Balsam för själen...

Livet rullar på för min del, och allt bara går min väg känns det som. Jag tror mer och mer på teorin att allt du "tänker" kommer till dig. Men det gäller att tänka det man önskar mer än bara en gång förstås... Positiva tankar ger positiva förändringar, negativa ger dessvärre just negativa... Nu menar jag inte matriella ting kanske, utan det som verkligen är viktigt....

För ett par år sedan, när jag var inne i ett långt och jobbigt skov som innebar att jag var sjukskriven lång tid från mitt jobb, önskade jag att jag kunde hitta ett arbete om inte var så fysikt tungt som mitt, ett arbete som ändå lät mig ha kvar mina underbara arbetskamrater och kontakten med de gamla.. Förra veckan gjorde jag min första arbetsdag på ett nytt jobb inom kommunen, och jag kommer ha kvar både arbetskamrater och mina pensionärer. Helt fantastiskt och helt otroligt!

För bara 8 månaders sedan, när sonen just avslutat höstterminen i 9:an såg det väldigt, väldigt tungt ut för hans del. Flera IG, bl a i kärnämnena gjorde att drömmen att komma in på Bygg och anläggning såg väldigt, väldigt mörk ut. Men jag gav mig inte, tänkte positiva tankar, det skulle gå, det krävdes så lite, och jag grät glädjetårar på examenensdagen när jag insåg hur mycket han hämtat upp. Senare kom även antagningsbeskedet som visade att ahn faktiskt hade kommit in...

Jag har fler exempel, många fler, men det jag egentligen vill ha sagt är;  ge aldrig upp, för när det känns som mörkast, kan det med tanken vända, du är lite vad du tänker.. Kläng dig fast vid det du vill uppnå, hur svårt det än må vara, och jag lovar att du en dag når dit.

Min rematolog sa en gång, att det var otroligt att jag, trots min sjukdom och mina andra "skavanker" i kroppen,  klarat jobba så som jag gjort i alla år. Att jag nu dessutom pysslar så mycket, hade kanske varit otänkbart om jag inte "tänkt" mig till att klara det. Nu tror jag till och med att det hjälper mig att må bra. Det ger så mycket positivt att få göra allt jag gör, pysslandet, butiken... Jag lever lite i min dröm. Allt är efter mina förutsättningar, jag gör det jag orkar, varken mer eller mindre, men det fungerar bra ändå... Önskar att fler kunde finna denna balsam för själen som jag har gjort..

Jaa, det var väl allt för nu! Kram på er!


Kommentarer
Postat av: Milla

Vad gullig du är. Jag skulle VERKLIGEN behöva en sten mot huvudvärken. :/ Kramkram!

2011-08-28 @ 21:22:50
URL: http://millablom.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0