Då och nu.....

Vi har haft lite intressanta diskussioner här hemma några dagar, eftersom Josefine håller på med ett arbete om sin släkt i skolan. Det ska gärna innehålla lite information vad både vi föräldrar, och far -och morföräldrarna gjorde som små. Om olika händelser de födelseår vi alla är födda osv... Skillnader från då och nu. Man inser, trots sin hmm, ringa ålder att det har hänt massor bara sedan jag var barn. I min familj var vi 6 personer, och vi samsades om en och samma tv!!! Kan ni tänka er? I vår familj finns 4 tv-apparater till 4 personer, vilket är fullkomligt galet egentligen! Det fanns inga datorer heller, knappt videoapparater, och jag minns jätteväl, hur gubbens pappa hyrde en video över en julhelg. Tror det var julen -84 eller 85. Det var minsann stor uppståndelse på den tiden! Minns till och med den första filmen vi såg, nämligen den Blå lagunen...  Tv-spel var ju minst lika ovanligt, idag finns det minst ett i varje hushåll, och i vår familj finns både Playstation, Xbox och Nintendo Wii...

Istället fick vi hitta på så mycket annat att förgylla våra dagar och lediga stunder med, och nog fick man en annan gemenskap med varandra då? Vi hade tur som hade en påhittig pappa, han fixade en fotbollsplan åt oss ungar i kvarteret, och spolade is på vintrarna. Han hängde upp lianer i ett stort träd vi hade på gården, och vi klättrade upp på vårt lilla garagetak och svingade oss i dessa! Vi lekte mycket i lekstugan, som var stor nog till oss alla 4 ungar och några fler. Vi hade en lekbil stående brevid, utan motor förståss, och där packade jag och syrran in oss och semestrade med våra dockor.. Roliga minnen! Även en kuddkrigsbock fanns på vår gård, och där hade vi också många roliga stunder.

Våra äldre bröder, hittade förståss på lite diverse hyss, och kanske är det nån som har hört talas om Dass sprängarligan? Ett gäng grabbar som roade sig med att spränga små hemmegjorda bomber i närbebyggda utedass. Behöver jag säga att båda mina bröder var med där? Tror minsann det skrevs i Hemmets Journal om det en gång. En hel del annat bus blev det också, listan kan göras hur lång som helst, men vart jag egentligen vill komma, är att jag är fullproppad av roliga minnen, frågan är hur många av dagens unga som är det? Många sitter nog större delen av tiden vid datorer eller tv-spel, tyvärr...

Hursomhelst, det är riktigt trevligt att sitta och småprata om sina minnen, och än mer roligt att de vill lyssna! Ska bli spännande att läsa hennes arbete så småningom, se vad hon har snappat upp av de berättelser hon fått..  Nostalgistunden är slut, nu ska jag ut och plantera lite blommor! En fin kväll önskar jag ER!


Kommentarer
Postat av: messan

hihi...hos mig gör mig aldrig bort sig. Jo, jag är ju chef idag precis som du sa:). Gemenskapen blir nog bättre med mindra tv apparater och det är ju så vi vill ha det, eller hur!?;)

Kramar

2010-05-05 @ 22:57:57
URL: http://www.jagochminms.blogspot.com
Postat av: Anki

Ja visst var det bättre förr. Här har vi också alldeles för många apparater av olika slag, vansinnigt!!



Ha en bra dag och hoppas det gick bra med blommorna!

2010-05-06 @ 06:53:37
URL: http://anncatrine.blogg.se/
Postat av: soffie

tänk förr då man gjorde saker tillsammans nu träffas många enbart via nätet,

men va roligt att minnan gamla minnen,

kram å ha en trevlig fredag imorrn:)

2010-05-06 @ 21:07:25
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: my

Ja tänk vilken skillnad det är mot förr!! Helt otroligt...Men jag är en av dem som hävdar att utvecklingen är bra, att det är BÄTTRE nu :)

2010-05-07 @ 08:36:49
URL: http://myilivet.blogg.se/
Postat av: messan

Du har verkligen lärt dig konsten att bli good enough. Vilken make du har...han ska ha massor beröm han. Lite unik kanske;).

Idag är fredag så skönt, eller hur? Är du ledig i helgen?

Ha en fin dag!Bäst är det att träffa människor i verkliga livet och umgås.

Kram

2010-05-07 @ 09:18:42
URL: http://www.jagochminms.blogspot.com
Postat av: Gizze

Hej!



Ja tänk hur det var- och hur det blivit...



Vad mycket tid som ägnades åt & med varann IRL haha...



Förr kom alltid folk, utan att ringa eller messa, bara stod där och kaffet fixades - utan att det först ska göras rent snyggt och grejas så man är slut innan man väl ses...



Kul för dig att få berätta, jag hoppas ibland på en "tillbakagång" inte för att vara bakåtsträvande, men tror det vore bra för oss människor med lite lugn och ro, utan dator, tv spel mobiler osv...men

de är svåra att stänga av och Hålla avstängda, trots att det bara är ett knapptryck ;)



Ha en fin helg!



Kram Gizze

2010-05-07 @ 09:41:04
URL: http://gizzez.blogg.se/
Postat av: bjorne

Ligger mycket i det där och tänk vad konditionen ska bli dålig för dagens ungdom som bara ägnar sig åt tekniken vi fick va ute och leka jämt vi.kram.

2010-05-09 @ 20:35:07
URL: http://bjornesmagazin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0