Snart oktober...

Dagarna rullar som vanligt på i en himla fart, och jag tror att många av er är villiga att hålla med om att dygnet har på tok för få timmar. Gubben har nu börjat jobba i Strömstad, och där ska han vara i hela 8 månader. Blir svårt att vänja sig med att inte ha honom hemma om kvällarna, även om det bara gäller en kort period i livet. Jag ska heller inte sticka under stol med, att jag allra helst har honom hemma hos mig....

Hur som helst, häromdagen bestämde jag och min goa vän Linda att vi skulle boka en salubod på torget i Karlstad i slutet av oktober, dels för att visa upp våra pyssel, men också för att eventuellt sälja några av våra alster. Man fixar och pysslar en hel del, men problemet är ju att det blir fullt överallt! Denna idé gav mig en helt ny energi och dessutom en enorm skaparlust, så under veckan har jag både tillverkat, ritat och skissat upp jättemånga ideér som jag snart ska visa upp för min "partner". Ser fram emot torgdagen, om än för att det blir en skojig och ny upplevelse..

Idag ringde min sköterka på rematologen för att höra lite om hur jag mår, och hon frågade hur den nya medicinen har verkat. Pinsamt nog fick jag ju erkänna att jag INTE har börjat med den över huvudtaget! Då medicinen kan påverka både lever och njurar negativt, vill jag ju inte äta den i onödan.  Anledningen är ju att jag helt har missförstått min läkare, som förvisso är jätteengagerad, men tyvärr pratar lite för dålig svenska. Min tanke har ju varit att jag inte vill äta någon medicin förän jag vet vad mina problem beror på, men enligt sköterskan är det redan fastställt att jag har Psoriasis atrit!!!!

Vi måste med andra ord ha missförstått varandra helt och hållet!! Röntgen jag ska göra i oktober, är för att jag eventuelt har en kombination av två sjukdomar, INTE för att fastställa en.  Känns ändå skönt med en diagnos nu, för alla NIsom lider av någon form av värk, vet ju vad missförstådd man kan bli av omvärlden. Hur ofta man har önskat att det skulle syndas mer än det gör. All smärta och alla vakna nätter gör extra ont när man i mångas ögon bara räknas som "kärringsjuk"!!! Idag pratade jag i alla fall med min chef om det, och samtidigt visade jag mitt intresse att jobba i +70 huset som snart ska byggas i vår kommun. Där kommer det bli mer social samvaro och aktiviteter, och på så sätt skulle jag undvika de tyngre uppgifterna. Vi får se hur det blir med det....

Nog om det! Jag måste ju berätta om min goa son som börjat spela gitarr!!! Det är så himla mysigt, när man kväll efter annan hör ljudet av hans spelande härhemma. Nya melodier för varje dag, eller melodier... Mycket Johnny Casch, men också en hel del Black Sabbath och Iron man! Hursomhelst, duktig är han, så nu har jag fått skryta lite på kvällskvisten också. Nej klockan är mycket, ett eftermiddagspass är avverkat, och en tanke sänder jag till en av mina arbetskamrater som drabbats av en stor sorg idag... (Kom ihåg att själar aldrig säger farväl)

Var rädda om varandra, och som vanligt, en kram till alla som vill ha eller behöver.....

Veckan som hittills gått....

Denna vecka inleddes med en hel del otur. Först på måndagen åkte jag fast för fortkörning!! Körde 64 på 50 väg, vilket resulterade i 2400 kronor i böter. Pinsamt nog var det i leasingbilen också, jag som ALDRIG åkt fast för något ska göra det i kommunens bil. Till mitt försvar får jag väl tillägga att det ringde i mobilen, som jag hade i jeansfickan, och med jacka och bilbälte på blev det ju lite "knöligt" att få upp den. Tror jag tappade lite fokus då faktiskt, tror inte ni? Vet att jag låg lite över redan innan, för när jag tittade på hastighetsmätaren stax innan stog den på ca 55 km.. Gjort är dock gjort, så det är bara att bita i det sura äpplet och betala.

På tisdagen var det då dags för nästa missöde, då min bärbara dator for i golvet och totalförstördes. På två sekunder rök där ytterligare ett antal tusenlappar, och när man ändå är igång och kastar pengar i sjön, så gick diskmaskinen (antagligen) sönder på onsdagen. Med skräck inför torsdagen, väntade jag på ännu mer otur, men dagen förlöpte lugnt och smidigt med jobb på kvällen. Tack och lov var även fredagen lugn, och på jobbet fick vi en massa trevliga besök. Först kom Gaby, med 3-åriga Nico och nästan nyfödda Nalah, tätt följda av Jenny och min gudson Vincent, som är 14 månader, Anna och Linus, som hunnit bli 1½ år. Sist men inte minst kom Camilla, med sin Linneá som nu blivit hela 9 månader!! Full fart var det förstås, men också mycket mycket roligt.. Söta Jenny hade köpt med en lott till mig, för hon tänkte att oturen skulle gå över i tur istället..

Jag vann ingenting, men vid eftertanke är jag ju så otroligt rik ändå. Jag har en familj som jag älskar, de är friska och glada, jag har ett jobb att gå till, ett hem som jag älskar och många vänner. Det gäller ju bara matriella ting, som vi faktiskt också kan klara oss utan! Jag har också möjligheten att betala detta, även om det känns "surt", men det kunde faktiskt ha drabbat någon som haft det mycket tuffare! Jag lämnar otursveckan bakom mig, och ser fram emot fler positiva dagar istället...

Idag har Josefine varit och tränat och tagit lagbild, så jag och gubben passade på att göra en loppisrunda! Kände på mig att jag skulle göra riktiga klipp idag, och vad säger ni om att jag fick 2 gamla fönster för 30 kronor, och ett virkat, vitt jättefint överkast för 10 kr? Överkastet var lite trasigt på ett ställe men det fixar jag lätt med lite nål och tråd. Är jättesugen på att börja fixa lite med fönstren, men tror jag ska ta mig en liten vilopaus först, och se om jag får lite mer energi! Är fortfarande jättetrött, trots att jag la mig tidigt igårkväll. Piggnar jag till blir det nog att jag följer med syrran ut på dans ikväll. Vi får se hur det blir...   
Önskar er alla därute en riktigt fin helg!

Kram till alla dom vill ha eller behöver!

Malin

Akuten & valvaka...

I fredags var olyckan framme igen. När Josefine spelade baseboll på skolan fick hon ett knä i huvudet i full fart, vilket resulterade i en färd till akuten. Då hon var lite frånvarande, var ljuskänslig och lite illamående oroade sig läkaren för en eventuell blödning och skickade Josse till Röntgen samtidigt som jag hunnit in till sjukhuset. I väntrummet med mig, satt även Madde, Viktoria & Mikaela..

Efter något som kändes som en evighet, kom äntligen J tillbaka så jag fick träffa henne, och nog var hon lite mör. Röntgen visade dock ingenting, men läkaren ville ändå hålla henne kvar för observation under natten, eftersom hon heller inte kunde dagens datum eller när hon var född. Dessvärre ville inte min stöniga dotter detsamma, och då hon är myndig kunde jag inte göra någonting åt saken.

Istället fick jag ha lite egen vak på dottern och ställde därför klockan varannan timma under natten, då det kändes olustigt när läkaren menade på att det kan finnas en liten blödning som inte synts på röngen. Han dramatiserade lite extra och menade att det hela kunde sluta med en helikopterfärd till Uppsala... Som tur var, blev Josse piggare och piggare för varje timma. Söta kompisar har hon också, dels för att de höll henne sällskap och troget satt i väntrummet och väntade timme efter timme, men också för att de åkte från stan och hit 23.30 bara för att höra hur hon mådde. De är värda sin vikt i guld...

Idag har jag förutom att jobba, gjort min plikt och gått iväg och röstat. Nu är det valvakor på var och varannan kanal, och resultatet är dessvärre inte alls som jag hoppats på, men många timmar återstår och mycket kan hända än... Igår sålde jag dessutom min lilla pärla, så nu är det tomt i garaget vill jag lova. Önskar er alla en fin vecka, kikar in och kommenterar hos er i morgon, för mina fingara är lite bråkiga idag...

Kram till alla som vill ha eller behöver...♥


Lite smycken....



Full fart på pysslandet har det varit senaste dagarna, och det är verkligen jätteskojigt!!
Här kommer några smakprov....

   


Golfänka och tjejmys

Igår var det äntligen dags att fira Vega, vår arbetskamrat som fyllde 50 år för en tid sedan. Först var vi på Tables och spelade lite biljard. Jag briljerade inte särskilt, trots att vi har ett biljardbord i gillestugan, utan tvärtom var jag riktigt usel, tror bara jag fick in en enda boll, men roligt hade vi! Lite egna regler fick det bli, annars hade vi nog spelat än, då ingen av oss fick i bollarna som vi borde.

Efter biljarden drog vi vidare till Mongolian steakhouse och åt en underbart god middag.. Är det någon som missat det stället, så rekomenderar jag det varmt. Mätta och belåtna, efter en trevlig kväll med gratulationer, god mat, sång, skratt och annat, åkte hälften av gänget vidare hem till mig på lite eftermys. Fredagar är väl ingen höjdardag för utfång, eftersom de flesta är slitna och trötta efter en arbetsvecka, men vi lyckades hålla oss vakna till klockan var 02.00 i alla fall.

Blev en liten resa i musikens värld också, tänk så mycket bra musik man hört genom åren och nästan glömt bort!! Kanonis med såna här kvällar, där man rotar bladn gamla skivor och finner några riktiga godbitar. Kom bland annat att tänka på denna, en underbar låt med gruppen Laban.

Var på en spelning med dom när jag gick i gymnasiet för en sisådär 23 år sedan. Minns det som det vore igår! Hade en vit tajt kjol på mig, och stog och trängdes bland fansen, utan att se så bra. Ett par killar kom med den fantastiska ideén att lyfta upp mig så att jag kunde se bättre, (jodå, jag var betydligt lättare på den tiden). Sagt och gjort, killarna lyfte upp mig och hade en varit ben på axlarna, varav de kom ifrån varann och min kjo sprack!!!! Från linningen ner till slitsen!! Pinsamt värre när hela rumpan blottades, och som ni förstår är det ett minne man aldrig glömmer. Nåväl, kvällen var superskojig, gruppen och låten kanonbra, för ni minns väl?

Gubben är på kusten hela helgen och spelar golf med killgänget, och meningen var att han bara skulle komma hem för att återvända till Strömstad, där han ska jobba i 8 månader, men idag ringde han och berättade att det blivit uppskjutet en hel vecka eftersom det inte är färdigsprängt där än! Gissa om jag blev glad, jag älskar ju att ha min gubbe hemma hos mig! Så imorgon är allt som det ska igen. Önskar honom dock lycka till i summeropenfinalen....


Ullared!

Japp, då har man varit ännu en tur till shoppingparadiset i Ullared. Bussresan startade redan 5.30 nere i från stationen, var ganska mör vid den tiden på dygnet, men resan gick förvånande snabbt. Gott sällskap, många skratt och lite lotteri och tävlingar gjorde resan mycket trevlig. Väl framme blev det full fart på resenärerna, och vi kom snabbt ifrån varandra, men det är nästan enklast att gå själv därinne...

Vid 12.30 sms:ade jag Maria, så att jag och Josefine kunde möta upp henne för en bit mat. Jag och Maria beställde in Asiatisk  mat, n'mligen tre små rätter, vilket blev en besvikelse. Här hemma har vi supergod asiatisk mat, vilket förståss kan vara svårt att slå. Mysigt och trevligt hade vi trots allt, innan vi gav oss in för rond nummer två...

Är jättenöjd med mina fynd, köpte en hel del kläder, gardinerna jag ångrade att jag bara köpt ett paket av sist, fick jag nu tag i igen, en jättefin stor lampa, en stor utomhuslykta som det står välkommen på, nån julsak, ljus, dekorationssaker, julklappar och en hel massa annat....  (bilder kan komma vid senare tillfälle)

Hemresan var lika trevlig som ditresan medundantag för den stinkande toaletten!!! Herre min skapare vilken doft, som blev värre och värre ju längre tiden gick. Tycker nog att busschaffören borde ha tömt den när vi kom fram till Ullared... Var verkligen glad över att kliva av bussen här i grums, så man slapp åka vidare till Hammarö och forshaga, som några andra av resenärerna..

Tog semester både lördag och söndag, så vi har hunnit med ett kalas till, vilket är vårt sista för detta året. VÄdret har varit kanon, så vi har kunnat sitta ute till och med! Härligt! Igår och idag har jag arit ledig, så jag har pysslat med mina nya fynd, putsat förnster, satt upp nya gardiner i vardagsrummet, sovrummet och sonens rum. Ska föröka hinna fixa lite med foton i ramar idag också, sedan måste jag ta tag i mina smyckesbeställningar.

Jaa dagarna passerar minsann i en flygande fart, snart är det helg, och "gubben" ska först till  kusten fredag-söndag för lite golfavslutning, varpå han kommer hem och packar om väskan för att på måndag bege sig tillbaka till kusten, denna gång för att jobba!!! I hela 8 månader ska han vara i Strömstad vilket blir en stor omställning för oss alla. Måste ju erkänna att jag helst vill ha min gubbe hemma på kvällarna, men jobb är jobb, och helgerna kommer han ju hem...

Nu är det dags att hoppa in i duschen efter dagens träningspass på gymmet!! Fin dag önskar jag er alla!!!


Sakta men säkert...

Som vanligt är jag snål med inläggen, men tiden och lusten räcker inte riktigt till, det finns ju så himla mycket att pyssla med!!! Jobb och måsten i hemmet, men också, att fixa och trixa, klura ut ideér på projekt, tillverka smycken, och PYSSLA!!!

Igår var jag på fackligt möte, vilket gav lite info om våra löner och annat, och avslutades med en ljuvlig räksallad på "Ankans golfkrog"!!! Har ni inte varit där, så rekommenderar jag varmt ett besök! Förutom att maten är kanongod, så är inte utsikten sämre. Pratade med henne om att eventuellt ha lite hämtsallad, som kan bli ett gott alternativ till vårt helgmys på jobbet, då vi brukar köpa mat och äta tillsammans....


Vacker utsikt över sju och golfbana...

Jag har återigen kommit igång med min träning, vilket känns riktigt skönt, vet ju att jag mår och blir bättre av det, men sommaren och semestern kom emellan, och därmed också latheten.. Men nu väntar nya tag! Är nu ledig i två dagar, som jag bokat in med flera av mina underbara vänner, och idag ska jag till Vincent, min lilla gudson som är hemma och har feber. Stackar´n, ska se om han kan muntras upp. Till helgen har jag tagit semester, för då bär det av till Ullared med facket, vilket ska bli skojigt, även om jag bävar för resan som går nonstop, förutom ett break halvvägs för rökpaus... Hoppas de som röker, gör det lääänge, så man hinner skaka rätt kroppen lite...

 

Nej, dags att sätta lite fart!

Kram till alla som vill ha och behöver ♥


RSS 2.0