor på bygget, de kan vara långa korta, färgglada, trasiga, de kan ha motiv av både Ior och dödskallar, eller varför inte köra lite reklam för Intersport?? Men inte min gubbe inte! Vaknade till i morse, strax före sex av att gubben sitter vid sängkanten och letar strumpor i byrålådan,  skiner som en sol när han fiskar upp min Hello Kitty strumpa!!

- Vad gör du med mina strumpor?
- Jag ska ha den som telefon skydd!!
- ???


Glöm myten om händiga, sexiga snickare,  som lagar och snickrar allt du önskar i sina muskulösa armar och arbetskläder! De är bara en myt. Eller?

Julkänslor....

Visst behövs det lite snö för att trolla fram de riktiga julkänslorna? Ute skiner solen, det är 6  grader varmt!
Men kanske hjälper det att höra Busungarna sjunga om julen? Visst är de härliga?


Julhandlat...

Idag har vi varit inne i stan och julhandlat. Fattas fortfarande något paket till Casper, men jag har ju 2 dagar till på mig att bli klar. Mycket folk överallt, och det blev både varmt och "snurrigt". Har ju knappt varit ute sedan i onsdags, så det är säkert därför. Jag har sagt det förut och jag säger det igen: - Tacka vet jag nätshopping!   De flesta nätbutiker har ju dessutom fraktfritt nu vid jul, och visst är det enkelt att bara sitta hemma i lugn och ro och handla? Inte dumt alls faktiskt, och ALLT finns ju som bekant att köpa på nätet! Synd att snön försvann bara, det är viktigt för julkänslan tycker jag. Pratade med min goa storebror för en stund sedan. De bor i Järbo, och där har de fullt med snö, och medan vi pratade började det snöa ännu mer. De hade varit i Kungsberget idag och grillat korv och åkt pulka i backen! Gissa om man blir avundsjuk? Men vem vet, kanske man kan ta sig en sväng och hälsa på? Gubben är ju ledig en hel del mellan helgerna, och jag får snart nya semesterdagar! Vore roligt i alla fall.......
Hoppas ni haft en härlig söndag!!!



Så här fint har dom det i JÄRBO!!! Våran Linus,till höger i bild!

Julstök!





Nu har vi tagit in granen och klätt den! Rekordtidigt för att vara oss, men det är så härligt att bara gå och njuta av den, för jag tycker att det är så otroligt vackert och rofyllt med allt som julen innebär. Då menar jag inte städ, stress och julhandling, för det kommer absolut inte vara kliniskt rent här i jul, vilket jag stolt kan meddela. Julklapparna är i stort sett klara, och har kommit direkt ner i brevlådan eller postens utlämningsställe efter en timmes nätshopping. Bakat har jag gjort en del, men har som vanligt god hjälp av dottern, som verkligen tycker det är jätteskojigt! Här ska vi ha det lugnt och skönt, dagarna innan jul, bara gå runt och mysa, och på julafton firar vi lite med bara familjen innan jag åker till jobbet. Så åker resten av familjen till svärföräldrarna sen. Josefine pratade på att göra lite julgodis till mina pensionärer... Vi får se hur det blir! I går provade hon i alla fall på att göra marknadsgodis, och gissa om det blev supergott?


Ingen Julshow...

Tyvärr törs jag mig nog inte iväg på Torgny Melins julshovw med syrran idag, och får kompensera det med lite Torgny Melins videor istället!!! Självklart är de VÄRLDENS BÄSTA DANSBAND!!!!!

 
Stora genombrottet, då Torgny Melins blev tillfrågad om de ville göra TBS:s låtar i dansbandstappning! 
Dansbander blev en succé!



 

P3 Guldgalan och medley på de nominerade låtarna och artisterna.......




Min favoritdansbandslåt ALLTING SOM JAG HAR skriven till TM av Marit Bergman



Vår fotomodell



Måste bara låta vår katt, Bam komma ut i rampljuset lite. Han är inte bara vacker utan även mycket busig. Egentligen är det ju inte vår katt, utan sonens. Han fick den på sin 12 -årsdag för ett och ett halvt år sedan. Namnet Bam kommer efter Bam Mergera (stavas det så?) i Jackass! Fast mest lyssnar han numera till älsklingen eller bebisen för det är nog det vanligaste tilltalsnamnen, och visst har han blivit hela familjens bebbe, med risk för att ha blivit bortskämd!



   

Fredagen....



Kände mig bättre under dagen igår, hade inga problem alls efter maten, som klokt nog blev fisk i går. Inget illamående alls. Skönt! Casper berättade att det var en kille i hans klass som var dålig i magen, men gått till skolan ändå, för att inte missa provet i onsdags!! Tydligen var det inte så klokt! Även gubben hade varit i kontakt med dessa baciller, så inte konstigt att man fick det ändå. Brukar faktiskt inte drabbas, har nog för det mesta en mage av stål!!

Ringde jobbet, tänkte att jag kanske kunde jobba som idag, men de var nog lite rädda för mig, för de tyckte det var bäst att jag var hemma idag också.  Tydligen hade någon av vårdtagarna börjat spy också, så bacillerna cirkulerar nog för fullt. Typiskt innan jul och allt. Inte kul att vara dålig då. Gårdagen blev lugn och fridfull,  i alla fall för mig och gubben. Var lite trött, trots att man bara legat hela torsdagen! Illamående, magont och huvudvärk, det tar väl på krafterna. I gillestugan var det däremot fullt av ungdomar, som vågade sig hit trots bacillerna, och som sjöng singstar så hela huset skakade! Roligt hade dom i alla fall!

Dagens kloka ord!



 Du blir vad du tänker som mest på.
Om du tror att du kommer att förlora, så kommer du att förlora.
Om du tror att du inte vågar, så kommer du inte att våga.
Om du skulle vilja vinna men tänker att du inte kan vinna,
då kommer du inte heller att vinna.
Livets segrar går inte alltid till den starkaste kvinnan eller mannen,
men förr eller senare vinner de som tror att de kan.



"Oavsett om du tror att du kan eller tror att du inte kan, har du rätt".
Henry Ford


Allt kändes skapligt.....



....tills jag drack kaffe! Uuurrrk! Det tyckte inte magen om!!!

UuuuurrrkkK!

   


Idag är ingen bra dag!
Både sonen och jag är hemma,  med ont i mage och huvud! Har legat i stort sett hela dagen,  och inte orkat något.  Går väl över lika snabbt som det kom, hoppas jag! Man ska inte sitta och skryta med att man sällan får magsjuka, för det straffar sig tydligen. Om det nu är det jag har? Inga utgifter från något ställe i kroppen, men det moler och håller på. Skumt! Nåja, inget livshotande!

Tydligen gick det inte skriva kommentarer på mitt förgående inlägg heller, och det är väl Blogg.se i att nötskal, händer ju lite titt som tätt! Hoppas det går bättre nu, så jag kan smyga in och se eventuella kommentarer senare ikväll. Vore skoj! Nu ska jag lägga mig en stund igen, bara jag vialr, så är jag nog i topp snart igen!    T j i n g e l i n g !

Julklappar & möte

 


Idag har jag faktiskt varit lite duktig, och skurat kakel och klinkers i badrummet. Slagit in lite paket, och faktiskt gjort mig till och gjort egna julklappsetiketter!! Känner ingen större press och stress bara för att julen står för dörren. Lite hyfsat städat räcker! Julmaten och familjen är klart viktigast! När jag var liten skurade mamma och pappa både tak, golv och väggar. Alla skåp och garderober städades, och all mat och godis skulle göras. Dessutom hade de 4 ungar att ta  hand om! Båda jobbade heltid. Förstår fortfarande inte hur de orkade, och hur de överhuvudtaget hann med allt! Dagen före julafton var det kaos hemma. Rörigt och full pådrag, och jag tänkte samma sak, varje gång när jag gick och la mig kvällen innan dopparedagen! - Här blir ingen jul! Men det blev det. När vi vaknade på morgonen, luktade det såpa och rengöringsmedel, blandat med matens olika dofter. Granen var klädd och hela huset skimrade! De hade slitit halva natten för vår skull, men aldrig, aldrig någonsin, hörde jag ett klago ord från någon av dom. De var verkligen fantastiska, mina föräldrar.

Själv har jag nog gnott och stressat varje är, ända tills för två år sedan. Då var jag sjukskriven, var tvungen att ta det lugnt, och det gjorde jag också. Självklart blev det jul ändå! Nu har jag värderat om, ser andra saker som är viktigare en ett skimrande hem. Konstigt nog, verkar jag hinna med allt bättre, trots att jag inte stressar. Kanske är det hela hemligheten? Ser fram emot julen, trots att jag i år ska jobba hela helgen. Men äta julmiddag med familjen, hinner jag i alla fall innan jag börjar, alltid något. Sedan beger nog familjen sig till svärföräldrarna medan jag jobbar, så får vi väl mysa lite mer på kvällen, när jag kommit hem.  Får väl försöka pyssla till det,  för de gamla som är ensamma istället! För många är ju julen, som vilken vanlig dag som helst! Det tycker jag är hemskt!

Idag har vi haft planeringsmöte på jobbet, där vi också haft lite julfika och byte av julklappar. Jag fick en jättefin, stor ljuslykta! Kommer bli jättefin när jag tänder den! Förr i tiden fick vi både julmat och paket av kommunen, men de senaste åren har vi själva stått för julbordet om vi ska ha något. En julklapp fick vi i alla fall ifjol, men det ser osäkert ut i år. De har väl inte råd med det kan jag tänka mig! Hursomhelst hade vi det trevligt, som vanligt när vi träffas hela gruppen! Världens bästa arbetskamrater om jag får säga det själv.......


Försovning.........


La mig ganska tidigt igår, kände mig vråltrött, så det blev lite mys framför tv:n.Somnade så smånigom, som en stock dessutom, och tvärvaknade i morse, tittade på klockan,som visade 08,23!!  T j u g o t r e m i n u t e r    ö v e r     Å t t a !!!!!  Sonen började 8,10!!!Då blev det liv i luckan här hemma kan jag lova. Casper skulle ju ha prov i SO första lektionen,
och ville ju helst inte missa det. (Hoppas han fick göra det, trots att han kom försent....) Förstår inte, har klockan ringt? I så fall har jag inte ens hört den. Måste ha varit i stort behov av sömn. Efter lovet, blir det skärpning på sonen, som måste lära sig att inte förlita sig på mig, utan ställa sin egen klocka....    Nej, lite kaffe nu, så man vaknar till!!!

Tävling!!!

Jag är med och tävlar om en jättefin kamera,
och OM jag vinner lovar jag er fina bilder framöver.......

Läs mer om tävlingen här; digitalkamera



Jippie!!!



Idag har jag hunnit med att fika med Maria. Skönt att prata i lugn och ro...
Länge sedan vi hann träffas ordentligt, men så är det när båda jobbar inom
vården, och har de tider som yrket innebär. Har också varit på vårdcentralen,
och mätt blodtrycket!! ÄNTLIGEEN! Skulle ju egentligen ha gjort det för 3
veckor sedan
, men var tar tiden vägen? Hursomhelst,  så är jag helnöjd!
Sist låg det på 150/105, och just undertrycket var ju i högsta laget. Fick ju med
mig flera mediciner därifrån, som jag flitigt ätit, och nu var trycket 135/85!!!!!
Skönt!



FAKTA Högt blodtryck

Två olika tryck

Blodtrycket är det tryck som uppstår när blodet drivs från hjärtat ut till alla kroppsdelar och organ, och tillbaka till hjärtat. Blodet transporterar näring och syre ut till alla kroppens byggstenar, cellerna. Tillbaka från cellerna transporteras kolsyra och andra slaggprodukter som utsöndras genom lungor, njurar, lever och tarm.

Blodet pumpas ut i kärlen med ungefär 60 till 70 hjärtslag per minut när kroppen är i vila. Blodtrycket är som högst just när hjärtat drar ihop sig. Det kallas övertrycket, eller det systoliska blodtrycket. När hjärtat slappnar av och vilar mellan sammandragningarna, sjunker blodtrycket till sin lägsta nivå som kallas undertrycket, eller det diastoliska blodtrycket.


Blodtrycket skiftar

Blodtrycket mäts vanligen i millimeter kvicksilver, mm Hg, och anges alltid med två siffror, till exempel 120/80. Först anges övertrycket och efter snedstrecket anges undertrycket. Man säger att blodtrycket är 120 över 80.

Hur högt trycket är beror på mängden blod som pumpas ut, hur kraftigt hjärtat drar ihop sig och på motståndet ute i kroppens alla småkärl. Ju smalare småkärl desto högre tryck. Blodtrycket är inte konstant över dygnet utan varierar ganska mycket. Det är högre när man är fysiskt aktiv eller när man blir upprörd och lägre när man slappnar av och vilar. Lägst är blodtrycket som regel under sömnen på senare delen av natten.


Vilket tryck är för högt?

Ett vanligt övertryck är omkring 110-130 mm Hg. Ett vanligt värde på undertrycket är omkring 80 mm Hg. Det finns ingen skarp gräns mellan ett normalt blodtryck som kan sägas vara ofarligt och ett som är riskfyllt. Övergången är successiv och flytande.

Blodtryck över 140/90 mm Hg brukar betecknas som högt blodtryck. Det betyder inte att alla med tryck över 140/90 behöver medicin. Om bara det ena trycket är förhöjt, till exempel 180/80 eller 135/100 räknas det också som högt blodtryck.



Städa.....



Idag blir det att städa lite grann.. I alla fall, ta ett varv med dammsugarn, för i eftermiddag
kommer Maria hit och fikar. Hör och häpna, så har jag också en tid för att mäta blodtrycket
klockan 14!!! Det skulle jag ha gjort för 3 veckor sedan.... ! Bättre sent än aldrig!

Nästa års julklapp?



Kanske något att satsa på till nästa jul? (Hmm, inte ordagrannt förståss!)
Måste ju snart upphöra med att kalla mig själv 30-plussare, så inom kort
står kanske denna dräkt, högst upp på sambons önskelista?

Julklappar & möte....


Tänkte först skriva att jag inte fått så mycket gjort idag. Att jag bara softat....
Men egentligen har jag gjort en hel del, även om det inte varit så ansträngande.
Tvättat har jag gjort, , som vanligt när man är ledig, hunnit med ett möte, och lagat mat...
Men bäst av allt!! Jag har fixat julklappar! Japp, sittandes, helt still på skrivbordstolen,
så har jag lyckats ordna med många julklappar!! Jag säger bara: NÄTSHOPPING!!!!!
Vilket enkelt sätt att strosa omkring, jämföra priser och handla. Har i stort sett blivit klar
med julklapparna till både barnen och gubben i alla fall! Känner mig riktigt, riktigt nöjd!!!
Har gjort en lite busig sak idag också, som jag inte kan skriva ut här än, eftersom,
gubben kommer in och läser..  Och det är en överraskning! Berättar så snart jag kan....
Vad har Ni gjort idag?

Dagens kloka ord!



Det enda en människa ibland behöver
är en hand att hålla i,  och ett hjärta hos någon som förstår....

Söndag....



... och tredje advent! Redan!! Vart har dessa veckor tagit vägen? Man blir lika snopen varje år.  Vips, så kommer självaste julafton i en himla fart! Idag har jag jobbet sista dagen, för detta arbetspass, men både i morgon och på onsdag ska jag på olika möten, vilket innebär att jag bara blir hel ledig 1 dag!  Det är det visserligen värt, för idag har vi klurat ut lite bra saker som vi ska ta tag i denna veckan. Man vet aldrig,  det ger resultat. Man måste våga för att vinna sägs det! Jag har ju mitt Lyckohalsband på mig, så vem vet? Idag jobbade jag med en tjej från poolen, och det var jättetrevligt! Hon har verkligen kommit in i vårt arbete snabbt! Duktiga tjejer, de har mycket att hålla ordning på vill jag lova!! Resten av söndagskvällen blir nog rätt så lugn, är lite småtrött, även om jag sovit bättre än på länge inatt!   Jag har knappt hostat något alls, och det är bra!  Hur ser Er söndagkväll ut?

Lussande brudar.....



Strax innan jag åkte till jobbet igår eftermiddag ringde det på dörren,
och utanför stog dessa goa brudar och sjöng Luciasången för mig!!!
Söta som bara den! Synd att vi inte hann med att fika eller något bara!
En och annan värmande kram och puss hann jag få i alla fall.....

 

OBS!! Mobilbilder!!!

Lussa!



Nu har jag gjort lite fika till mina ensamma pensionärer!
Dags att bege sig till jobbet och lussa!  T j i n g e l i n g !

Nostalgi.....



Måste ju visa upp min gamla Lucia, om följt mig och min familj, varje lucia och jul,
sedan jag var liten. Lucian är handgjord av Hildur, vår goa,  gamla granne....
Huvudet som används, är från en av Hildurs gamla dockor, stativet och klänningen
har hon gjort själv. Det var, och är fortfarande en speciell känsla att plocka fram henne varje år.
Minnena från min barndoms jular, gör sig påmind och jag får en alldeles varm lyckokänsla i
hela kroppen
.  Självklart tänker jag även på Hildur, som varit borta i många,  många år, men som för
alltid kommer att leva kvar i mitt hjärta. Hon var vår plastmormor, då vår egen bodde långt i från oss, 
och Hildur & Waldemars dörr stog alltid öppen för hela min familj.
eftersom vår egen bodde långt ifrån oss.

Lucia.....



Natten går tunga fjät runt gård och stuva 
kring jord som sol'n förgät skuggorna ruva 
Då i vårt mörka hus stiger med tända ljus 
Sankta Lucia, Sankta Lucia .

Natten var stor och stum, nu hör det svingar 
i alla tysta rum, sus som av vingar 
Se på vår tröskel står vitklädd med ljus i hår 
Sankta Lucia, Sankta Lucia

Mörkret skall flykta snart ur jordens dalar 
så hon ett underbart ord till oss talar 
Dagen skall åter ny stiga ur rosig sky 
Sankta Lucia, Sankta Lucia


 


Dagens kloka ord!


Ett leende kostar mindre än elektriskt ljus
och ändå lyser det upp mer i ett hem

Grattis Kevin!!



Ett stort Grattis till Kevin, som tog hem segern i Idol 2008!
En mycket värdig vinnare tycker jag! Inte nog med att han sjunger som
en gud, han verkar vara en mjuk, ärlig och kärleksfull människa!

Senilpiller? -Ja, tack!!

Efter gårdagens inlägg, fick jag faktiskt jättemycket gjort! Sorterade papper, tvättade, dammade, dammsög och skurade golv och toaletter. Tog en liten promenad, bakade dubbel sats av mammas julkakor! Så nu tar jag bort det där med att jag var lat.Tvärtom, kände jag mig  jättenöjd när jag efter duschen,  kröp under lakanen och tittade på tv. Nu har vi kvar vårat underbara scheema tills 21 febbruari, då kollektivavtalet går ut, så nu gäller det att bara njuta av dessa 3 ledighetsdagar, som vi alltid har sammanhängande efter att ha jobbat 3. Nästa schema kommer inte vara i närheten av dett, tyvärr....

Idag har jag jobbat, och jag tror jag glömde kvar hjärnan på jobbet, för sen jag kom hem har jag bara varit helsnurrig! Åkte iväg till affären, handlade i godan ro, när jag sen letade efter nycklarna hittade jag dem inte, kommer fram till bilen, ja då sitter dom i! Tillsammans med husnyckel, andra bilnyckeln och nyckeln till jobbet! Inte bra! Åker till ett par bekanta en snabbis, när jag ska därifrån då glömmer jag väskan, fast att den stog mitt framför näsan på mig. Virrig och senil? Det är jag det.

Idag ska Josse ha tjejkväll, och har beställt mat till ikväll, hoppas man inte gör nån blunders och förgiftar nån eller nå´t!  Nu ska jag hjälpa mitt goa syskobarn att göra en blogg, sen är det duschen som gäller, innan jag slår mig ner i soffan med ett glas rött!!!

SM i lathet?

Känns som om jag skulle ta hem det priset hur lätt som helst! Hela förmiddagen har gått, utan att jag gjort ett endaste dugg!!! Bara latat mig, trots att det egentligen finns hur mycket som helst att göra! Så blir ofta mina ledighetsdagar nu för tiden. Nåja, allt har sin tid, och jag är faktiskt förkyld, hihi... (Måste hitta lite ursäkter). När sonen gått till skolan, gick jag och la mig en stund, tanken var att se morgon-nyheterna, men jag somnade om på 3 röda sekunder!!! Vaknade lagomt till att Efter tio med Malou Von Sivers började. Dagens gäst var Anders Bagge, känd från bla Idol. Jag bjöd mig själv på kaffe på sängen och tittade på programmet. Tycker att Anders verkar vara en härlig människa! Ser så tuff och självsäker ut på utsidan, men är verkar vara mjuk som en nallebjörn på insidan. Han berättade om sin panik & dödsångest, och om sorgen och saknaden efter sin pappa..   Kände igen mig i mycket som han sa.

För två år sedan var jag själv sjukskriven för.... Ja, vad ska man kalla det? Utmattning? Sorgearbete? Ångest? Vad vet jag? Kanske en kombination av alltihopa? Känslan när blodet rusar i kroppen, i en hastighet som nästan slår omkull en. Känslan av att inte kunna glädjas full ut, trots att man vet, och innerst inne är så glad och tacksam över allt man har. Dödsångesten, då hela kroppen och själen är i uppror! Smärtan i kroppen och hjärtat som slår på högvarv!!  Jag har gått igenom det, och tagit mig ur det, och hoppas att jag aldrig, aldrig någonsin hamnar där igen. Det har kostat massor, jag har förändrats, kanske ingen märker det utåt, men jag vet, längst härinne, att mycket skett med mig. Faktum är att jag på ett sätt blivit starkare, känner mina begränsningar, och säger nej, om det är något jag inte orkar, eller har lust till.

Detta har förståss påverkat mycket runt omkring. Jag kan säga nej, vilket jag hade svårt för innan, jag ville hjälpa till, vara till lags, men allt detta på bekostnad av mig själv. Har förstått, vilket har gjort ont, att jag inte alls är lika "uppskattad" nu, när jag inte alltid är med på allt, ställer upp på allt, och pysslar om allt och alla... Allt hänger inte på mig, det gäller att ge och ta... Det har däremot visat sig, vilka som är mina verkliga vänner, vilka om bryr sig om en, helt och fullt, Jag förstår och uppskattar verkligen min kära gubbe och mina barn, som jag redan visste var fantastiska, men som ändå fick många extra poäng under den här tiden. Det är skönt att säga nej, att veta att alla omkring respekterar mig trots det. Jag kan vara ärlig, och få ärlighet tillbaka, vilket jag uppskattar djupt! En sån här erfarenhet, är på ett sätt allt annat än negativ, i alla fall om man tar sig ur det. Det tror jag att man gör, om man har rätt stöd omkring sig, och det har jag haft! Ni vet vilka ni är, och ni kommer alltid ha en speciell plats i mitt hjärta...... TACK!

TACK!

Tack min rara vän!!



"Jag har fått 1 utmärkelse idag, som värmer mitt hjärta!!
Jag känner mig riktigt hedrad, då min blogg är mera som en dagbok för mig,
mitt liv kan för många vara helt ointressant, men jag har heller ingen önskan att försköna
eller förvrida mitt liv, då jag är alldeles nöjd och tacksam över allt jag har,,,,,,,,"

Utmärkelsen kommer från Mamsen!


Denna bloggen byggs och fylls av NÄRHET - närhet i rum, tid og forhold!

Dessa bloggarna är osedvanligt charmerande och söta, och syftet är att finna och att vara vänner. De är inte upptagna av utmärkelser och själviskhet. Vårt hopp är att när banden på dessa utmärkelser är gjorda, vill ännu lera vänner ha fortplantat sig.  Var snäll och ge lite extra uppmärksamhet till dessa!! Ge denna utmärkelsen till åtta bloggare, som i sin tur väljer ut åtta bloggare. Kopiera in texten o bilden på deras utmärkelse...


Åtta personer, ska få denna av mig och ni är följande, utan inbördes ordning:

Helena Snackar
Ulrikas Mirakel
Petra
Bjorne
Annika -
Enbart Blogg
Sabina
Julia

TÄVLING!!!!

Vinn en kodak digitalkamera!



Attl du behöver göra för att ha chansen att vinna är att gå in på There´ze`s Blogg & följa instruktionerna! Lätt va?
Lycka till!!!!

Dagen som försvann.....



Idag har jag först varit på läkemedelshantering mellan 9-12. Skyndade mig hem, värmde lite rester sedan gårdagens middag, lurade in katten i reseburen, och skyndade mig in till Smådjurskliniken! Väl där, gick de igenom Bam, tog lite
prover osv. Det visade sig att det inte alls hade något med tänderna att göra. Det mörka som vi ser, är inte tandsten, utan en missbildning i tänderna. Han verkade inte öm i tandköttet heller, men däremot visade blodproverna att det antagligen handlade om ett virus, och att han var lite uttorkad till följd av att han inte orkat äta och dricka som han ska. I bilen in och tillbaka, var han så stressad, den lille stackarn, att han typ hyperventilerade. Tur man inte körde av vägen, för jag tror jag tittade mer på katten. Åkte hem strax efter 15, 1525 kr fattigare, och med andan i halsen, då jag inte hann med tiden för att mäta blodtrycket! Nytt försök i morgon. Nu har katten gömt sig nere, under Josefines säng, och här ska vi äta lite mat! Sen blir det nog sofflocket några minuter för jag är helt slut! Fattar inte varför jag blir så trött så fort jag har mycket att göra! Efter siestan, ska jag baka ut kakdegarna jag gjorde ordning igår! Mumma.....

   

Julförberedelser.........



I eftermiddag startade vi upp med att baka lite inför jul. Självklart måste vi ju ha mammas kakor,  som vi alltid hade hemma hos oss på jul,  då jag var liten. Degen är färdig men ska stå i kylen över natten, så själva utbakningen blir i morgon. Lite knäck, kola & lussebullar har det däremot blivit idag. Julmusik i stereon, must och glögg i glasen, gjorde att både jag och barnen fick lite julkänslor. Blev mycket prat om jul, och både Josefine och Casper började prata om mormor, om hur mysigt det vara att fira jul med henne, hon var alltid så glad...   Det stämmer faktiskt, hon var verkligen glad, och det känns så skönt att de minns henne så också. Josefine tyckte att hennes julkänslor försvann med mormor, och det tycker jag självklart är synd.  Vi tjuvöppnade en Alladinask, och Casper hedrade mormor, genom att pina i sig hennes favoritbit, trots att han inte tyckte om den. De är minsann roliga, de också...

Josefine hade fullt upp med att berätta för oss om Lussefirandet de ska ha på skolan. De är verkligen heltokiga hela bunten där, både elever och lärare. Mycket skoj och tokiga upptåg sker varje dag! Josefine trivs som bara den, hon tycker att de är,  som hon uttryckte det idag, som en "enda stor familj"!  En av lärarna ska vara lussebulle i luciatåget!! HUR klär man ut sig till det? En specialskriven dikt är tydligen skriven också..  Det hade ju varit skoj att se, men vi föräldrar får ju inte längre vara med.....

För övrigt har jag småpysslat idag, Hängt upp lite julkulor i fönstren, plockat fram lite fler tomtar. Äntligen har jag kommit ihåg att boka tid för att kolla blodtrycket, så det blir i morgon klockan 15. Innan dess ska jag iväg på utbildning i läkemedelshantering mellan 9-12, sen ska jag hem och hämta katten och åka till vetrinären med honom. Klockan 13 har jag fått en tid inne på smådjurskliniken i KD.Han har ju ätit mycket sämre och jag tycker tandköttet ser lite irriterat ut. Tandsten har han ju i massor, så jag tror felet beror på det..   Men jag vet inte, en ordentlig genomgång av missen skadar inte....

   


Dags att sätta fart!

Idag ska jag försöka få upp lite tomtar och julkulor, så det blir lite extra pyntat!
I eftermiddag ska jag försöka mig på att baka lite, eventuellt blir det lussekatter
och mammas julkakor!! Ett måste för julkänslan! Bäst att sätta fart så man hinner
lite INNAN samverkansmötet, som jag ska försöka gå på!      T j i n g e l i n g !

Hjälp igen!!





Våran katt har ätit mycket sämre de senaste dagarna...
I vanliga fall lyser det mat i ögonen på honom, och så fort vi
tar i skafferi, eller kylskåpsdörr kommer han i en väldig fart!
Men inte nu! Har sett att han har tandsten, kan det vara orsaken?
Läste att det kan bli ömt i tandköttet då. Har aldrig haft "större" djur förut,
och har därmed ingen erfarenhet alls av det. Kanske någon annan
som vet? Vore mycket tacksam!

Hjälp!!!



Datasnillet går bet!!! Tyvärr är jag ju inte så smart vad det gäller tekniken som jag önskar!
Tänkte lägga in ett bildspel, men det blir inte alls som jag önskar! Det blir ju alldeles för stort!!
Ändå har jag valt Tiny! Blir stort ändå! Har till och med varit inne i kodmallen och försökt ändra
på pixelstorleken. Inget hjälper! Någon som vet vad jag gör för fel??

Fortfarande på halvfart....

Idag har jag jobbat, och som vanligt gick vi kort med personal...
Börjar bli en vana. Vikarierna lär jobba ihjäl sig om detta fortsätter..
Själv är jag fortfarande förkyld, och blev naturligtvis sämre bara jag visade
míg i någon vårdtagares hem. Snoren rann, jag nös, hostade och sörvlade.
Hoppas de inte är rädd för baciller!! När jag kom hem, har jag mest tagit det lugnt,
är fortfarande stentrött, så det har bara blivit lite småplock idag, en och annan
tvättmaskin har jag tagit hand om också. Nu på kvällen har jag suttit och läst igenom
de mail jag fått de senaste dagarna! 84 stycken att läsa, varav många var jätteroliga,
så ett och annat garv framför datorn har det också blivit. Nu ska jag ta en tidig kväll,
krypa ner hos gubben och titta på Prison break. I morgon har jag mycket jag skulle
vilja få gjort. Har ett möte klockan 14 också som jag ska försöka gå på...
Godnatt med er, sov gott!

Fick ett mail.......

...som jag tyckte var så sött.......och sant..................





Ta aldrig någon för givet.
Ha alla dina vänner nära ditt hjärta,
för du kanske vaknar en dag och upptäcker
att du förlorat en diamant när du var för upptagen
att samla på stenar.
Det är bättre att ha få diamanter än många stenar. 

Högst upp på önskelistan......



Årets julklapp från IKEA! Sån skulle man minsann vilja ha............

Bingen nästa....

Idag har det inte blivit många knop kan jag lova...
Snorar, hostar och nyser. Jobbar en dagtur i morgon, sen är jag
3-ledig som tur är! Förhoppningsvis hinner jag kurera mig
lite då! Nu ska jag hoppa i bingen och se klart på
Wallander.... N a t t i  n a t t i!

Dagens kloka ord!



Om du vill komma någonstans...
Gå nånstans.......

Lördag, show & god mat......

   

Igår var vi på den årliga julfesten med gubbens jobb!  Detta året var det Nöjesfabriken som gällde, och där bjöds det på både show, god julmat, och glada vänner! Ann-sofie Elwin & co stog för underhållningen, och jag gillar verkligen hennes Britt-Marie fån Grums! Lite sång, allsång och annat skoj stog på programmet!! En hellyckad kväll med andra ord!!!



Britt-Marie från Grums





Hmm, vad gör min gubbe i rökrummet????



Gårdagens bästa bild! Familjen Jansson!!!



Annsofie ,busig och glad!!! 



Världens bästa KK...Krille Kanin, alltså, vad trodde ni?

**************************************************************************************************************************


Detta kan rädda liv........

Du känner en stark smärta i ditt bröst. Smärtan börjar stråla ut i din arm och upp i din käke...
Du har gått livräddningskursen, och lärt dig rädda liv, men ingen lärde dig att livrädda dig själv!



Hur överlever man en ♥-attack när man är ensam? Eftersom många är ensamma när de får en ♥-attack, och är utan hjälp, så har personen vars hjärta slår felaktigt och börjat känna sig yr, endast 10 sekunder på sig innan de förlorar medvetandet. Vad gör man?

SVAR: Få inte panik, men börja hosta upprepade gånger och mycket kraftigt. Ett djupt andetag ska tas före varje hostning. Hostningen måste vara djup och så lång som möjligt. På samma sätt som när man försöker få upp slem från lungorna. Ett andetag och en hostning måste upprepas hela tiden, ungefär varannan sekund utan uppehåll, tills dess att hjälp anländer eller till dess att hjärtat känns som det slår normalt igen. Djupa andetag för ner syre i lungorna, och hoströrelser kramar hjärtat och håller blodet i cirkulation. Det kramade trycket på hjärtat hjälper hjärtat att återfå normal rytm. På detta sätt kan ♥-attackoffer ta sig till ett sjukhus!

*********************************************************************************************************************************

Lär dig känna igen en stroke.....

.... genom 3 enkla frågor.

1. Be patienten att le.
2. Be patienten att lyfta upp båda armarna.
3. Be patienten att säga en hel och sammanhängande mening.

Har hon/han svårigheter med någon av dessa 3 uppgifter, tillkalla genast läkare och ambulans, ring 112 och beskriv symtomen.

Krångeldag....

Idag verkar ingenting fungera för mig! Rösten är hesare än nånsin, jag slog sönder en glaslykta inne i badrummet , då jag skulle duuscha, det går i stort sett inte att svara på era kommentarer, det tar som ungarna brukar säga 100 år! Inte nog med det, så fungerar det inte att överföra bilderna från mobil till dator, trots flera försök, och sist men inte minst, slog vi (jag & katten) sönder en stor porslinsskål i köket för en stund sedan.....  Lovar att kämpa vidare, och hoppas att ha några bilder från gårdagens tillställning att visa upp i nästa inlägg!

Whiskey.....

......smakar uuuurrrrkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!!!!! Hellre halsont än Whiskey!
Tack och hej, leverpastej!

Dagens kloka ord!

Avfärda inte dina drömmar.
Att vara utan drömmar

är att vara utan hopp,
att vara utan hopp

är att vara utan ett syfte med livet.
.


Tunga ögonlock & nagelack!

Sitter här och är halvt medvetslös! Sov uselt natten till idag, på grund av halsen, och hela fredagen har rusat förbi i en himla fart! I morgon är det dags för julfest inne på Nöjesfabriken 17.30 ! Själv jobbar jag till 15, och vi behöver åka senast 17! Saken är den, att B & A vill att vi kommer till dom innan! Det vill ju vi med!! Förbereder allt idag, målat naglar, lagt fram kläder osv.... Bara lacket torkar, ska jag hoppa i bingen, och hoppas på att jag får sova gott inatt! Kram på er alla!

Idol



Lämnar ett litet tips, minuterna innan Idol börjar igen! Jag tror/hoppas att Robin åker idag!

Fredag!



Då var det fredag igen, tänk vad en vecka går fort! Det är så vackert utanför fönstret, alldeles vitt av snö. Hoppas att det får ligga kvar ett tag, för det gör att allt blir,  och känns lite ljusare... Idag har jag inte planerat in något särskilt, ska väl försöka att komma iväg och mäta trycket igen, som jag skulle ha gjort för nästan 2 veckor sedan. Har faktiskt glömt bort det, när det varit praktiskt möjligt, och kommit i håg det när jag jobbat eller när vårdcentralen är stängd! Är lite nyfiken på om medicinen gjort någon verkan! I eftermiddag blir det antagligen lite fredagsfika med en god vän, sedan slappa och kurera mig inför morgondagen. Vaknade i går med världens ont i halsen, vilket höll mig vaken halva natten i natt. Känns mycket bättre när man är vaken, så det ska nog gå bra! En whiskey ikväll (uuurkk) får det väl bli! Nu ska jag ta och dricka lite kaffe på sängen och titta en stund på nyhetsmorgon.......

Dagens kloka ord!


Vänskap är som ett bankkonto:
man kan inte ta ut, gång på gång
utan att sätta in något......

Lussefirande!



Idag var vi och tittade på när Linneá och hennes klass gick lucia! Det var verkligen jättefint, och de sjöng så vackert! Fanns inga tomtar med i tåget, men lucia, tärnor & en hel hoper med möss! Sen hade de en Josef, Maria och ett litet jesusbarn, flera herdar och så 3 vise män förståss! De var verkligen jätteduktiga allihopa, även om jag självklart ger en extra stjärna till Linneá för hon är ju så söt! Efteråt fikade vi på lussebullar, must, kaffe & papparkakor!

   

Innan vi åkte hem kikade vi in i klassrummet och tittade lite i hennes skolbänk! DÄr var det ordning och reda minsann!!

 

Så här fint skriver man om fröken när man går i 3:e klass!!!

Möte igen.....

Idag hade vi möte igen, med Verksamhetschef och Samordnare, och idag kände vi äntligen att de förstog vad vi menade. De förstog vinsten i vår  modell och våre resonemang!! Vi kommer att se över, när alla bestämda förändringar är klara, hur vi kan utveckla vårt schema, och förhoppningsvis kunna ha grundstommen kvar, och de har även fått andra förslag från oss! Det känns mycket bättre! Nu har dom lyssnat och förstått! Sen fick jag sagt, det som nästan kändes jobbigast med allt det  här, att de inte kört med öppna kort, de skulle ha förberett oss på att avtalet kulle brytas INNAN det verkställdes, utan att kringgå saker och ting. de har också haft olika orsaker till alvtalsbrytningen varje gångvi frågat! Verksamhetschefen lovade ta till sig det jag sagt, och tänka på det om något mer uppstår. Bättre att vara ärlig, hela vägen, då slipper man också alla spekulationer...

Nu har jag fixat lite mat, så nu ska vi äta, sen är det dags att köra till V-Bro på julfest på syskonbarnens skola....
Kommer eventuellt tillbaka senare! Tills dess! Ha en härlig torsdagskväll!!!

Grrrrrrrrrrr...........

Helt plötsligt går det INTE att kommentera!!!

Skänk ett bidrag......

Kopiera denna text och lägg till ytterligare minst en person som du utmanar i Länk till Lucia! Är du inte utmanad, känn dig ändå fri att delta i Länk till Lucia!





Tanken är att vi i bloggvärlden skall skapa en lång länk med bloggare som antagit Enbarts utmaning att länka till insamling mot cancer. Vi som länkar har också givit minst 20 kr till insamlingen "Den jävla idioten" tillägnad Medeleine Deckert. Länken skall hålla minst till Lucia. Vi vill sprida ljus över alla som drabbats av cancer och bidrar på detta sätt genom att länka och att skänka.


Madeleine har lämnat världen men Tim 11 år kämpar. Det är inte mycket jag kan göra mer än att skänka pengar till insamlingen "Den jävla idioten" och att sända en tanke till Madde som lämnat och Tim som kämpar (och ALLA ANDRA som kämpar mot "Den jävla idioten


Jag utmanar   Ex Animo

JAG HAR BLIVIT UTMANAD AV http://enbart.blogg.se/   



Julbord & avtackning!





Avtackning?
Heter det så? Hursomhelst, igår var vi ner till byns hotell och åt ett fantastiskt gott julbord!  När vi kom, fick vi glögg, pepparkakor med ädelost, och en massa annat smått och gott! Själva julbordet innehöll allt möjligt gott, och som vanligt åt man alldeles för mycket. Inte nog med det, efterrätten var ju Ris al´a malta, så man var ju bara tvungen att knösa ner lite sånt i magen också...  Samtidigt passade vi på att tacka av C  och H, som slutat hos oss, och börjat på nya arbetsplatser i kommunen. Sen har vi då lilla G, som går i pension sista december, och eftersom vår arbetsplats är hennes sista, passade vi på att fira henne lite extra!

  
Provet...                     Betyget....

Inte går man i pension utan att klara examensprovet?
Var lite osäkert där en stund, med poängen, men som tur var, hämtade hon upp flera pluspoäng under de praktiska övningarna. När hon på snabbaste och bästa sätt, skulle sätta en blöja på A, så skrattade vi alla så vi tjöt. De levde sig verkligen in i rollerna som vårdare och åldring kan jag lova. Magen värkte innan de var klara, så mycket skrattade jag. Tyvärr kan jag bara bjuda på mobil-kamerabilder, eftersom min digitalkamera är trasig. Uridom-påsättningen, gick så snabbt, så den hann jag knappt ens fotografera. En lyckad kväll blev det absolut, alla 3 fick fina presenter, och fantastiskt fina blomarrangemang, som I:s dotter gjort på floristskolan.
Allihopa fick mycket god mat, och många härliga skratt, men också en och annan tår i ögonvrån, då G höll ett litet och fint tacktal. Jag önskar att G får ett långt, friskt och härligt liv nu, där hon kan njuta av sin lediga tid, och sitt livs efterrätt, nämligen barnbarnet S, som är hennes allt på jorden...... 

     
Vårdaren undrar om inte åldringen ville vara snäll och lägga sig på golvet?. Böj på benen, kan du lyfta rumpan bara lite?
Blöjan håller garanterat torrt HELA NATTEN, A bara skrattar och konstaterar att det antagligen är både första och sista gången hela gänget fotar hennes nedre regioner........



Dikten.......

  

   

Resten av gänget.................
(Bildkvaliten är inte den bästa)

Arg, ledsen & besviken......



Pratade med min chef nu på morgonen, för att få lite hjälp med examensprovet jag håller på att göra till vår nyblivna pensionär! Vi kom ju självklart in på ämnet omorganiseríng, och nu sitter jag här och snyftar som en liten unge!! Jag är rädd att förändringarna för vår grupp, kommer att bli större än bara "schemamässigt". Hon tyckte att jag tog detta för käsnlomässigt!!  FÖR känslomässigt? Det handlar om att helt förändra en grupp som fungerar  bra, som dessutom har roligt ihop och som lyssnar på varandra, vilket är jätteviktigt! Så är det inte i många grupper som har en sammansättning av 20 fruntimmer tror jag! Har ju jobbat på andra ställen, men aldrig i en sån här härlig grupp! Att bry sig om och tycka om sina arbetskamrater, som var och en har något alldeles unikt! Så vill jag se människan i alla fall. Är jag då känslomässig, när jag sörjer för att det kanske inte kommer att se ut så här framöver? Viktigt att inte köra över någon, som har en annan åsikt en sig själv. Varför förstöra ett vinnande koncept?

När jag började i gruppen för 7 år sedan, var det en trött och utsliten grupp, med många långtidssjukskrivna. En del orkade inte ens hälsa på mig när jag gjorde min första dag. Jag har skrivit om det tidigare... Kände att här behöver vi förändra saker! Vi drog igång det här med 3-3 modellen, där vi alla strävade mot samma mål och klarade det, trots att vi var 6 personal för lite. Ny personal kom till, då de andra blev sjukpenionärer, och vi växte ihop som fungerande grupp. När det varit motigt och tungt på jobbet, har man ändå gått dit med lätta steg, för man vet, att man har världens goaste arbetskamrater att skratta ihop med. Att vi kanske ska splittras och delas upp med en annan grupp??? Jag säger kanske, för kommunen verkar inte veta någonting säkert! Ändå törs de riskera så mycket genom att ta bort och ändra, innan de vet vad som väntar istället! Knepigt, eller ligger inte alla korten på bordet?

Måhända är jag en känslomänniska, men är det dåligt? Jo, jag drar ju in känslorna i det är, som hon sa, och visst, sörjer jag  för denna förändring, då jag ser, att den störta förändringen sker i just vår grupp. Inte får vi någon istället för de 3 som slutat heller!  Tycker att kommunen kan anställa robotar istället så lyckas de bättre med sina förändringar! Hellre är jag "känslig" och bryr mig om mina medmänniskor,  än att vara en okänslig och kall människa som inte bryr sig om något annat än sig själv! TACK för ordet!

Tisdag idag.....

Idag har jag jobbat igen. Fullt upp igen, hur kan några timmar gå så fort? Hann inte riktigt med allt som man tänkt, men man börjar bli van. Tidsoptimist? Jag? Jobbade över lite idag också, för att komma i kapp med en del pappersarbete.. Anna och jag var iväg och fixade en present också, tror det blir jättefint! Nu är det lite annat bus som ska fixas, så är det bara att "fira" på i morgon kväll.... Hoppas kvällen blir lyckad, och att julbordet smakar gott.

Efter jobbet var jag iväg och klippte mig, blev väl inte helnöjd, men det är gjort i alla fall, vilket var välbehövligt! Gubben är och jobbar, ungarna sitter och vrålpluggar till ett prov, och jag ska ta disken efter middan, som jag smög i från en stund. Sen ska jag handla laktosfri mjölk, sonen misstänker att han är lite känslig för vanlig, så det är värt ett försök. Ikväll, efter duschen, ska jag försöka få ihop lite påhitt till i morgonkväll......TIPS??

Hjärntrött......

Idag har jag varit och jobbat igen, och jag kan säga att det är mycket rörigt på jobbet... Finns inte folk på alla rader, då 2 personal har slutat och ingen kommit in i stället. Allting som inte hinns med, läggs som extra bördor på våra axlar, som bara känns tyngre och tyngre, och jag måste erkänna att det blir något som ligger och pyr i bakhuvudet hela tiden. Idag fattades det folk igen, så löneräkningen fick jag helt överlämna åt A, så jag kunde gå ut och jobba i stället. Mycket oro inför torsdagens möte också, naturligtvis, och sånt tar ju på krafterna. Många som inte jobbar på vårt schema har nog svårt att förstå hur vi kan vara så deppiga över att bli av med det. De förstår verkligen inte vilken förlust detta blir för oss alla.

Sen är det ju vårat lilla kalas på onsdag! En underbar arbetskamrat går i pension sista december, och jag är så glad för hennes skull, att hon slipper vara med om allt som händer nu, men samtidigt kommer jag att sakna henne otroligt. Jag vill ju så gärna fixa lite extra roligt för henne på kalaset, men ideérna har sinat totalt. Det är kaos i tänkandet för tillfället. Känner att jag lägger det lilla krutet jag har på henne, eftersom de andra två som redan slutat, nyligen blivit firade på annat sätt genom sina jämna födelsedagar, och faktiskt kommer att fortsätta arbeta på annan arbetsplats. Tanken är, (jag är ganska säker på att hon inte läser,) är att ordna till ett examensprov till henne, med en praktisk och en teoretisk del. Frågor är lättare att komma på, men något praktiskt som har med vårat jobb att göra? Hon ska få ta på blöja och nätbyxor på någon av oss, på tid, sen tänkte vi att hon får trä på ett uridom på en gurka eller annat lämpligt... Det blir 2 övningar, men visst vore det kul med fler?? Förslag mottages gärna. Tänk er att vi jobbar som undersköterskor i hemtjänsten.......

RSS 2.0