Hoppas känslan stannar!

Livet är ju lite som en berg och dalbana, det går både upp och ner, och det är nog så livet ska vara tror jag. Allt som är ner, ska man gå igenom, och oftast lär man sig något nytt genom det också. Just nu känns det mest upp för mig, och jag ska njuta av varje sekund. Efter en lång vinter och trög vår, fick ju igenom vårt önskemål om semestern, vilket jag ännu går och riktigt glädjer mig åt. Igår hade vi fått ett samtal från ett av kommunens äldreboende, där de tackade så mycket för att vi så starkt drivit igenom denna fråga, och när jag hämtade posten igår, fick jag en stor kram av en granne lite längre bort, även det boendet hon jobbar på skulle få sina önskade 2 perioder. Man blir så glad, det har ju sammanlagt med hemtjänsten varit många människor berörda, och det verkar som i stort sett alla är nöjda nu, och det känns underbart!

Har ju missat att rapportera min vikt, och summan av de första 4 veckorna är minus 3 kilo, vilket jag är jättenöjd med, efter påsken och alla kalas jag varit på. Allt är nog tack vare att jag verkligen tränat i stort sett varje dag, och när jag mätte mig igår blev jag riktigt överraskad då det försvunnit 3 cm från midjan!! Mätte till och med till 4 cm, men drog bort en för jag tänkte att jag kanske drog ihop måttbandet hårdare än sist. Gissa om jag blev superglad? Tror jag levde på det hela dagen igår..

Gårdagen var liksom idag, en ledig dag, och jag passade på att putsa de oöppningsbara fönstren på utsidan, tvättade av alla fönsterbläck, solade en stund, gick in och dammade lite, ut i solen igen, hängde ut årets första tvätt som faktiskt torkade på 2½ timma! Gick med andra ord och småskrotade hela dagen. Gjorde en liten ritning på skärmväggar, buskar och annat smått och gott som vi ska fixa i trädgården i år. Ska bli så roligt och jag ser fram emot många fina dagar och kvällar med fika, grillning, familj och goda vänner! Finns det något bättre?

På kvällen tog jag mig ett träningspass med wii. Någon undrade hur det fungerade, och visst är det så att du får jogga på stället, vilket fungerar helt okej. Det kör jag mest som uppvärmning, och det brukar bli ca 3-4 km. Det roligaste är ju step up:en, den kör jag o´m och om igen, och det är så himla roligt! Till den övningen har vi ju en fitnessbräda som används, den känner ju av om jag gör rätt och talar annars om det. Sen har jag en favorit till, nämligen rockring, även där används plattan och den känner precis av om jag inte "rockar" tillräckligt, dvs rör mig i stora cirklar. Otroligt egentligen!! Sen finns et ju tusentals övningar till, som jag provat lite till och från. En timme blev det igår i alla fall, och fördelen med spelet är ju att man kan köra det i alla väder och tidpunkter. Skiner solen så prioriteras ju oftast en promenad, men detta är ett bra kompliment tycker jag, som jag kan träna precis när lusten faller på... Prova vet ja!



Vikt nedgång v 4:  - 3.0 kg
             Midja  v 4:   - 3 cm   



Kommentarer
Postat av: Titti

Visst är det härligt att våren ÄNTLIGEN är här !!!

När vi kommer hem från Sälen blommar det nog lite överallt!!! Det roligaste blir nog att se om pappa gjort färdigt hallen när vi är borta !!!!

Jag måste nog köpa Wii fitness, det verkar urkul ju!!!



Kram Titti

2010-04-15 @ 09:16:23
URL: http://www.tittispyssel.blogspot.com
Postat av: messan

Grattis till dig för både viktnedgång och att allt går uppåt. Det är härligt och den känslan är alldeles underbar och karamellen får man suga på länge.

Ha en fin dag vännen!

Kramar

2010-04-15 @ 10:16:10
URL: http://www.jagochminms.blogspot.com
Postat av: Anonym

Grattis till kilona, vad du är duktig!!!!

Har du testat nicka fotbollarna, på Wii det är så himla kuuul :-) Jag fick ju Wii med fitnessbräda av mina snälla barn i höstas när jag fyllde 50, meningen var väl lite regelbunden träning men än har jag inte kommit igång riktigt... den "satans" brädan talar ju om att man har gått upp i vikt sen sist :-) Jag blir inspirerad av dej så nu kanske jag tar mej i kragen o startar daglig Wii jag med.

Ha det så gott

/Birgitha (mormor)

2010-04-15 @ 10:46:31
Postat av: Anna G

Heja Heja! Du är duktig du! Här kämpar jag på lite lätt. Påsken var inte riktigt snäll med mig, men jag ökar motioneringen och så ser vi vart det bär!

Sv: det känns omöjligt, men vet att utmaningar kan kännas så ibland!

Ta hand om dig!

kram Anna

2010-04-15 @ 21:39:04
URL: http://[email protected]
Postat av: Linda

duktig du är! =) kram

2010-04-15 @ 23:56:43
URL: http://lindali.bloggplatsen.se
Postat av: maria

Önskar dig en mysig och trevlig helg :)



Själv ska jag kurera mig i min förkylning :(

Trist att vara sjuk...



Må så gott !

Kram Maria

2010-04-16 @ 08:09:22
URL: http://www.forsnetblogg.se/Maria
Postat av: my

Livet är bergodalbana, och det är det som är tjusningen! Hur trist vore det inte annars???

Bra jobbat med kilona! Kram och ha en go helg

2010-04-16 @ 16:22:37
URL: http://myilivet.blogg.se/
Postat av: Ulrika

Åh, vad glad jag blir att läsa här. Underbart att det går uppåt för dig, det gör det faktisk för mig med, så vi får njuta ihop. :)

Grattis till kg-nedgången. härligt när man jobbar för något och märker resultat.

Ha en underbar helg.

Varma kramar till goa malin.

2010-04-16 @ 22:16:56
URL: http://mittmirakel.blogg.se/
Postat av: Barnens Hjältar

wow, vad fint här är :-)

Grattis till minskningen..bra jobbat :-)

2010-04-16 @ 23:10:43
URL: http://barnenshjaltar.blogg.se/
Postat av: bjorne

Jättekul att allt blev så bra och du ser med ett guldhjärta så kan man hjälpa många och påverka dom som är dumma beslutsfattare,ta det lugnt med viktminskningen det kan ju va kul att få känna att det är något man kramar om när vi träffas,kram.

2010-04-17 @ 21:35:44
URL: http://bjornesmagazin.blogg.se/
Postat av: marie

Ja, precis som du skriver så ska nog livet kanske vara både uppåt o neråt....

Du är så duktig! Hurra för dej!!

kram

2010-04-17 @ 22:55:43
URL: http://mariekjerulf.blogg.se/
Postat av: birgitta

Vad glad jag är för din skull. Och jag vet att med rätta känslan så kan man komma långt med vad man väljer. Det där med WII sporten är inte så dumt, ska nog skaffa mig en fitnessbräda jag med, vi har WII med inte brädan :)



Du kämpar på så enormt bra och är superduktig med det du gör. Önskar dig en finfin vecka. Kram i massor från mig

2010-04-19 @ 09:02:38
URL: http://birgittagh.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0