Tankar....

Har precis tittat på Tv4 play och torsdagens program av Efter tio med Malou Von Sivers och där både Sara Natt och dag och Johanna Najjar medverkar...  http://www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/efter_tio?title=efter_tio&videoid=2171007  Känner mig lite...låg.  Programmet handlar om den Bloggande patienten, där bla Johannas syster Sabina hade en stor roll. För hon var en patient. Hon bloggade. Hon hade cancer. Programmet handlade väl lite om att blogga eller INTE blogga som patient. Personligen tror jag att det hjälper mycket. Man kan öppna upp sina tankar för människor man egentligen inte känner. Det kan låta märkligt, jag vet, men ibland tror jag det är lättare att skriva av sig, att skriva vad man verkligen känner, att vara lite "anonym". För att prata med sina nära och kära kan nog öppna upp för en rädsla för att såra, att berätta sådant som dom egentligen inte vill eller orkar höra, saker som kan vara SVÅRT att prata om.

Jag tycker själv att det är skönt att ha en blogg att skriva av mig på, även om jag inte längre uppdaterar så ofta. Inte fr att jag  har någon sjukdom att jämföra med Sabinas cancer, men jag kan ibland känna att det är skönt att gnälla av sig lite.. Sabina, som verkligen var sjuk, gnällde väldigt sällan, hon var verkligen en underbar människa på många sätt, så klok, en männiksa som jag lärde känna just genom bloggen. Önskar så att jag hade fått träffa henne på riktigt, hon är en av mina vardagshjältar...

I höstas träffade jag ju Sara som var kurator till Sabina och som också skrivit böcker om henne. Kändes lite märkligt att möta upp henne här i Grums,att hon bilade hela vägen frn Stockholm för att träffa mig. Det blev en intervju, och hon fick mig att vakna upp lite... Saker som jag förträngt, kom upp till ytan, och jag är glad att jag har tidningen som påminner mig.. Hennes ord om vad jag borde göra, och hon har ju rätt..

Ett av de sista orden Sara sa innan våra vägar skildes för denna gång, var att jag var så lik Sabina. Förresten var det hennes första ord också, när hon klev ur bilen och utbrast, - titta Stefan,m vad lik Sabina hon är. Stefan höll dock intem ed, och till utseendet är vi heller i nte särskilt lika. Men att överhuvudtaget ens bli jämförd med en så klok och stark människa som Sabina, gör mig mer än hedrad.. 

Snart är det årsdag igen, 3 år har passerat sedan Sabina lämnade jordelivet, och jag undrar så hur det går för hennes familj? Hennes barn och vänner..  En sak är säker, utan Sabinas blogg hade jag aldrig ens vetat vem hon var, så visst har bloggen betydelse? Kommentarer
Postat av: messan

Jag hade inte möjlighet att se det men tack för tipset. Jag ska se det på datorn ikväll.

jag mailar till dig.

Sabina var en kämpe. Jag var med i slutet och läste hennes blogg så otroligt mycket styrka fanns där.

Varma kramar

2012-03-19 @ 10:37:40
URL: http://www.jagochminms.blogspot.com
Postat av: messan

Har nästan lite dåligt samvete...men har inte varit här på två dar men jag ska miala dig nu.

Kramar om dig

2012-03-21 @ 23:06:04
URL: http://www.jagochminms.blogspot.com
Postat av: term paper

No man can read this magazine, it is oriented on women.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0