ilska...

Igår var jag fortfarande ilsken när jag kom hem från jobbet. Som jag skrev tidigare, ringde en arbetskamrat till mig i fredagskväll och meddelade att verksamhetschefen och vår samordnare hade tillkallat ett akut möte MED facket, redan på måndag! Vi anade ju oråd direkt, då vi mitt i alla förändringar mest varit rädd att mista vår 3-3 modell, som är en arbetsmetod som innebär att vi jobbar 3 dagar,  är lediga 3 dagar osv... till detta tillkommer plikttid, som är ca 95 timmar per år för en som jobbar 75 %.  Pliktiden används för att täcka upp för varann vid sjukdom, vab, samt till friskvård, utbildningar och möten.

Förslaget att prova på denna arbetsmetod, kom från gruppen själva för snart 4 år sedan. Då vi egentligen behövde 6 anställda till, för att klara av en "ren" 3-3 modell, gjorde vi en komprimerad modell, som var anpassade efter vår arbetsstyrka. Personligen kan jag erkänna att jag suttit många timmar,  gratis till kommunen,bara för att komma på bra lösningar och sätta ihop ett schema. Till saken hörde, att då vi drog igång detta , hade vi mer än halva ordinarie personalstyrkan  långtidssjukskriven.

Efter många om och men, fick vi igenom hela ideén, och skrev kollektivavtal våren 2005... Sedan dess har allt rullat på, personalen har varit nöjd, vi har inte haft några långtidssjukskrivningar och kommunen har verkat nöjda. Tills nu!!! Som en bomb, släpper de då denna nyheten,  att de redan i fredags, utan vår vetskap, sagt upp detta avtal!! Självklart blev det heta disskussioner under mötet, och det som gjorde mig mest arg var att de påstog att det helt plötsligt kostade för mycket med denna arbetsmodell. När jag frågade VAD som kostade, kunde ingen av dom svara!!!

Antagligen handlar detta om något helt annat än pengar, frågan är vad? Hela tiden, när vi ställde frågor, slingrade verksamhetschefen sig ur det anser jag.... Grrrrr, blir arg bara jag tänker på det. Självklart kommer ju oron, hur ska vi klara att återgå till det gamla arbetssättet, och riskera dessa långtidssjukskrivningar? Hur kommer personalen må?
Vår grupp, är faktiskt en jättebra grupp, vi kan disskutera problem tillsammans, och lösa dom, vi bryr oss om varandra och om våra vårdtagare, vi är positiva, och tänker på budgeten innan vi tar in vikarier.... Känner mig helt tom.....

Kommentarer
Postat av: peter pc carlsson

Förstår att du känner dig arg och vilsen. Om jag var du skulle jag ta kontakt med media. Jag har ett brett kontaktnät inom PR-byråer. Var finns du? skriv till min mail och jag förmedlar någon PR-konsult som kanske kan hjälpa er med Mediastrategi...

2008-11-25 @ 20:26:12
URL: http://enbart.blogg.se/
Postat av: Julia

hoppas kvällen blir bra iallafall!

2008-11-25 @ 20:30:23
URL: http://jsomijulia.se
Postat av: bjorne

Det är som vanligt ingen vet nåt och den som svarar säger att det är bara så,och jag är här på detta möte för dom som har fattat besluten har annat att göra.Kul att du bryr dig om gamle Bjorne,det är lugnt är lite pappa till dom andra,får byta ut morfar-rollen som jag har med Ella mot att vara lite pappa till B.Lawe och dom andra,Ha de gott o kram.

2008-11-25 @ 21:19:23
URL: http://bjornesmagazin.blogg.se/
Postat av: cissi

Jag är så arggggggggggggggggg på mupparna

2008-11-25 @ 21:46:23
Postat av: cissi

Jag är så arggggggggggggggggg, på mupparna som tror dom vet,bunt i hop dom och släng i väg dom,va faan.!!vi ses

2008-11-25 @ 21:53:18
Postat av: Sanningen

Låter ju helt snurrigt! Ge er inte, begär att få se hur man har räknat fram detta. Det har ni rätt till (eller åtminstone er fackförening).

2008-11-25 @ 22:35:10
URL: http://sanningen.blogg.se/
Postat av: ANNIKA

arggggggggggggggggg är bara förnamnet. Jag var så förbannad så det dunkade i örsnibbarna. Facket!!!!!!

Kyss mig där ryggen byter namn. Dom har, och kommer alltid sitta i knät på politikerna.

2008-11-25 @ 22:42:57
Postat av: Gabbi

Morning honey...

Förstår din ilska...trist när det funkar för alla parter...

Men du fick ju lite röjjt ;))!!!

Hahahah...

Ha en finfin onsdag!

Kram

2008-11-26 @ 06:41:43
URL: http://mamsen71.blogg.se/
Postat av: Sussie

Grr.... Jag förstår att du är arg! Man kan ju hoppas på att endel återigen blir sjukskrivna BARA för att bevisa cheferna att dom hade fel!!

2008-11-26 @ 10:06:58
URL: http://nattmorsan.blogg.se/
Postat av: Nilla

Hej du ..

Oj förstår att du är arg..hoppas att det blir bra ia lla fall ha det så bra

2008-11-26 @ 15:24:43
URL: http://fnilla.blogg.se/
Postat av: Junitjej

Förstår att du är arg över detta. Vad irriterande att de inte kan ge svar på vad det är som kostar med er arbetsmodell.

2008-11-26 @ 18:07:03
URL: http://junitjejen.se
Postat av: Margaretha

Stackars dig....det är ju hemskt att behöva känna sig så överkörd !!!!!! Skit oxå....

Kram

Margaretha

2008-11-26 @ 18:56:41
URL: http://catfriend.blogg.se/
Postat av: soffie

men fyyy vad dåligt av dem,

så jobbigt för dej,

hoppas du kan ha en skön kväll trots allt,

kramen

2008-11-26 @ 19:29:51
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: britten

säger som de övriga...fyyyy vad dåligt ..ännu en gång så kör man över folk i vården och struntar i att resultatet är bra..skyller ifrån sig och kan inte svara på frågor..gggrrrr aaaaaaaaaaarrrrrrrrrrggggggggggg

2008-11-26 @ 19:35:07
URL: http://pyrobritt.blogg.se/
Postat av: Lindus

Alltså jag blev så sinni´när Maria berättade detta så jag kunde nog åkt ner och tagit dom allihoppa rätt upp och ner å kräft en förklaring AAARG!! Det var någon där uppe som skrev om media...att gå ut i media och erbjöd sej att hjälpa till...TA DEN HJÄLPEN!!! det är det enda rätta PLUS att ta kontakt med chefernas chefer och få en förklaring GE ER INTE!!...jag hjälper mer än gärna till alltså!!Jag springerj u ändå här med lagboken i högsta hugg och letar efter varend paragraf jag ska kasta i fejjan på kommunkärringarna ang dagisplats nu jävlar får det vara bra med lekandet både inom äldreomsrogen och barnomsorgen!!



ANNIKA ...Kyss mig där ryggen byter namn, den var ny hahahah !!!



ooops va långt det blev !!

2008-11-26 @ 20:45:01
URL: http://exxanimo.blogg.se/
Postat av: bjorne

Stå på dig,det har du rätt till.Kram till er alla,särskilt kaninen.

2008-11-26 @ 22:25:17
URL: http://bjornesmagazin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0