Äntligen lördag!!

Äntligen är det lördag, vilket innebär att jag har tre lediga dagar framför mig! Ska njuta av varje sekund! Gick till 16 idag, och nu sitter jag här med en toning som snart ska sköljas ut. Ikväll kommer ett par kompisar hit på lite mat och dryck, det ska bli trevligt! Gubben står för fullt och förbereder maten ute i köket. Idag har det snöat lite igen, och det har lagt sig som ett vitt fint puder, över den innan oplogade, isiga backen!! Livsfarligt vill jag lova, för idag har vi halkat iväg både en och två gånger. Så är det när kommunen drar in på plogningen, så snöblasket har frysit..  Annars ser jag mest fram emot en sovmorgon i morgon, det ska bli så skönt! Har ju varit lite dåligt med sömn några nätter! Visst är det typiskt att man alltid är mer förkyld på nätterna än på dagarna??? Önskar Er en härlig lördagkväll!

Dagens kloka ord!Man får bara en resa genom livet,
så glöm inte att stanna upp och lukta på blommorna


FREDAG....

Åkte till jobbet i morse, utan att  ha sovit många timmar inatt..  Drömt en massa konstigt, tänkt på schemat och det har vartit fullständigt kaos i hjärnan. Det går inte att göra ett bra schema, lika bra att inse det, alet är att antingen jobba i stort sett varje dag, eller ha mindre folk ute per dag, och stressa runt mellan vårdtagarna... Pest eller kolera.. Bara att hoppas att vi håller!! Nu är jag hemma på lite permission, men ska snart vara tillbaka igen, för att köra det sista kvällsrycket!! Hade först tänkt ta semester i morgon, men det är svårt att få ut folk, alla vikarier har jobbat som sjutton sista tiden, de är verkligen guld värda! 

TRÖTT........

Är för trött för att skriva och kommentera ikväll.... I morgon ska ett schema vara klart, ett schema som inte går att få ihop med den personal vi är!! Så är det bara!! Detta tar på krafterna hos alla på jobbet nu! Matematiken säger sig själv, vi är 8 i gruppen, men bör vara 7 personal om dagen för att klara verksamheten! Hur gör vi, om vi vill vara lediga mer än en dag i veckan?? Blääää..................... Återkommer i morgon, och svarar, och lägger ut ett positivare inlägg! Godnatt!

Torsdag & eftermiddagstur....

Idag är det alltså torsdag, inte klokt vad fort en vecka går! Säger som pigan, det är ingenting annat än måndag och lördag! Hursomhelst väntar en eftermiddagstur på mig idag. Känns sådär, är fortfarande lite slö oi kroppen, men bacillerna frodas överallt, och det finns många som har det värre än så! Borde ju göra en massa nyttiga saker, men har istället pratat med  Maria och Helena, svarat på kommentarer och i stort sett bara suttigt på arslet. Dags att sätta lite fart, förhoppningsvis får jag gjort lite av det jag hade tänkt mig igår. Har ju glömt att tala om att vi äntligen fått Fitnessbrädan till Wii, och sonen har tränat bort 0,9 kilo på en vecka!!! Vore något för mig det, och ska självklart sätta fart, så fort halsen är lite bättre!! Önskar Er som läser en riktigt härlig torsdag!!

Kvinnor är smartare än män......

Fick ett mail av Annika.....

Det var en man som hade arbetat hela sitt liv, sparat alla sina pengar och var riktigt girig när det blev tal om hans pengar.  Just innan han skulle dö sade han till sin hustru:  - När jag dör vill jag att du tar alla mina pengar och lägger dem i kistan tillsammans med mig. Jag vill ta med mig mina pengar till livet efter detta. Och hans hustru lovade honom av hela sitt hjärta att när han dog, så skulle hon placera pengarna bredvid honom i kistan.
 
Och så dog han ... .
 
Han låg där i kistan och hans hustru satt svartklädd med sin väninna sittande bredvid sig. När ceremonin var över, och just innan begravningsentreprenören skulle stänga kistan, sade hustrun: - Vänta, bara en stund! 
 Hon hade en låda med sig och den gick hon fram och lade i kistan. Begravningsentreprenören stängde kistan och rullade iväg den.
 
Hennes väninna sade: -Jag vet att du inte är dum, men Du la väl inte alla pengarna där i kistan tillsammans med din man???  Den lojala hustrun svarade: - Hör nu, jag kan inte ta tillbaka mitt ord. Jag lovade honom att jag skulle lägga pengarna i kistan med honom.

-Menar du verkligen att du lagt alla pengarna i kistan?!

-Ja, det gjorde jag, svarade den lojala hustrun.
 
Jag samlade ihop allt, satte in det på mitt konto och skrev ut en check åt honom. Om han kan lösa in den, så kan han spendera pengarna.

Historiens sensmoral: Kvinnor ÄR smartare än män ...! 

 

Arga bullar!

Gav precis förslag till en vän, som är mycket arg för tillfället!!! Har ni också varit det? Så arg och besviken på en annan människa så ni inte vetat vart ni ska ta vägen??  Man kan ju inte gärna gå ut och gapa och skrika, för då blir man säkert bara inspärrad nånstans. Så jag har ett bättre tips till er! BAKA ARGA BULLAR!! 

GÖR SÅ HÄR:Gör en bulldeg, Fantisera sedan att degen är personen ni är riktigt arg, ledsen och besviken på.. knåda, kasta den i bänken, skrik, använd knytnävarna, gör vad ni vill med den, och jag lovar, lite aggressioner kommer att släppa i alla fall.... Bara ett litet tips!!!


Välkomna mig in i klubben.....

Sådär ja! Vaknade mitt i natten av halsont... riktig eländig halsont! Känner mig trött och halvdan!! Inte konstigt, verkar som halva vårt klot går och är förkylda för tillfället. Flickan stannade äntligen hemma idag, hon har ju varit i skolan med både feber, snuva och halsont, sedan i fredags, för hon kan ju inte missa nåt!! Bra att hon är nogrann, pliktrogen och inte tar tillfällena att stanna hemma på, men ibland så är det ju viktigt att vila sigockså, när man är dålig.  Känner mig riktigt slö, och jag som tänkt göra så mycket idag!!! Räkningarna är betalda i alla fall, det är väl det viktigaste....

Dagens kloka ord!


Det är inte vad du är som håller dig tillbaka,
utan det är vad du inte tror att du är

Var har allt småfolk och alla älvor tagit vägen?Förr i tiden kunde man se älvorna dansa på ängen.
Deras svepande klädsel och deras nästan genomskinliga vingar rörde sig i takt med vindens sus.
 Om man lyssnade noga kunde man höra glittrande skratt likt klangen från små silverklockor.
Det var älvorna som lyckligt dansade och lekte bland dimmolnen på en sommaräng.

Förr i tiden fick människorna hjälp av tomtar i ladugårdar och stall.
Tomtarna skötte om djuren och höll snyggt, men om något inte passade dem
kunde de bli sura och ställa till förtret. Därför ställde man ut skålar med mat till tomten
för det gällde att hålla sig på god fot med honom.

Förr i tiden bodde det vittra ute i markerna. De levde familjevis och det gällde även här att inte störa.
Det gick den illa som råkade klampa ner i en bosättning som vittra rådde över.
Förr i tiden kunde man se näcken sitta på en sten mitt ute i forsen och spela på sin fiol.
Med sitt spel lockade han främst till sig unga flickor som han drog ner i forsen när de kommit nära.Nu för tiden ser man aldrig några älvor som dansar.

Nu för tiden får man inte hjälp av några tomtar i ladugårdar.

Nu för tiden behöver man inte riskera att förarga någon vittra.

Nu för tiden hör man inte näckens gäckande spel när man närmar sig en fors.

Vad har då hänt med allt småfolk och alla älvor?

Och vad har hänt med alla troll och jättar?
Idag lever människan i en hektiskt och upplyst tid. Allt på jorden har genomgått en vetenskaplig analys.
Vittra, tomtar och troll har trängts bort, dels genom att stora områden är bebyggda och dels genom
att människan inte längre lever nära naturen.

  

Idag tar sig inte människan tid att se och uppleva naturen som man gjorde tidigare.
Stress och en utveckling av tekniken som går med hissnande fart, gör att människan inte
längre kan leva tillsammans med småfolken. Dessa har försvunnit för att kanske aldrig komma tillbaka.
Dessutom har människans tro förändrats: "Det finns ju, och har aldrig funnits några älvor och vittra!" Kanske det är sant det som dagens moderna människa vill påstå. Eller...??!


Puh....

Sitter här och ser att klockan passerat 21. och undrar: VAR  tog denna dag vägen?? Var ute och shoppade lite på förmiddagen, och sen kom Jenny hit vid 12. Vi käkade lunch, fikade & pratade, pratade och pratade... Mycket viktigt kom vi fram till också, för vi är så smarta!!! Förstår inte vart timmarna tog vägen bara, för plötsligt var klockan halv 4, och jag skulle hämta Josse vid stationen. Hon sa i telefon att hon skulle börja gå, och var ända vid vårdcentralen när jag kom, hihi... Tidsoptimist? Vem? Jag? Nåja, det var jätteskoj att träffa Jenny ordentligt och se att hon mådde mycket bättre nu! Hon kommer att gå stark ur det här, det är jag säker på......

När gubben kom hem från jobbet, åkte vi till ikea och köpte soffan som jag trånat efter så länge. Rände runt lite på OBS! också, och klockan hade hunnit bli närmare 20 när vi kom hem. Nu har sonen fått in vår gamla soffa, med en ny svart klädsel och jag håller som bäst på att stryka överdragen till den nya. Var tvungen att ta en paus, känns som huvudet ska ramla av kroppen!!! Blir nog tidig sänggång idag igen, har blivit en riktig sömntuta som är kroniskt trött!! Hoppas våren skyndar sig hit, och skänker oss alla lite ny energi!!! Nu, dags att återgå till strykningen!

Minns Ni?Här har vi min och gubbens tryckarhångellåt från det ljuva 80-talet....
Den 30:e mars firar vi 25-årsjubileum, det ni!!!!!  (konstigt, för jag är inte en
dag över 25, hmmm.......eller?)

En tanke....Genom att adoptera denna droppe och placera den på din hemsida/blogg,
så visar du sympati för alla utnyttjade barn som finns på vår jord.
Droppen är en symbol för alla tårar som fälls jorden runt av barn
som lider i sin ensamhet.

Dagens kloka ord....


Livet består egentligen av en enda lång rad av ögonblick
Om vi inte är närvarande i dessa ögonblick
så går vi miste om själva livet


Idag.....

Idag har jag varit hos Maria & Per-Erik på fika och inredningsplanering....   Någon av oss har alltid ett projekt på gång, och däremellan hjälper vi varandra med tips och ideér....    Idag var det fototapet som var på G, och vi hittade jättemånga fina på nätet. Blir skojigt att se vilken dom väljer! Blev lite småsugen på en till här hemma, men vi får se, är ju så mycket annat som går före. Vi har ju tapeter till både datarummet och Josses rum som ligger och väntar. Men visst är det skoj med lite nytt!! På eftermiddagen drog den där knepiga huvudvärken, som jag tror kommer från nacken,  igång igen, så det har mest blivit vila och gymnastik för mig. Har syndat idag igen, då jag ätit choklad...IGEN! Tänk att man ska ha sån otroligt dålig karaktär!! Behöver motivation till att ta tag i kilona nu..... HJÄÄÄLP!

Katten fixar läxorna.....

Hjälpsamma katten hjälper Josse att skriva ......hmmm, radera lite, på datorn.......

Emelie 7 årNu har jag fått ordning på bilderna från 7 årskalaset! Titta vilken fin tårta!!
Grattis igen Emelie!!!Sitter och väntar på att hugga in på fikat!!Självklart blev det lite "Uppvisningar" i sång och dans.....En lära att leva efter......Nedvärdera inte ditt eget värde genom att jämföra dig själv med andra.
Det är på grund av att vi alla är olika som var och en av oss är så speciell.

Sätt inte dina mål efter vad andra människor tycker är viktigt.
Bara du vet vad som är bäst för dig.

Ta inte för givet de saker som du har närmast hjärtat.
Kläng  dig fast vid dem, så som du håller dig fast till själva livet,
för utan dem är livet meningslöst.

Låt inte ditt liv glida genom dina fingrar
genom att leva i det förgångna eller för framtiden.
Genom att leva ditt liv en dag i taget kommer du att leva alla dagar i ditt liv.

Ge inte upp när du fortfarande har någonting att ge.
Ingenting är över förrän det ögonblick du slutar att försöka.

Var inte rädd för att medge att du är allt annat än perfekt.
Det är den bräckliga tråd som binder oss alla samman.

Var inte rädd för att ta risker.
Det är genom att ta chanser som vi lär oss att vara modiga.

Stäng inte ute kärleken från ditt liv genom att säga att den är omöjlig att finna.
Det snabbaste sättet att få kärlek är att ge kärlek,
det snabbaste sättet att förlora kärlek är att hålla fast vid den för hårt
och det bästa sättet att behålla kärlek är att ge den vingar.

Avfärda inte dina drömmar.
Att vara utan drömmar är att vara utan hopp,
att vara utan hopp är att vara utan ett syfte med livet.

Spring inte genom livet så fort att du glömmer inte bara var du har varit,
utan vart du är på väg.
Livet är inte bara ett lopp, 
utan en resa som du ska smaka på varje steg längs vägen.

Emelie 7 år......Idag fyller världens goaste Emelie 7 år! Tänk så fort tiden går, minns det som igår, den dagen hon föddes...
Nu går hon i skolan, älskar att sjunga singstar, mima och göra "uppvisningar" tillsammans med storasyser Linneá...
Kortet är inte nytaget, tyvärr, eftersom jag inte lagt in allt på nya datorn än. Men fin är hon, goa lilla pussgurkan!
Vi var och firade henne igår, och idag väntar kalas nummer två! Önskar henne en riktigt fin dag, med både tårta och många roliga paket...

Måndag....

Måndag morgon! Det betyder ny arbetsdag för de flesta, men inte för mig!! Jag är LEDIG! Jag har haft sovmorgon, och det är sååå härligt! Sovit som en stock har jag gjort också, och det tackar jag verkligen för. Har varit lite si och så med det ett tag nu... Dagen ligger helt oplanerad framför mig, så vi får se vad den så smånigom har att erbjuda. I morgon kommer Jenny hit och fikar, och det ska bli jätteskoj att träffa henne... Måste ju se om magen har växt också på dessa veckor, har inte sett henne sen i december. Men bebben gör henne illamående, så frågan är vad hon klarar av att fika på? I morgon eftermiddag ska vi till lilla goa Moa, och fira henne, lite i efterskott, eftersom jag jobbade när hon fyllde! Då ska jag knycka pussar!!!

Söndag......

Idag har jag jobbat igen, sista dagen för denna gång, och nu väntar åter igen, en treledighet på mig! HÄRLIGT! Direkt efter jobbet idag, åkte vi till systeryster med familj, för att fira lilla Pål Plutt, eller rättare sagt Emelie, som fyller 7 år i morgon!  Tänk vad åren går fort! Min äldsta bror med familj var också där, och det blev som vanligt både fika och många glada skratt. Vi har verkligen skojigt när vi träffas, för den ene är tokigare än den andra.... Tårtan var så fin, förhoppningsvis kommer det bilder i morgon, orkar inte fixa med det nu, för jag är såå trött!Min andra bror, bor ju för långt bort för att kunna vara med, tyvärr, men jag pratade med honom i telefon idag, och han berättade att "Tant Anna" (mammas moster) har gått bort. Visst, hon var jättegammal, och hon har levt ett långt och rikt liv, men det känns ändå som en epok har gått i graven på något sätt. När vi var små, åkte vi alltid upp till Funäsdalen om somrarna och hälsade på både mormor, moster och Tant Anna med familjer... Det var så mysigt, hon bodde i en äkta getvall, en sån där gammal stuga med gräs på taket ni vet... Hennes barn hade också en varsin stuga på tomten, och där fanns även ladgård och "störös", en kaffestuga med bänkar runt om en eldstad... Där har vi suttit många gånger, kokat kaffe över öppen eld och pratat om gamla tider.. I hagen utanför gick hennes 3 penionerade fjällkor omkring och njöt av livet.... Nu har hon alltså gått vidare! Känner sorg, mest för att jag inte hann träffa henne en sista gång, jag har tänkt så mycket, men som vanligt blir ingenting av......
Sov gott nu tant Anna
 

TACK för en underbart vanlig dag......Dagens kloka ord....För varje människa är världen lika ny
som den var på sin allra första dag,
och lika full av skatter
- för den som har ögon att se dem.......

Min nya kompis....

Han är både stark, snygg, tystlåten och supersnabb!!!!
Vem han är? Datorn förståss!!

Dubbeltur.....

Idag jobbar jag dubbeltur igen. Under timmarna jag hittills varit hemma, har jag varit riktigt lat. La mig en stund efter jobbet, och somnade såklart på 5 röda sekunder. Skönt! Nu har vi precis käkat, och jag tänkte se om jag hinner lägga in lite program i datorn innan jag ska tillbaka. Ute har det blåst och snöat hela dagen, inga stora, fina och mjuka flingor, utan isflingor, som faktiskt piskat i ansiktet som nålar... Usch, hoppas det ger sig innan jag ska ut och kuta igen... 

JUST JA..

Gubben kom hem med en ny dator idag. Han  känner till sin sambos abstinens....  Visst är han söt? Får väl återgälda detta på något sätt....... Är djävulskt trött bara, återkommer i morgon.. Kramar om!

Världens bästa Peppe!!!Jag är så ledsen att jag inte hade en riktigt stor och fin grattishälsning till världens bästa Peppe, som fyllde år den 20 Januari!! Vet inte vad jag ska skylla på, men hjärnan är full av både omorganisationer och datahaveri. Du vet ändå att jag tycker att du är både go, mysig och underbar, jaa, den bästa svåger man kan önska sig... Så även om det är lite sent, vill jag säga: Hipp hipp hurra...... Grattis Peppe, som till skillnad från oss andra blir ett år yngre för varje år!! Kramar i massor från mig!! Kommer till spelningen på lördag om allt går i lås!

Fredag & Kaos......

Full rulle idag igen... Har ju jobbat en dagtur, och på något vis finns det att göra hela tiden. Skönt visserligen för dagen går ju fort. På rsten satt jag och prata med världens bästa Linda, som konstaterar att datorn är ganska död. Antagligen får vi köpa en ny! Tråkigt att slänga ut så mycket pengar, men det är stor abstinensrisk, i alla fall på mig. Kommer hem, kör sonen till en kompis, letar bästa prisvärda dator på nä'tet, samtidigt som jag pratar med gubben i telefon. Josse ligger sjuk, med feber och grejer, så det blir till att pyssla om henne idag. Först tända brasa, sen fixa räkmackor, och sist men inte minst, köpa lite godis till henne... Kanske känner hon sig lite bättre sedan.... Ha det bra allihopa, hoppas snart på återseende!!!

Dagens kloka ord!Den som enbart letar efter fel

finner ingenting annat.......

Otursdag....

"Om du sjunger på morognen, gråter du innan kvällen", sa en hjälptagare till mig för några år sedan, då jag nynnade på en melodi, samtidigt som jag lagade i ordning damens frukost!! Idag kan man nästan säga att det stämmer... Slog upp mina gröna i morse, åt frukost och hade det allmänt gott i min ensamhet, tillsammans med kaffet och tidningen... Lönesamtalet gick bra, och jag åkte hem för att städa lite. Började pyssla med lite allt möjligt, nynnade och sjöng, lite under tiden... Det var då allting vände... Överansträngde skulderbladet igen, jag som varit så bra i kroppen så länge! Inte nog med det så började datorn krångla, som jag skrev förut. Först luktade det en aning bränt, vart efter den stendog. Inte kul! Kan bli dyrt också för den delen, har vi otur får vi helt enkelt köpa en ny. Men värst av allt är, att jag tappat den lilla änglabberlocken som satt på armbandet, den hemliga tomten kom till min brevlåda med innan jul!! Jag blev verkligen jätteledsen, för det armbandet betyder mycket för mig... Armbandet har ett budskap, där det står Angel Blessing - may your days all be blessed with the presence of an angel watching over you...  Letat överallt men inte hittat det. Kan erkänna att jag till och med gått igenom hela dammsugarpåsen, bland allt snusk som fanns däri, men icke sa nicke....

Ja ja, inget att gnälla över egentligen, finns bekymmer mycket större än så, jag vet. Datorn ska i alla fall i väg till goa Linda i morgon. Hon har en ide om vad det kan vara för fel, och i så fall kanske hon kan hjälpa mig med det! Håller tummar och tår för att det inte är något värre fel. Ska man se positivt på saken, så har vi i alla fall skärm och allt annat nytt, så vi behöver bara köpa själva systemenheten...  För tillfället sitter jag i dotterns rum, och lånar hennes stationära dator, för hon har ju en laptop också, som hon gör skolarbete på just nu.....

Vackert.....

"I belive in angels, something good in everythin i see...."


Beroende.....

Jaa, jag erkänner! Jag är lite smått beroende av datorn! Men för en timme sedan, när jag satte mig en stund och skulle checka av mail och bloggar, så känner jag en svagt aning av ett bränt os!! Innan jag hinner reagera, så slocknar hela datorn!! Skyndar mig att dra ur sladdarna i alla fall... Men vad är det för fel? Har min dator gjort sitt nu?

Sitter vid dotterns för tillfället, och den är som hon säger, seeeg! Antagligen är den väl full av virus, maskar och trojanska hästar!! Funderar på om det kan vara för mycket damm i systemenheten, men är så jäkla otekninsk att jag inte ens får upp luckan för att se efter !! Bläää... Håll tummarna för att det löser dig, för jag behöver verkligen min dator!!!!
Tror jag får ringa min personliga datorrådgivare LINDA!!
Tjao!!!

Senilpiller......Det är nästa steg tror jag bestämt! Igår när vi hade möte på jobbet glömde jag ju HELT bort att gratulera AnanasAnna, som vann vår stegtävling på jobbet!! Hon har ju ett pris att hämta!! Ber så mycket om ursäkt för detta, min vän, priset ska snart vara i din hand, jag lovar!!!!

Del 3. Andningsmeditation

"Plantera ett frö av meditation
och skörda frukten av sinnesro."

Andningsmeditationen går precis som djupandningen ut på att ge andningen ett lugnare tempo.
Så här gör du: Kontrollera din andning genom att tyst räkna för dig själv mellan andetagen. Börja med att räknatill ett mellan andetagen och öka successivt till åtta.Att räkna tyst för sig själv mellan andetagen lugnar andningen och ger den ett lugnare tempo.

Lönesamtal...

Idag var det dags för lönesamtal igen då. Vi får väl se hur det går, jag har ju inte varit den mest positiva människan inför de förändringar som införs, vilket beror på att jag inte tror på dom helt enkelt! Eller, vissa delar är bra, som det här med EBV osv, men att dra in på folk, samtidigt som området ökar, den matematiken går inte ihop för mig. Brukar vara positiv, försöker hitta ljuset i mörkret, vad det än gäller, och ibland behöver jag nästan lite mothugg för att ta mig ner till verkligheten igen(eller vad säger du Annika). Denna gång är det betydligt svårare...

En sak är säker i alla fall, jag har sagt precis vad jag tycker och känner, jag har inte hållt någonting inom mig under den här proceduren, min chef vet vad jag ärligt tänker om saken. Jag har inte suttit tyst på våra möten, på gott och ont, förtståss... Får se nu om det är så uppskattat! Spelar ingen roll för mig egentligen, för jag har följt mitt hjärta i frågan och det är det viktigaste.....

Dagens kloka ord!


Sjömannen ber inte om medvind. Han lär sig segla.

Utmärkelse nummer 2

tummenupp

Utmärkelse nummer 2 fick jag av Tigerlilja, som för övrigt är personen som skapat den!!
Känner mig både hedrad och glad!!! Tack så jättemycket!!!

Jag har fått en utmärkelse!Titta vilken fin utmärkelse jag fått av Lilla Hustrun Cim!!!!
Jag bockar och bugar, och känner mig självklart hedrad!
Har alldeles för många bloggar jag tycker om, så jag vill nog helst
nominera dom allihopa!! Ni vet vilka ni är!

Hokus pokus....

Nu vet jag absolut vad jag ska göra! Jag ska köpa mig ett trollspö, och lära mig att trolla!! Ikväll hade vi möte på jobbet igen, där vi skulle se över våra "underscheman" efter de nya indelningen, där vår grupp blivit delad på mitten, och en ska kallas Tätort och den andra, som jag ska höra till heter Landsbygd!  VIsst har vi tyckt att vi haft att göra, men när man ser det sådär svart på vitt, då blir man nästan mörkrädd!! Som jag sagt förut, så kommer vi att vara 3 personal mindre, fast att vi får ett till område till att jobba på. Detta innebär landsbygden, och som ni förstår kommer bara restiden göra sitt...

Vi gick igenom vad vi har att göra på de 8 personer som min arbetsgrupp består av, och för det första måste vi vara minst 7 personal per dag (4 dagturer och 3 kvällsturer), för att hinna med omvårdnaden. Förutom det har vi 24 duschar i veckan,  2-3 städ om dagen, gångträning och promenader. Det ska skrivas och hämtas notor, beställas mediciner och lämnas ut apodos, samla in tvätt och köra tillbaka den till kunden...  Hur ska detta gå till? Hoppas politikerna får upp sina ögon och förstår att detta inte fungerar. Och hjälpa varandra kommer vi inte kunna, då alla grupperna har häcken full....

Så det bästa och enklaste måste ju vara att ta en liten intensivkurs hos Joe Labero eller någon, kanhända lär man sig trolla bort en och annan arbetsuppgift då!!!  Genial idé eller hur? Säger bara en sak, tur att vi har så roligt tillsammans i gruppen i alla fall, det underlättar så otroligt mycket! Glada och goa arbetskamrater är nästan det bästa som finns! Under mötet fikade vi på kaffe och en jättesmaskig smörgåstårta!!  Inte illa va?

Del 2 Djupandningsmeditation

"Ta några djupa andetag", brukar vi säga till någon som är stressad eller upprörd för att de ska bli lite lugnare. Faktum är att djupa andetag, eller så kallad djupandning, är grunden i editation. Närvi känner oss stressade glömmer vi nämligen bort att andas ordentligt, istället andas vi enbart med bröstkorgen i små korta andetag.

Så här gör du:
När du djupandas andas du in genom näsan och låter sedan luften pysa ut genom munnen. Utandningen blir långsam, bröstkorgen och magen höjs när du andas in och sjunker ihop när du ands ut. När du djupandas blir du genast lugnare. Genom djupandning syresätter du hjärnan, nerverna och musklerna slappnar av.

Del 1. 5-minuters meditation.....

Jag har lite smått börjat lära mig att meditera. Det känns skönt och det lugnar ner, när man känner sig stressad. Tänkte det skulle bli en del i mitt mer hälsosamma liv, och kanske hjälper det även till att få bukt med mitt för höga blodtryck. Informationen är hämtad ur Boken 5-minuters meditation - Konsten att varva ned....     Läs och lär....Meditation har länge kopplats ihop med flum och mystik, men nu är det kanske hög tid att tänka om? Idag menar nämligen forskarna att meditation är en bra metod för att förebygga både stress och stressrelaterade sjukdomar. Dessutom vet vi att det räcker att meditera en kort stund varje dag och att det finns meditationstekniker som man kan ta till när man ändå har lite tid över, kanske å bussen eller i snabbköpskön.

Grunden i meditation är att lära sig en teknik som bygger på att man genom andning, kroppsrörelser och tankar uppnår avspänning. När du mediterar sker nämligen en rad avspännande saker i din kropp; pulsen blir lägre ,du andas lugnare, blodtrycket sänks. Meditation fungerar alltså nästan som en djup sömn - fast att du är vaken.

Att meditation väckt ett stort intresse inom stressforskningen beror på att undersökningar visar att meditation har en ositiv inverkan på de som drabbas av olika typer av stressrelaterade sjukdomar. Det som händer när du mediterar är att du säger adjöss till en hel hög stresshormoner. Dessutom hjälper meditationen med det där knepiga "att vara i nuet", vilket också är en stressdämpare. Man skulle alltså kunna se meditationen som en slags stressventil. Genom att lära oss slappna av ordentligt blir vi av med många av de negativa effekter som stress för med sig.

Detta händer i kroppen när du mediterar:
# Musklerna slappnar av
# Blodkärlen vidgas, hudens temperatur höjs och du blir varmare
# Blodtrycket sänks
# Hjärtat slår långsammare, pulsen säns
# Kortisolhalten i blodet sänks
# Sömnhormonet melatonin ökar

Positiva effekter av meditation
# Du får bättre koncentrationsförmåga
# Du blir piggare
# Du lindrar värk i nacke, axlar och rygg
# Du sover bättre
# Du blir friskare
# Du blir mer avslappnad
# Du ökar stresstålighet
# Du stärker immunförsvaret

Om vi stressar för mycket sänder kroppen ut olika varningssignaler som säger åt oss att ta det lite lugnare. Känner du igen diig i dessa stressreaktioner? I sådana fall behöver din kropp återhämtning.
# Spänningshuvudvärk
# Värk i axlar och rygg
# Muntorrhet
# Hudutslag eller eksem
# Oro
# Yrsel
# Rastlöshet
# Sömnsvårigheter
# Sämre minne
# Sämre koncentrationeförmåga
# Nedstämdhet
# Tappar engagemmang

Vår inne, vinter ute......

Nu har då äntligen alla julsaker blivit bortplockade, och våren har gjort sin entreé inomhus. Vi ligger lite sämre till härute, eftersom snön, som borde kommit vid jul, har lagt sitt täcke över gården. Som vanligt kommer plusgraderna och smälter sakta med säkert, snön, som förvandlas till ett riktigt blaskväder......Usch!!!Ett litet smakprov på våren.....INOMHUS!!!

Godmorgon......Har precis ätit frukost och sett på morgonens nyheter....
Idag ska man förhoppningsvis få lite mer saker gjorda än igår,
då huvudvärken tog över, och gjorde mig lat. Någon promenad blir det inte,
dels för att det är halt, men också för att vila hälen lite. Måste passa på och göra
allt jag kan för att detta ska läka ut, INNAN vi startar upp med det nya schemat 21/2,
för några 3 lediga dagar efter varje 3 dagars pass kommer som ni vet, snart vara ett
minne blott. Vad ska ni göra idag?

Dagens kloka ord....Livet består av småstunder
som det är viktigt att kunna njuta av....

Hemtjänstgala.....

Fick en liten vansinnig och knäpp idé i går kväll, när vi tittade på Idrottsgalan på Svt 1. Alla dessa galor där det samlas in pengar på olika sätt, de är verkligen jättebra!! Tror de mottog nästan 4 miljarder igårkväll, genom överskottet från svenska spel! Inte illa!! En jättebra satsning på idrotten och friskvården i sverige!  Det finns tydligen pengar i vårt avlånga land när det väl gäller, för alla andra galor slutar också med att svenska folket samlar ihop flera miljoner kronor varje gång!

Det var då min tokiga ide kom till! Varför inte ha en "Hemtjänstgala"? Är det någon verksamhet som saknar pengar så är det hemtjänsten, eller ja, vården över huvudtaget!! Alla blir vi någon gång gammal eller sjuk, och då är det viktigt att det finns resurser, eller hur? Dessa indragningar som sker varje dag, vart ska det sluta? Som jag sagt förut, när jag blir gammal, är det väl äldrevård på löpande band, en kateter i ena änden och en sond i den andra.... 
Vad tror ni?

Huvudvärk och hälsporre...

Jodå, så är det idag! Huvudet dunkar, och hälen värker! Inget farligt, så jag klagar inte, bara konstaterar fakta! Bokade av lönesamtalet, inser att det är dumt att ge sig iväg på promenad med hälen idag, det är trots allt en bit dit och tillbaka! Det är alltid sämre i  hälen efter att jag jobbat några dagar. Bil har jag visserligen, men nycklarna tog gubben med sig till jobbet idag! Typiskt! Sonen är också hemma idag....IGEN!! Huvudvärk han med+ ont i halsen! Det verkar som han har nåt i kroppen som inte vill bryta ut riktigt!

Idag hade jag tänkt att sortera in julsakerna i förrådet, de står ju bara på biljardbordet och skräpar just nu! Får se om lusten faller på så småningom. Nu är det nog istället dags att laga till någon lunch till oss båda, börjar suga lite i tarmen. Förhoppningsvis gör huvudvärkstabletten sitt också, så jag får lite vettigt gjort idag!!

Utmaning

Om dig.
1. Hur mycket är klockan just nu? 10:53
2. Namn? Malin
3. Vart bor du? Värmland
4. Hur många barn vill du ha? Har 2 underbara ungar, en av varje sort!
5. Vill du gifta dig? Ja och nej......  det varierar, skulle ha gjort det för länge sen!
6. Har du ätit sushi? Nej, en är nyfiken på det måste jag säga!
7. Favoritglass? GB Sandwich
8. Hur många olika sorters flingor har du i kökskåpet? 3

9. Humör? Avslappnad och glad! Är ledig idag!


Fyra grejjor.
1. Har du någonsin blivit jagad av polisen? Nej
2. Har du en hund? Nej, men en underbar katt.
3. Sover du helst själv eller med någon? Med min goa gubbe såklart!
4. Tror du på spöken? Ja, spöken vet jag inte, men andar etc....

SKULLE:
1. Skulle du vilja vara längre? Absolut inte, är ju redan 1,80
2. Skulle du vilja väga mer? Hell no, mycket mindre.
3. Skulle du vilja ha sex nu? Nja, sitter nog och tänker på annat för tillfället.....
4. Skulle du vilja dricka dig full nu? Nej

KAN.
1. Kan du röra på öronen? Nej inte vad jag vet.
2. Kan du slicka dig på näsan? Nej
3. Kan du kolla i kors med ögonen? Ja
4. Kan dina föräldrar lita på dig? För det mesta kunde de det!
5. Kan du låta bli att prata på 4 timmar? Troligtvis inte!
6. Kan du va på en fest utan att dricka? Ja, eller?
7. Kan dina vänner lita på dig? Dom jag litar på, kan lita på mej...
8. Kan du tänka att pierca dig i naveln? NEJ. Den skulle i alla fall inte synas, hihi
9. Kan du suga? dammsuga? Eeeeeeh va???

10. Kan du låta bli att spendera pengar i en affär om du har pengar? Ja om jag inte hittar något jag vill ha!

HAR.
1. Har du någonsin ljugit för dina föräldrar? Det har jag, tyvärrr (även om jag erkänt en del sedan jag blivit äldre) 
2. Har dina föräldrar sagt att dom älskar dig? Ja
3. Har du syskon? Ja 3 stycken. 2 bröder och en syster

4. Har du någonsin haft sex med någon? Näe, mina barn är avkomman ur en jungfrufödsel... *asgarvar*
5. Har dina föräldrar ljugit för dig? Kanske, någon vit lögn har väl alla....
6. Har du varit full den här månaden? Ha ha...Jaaa det har jag!
7. Har du redan tröttnat på dom här frågorna? Ingen fara......
8. Har du borstat tänderna den senaste timmen? ja
9. Har du pussat någon som är fyra år äldre?  Ja
10.Har du haft sex med någon som är tre år äldre? Ja, för 100 år sen!
11.Har du haft ett förhållande med någon som är fyra år äldre?  Ja
12.Har du blivit påkommen när du har haft sex? Inte vad jag sett....
13.Har du haft sex med mer än tre personer? Näpp
14.Har du ljugit på någon fråga än då? NIX

Jag skickar denna utmaning vidare till;
Alla som känner sig utmanade!!

(Säg bara till om ni antagit utmaningen så att jag kan läsa de smaskiga svaren)


Drömmen.....

Inatt, eller rättare sagt i morse, hade jag en riktig önskedröm. Det var en dröm som jag bett om många gånger  innan jag lagt mig om  kvällarna. Jag drömde att jag träffade mamma!! Min mamma gick hastigt bort för snart 9 år sedan, och naturligtvis lämnade hon oss alla, med oerhört många frågor..  Saknaden har varit svår, dels för att hon varit världens bästa mamma, som jag träffade i stort sett varje dag, då jag försökte hjälpa henne lite med vardagssysslorna som hon hade svårt att klara på grund av sin MS-sjukdom. Däremellan ringde vi varandra, iblande flera gånger om dagen. Hon var inte bara min mamma, hon var även min vän, min personliga rådgivare och min receptbok. Hon var både rolig, tokig och hade ett fantastiskt varm hjärta, tänkte alltid mera på oss än på sig själv. Vi har delat många glada skratt genom åren.. 

Som ni vet är jag ju väldigt intresserad av andevärlden, och jag är helt övertygad om att livet inte slutar med att vi lämnar jorden. Har ju ett par mediala vänner, och de säger båda att det finns mycket gott i huset, mycket god energi, och att jag har en röd aura, som betyder att jag är omgiven av kärlek. Min pappa har jag själv träffat efter hans död, men inte mamma, trots att jag önskat det så många gånger. En av vännerna har dock känt att hon befinner sig här då och då... Hur hon vet det, går jag inte in på här, kanhända tycker ni att jag är alltför flummig om jag går in på det....

Men i morse drömde jag, för det var väl en dröm? Allt var så fint, min syster var också med, vilket jag visserligen tycker var lite knepigt, men hon frågade om jag ville träffa mamma, och jag svarade att jag såklart ville det. Då kom hon gående, min underbart goa mamma.  Hon hade som vanligt det där hjärtfulla leendet som hon alltid hade när hon såg sina barn och barnbarn. Det var som ett starkt ljus bakom henne, som strålade fram runt sidorna av  hennes kropp, och håret såg nypermanentat ut... Vi hann bara prata en kort stund, för jag väcktes av att telefonen ringde halv 7  i morse........ Typiskt!! Jag hade velat hålla mig kvar i drömmen mycket längre, för den var så otroligt tydlig och stark. Hon såg så pigg och välmående ut, och det där leendet värmer mitt hjärta idag. Spelar ingen roll om det bara var en dröm, för det känns varmt och rofyllt i hela min kropp....


Dagens kloka ord...Hoppet ser det osynliga
känner det ofattbara
och uppnår det omöjliga

Vilka är ni?När jag kikar på min besöksstatistik, ser jag att det är ca 90-100 unika besökare varje dag, och ungefär dubbelt så många sidvisningar... Undrar bara, VILKA är nI? Vissa trogna besökare har jag, men de lämnar också oftast ett fotspår efter sig, vilket inte ens hälften gör ,och jag är nyfiken, kan ni inte lämna en liten, liten kort kommentar, så jag får reda på vilka ni är?? SNÄLLA!!

Förlåt......

Jag har verkligen varit urusel på att besvara era kommentarer de senaste dagarna, och visst kan jag ju "skylla" på att jag jobbat, för det har jag ju faktiskt gjort, men sanningen är nog en helt annan. Jag har inte varit rikitgt upplagd för bloggandet, varit trött och ...vad ska jag säga, fundersam.. ? Det cirkulerar många, många tankar i mitt arma huvud just nu, och jag har svårt att hålla isär allt. Det blir en enda röra av alltihopa.. Ska försöka rycka upp mig....NU!!!!

På vems bekostnad?När jag började blogga för lite över ett år sedan, gjorde jag det mest på skoj, och för att ALLA andra gjorde det. Såg det som en kul grej bara. Jag är inte särskilt speciell, spännande eller rolig, utan skriver bara om min dag, som det vore en dagbok ungefär. Det jag inte visste då, var att man faktiskt genom detta, skulle lära känna många olika människor, vissa mer, andra mindre. Människor, som jag aldrig hade mött utan just bloggandet. Alla har vi erfarenheter att dela med varandra, både positiva och negativa, som ofta, mer eller mindre , lyser igenom i det vi skriver, olika människoöden, sorger och svårigheter, men också många glädjeämnen...

Jag blir ofta berörd! En av dom som har berört mig allra mest är SABINA. Sabina är en 34-årig vacker, klok och ung tjej, som lever med sina 2 söta flickor och sin sambo.. Det som skiljer henne från andra, är att hon kämpar mot en obotlig hudcancersjukdom...  Nu har hon även fått besked om att sjukdomen har spridit sig och att de hittat flera metastaser i hjärnan. När jag läste hennes senaste inlägg började jag gråta. Hur mycket ska en människa klara? Hur klarar man över huvudtaget att ta sig igenom ett sånt här besked?  Denna helg, när jag och många andra med mig, festat och levt rullan med goda vänner, helt bekymmersfritt, så har hon försökt förklara för sina barn, att hon inte kommer att leva så länge till.....  

Vad finns det för mening med det? Finns det någon som har ett vettigt svar på det? Vad är meningen med att en ung, vacker människa, som dessutom har 2 barn, sambo, föräldrar, syskon, vänner och en enorm livsglädje, ska drabbas av detta? Det känns så otroligt tungt och svårt, ändå känner jag henne inte på "riktigt"...  Om jag känner så här, hur ska inte hon och de runt omkring henne känna? Jag känner henne inte, men hon berör mig så djupt och jag går och tänker på henne, ber om att under och mirakel ska ske.......NU!

Jag tänker på henne när jag klagar över skitsaker, kommer på mig själv, och skäms. Glädjer mig än mer över vad jag har, mina barn, min älskade gubbe, mina vänner och vår hälsa. Vi är friska! Vad kan vi mer önska i denna värld? När nån av ungarna surar kan jag tänka, vad härligt att jag får vara med, och höra orsaken till varför de är sura. Vad mysigt det är att få vara med och äta middag tillsammans med resten av familjen en helt vanlig dag. Jag påminns ständigt om vad glad och tacksam jag ska vara, för jag behöver inte kämpa mot sjukdomen och mot tiden, så som hon....  Jag har lärt mig det. Men på vems bekostnad?

Sabina kämpar vidare! Det vi kan göra är att kämpa med henne. Be om mirakel, be för att strålningen gör sitt med tumörerna och ökar på tiden. Ju mer tid, ju mer chans att uppleva ett mirakel..  Vad är det som säger att inte något nytt mirakelmedel mot denna skitsjukdom snart är här? Sänder genom detta de varmaste kramarna direkt ifrån hjärtat till Sabina och hennes nära och kära......


Tro är
att lita på en makt
högre än dig själv
och veta att vad än som händer
kommer denna tro att leda dig genom vad som helst
det är att tro på sig själv
och ha modet
att stå upp för vad du tror på

 Tro är
frid mitt i en storm
beslutsamhet mitt i en motgång
och säkerhet mitt i ett bekymmer
för ingenting kan röra en själ
som är skyddad av TRO
Vad är egentligen meningen med det här?


Lördagkväll.....

Igår kväll var vibjudna till Maria & P-E gå god mat, dryck och gott sällskap... Meningen var ju att det inte skulle bli så sent, eftersom jag skulle upp och jobba,men ni vet ju hur det blir,  när man har det riktigt roligt!  Man glömmer både tid och rum!! Vi fick skjuts dit, trots att det inte är så långt, av syskonbarnet Fredrik, som så gärna åkte ut och körde på sin tokiga släkt..  Han & Casper tog ävenen sväng till Vålberg och de andra kusinerna med familj. Hos Maria & Per-Erik myste vi, pratade, spelade Buzz och skrattade så att magen värkte åt Fille & P-E som efter x-antal öl, helt uppörde att prata svenska, och istället körde något språk som liknade svengelska... Skoj hade vi verkligen, och inteblev det så tidigt som jag först tänkte,utan tror klockan var närmare 02.00 när taxin stannade till utanför huset. Jaa, jag vet, lata var vi, men det var värt varenda krona, då det både blåste och var iskallt ute. Tog lite kort med mobilen, men de blev som vanligt både mörka och suddiga tyvärr....

Idag har jag redan jobbat en förmiddagstur, och jag ska precis göra mig klar att stöka över kvällsturen också. Har legat och sovit i över en ttimme nu, är vråltrött, så det blir en tidig kväll idag vill jag lova. Man börjar väl bli gammal, orkar inte med nattsudd tätt följt av jobb. Det blåser fortfarande halv storm ute, och det har även kommit lite snö. Tar emot att knalla ut nu, det vore mycket trevligare att ligga under filten och läsa en bok, med några tända ljus som ger mys och värme....
Men men, bara att bita i det sura äpplet och sticka iväg.... Hörs kanske senare ikväll, om jag håller mig vaken!!!

Snabb visit...Gör bara en snabb visit på bloggen idag. Har jobbat hela dagen, men blev lite sen hem, eftersom det dök upp lite extrajobb! Så kan det bli när man jobbar med människor!! Nu väntar duschen och en allmän uppfräschning på mig, eftersom vi är bortbjudna ikväll...Ska bli kul, men lugnt, då jag ska jobba i morgon bitti också. Ville bara önska er alla en rikitigt härlig lördagkväll! Svarar på kommentarer senare......

Jag är tacksam....

. . . för tonåringen som inte diskar efter sig, men som tittar på TV,
för det innebär att hon är hemma och inte springer ute på sta´n

. . . för skatten jag betalar,
för det betyder att jag har ett jobb

. . . för all disk efter en bjudning,
för det betyder att jag är omgiven av vänner

. . . för kläderna som sitter litet trångt,
för det betyder att jag har tillräckligt att äta

. . . för min skugga som ser mig arbeta,
för det betyder att jag kan vara ute i solskenet

. . . för en gräsmatta som behöver klippas,
fönster som behöver putsas och stuprör som behöver lagas,
för det betyder att jag har ett hem

. . . för allt gnäll jag hör över regeringen,
för det betyder att vi har åsiktsfrihet

. . . för parkeringsplatsen jag hittar längst bort på parkeringen,
för det betyder att jag är kapabel att gå
och att jag har möjlighet till transport

. . . för min stora elräkning,
för det betyder att jag inte behöver frysa

. . . för kvinnan bakom mig som sjunger falskt,
för det betyder att jag kan höra

. . . för tvätthögen som behöver strykas,
för det betyder att jag har kläder att ha på mig

 . . . för trötta och värkande muskler i slutet av dagen,
för det betyder att jag kan arbeta hårt

 ...för väckarklockan som väcker mig på morgonen,
för det betyder att jag lever

. . . för  många e-mail,
för det betyder att jag har vänner som tänker på mig


Busiga Bebben.....

Idag har världens bästa Linda varit här med världens bästa Liam. Jag tror att jag är kär! Han är hur lättcharmad som helst, bara skrattar åt allt. Vi har fikat på semla, lekt med lego, dansat och smygpussats! Eller okej, JAG, har pussat och snosat på honom!! Han är så gooo och så otroligt söt!! Precis som sin mor! Jättekul att se dom båda.

         

Jaa, ni ser ju själva, vilken sötis det är!!!!!!!!!

Världens Bästa Annsofie....

Idag fyller världens bästa Annsofie år!!! Hoppas Din dag blir fin, trots att det för dig är en jobbardag!


Fyll inte livet med år,
utan åren med liv.

Ett jättestort Grattis till dig, och en kram direkt från hjärtat av mig!


Nyhetsbrev....

Fick ett nytt Nyhetsbrev från Kreativ Insikt och Carolina Gårdheim häromdagen. Breven är alltid så tänkvärda.....  Hittade hennes underbara webbutik för ett par år sedan, då jag var sjukskriven pg a... Jaa, vad? Utmattning? Livskris? Sorg? Även hon har gått igenom liknande "kris", och jag kände igen mig i mycket av det hon skriver. Tänkte dela med mig lite av hennes nyhetsbrev, någon mer än jag som kan känna igen sig i det hon skriver?" Har du någonsin varit med om följande: Du har en trevlig kväll med vänner, du skrattar, pratar och diskuterar, tycker att du har kul (eller inte så kul, för den delen). Dagen efter, eller redan i sängen samma kväll, börjar eftertanken slå till: Varför sa jag så där? Hur kunde jag skratta då? Var fick jag det där ifrån? Men det där var det väl inte jag som sa? Vad hände egentligen...?


Du ligger och vrider dig med en känsla av att det inte riktigt var DU som var med på tillställningen, en jobbig känsla av att inte vara nöjd, inte känna dig hemma... Eller så kanske du vänder på det och tycker att det är dina kompisar det är fel på. Jag måste nog träffa lite nya vänner, som kan se mig som jag ÄR, se MIG! 

Jag har varit i den här situationen tidigare i mitt liv. Det är inte roligt! En skön kväll förstörs i efterhand av att jag inte mår bra i det som hände. Ett tag gick det så långt att jag nästan inte ville träffa någon, för jag var orolig att jag inte skulle kunna vara mig själv, på det sätt som jag ville.


Idag har jag märkt att jag inte känner så längre. Jag känner mig hel och trygg i mitt umgänge med andra och imorse reflekterade jag över vad det kunde bero på. Jag kom fram till flera olika anledningar:

Idag gillar jag verkligen mig själv. Jag har aktivt arbetat med att acceptera mig själv som jag är - oavsett vad jag tidigare tyckt varit "fel" med mig så blir det inte bättre av att jag är ilsken på mig själv för det. Kärlek når mycket längre! Det gör att jag är mer nöjd med mig själv, vad jag än skulle säga och göra. Jag har större överseende med mig själv. Och då brukar det också bli "bättre"...


Jag är snällare mot mig själv generellt. Det hör ju ihop med resonemanget ovan, men det handlar också om att jag har tagit ansvar för den dialog jag har med mig själv inuti. Jag försöker att inte skälla på mig själv, utan ha konstruktiva dialoger och uppmuntra mig själv. Jag byter aktivt ut negativa mot positiva ord i alla sammanhang, om jag så talar om mig själv eller andra (det undermedvetna kan för övrigt inte skilja på vem jag riktar mitt tal till, så mycket finns att vinna på att alltid tala positivt).


Jag har också jobbat mycket på att vara sann mot mig själv. Jag har utforskat vad som är viktigt för mig, vem jag är och vad jag vill. Sedan har jag övat mig i att stå upp för det, blivit modigare i att säga vad jag tycker och inte ställa upp på sådant som inte känns bra i mig.


Det här med att vara sann handlar också om att, så långt det är möjligt, välja sammanhang, och faktiskt också vänner, som jag vet att jag trivs med, som stämmer med det jag vill uppnå och bidra med i livet. Vänner som hjälper mig att göra det, där grundtonen är positivt uppmuntrande. Sammanhang och människor som känns konstruktiva och inspirerande.

Jag har insett att det är viktigare för mig vad jag själv tycker och tänker än vad jag tror att andra tycker om mig. Jag behöver inte att andra tycker att jag är bra, det räcker med att jag själv är nöjd. (Sedan kan ju andras bekräftelse vara trevlig att få, men den är inte nödvändig för att jag ska må bra.)


Mitt fokus har skiftat från att gå utifrån och in (vad tycker andra om mig, hur ska jag vara för att behaga andra) till att gå inifrån och ut (vad kan jag lära mig av andra, vad kan jag göra för andra).

Ytterligare en sak som jag tror har påverkat den här känslan av att vara "hel" är att jag upplever att jag finns här av en anledning. Jag har accepterat att jag lever och verkar i ett sammanhang som är större än jag själv. Det ger mening till livet och gör att jag inte känner mig ensam, utan stöttad för just den jag är, så som jag är.


Kanske det kommer naturligt med åldern? Jag vet inte, jag har aldrig varit någon annan människa, men jag har noterat att det faktiskt finns även äldre människor som inte är nöjda med sig själva, så jag tror inte det. Jag tror att detta är någonting som man får arbeta sig fram till på egen hand, om man inte har det naturligt från början.

Jag hoppas att du är sann mot dig själv och andra och mår bra i det. Och om du inte känner dig helt "hel" i dig själv så fortsätt bara din strävan efter sanning och helhet, det är någonting som både du och din omvärld mår bra av. Lycka till!"

Carolina Gårdheim

För den som inte varit inne på webshopen tidigare, tycker jag absolut  ska ta en titt nu, då det även pågår en utförsäljning på vissa varor,  till och med söndagen den 18 januari. Skynda att fynda..... Här visar jag några av mina favoriter....

 

Underbara dubbla kort, att ge bort eller göra tavlor av....   25 kr/st

 
Jättevackert smycke som är tillverkat av silverpläterat nickelfritt stål. Halskedjan är 80 cm lång och den stora ringens diameter 4 cm. Design: Carolina Gårdheim.

Pris: 299,00 krBerlocker med olika budskap  39 kr


Anteckningsböcker med olika motiv & kloka ord.   79 krHalssmycke: 3 ringar med text på läderband.   149 krDamtop med olika budskap     99 kr

 

Vackra tändsticksaskar  från 10-25 kr


Dagens kloka ord!Vänlighet är det språk
 som de döva kan höra
och dom blinda kan se


Tävling du inte får missa!Hos MariaMargareta tävlar jag om ett fint halband med valfri text!
Inte illa va? Var med ni också!!

Så där ja!!!

Julen är utstädad, men det tog minsann HELA DAGEN!! Har grejat på tok för mycket idag, det känns vill jag lova! Man tycker inte man har så mycket tomtar och pynt, men jisses vilket berg jag har att ta reda på nere i källaren!!! Har bara bärt ner det, så småningom ska det ju in i hyllorna i förrådet! Som jag säger varje år, ska det in och sorteras upp, var sak på sin plats, så det blir lätt att hitta nästa jul! Pyttsan! Som vanligt kastar jag in grejerna när jag inte längre orkar se oredan! Nåja, vad har man inte en källare för, om inte just för att kunna gömma och stuva in all bråte man har??

Jag och gubben var förbi födelsedagsbarnet en sväng, nu på kvällen, man vill ju vara med att gratulera, även om vi inte umgås nästan något längre. Vet inte riktigt varför det blivit så, kanhända bor vi för nära varandra? Det är ju bara några hus emellan oss! På lördag skulle de ha kalas i alla fall, så vi blev inbjudna, vilket vore jätteskoj, men på lördag är vi egentligen redan bortbjudna! Är det inte typiskt? Man vill ju helst hinna med allt!! Nåja, det löser dig nog...  Kvällspromenaden blev dock på tok för kort, eftersom det var så rysligt kallt ute! Usch & fy!!

Imorgon blir det skoj i alla fall, för då kommer världens bästa Linda och hennes supersöta bebbe Liam hit! Eller, bebbe och bebbe, han fyllde ju ett år den 18:e novenber, men ändå...... Ska bli jätteskoj att få snosa och gosa lite på honom!!  Det är ju så ljuvligt gott med ungar....  Nästan så man ångrar lite att man inte skaffade några mer, desto flera barnbarn liksom, hihi.... Tur att man har vänner som har eller ska få bebbar, kanhända får man gossa lite med dom, medan man inväntar livets efterrätt!  Fredag i morogn, vilket också innebär sista ledighetsdagen!! Usch, så fort dagarna går!!!

Torsdag......Så var det Torsdag idag då, nästan slut på denna veckan också! Dagarna går alldeles för fort, tycker ni inte? Igår kväll fick jag ett litet ryck, alldeles för sent egentligen, tror klockan närmade sig 22, men jag putsade fönstren i köket och satte upp nya gardiner. Visst, det var mörkt, men fönstren var inte så skitiga på insidan, och utsidan var det ändå för kallt för att putsa! Jag är lite knepig sådär, för får jag ett ryck, då ska saker ske på stört!! Kändes bra att vakna i morse och ha ännu några fönster klara att välkomna våren!

Som ni vet älskar jag julen, är som en liten unge när granen ska kläs och tomtarna plockas upp från källaren. Men jag tror jag älskar alla årstider, var och en på sitt sätt! Våren, när värmen kommer smygande, solen skiner och man ser att det börjar knoppas på både träd och i rabatter. Det blir ljusare på både morgon och kväll, för att inte tala om första fikan intill solväggen! Underbart!! Sommaren! Vem älskar inte den? Sol, bad och grillkvällar med goda vänner. Semester och ledighet, ta dagen som den kommer. Alla under bara blommor i världens alla färger och dofter. Mums!! Sen har vi Hösten, usch säger många, och jag med, till viss del. Hösten kan vara mycket tung, då det är mycket gammalt som gärna blossar upp då, men samtidigt är det så mysigt med mörkret på kvällarna som inbjuder till levande ljus och sprakande brasa. Kurra ihop sig, mysa och ha det gott! Visst har hösten charm den också! Sen kommer då Vintern, och min jullängtan sätter fart på allvar. Jag älskar att pynta och pyssla inför julen, när allt liksom glittrar och glimmar, sitta och klura ut de perfekta julklapparna!! Mysigt mysigt!!  Vi har det bra, som har olika årstider att glädjas åt, det finns något att längta efter hela tiden!

Idag har jag tänkt att fortsätta lite smått med att plocka undan julen. Har vardagsrummet, allrummet och datarummet kvar. Solen skiner även ju även idag, så jag ska försöka slita mig för en liten skogspromenad, eftersom det inte blev någon igår kväll, då det var hockey, och gubben skulle stå i biljettluckan, vilket jag som vanligt glömmer bort!  Förresten måste jag passa på att gratta en av våra äldsta kompisar, som jag känt sen jag var 14, nämligen Peter, som fyller 40 år idag!!! Grattis grattis!!  Stor varm kram till dig! Hoppas han får en härlig födelsedag med många paket och god tårta!!

Dagens kloka ord!


En del har tusen skäl till varför de inte kan göra vad de vill göra,
när allt de behöver är ett enda skäl till varför de kan.....

Ofrivillig julgransplundring....Problemet löste sig av sig själv kan man säga... Jag som egentligen ville smyga med att ha granen kvar ytterligare några dagar, fick snabbt ändra på beslutet. När jag lekte med "Bam" (katten) förut, så gick det lite vilt till! Rätt som det var, var hela katten i granen, som naturligtvis välte omkull! Vatten, kulor, barr och annat smått och gott låg plötsligt över hela golvet, så jag insåg att det bästa var, att helt enkelt ta plundringen på en gång!! Nu är det så tomt i vardagsrummet!!!! Usch, längtar redan till nästa jul!

För övrigt har det blivit en ganska lugn dag. Var nästan på väg att ringa till en gammal vän, och bjuda hit henne på vinkväll, men ändrade mig i sista sekund, för hon har nog andra intressen nu förtiden.  Har känt mig lite småstressad idag, hjärtat har slagit dubbelslag, så jag har istället koncentrerat mig på att helt enkelt varva ner, vilket är lättare sagt än gjort! Llite djupandningar har det blivit, efter konstens alla regler!

Summan av det hela är väl att jag i alla fall fått tummen ur och börjat städa ut julen. Inte illa för en som är barnsligt förtjust i allt som har med denna högtid att göra! Har ju i alla fall 2 dagar till på mig att ta bort allt,  så jag skyndar långsamt! Hur har Er dag varit?

Onsdag......

Onsdag idag! En lite kallare morgon igen, men nu har solen letat sig upp mellan husen och det ser härligt friskt ut här ute... Får nog ta mig en liten skogspromenad under förmiddagen, och samla in lite energi från solen. När gubben kommer hem från jobbet, tar vi väl en längre kvällpromenad igen, eftersom vi bestämt att vi ska försöka bli lite hurtiga nu inför vår och sommar. Är man riktigt duktig kanske man slipper stå i vassen på badplatsen!

Borde väl städa bort julen, men har ingen som helst lust till det om jag ska vara ärlig. undrar om man ska skita i vad "alla andra tycker" och ha granen kvar ett par dagar till? Får de hur det blir. Jag tycker det är så rogivande med all julbelysning, pynt och gran. De flesta tycker nog att det är skönt att få bort julen så snabbt som möjligt, men jag njuter verkligen av den fortfarande.. Är väl lite konstig antar jag!? 

Fick brev ifrån doktorn också, han är tydligen inte riktigt nöjd med mitt blodtryck än, vill ha ner undertrycket lite till... Har inte tänkt så mycket på det, eftersom det ändå var så mycket bättre sist, om man jämför med den första mätningen. Skönt att han verkar nogrann i alla fall!

Igår, Idag och Imorgon.....

Resan är vårt mål, det är själva vägen som är det viktiga...

Det finns två dagar i veckan vi aldrig ska oroa oss för.
Två dagar som ska hållas fria från rädsla och fruktan.

Den ena är gårdagen, med sina misslyckanden och bekymmer,
sin värk och smärta, sina fel och misstag.

Gårdagen har passerat för all tid och är bortom vår kontroll.
Inte ens alla pengar i världen kan få gårdagen tillbaka.
Vi kan inte göra om någonting som vi gjort, inte sudda ut någonting vi sagt.
Gårdagen är borta.

Den andra dagen vi inte ska oroa oss för är morgondagen med sina omöjliga motståndare,
sina bördor men samtidigt med sina hoppfulla löften och okända utgångar.
Morgondagen är också bortom vår kontroll.

Morgondagens sol kommer att stiga antingen mot en klarblå himmel eller dold i ett lager av moln.
Men den kommer att stiga...

Vi vet inget om morgondagen, den är ännu ofödd.

Då återstår bara en dag: IDAG!

Alla kan kämpa mot en dags svårigheter.
Det är bara när vi lägger till gårdagens eller morgondagens bördor som vi får det svårt.
Det är inte vad som händer idag som gör människor galna,
utan bitterheten över det som hände igår eller fruktan för morgondagen.

Gör DENNA DAG så bra du kan och lev bara en dag i taget.


Vad som är viktigt...

Vad som är viktigt...
är inte vilken slags bil du kör
utan hur många människor du ger lift


Vad som är viktigt...
är inte storleken på ditt hus
utan hur många människor du välkomnar i ditt hus


Vad som är viktigt...
är inte din sociala status
utan att du lever ditt liv med kvalitet


Vad som är viktigt...
är inte vad du äger
utan snarare vad du ger


Vad som är viktigt...
är inte hur många vänner du har
utan snarare för hur många du är en vän

 


Trött.....

Lika fullt upp på jobbet idag, missade både att få lunch och att sluta i tid! Hann nätt och jämt tillbaka innan mötet med chefen. Nu är vi indelad i 2 grupper, som ska ha olika områden. Jag räknade ut att det krävs 6-7 personal för att få det att gå runt och hinnas med, men frågan är, NÄR kan man ha sin lediga dag, om det bara är 7 dagar i veckan?? Förstår inte hur schemat ska läggas. Antagligen är jag väl bara heldum...  Känner mig irriterad då frågorna jag ställer inte besvaras! När jag kom hem, var jag helt slut, all energi var som bortblåst och jag, som oftast försöker se positvt på tillvaron har svårt att finna tillbaka till detta just nu. En sak är säker, blir inte detta så bra som dom säger, så är det absolut dags för mig att gå vidare, göra något annat. Det är inte värt att slita ut sig pga av stress och vårdtyngd. Llivet har mer att ge än bara arbete... tur man har en sån go gubbe, som känner av när min energi är slut, och bara fixar allt som behövde göras idag, medan jag tog en tupplur och en huvudvärkstablett. Han köpte till och med en choklad till sin på tok för tjocka sambo som uppmuntran! Han är för go!

Grattis Fredrik!Mitt goa syskonbarn Fredrik kom förbi i eftermiddag och överraskade oss riktigt!
Han klarade nämligen körkortet idag! Sken som en sol gjorde han förståss, och fjantiga faster började
nästan att böla!! Endast jag och Casper var hemma när han kom, så bara vi två fick äran att
åka med på en tur!! Jag är så glad för hans skull!! GRATTIS GRATTIS & KÖR LUGNT!


Dagens kloka ord!
Må du få så mycket lycka att du blir älskvärd,
sättas på prov så ofta att du blir stark,
få tillräckligt med sorg för att göra dig mänsklig
och få tillräckligt mycket hopp för att göra dig lycklig

*

Sätt dig alltid in i en annan människas situation.
Om du känner att det smärtar dig,
då är det troligt att det finns smärta i den andra människan också

Vill man inte, så vill man inte.....- Vill man inte, så vill man inte....
Så minns jag Gabriel sa när han var liten... -Och vill man inte så måste man inte!
Nu är det jag som inte vill, jag vill nämligen INTE städa bort julen, fast det är 20:e knut i morgon! Jag vill ha mina julstakar, stjärnor och julgranar kvar!!! Det är ju så underbart mysigt! Fy, att denna tid alltid ska ta slut så fort!

Måndag.....

Idag har jag jobbat en dagtur, och det var full fart från början till slut. Hann inte mer än att börja i morse, förrän dagen var slut. När gubben kom hem från sitt jobb,  tog vi, hälsporren till trots, en långpromenad. Vi hade tänkt bli lite hurtiga igen, efter den alldeles för lata vintern. Drömmen vore självklart att klämma minst 10 kilo innan min 40-årsdag i augusti, men karaktären brukar dessvärre svikta någon gång under försöken. Peppa mig gärna, och ni som bor nära, dra gärna ut mig på promenader!!!   Jag behöver dom... Det blåste visserligen som bara den ute, men det var ändå skönt med lite luft att rensa hjärnan med!

Idag fyller som sagt Moa 4 år, men hon har inte tid med något kalas, för hon ska till grannkommunen på balettdans! Jajjamen, första gången idag. Ska bli intressant att höra hur hon har haft det, och bara tanken på henne i balett-ytstyrsel, får mig alldeles full i skratt, för jag är säker på att hon är vansinnigt söt i det... Födelsedagarna duggar verkligen tätt denna månaden, Moa idag, Svägerskan på onsdag, en gammal kompis blir 40 på torsdag, svärfar och Annsofie fyller på fredag...  Veckan därpå har vi Peppe på tisdag, en annan gammal kompis den 23.e, tätt följd av allas vår egen Pål Plutt (Emelie) den 26:e.....   Det där måste bestämt bero på vårkänslorna, eller vad tror ni? Made in April ni vet!

I morgon jobbar jag min 3:e dag, och har snart återigen 3 härliga ledighetsdagar framför mig... Jag njuter för fullt, för veckorna går fort, och den 21:a februari ska vi gå på det nya schemat.... Ska bli intressant att se hur det kommer att se ut. I morgon ska vi i alla fall ha möte för att dela upp oss i 2 grupper...  Inte skoj det heller, för hur vi än delar, är jag säker på att man kommer att sakna att jobba med någon..   Inte mycket att göra åt, vi får se hur allt blir...
Jag gillar inte min negativa syn på det här, men jag kan inte hjälpa det, för jag tror inte på ideén alls... Men jag lovar villigt att erkänna om jag har fel. För tänk OM det blir kanonbra istället??

Grattis Moa!!Om 45 minuter är klockan midnatt, vilket innebär att det är den 12 Januari,
och då fyller denna goa lilla unge 4 år!! Grattis grattis lilla gumman!!

En underbar dag.....

Jag vaknade tidigt idag,
entusiastisk över alla spännande saker
jag skall göra innan dagen är över
Min uppgift är att välja hur min dag ska bli.

 

 Idag kan jag välja att gnälla över det regniga vädret ...
eller glädja mig över att gräset får gratis vatten

 

Idag kan jag mumla om min hälsa ...
eller glädja mig över att jag lever


Idag kan jag sörja över att jag har så få vänner...
eller med spänning se fram emot att göra nya bekantskaper

 

 Idag kan jag tjura för att jag behöver gå till jobbet ...
eller skrika högt av glädje för att jag har ett jobb att gå till

 

 Idag kan jag muttra nedstämt över att jag har hushållsarbete att göra ...
eller känna mig hedrad över att jag har tak för min kropp och själ

 

 Denna dag sträcker ut sig framför mig och väntar på att få bli skapad
och här är jag, skaparen, som får skapa min egen dag

 

 Idag kommer jag att få en UNDERBAR DAG ...
för att jag är välsignad med så många gåvor i mitt liv


Söndag....

Då var det söndag igen då. Även denna helg har nått sitt slut med något som liknar en raketfart. Idag väntar ett arbetspass på mig igen, och ytterligare 3 lediga dagar har nu passerat. Undrar hur det kommer att gå sedan, när vi får det nya schemat. Blir inte många lediga dagar då, misstänker jag, och man har ju vant sig vid detta underbara uttänkta schema. Ett schema som ger både kropp och själ en möjlighet till återhämtning.

Idag blir det ett litet expriment till middag, vilket jag hoppas ska bli ätbart i min kräsna familj! Jag gör en wokgryta ur huvudet, utan recept. Till det blir det wokgrönsaker,  äggnudlar alternativt jasminris! Håll tummarna att det blir ätbart! Å andra sidan, skulle de verkligen tycka om det? HUR gjorde jag? Har bara mixtrat ihop den av lite allt möjligt vad det gäller kryddor och annat...  nåja, det där lär väl ha varit dagens I-landsproblem.....

Utanför fönstren är det idag alldeles grått och mulet, med lite regn emellanåt... Blåser gör det också, och värre lär det bli! Idag är det egentligen en sån där Sitta-inne-bara-mysa-läsa-bok-dag!  Kan man det, är det riktigt mysigt även med mörka och dystra dagar. Själv ska jag som sagt ge mig u i stugorna och hjälpa våra gamla och sjuka......
Ha en skön söndag!

Tro....
Tro är
ingenting du kan se
det är ingenting du kan röra
men du kan känna den i ditt hjärta


Tro är
det som får dig att fortsätta försöka
när andra skulle ha gett upp
det får dig att fortsätta tro på
det goda i andra människor
och hjälper dig att finna det


Tro är
att lita på en makt
högre än dig själv
och veta att vad än som händer
kommer denna tro att leda dig genom vad som helst
det är att tro på sig själv
och ha modet
att stå upp för vad du tror på

 

Tro är
frid mitt i en storm
beslutsamhet mitt i en motgång
och säkerhet mitt i ett bekymmer
för ingenting kan röra en själ
som är skyddad av TRO


Som man bäddar får man ligga....

Jag säger bara en sak!!! H U V U D V Ä R K ! Blev nog för mycket av det goda igår kväll.... Nåja, skoj hade vi i alla fall och självklart stannade vi till slutet som vanligt! M däremot, lämnade likt askungen tillställningen på tolvslaget, ha ha... Även hon dras med huvudbank idag, behöver jag säga mer?  Cia & Vega blev upphämtade av Strippan, och fick se lite mer än oss andra om man säger så..  tyvärr fick detta inte förevigas..... Undrar hur resten av pinglorna mår idag?   Fräcka Fredag!Då var det fredag igen då. En ledig sådan dessutom! Sonen vaknade med huvudvärk, så han fick bli hemma idag. Han ser fortfarande helmosig ut, kanske det är någon förkylning eller något på gång? Han har varit lite hostig och snuvig sedan nyår, och klagat på halsont! Ja ja, vi får se vad det blir av det. Själv har jag städat lite under dagen, börjat plocka bort lite julsaker också, men stakar, stjärnor och julgran ska jag ha kvar så länge jag bara kan. Tjugonda knut är ju inte förrän på tisdag, så jag ska njuta de dagar som är kvar! Sen har jag läst ut boken också, "Flickan med de röda skorna", och jisses vad många tårar det blivit! Vilken gripande bok. Återigen har man lärt sig vad kloka små barn är och vilken rak och ärlig syn de har på döden. Där har vi mycket att lära.

Ikväll ska vi då ner till ortens Hotell och pub, det utlovas en hel del överraskningar på kvällens Ladys Night! Och vad jag har hört ska det bl a komma en manlig strippa också!!! Det blir en ny upplevelse, så jag och Linda har bestämt att vi ska vara där i god tid, och se till att vi får bra platser! Nämligen några riktigt anonyma, inklämda efter någon vägg någonstans, där vi blir mer eller mindre osynliga!! Vill inte riskera att delta i någon show, haha.....  Minst 9 pinglor blir vi, sen är ju Maria där med sina också, så vi blir många tillsammans! Kul!

Nu ska jag åka i väg till affären och handla lite IGEN!!! Dröjer nog inte länge förrän ortens Icabutik rullar ut röda mattan åt mig när jag kommer. Vip- kortet dimper snart ner i postlådan. Fattar inte, glömmer alltid något!! Nåja, finns värre problem än glömska..... 

 Önskar Er alla en riktigt härlig FREDAG!!

Förnyelse och ishockey...

Hela familjen,  utom jag är i Löfbergs Lila Arena och tittar på matchen mellan FBK och Skellefteå. Själv går jag och småpysslar, är sugen på att starta upp något projekt igen, det liksom kliar i fingrarna.... Eftersom sonens fåtöljer blivit så dåliga hade jag tänkt att han skulle få vår soffa från vardagsrumet istället, då behöver jag bara köpa en svart klädsel till honom i stället för den vita vi har nu. Har ju länge gått och trånat efter Ektorpsoffan på Ikea, och nu, när jag jobbat alla storhelger, tror och hoppas jag kunna köpa den, utan att det "märks" särskilt väl i kassan......


Sen önskar jag mig ett större vitrinskåp också, gärna gammalt, vitt och lite slitet. Blir nog att åka omkring på lite loppisar och liknande, jag renoverar gärna upp det, bara det är billigt! Alltid skoj att fixa också....  i nödfall har jag ett i datarummet, fast det är i mörkare trä, tror det är något slags laminat. Är lite osäker på om det går att måla?? Någon som vet?   Sen vore det roligt att göra i ordning hela datarummet också, tapeter och möbler har jag redan köpt, problemet är bara att gubben (och jag) vill byta innerdörrarna samtidigt, men det ökar på projektet oerhört, eftersom vi har fönster ovanför varje rumsdörr! (Nån lustig idé Fågelfors hade på 70-talet) De ska i så fall bort, och tätas för, och då måste man ju tapetsera hallen och alla rum innanför också! Jag har jag ju redan tapeter jag trivs med i de flesta rum,, så frågan är om de finns kvar i butiken? Tror inte jag har några rester kvar nämligen.  Funderar i alla fall på dessa dörrar....

Innerdörrar efter

Och när jag ändå fantiserar mig in i inredningsvärlden, funderar jag på dessa gardiner till köket , fast hellånga, ner till golvet. Vore fint i vår, med slitna lecakrukor och pelargoner.... Romantiskt och lantligt!


Grattis!!!Ett stort grattis sänder jag idag till mitt goa syskonbarn FREDRIK,
som har klarat av teoriprovet idag!! Uppkörning är för faster på ett
hemligt datum, men självklart passar jag på att önska dig LYCKA TILL,
när än det blir! Har redan lovat ut Pärlan om han vill, hi hi......
GRATTIS IGEN!


Att man lyckas....

Regelbundet brukar jag försöka koka mina örhängen, för jag tycker de känns rena och fräscha då, sen dör ju alla baciller också, och det är ju bra! ( Eller vad säger du, Marie?) Hursomhelst, grejade jag med annat och tvärglömde bort det kokande vattnet, som istället stog och kokade torrt, så att jag till och med......BRÄNDE ÖRHÄNGENA!! De är svarta istället för silver och närde svalnat och jag skulle ta idom åkte stenarna ur! Ibland undrar man hur man lyckas med sånt här...Grrrrrrrrrrrrrrr............

Ny information......

Fick tidigare i dag veta en av överaskningarna i morgon! Den som törs får komma dit och se efter. Hursomhelst bestämde jag och Linda att vi ska ses här innan, ifall det är nån mer som vill komma..........

Ladys Night

Nu är vi ett helt gäng tjejer, så det blir helt klart av att dra ner på lite Ladys nights i morgon kväll! KUL! Om inte annat att bara träffas och sitta och stri (prata) lite grann.....

Sätta fart...

... Kanske är det dags att sätta fart? Göra lite nyttigt, såhär när man är ledig? Det tar emot lite grann, skulle mycket hellre krypa ner en stund och fortsätta i boken som höll mig vaken på tok för länge i går kväll. Risken är att jag blir kvar i den, hela dagen! Kanske bättre att vara lite nyttig först och sen lägga sig och läsa? Vad ska ni göra idag?

Minnen...

Var inne hos Junitjej och hälsade på, nu på morgonen, och hon skrev om ett par byxor hon mindes sedan hon var barn! Ett riktigt favoritplagg! Det fick mig att påminnas om ett eget klädminne sedan barndomen. Jag är ju uppvuxen som minstingen, i en familj med 2 hårt fabriksarbetande föräldrar och 3 syskon. Jag förstår ju idag, vad tufft de måste haft det ekonomiskt, hur de kämpade för att få allt att gå ihop och eftersom jag var yngst i syskonskaran fick jag oftast ärva kläder av min något äldre syster. Jag hade inga problem med det, var nog en rätt så snäll unge, om jag får säga det själv. Gick nog med på det mesta, och var nöjd ändå.. 

En dag åkte jag med mina tvillingkompisar Mia och Pia in till stan för att dom skulle köpa nya byxor. Inne på Domus fann dom vad de sökte. Ett par snickarbyxor i mellanblått bomullstyg. Detta var en annonsvara och man fick även en matchande t-shirt med på köpet. Jag tyckte att byxorna var så fina, vilket pappan till tvillingarna tydligen märkte, så han frågade om han skulle lägga ut pengar,  så att jag kunde köpa ett par egna. Förstog ju, att det inte alls var säkert att jag skulle få det, men ringde ändå hem från varuhusets kundtelefon, och tro det eller ej, så fick jag!!  Mamma tyckte att det var bra eftersom man även fick en tröja med för samma pris. Gissa om jag var glad? Dessa byxor ser jag framför mig, närhelst jag vill, och hur vi sedan gick lika klädda alla tre..

Även om det var dåligt med pengar då och då under uppväxten, så fanns det istället överflöd av kärlek i min familj. Man kände sig älskad och speciell, och både mamma och pappa arbetade hårt för att vi barn skulle ha det så bra som möjligt, och jag vet att jag har haft det mycket bättre än många andra, vilket jag är både glad och lycklig över. Skulle inte vilja byta min barndom mot något annat i världen!! Vi hade så mycket annat, och pappa hittade på allt möjligt skoj, som inte kostade en massa pengar. Vi hade lianer i träden, en stor lekstuga, en kuddkrigsbock och en massa annat. Han gick runt med sågspån på grönområdet vid vårt kvarter och gjorde fotbollsplan åt oss på somrarna, och spolade is på baksidan om vintrarna. Fantasi hade han i överflöd! Såna här tillfällen däremot, då man fick något lite oplanerat,  glömmer man aldrig.....

Myskväll...

I morgon drar det igång på allvar igen, med skolor och annat, så idag bestämde vi oss för att ha en liten myskväll. Hela familjen samlad i gillestugan, en film i DVD:n och lite smått och gott tilltugg till den, fick det bli...  Riktigt trevligt, inte ofta man hittar en film som hela familjen har lust att se. Nu ska jag hoppa i bingen, efter en dag, som bara rusat förbi...
G o d n a t t !

Flickan med de röda skorna.......

Idag har jag jobbat igen, och det hände en rolig sak!! För vi har fått beröm! Alltid skoj att höra. När jag kom hem, vad det dags för matlagning, och efter att vi ätit och jag plockat undan, la jag mig och började läsa "Flickan med de röda skorna"! Boken är skriven av mamman till lilla Hannah, som fick en obotlig cancer när hon endast var 2 år gammal. Jag har inte läst mer än 60-70 sidor, men jag har redan bölat som en liten unge, nästan hela tiden.... Inte bara för att boken i sig är sorglig, utan mera för den stora kraften i den lilla flickan, hur klok hon är, och hur hon trots sin ringa ålder lär sina närmaste så mycket om livet. Ett liv som hon egentligen inte ens hinner leva....  Någon som läst den?

Nu är det dags att åka till affären, sen blir det nog lite mera läsa av, det är en sån bok som är svår att lägga ifrån sig.......

Permission.....

Nu har jag snart varit hemma de timmar av vila jag har mitt på dagen, när jag jobbar en sk dubbeltur. Förstår inte vart tiden tar vägen, och lagomt tills det trar ihop sig för jobb, så kommer tröttheten över en, som vanligt! Hade inte suttit helt fel med en tupplur efter maten, men lägger jag mig nu, är jag säkerligen ännu segare om 40 minuter, då jag bör åka för att hinna i tid! Gubben har i alla fall kokat lite kaffe, så vi får hoppas att det hjälper mot dessa tunga ögonlock....
Önskar er andra, som kankse till och med är lediga, en riktigt härlig trettondag...........

Dagens kloka ord!!!Den farligaste av våra fördomar,
är den att vi tror att vi inte har några.


Trettondagsafton 2009......

För exakt 11 år sedan, alltså 1998,  rökte jag min allra sista cigarett!! Känns skönt att Rökaren Malin bara är ett minne blott! Låter förståss ganska präktigt det där, men sanningen ser lite annorlunda ut. Hur det hela gick till, och själva anledningen till att jag slutade helt, är jag inte särskilt stolt över, även om det i slutändan var positivt! För 11 år dedan jobbade min gubbe i Norge, och eftersom trettondagsafton inte är någon helgdag där, låg han borta precis som vanligt! Min syster, som bodde ett par mil härifrån, var utan bil, då den var på verkstad, så hon och dottern Nathalie, då 13,  tog istället bussen hit och hälsade på. Självklart skulle vi ta tillfället i akt, att dela en flaska vin när det ändå inte var någon som skulle köra bil på kvällen. Vi hade det riktigt mysigt, pratade gamla barndomsminnen, skrattade och hade det jättetrevligt. När Nathelie gick och läste saga för mina barn, öppnade vi en flaska till, lagade lite mat, åt och fortsatte att ha det trevligt... Så långt var allt frid och fröjd! Men sedan smakade vi lite annat smått och gott i barskåpet, och blev i ärlighetens namn fulla både hon och jag! Vid 2-tiden på natten, ringde hon efter skjuts hem, och jag gick som väl var och la mig. När jag vaknade på morgonen mådde jag pyton, allt snurrade och jag spydde nog både en och två gånger! Vilken dag! hur jag överlevde den är fortfarande ett mysterium, och jag minns hur magen vände sig ut och in på mig, när jag stod och lagade mat till mina barn!! Efter det kunde jag inte se en flaska som innehöll alkohol, utan att bli illamående, och likadant var det med cigaretterna! Som jag sa, det är inget jag är stolt över, men det förde ändå med sig något gott! Jag blev rökfri, och en erfarenhet rikare... Har aldrig ens varit i närheten av det tillståndet efter denna dag........

Jag är såld!!!

Jajjamen, helt och hållet såld! Vi var ju hem till Björn och Annsofi idag på supergod middag! Som vanligt tog man lite mer, TROTS att man redan var mätt! Att man aldrig lär sig! Hursomhelst var både ena sonen och lilla Ella där när vi kom, och jag gissar på att den sistnämnda lilla tjejen,  var blyg i sisådär 2 minuter! Sen var det full fart. Hade ju köpt med oss lite pärlor, pixi & guldpengar till henne, så hon tyckte nog att vi var ganska okej i alla fall. Ett riktigt charmtroll vill jag lova, redig, rolig, och med stor fantasi och klockrent tal. (Fantasin antar jag absolut,  att den kommer från morfar!) När vi skulle åka hem, sa hon:- Jag tycker att ni borde pärla med mig istället!!!  Kanske borde vi ha gjort det, men vi hade redan varit där i många timmar, så vi tyckte nog att de skulle få mysa lite med henne själva innan kvällen, Björn åker ju trots allt till Sundsvall igen i morgon bitti! Kan nog erkänna att hela familjen blev helt såld på den lilla goingen.......

På vägen hem svängde vi förbi hos Maria och Per-erik och tittade på deras nya kök som precis har blivit färdigt! Jättesnyggt verkligen! Hade inte trott nåt annat heller för den delen... Fick även med mig 15 inträdesbiljetter till "Ladys Night" på Hotellet kommande fredag! Där utlovas en hel del överraskningar och en chic afton. De bjuder på ostbricka, och serverar bl a öl och vin för 25 kr mellan 20-22! Det kommer även vara andra bra priser för just för tjejer under kvällen! Någon som vill hänga på? Om inte annat lägger jag fram biljetterna på jobbet i morgon eftermiddag! Först till kvarn.......

Vad det gäller föregående inlägg, där jag skrev att det bara var några kalla grader, kan jag meddela att jag hade helt fel!! Termometern visar nämligen på -12 grader, och kallare skulle det bli i morgon!! Går här hemma och småfryser, fast att vi eldar både i kammin, samt att jag tänt upp en massa värmeljus överallt! Familjen är ute på vift, så jag tror helt enkelt jag ska krypa ner en stund under täcket och läsa i en av böckerna jag fick låna av Annsofi idag! Brrrrrr, fryser, fryser.....


Söndag!

En strålande sådan dessutom! Solen skiner, och vi har några friska kallgrader här ute. Idag ska vi till Björn och Annsofi på middag! Ska bli hur trevligt som helst, för den stora dagen är inne, då vi ska få träffa deras berömda barnbarn Ella! Självklart har jag laddat upp med några "Tyck-lite-om-Malin-mutor"! Får se om det fungerar.. Återkommer med rapport senare! Hoppas Ni får en underbar söndag, och att solen skiner lite på er också........    T J I N G E LL I N G !

Rysligt vackert!Älskar den här låten! Den är så härligt vacker, sensuell, erotisk, kärleksfull och sann......

Dagens sanning!LYCKAN är som en kyss -
För att få ut något av den
måste du ge den åt någon annan.....

Promenad i skogen......

Tog mig en skön promenad i skogen idag. Det var lite kallt, men ändå skönt med lite frisk luft! Blev ingen jättelång promenad heller, då hälen ger sig tillkänna så fort jag går för mycket. Hade rejält ont efter de sista arbetsdagarna, och jag missänker att jag fått hälsporre! Inget att klaga på i alla fall, jag har mycket hellre det, än värk i andra delar av kroppen måste jag säga! Och för tillfället är min kropp riktigt bra, har inte vågat säga det förut, man ska inte prata för mycket, för då kan det bli ett bakslag! Träffade Madame Mim på affären idag också, jätteskoj att se henne! Hon hade sin supersöta och rediga tös med sig, och M påminde om att de snart kommer och hälsar på, för flickan har inte glömt att jag lovat henne lite sminkprover från oriflame! Ser fram emot att dom kommer! M jobbar som massör, och hon sa åt mig att jag inte alls ska gå en massa med hälen, tvärtom, ska jag avlasta! Slarviga jag! Där fick man bakläxa direkt!  Kanske ska man rådgöra med läkaren om den, så det blir bättre snabbare? Vill ju så gärna ut och gå, så jag förbränner lite fett i alla fall!!


FAKTA HÄLSPORRE - Plantarfasciit


Plantarfasciit är en vanlig orsak till hälsmärta. Ordet hälsporre kommer av att man ibland på röntgen kan se en liten ben-nabb, med formen av en sporre under hälbenet. Det är dock inte hälsporren i sig som gör ont. Vid röntgen av foten kan en hälsporre ses också hos människor som inte har smärta här. Således är termen plantarfasciit att föredra. Plantarfascian är ett bindvävsstråk som löper under foten och fäster i hälbenet via en senig övergång.


Orsak

Smärtan vid plantarfasciit utlöses av någon form av överansträngning. Ofta har den som drabbas ökat belastningen av foten, till exempel ökat träningsdosen vid löpning. Också byte av arbete till ett arbete med mer stående och gående kan utlösa besvären. Om man samtidigt med belastningsökningen går på hårda underlag i skor med dålig stötdämpning och dåligt stöd ökar risken ytterligare att drabbas. Besvären kan också debutera utan säker koppling till något av ovanstående.


Symtom

Det mest typiska symtomet är belastningssmärta i samband med att en aktivitet startas. De första stegen på morgonen och efter vila gör oftast mest ont varefter smärtan kan gå tillbaka något för att sedan återkomma vid en längre tids belastning. Smärtan kan i vissa fall vara så kraftig att den omöjliggör idrott eller arbete som kräver gående. Karaktäristiskt för plantarfasciit är att smärtan är lokaliserad till en punkt under främre delen av hälen mot fotens insida.


Diagnos och undersökning

Diagnosen ställs oftast med stöd av sjukdomshistorien och med undersökning av foten där tryck på den ömma punkten enligt ovan utlöser smärta. Om stortån böjs kraftigt uppåt sträcks plantarfascian och fästet i hälbenet irriteras vilket kan utlösa smärta hos några. Om besvären eller smärtlokalisationen inte är typiska kan vidare undersökning behövas. Med röntgen och magnetkamera kan ett utmattningsbrott, en så kallad stressfraktur ses. Också smärta utlöst av nerver som hamnat under tryck eller löper i en trång passage kan ge likartade besvär.


Prognos

I ett första skede rekommenderas endast ändrad aktivitet. Den aktivitet som utlöser smärtan bör undvikas. För de flesta ger smärtan med sig på någon eller några månader. För några kan dock tillståndet bli mer långvarigt.


Behandling

Utöver att undvika de aktiviteter som utlöser smärtan rekommenderas byte till skor med bra passform, stöd och stötdämpning. Använd gärna skor också inomhus och hemma. Ibland kan ett inlägg som ökar stötdämpningen alternativt avlastar den ömma punkten hjälpa. Ett skålformat inlägg för hälen kan också ge lindring då det kan stötta den fettkudde som normalt ger stötdämpning under hälen.

På många håll i Sverige används en speciell form av tejpning som syftar till att behålla fotvalvet och avlasta plantarfascian. Både på kort och lång sikt är erfarenheterna av denna behandling god. Tejpningen kräver specialkunskap och den behöver göras om varje vecka, eftersom tejpen lossnar, under ett par veckors tid.

Antiinflammatoriska läkemedel, såväl receptfria som receptbelagda, kan ibland lindra smärtan. Kortisoninjektion mot plantarfascians fäste kan ge en ofta övergående effekt. Dock finns risken att man skadar hälens fettkudde varför man bör vara försiktig med detta.

Stötvågsbehandling, liknande den som används vid njursten, och kirurgi förespråkas på vissa håll. Resultaten och åsikterna om dessa behandlingar går dock isär. Vid kirurgisk behandling skärs en del av plantarfascian av vilket på längre sikt kan påverka fotens stabilitet.


En hund och en katts dagbok.....

RIX FM:s Vandringsmail


Hundens dagbok!

07,00 Tjohooo! En promenad! Det bästa som finns!
09,00 Tjohooo! Ungarna är uppe! Det bästa som finns!
12,00 Tjohooo! Leka i trädgården! Det bästa som finns!
14,00 Åka bil! Det bästa som finns!
16,00 Leka med en boll! Det bästa som finns!
17,00 Matte och husse kommer hem! Det bästa som finns!
20,00 Bli kliad på magen i soffan! Det bästa som finns!
22,00 Slutar dagen! Tjohoo! Sova i husse och mattes säng! Det bästa som finns!!!

Kattens dagbok!

783:e dagen i fångenskap! Mina kidnappare fortsätter att tortera mig med bisarra dinglande saker!  Dom frossar i färskt kött medan jag tvingas leva på torrfoder och slemmig burkmat! Det enda som håller mig i gång, är att jag en dag, ska lyckas rymma, och den milda tillfredställelsen jag får genom att klösa på möblerna! I morgon ska jag eventuellt äta ännu en krukväxt! Idag misslyckades jag ännu en gång att döda mina kidnappare genom att fälla dom med min kropp. Jag borde kanske försöka vid toppen av trapporna? I ett försök att sätta mina förtryckare ur balans, så framtvingade jag en hårboll i deras favoritfåtölj. KOM IHÅG! lägg en på deras säng! Fångade en mus, som jag bet huvudet av! La den huvudlösa kropppen vid dörren, som ett tecken till mina kidnappare på vad jag är kapabel till, så att dom ska gå omkring i ständig skräck! Bemötandet jag fick, var en massa klappar, kramar och gullande om vilken duktig kissemiss jag är! 

 Saker och ting går inte som planerat! På kvällen dök deras kumpaner upp, vid nån sorts sammankomst! Jag blev placerad i isolering under mötet, men jag kunde känna doften av deras mat, och höra brottsstycken från deras kriminella planer! Tydligen var jag inlåst på grund av min kraftfulla förmåga att framkalla nåt som dom refererar som: ALLERGI!  Jag måste komma underfund med vad detta är,  så att jag kan använda det till min fördel! Dom andra internerna smörade för våra fångvaktare, och jag vågar inte anförtro mig åt någon av dom, inför risken att nån skulle tjalla! Hunden släpps regelbundet ut ur sina bojor, men återvänder alltid frivilligt! Han är uppenbarligen efterbliven. Fågeln däremot ger intryck av att vara en informatör, han pratar med våra kidnappare regelbundet, och jag är övertygad om att han rapporterar vartenda steg jag tar! Tack vare sin placering i metallrummet, är han för tillfället i säkerhet, men jag kan vänta! Det är bara en tidsfråga, innan mina planer slås i verket!

(Stackars våran BAM)

Smoothiefrukost & solskenspromenad.....Idag startade jag upp morgonen med att äntligen prova på min julklapp från sambon! En blender, som man kan göra smaskiga smoothies i. Tänkte försöka byta ut frukost och kvällsmat till en nyttig smoothiedrink, och förhoppningsvis klämma några kilon på köpet. Frukostsmoothisen bestod av:  1 banan, 1 dl jordgubbar, 1 dl havregryn, i dl lättyoughurt, 2 dl lättnjöllk och ½ dl vatten. Riktigt gott faktiskt!! 

Tänkte ta med mig gubben på en liten promenad i solen också, innan hockymatchen klockan 14. Får se om jag åker med eller ej, iskalla hallar är inget för min kropp, och jag vill inte riskera något nu när kroppen är såpass bra! Det är verkligen vackert ute nu, solen gnistrar i frosten, och det är några grader kallt! En riktigt fin vinterdag!

Tillägnat Björn....

Hittade dessa ord av en slump, och jag kunde inte sluta tänka på hur väl de passar in på Björn & hans älskade lilla Ella.. Björn är en morfar till 100 %, om inte mer, precis en sån som man önskar att alla ungar hade äran att ha....

gammal hand - liten hand

Vi finner så stor lycka
i barnens skönhet och glädje
att hjärtat inte ryms i kroppenKänner du igen känslan Björn?


Dåligt samvete....

Har fortfarande jättedåligt samvete för att jag inte ställde upp och gick ut och jobbade extra i morse, när AnanasAnna ringde!! Förlåt, men jag var så himla trött, att jag knappt minns vad vi sa till varann. Vet att det var kris....FÖRLÅT!! Hela förmiddagen har jag ägnat till att röja undan sånt som kommit efter när jag istället jobbat eller försökt att ta vara på jul och nyår. Tvättstugan var översvämmad, med både ren och smutstvätt, men nu börjar man skymta golvet därinne i alla fall. Är på gott och ont att ha tvättstugan gömd nere i källaren, för det är alldeles för lätt att förtränga att den över huvud taget existerar! Idag blir det nog lite hockeymatcher, då barnens kusin från Göteborg är här för att spela Reesport-cup. I eftermiddag/ kväll kommer de hit och hälsar på också, det var länge sedan sist, tror minsann det var på gubbens 40-årsdag i augusti!. I morgon kommer det bli mera hockey, och på kvällen kommer det antagligen hit ett gäng ungdomar, eftersom en av Josefines kompis är hemma under lovet. Hon går annars på gymnasium i Göteborg! De skulle ha lite mys med det "gamla" gänget! På söndag är vi bjudna på middag till Björn och Ann-sofie, ska bli jätteskoj att träffa dom båda! Denna helg är dessutom Ella där, ett av världens mest älskade barnbarn, och morfars stolthet. Ska bli jätteskoj att träffa henne också, hon är ju så söt och rolig! Även denna helg kommer antagligen att rusa förbi.....

Årets första kloka ord!Dagen ger dig en gåva
Den ger dig tjugofyra timmar
att använda så meningsfullt som möjligt
Låt denna dag ge dig insikt
om den fantastiska styrka du har inom dig.
Låt lugn och ro infinna sig
när dagen är slut

Årets allra första dag........började med jobb!! Strax innan 7 i morse, gjorde jag som förste man entré på jobbet, såhär på nyårsdagen. Lite trött efter gårdagen, även om det inte blev vrålsent (man börjar väl bli gammal)! Vi hade en härlig nyårskväll, med god mat, dryck och champagne och skål på tolvslaget, till Abbas Happy new year såklart! Det var helmysigt! Katten däremot, var väl inte överförtjust direkt, mer åt det vettskrämda hållet, stackarn!! Det är nackdelen och den stora anledningen till att vi aldrig köper några raketer längre! Alla djur som darrar av skräck, en del kanske är ensamma hemma också, då husse & matte är ute på sitt firande.

När jag kom hem från jobbet idag, så åt vi middag, vartefter jag skulle ta mig en liten tupplur bara, vilket resulterade i att jag somnade på 2 röda sekunder! Stenväck! Sov alldeles för länge också! Inte bra alls, men skönt! När jag vaknade till, visades "Det okända" på tv:n, flera avsnitt på raken varav ett av dom var jätteintressant, så jag blev sittandes vid tv:n i flera timmar också. Lagomt till att jag skulle hoppa i duschen, blev vi utan vatten!! Typiskt, och psykologiskt nog, sitter jag här och känner mig både riktigt ofräsch och överdrivet sugen på ett glas riktigt kallt vatten! Håll tummarna för att vattnet snart kommer tillbaka....

RSS 2.0