Våffeldagen

Idag kom M till jobbet, 2 ½ imma innan hon började jobba, bara för att
grädda våflor till oss alla! Vilken omtanke va? Vispad grädde och sylt fick vi till och
det smakade fantastiskt gott! När jag kom hem vispade jag i ordning en
smet, så även resten av familjen fick fira dagen, med riktigt goda våfflor!



Ett recept på frasiga och goda våfflor

Klocka Tid: ½ timme

Muffins ca 6 st

Du behöver:

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

4 dl mjölk

     50 g margarin eller smör

½ dl vispgrädde


Tillbehör:

Vispad grädde

socker

sylt

bär

Gör så här:

Smält margarinet eller smöret och låt svalna.

Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Vispa ner mjölken,
grädden och det smälta matfettet till en jämn smet.

Hetta upp ett våffeljärn. Innan man gräddar första våfflan
så penslar man laggen med smält fett.

Häll på smet och bred ut så att det täcker undre laggen
och grädda våfflorna guldbruna.

Lägg våfflorna var för sig på ett galler när de är färdiga.


Servera våfflorna nygräddade, gärna med grädde och färska bär eller sylt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0