Slappardag, fotboll, film & mys....

Förutom fotbollen igår, hann vi även med att se filmen ARN. Tycker att den var ganska bra faktiskt!
Har ni sett den? Vad tyckte ni i såfall?

Arn - Tempelriddaren
Inspelningarna har till största delen ägt rum i Västra Götaland men också i Marocko (Heliga landet) och i Skottland (skogsmiljö, kyrkointeriörer och interiör Varnhem bla).  Regissören Peter Flinth och scenografen (production designer) Anna Asp har tillsammans med flera medarbetare letat naturmiljöer och kulturbyggnader i landskapet.  Läs våra intervjuer med filmskaparna.

Arn Magnusson föds 1150 på Arnäs gård i Västra Götaland. Han växer upp till en bildad ung man och en skicklig krigare. I Cecilia möter han den stora kärleken men en hård och avundsjuk omvärld tvingar dem isär. Cecilia spärras in i kloster och Arn skickas som tempelriddare till Det Heliga Landet där kriget rasar mellan kristna och muslimer.

Berättelsen bjuder på ett rikt galleri av tappra riddare, starka drottningar och svekfulla kungar. Det är en episk hjältesaga om krig och intriger, vänskap och förräderi och det som är störst av allt: kärleken.

Med en budget på 210 miljoner kronor är Arn den mest påkostade produktionen i svensk filmhistoria. Romansviten kommer är uppdelad i två långfilmer samt en tv-serie.

Kommentarer
Postat av: Julia

Har inte sett den, klarar inte av att se svensk film. Sitter en spärr någonstans. Men troligtvis kommer jag se den när alla delarna kommit ut som hyrfilm så jag kan se hela klabbet på en gång som Sagan om ringen-filmerna.

Tur att ni har bra vikarier, det har vi också. Det är bra med folk man kan lita på!

Kram!

2008-06-15 @ 14:44:54
URL: http://chocolatefrog.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0