Tankar & funderingar.....



Idag har jag haft en sån där riktig tänkardag! Har ni haft någon sådan nån gång? En dag då man vänder och vrider på både tankar och känslor? Idag har jag tänkt mycket på vad jag har, och min stora glädje över det. Hur lycklig man ändå är, hur små krav jag kanske också har för just lycka. Jag har ett hem, ett arbete, mat för dagen, en familj att älska och att älskas av, underbara vänner, och sist men inte minst: HÄLSAN! Visst småkrämpor förståss, men det har väl alla, mer eller mindre! Många vill säkert uppleva mycket för att känna lyckan, resa runt jorden, ha ett liv som det hela tiden händer saker i. Sån är inte jag, jag har helt enkelt inget behov av det. Och visst har även jag, precis som så många andra, gått igenom både jobbiga och sorgliga kapitel i livet, men jag tror att det är viktigt, att mitt i allt det jobbiga försöka stanna upp och tänka på vad man har, inte vad man inte har.... Visst kan det vara lättare sagt än gjort, men det kanske kan vara en liten hjälp på vägen?

Anledningen till mina funderingar idag,  tror till stor del är på grund av min oro för Sabina. Många av er har säkert varit inne på hennes blogg och läst om hennes kamp mot en obotlig hudcancer som hela tiden sprider sig. Jag känner henne inte personligen, bara genom bloggen, men vi har kikat in och pratat med varandra under ganska lång tid nu, och hon har genom sin styrka och sitt positiva tänkande i svåra stunder satt stora avtryck i mig... Jag beundrar henne otroligt mycket, vilket ni säkert också vet, jag har ju skrivit om henne flera gånger förut, eftersom hon i mina, och många andras ögon är en riktig kämpe.....

Hela tiden har man varit med och peppat henne, trott och önskat att något mirakel snart ska ske. Vad finns det annars för mening med allt detta? Inte ska väl hon, som är så ung, som både har alltför små barn och en stor familj och många  vänner omkring sig kunna bli sämre, hela tiden få bakslag efter bakslag,  nej tvärtom!! De senaste dagarna har hon knappt skrivit några inlägg, till stor del trodde man det mest berodde på att hon ville samla krafterna till bokreleasen som var i måndags, men både hennes sambo och hennes syster har skrivit åt henne, och igår fick vi genom systern beskedet att Sabina fått åka in akut med ambulans till sjukhuset , eftersom hon var nära att kvävas av tumörer som har svullnat i halsen på henne.. Har kikat in hur många gånger som helst under dagen och kvällen för att höra hur det går med henne, men inget nytt inlägg har skrivits än.

Ibland önskar man ju att man inte var den typen av människa som tog till sig sånt här, att man kunde rycka på axlarna och tänka att sånt här händer inte mig, bara trycka bort den obehagliga sanningen. Sån är inte jag, och jag vet egentligen inte om jag vill vara sådan heller. Jag har lärt mig så mycket av Sabina, och hennes ord kommer ofta upp i huvudet på mig när jag klagar över småsaker... Håller tummarna för att  Sabina inte har ont, och att hon snart återhämtar sig och kan fortsätta medverka i den studie som gett förhoppningen om att under och mirakel ska ske.......

Kommentarer
Postat av: Ananas

Förlåt, men jag har inte så mycket att skriva om. Har fått tecken på nu att det kan hända när som helst inom två veckor :) Lovar att skicka ett sms när jag åker in så du slipper fundera =) Kram på dig!

2009-03-26 @ 22:07:40
URL: http://ananas.blogg.se/
Postat av: Livet i byn

Tänkardagar har jag ofta...



Har inte varit inne på hennes blogg, vet inte om jag vågar. Jag har tagit bort hudfläckar som inte var helt ofarliga, en av de jobbigaste tiden i mitt liv. Tungt!!



~Livet i byn

2009-03-26 @ 22:12:50
URL: http://livetibyn.blogg.se/
Postat av: Bjorne

Jag personligen klarar inte av att gå in på hennes blogg,blir så ledsen mm så kanske aldrig mer blir glad,är extra känslig när det är barn med i bilden,sov gott o kram.

2009-03-26 @ 22:30:28
URL: http://bjornesmagazin.blogg.se/
Postat av: ulrika

Jag har också sånna tänkardagar och det är bra att komma ihåg vad man har.

Jag ber för Sabina, vilket lidande hon får gå igenom och hennes kära. Det är grymt.

Men hon är en riktig kämpe och vi får tro på mirakel.

Har skrivit om min hals, det blev långt så nu är jag lite trött, det var iaf skönt att få skriva av sig. :)

Stor kram till goa Malin.

Godnatt

2009-03-26 @ 23:07:09
URL: http://mittmirakel.blogg.se/
Postat av: Birgitta

Tänkardagar är nyttiga, har haft en hel del av såna dagar jag med. Tycker synd om Sabina, ja vi skall skatta oss lyckliga som har det vi har.

Kram Birgitta

2009-03-26 @ 23:40:42
URL: http://birgittagh.blogg.se/
Postat av: Gabbi

Morning honey...

Hoppas att du får en fin fredag!!

Kram

2009-03-27 @ 05:34:13
URL: http://mamsen71.blogg.se/
Postat av: Anna B

Visst är det nyttigt att lära sig att uppskatta sitt eget liv. Det är så otroligt svårt att uppskatta det i vår fart som vi lever i.

Önskar även jag att Sabrina ska klara även detta...

Kram Anna

2009-03-27 @ 06:47:45
URL: http://skrivanne.wordpress.com
Postat av: Anna B

SABINA ska det självklart vara! Ber om ursäkt! Kram Anna

2009-03-27 @ 06:49:20
URL: http://skrivanne.wordpress.com
Postat av: Plogflickan

Jag har var inne hos Sabina också...

Livet är absolut ingen lätt nerförsbacke. Det är en kamp... Du skriver så fina tankar!

2009-03-27 @ 07:05:53
URL: http://plogflickan.blogg.se/
Postat av: Kattis

Godmorgon!

Solen skiner fint här men det kämnns lite futtigt när man läser Sabinas blogg. Fast man ska ju glädjas åt det "lilla". Idag blir det lite städning men även en utedag med kameran. Det var längesen det kom bilder härifrån.

Ha en fin fredag!

Kram

2009-03-27 @ 07:16:03
URL: http://kattis11.blogg.se/
Postat av: Maria

God morgon :-)



Jag följer oxå Sabinas i hennes kamp mot den hemska sjukdomen. Min man har en depression och tvångssyndrom och lite annat..



Hoppas du piggar på dig snart !

Kram kram

2009-03-27 @ 07:16:32
URL: http://www.forsnetblogg.se/Maria
Postat av: Maria

Det var det jag skulle skriva att jag jobbar på en daglig verksamhet med utvecklingsstörda...

2009-03-27 @ 07:22:15
URL: http://www.forsnetblogg.se/Maria
Postat av: Susanne

Godmorgon!!! Jodå visst har jag tankar dagar det måste man ha i mitt jobb. Ha en super bra dag. Kram Susanne

2009-03-27 @ 08:06:06
URL: http://vejers.blogg.se/
Postat av: Barnens Hjältar

Det är så ragiskt hennes öde, läser ibland och jag blir lika ledsen varenda gång. Hon har ju barn med autism precis som jag det var så jag hittade dit första gången.

hoppas du får en bra dag!!

2009-03-27 @ 08:50:55
URL: http://barnenshjaltar.blogg.se/
Postat av: julia

Ja, sabina är sannerligen en sann kämpe!!!

ja, det tycker jag låter som en bra idé! Nu får det räcka! Fantastiskt ändå att kroppen orkar med så mkt utan att totalt sätta stopp...

Tidsoptimist, välkommen till klubben =)=)

Hoppas att du får en kanondag!

kramar

2009-03-27 @ 08:55:31
URL: http://livetsomsjuk.blogg.se/
Postat av: Annica

Jag är precis som du. Jag känner så med andra människor. Även om man inte har träffat dem i verkliga livet. Håller tummarna hårt för henne!

Sköt om dig och ta vara på de små sakerna i livet.

KRAM!!!!!

2009-03-27 @ 09:18:25
URL: http://anja72.blogg.se/
Postat av: Lena

Livet är inte rättvist! Jag som alla andra önskar Sabina en rask vändning och att hon kan få besegra sin sjukdom....Jag önskar ett mirakel! För köpa gör hon redan. Nog känner man sig lyckligt lottad och glad över vad man har när man hör om människor som får lida så mycket som Sabina.



Önskar dig en fin fredag, Kram!

2009-03-27 @ 10:18:47
URL: http://lenakald.blogg.se/
Postat av: SOMMAR (SKIT) UNGARNA!

Hejsan sötis!

Allt bra med dig? Hoppas du får en super bra dag!

MASSOR MED KRAMAR PÅ DIG!

2009-03-27 @ 12:29:00
URL: http://sommarungarna.blogg.se/
Postat av: Ragnvi

Hej på dig o tack för dina ord hos mig! Vad ska jag skriva...blir så ledsen för Sabina o hennes familjs skull....

Jag kom hem från ett första besök i Örebro igår..får vara hemma i en vecka sen ska jag tillbringa sex veckor där nere med strålbehandling varje vardag, får åka hem på helgerna. Just nu (och för alltid hoppas jag) har jag en god prognos...men cancern är mycket lömsk...går på lymfkörtlarna.

Kramen o trevlig helg på dig!

Ragnvi

2009-03-27 @ 15:21:03
URL: http://rankans.blogg.se/
Postat av: Tess

ha en underbar helg



Kram Tess

2009-03-27 @ 15:37:41
URL: http://misstessan82.blogg.se/
Postat av: Thalina

Jag blir så ledsen att unga människor ska behöva vara så sjuka när de borde ha hela livet framför sig.Det får mig till eftertanke och att man ska uppskatta livet man har och inte klaga.Du skriver så fint.Ha en fin kväll kram Thalina

2009-03-27 @ 18:13:52
URL: http://thalina.blogg.se/
Postat av: Mari Andersson

Så kallade "tänkardagar" är nog bra att ha ibland.

Man måste stanna upp ibland för att fånga in livet som man trots allt lever i...

Allt går ju upp och ner...

Man får passa på när det är uppåt och ta vara på den tiden då, så går det lite lättare när det går nerför...



Du får ha en bra helg även om du jobbar, men det verkar som att du har väldigt kul på jobbet och att du har bra jobbarkompisar.

Det är bra.

Ha det så gott / Mari

2009-03-27 @ 18:36:33
URL: http://maradesign.blogg.se/
Postat av: marma

Jag känner inte till Sabina men det du skriver är ju så sorgligt! Konstigt att någon annans olycka ska krävas för att vi ska känna tacksamhet över våra egna liv. Vi har så lätt för att ta hälsan och lyckan för given.

Kram/marma

2009-03-27 @ 19:02:23
URL: http://marmagda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0