Morgonpromenad...

.. tog tjuren vid hornen, och tog mig en promenad direkt på morgonen idag. Det har snöat igen, och det var som vanligt oplogat överallt, vilket gjorde det lite jobbigare med tanke på ryggen. Skönt med luft i alla fall, och blir det en promenad i eftermiddag med min kära gubbe, så är det ju bara bonus. När jag kom in blev det kaffe och smörgås, och lite vila på det. Ska lite försiktigt städa undan det värsta, tror ändå att man ska göra lite, och tar tid på sig. Har lite svårt med att vila för mycket, hjärnan vill så mycket och den är svår att bromsa...

Har funderat lite framåt, både läkare, chef och vänner har ifrågasatt om jag verkligen ska fortsätta med detta periodvis tunga arbete, kommer kroppen att hålla? Tänker jag logiskt, med hjärnan -NEJ, det är inget framtidsjobb för mig, men tänker jag med hjärtat så blir det JA!! Trivs så bra med mina arbetskamrater, att träffa de gamla och sjuka, och göra det så bra jag kan för dom. Det ger så mycket! Men som Siv sa, det gäller att få både hjärna och hjärta att samarbeta, att vilja samma saker..

Frågan är då, VAD vill jag göra? VAD passar jag till för yrke? VILKET yrke är ett framtidsjobb? Jag vill ju inte utbilda mig till något som sedan inte ger mig något jobb! Jag tycker om människor, att pyssla och inreda. Sedan tycker jag det är viktigt att vi mår bra, både kroppsligt och själsligt, vilket jag gärna lär mig mer om. En dröm (av många) skulle vara att kunna jobba kvar inom kommunen, som en alltiallo, en alltiallo som kan utföra välmående massage, healing och kanske även vara ett lyssnande öra.. Tror att många av oss skulle kunna förebygga många skador genom att få tillgång till just detta, INNAN de gör sig påminda i kroppen..

Mycket att tänka på minsann....


Kommentarer
Postat av: My

Ja vad byta till, det är alltid den stora frågan, och svårt att veta! Hoppas du hittar något, tycker det du beskriver som en idé låter alldeles lysande, skulle behövas inom kommunen!

2010-01-21 @ 11:44:51
URL: http://myilivet.blogg.se/
Postat av: Therese

Ja det är inte lätt. Men din ide låter väldigt bra tycker jag. Jag skulle inte kunna tänka mig något annat än inom kommun tills för ett år sedan, trodde jag skulle sakna mina gamla alldeles för mycket, men sen när jag började inom kriminalvården och fortfarande fick jobba med människor och en annan sorts omvårdnad så trivs jag jättebra med det med :)

Kramar

2010-01-21 @ 13:40:08
URL: http://grabbmorsan.blogg.se/
Postat av: Daniel

Jag som jobbcoach rekommenderar att kostnadsfritt (via arb.förmedlingen, behöver ej va arbetslös i finland iaf) å besök en arbetspsykolog dvs en yrkesvägledare... de kan få dej att tänka klarare, ta psykologiska tester å ge dej en massa möjligheter at uppnå det du vill å passar till.

2010-01-21 @ 14:59:23
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: Tove

Visst ska ett jobb passa både kropp och knopp! Du kanske får kolla runt och se vad det fins för allternativ. Jag tror det finns arbeten man trodde inte fanns! :)

2010-01-21 @ 16:07:26
URL: http://filosofenshorna.blogg.se/
Postat av: Anki N

Jag tänkte tanken själv...alltså vad skulle jag göra om jag inte kunde fortsätta...de e inte lätt. Hoppas du kan para ihop ja o nej o fiffa ihop ett bra jobb.

kramiz Anki N

2010-01-21 @ 19:38:10
URL: http://anki-nilsson.blogspot.com/
Postat av: messan

Det är inte lätt att veta det...tål att funderas på länge...och mycket. Det viktigaste är nog att man hittar något som man brinner för och tycker är kul:).

Ha en fin kväll!

Kramisar

2010-01-21 @ 21:12:43
URL: http://www.jagochminms.blogspot.com
Postat av: SOFFIE

vad bra att du kommer ut du skulle ha nåt att hålla i bara så du ej ramlar för himla dåligt plogat är det verkligen nu,

Svårt att råda dig i en sån situation men är det nåt du skulle vilja plugga eller finns det möjligheter med nån egen verksamhet kanske massage healing i kombination med dina smycken,Finns det nåt sånt där du bor eller åker alla in till Karlstad?

hoppas du kommer på det som är bäst för dej,

kramen

2010-01-21 @ 22:28:43
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: Linda

Det är inte lätt att veta om man ska följa hjärtat eller hjärnan, men ibland måste man även lyssna på kroppens signaler.. Det finns ganska många kurser med inriktning hälsa på universitetet & vet att det finns något sånt i sunne tror jag det är. Du får försöka fundera ut vad du vill & väga positivt mot negativt med nuvarande jobbsituation. Men antagligen försvinner inte dina arbetskompisar ur ditt liv även om du skulle byta jobb, bara det att ni inte jobbar ihop längre. Ta hand om dig! kram

2010-01-21 @ 22:53:52
URL: http://lindali.bloggplatsen.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0