Arg, ledsen & besviken......



Pratade med min chef nu på morgonen, för att få lite hjälp med examensprovet jag håller på att göra till vår nyblivna pensionär! Vi kom ju självklart in på ämnet omorganiseríng, och nu sitter jag här och snyftar som en liten unge!! Jag är rädd att förändringarna för vår grupp, kommer att bli större än bara "schemamässigt". Hon tyckte att jag tog detta för käsnlomässigt!!  FÖR känslomässigt? Det handlar om att helt förändra en grupp som fungerar  bra, som dessutom har roligt ihop och som lyssnar på varandra, vilket är jätteviktigt! Så är det inte i många grupper som har en sammansättning av 20 fruntimmer tror jag! Har ju jobbat på andra ställen, men aldrig i en sån här härlig grupp! Att bry sig om och tycka om sina arbetskamrater, som var och en har något alldeles unikt! Så vill jag se människan i alla fall. Är jag då känslomässig, när jag sörjer för att det kanske inte kommer att se ut så här framöver? Viktigt att inte köra över någon, som har en annan åsikt en sig själv. Varför förstöra ett vinnande koncept?

När jag började i gruppen för 7 år sedan, var det en trött och utsliten grupp, med många långtidssjukskrivna. En del orkade inte ens hälsa på mig när jag gjorde min första dag. Jag har skrivit om det tidigare... Kände att här behöver vi förändra saker! Vi drog igång det här med 3-3 modellen, där vi alla strävade mot samma mål och klarade det, trots att vi var 6 personal för lite. Ny personal kom till, då de andra blev sjukpenionärer, och vi växte ihop som fungerande grupp. När det varit motigt och tungt på jobbet, har man ändå gått dit med lätta steg, för man vet, att man har världens goaste arbetskamrater att skratta ihop med. Att vi kanske ska splittras och delas upp med en annan grupp??? Jag säger kanske, för kommunen verkar inte veta någonting säkert! Ändå törs de riskera så mycket genom att ta bort och ändra, innan de vet vad som väntar istället! Knepigt, eller ligger inte alla korten på bordet?

Måhända är jag en känslomänniska, men är det dåligt? Jo, jag drar ju in känslorna i det är, som hon sa, och visst, sörjer jag  för denna förändring, då jag ser, att den störta förändringen sker i just vår grupp. Inte får vi någon istället för de 3 som slutat heller!  Tycker att kommunen kan anställa robotar istället så lyckas de bättre med sina förändringar! Hellre är jag "känslig" och bryr mig om mina medmänniskor,  än att vara en okänslig och kall människa som inte bryr sig om något annat än sig själv! TACK för ordet!

Kommentarer
Postat av: Cim/Lilla Frun

Nej nej gumman, du är inte för känslomässig i detta, du har helt o fullt rätt, vad är det som gör att de vågar ändra o slita upp en så bra grupp, det är ju tack vare den som det hela funkar om jag inte missförstått allt åt h-vete...

Stå på dig o säg vad du tycker o känner, det tjänar du på i längden...´

Massor av stärkande kramar!

2008-12-03 @ 10:04:45
URL: http://nygiftafrun.blogg.se/
Postat av: Bitterfitta

låter jobbigt! ta hand om dig! kram

2008-12-03 @ 10:34:25
URL: http://storstadsbulimiker.blogg.se/
Postat av: Marie

Jag instämmer helt med dig Malin.

Dumma dumma kommun.Klart man har känslor i kroppen.

2008-12-03 @ 12:04:24
Postat av: britten

näää aaaaarrrrrggggg...vad hamnart vi i samhället om vi inte har en empatisk förmåga och bryr oss om varandra ....jag blir så ledsen för din skull du fina männsika...aaaarrrrrggggg moooooorrr

2008-12-03 @ 12:53:31
URL: http://pyrobritt.blogg.se/
Postat av: Kattis

Åh, så en förändring ska inte inräknas känslor då. Är det så din chef tänker.

Men ser inte de mänskliga konsekvenserna?? Så otroligt dumt.

Klart du reagerar.

Men du fårt ha det gott, så gått det går.

KRAM

2008-12-03 @ 13:53:47
URL: http://kattis11.blogg.se/
Postat av: soffie

herregud va dumt,att de inte lyssnar på er som jobbar det är ju ni som sliter,

men så verkar det alltid vara inom både barnomsorg och äldrevården,

helknäppt,

du är en kämpe du!

ha det så gott du kan!

2008-12-03 @ 18:19:11
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Byggarn

Man ska aldrig ändra på ett vinnande lag som sagt!!! Hoppas att allt går bra för dig!! Arg och besviken, köper jag. Men ledsen ska ingen behöva att vara!!

2008-12-03 @ 19:32:07
URL: http://tramlinger.blogg.se/
Postat av: bjorne

Hemma allt bra,men det verkar det inte vara på ditt jobb,tror dom där som stoppar sleven och rör om i det dom inte vet något om inte har alla celler kvar i sina hjärnkontor,men drar vi in några kronor här och var kan vi höja våra löner efter nyår,jäkla typer,men dom kommer att få gå som byfånar i sin egen kommun om det går igenom det dom vill,kram och var i form till festen.

2008-12-03 @ 20:26:36
URL: http://bjornesmagazin.blogg.se/
Postat av: Anonym

2008-12-03 @ 20:56:43
Postat av: En Uska

kanske tar du ut för mkt i förskott

hur fungerar den andra gruppen som du nämner att ni ska slås i hop med?

tycker bara att jag kan läsa det negativa mellan raderna?! har ni pratat med dom? är det ni i eran grupp som bestämmer eller är det inte verksamheten som styr schemat??? nej,ryck upp dej och se nåt positivt med det hela!

2008-12-03 @ 21:01:46
Postat av: sabina

Det e bra att bli arg ibland.........Ut med de bara! Kramiz

2008-12-03 @ 22:12:48
URL: http://mittlivsabina74.blogspot.com
Postat av: Helena

Usch och fy Malin, du är nog i både fel och rätt bransch tror jag. Rätt för jag vet att sådana som du behövs just där du är, personer som bryr sig om andra, fel för att det är en sektor som alltid råkar illa ut när det gäller neddragningar osv tycker jag.



Skickar en stooooor kram!

2008-12-03 @ 22:26:32
URL: http://helenasnackar.blogg.se/
Postat av: peter pc carlsson

Jag hoppas att du har fel, ja att det inte blir några stora förändringar utan att ni får fortsätta med ert sätt att arbeta. Hoppas, hoppas.



Jag vill också passa på att utmana dig. På min blogg har jag startat Länk till Lucia http://enbart.blogg.se/2008/december/utkast-adam.html



Tanken är att sprida ljus genom att skänka och länka. Alla som kopierar sidan ger minst 20 kr till barncancerfonden, skriver på sin egen blogg och utmanar minst två personer till.



Hoppas du antar utmaningen.



/PC

2008-12-03 @ 22:38:59
URL: http://enbart.blogg.se/
Postat av: Gabbi

Morning raring!!!

Ha en fin dag!

Kram

2008-12-04 @ 07:35:24
URL: http://mamsen71.blogg.se/
Postat av: Julia

Tyvärr verkar det vara så i kommunen nu för tiden, det är bara pengar pengar pengar som gäller, och så vips står de där med halva arbetsgruppen utbränd och undrar vad som hände. "Om det inte är trasigt så behöver det inte lagas" som man så väl brukar säga.

Tänker på dig! stor varm kram

2008-12-04 @ 08:05:36
URL: http://chocolatefrog.blogg.se/
Postat av: Plogflickan

Föör känslosam, hur kan man vara det?

Ha en fin torsdag.

2008-12-04 @ 08:59:13
URL: http://plogflickan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0