Trädgårdsinspiration....

När jag ändå inte har något annat vettigt för mig, så sitter jag och klurar lite på hur man ska få i ordning i trädgården!! Till saken hör att vi har fällt vår stora silvergran (innan den skulle braka in i nåt av husen närmast), sen har vi även tagit bort vår hemska och stora taggbuske. Detta skedde visserligen för snart 2 år sedan, men vi har inte kommit på hur vi ska ha det riktigt. Eftersom poolen står där nu, kommer vi ha någon form av skärmvägg, men sedan vill vi även ha någon avskärmande buske eller liknande. Det måste vara bra för insyn, vara lättskött och ganske snabbväxande, för vi har helt öppet mellan grannarna och oss nu, och det trivs jag verkligen inte med.  Har ju inga gröna fingrar och gillar egentligen inte alls trädgårdsarbete, men fint vill jag ha, ändå! Gubben fick ju även en damm när han fyllde år som ska hitta en fin plats, samt en stengrill...  Nu är det bara ideérna som fattas....
Syren - Syringa vulgaris
Syren - Syringa vulgaris

Jag gillar ju förståss syrener, det har vi mot grannen på andra sidan, men jag tror gubben är i mot det, och visst, det blir många löv att kratta på hösten. Men den täcker bra, är vacker att se på, och doftar ljuvligt!  Sen har vi ju En eller Tuja, de är täta och fina, året om....... Inte behöver man kratta efter dom heller...    Vad svårt det är, men i år måste vi nog göra något i alla fall, så vi får lite mindre insyn. Har någon annat förslag? Är jätte tacksam i så fall... Tror jag ska ta med mig inspirationen ut till trädgården och se om jag får några ljusa ideér......  Tjingeling!

 



Kommentarer
Postat av: Ulrika

Det är härligt att våren är på gong nu så man kan vara ute och njuta.

Jo, det är lite jobbigt med händerna men det ska bli bättre. Börjar med en ny/gammal medicin om några veckor, hoppas på den.

Ha det fint och hoppas solen skiner på dig.

Kram

2009-04-02 @ 14:53:57
URL: http://mittmirakel.blogg.se/
Postat av: Sanna Tider

Spirea kanske? Jättefint frampå våren/försommaren- ser ut som kaskader av vit fyrverkeri :-D Funkar bra som häck mellan grannar också och jag tror att den går att klippa till och forma när den blommat ut... :-)

2009-04-02 @ 15:57:46
URL: http://cityandsex.blogg.se/
Postat av: Bjorne

Kontakta bjorne,trädgårdsmästaren i Kil,han har erbjudit er bambu som växer ca 20cm om dagen tills dom är ca 3 meter,har fortfarande kvar,men många vill ha.kram.

2009-04-02 @ 19:27:22
URL: http://bjornesmagazin.blogg.se/
Postat av: Marra

Jag älskar syrener, en del ser dem som ogräs men finns ingen blomma som doftar så underbart!! :)

2009-04-03 @ 10:19:41
URL: http://loveorhates.wordpress.com/
Postat av: Leonora - The Magic Memories

sv; styrka och kondition blir det :D

2009-04-06 @ 15:12:28
URL: http://magiskaminnen.blogg.se/
Postat av: Stefan

Hel underbar bild på dammen! :) Väldigt vacker. Är den för grund för att ha fisk i?

2012-01-22 @ 12:47:36
URL: http://352kvm.vimedbarn.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0