Uppdatering - Hemma hos oss......Julen 2011Köket.... Nysydda rödrutiga gardinerLagomt till jul så blev hallen tapetserad...
Dock lite tomt på väggarna fortfarande. En "Nära & Kära" fotovägg planeras på väggen bakom fåtöljerna...Julgranen 2011. Dåligt med paket ännu, men det blev ju.......några fler i alla fall.

 

Denna lucia är jul för mig. Vår granne Hildur gjorde denna när jag var mycket liten, den har alltid varit med på jularna, och jag blev så glad när min mamma ville att jag skulle ha den....Även denna enkla tomte, gjord av piprensare är jul för mig. Då min mamma hastigt gick bort 2001, och jag och mina 3 syskon städade ur lägenheten, delade vi utan problem upp alla saker. När vi kom till denna enkla tomte, ville alla 4 ha den, den hade så många minnen med sig, så vi beslutade att vi skulle ha delad vårdnad om den... Vad är guld och ädelstenar mot värme, minne och kärlek?


Jippie!!!Har nu för hundraelfte gången försökt att ta i tu med mina överviktskilon... Oftast är jag duktig ett tag, och sedan kommer jag av mig igen. Möjligen blir det så igen, och jag sätter inga stora krav på mig, vill inte känna dåligt samvete för varje dag jag stoppar i mig några extra kalorier, de dagar jag av någon anledning inte motionerat som jag borde. Jag är ju trots allt ganska frisk, värken är inte livshotande så jag är såklart lycklig för det.

Men denna vecka har jag börjat tänkt lite mer på hur och vad jag äter. Jag har bojkottat smörgåsar, ätit gröt på morgonen, ätit en lätt lunch, mestadels bestående av sallad. Jag har ätit middag vid 5-6 tiden, vilket gjort att jag inte heller är så sugen på något på kvällen. Dåligt med träning har det blivit, endast 2 pass på crosstrainern, så gissa om jag blev förvånad i morse när jag ställde mig på vågen! Minus 1.6 Kilo!!! Lycka! Så enkelt det varit till och med! Känner mig lite extra peppad nu måste jag säga....13,4 kilo till är mitt mål, i alla fall till att börja med!!! Wish me Luck!!!!


Skräll!!

Jag lovar och jag lovar... Lovar att jag ska skärpa mig med inläggen, för de få läsare som jag vet  fortfarande kikar in till mig. Ni är så söta som inte glömmer bort mig! ♥ Dessvärre är jag nog en riktig värmlänning, jag lovar och jag lovar...

Nya jobbet är väldigt roligt och mycket spännande, men det tar dessvärre också mycket energi... Svårt att sitta i den positionen att planera, när man vill att alla ska må bra. Självklart innebär det stora förändringar för dom som det berör. Men jag tror på detta, ser framåt, ser möjligeterna vi kan få ut av det i framtiden. Möjligen är det så att jag inte har så mycktet energi från början, och då räcker den inte så mycket längre än till arbetet. Både jag och gubben har varit otroligt slitna denna vinter, men jag tror att ljuset som sakta kommer oss närmare ska råda bot på tröttheten. Saknar dock mina vänner, alla småtroll som jag känner, för dom har jag sett på tok för lite under en tid nu. Men som sagt, det blir nog bara bättre.

Idag fick jag i alla fall bekräftat att trafikolyckan i december INTE var mitt fel!! Det trodde jag i och för sig inte heller, men man kan ju heller aldrig veta vad dessa utredningar tar fasta på. Allt gick ju bra, och det är trots allt det viktigaste. Känner däremot att jag inte längre gillar att köra bil. Tänkte på det senast i morse när jag terigen körde sonen till bussen, jag känner mig OSÄKER! Rädd! Hjärtat slår snabbt och jag är onaturligt vaksam.. Tror även Casper känner det, i morse sa han; - Kör försiktigt när du kör ut nu! Förstår inte varför  jag känner så här, det var ju ingen jättestor krock egentligen, det var ju bara bakifrån, men smällen minns man ju alltför väl. Först fattade jag ingenting, sedan ser jag en bil som "svischar" tätt  förbi mig... Nåja, det ska väl gå över det också.

Annars är januari födelsedagsbarnens månad... Hittills har Moa, svärfar, svägerskan, Lille Hugo, Marita och Peter fyllt, kvar är lilla "Pålle", dvs Emelie, som är syster ysters yngsta... Passar därför på att säga GRATTIS till dom alla här. Nu är det fredag och jag ska mysa med lite god mat och dryck framför tv:n ...


Poff!!!!

Ännu en helg som rusat förbi, trots att man fick en extra ledig dag i samband med trettondagen. Inte har man orkat/hunnit allt man önskat, både jag och gubben har varit slitna denna vinter, så vi missade även 50-årskalaset på CCC. Energin fanns inte, och det är nog värre för min gubbe än för mig. Hoppas man piggnar till i takt med att det blir ljusare ute. Helgen har bestått av pyssel, har haft några beställningar som skulle vara klara tills idag, kors i taket hade jag hit svärföräldrarna på middag idag och gårdagen spenderade vi i stan. Jag köpte mig sängborden jag gått och klurat på så länge.. Det finns för många modeller att välja bland så man får lite beslutsångest emellanåt..

HEMNES Avlastningsbord, svartbrun Bredd: 46 cm Djup: 35 cm Höjd: 70 cm
Det fick bli denna modell, fast i vitt då....


Märkligt nog är det redan dags att städa uy julen, men jag tänker suga på den karamellen lite till..  Tycker att det är så mysigt med all julbelysning, gran och alla tomtarna, och som vanligt gick även julen på tok för snabbt. Nästa år kanske man hinner njuta mer, för jobbar jag kvar på den jobb jag har idag (tjänsen är i försöksstadiet), så blir ledigheten betydligt större så, och ni tycker väl jag är tokig när jag säger att jag redan längtar dit..

Veckan som kommer ska jag vara social!!! Jag ska verkligen försöka träffa mina vänner och mina "småtroll", som jag saknar så mycket, så det ska stå på prio 1 listan. Sen hoppas och tror jag att jag ska få hämta min lilla "pärla" som varit 2 veckor på verkstaden efter vår krock. Pratade med firman i onsdags, och då var den på lackering så det vekar vara på G i alla fall..

Kom just på att jag idagarna varit rökfri i hela 14 år, och det är något jag är så stolt över!!!!


Till mina barn,,,,

Solen lyser i ditt hår
Marken blomstrar där du går
Om du ber mig ska jag stilla vågorna

Varje rörelse är sann
Världen vilar i din hand
Om du ber mig ska jag vända floderna

Jag har gett dig detta liv
Jag har sett dig bliva till
Om du ber mig ska jag tysta vindarna

Jag blir gårdagen för dig
Du är framtiden för mig
Om du ber mig ska jag släcka stjärnorna

Jag kunde svalka öknarna
Jag kunde smälta isarna
för en oersättlig stund
i din närhet

Jag kunde skingra skyarna
Jag kunde lyfta slöjorna
För ett svindlande bevis
På din kärlek


"Isabelle" av Björn Afzelius


Felet med kvinnor .

Då gud skapade kvinnan hade han kommit till sjätte dagen med överarbete. Då dök en ängel upp och sa: Varför lägger du ner så mycket tid på den där? och herren svarade. Har du sett alla specifikationerna som jag måste rätta mig efter för att forma henne? Hon ska ha ögon som kan få män att smälta, ha mer än 200 rörliga leder och en kyss som kan läka alla mäns sår. Hon ska kunna ge en kram som kan hela allt ifrån ett skrapt knä till ett brustet hjärta och allt detta ska hon kunna göra med endast två händer.

Ängeln blev förundrad över alla dessa egenskaper ''bara två händer?! Omöjligt!'' och detta är bara en standardmodell?'' Detta är för mycket arbete för en dag sa ängeln, vänta tills i morgon och gör färdigt henne då?''Det vill jag inte , svarade herren. Jag är så nära på att fullända denna varelse som är mitt hjärtas favorit. Hon helar sig själv sina barn och hela sin omgivning när de är sjuka i hjärtat och hon kan arbeta 24 timmar i sträck. Ängeln närmade sig kvinnan och rörde vid hennes kind ''Men herre du har gjort henne mjuk'' Hon är mjuk men jag har även gjort henne stark!. Du ska bara veta vilka krafter hon besitter, vad hon kan klara och hur länge hon kan hålla ut!

 ''Kan hon tänka?'' frågade ängelen. Gud svarade; Hon kan göra mer än så. Hon kan vara rationell, förhandla och få den minsta att känna sig älskad och stor. Plötsligt fick ängeln syn på något och pekade på kvinnans kind. ''Hon läcker min herre, du måste ha lagt för många bördor på henne''¨

''Hon läcker inte, det är en tår''Svarade herren. ''vad är den till för?'' Frågade ängeln fundersamt. Och gud svarade;'' Tårarna är hennes sätt att uttrycka sig på. Henns sorg, hennes tvivel, hennes kärlek, hennes ensamhet, hennes kämpartårar och hennes stolthet. Detta gjorde ett stort intryck på ängelen!

'' Du är ett geni herre'' Du har verkligen tänkt på allt! Kvinnan är fantastisk. Det är hon svarade herren! Kvinnan besitter styrkan att förändra mannen. Hon tål svårigheter, hon besitter lycka, kärlek och mening. Styrka? frågade ängeln. Men är det inte mannen som besitter styrka?

Och gud svarade. Mannen besitter fysisk styrka men kvinnan. Hon har något större något starkare. Hon besitter psykiskt styrka. Så starkt att den kan flytta berg. Hon besitter styrkan att kunna; le när hon vill skrika, att sjunga när hon vill gråta, gråta när hon är lycklig och att vara lugn när hon är rädd. Hon slåss för det hon tror på, hon ställer sig upp mot orättvisor! Hon är demokratiskt. Hon ger allt hon äger och har så familjen ska må bra. Hon står vid den hon älskar i vått och torrt och följer dem vart de än går! Även fast hennes hjärta är på väg att brista ger hon det sista hon har till de hon älskar. Hon kan älska villkorslöst, hon besitter förmågan att skapa liv, mirakel, lycka, kärlek och styrka! Hon gråter när hennes barn segrar. Hon blir glad för sina vänners framgång, och hon blir exalterad vi en födsel eller ett bröllop. Men det finns ett fel på kvinnan. Hon glömmer hur mycket hon är värd!!


RSS 2.0