Att vända på en hand...

Ingen sol har visats sig här idag, men det gjorde den igår, så jag tog mig en underbar promenad och njöt av solens strålar. Och visst är det härligt vad ljust det har blivit både på morgonen och eftermiddagen? Igår tror jag klockan var närmare halv 6 när det började mörkna. Hur svårt det än är att tro det  med all snö, så är ju våren faktiskt på väg!

Dagen förövrigt blev lugn, vågade inte ta mig för med något värre här hemma, känner fortfarande av ryggen efter måndagen. Är väl ovan att jobba, men är lite sur då jag inte tålde mer än så. Nåja, man får bita ihop och försöka se framåt. Blir det bara varmare kommer säkert även det att hjälpa, vet ju att jag är känslig mot kyla... Jag beställde i alla fall hem en ny mobiltelefon igår, vilket jag borde ha gjort för länge sedan. Var ju så snäll och bytte med Casper då hans knappsats inte fungerade som den skulle. Att jag själv skulle bli halvt idiot på köpet hade jag inte räknat med, gick ju inte att komma åt menyerna eller nåt, så ett och annat sms har ju gått fel. Inte så kul när det skedde på Annikas "Kryddparty", och jag råkade skicka till en av sonens kompisar!!

Antar att de flesta hört talas om dagens rubrik i NWT och nyhetsmorgon Värmland att en anställd vid ett gruppboende i Torsby klätt ut sig till lieman och hotat en rörelsehindrad man, att skära snoppen av honom om han inte slutade kissa på sig!!! Vad händer i vår värld egentligen? Har vi inte mer bakom pannbenet än så? Jag sitter här, fullkomligt arg och upprörd, man behandlar inte andra människor så!! Denna utsatte man kommer säkerligen få än mer problem med kissandet efter en sån här skräckupplevelse. Vi som jobbar med andra människor måste ta oss tid, visa RESPEKT och EMPATI, vi måste helt enkelt tycka om och bry oss om människor, annars får vi söka ett annat jobb tycker jag. Jag brukar tänka på hur jag själv skulle vilja bli behandlad och ha det som en riktlinje, och jag tror inte att denne lieman vill bli utsatt för samma sak, eller?

Igår kväll var jag faktiskt på lite dåligt humör, känner mig inte på topp just nu, hjärnan vill så mycket och inte kroppen, och jag letar för fullt på ett sätt att få dessa två delar att samarbeta. Att jag dessutom blandat ihop dagarna för nomineringsmötet, och åkte ner till gruvan först igår,(hamnade på en PRO-dans)  då detta möte tydligen varit på tisdagen, gjorde förstås inte saken bättre. Stackars Vera som väntat på mig som inte kom... 

Men då plötsligt ringer det på dörren och utanför står Titti och skiner som en sol!! Hon hade med sig ett paket till mig, vilket hon inte hade behövt, och jag blev både glad och överraskad. Till saken är ju, att vi inte känner varandra jätteväl, vi har inte umgåtts och så, men har alltid pratat ute på byn, eftersom hon är tillsammans med en barndomskamrat till min gubbe och varit anhörig till av av mina VT. Sen känner man ju att det "klaffar" oss emellan också, vi har lite samma intrerssen och så..  Hursomhelt öppnade jag paketet, och däri låg ett vackert jättestort örngott i linnetyg med virkade änglar på.... Ett riktigt handarbete som hon gjort alldeles själv!!


  

Till detta ett vackert kort, även det med änglar, med de finaste orden skrivna där bakom!! Behöver jag säga att jag började böla?T Förstår inte att jag ska böla för allt, men jag blev så rörd! Tyvärr kommer inte örngottet till sin rätt på bilderna, men ska ta nya när jag lagt i innerkuddar och fått det på plats.. Lite lustigt är det i alla fall, jag brukar inte känna mig låg, förösker att vrida och vända på saker för att se något positivt, men musten hade gått ur mig igår, och just då, vid just det tillfället hände detta, som verkligen fick mig att vända, att bli så otroligt glad! Nu får inte detta missuppfattas som om att folk måste komma med presenter för att jag ska vara glad, absolut inte. Men jag tackar, från djupet av mitt hjärta för detta, som jag förstår tagit sin tid att göra. TACK till er alla!!


Kommentarer
Postat av: Tove

Vilket fint handarbete! :)Ska vi komma över med nybakta bullar? ;) Har också handarbete hemma i form av egengjorda handdukar av min mormors mor med hennes initialer! Slitstarka och håller än :)

2010-02-25 @ 11:14:43
URL: http://filosofenshorna.blogg.se/
Postat av: messan

Det är frustrerande att vilja så mycket men orka så lite...jag förstår dig. På något sätt får man försöka finna en balansgång...inte alltid så lätt och för mig funkar det inte alls just nu. Jag tränar:)

Jag hoppas du kan hitta något annat att göra som passar dig bättre. Åh, vilken gullig vän du har, sånt värmer gott när man som bäst behöver det.

Var rädd om dig!

Kramar

2010-02-25 @ 11:17:34
URL: http://www.jagochminms.blogspot.com
Postat av: Lindaa

japp de är de, så nu får ja hoppas att hon lyckas knipa så länge vi ä där :)kram

2010-02-25 @ 11:20:49
URL: http://lillindas.blogg.se/
Postat av: Gizze

Usch vad jobbigt



Idag ska jag inte klaga på nåt, mina goda vänner,mina grannars hus brinner och får brinna ner till grunden-alla okej, men vilken chock och vilken sorg

Man ska vara glad för det man har och vara tacksam, och rädda om varann



Kram Gizze

2010-02-25 @ 11:34:02
URL: http://gizzez.blogg.se/
Postat av: Jennifer

Oh det får vi hoppas!! :D

2010-02-25 @ 14:34:52
URL: http://petlover.blogg.se/
Postat av: Tove

Jag har faktiskt ett sådant lakan med initialer, samma initialer :) Mamma har själv ett antal kvar och dem är de slitstarkaste tyget hon haft, men jag tror de börjar känna av åldern :) Ni behöver inte överträffa tårtan, det är tanken som räknas :)

2010-02-25 @ 15:06:54
URL: http://filosofenshorna.blogg.se/
Postat av: my

Förstår att du blev glad, vilka guldmänniskor!

Och ang det med liemannen, blir både chockad och förbannad... vad finns det för sjuka människor egentligen??

2010-02-25 @ 17:06:38
URL: http://myilivet.blogg.se/
Postat av: bjorne

Skynda långsamt och allt blir bra,otroligt vacker present och undrar varför det va änglar på den?,haha,kram.

2010-02-25 @ 19:46:34
URL: http://bjornesmagazin.blogg.se/
Postat av: Linda

Helt sjukt vilka människor som jobbar inom vården ibland =/ vart tog "behandla andra som du själv vill bli behandlad" vägen?! kanske försvann personens människosyn påvägen.. kram

2010-02-25 @ 21:46:43
URL: http://lindali.bloggplatsen.se
Postat av: soffie

men guuu va vackert du fick va roligt,

Å det där läste jag om vad finns det för galningar usch,

Kram till dej

2010-02-25 @ 22:33:07
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Thalina

Förstår hur glad du blev över denna oväntade gåva med så mycket jobb bakom.Verkar vara vad du behövde just då.tavlan du köpte var jättefin.Själv brukar jag sälja lite småprylar jag tröttnat på och tradera är ett bra ställe att göra det på.Kram Thalina

2010-02-26 @ 10:27:24
URL: http://thalina.blogg.se/
Postat av: Micke

Är tillbaka på bloggen.

Kram Micke

2010-02-26 @ 20:16:02
URL: http://hubbeshusse.blogg.se/
Postat av: Ulrika

Det är frustrerande när man vill mycket men kroppen inte är med på det. Jag hoppas det snart blir till det bättre för dig.

Idag har det verkligen börjat töa här och jag tyckte att det luktade vår i luften. Så ljuvligt. :)

Jag fick också en sån upplevelse idag. En vacker bukett med tulpaner och ett kort med underbara ord kom med blomsterbud idag. det betydde så mycket, tanken bakom.

Hoppas du får en superfin helg.

Stora godnattkramar till min goa vän Malin.

2010-02-26 @ 23:37:21
URL: http://mittmirakel.blogg.se/
Postat av: bjorne

Hoppas allt är bra med er,ha en fin helg hela gänget.

2010-02-27 @ 11:34:01
URL: http://bjornesmagazin.blogg.se/
Postat av: Eva

Förstår att du blev glad, vilken härlig kompis!

2010-02-27 @ 18:17:15
URL: http://detspokar.blogg.se/
Postat av: soffie

en söndagskram till dej!

2010-02-28 @ 11:47:07
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Titti

Jag har oxå tänkt på det här med överkast =)))

Eller varför inte gardiner!!!!!

Jag har ett mönster på en virkad gardinkappa med änglar på som jag är sååå sugen på att göra nån gång =)



Kram Titti

2010-02-28 @ 14:46:44
URL: http://www.tittispyssel.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0