Meningen med mitt jobb....

Med risk för att vara tjatig får jag ju än en gång säga att detta är sista veckan som hel arbetsgrupp, innan vi delas upp i två, nästa måndag, sista veckan med de turer vi har nu, och kanske sista veckan med den tid vi hittills haft hos våra brukare...  Som de flesta vet, jobbar jag som undersköterska i hemtjänsten, ett jobb som jag oftast trivs med. Att till det även ha världens bästa arbetskamrater gör ju inte saken sämre..  Det är med lätta steg jag tagit mig till jobbet. Vi hjälper ju många gamla, sjuka och ensamma människor, vilket kan vara svårt ibland, både fysiskt och psykiskt. Det är klart att många av dom har det jobbigt, de är ensamna med sina krämpor större delen av dagen, utan större kontakt med omvärlden..

Jag försöker att prioritera så, att jag lägger några extra minuter hos de gamla, som är mest ensamma. De som av olika skäl kanske inte har några anhöriga och vänner kvar, och inte heller tar sig ut själv. Försöker sitta hos dom en stund, prata lite om allt mellan himmel och jord, kanske till och med få dom att skratta lite. Det är det som ger mig något i jobbet. Att få ge,  lite, lite, lite av sin tid, och sedan känna att man gjort någon glad, i alla fall den stund man varit där. Några få minuter, som ändå ger oss båda en glädje med vårt möte..

Jag hoppas att detta är något som kommer att fungera även efter att dessa omorganiseringar dras i gång. Att det finns  några få, ynka minuter kvar att lägga på dessa människor. Jag skulle aldrig klara ett in och ut besök bara, stressa in, och snabbt ta sig därifrån, och samtidigt se ensamheten i deras ögon, hur de ropar, försöker hålla oss kvar, en liten stund till... Att se att vi smittar vår stress även på dom. Kanske är jag fel person för detta jobbet, det gäller nog att kunna stänga av dessa känslor för att klara av det överhuvudtaget...

Nåja, känner jag att jobbet inte längre ger något, får jag försöka peppa mig till att våga mig på en av mina drömmar, att starta upp något eget, men jag känner att jag är för feg, än så länge i alla fall. Vet inte vilken ände jag ska börja i ens. Tror att jag är för feg för att lämna den tryggheten jag har idag, ett fast jobb med säker inkomst varje månad, chans till semester och att kunna vara sjuk när man är sjuk. Fast ju mer jag tänker på det, ju roligare och mer spännande känns det naturligtvis... Nåja, att drömma kostar ju inget...

Kommentarer
Postat av: //K :-)

Klart du ska ta steget och förverkliga dina drömmar!!!

Livet är till för att levas :-)!



Prövar du inte så vet du inte hur det skulle gått... Möjligheten att gå tillbaka till det gamla finns kvar på ett eller annat sätt!



Våga ta steget så slipper du fundera på om det hadet gått eller inte! När du väl tagit steget kommer du till insikt, det är inte fel att ta steget tillbaka i det läget, du har dock blivit en erfarenhet rikare!



Go for it! Livet ska levas och är för kort för att slösas bort! Kramar - tro på dig själv!

2009-02-16 @ 10:38:40
URL: http://kschokladask.blogg.se/
Postat av: Gabbi

Morning söt...

Ha en fin dag!

Kram

2009-02-16 @ 10:40:58
URL: http://mamsen71.blogg.se/
Postat av: Daniel

Gripande inlägg

- skulle ha svårt att ge värdiga människor snabb service. Åt värdiga människosjälar som inte bara e "klienter" som man ska fixa. Att umgås å tala e ju viktigt!

2009-02-16 @ 11:26:14
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: tess

Nej ibland känns de som om man behöver dela på sig. //Tess

2009-02-16 @ 11:42:43
URL: http://tess701.blogg.se/
Postat av: Lena

Det finns inget bättre yrke än att få jobba med människor, speciellt med äldre som behöver oss, enligt mig. Även jag är undersköterska och arbetar med äldre vilket har känts som min livsuppgift. Men numera så är jag sjukskriven för utbrändhet. Gick in i väggen pga jobb och privata angelägenheter.

Därför kan jag inte ta 'omorganiseringar' med glädje för det brukar aldrig gagna de äldre eller de som arbetar med dem.



Vad vill jag säga med detta då? (lång kommentar)

Jo, ber dig att vara försiktig, ta det lugnt och tänka mycket på dig själv, så du inte går in i väggen i vårdyrket. Det är lätt hänt när man är mänsklig och bryr sig om.



En kram till dig.



Mvh Lena

2009-02-16 @ 11:50:14
URL: http://celena.blogg.se/
Postat av: Mia

Det är av precis den anledningen jag började inom LSS, när jag var inom äldreomsorg, så på slutet hade jag ALLTID dåligt samveta mot de äldre, för tiden fanns inte, vet ej hur de tänker..



Många kramar till dig.. Du gör ett jättebra och jätte viktigt jobb..

2009-02-16 @ 12:24:26
URL: http://shopstopp.blogg.se/
Postat av: bjorne

Det ordnar sig ska du se,men man ska hålla ögonen öppna om det finns något bättre,kram

2009-02-16 @ 12:58:09
URL: http://bjornesmagazin.blogg.se/
Postat av: Tessan

Dom där få minuterna man är kvar inne hos dom äldre ger så mycket både till dom och en själv. Usch, nu sitter jag här och bölar som den böl groda jag är och hoppas att ni även kan ge dom det där lilla extra även när ni bytt schema. För det finns väl inget som värmer hjärtat och förhöjer energin mer än när man får ett tack, som man verkligen hör hur dom verkligen menar det. Och det säger dom flesta äldre som vi har, att alla tjejer inom centrum gruppen är värd så mkt mer för dom gör sitt jobb med hjärtat. Kommer upp och hälsar på innan ni går iväg på det nya schemat. Ha det så bra :) Kram Tessan

2009-02-16 @ 13:19:48
Postat av: Kattis

Idag är en lugn dag! Så skönt. Har småpysslat lite ananrs har det varit datorn som gäller.

Ha en fin dag!

KRAM

2009-02-16 @ 13:50:04
URL: http://kattis11.blogg.se/
Postat av: Lena

Det är nog lättare att satsa smygande på sitt eget under tiden man har tryggheten kvar...om det går vill säga :)



ha en toppen dag!

2009-02-16 @ 14:10:29
URL: http://lenakald.blogg.se/
Postat av: Annica

En sak är säker. Om jag var gammal och behövde hjälp av hemtjänsten så skulle jag inte vilja ha en robot som kom och hjälpte mig. Nej jag skulle vilja ha en MÄNNISKA med känslor och empati. Så jag är säker på att du är som klippt och skuren för ditt jobb. Det är bara omständigheterna runt om som är fel...

Jag vet inget alls när jag får besked om projektet. Men jag lovar att höra av mig på en gång jag får veta något.

KRAM!

2009-02-16 @ 16:38:01
URL: http://anja72.blogg.se/
Postat av: E

Applåd, mycket bra och tänkvärt skrivit M, helt rätt. Det är människor vi talar om..och du,dröm på det är som sagt fritt fram.



Tack, håret blev kanon så nu kan jag pusta ut!

2009-02-16 @ 18:22:00
URL: http://thedevilwears.blogg.se/
Postat av: soffie

å vad du är bra jag jobabde som du inom vården i många år och jag trivdes med det,

tycker du ska kolla upp detta med att förverkliga din dröm kolla om behovet finns i din kommun,

du och alla andra som jobbar imom vården är guld värda tänk om våra politiker kunde fatta det,

må gott

2009-02-16 @ 18:36:06
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Philip

Sv: Precis. Det är fler än vad man tror som är i samma situation. Speciellt med tanke på att det är även dem i omgivningen som drabbas.

2009-02-16 @ 18:39:41
URL: http://www.metrobloggen.se/lailani
Postat av: Anna B

Medmänniskan glöms bort emellanåt...förlåt ofta! Men jag hejar på dig och din dröm! Önskar dig en härlig kväll! kram anna

2009-02-16 @ 20:16:31
URL: http://skrivanne.wordpress.com
Postat av: Barnens Hjältar

Uzsch vad jobbigt det verkar. Hoppas att du hittar en lösning som gör att du trivs med vad du än väljer

Lycka till!!

2009-02-16 @ 20:27:56
URL: http://barnenshjaltar.blogg.se/
Postat av: purplerain

När jag blir gammal vill jag ha nån som dig som tar hand om mig.

2009-02-17 @ 13:27:44
URL: http://www.purplerain.devote.se
Postat av: Birgitta

Aldrig helt fel att drömma. Det är där riktiga planer föds. Först i dröm och sen i förverkligande. Om du verkligen tror på något så är jag övertygad att du kommer klara av det, om det nu är så att du skall öppna eget eller liknande.

Beundrar er som jobbar med gamla mm. Jag är en siffermänniska och en dataexpert uti fingerspetsarna, så någon vårdare kommer jag aldrig att bli (förutom i det fackliga då), men tur att vi är olika vi människor. Jag är övetygad om att du är en underbar hemtjänstvårdare eller vad det kallas. Och tycker det är tråkigt att ni har organisationsförändringar, sånt är mycket mycket tråkigt. Tack o lov (peppar peppar) är vårt företag inte drabbad av sådana problem...

Ha en skön kväll!

Kram din vän Birgitta

2009-02-17 @ 21:42:12
URL: http://birgittagh.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0